-
το θέμα δεν είναι προσωπικής προτίμησης αλλά χρηστικότητας. Ένα κουπέ είναι πρωτίστως πισωκίνητο και μόνο σε περιπτώσεις όπως της carrera 4s έχει νόημα η τετρακίνηση, δηλαδή συμπληρωματικά. Δεν πιστεύω πως το torsen της άλφα θα έχει τέτοια συμπεριφορά, αλλά έχω γράψει ήδη πως περιμένω τα review, όπως κάνω πάντα.
Το πάθος μου με το θέμα έχει απλή εξήγηση: αν και κάτοχος άλφα (και οπαδός της εταιρίας, εάν ψάξεις έχω ανοίξει τόπικ με νέα της άλφα), έχω βαρεθεί να βαφτίζουμε ότι σχεδιάζει πρωτοποριακό [χωρίς επιφυλάξεις!]... ειδικά να μου πλέκει το εγκώμιο της 4κίνησης σε... κουπέ , γνωστό μέλος του φόρουμ, συνήθης ύποπτος όσων αφορά τις νέες άλφα, εκκνευρίζομαι αφάνταστα από τη μονομέρεια.
εάν εκτίθεμαι γι' αυτό, γούστο μου, καπέλο μου.
-
ξερω πως λειτουργει η τερακινηση της 911.
θα συμφωνησω και εγω. παρολο που την εταιρια την αγαπουσα πολυ, εχω βαρεθει να εθελοτυφλουμε και να λεμε οτι ειναι τα καλητερα αυτοκινητα.
εχουν γινει χειροτερα απο τις βαριες bmw που καποτε κοροιδευαμε. οι 156,147,gt ειναι το ιδιο βαριες με τα γερμανικα τανξ, λιγοτερο διασκεδαστικες απο τις bmw (να ναι καλα η πισω κινηση). και μην ακουσω οτι τα 115 αλογα δεν ειναι αρκετα για να κανεις παντες γιατι ο κολητος μου με 115 αλογα και m-pack (245/17 λαστιχο) μια χαρα το γυρναει. που να ειχε και το 195/15 που φορανε κανονικα.
οποτε συγχωρηστε με παρολο που την Αλφα την εχω στην καρδια μου, προτημω πισωκινηση και γλιστριματα οσο θελω εστω και με χειροτερες επιδοσεις, παρα μπροστα κινηση παλι με ηλεκτρονικα που σου σπανε τα νευρα ακομη και οταν ταβηξεις χειροφρενο..
-
Ηθελα να ξερα αν εχει περασει κανενα προεδρικο διαταγμα που να υποχρεωνει τα κουπε να ειναι πισωκινητα.Ειναι αστεια πραγματα αυτα και σας παρακαλω να σταματησετε τους χαρακτηρισμους.Τωρα το αν η πισω κινηση ειναι πιο διασκεδαστικη απο την μπροστα ειναι θεμα υποκειμενικο.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Τωρα το αν η πισω κινηση ειναι πιο διασκεδαστικη απο την μπροστα ειναι θεμα υποκειμενικο.αυτό το quote θα το κρατήσω προς μελλοντική χρήση, δεν χανόμαστε
ΥΓ: το προεδρικό διάταγμα μπορεί να μην το έχω πρόχειρο, όμως μία προσπάθεια να κοιτάξεις τις διατάξεις που χρησιμοποιούν όλες οι εταιρίες στα σπορ αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή ίσως σου λύσει την 'απορία'. Η άλφα δεν είχε πατώματα τριάντα χρόνια τώρα για πίσω κίνηση και ήταν περιορισμένη στα μικρά μοτέρ. Πήρε το ok από το gruppo να εξελίξει τα μεγάλα μοτέρ και έβγαλε τις εκδόσεις gta, φθάνοντας την κίνηση εμπρός στα όριά της. Τώρα αποκτά και την premium πλατφόρμα [καθώς και ακόμη μία σπορ, που προορίζεται για την 8c &Σια] με δυνατότητα πίσω κίνησης και σχεδιάζει να προικίσει τα μελλοντικά της σπορ μοντέλα με αυτήν. ΤΙ δεν βλέπεις εσύ που βλέπω εγώ; Είναι προφανές ότι η κίνηση εμπρός σε σπορ κατασκευές είναι μία φθηνή λύση λόγω έλλειψης μέσων. Δεν έχω παρά να σε παραπέμψω στις μακροσκελείς παλιότερες συζητήσεις του 'περί αυτοκίνησης' για το θέμα, όπου εκεί μπορείς να μας εξηγήσεις τι 'γυρεύει η αλεπού στο παζάρι' και δη ιπποδυνάμεις άνω των 200 ίππων κάτω από το καπό εμπροσθοκίνητων σπορ κατασκευών...
Αυτά. ΤΕΛΟΣ από εμένα.
-
Τωρα το αν η πισω κινηση ειναι πιο διασκεδαστικη απο την μπροστα ειναι θεμα υποκειμενικο
Οσον αφορά την διασκέδαση είναι υποκειμενικό αλλα όσον αφορά την καλύτερη απόδοση δεν είναι καθόλου υποκειμενικό. Η κίνηση εμπρός έχει περιορισμούς που απορρέουν απο το γεγονός πως τα μπροστινά λάστιχα είναι επιφορτισμένα ΚΑΙ με την διευθηνση του οχήματος. Αν θέλουμε να εκμεταλευτούμε την πρόσφυση που παρέχουν τα τεσσερα λάστιχα ο καλύτερος τρόπος είναι σωστή κατανομή βάρους και επιμερισμός του φορτίου στα λάστιχα. Η κίνηση μπροστά σε ενα εμπροστόβαρο αυτοκίνητο με μεγάλη πολική ροπή αδράνειας δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος.
Απο εκεί και πέρα όπως την βρίσκει ο καθένας..
-
Τωρα μιλησες πολυ ωραια και ευγενικα οποτε επετρεψε μου να σου απαντησω.Εαν οπως λες οτι η μπροστα κινηση θεωρειται φθηνη λυση τοτε γιατι η bmw και η porche που υποτιθεται ειναι εταιριες με μεγαλο πρεστιζ τοσο στην προηγουμενη 911 οσο και στην Μ3 αλλα και στην Μ5 έχουν εμπρόσθιες αναρτήσεις απο αυτοκίνητο πόλης(απλές McPherson) και αργόστροφα συστήματα διεύθυνσης όπως η Porsche 911(που διατηρεί ακόμα την αρχιτεκτονική των φτηνών αυτοκινήτων των δεκαετιών 30-60 με κινητήρα πίσω*..) Μ3 και Μ5....την στιγμή που όλοι ξέρουμε πόσο βασική είναι η τυπολογία της ανάρτησης για την είσοδο και την ακρίβεια της εισόδου στη στροφή.Η αρχιτεκτονική του κινητήρα πίσω γεννήθηκε για αυτοκίνητα μικρών διαστάσεων με όσο δυνατόν αναλογικά περισσότερους χώρους...οπότε ο κινητήρας έπρεπε να είναι έξω απο το χώρο επιβατών(οπότε κινητήρας κέντρο εξαιρείται)...κλασικό σχήμα πάλι με κινητήρα εμπρός κίνηση πίσω χάνει χώρο λόγω του τούνελ...μπροστινή κίνηση ήταν μια λύση αλλά κόστιζε πολύ τη δεκαετία του 30..οπότε η μόνη εναλλακτική λύση ήταν κινητήρας πίσω κίνηση πίσω ώστε να εξασφαλιστούν οι δυνατόν περισσότεροι χώροι στο συγκεκριμμένο μήκος...
Αληθεια γιατι η bmw εχει εξοπλισει τα τελευταια της μοντελα με ολο και περισσοτερα ηλεκτρονικα αλλα ακομα και αν απενεργοποιηθουν δεν ειναι τοσο ευκολο να πεταξεις κωλο οσο με την παλια 316 που εχω.Μηπως η ενεργητικη ασφαλεια πρεπει να προεχει?Αλλα και παλι η σωστη τυπολογια για ενα πισωκινητο ειναι κινητήρας εμπρός, κιβώτιο στο πίσω άξονα ζευγάρι με το διαφορικό...όπως η 8C2900,75,Alfetta,Alfetta GT/GTV,Giulietta II,SZ,RZ.Το θεμα ειναι συμφωνω οτι η πισω κινηση σε ενα σπορ αυτοκινητο υπερτερει αλλα αμα ειναι οπως να καταδικαζετε ενα αυτοκινητο μονο και μονο απο αυτο δεν συμφωνω αλλα εξαιρω τους ιταλους που εξελλισουν την ουσια που για εμενα ειναι οι αναρτησεις.Αλλωστε το θεμα πισω η μπροστα κινηση εχει ξανασυζητηθει σε αυτουσιο topic οποτε δεν χρειαζεται να κρατας σημειωσεις.Σαφως και ειμαι υπερμαχος της μπροστα κινησης σε αυτοκινητα που προοριζοντα στον μεσο αγοραστη.
Στο θεμα μας τωρα.H Brera paragwghs einai prosthiokinhth/tetrakinhth analoga thn ekdosh kai to amajwma coupe' 2+2 h Spider 2thesio me pio konto metajonio.Einai polu pithano to coupe' na diatithete apo ton 3.2V6 JTS kai panw kai me tetrakinhsh standard gia na diaforopoihthei apo thn GT pou exei paromoies diastaseis alla einai toulaxiston 10ekatosta pio stenh...an kai telikh apofash den exei parthei..antithetws h spider tha einai sigoura diathesimh me ton 2.2lt san entry level kai prosthiokinhsh...
Apo kinhthres sigoura tha ditithetai me ton 3.2V6 JTS 265hp isws kai me ton 3.6V6JTS 300hp...sthn bash o 2.2lt me 190 aloga..enw sth koryfh ua brisketai h GTA me 400 aloga...epishs den einai apithano na doume ton 3.0V6 M-JET diesel me 250 aloga alla mono sto coupe'.... -
Τωρα μιλησες πολυ ωραια και ευγενικα οποτε επετρεψε μου να σου απαντησω
Γιατί πριν δεν μίλησα ευγενικά ?
Απλώς απάντησα στην υπερβολή με υπερβολή για να την υπογραμμίσω ως τέτοια.
Εαν οπως λες οτι η μπροστα κινηση θεωρειται φθηνη λυση τοτε γιατι η bmw και η porche που υποτιθεται ειναι εταιριες με μεγαλο πρεστιζ τοσο στην προηγουμενη 911 οσο και στην Μ3 αλλα και στην Μ5 έχουν εμπρόσθιες αναρτήσεις απο αυτοκίνητο πόλης(απλές McPherson)
Τι σχέση έχει η ανάρτηση εδώ? Για να μην μπερδευτούμε συνοψίζω την γνώμη μου για τα επι μέρους θέματα που θίγεις:
για τα γόνατα mcpherson:
Εχουν μειονεκτήματα αλλα έχουν και πλεονεκτήματα, αν σχεδίαζα ενα μοντέλο με αποκλειστικό στόχο την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά και μόνο, διπλά ψαλίδια θα επέλεγα αλλα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που κάποιος πρέπει να λάβει υπ'όψιν.Μπορεί να μειονεκτούν ως προς την ακαμψία και ως προς την κινηματική των διπλών ψαλιδιών αλλα επιτρέπουν μεγαλύτερη διασπορά των φορτίων στις βάσεις στήριξης στο αμάξωμα και -ενίοτε- μικρότερο μη αναρτούμενο βάρος.Επίσης όσο περνάει ο καιρός και εξελίσονται τα γόνατα καταφέρνουν να έχουν πολύ καλή ακαμψία και ακρίβεια κινήσεων.
Συμπερασματικά θα έλεγα πως για την ίδια ποιότητα εξαρτημάτων τα διπλά ψαλίδια υπερτερούν σε ακρίβεια, δεν σημαίνει πως υπερτερούν όμως παντού και στο κάτω κάτω δεν μπορούμε να πούμε πως η ανάρτηση χαρακτηρίζεται ΜΟΝΟ απο την αρχιτεκτονική της ως καλή ή κακή. Τα γόνατα του Kia Picanto δεν είναι -προφανώς- ίδια με της Μ5 και ούτε τα διπλά ψαλίδια του Nissan Terrano θα είναι καλύτερα στο δρόμο απο της boxster.
για τον κινητήρα πίσω απο τον πίσω άξονα (πχ 911):
Εχει τα ίδια μειονεκτήματα με τον κινητήρα εμπρός απο τον εμπρός άξονα αλλα με τις εξής διαφορές:
-επειδή η διευθηνση γίνεται στο άλλο άκρο (εμπρός) αντί για μεγάλη αδράνεια στο στρίψιμο έχει αστάθεια, το ακριβώς ανάποδο δηλαδή. Φυσικά η μεγάλη αδράνεια παραμένει όσον αφορά την κίνηση του πίσω μέρους (πχ υπερστροφή που δεν μπορεί να ανασχεθεί).
-στην 911 τα μειονεκτήματα μετριάζονται σε σχέση με ενα εμπροσθόβαρο αυτοκίνητο επειδή η 911 δεν έχει ίδια λάστιχα εμπρος και πίσω! Οπότε η ισσοροπία όσον αφορά την πρόσφυση αποκαθιστάται εν μέρη απο αυτή την επιλογή. Πιστευω τα περισσότερα καθημερινά αυτοκίνητα θα επωφελούντω απο μεγαλύτερα εμπρός λάστιχα και το ανάλογο setup.
-και οι 2 αρχιτεκτονικές (μηχανή πίσω απο τον πίσω άξονα ή εμπρός απο τον μπροστινό) προφανώς έχουν πλεονεκτήματα στην χωροταξία.
-προσωπική μου γνώμη για την 911 είναι πως σαν σχεδίαση είναι λάθος και είναι μέν καλό αυτοκίνητο όχι εξαιτίας της αρχιτεκτονικής της αλλα παρά την αρχιτεκτονική της. Θα μπορούσε βέβαια να είναι πολύ καλύτερη (βλ. Boxster).
για τα ηλεκτρονικά:
Δεν συμφωνώ με την εξίσωση της ύπαρξής τους με ακύρωση της οδιγικής απόλαυσης. Η χρήση και ίσως η κατάχρησή τους ως foolproof μέσο τα έχει εξισώσει για τους περισσότερους με αρνητικό παράγοντα αλλα αν ο σκοπός μας είναι να φτιάξουμε ενα αυτοκίνητο που θα κινείται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε μια διαδρομή τότε τα ηλεκτρονικά θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα. Η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιούνται με παθητικό τρόπο με σκοπό να ακυρώνουν τις όποιες εξάρσεις αντιλαμβάνονται υποδηλόνοντας την μή εμπιστοσύνη του κατασκευαστή προς τον οδηγό αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και ο μόνος τρόπος εφαρμογής τους.
Πιστευω ενα σπορ αυτοκίνητο με τα σωστά ηλεκτρονικά και στημένο κατάλληλα για να λειτουργεί ΠΑΝΤΑ με αυτά ενεργά θα ήταν πολύ πιο γρήγορο απο το ίδιο χωρίς κανένα βοήθημα, πάντα με τον ίδιο -καλό- οδηγό.
μερικά σχόλια στο πόστ του sakiss:
Μηπως η ενεργητικη ασφαλεια πρεπει να προεχει?
Φυσικά και θα πρέπει να προέχει και αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την οδηγική απόλαυση εκτός αν ως τέτοια εννοείς τις ατελείωτες μπάντες (πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την συμπάθειά σου στα εμπροσθιοκίνητα)
Αλλα και παλι η σωστη τυπολογια για ενα πισωκινητο ειναι κινητήρας εμπρός, κιβώτιο στο πίσω άξονα ζευγάρι με το διαφορικό...όπως η 8C2900,75,Alfetta,Alfetta GT/GTV,Giulietta II,SZ,RZ
Η σωστή τυπολογία για ενα σπόρ αυτοκίνητο είναι η σωστή κατανομή βάρους με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, εν προκειμένω μάλλον το σωστότερο θα ήταν κινητήρας στο κέντρο με τετρακίνηση αλλα και αυτό είναι -παρα- πολύ σχετικό.
αλλα εξαιρω τους ιταλους που εξελλισουν την ουσια που για εμενα ειναι οι αναρτησεις.
Η ουσία είναι το ΣΥΝΟΛΟ.
Στο θεμα μας τωρα.H Brera paragwghs einai prosthiokinhth/tetrakinhth
Aαρα είχα δίκιο
Σαφως και ειμαι υπερμαχος της μπροστα κινησης σε αυτοκινητα που προοριζοντα στον μεσο αγοραστη.
Γιατί ????????
-
Σαφως φιλε μου ειχες δικιο.Ειπα εγω οτι θα ειναι πισωκινητη?Απλως στα πολλα αλογα θα προσφερεται με προαιρετικη τετρακινηση.
Στο αλλο θεμα μας που αναφερεις οτι τα ηλεκτρονικα ειναι σπουδαια συνδρομη στο να συμβαλλουν στην σταθεροτητα του αυτοκινητου.Γι αυτο βγαζω το καπελο στην αλφα επειδη τοσα χρονια στηνει κορυφαια το αμαξι ωστε να μην χρειαζονται τα ηλεκτρονικα για να κρατηθει στον δρομο ενω merc-toyota τα εχουν στο στανταρ εξοπλισμο.
Γιατι??Επειδη ενας μεσος οδηγος δηλαδη η πλειοψηφια θεωρω οτι δεν μπορει να οδηγησει πισωκινητο γι αυτο και η bmw το φουλαρε στα ηλεκτρονικα.Tρανο παραδειγμα η 316 του πατερα μου που απαγορευεται να την οδηγεις γρηγορα οταν βρεχει.Φαντασου στροφη 100 μοιρων με ταχυτητα 70χλμ και να σου κανει 360 στα καλα της καθουμενης.Ευτυχως που ηταν μεγαλο το πλατος της στροφης και δεν βρεθηκα σε κανενα γκρεμο.Μην μου πεις οτι δεν εχεις νιωσει τις αποσταθερωποιησεις του πισου μερους σε προσπερασεις πανω στην στροφη?Θελει εμπειρο οδηγο για να οδηγηθει και εγω δεν εχω ορεξη να ΄παιζω κορονα γραμματα την ασφαλεια μου.
-
το προηγούμενό σου πόστ ήταν by 8C2900, alfisti.gr
Πες του να γράψει εκ μέρους σου γιατί έχω βαρεθεί τα μαθηματα ιστορίας copy-paste. Εάν νομίζεις ότι μπορείς να τεκμηριώσεις τέτοια άποψη για την κίνηση εμπρός, τότε καν' το σε κάποιο από τα σχετικά τόπικ [άλλωστε αν και λαλίστατος, δεν το έχεις κάνει]. Το εάν έχω δίκιο σε αυτό που λέω θα το δεις όταν έχεις οδηγήσει το προσωπικό σου άλφα 2 χρόνια [θα πεις επακριβώς: καλό, αλλά...] όπως εγώ και ψάχνεις πισωκίνητο, τότε θα θυμάμαι τα λόγια σου... γιατί τα έχουν πει όσοι ήξεραν από οδήγηση πριν από εσένα.
Επίσης η παλιές bmw ήταν πολύ υπερστροφικές [είχαμε και εμείς στην οικογένεια], πλέον είναι στημένες υποστροφικές. Οδήγησε μία σήμερα και μετά σύγκρινε με την 316 που οδηγείς. Εδώ η eliseII δεν μπορεί να πετάξει κώλο σε καλή άσφαλτο, θα πετάξει πχ η 318 Ε46; Η ασφάλεια βρίσκεται, η κατανομή των δυνάμεων όχι. Η κίνηση εμπρός έχει όρια... και όταν η άλφα ετοιμάζει κινητήρες άνω των 300 ίππων καλό θα ήταν να είχε και μια σπορ πλατφόρμα για να τους βγάλει στο δρόμο, όχι ημίμετρα στυλ premium με τερτρακίνηση, αυτά είναι για σεντάν! Ομολογώ πως προς στιγμήν πίστεψα πως την είχαν τροποποιήσει για πίσω κίνηση, αν και το δελτίο τύπου πρόπερσι για την συγκεκριμένη πλατφόρμα μίλαγε αυστηρά μόνο για εμπρός/AWD.
Εάν το αυτοκίνητο είναι καλό ή όχι για την κατηγορία που φτιάχτηκε θα το δούμε του χρόνου... εγώ δεν το απέρριψα... τουναντίων, οδηγώ άλφα καθημερινά και ξέρω πόσο καλά στημένα είναι. Το εάν η άλφα εξελίσσει τις αναρτήσεις μόνο καλό μπορεί να είναι. Αλλά όσο διατηρεί την κίνηση εμπρός είναι δικό της πρόβλημα. Σε μεγάλα φορτία/δυνάμεις, η θεωρία του καλού στησίματος για τα προσθιοκίνητα πάει περίπατο αφού η πρόσφυση είναι ανεπαρκής... δεν υπάρχει τιμόνι [κατευθυντικότητα], τη στιγμή που στο γλύστριμα με το πισωκίνητο έχεις...
Και τέλος σπορ κουπέ και 'μέσος αγοραστής' δεν συμβαδίζουν. Πρώτον δεν διατίθεται το απαραίτητο χρήμα για την αγορά τέτοιων αυτοκινήτων από το 'μέσο αγοραστή'. Δεύτερον η χρηστικότητά τους είναι περιορισμένη γι' αυτό και η αγορά γίνεται συνειδητά. Υπάρχουν και τα σπορ χάτσμπακ/σεντάν για όσους θέλουν 'ασφάλεια' over drivability. Αυτό δεν είναι το... 'μανιφέστο του σκληροπυρινικού' αλλά η πραγματικότητα της κατηγορίας αυτής την οποία φιλοδοξεί να πάει καλά η Άλφα. Δυστυχώς με 4κίνηση το gtv θα θίξει μόνο την audi και το ΤΤ. Αποκλείεται να πληγεί η bmw series4. Από πωλήσεις θα δούμε πως θα πάει, οι κινητήρες είναι κορυφαίοι και το look δεδομένα άψογο. Δεν περιμένω όμως πολλά γιατί το αυτοκίνητο θα είναι ακριβό.
Και δεν είμαι αγενής φίλε μου, το ποιόν μου είναι γνωστό εδώ χρόνια... θα μπορούσα να γίνω αγενής αλλά δεν θα ήθελα να σε προσβάλλω εδώ, δεν είναι του στυλ μου. Πάντως πιστεύω ότι δεν γνωρίζεις πολλά από τα οποία έχεις εκφέρει άποψη σε αυτό το τόπικ... το ότι μιλάς για τις σκοτώστρες μπέμπες 2-3 γενιές πίσω δείχνει μάλιστα ότι δεν παρακολουθείς τίποτε άλλο πλην τα νέα της Άλφα Ρομέο...
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Στο αλλο θεμα μας που αναφερεις οτι τα ηλεκτρονικα ειναι σπουδαια συνδρομη στο να συμβαλλουν στην σταθεροτητα του αυτοκινητου.Γι αυτο βγαζω το καπελο στην αλφα επειδη τοσα χρονια στηνει κορυφαια το αμαξι ωστε να μην χρειαζονται τα ηλεκτρονικα για να κρατηθει στον δρομο ενω merc-toyota τα εχουν στο στανταρ εξοπλισμο.αυτό είναι εντελώς λάθος.
στην 147 είναι στάνταρ το ASR και στην GT που περιμένεις ΚΑΙ το ΜΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ VSC. Τι ακριβώς κάνει η Άλφα που δεν κανουν οι άλλοι; είναι τίγκα στα ηλεκτρονικά! Η ΤΟΥΟΤΑ μάλιστα χρονολογικά άργησε περισσότερο από την άλφα να παρουσιάσει μη απενεργοποιούμενο VSC σε κάποιο μοντέλο της.
Πλην της Mercedes που στήνει τα αυτοκίνητά με γνώμονα την άνεση, καμμία εταιρία δεν έδινε αντισπιν/σύστημα σταθερότητας στον στάνταρ εξοπλισμό σε μικρά της μοντέλα της σε προηγούμενες γενιές... μόνο στα πολύ δυνατά, 4κίνητα, κτλ
πάλι καλύτερη η άλφα; μπράβο αντικειμενικότητα...
-
Aκομα δεν το ειδαμε γιαννη τον βαφτησαμε.Με εχεις προσβαλλει ηδη πολλες φορες αλλα δεν χαλιεμαι.
Η μπροστα κινηση εχεις ορια?Οταν η saab ειχε πει οτι το οριο ειναι 200hp η αλφα το πηγε στα 250 και τωρα στα 330hp μπροστα και εστειλε m3 kai sti ακλαυτα σε χρονους πιστας.Μηπως θες να δεις και το σχετικο βιντεακη?
Μαλιστα ξεχνας και ξεχνας πολυ γρηγορα.Με στανταρ vdc εφοδιαστηκαν ολες οι αλφα απο 156 facelift και μετα πηγαινωντας με τις εμπορικες τασεις της εποχης αλλα και παλι δεν μιλαμε για αποτομο κοψιμο στροφων ουτε για περιορισμο στο γκαζι που κανουν τα αλλα esp για να σε επαναφερουν.Αμα εισαι τοσο αστερι οδηγος προσπαθησε να πεταξεις κωλο με προσθιοκινητο να δουμε τι αξιζεις.Δεν καταλαβα δηλαδη εχεις την εντυπωση οτι ολοι γουσταρουν πισω κινηση?Φιλιππακόπουλος μιχελεκακης,κυρκος ειναι μπροστινοι τυποι.Που κολλαει το αντισπιν με την ευσταθεια? Γραφουμε για να γεμιζουμε παραγραφους?
Για την απλη mcpherson μπροστα των θηριων της bmw δεν μου απαντησες ακομα για να δουμε ποιος ειναι φιδωλος στα μηχανικα μερη και ουτε για το dsc kai dbc του ελεγχου ευσταθειας.
Οταν γινεις μηχανικος της αλφα θα τους επιβαλλεις να βγαζουν μονο πισωκινητα και τοτε θα λυθει το προβλημα σου αλλα μαλλον δεν εχεις καταλαβει την φιλοσοφια της αλφα και ουτε τι αυτοκινητο οδηγεις.
Φιλε 316 τωρινο μοντελο οδηγω αλλα πριν το facelift.Pοιος ειπε οτι παει περιπατο?Επειδη εχει μηδενικη προσφυση η ελληνικη ασφαλτος η μπροστα κινηση σου φταιει?Εχεις οδηγησει GTA και ξερεις?Εδω θα μαστε και θα δουμε τι ψαρια θα πιασει η gtv.Εσυ συνεχισε να την θαβεις με ενα και μοναδικο μειωνεκτημα που εχεις βρει και το χτυπας αλλυπητα.Βλεπω ηδη προβλεπεις οτι η σειρα 4 που ακομα δεν εχει παρουσιαστει θα ειναι αχτυπητη?Καλο και αυτο αλλα απ οτι φενεται θα συνεχισει τις πωλησεις των απολυτα εμπορικα επιτυχημενων 5,7 z4.Πηγαινε και διαβασε σε οποιο περιοδικο θελεις το συγκριτικο της σειρας 1 με την 147 να δεις τι καταφερε η πισω κινηση.
-
Ο χρήστης gianniskid έγραψε:
εχουν γινει χειροτερα απο τις βαριες bmw που καποτε κοροιδευαμε. οι 156,147,gt ειναι το ιδιο βαριες με τα γερμανικα τανξ, λιγοτερο διασκεδαστικες απο τις bmw (να ναι καλα η πισω κινηση). και μην ακουσω οτι τα 115 αλογα δεν ειναι αρκετα για να κανεις παντες γιατι ο κολητος μου με 115 αλογα και m-pack (245/17 λαστιχο) μια χαρα το γυρναει.
Ναι αλλά ο φίλος σου γυρνάει τη Ζ4 ακόμα καλύτερα Γιάννη! Της λείπουν άλογα της compact κατά τη γνώμη μου. Στη Ζ4 πάντως ακόμα και στη μικρή έκδοση βγάζω το καπέλο. Τη θεωρώ υπόδειγμα και κάπως έτσι θα ήθελα και τη μελλοντική spider.
Κατά τ' άλλα οι μηχανικοί της Alfa είναι πραγματικά γατόνια και έχουν δείξει ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεδομένα. Το πρώτο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η 156GTA την οποία αν θυμάμαι είχαν αξιολογήσει πιο fun to drive ακόμα και από τη Ζ4 σε κάποιο τεύχος του Drive.
Είναι όμως καιρός την Alfa να σταματήσουν να παιδεύονται τόσο με τα όρια της μπροστινής κίνησης. Το πανηγύρι της πισωκίνησης τους περιμένει και είμαι σίγουρος ότι κι εκεί θα κάνουν το μεγάλο μπαμ. -
εγώ πάλι την 316 προ facelift φίλου μου το περασμένο καλοκαίρι την βρήκα μιά χαρά. Δεν γύρναγε ούτε για πλάκα και ήταν as slow as 316's always were. Καμμία σχέση με την 518 2 γενιές πίσω του πατέρα μου... αυτή ήταν σκοτώστρα.
Και η κίνηση εμπρός έχει όρια... με στήσιμο πίστας δεν τρέχει τίποτα [με σωστές αναρτήσεις, κατανομή βάρους, ζάντες κάνεις θαύματα]... με στήσιμο δρόμου [και άσφαλτο δρόμου!] είναι που ψάχνεις την άσφαλτο κάτω απ' τους κινητήριους τροχούς!
μπα, μπα, μπα... μήπως από την πρώτη κιόλας 147 δεν είχαμε selespeed με στάντρα VSC εν έτει 2001;;
οι μηχανικοί της άλφα δεν έχουν λόγο στο τι πλατφόρμες θα εξελίξουν, αλλά η εταιρία. Τη στρατηγική την καταστρώνει το gruppo και το budget. Αυτή τη στιγμή το budget δεν φτάνει για αυτόνομη πισωκίνητη μεσαία πλατφόρμα, εξ' ου και η premium της GM και στη gtv. Ή κάνω λάθος;
τη φιλοσοφία της άλφα την ξέρω μιά χαρά, τι κρίμα όμως που τη 10ετία του 70 αγοράστηκε από τη Φιατ και τα αυτοκίνητά της έπρεπε να γίνονται με τα πατώματά της. Οι μηχανικού έκαναν πολύ καλύ δουλειά στο πνεύμα της εταιρίας... τώρα που υπάρχουν ξανά καλύτερα μέσα μιάς και η εταιρία πάει πολύ καλά, μπορούν και θα επιστρέψουν στην πίσω κίνηση, γιατί αυτή ταιριάζει περισσότερο στην φιλοσοφία της άλφα... δεν σημαίνει πως η άλφα δεν μπορεί να βγάζει εμπροσθοκίνητα ή 4κίνητα με την φιλοσοφία της! προς θεού, άλλωστε ταιριάζει περισσότερο στην φιλοσοφία της ένα 4κίνητο από ένα πισωκίνητο χάτσμπακ... μόνο που η διαμάχη μας ξεκίνησε από τα κουπέ, που είναι άλλο καπέλο...
Για τα ηλεκτρονικά της bmw μίλησες γενικά, όχι ονομαστικά. Τι τρέχει με αυτά; όπως πχ του rx8, απενεργοποιούνται πλήρως. Σου επιτρέπουν μάλιστα να τρέξεις μία μέρα με βροχή, εκεί που πονάνε τα πισωκίνητα, κάνοντάς τα απόλυτα ασφαλή. Φαντάζομαι τώρα θα μου πεις πως η άλφα είναι απόλυτα ασφαλής από μόνη της... αμ δε. Τοι ίδιο επιφυλακτικά οδηγώ και με την άλφα και τη mercedes του πατέρα μου στη βροχή.
Και τι σχέση έχω εγώ με οτιδήποτε; ισχυρίστηκα τίποτε για τις οδηγικές μου ικανότητες επιμένοντας στα πισωκίνητα; Και σιγά το δύσκολο να πετάξεις κώλο με προσθιοκίνητο... ένα ξεσκισμένο ρενώ 19 που έχουμε μπαίνει όπως θες, όπου θες με τόσο λεπτά λάστιχα... στο τούνελ στην Λ.Χαμοστέρνας έχω κάνει πάρτι 2-3 φορές, απλά τα εμπροσθοκίνητα δεν μαζεύουν εύκολα αν δεν ξέρεις να γλιτώσεις/χειριστείς την υποστροφή μετά.
Για Φιλιππακόπουλο/Μιχελακάκη δεν ξέρω να σου πω. Ξέρω να σου πω όμως για ξάδερφό μου που τρέχει στη Ν/2 με το clio ragniotti αλλά οδηγεί με τον αδερφό του κοντρο-μπέμπες [μετατροπή Μ5, Μ5, Μ3κτλ] από παλιάαααα [καλά, έχουν κόψει τις μ@λ@κίες τώρα, ευτυχώς]. Κάποιοι λοιπόν το συνδυάζουν
Κατά τ' άλα, εσύ το χαβά σου ότι θάβω την gtv... τι άλλο θα ακούσουμε! Δηλαδή κριτική δεν μπορούμε να κάνουμε όσο είναι ο Σάκης στο thread
-
Aπλως ποσταρα φωτογραφιες της GTV και για ενα ανεξηγητο λογο φαγωθηκατε να θαψετε το αυτοκινητο επειδη η κινηση θα μεταδιδεται μπροστα.Καλα δεν το ξερατε αυτο ρε παιδια?Οσο για τις πωλησεις ειμαι σιγουρος οτι θα σκισει οπως και η gt που ηδη εχουν για ελλαδα 300%πανω ζητηση απο τον αρχικο υπολογισμο και πρεπει τωρα να περιμενω απο δυο εξη μηνες μεχρι να ερθει.
Οσο για το αυπολοιπα σαφως και εχεις περισσοτερες γνωσεις απο εμενα αλλα μου αρεσει ενω εχεις αλφα η κριτικη σου προς αυτην ξεπερνα τον αντεικεμενικο καθως την ισοπεδωσες τελειως.Δηλαδη εσυ εισαι αντικειμενικος που λες οτι η gtv θα ειναι μονο look και κινητηρες?Tα αλλα περι τιμονιου-στησηματος δεν σου εχουν κανει κλικ τοσα χρονια?Τοτε ηρθε η ωρα να την πουλησεις και να παρεις επιτελους την σειρα1.Αφου ξερεις τον 8c o τυπος εχει γραψει πολλα για τα του οικου σου.Γιατι μου τα μπουμπουνας ολα σε εμενα που ειμαι απειρος και ενω εχεις την ευκαιρια δεν του απαντας αμεσα στο alfisti.gr.Κανε quοτe στα λεγομενα του και ειμαι σιγουρος οτι μια ενδιαφερουσα συζητηση θα προκυψει.
-
Λοιπόν, για να τελειώνει η όποια παρεξήγηση. Εγώ ενοχλήθηκα από τον τρόπο που... ευλογάμε τα γένια μας με τις άλφα [και επίσης έγραψες αρκετές ανακρίβειες, καλό θα ήταν να ψαχτείς λίγο παραπάνω], λες και δεν υπάρχουν άλλες καλές εταιρίες. Με τον 8c δεν γνωριζόμαστε και προς το παρόν δεν συμμετέχω ενεργά στο alfisti.gr, απλώς παρακολουθώ. Δεν έχω εκτενείς μηχανολογικές και ιστορικές γνώσεις ούτε έχω το χρόνο να ποστάρω όλη την ώρα στο internet... το αυτοκίνητο είναι απλά το αγαπημένο χόμπι μου και φροντίζω να μιλάω μόνο για όσα ξέρω. Τον υπόλοιπο καιρό μαθαίνω ότι μπορώ απ' τους άλλους εδώ!
Νομίζω πως είσαι αρκετά παρορμητικός στον τρόπο που ερμηνεύεις όσα γράφονται... πχ το ότι εγώ θεωρώ τα δυνατά σημεία της gtv τους πραγματικά πολύ εξελιγμένους κινητήρες της και το στυλ της άλφα σημαίνει ότι δεν με συγκινούν οι αναρτήσεις ή το ζωντανό τιμόνι των άλφα; ή η ποιότητα του δέρματος και των πλαστικών; όχι βέβαια, δεν επέλεξα τυχαία την 147... [η compact ήταν πολύ άνετα στις οικονομικές δυνατότητές μου αλλά προτίμησα την άλφα ] αυτό δεν σημαίνει πως θα κάθομαι να γράφω παιάνα στο κάθε μοντέλο αυτοκινήτου που μου αρέσει!
και ποιά είναι η 'του οίκου μου'; ανήκω κάπου και δεν το ξέρω; πληροφοριακά του χρόνου θα έχω 60χιλιάδες ευρώ budget και ανοικτό μυαλό. Εάν μου κάνει το κλικ η άλφα, θα πάρω άλφα. Εάν μου κάνει το κλικ η bmw, θα πάρω bmw, porsche κτλ, είμαι πλέον πολύ μακρυά από τα εμπροσθοκίνητα αφού μπορώ. Δεν έχω brand loyalty, επιλέγω το καλύτερο αυτοκίνητο για μένα τη δεδομένη στιγμή. 2 χρόνια πριν ήταν μία alfa romeo 147 1.6-120ps 5door, distinctive και έκανε άριστα ότι περίμενα. Αύριο ποιός ξέρει!
να χαίρεσαι τη bella σου και καλή αναμονή, αλλά προσπάθησε σε παρακαλώ να είσαι πιο αντικειμενικός... εκεί έχασα την ψυχραιμία μου και το τράβηξα τόσο. Δεν είναι άσπρα ή μαύρα τα πράγματα
-
Aπλως ποσταρα φωτογραφιες της GTV και για ενα ανεξηγητο λογο φαγωθηκατε να θαψετε το αυτοκινητο επειδη η κινηση θα μεταδιδεται μπροστα
Ποιός έθαψε το αυτοκίνητο ?
Απλώς επισημάναμε πως θα είναι προσθιοκίνητο ενώ κάπιοι έλεγαν (και σε άλλο τόπικ) πισωκίνητο.
sakiss έχω μια απορία, εφόσον είσαι τόσο υπέρ της εμπροσθοκίνησης θα σε ρώταγα αν όλες οι Αλφα ήταν πισωκίνητες θα ήσουνα ακόμα υπέρ? Δηλαδή αν η 147 πχ ήταν πισωκίνητη τώρα εδώ θα πόσταρες 'θα την προτιμούσα με την κίνηση μπροστά'? Θα είχε ενδιαφέρον μια ειλικρηνής απάντηση .
Απορία συνέχεια του άνωθεν: Ρώτησα και στο προηγούμενο πόστ μου, ΓΙΑΤΙ πιστευεις πως η κίνηση εμπρός είναι πιο καλή για το μέσο οδηγό κλπ?
Δεν λέω πως δεν είναι καλή αλλα επειδή διαπιστώνω μια αντίφαση στα λεγόμενά σου (καλύτερα κίνηση εμπρός ή τετρακίνηση - μάγκας είναι όποιος πετάει κώλο με προσθιοκίνητο) θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα να μου αναλύσεις τους λόγους που πιστευεις πως η τετρακίνηση είναι καλή για να δώ το σκεπτικό σου.
(μην μου πείς ποιοι -πιθανώς- συμφωνούν μαζί σου ας είναι και ο Σουμάχερ σύμφωνος εγώ θέλω να ακούσω τους λόγους)
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
... ευλογάμε τα γένια μας με τις άλφαΣωστός και με το παραπάνω!Είπαμε είμαστε alfisti,αλλά όχι και να λέμε μπράβο στην alfa που θα συνεχίσει να επιμένει προσθιοκίνητα,προσπαθώντας να καταρρίψουμε τους νόμους της φυσικής.Εγώ μπορεί να ονειρεύομαι μια gtv TB,αλλά πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ένα διαβολάκι ρωτάει 'μα καλά,προσθιοκίνητο;'.
Ας γυρίσει η alfa στην πίσω κίνηση (καλά στημένη) και εγώ βάφω το σπίτι μου κόκκινο!Αλλά μέχρι τότε,αγάπη με σύνεση και μέτρο...
-
κοιταξε. οφιλος εχει και z4 και compact και τον ξερεις καλα
απο τοτε που πηρε την compact 1,8 τον κοροιδευα καθημερινα γιατι απο 2ες και 3ες που τα ειχαμε βαλει το ταπεινο megane coupe 1,4 που εχω του εφευγε . οποτε τον κοροιδευα για την επιλογη που ειχε κανει. Μονο που εδω και λιγες μερες το αυτοκινητο μου εβγαλε προβλημα και ακινητοποιηθηκε για μερες οποτε αν βολευε, με μετακινουσε με την compact. Ε, λοιπον με εχει αφησει βλ@κα. διασκεδαζει με το αυτοκινητο οπου σταθει και οπου βρεθει. οπου εχει στροφη, γλιστραει το αυτοκινητο γλυκα και με λιγα χιλιομετρα με απολυτη ασφαλεια ακομη και αν του φυγει. Αν πορωθει, ο ρυθμος του αναιβενει και οσο περναει ο καιρος, τοσο καλητερα το μαθαινει το αυτοκινητο .
αντε τωρα να τον ξανακοροιδεψω επειδη το αυτοκινητο μου ειναι πιο γρηγορο απο λιγοτερα κυβικα . τι να το κανω? ειναι πολυ λιγοτερο διασκεδαστικο απο την bmw .
και μην τα μπερδευετε. Και η BMW και η ALFA εχουν απειρα ηλεκτρονικα. μονο που στην BMW εχεις την δυνατοτητα να τα απενεργοποιησεις ΟΛΑ πλην του ABS ενω στην στην ΑΛΦΑ οχι .ας ειναι η 147 μπροσθιοκινητη. δεν με πειραζει. Αλλα ναι, ενα ακριβο coupe για νε μεν πησει να το αγορασω αν ειναι μπροσθιοκινητο δεν το θελω. βλεπετε τι γινετε στην αγορα με τα fiat barcheta και mx5-mr2-mgtf? ποιος θελει ενα μπροσθιοκινητο σπορ αυτοκινητο (roadster)?. οι περισσοτεροι απο εμας τα ιαπωνικα πισωκινητα χαζευουμε .
και να σαι σηγουρος πως καμια GTA δεν μπορει να ρηξει σε STi σε πραγματικες συνθηκες (οχι πιστα). ειδικα αν μηλαμε για Ελλαδα και γλιστερους δρομους
ΟΧΙ στην μπροστα κινηση σε ακριβο coupe. Ναι στην τετρακινηση λεω εγω. ΝΑΙ στην πισω κινηση αν θελουν να σπασουν ταμεια και να μην προλαβαινουν να παραγουν!!!
πισωκινητη δυνατη coupe ALFA ROMEO... απλα βγαλμενο απο τα ονειρα πολλων μας -
Ο χρήστης gianniskid έγραψε:
κοιταξε. οφιλος εχει και z4 και compact και τον ξερεις καλαTo ξέρω ότι τον ξέρω.
Για τα υπόλοιπα που λες για την compact δεν ξέρω, ίσως κι εγώ να αλλάξω γνώμη αν τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο.
Πάντως ότι τα μεγάλα κεφάλια του Gruppo θέλουν πολλές μπάτσες για τα μη απενεργοποιήσιμα ηλεκτρονικά είναι αλήθεια. Είναι ένας τομέας στο οποίο βγάζω το καπέλο στη BMW, αν και νομίζω ότι στην Χ3 αυτό δεν συμβαίνει. -
Coupe'
στο ντεμπούτο autumn/2005
2.2 JTS 190hp
2.4 JTD 200hp
3.0V6 JTD 250hp
3.2V6 JTS 265hp μόνο τετρακίνητο
το 2006
GTA 400hp μόνο τετρακίνητο
και ίσως σε μερικές αγορές το
3.6V6 JTS 300hp μόνο τετρακίνητοSpider spring/2006
2.2JTS 190hp
3.2V6 JTS 265hp 4wd