-
Τα δοκιμαστικά και ο αγώνας θα μεταδοθούν ζωντανά. Θα υπάρχουν όμως και σε μαγνητοσκόπηση τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής για τα μέλη του forum των 4 τροχών με μοναδική εξαίρεση τον Fire_Bro όπου θα τα παρακολουθήσει ζωντανα.
Fire_Bro
p.s. τι ρωτάτε μωρέ, και φυσικά θα είναι ζωντανά και τα δύο. Είναι ο πρώτος γύρος.
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Το πιο σημαντικο ειναι να δουμε τι θα γινει με τις πρωινες κατατακτηριες δοκιμες της Κυριακης...
Τακη,γνωριζεις τιποτα παραπανω σ'αυτο το θεμα;Και το ακόμα πιο σημαντικό Φάνη είναι να δούμε αν θα γίνουν τελικά πρωινές κατατακτήριες δοκιμές την Κυριακή. Γιατί από ότι ξέρω επίσημη απόφαση για το format των κατατακτήριων δοκιμών δεν έχει παρθεί ακόμα.
-
Φανταζομαι οτι οι δοκιμες ειναι ενας πονοκεφαλος που ταλαιπωρει ολους τους ανθρωπους της τηλεορασης. Ειναι να απορει κανεις με το ποσο επιπολαια αντιμετωπιζεται αυτο το θεμα απο τους ανθρωπους της F1. Δε δινουν δεκαρα για την πιεστικη αναγκη για προγραμματισμο των πιο πολυτιμων συνεργατων τους σε επιπεδο προβολης. Τρελο αυτογκολ...
Α και κατι ψιλοασχετο, Τακη υπαρχει καμια προοδος για το θεμα του DTM?
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Φανταζομαι οτι οι δοκιμες ειναι ενας πονοκεφαλος που ταλαιπωρει ολους τους ανθρωπους της τηλεορασης. Ειναι να απορει κανεις με το ποσο επιπολαια αντιμετωπιζεται αυτο το θεμα απο τους ανθρωπους της F1. Δε δινουν δεκαρα για την πιεστικη αναγκη για προγραμματισμο των πιο πολυτιμων συνεργατων τους σε επιπεδο προβολης. Τρελο αυτογκολ...Α και κατι ψιλοασχετο, Τακη υπαρχει καμια προοδος για το θεμα του DTM?
Όχι χωρίς αυτό να είναι αρνητικό. Αναμονή...
Οι δοκιμές σύμφωνα με τη FOM θα είναι Σάββατο μια ώρα και Κυριακή μια ώρα. Μάλιστα έστειλαν και ώρες μεταδόσεων. Οι δοκιμές της Κυριακής στα Ευρωπαϊκά είναι 11:00 το πρωί ώρα Ελλάδος.
΄Πέφτει στα Ευρωπαϊκά
-
Ολα αυτα βεβαια αν δεν αλλαξει το φορματ ε; Το οποιο ακουγεται σταθερα αν και με ολα αυτα τα τρεχαματα με τις δικες ο ΒΕ εχει παραμελησει το θεμα.
-
Το καλυτερο κατα την αποψη μου,θα ηταν να επιστρεψουμε στο συστημα δοκιμαστικων του 2003.Αυτο θα ηταν το καλυτερο πιστευω...
-
Εγώ πάλι θα προτιμούσα αυτό που υπήρχε πριν πάμε στις ετήσιες αλλαγές του! Μπορεί να χάναμε καμιά φορά τους κορυφαίους χρόνους μπορεί επι μισή και πλέον ώρα να μη συνέβαινε τίποτα στη πίστα αλλά σε χρονιές όπως το 2002 ήταν όαση!
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Εγώ πάλι θα προτιμούσα αυτό που υπήρχε πριν πάμε στις ετήσιες αλλαγές του! Μπορεί να χάναμε καμιά φορά τους κορυφαίους χρόνους μπορεί επι μισή και πλέον ώρα να μη συνέβαινε τίποτα στη πίστα αλλά σε χρονιές όπως το 2002 ήταν όαση!Προσωπικα και'γω θα ηθελα να επιστρεφαμε στο συστημα δοκιμων που υπηρχε μεχρι και το 2002,αλλα απο τη στιγμη που τα ''μεγαλα κεφαλια'' του αθληματος δεν δειχνουν διατεθειμενα ωστε να επιστρεψουν σε αυτο το συστημα,πιστευω πως το συστημα του 2003 θα ηταν η καλυτερη λυση...
Το συστημα του 2004,αποδειχθηκε παρα πολυ βαρετο,ενω αυτο που εχει προταθει για το 2005,ισως να δημιουργησει μια μικρη συγχιση,τα πρωινα της Κυριακης... -
Εγώ πιστεύω ότι το κλασικό σύστημα δοκιμαστικών ήταν το καλύτερο. Ίσως και το πιο δίκαιο.
Όσον αφορά στο καινούριο σύστημα που θα εφαρμοστεί από φέτος, θα επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός μετά το τέλος των δοκιμαστικών ή παρκ φερμέ όπως το 2004? -
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
θα επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός μετά το τέλος των δοκιμαστικών ή παρκ φερμέ όπως το 2004?Οχι,δεν θα επιτρεπεται ανεφοδιασμος,μετα την ληξη των δοκιμων της Κυριακης.
-
Μεταξύ δοκιμαστικών Σαββάτου και Κυριακής?
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Μεταξύ δοκιμαστικών Σαββάτου και Κυριακής?Λογικα,το Σαββατο θα επιτρεπεται ωστε η ομαδες να τρεχουν με οσα καυσιμα θελου,οτι γινοταν και περυσι με την 1η περιοδο.Την Κυριακη οι ομαδες θα ανεφοδιαζονται και θα πραγματοποιουν την περιοδο με τα καυσιμα που θα ξεκινησουν για τον αγωνα.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι το κλασικό σύστημα δοκιμαστικών ήταν το καλύτερο. Ίσως και το πιο δίκαιο.Εγώ θα έβγαζα το ίσως. Είναι μακράν το δικαιότερο (για οδηγούς κ ομάδες) από ότι έχει εφαρμοστεί ή προταθεί ως τώρα. Το περυσινό κ το προπέρσινο ήταν πιο δίκαια για τους χορηγούς και μόνο.
Εμένα μου ξινίζουν ακόμα και οι δοκιμές τις Κυριακής. Δε ξέρω...
-
Το παλιό σύστημα δοκίμων ήταν χωρίς αμφιβολία καλύτερο, δικαιότερο και πάνω από όλα συναρπαστικότερο. Επίσης επέτρεπε να δούμε την απόλυτη ταχύτητα των μονοθεσίων, τον 'τέλειο' γύρο. Μακάρι να επιστρέφαμε σε αυτό. Δυστυχώς όμως τα αφεντικά δεν δίνουν σημασία στους φίλαθλους, αλλά στους χορηγούς
Η ειρωνεία είναι ότι ναι μεν με τα νεότερα συστήματα οι χορηγοί προβάλλονται περισσότερο, αλλά ποιος τους βλέπει (αφού οι θεαματικότητες πέφτουν); Την περσινή πρώτη ώρα δοκιμών δεν την έβλεπαν ούτε τα αφεντικά των ομάδων (τους έπαιρνε ο ύπνος). Δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό;
Πάντως το καινούριο σύστημα μου αρέσει περισσότερο από τα προηγούμενα. Τουλάχιστον, τα δοκιμαστικά του Σαββάτου θα θυμίζουν λίγο το παλιό καλό σύστημα (ρυθμίσεις δοκιμών). Επίσης δίνει πολλές δυνατότητες για διαφορετικές στρατηγικές.
Από την άλλη μεριά δοκιμές το πρωί της Κυριακής ούτε εμένα μου 'κάθονται' καλά. -
Το θέμα είναι να γίνεται κάτι την Κυριακή το πρωί για τους θεατές.
Οι Κυριακάτικες δοκιμές έρχονται να καλύψουν το κενό του warm-up.
Οι δοκιμές του Σαββάτου θα γίνονται με άδεια ρεζερβουάρ. Τα μονοθέσια θα μπαίνουν σε καθεστώς παρκ φερμέ αμέσως μετά και θα ανεφοδιάζονται για τελευταία φορά πριν τις δοκιμές της Κυριακής. Μετά θα απαγορεύεται ο ανεφοδιασμό έως την αρχή του αγώνα. -
Το παλιο συστημα ειχε το πολυ μεγαλο μειονεκτημα, οτι σε κατι Ουγγαριες και κατι Μονακα, καποιος επεφτε στην 10η θεση λογω κλεισιματος. Και στο Χοκενχάιμ καποιοι κανανε σλιπ-στριμινγκ ο ενας στον αλλο. Αν αυτο ειναι δικαιο τοτε πασο. Εγω θα ηθελα ενα συστημα ενας-ενας ανα 20' ομως (για να τελειωνουν ολοι σε χρονικο διαστημα που οι συνθηκες ειναι σχετικα σταθερες) και ανεφοδιασμο πριν τον αγωνα (για τελειο γυρο)
-
Εγώ θα προτιμούσα μικτό σύστημα: 30 λεπτά ελεύθερα για όλους με maximum 6 γύρους στον κάθε οδηγό και μετά με βάση αυτό θα ήθελα τους 10 πρώτους σε ανάποδη σειρά για γύρο κατάταξης.
Ωστόσο, αν η F1 έχει 1 δισεκατομμύριο οπαδούς, υπάρχουν και 1 δισεκατομμύριο ιδεατά συστήματα δοκιμαστικώ(κάτι σαν τους προπονητές της εξέδρας στο ποδόσφαιρο ).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το παλιο συστημα ειχε το πολυ μεγαλο μειονεκτημα, οτι σε κατι Ουγγαριες και κατι Μονακα, καποιος επεφτε στην 10η θεση λογω κλεισιματος. Και στο Χοκενχάιμ καποιοι κανανε σλιπ-στριμινγκ ο ενας στον αλλο. Αν αυτο ειναι δικαιο τοτε πασο. Εγω θα ηθελα ενα συστημα ενας-ενας ανα 20' ομως (για να τελειωνουν ολοι σε χρονικο διαστημα που οι συνθηκες ειναι σχετικα σταθερες) και ανεφοδιασμο πριν τον αγωνα (για τελειο γυρο)Είπαμε δικαιότερο! Είναι λιγότερο άδικο από το να είσαι υποχρεωμένος να βγεις μια προκαθορισμένη στιγμή για να κάνεις το γύρο σου. Η τύχη παίζει πολύ παραπάνω ρόλο στα τωρινά (όπως κ η στρατηγική), και αυτό πάει κόντρα στην ουσία των δοκιμαστικών τουλάχιστον όπως την είχαμε συνηθίσει!. Εν τέλει το σύστημα που θα αποτελεί θεία δίκη δε πρόκειται να υπάρξει ποτέ γιατί απλά είναι ουτοπία. Και το παλιό (του 2002) έτεινε περισσότερο στο δίκαιο. αφού το έθεσες έτσι.
Ωστόσο, αν η F1 έχει 1 δισεκατομμύριο οπαδούς, υπάρχουν και 1 δισεκατομμύριο ιδεατά συστήματα δοκιμαστικώ(κάτι σαν τους προπονητές της εξέδρας στο ποδόσφαιρο ).
Σωστοοοός!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ θα προτιμούσα μικτό σύστημα: 30 λεπτά ελεύθερα για όλους με maximum 6 γύρους στον κάθε οδηγό και μετά με βάση αυτό θα ήθελα τους 10 πρώτους σε ανάποδη σειρά για γύρο κατάταξης.Κατι αναλογο με αυτο που γινεται στο DTM δηλαδη και ειναι οτι καλυτερο. Απο οσο εχω διαβασει μαλιστα αρεσει στον Μπερνι ομως αυτο δε φτανει γιατι πχ περυσι η Τζορνταν ειχε υπογραψει με τους χορηγους της με τον ορο οτι θα φαινονται χ λεπτα στην τηλεοραση. Αυτα τα χ λεπτα ηταν υπολογισμενα με βαση το τοτε συστημα και οποιαδηποτε αλλαγη θα της κατεστρεφε τις συμφωνιες. Ενα μικρο δειγμα του παζλ αντικρουομενων συμφεροντων που ταλαιπωρει οποιον παιρνει τις αποφασεις στο τσιρκο. Σκετη παρανοια...
-
Μεταδόσεις F1, σχολιασμός και κάλυψη