-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το νόημα ρε δημητρη ηταν αυτο!Σε ρωτησανε πώς εβγαλες νόιημα για το οτι η μπρερα ειναι αργη,και απάντησες οτι την οδηγησες.
Να μη λέμε και μετα ξελεμε.Ναι, την οδήγησα και μου φάνηκε αργή, αυτό δεν σημαίνει ότι την έφτασα στα όρια της όμως. Επίσης, το ότι θεωρώ την brera αργή το λέω πάντα εν συγκρίσει με τον ανταγωνισμό της, και βγάζοντας συμπεράσματα στηριζόμενος και σε αυτά που έχω διαβάσει και δει.
Ε,αυτο σου λέω και εγω!Εφ'όσων δεν εφτασες στα όρια,πώς ισχυριζεσαι οτι σου φανηκε αργη;
Ησουνα στο 50%;Ρελαντι;Σβηστη;Σε όποια κατασταση απο αυτες και να ησουνα,δεν μπορει να συμπέρανες για την ταχυτητά της.Μόνο στο όριο θα το διαπίστωνες αυτο.Το οριο όμως δεν το έψαξες,αρα ο ισχυρισμος του οτι την οδηγησες και γνωρισες οτι ειναι αργη απλά πέφτει στο κενο.
Απλά πραματαΤο οτι διαβασες και εμαθες ειναι διαφορετικο.
-
Για να φτάσει η συζήτηση εδώ, πιστεύω ο λόγος είναι ότι οι υποστηρικτές της Brera, μόλις γίνεται λόγος για σύγκρισή της με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο, το απορρίπτουν δίχως δεύτερη κουβέντα με το αιτιολογικό είτε ότι δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία, ή ότι δεν συγκρίνονται οι κινητήρες τους (κυβικά), είτε αγνοούν το γεγονός ότι υπάρχει και ανταγωνισμός και προωθούν μια γραμμή ότι η Brera παίζει σε δική της κατηγορία και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο μοντέλο. Δεν το λέω για να θίξω ή να προσβάλω κάποιον, αλλά το συγκεκριμένο δεν βλέπω γίνεται σε κανένα άλλο τόπικ οποιασδήποτε άλλης μάρκας.
Βρε παιδιά χαλαρώστε λίγο. Κάποιος που θα αγοράσει αυτοκίνητο τέτοιας αξίας, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα κοιτάξει και τι παίζει στον ανταγωνισμό σε αυτή την τιμή, θα τα συγκρίνει και μετά θα αποφασίσει. Είναι ελάχιστα τα άτομα που πάνε καρφωτά και αγοράζουν ένα μοντέλο. Έπειτα κάνετε λες και πρέπει ο άλλος να είναι μυημένος στην Alfa Romeo για να μπορεί να εκφράσει άποψη για αυτή (σε αυτή την περίπτωση αρνητικές απόψεις απαγορεύονται δια ροπάλου και λιθοβολισμού). Και σε εκείνη την τιμή ΝΑΙ υπάρχουν αρκετές επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος, και ΝΑΙ συγκρίνονται με την Brera εφόσον η αξία τους είναι σε παραπλήσια τιμή.
Τώρα αν είναι γρήγορο ή πιο αργό, αν είναι κουπέ ή άλλο αμάξωμα, αυτό έχει να κάνει με τις προτιμήσεις του καθενός. Αλλά μην λέτε ότι η Brera δεν μπορεί να συγκριθεί.
-
-
Η ολη συζητηση μου θυμιζει ενα περιστατικο σε forum της Ducati.Ζητησε ενας οδηγος Duc την αποψη των υπολοιπων για να βαλει led στα πισω φωτα της μοτοσυκλετας του(998,αν θυμαμαι καλα).
Πηρε 12 απαντησεις πανομοιοτυπες:Ασε τα λεντακια και τις γελοιοτητες για τα ιαπωνικα μηχανακια...Κατι αντιστοιχο συμβαινει και εδω.Ποιος πραγματικος λατρης,γνωστης της ιστοριας της Alfa Romeo,που μοιραζεται και υιοθετει την φιλοσοφια της,καθεται να μαλωσει για να αποδειξει αν μια Alfa ειναι ενα δευτερολεπτο γρηγοροτερη ή οχι απο καποιο αλλο μοντελο;
Και οπως εγραψα ξανα,η Alfa δεν αξιζει τετοιους πολεμιους αλλα και δεν εχει αναγκη τετοιους 'λατρεις'...
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Η ολη συζητηση μου θυμιζει ενα περιστατικο σε forum της Ducati.Ζητησε ενας οδηγος Duc την αποψη των υπολοιπων για να βαλει led στα πισω φωτα της μοτοσυκλετας του(998,αν θυμαμαι καλα).
Πηρε 12 απαντησεις πανομοιοτυπες:Ασε τα λεντακια και τις γελοιοτητες για τα ιαπωνικα μηχανακια...**Κατι αντιστοιχο συμβαινει και εδω.Ποιος πραγματικος λατρης,γνωστης της ιστοριας της Alfa Romeo,που μοιραζεται και υιοθετει την φιλοσοφια της,καθεται να μαλωσει για να αποδειξει αν μια Alfa ειναι ενα δευτερολεπτο γρηγοροτερη ή οχι απο καποιο αλλο μοντελο;
Και οπως εγραψα ξανα,η Alfa δεν αξιζει τετοιους πολεμιους αλλα και δεν εχει αναγκη τετοιους 'λατρεις'...**
+1
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
.Κατι αντιστοιχο συμβαινει και εδω.Ποιος πραγματικος λατρης,γνωστης της ιστοριας της Alfa Romeo,που μοιραζεται και υιοθετει την φιλοσοφια της,καθεται να μαλωσει για να αποδειξει αν μια Alfa ειναι ενα δευτερολεπτο γρηγοροτερη ή οχι απο καποιο αλλο μοντελο;
.
Το να μαλώσει καποιος είναι ήδη κατακριταίο.Το να θελήσει συζητηση πάνω στο θεμα των χρόνων (ασχετα εαν ποτε του δεν θελήσει ή τολμήσει ή μπορέσει να πιέσει το νεο του αυτοκίνητο) το βρίσκω απολύτως φυσιολογικο,απο τη στιγμη τουλάχιστον που θα αγορασει σπόρ μοντελο και όχι μια λιμουζίνα.
Θα συζητησεις (για να συγκρινεις προφανως) δηλαδη σαν υποψηφιος αγοραστης τα σπόρ κριτηρια.Ειναι το απολύτως φυσιολογικότερο και αναμενόμενο. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για τα γυρολόγια απλά να πω κάτι.
Τα φιντάνια του Drive ήταν τόσο απασχολημένα με το τι εξυπνάδα θα γράψουν για να εκθειάσουν το OPC που δεν πήραν χαμπάρι ότι το VDC (ΕSP) στην Brera απενεργοποιείται...
Αποτέλεσμα; Όπως έγραψαν και οι ίδιοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τελείως το στυλ οδήγησης... Να κόβουν πολύ στην αρχή της στροφής για να 'ξεγελάσουν' το VDC και στη συνέχεια προσπαθούσαν να εκμεταλευτούν το πάτημα του αυτοκινήτου. Τσέκαρα τους επιμέρους χρόνους σε κάθε στροφή και είδα ότι η Brera είχε -10 με -15 χλμ σε σχέση με τα άλλα αμάξια του συγκρητικού. Μιλάμε για επιπέδου.
Για φανταστείτε να οδηγούσαν την Μ5 και να μην έπαιρναν χαμπάρι ότι έπρεπε να πατήσουν το κουμπάκι για να πάει 500 άλογα το θηρίο;Κ να εκθείαζαν το OPC πάει στα κομμάτια! Αν αναφέρεσαι στο FightClub αυτοί φάγανε τα αντερα τους να βγαίνει καλύτερο το γκόλφ! Σε συγκριση με 207GT κ SwiftSport κουβάλησαν το γκολφ GT Εννοείτε πως κατ'αυτούς το Polo GTi είναι σε άλλη κατηγορία (ή θα τα ''έτρωγε''). Και σε σύγκριση με FocusST και ΑstraOPC κουβαλησαν το R32 .Και πάλι αμα έβαζαν το γκολφ GTi θα τα έτρωγε.
Το τρελό γέλιο έπεσε όταν ο Πατέλος προσπαθουσε να πει οτι η brera δεν ήταν καλή στην πίστα! Έψαχνα για λεξικό....Σορυ γ το off topic αλλα τα θυμηθηκα και κάτι με έπιασε...
-
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Το τρελό γέλιο έπεσε όταν ο Πατέλος προσπαθουσε να πει οτι η brera δεν ήταν καλή στην πίστα! Έψαχνα για λεξικό....Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του παλιότερα, έλεγε ότι η 159 στρίβει μια χαρά για VECTRA κι ότι η Brera είναι ένα χρέπι του κερατά, που στρίβει χειρότερα κι απ'το OPC. Αργότερα τον στρίμωξα αρκετά και άρχισε να μου τα μασάει... Αλλά είχα ήδη άλλη - προφορική και 'off the record' - παραδοχή από άλλο συνάδελφό του στο ίδιο περιοδικό που μου εξηγούσε το γιατί προσπάθησαν να επαινέσουν το OPC.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το τρελό γέλιο έπεσε όταν ο Πατέλος προσπαθουσε να πει οτι η brera δεν ήταν καλή στην πίστα! Έψαχνα για λεξικό....
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του παλιότερα, έλεγε ότι η 159 στρίβει μια χαρά για VECTRA κι ότι η Brera είναι ένα χρέπι του κερατά, που στρίβει χειρότερα κι απ'το OPC. Αργότερα τον στρίμωξα αρκετά και άρχισε να μου τα μασάει... Αλλά είχα ήδη άλλη - προφορική και 'off the record' - παραδοχή από άλλο συνάδελφό του στο ίδιο περιοδικό που μου εξηγούσε το γιατί προσπάθησαν να επαινέσουν το OPC.
για πες μας και εμας...
-
Το τρελό γέλιο έπεσε όταν ο Πατέλος προσπαθουσε να πει οτι η brera δεν ήταν καλή στην πίστα! Έψαχνα για λεξικό....
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του παλιότερα, έλεγε ότι η 159 στρίβει μια χαρά για VECTRA κι ότι η Brera είναι ένα χρέπι του κερατά, που στρίβει χειρότερα κι απ'το OPC. Αργότερα τον στρίμωξα αρκετά και άρχισε να μου τα μασάει... Αλλά είχα ήδη άλλη - προφορική και 'off the record' - παραδοχή από άλλο συνάδελφό του στο ίδιο περιοδικό που μου εξηγούσε το γιατί προσπάθησαν να επαινέσουν το OPC.
Δηλαδή;;;;
Ναί, και η SLK δεν ήταν απόλυτη τους την έσπαγε το ESP και το 350Z ήταν απίθανο όμως στο εξώφυλλο την SLK είχαν φάτσα φορα,όχι το ντατσουν...
-
@spiros: Έχεις pm.
-
skullone
Και εγω θελω.. -
ε αυτό από PM έγινε GM σαν την Brera .....
-
Δεν πείθεις όμως... Κι όσο περνά ο καιρός, γίνεσαι όλο και λιγότερο πειστικός.
Α, ποσώς με ενδιαφέρει! Δεν έχω τέτοιο σκοπό άλλωστε, ούτε θεωρώ κανέναν βλάκα, όπως είπες. Στη λίστα με τους χρόνους που παρέθεσε ο spiros αναφέρθηκα
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Δεν πείθεις όμως... Κι όσο περνά ο καιρός, γίνεσαι όλο και λιγότερο πειστικός.
Α, ποσώς με ενδιαφέρει! Δεν έχω τέτοιο σκοπό άλλωστε, ούτε θεωρώ κανέναν βλάκα, όπως είπες.
Δεν αρκεί, ξέρεις, να λέμε κάτι...
-
Δάσκαλε που δίδασκες....
-
Αν και υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί το post σε 'Περι Πατέλου' θα θυμίσω το εξής απλό.
Ο κος Πατέλος έσταζε μέλι και έγραφε διθυράμβους όταν οδήγησε:΅
-
Τουρμπισμένη εκ Novitec Spider 2,0 με 200+ άλογα. Η 'κουρασμένη' και 'γερασμένη' Spider δεν είχε πρόβλημα να φέρνει βόλτα 200 τουρμπάτα άλογα με τη μειωμένη ακαμψία της και χωρίς διαφορικό...
-
Alfa 156 GTA. Εκεί να δείτε μέλι............... Ούτε λέξη για υποστροφή, ούτε μούτρα, ούτε κακό ζύγισμα, ούτε τίποτα. Όλα ήταν τέλεια.
Και μάλιστα τόνιζε ότι 'Σιγά μην απενεργοποιήσω το VDC...'
Και έτσι καταλήγουμε σε μια Brera όπου 'ούτε το μοτέρ ακούει' (έκφραση μεγάλου χερά), 'ούτε στρίβει', 'ούτε πάει'...
Τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένα τεύχος του '99 όπου δοκίμαζαν την Z3 Coupe 2,8. Ξέρετε τι δοκιμή έκαναν; Μόνο του το αμάξι σε ορεινή διαδρομή όπου βέβαια το συμπέρασμα ήταν ένα. ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!
Πώς ξαφνικά η 'GT' Brera μπήκε σε πίστες, πώς βρέθηκε να συναγωνίζεται hot hathes ακόμα δεν καταλάβαμε...
Ομολογώ όμως ότι και εγώ είμαι 'θύμα' τους. Εμείς οικογενειακά γαλλικά αγοράζαμε και υπήρχε ένας στάνταρ φόβος για τα ιταλικά. Βλέποντας όμως ότι από το 2001 που βγήκε η 147 μέχρι και το 2003 έσταζαν μέλι όλοι μαζί και πιο πολύ τόνιζαν την γερμανική αξιοπιστία της ('δεν έκανε τσικ για 30.000 χλμ') ε με έβγαλε και μένα ο δρόμος μου μέχρι το Μοσχού...
Είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν εντυπώσεις, θετικές ή αρνητικές από ένα opinion leader με μαζική απήχηση όπως είναι ένα περιοδικό αυτοκινήτου. Αυτό το ξέρουν τα καλά διαβασμένα στελέχη marketing της BMW αλλά όχι και αυτά της FAH. -
-
Καλά, ας μάθουν τα στελέχη της FAH τι πάει να πει 'εξυπηρέτηση πελατών' πρώτα...
-
εγω σταματησα να τους διαβαζω τους ερασιτεχνες της σειρας, οτι θελω απο το net και απο τα φορουμ των Club.
-
Οι αυτοκινητιστικοί συντάκτες και εκδότες στην Ελλάδα ξέχασαν ότι όσο ψηλότερο είναι το βάθρο στο οποίο ανεβαίνουν, τόσο πιο οδυνηρή και ταπεινωτική είναι η πτώση. Η φήμη, βλέπετε, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός κερδίζονται δύσκολα και με κόπο. Εύκολα όμως χάνονται. Κι όταν οι ενέργειες που προκαλούν την απώλεια αυτών των στοιχείων επαναλαμβάνονται διαρκώς...
Αlfa Romeo Brera/Spider