-
Δεν ξέρω τι λέει ο opterios αλλά εγώ όταν με πήγε μερικούς γύρους στα Μέγαρα ο ιδιοκτήτης της άνωθι Brera χέστηκα πάνω μου με τις ταχύτητες που έμπαινε στις στροφές, παρόλο που ο οδηγός δεν ήξερε τίποτα για οδήγηση σε πίστα ( γραμμές; τι είναι αυτό; ). Και παρά τη μαμά -για πολλούς υπερβολικά μαλακή- ανάρτηση το αυτοκίνητο από μέσα δεν φαινόταν να γέρνει καθόλου.
Αυτό με το μπλοκέ και τα coilover των Άστρα εμένα δε μου κάνει εντύπωση αλλά κανονικά έπρεπε να τους κράξουν. Γιατί δεν το έκαναν άραγε;
-
Έχεις οδηγήσει και Ferrari και Porsche και το πιο σημαντικό απ' όλα
ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ και των 2. Εγώ η μόνη Ferrari που έχω αγοράσει είναι το μονοθέσιο του '97 υπό κλίμακα και μάλιστα πλαστικό της Tamiya...
Πόσο τραγικό θα ήταν ας πούμε να βγω και να πω ότι 'Μπα.... μούφα η Scuderia, έπρεπε να βγάλουν άλλα 20 αλογάκια από τον V8...'
Εγώ που μόνο ζωγραφιστή ή έξω από κανένα club θα την δω.
Με αυτή τη λογική θεωρώ γελοίες τις (φανατικές ως ζηλωτικές) αρνητικές κριτικές της Brera από άτομα που δεν εχουν οδηγήσει ποτέ τους Alfa Romeo και το μόνο που ξέρουν από αμάξια είναι το οικογενειακό Passat του '91... (επίσης παράδειγμα).
Και για να εξηγούμαι το ίδιο γελοίες θεωρώ τις κριτικές κάποιου που έχει οδηγήσει την 33 δεκαετίας '80 του παππού του και θεωρεί χρέπι το Golf ή την BMW 1. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν πχ με έβλεπε ο sv2 face 2 face να του λέω ότι 'Όχι η Maserati είναι καλύτερη από την Porsche' το πιο πιθανό να μου έλεγε ένα 'Τσου ρε Λάκη...' ακριβώς επειδή το βαλάντιο, η θέση μου και η εμπειρία μου δεν είναι σε θέση να με κάνουν να κρίνω την Porsche.Και γιατί όχι παρακαλώ ?
Είναι υπεράνω κριτικής η Porsche (ή η AlfaRomeo, διότι αυτόν εκλαμβάνω ως υπαινιγμό της παρατήρησής σου ) και μπορεί να κριθεί μόνο από μυημένους ?
Δεν πάμε καλάααα...Εκτός αν αναφέρεσαι σε κάτι άλλο εκτός από το αυτοκίνητο-μηχανολογικό κατασκεύασμα. Αν πχ. μιλάς για το αυτοκίνητο-status symbol, τότε ΟΚ, ποιοί είμαστε εμείς οι μικροαστοί, που θα κρίνουμε το αυτοκίνητο της κάθε Μενεγάκη και λοιπών celebrities
EDIT: είδα την απάντησή σου στον sv2:
Αν μπορούμε να κρίνουμε μόνο τα αυτοκίνητα που έχουμε οδηγήσει, μαζί σου! Μην ξανακούσω όμως κακές κουβέντες για κανένα μικρό 'κουβά' στυλ Atos... Και για τη Brera: θετικές κριτικές μόνο όσοι την έχουν οδηγήσει, ΟΚ ?
Αν μπορούμε να κρίνουμε μόνο τα αυτοκίνητο που μπορούμε να αγοράσουμε, τότε πάει στο status symbol παραπάνω.
Δηλαδή αν πάει ο πχ. Νίκος Ζάχος (= 'χεράς' καλύτερος απ΄ όλους μας αλλά δεν έχει τα χρήματα να την αγοράσει το παιδί) και οδηγήσει μια 430 στο Ring (F3 πρωταθλητής ήταν ο άνθρωπος, δε μασάει από άλογα και κιλά ανά ίππο) και μετά από 5 γύρους σου πει 'ααα, το-και-το' τι θα πεις ? 'Τσου ρε Λάκη ?'
Ενώ ο οποιοσδήποτε νεόπλουτος ή TV-αστέρας ή ποδοσφαιριστής ε ? Αποκτά αυτονόητα το δικαίωμα κριτικής...
-
[Κλουζό]He's bεck![/Κλουζό]
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν ξέρω τι λέει ο opterios αλλά εγώ όταν με πήγε μερικούς γύρους στα Μέγαρα ο ιδιοκτήτης της άνωθι Brera χέστηκα πάνω μου με τις ταχύτητες που έμπαινε στις στροφές, παρόλο που ο οδηγός δεν ήξερε τίποτα για οδήγηση σε πίστα ( γραμμές; τι είναι αυτό; ). Και παρά τη μαμά -για πολλούς υπερβολικά μαλακή- ανάρτηση το αυτοκίνητο από μέσα δεν φαινόταν να γέρνει καθόλου.Tότε αφού οι ταχύτητες που έμπαινε στις στροφές ήταν μεγάλες,γκάζι για την ευθεία έχει άπλετο,οι χρόνοι γιατί έβγαιναν μέτριοι?
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Δεν ξέρω τι λέει ο opterios αλλά εγώ όταν με πήγε μερικούς γύρους στα Μέγαρα ο ιδιοκτήτης της άνωθι Brera χέστηκα πάνω μου με τις ταχύτητες που έμπαινε στις στροφές, παρόλο που ο οδηγός δεν ήξερε τίποτα για οδήγηση σε πίστα ( γραμμές; τι είναι αυτό; ). Και παρά τη μαμά -για πολλούς υπερβολικά μαλακή- ανάρτηση το αυτοκίνητο από μέσα δεν φαινόταν να γέρνει καθόλου.
Tότε αφού οι ταχύτητες που έμπαινε στις στροφές ήταν μεγάλες,γκάζι για την ευθεία έχει άπλετο,οι χρόνοι γιατί έβγαιναν μέτριοι?
η συγκεκριμένη έχει 350 άλόγα. Όμως έχει μαμά ανάρτηση, και ο kyan σχολίασε τις κλίσεις στις στροφές που είναι ανεξάρτητες της ισχύος.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αφού βρε kyan η Brera είναι ΘΕΟΒΑΡΗ (αν κοιτάξουμε βέβαια τα χαρακτηριστικά,** η 2.2 είναι στα ίδια κιλά με τη δίλιτρη 3άρα... **:whistlink: )Μπα, δε νομίζω.
Brera 2.2.............1.470
BMW 320i.............1.360 (Η BMW νομίζω ότι στις τιμές που δίνει μετρά και οδηγό μέσα) -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Tότε αφού οι ταχύτητες που έμπαινε στις στροφές ήταν μεγάλες,γκάζι για την ευθεία έχει άπλετο,οι χρόνοι γιατί έβγαιναν μέτριοι?
Έχω μια θεωρία γι'αυτό. Η Brera για να στρίψει πραγματικά γρήγορα χρειάζεται συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης: μικρή σχέση στο (μακρύ) κιβώτιο για να έχει στροφές και γκάζι στο πάτωμα. Αν το κάνεις αυτό στρίβει γατζωμένη στην άσφαλτο ή με ελαφριά διορθωτική υπερστροφή. Αν δεν το κάνεις και την οδηγήσεις σαν προσθιοκίνητο όπως έκανα εγώ σε τιμωρεί με μούτρα που δύσκολα μαζεύονται λόγω τετρακίνησης.
-
Δεν απαντάς όμως σε αυτό που σε ρώτησε ο Σταύρος..
-
Όχι;
-
Λες ότι ο οδηγός της έμπαινε τόσο γρήγορα στις στροφές που 'χέστηκες απάνω σου', γκάζι στις ευθείες είχε, και όταν σε ρωτάει γιατί δεν έγραψε χρόνους μας απαντάς με μια θεωρία δική σου για το πώς πρέπει να οδηγείται η brera γενικά. Εκτός αν κατάλαβα λάθος..
-
Ε, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει λίγο, μασημένη τροφή θέλεις;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έχω μια θεωρία γι'αυτό. Η Brera για να στρίψει πραγματικά γρήγορα χρειάζεται συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης: μικρή σχέση στο (μακρύ) κιβώτιο για να έχει στροφές και γκάζι στο πάτωμα. Αν το κάνεις αυτό στρίβει γατζωμένη στην άσφαλτο ή με ελαφριά διορθωτική υπερστροφή. Αν δεν το κάνεις και την οδηγήσεις σαν προσθιοκίνητο όπως έκανα εγώ σε τιμωρεί με μούτρα που δύσκολα μαζεύονται λόγω τετρακίνησης.
Mε μπέρδεψες λίγο
Αφού ήξερες πως να την οδηγήσεις...γιατί δε την οδήγησες σωστά?
Δε νομίζω ότι η Brera έχει potential στη πίστα πάντως...δε νομίζω να είναι για πίστα...και συνεπώς ούτε για γρήγορη οδήγηση. Οι κλίσεις που παίρνει σε φοβίζουν...και τα καθίσματα δεν έχουν τη τρελή πλευρική στήριξη. Προσωπικά (με τη 2.2 βέβαια) δε μου ενέπνευσε τη τρελή εμπιστοσύνη στις στροφές όπως έκανε η 147.
Λογικό βέβαια...γιατί δεν είναι track car...αλλά touring car...και γιαυτό σε πίστες κλπ (fight club) έχει κάνει άσχημους χρόνους.
-
Ε άρα δεν έμπαινε τόσο γρήγορα όσο νομίζεις..
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Αφού ήξερες πως να την οδηγήσεις...γιατί δε την οδήγησες σωστά?Πέρα από το ότι δεν ξέρω να οδηγώ έτσι, εσύ θα οδηγούσες με τον τρόπο που περιέγραψα ένα ξένο αυτοκίνητο αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην πίστα;
δε νομίζω να είναι για πίστα...και συνεπώς ούτε για γρήγορη οδήγηση. Οι κλίσεις που παίρνει σε φοβίζουν...και τα καθίσματα δεν έχουν τη τρελή πλευρική στήριξη.
Άλλο η πίστα και άλλο η γρήγορη οδήγηση σε δημόσιους δρόμους. Και όπως είπα οι κλίσεις δεν φαίνονται όταν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο και παρόλο που τα καθίσματα είναι πολύ 'lounge' τελικά δεν γλιστράς πάνω τους όσο θα νόμιζες.
Ούτε με έχεις δει ποτέ, ούτε ξέρεις με τι έχω μπει σε πίστα και έβγαλες αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα. Μπορείς να το αιτιολογήσεις με κάαααααποιο τρόπο;
-
Πώς γίνεται να μπαίνει τόσο γρήγορα όσο λες, να έχει γκάζι στην ευθεία και να μην γράφει χρόνους?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αφού ήξερες πως να την οδηγήσεις...γιατί δε την οδήγησες σωστά?
Πέρα από το ότι δεν ξέρω να οδηγώ έτσι, εσύ θα οδηγούσες με τον τρόπο που περιέγραψα ένα ξένο αυτοκίνητο αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην πίστα;
δε νομίζω να είναι για πίστα...και συνεπώς ούτε για γρήγορη οδήγηση. Οι κλίσεις που παίρνει σε φοβίζουν...και τα καθίσματα δεν έχουν τη τρελή πλευρική στήριξη.
Άλλο η πίστα και άλλο η γρήγορη οδήγηση σε δημόσιους δρόμους. Και όπως είπα οι κλίσεις δεν φαίνονται όταν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο και παρόλο που τα καθίσματα είναι πολύ 'lounge' τελικά δεν γλιστράς πάνω τους όσο θα νόμιζες.
Ούτε με έχεις δει ποτέ, ούτε ξέρεις με τι έχω μπει σε πίστα και έβγαλες αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα. Μπορείς να το αιτιολογήσεις με κάαααααποιο τρόπο;
Ναι ρε συ...αλλά όταν παίρνεις ένα αυτοκίνητο σε πίστα εν γνώση του ιδιοκτήτη...πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης για να στο δώσει, προφανώς πιστεύει ότι θα το πας όπως πρέπει...αφού το βάζεις σε πίστα και όχι σε δημόσιο δρόμο...άρα δε το πας μια απλή βόλτα...εκτός να το πήγες βόλτα...και εκεί πάω πάσο. Και βασικά στο λέω επειδή είσαι καλός οδηγός στη πίστα...και πιστεύω ότι θα σε εμπιστευόταν ο συγκεκριμένος οδηγός με το δεκάδων χιλιάδων αυτοκίνητο το οποίο και σου παραχώρησε για μια βόλτα.
Το θέμα είναι ότι δε σου κρατάει τα πλευρά σου...και κουνιέσαι...κατάλαβες τι λέω...δε σε κρατάει όπως σε κρατάει η 147 ρε συ...έτσι δεν είναι? Ε, αυτό λέω βασικά. Σε 'φοβίζει' και δε σου δίνει την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε. Νιώθεις το 'βάρος' της...και γενικά δε σε εμπνέει με όλα τα παραπάνω να κάνεις την υπέρβαση στο δρόμο.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πώς γίνεται να μπαίνει τόσο γρήγορα όσο λες, να έχει γκάζι στην ευθεία και να μην γράφει χρόνους?ΟΚ, θα στο κάνω πιο λιανά αφού δεν φαίνεται να θέλεις να το καταλάβεις.
Για να πας γρήγορα με την Brera πρέπει να μη φοβηθείς το αυτοκίνητο και να το πηγαίνεις 'ταυτότητα'. Αν πας διερευνητικά με 'slow in-fast out' ή με 'πάτα-άσε' δεν στρίβει τόσο καλά. Έτσι χρειάζεται να ζήσεις λίγο καιρό μαζί της και να την εμπιστευθείς σιγά-σιγά για να την πιέσεις στα όριά της και να πάει πραγματικά γρήγορα. Οι δοκιμαστές των περιοδικών δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια και τα βίντεο που παρουσιάζουν τη Brera να βγάζει μούτρα στις πίστες δείχνουν ότι οδηγείται με εντελώς λάθος τρόπο.
Τέλος, θεωρώ ότι η γνώμη κάποιου που έχει οδηγήσει ένα αυτοκίνητο σε πίστα έστω και λίγο και τον έχει πάει βόλτα στην πίστα ιδιοκτήτης βαραίνει περισσότερο από ενός άλλου που απλά κάθεται και συγκρίνει αριθμούς.
-
Αυτή την θεωρία την έχεις εφαρμόσει ή απλά φαντάζεσαι ότι έτσι θα στρίβει καλύτερα το αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ναι ρε συ...αλλά όταν παίρνεις ένα αυτοκίνητο σε πίστα εν γνώση του ιδιοκτήτη...πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης για να στο δώσει, προφανώς πιστεύει ότι θα το πας όπως πρέπει...αφού το βάζεις σε πίστα και όχι σε δημόσιο δρόμο...άρα δε το πας μια απλή βόλτα...εκτός να το πήγες βόλτα...και εκεί πάω πάσο. Και βασικά στο λέω επειδή είσαι καλός οδηγός στη πίστα...και πιστεύω ότι θα σε εμπιστευόταν ο συγκεκριμένος οδηγός με το δεκάδων χιλιάδων αυτοκίνητο το οποίο και σου παραχώρησε για μια βόλτα.Για την ακρίβεια του το ζήτησα 'για να του δείξω τις γραμμές' επειδή εκείνος εμφανώς δεν τις ήξερε.
Αλλά και έτσι να μην ήταν, πάλι δεν θα το πήγαινα κομμάτια γιατί αν συνέβαινε η στραβή (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα εντελώς άγνωστο αυτοκίνητο) δεν θα είχα τα χρήματα να καλύψω την όποια ζημιά. Και βέβαια όταν κάποιος σου εμπιστεύεται την περιουσία του σέβεσαι τη χειρονομία του και δεν κυνηγάς τη στραβή.
Το θέμα είναι ότι δε σου κρατάει τα πλευρά σου...και κουνιέσαι...κατάλαβες τι λέω...δε σε κρατάει όπως σε κρατάει η 147 ρε συ...έτσι δεν είναι? Ε, αυτό λέω βασικά. Σε 'φοβίζει' και δε σου δίνει την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε. Νιώθεις το 'βάρος' της...και γενικά δε σε εμπνέει με όλα τα παραπάνω να κάνεις την υπέρβαση στο δρόμο.
Όχι, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ναι, νοιώθεις το βάρος όταν την οδηγήσεις 'λάθος' αλλά το μόνο που με χάλασε ήταν η μεγάλη διαδρομή των πεντάλ του φρένου και του συμπλέκτη. Το τιμόνι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κείνο της 147, και έχει και ανθρώπινο κύκλο στροφής.
Αlfa Romeo Brera/Spider