-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
nass, για τον καθένα είναι διαφορετικό το κριτήριο.Προσωπικά, δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο ΜΟΝΟ για τον κινητήρα.
Αλλά, ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που θα μου άρεσαν, θα προτιμούσα εκείνο με τον καλύτερο κινητήρα...
Ναι, σωστά! ϊσως δεν το έγραψα με πολλή σαφήνεια...
Ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα που μου αρέσουν, θα επιλέξω το πολυκύλινδρο, αν μπορώ να ανταπεξέλθω στο αυξημένο κόστος. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
nass, για τον καθένα είναι διαφορετικό το κριτήριο.Εννοείται, περί ορέξεως...
Προσωπικά, δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο ΜΟΝΟ για τον κινητήρα.
Αλλά, ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που θα μου άρεσαν, θα προτιμούσα εκείνο με τον καλύτερο κινητήρα...
Τι σημαίνει 'καλύτερο' ?
Θα προτιμούσες τον παλιό 3λιτρο εξακύλινδρο της BMW με τα 218 (αν δεν κάνω λάθος) άλογα από τον TFSI του S3 με τα 265 ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε μεγάλο βαθμό τους εκτόπισαν λόγω μεγέθους όταν η κίνηση γύρισε από πίσω εμπρός. Αλλά και λόγω βάρους-όγκου κτλ. Δεν είναι τρελλοί οι μηχανικοί, εφαρμόζουν τη λύση που τεχνικοοικονομικά είναι καλύτερη. Αν ένας 4κύλινδρος τούρμπο σου δίνει καλύτερη ιπποδύναμη, επίπεδη καμπύλη ροπής, καλύτερη κατανάλωση, μικρότερο βάρος και όγκο, μικρότερο κόστος από ένα straight six, θα μου επιτρέψεις να πω, πως το 'ναι αλλά ο 6κύλινδρος είναι καλύτερος επί της αρχής και έχει μεταξένια λειτουργία' φέρνει προς ελιτισμό. Γούστα φυσικά, αλλά μην απαξιώνεις το λόγο τιμής / απόδοση με ένα 'μονοκοντυλιά' 'νουμερόφιλοι'.Η 'μεταξένια' λειτουργία συνεπάγεται και πολλά αλλά πλεονεκτήματα, όπως φθορές σε κινούμενα μέρη, φθορές σε αποσβέστες και πολλά άλλα-δεν είναι στεγνός ελιτισμός. Επιπλέον, ως μηχανικός, σε διαβεβαιώνω ότι στα τεχνοοικονομικά κριτήρια περιλαμβάνεται εξίσου και η ευκολία αποκατάστασης ζημιών, το κόστος συντήρησης-άμεση συνάρτηση σύνθετων μηχανισμών- και πολλά άλλα τα οποία για κάποιο περίεργο λόγο (μήπως, λέω, επειδή ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής δεν τα λογαριάζουν μιας και μέχρι να σε απασχολήσουν θα το έχεις στείλει σε τρίτες χώρες το αυτοκίνητο; ) δε φαίνεται να πολυπαίζουν ρόλο...
Διαφορετικά αυτοκίνητο θα είχαν μόνο οι πλούσιοι.
(μήπως δε συμβαίνει αυτό, αναρωτιέμαι και πάω να κάνω βόλτα το σμάρτ μου )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι σημαίνει 'καλύτερο' ?
Θα προτιμούσες τον παλιό 3λιτρο εξακύλινδρο της BMW με τα 218 (αν δεν κάνω λάθος) άλογα από τον TFSI του S3 με τα 265 ?
Η ακόμα και το 3.0 χωρίς valvetronic αντί αυτού με το valvetronic!!!
edit
Το παράδειγμά σου δεν ήταν καλό. Δεν μου αρέσoυν τα Audi!
Ανάμεσα στο Accord και την BMW θα έπαιρνα το εξακύλινδρο!
-
Straight Six any time
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ναι αλλά αυτό που έβαλα έχει και λίγο από αυτό...
http://www.autodeltashop.com/product_in ... cts_id=542Πού να το δείτε (από πίσω να εξαφανίζεται) σε λίγο καιρό που θα έχει χάσει 250 κιλά από τοποθέτηση κάρμπον εξαρτημάτων.
Όποιος έχει οδηγήσει V6 Busso καταλαβαίνει αμέσως τη διαφορά ανάμεσα στον εξακύλινδρο και τον τετρακύλινδρο. Εκτός από θεϊκό ήχο ο εξακύλινδρος έχει μια αρχοντική λειτουργία ακόμα και στις 1000σαλ με έκτη. Πραγματικά αισθάνεσαι ότι έχεις κάτω από το καπό σου έναν κινητήρα που δεν παράγει κραδασμούς και συντονισμούς και περιστρέφεται αβίαστα σε ολόκληρο το εύρος στροφών του λες και είναι ηλεκτρικός. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι δίλιτροι της Alfa Romeo (TS Και JTS) έχουν αντικραδασμικούς άξονες ενώ οι V6 όχι (δεν τους χρειάζονται). Και δεν είναι τυχαίο το ότι οι V6 ξεπερνούν εύκολα τα 300000χλμ. λειτουργίας μόνο με λάδια-φίλτρα-ιμάντες. Και μετά τους αλλάζεις εμβολοχιτώνια και μερικά άλλα ψιλολοϊδια και κάνουν άλλα 300000χλμ. και ξανά και ξανά.
-
250 κιλά??
Ουάου!Καλά όταν λες θα βάλει κάρμπον που εννοείς?
(δεν σε αμφισβητώ απλά μου κάνει εντύπωση κ ρωτάω ) -
Καπό, πίσω πόρτα με παράθυρο νόμεξ, κέλυφος άξονα μετάδοσης στους πίσω τροχούς και σύνδεσμοι ανάρτησης.
-
Ευχαριστώ
-
Ωχ....
Βαρέθηκε να περιμένει ο DePerni την GTA και τα πήρε στην κράνα... -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Καπό, πίσω πόρτα με παράθυρο νόμεξ, κέλυφος άξονα μετάδοσης στους πίσω τροχούς και σύνδεσμοι ανάρτησης.αυτα ζυγιζουν 250 κιλα?
** για την ακριβεια η διαφορα βαρους σε σχεση με αυτα που εχει τωρα θα ειναι 250 κιλα?
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Παιδιά! Τελείωσε το Δημοτικό!
Έλεος με τα νουμεράκια και το σε σκίζω με σκίζεις και τα ρέστα.
Αυτός που θέλει να πάρει Brera ξέρει πολύ καλά γιατί θέλει να την αγοράσει και δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη από το άν είναι ένα δευτερόλεπτο πιο αργή στο 0-100 από το audi (που δε θα το αγόραζε μακάρι να ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου-απλά δε συμφωνούν οι αντιλήψεις τους περί αυτοκίνησης).
Προσωπικά, στην κατηγορία αυτή ΜΟΝΟ brera θα αγόραζα και με αφήνει παγερά αδιάφορο το τι κάνει η audi ή η οποιαδήποτε άλλη εταιρία στην πίστα. Ο λόγος; Προτιμώ ένα GT σε αίσθηση αυτοκίνητο και οπωσδήποτε θέλω κάτι που να με φτιάχνει στην όψη... δεν πα να λέτε ο,τι θέλετε σε 50 thread, όταν σκάσω τα 50χιλιαρικάκια μου θέλω να μου αρέσει και να μη μοιάζει με το τυπικό eurobox των 20χιλιάδων φουσκωμένο. Αν οι επιδόσεις της είναι επαρκείς (που ακόμα και αυτές της 2.2 είναι επαρκέστατες, ο,τι και να λέτε) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δε με ενδιαφέρει αν είναι .4 ή .8 το δευτερόλεπτο. Πως να το πω, ρε παιδιά, αγοράζω με άλλα κριτήρια από εσάς, δεχθείτε το ρε γαμώτο και μη μας ζαλίζετε κάθε φορά που μιλάμε για AR με την audi, έλεος πια...Ερώτηση:
Το ,05s στο 0-100 πως το μέτρησαν;;
Δυο σουβλάκια να έχει φάει ο οδηγός πάει περίπατο!+1
Επειδή έκατσα και διάβασα όλο αυτό το θέμα (χαρά στο κουράγιο μου), έχω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις:
- Συντάκτες εκπαιδευμένοι από ανθρώπους που εκπαιδεύουν πρωταθλητές των αγώνων επαινούν τη Brera κι έχουν κράξει άγρια το Astra OPC.
- Στην Ελλάδα, αυτοί που θάβουν τη Brera επαινούν το Astra OPC.
- Οι ίδιοι όμως οι εν Ελλάδι συντάκτες μας τα μασάνε (είχα κατά καιρούς αρκετές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μαζί τους) ως προς το αν αυτά που γράφουν ισχύουν όντως και αντανακλούν τις πραγματικές τους απόψεις.
- Τι μανία που έχουν μερικοί να τα χώνουν συνέχεια στην Alfa Romeo; Ούτε να πληρώνονταν για να το κάνουν!
- Να πάρω Audi;;;; Τα μισά από αυτά μοιάζουν με επαρχιώτες συμβολαιογράφους, τα άλλα μισά με επαρχιώτες συμβολαιογράφους που βάλανε το βραχιολάκι του Lance Armstrong και το τελευταίο σπορ παπουτσάκι της Puma.
- Νόμιζα ότι η αριθμολαγνεία και η καγκουριά ήταν γνωρίσματα που τα είχαμε αφήσει κάτι αιώνες πίσω. Φαίνεται πως έκανα λάθος.
- Να πάρω BMW;;;;; Ποια; Την 1 που μοιάζει με πεντάπορτο Fiesta χαμηλωμένο που του κότσαρε κάποιος τη μάπα του Φου Μαντσού μπροστά; Την 3άρα την τετράπορτη που'χει τα μπροστινά φανάρια του Almera, τα πίσω του Daewoo Lanos και ένα τυπικό σχήμα αμερικάνικου σεντάν στη μέση; Την 3άρα κουπέ που από πίσω μοιάζει με Corolla; Επειδή το αυτοκίνητο θέλουμε να είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο, τα κοιτάμε όλα.
- (βλέπε 5 & 7) Σας λένε ότι έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μια γυναίκα που κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο κρεβάτι, αλλά δε βλέπεται με τίποτα ή μια που είναι πανέμορφη και υστερεί ελάχιστα σε σχέση με την πρώτη στο κρεβάτι. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι ισότιμες. Ποια θα διαλέξετε;
- Σε ό,τι αφορά τα δάπεδα στις συνεργασίες Fiat-GM: Πάντα ήταν οι Ιταλοί που κάνανε όλη τη χαμαλίκα και ΚΑΚΩΣ που κάθονταν και συνεργάζονταν με τη GM. Το 'premium' δάπεδο - που ΔΕΝ θα χρησιμοποιηθεί τελικά, όπως όλα δείχνουν, από τη GM λόγω διαζυγίου με τον όμιλο Fiat - είναι ιταλική σχεδίαση. Το Tipo 4 ήταν σχέδιο της Lancia και, από τα αυτοκίνητα που προέκυψαν από αυτό (Lancia Thema, Fiat Croma, Alfa 164, Saab 9000), μόνον το Saab δεν έστριβε. Πώς τα κατάφεραν οι Σουηδοί ΔΕΝ το ξέρω. Ωστόσο, πάλι βγαίνανε διάφοροι καλοθελητές (όπως και τώρα) και λέγανε 'α, η Lancia έχει πάτωμα Saab'.
- Επανέρχομαι στο 4: η μανία ορισμένων να 'βάλουν στο σωστό δρόμο' τους alfisti μου θυμίζει προσηλυτιστές της κακιάς ώρας.
-
Αντικειμενικές διαπιστώσεις.
Φυσικά διαφωνώ με την σύγκριση που φτάνει σε επίπεδο .4, .8sec, πόσο γυρνάει στο ring, στον αεροδιάδρομο του top gear κοκ.
-
edit
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
- Επανέρχομαι στο 4: η μανία ορισμένων να 'βάλουν στο σωστό δρόμο' τους alfisti μου θυμίζει προσηλυτιστές της κακιάς ώρας.
Δε το θετεις σωστα το θεμα.Δε νομιζω οτι προσπαθουμε να βαλουμε κανενα στο 'σωστο δρομο',γιατι απλα δεν υπαρχει 'σωστος δρομος'!!Ο καθενας μπορερι να πιστευει οτι θελει!
Εγω προσωπικα ομως και στα πλαισια της συζητησης που γινετε στο forum,Οταν βλεπω να γραφονται ανακριβειες ,αφορισμοι και αυθαιρετα συμπερασματα,(κατα τη προσωπικη μου αποψη παντα)δε μπορω να μην τα σχολιασω...
Για αυτο το λογο υπαρχει το Forum.Οποιος θελει οι αποψεις του να μη σχολιαζονται και να μη κρινονται απο τους αλλους ας γραψει κανενα βιβλιο. -
Μια προσεκτική ματιά του ποιός κάθε φορά θάβει την Brera και για ποιό λόγο θα μας δείξει ότι τόσο καιρό ασχολούμαστε με χαζομάρες.
Τυπική συνομιλία:
-Μάπα η Brera
-Γιατί;
-Γιατί είναι πιο αργή από το τάδε το τάδε το τάδε και το τάδε.
-Μα δεν έχει κάποια σχέση με τα 4 τάδε
-Και τότε με ποιό να τη συγκρίνουμε; (κλασσική ατάκα του Ελληναρά petrolhead που αγοράζει αμάξι με την ίδια λογική που υποστηρίζει ομάδα στο ποδόσφαιρο)Εγώ είχα βρει συγκρητικό test της Brera με το 407 Coupe πχ...
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ. Δεν μας κάνει. Φέρτε το Type R......... Φέρτε το GTI......
Φέρε το κωλοφτιαγμένο μπρίκι του γείτονα που της ρίχνει στην ευθεία...
Φέρτε κάτι να χουμε να λέμε και να τα χώνουμε στον Kyan, στον Babbi και στον όποιο άλλο.
Το λέω αυτό γιατί εδώ όλοι κρυβόμαστε πίσω από ένα pc.
Αν πχ με έβλεπε ο sv2 face 2 face να του λέω ότι 'Όχι η Maserati είναι καλύτερη από την Porsche' το πιο πιθανό να μου έλεγε ένα 'Τσου ρε Λάκη...' ακριβώς επειδή το βαλάντιο, η θέση μου και η εμπειρία μου δεν είναι σε θέση να με κάνουν να κρίνω την Porsche.
Το αυτό ισχύει και εδώ.
Έρχεται ο κάθε πικραμένος και κομπλεξικός που δεν είχε στην κατοχή του κάτι παραπάνω από Atos (παράδειγμα φέρνω και το τονίζω) και αρχίζει να λέει ότι είναι βαρειά η Brera.
Σαν να βγω και να πω εγώ ότι καίει πολύ η GT3... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δε το θετεις σωστα το θεμα.Δε νομιζω οτι προσπαθουμε να βαλουμε κανενα στο 'σωστο δρομο',γιατι απλα δεν υπαρχει 'σωστος δρομος'!!Ο καθενας μπορερι να πιστευει οτι θελει!
Εγώ για τους κλασσικούς 'γνωστούς-αγνώστους' έριξα τη μπηχτή. Βεβαίως, όποιος έχει τη μύγα πάντα θα μυγιάζεται...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Καπό, πίσω πόρτα με παράθυρο νόμεξ, κέλυφος άξονα μετάδοσης στους πίσω τροχούς και σύνδεσμοι ανάρτησης.
αυτα ζυγιζουν 250 κιλα?
Έτσι φαίνεται, και μάλιστα το πραγματικό νούμερο που ειπώθηκε είναι πιο κοντά στα 300. Πιστεύω πως η μεγαλύτερη εξοικονόμηση θα γίνει από την πίσω πόρτα και το κέλυφος του άξονα μετάδοσης που είναι και δομικό στοιχείο του αμαξώματος, οπότε είναι και πολύ βαρύ. Αλλά και τα ψαλίδια της Brera είναι πάρα πολύ μασίφ.
Η όλη ιστορία βέβαια θα κοστίσει μάλλον όσο το κιτ κομπρέσορα της Autodelta αλλά τα ωφέλη θα είναι ποικίλα (επιδόσεις, κράτημα, φρενάρισμα, κατανάλωση) και αθροιστικά με εκείνα από τον κομπρέσορα. Αν τελικά το κάνει πιστεύω πως το αυτοκίνητο θα γίνει πραγματικά killer, όχι ότι τώρα δεν είναι δηλαδή.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ για τους κλασσικούς 'γνωστούς-αγνώστους' έριξα τη μπηχτή. Βεβαίως, όποιος έχει τη μύγα πάντα θα μυγιάζεται...
Δε το καταλαβα το υποννοουμενο... Ουτε ξερω ποιους εχεις ή ειχες στο μυαλο σου...
Αν το να εκφραζω την αποψη μου και στηριζοντας τη με επιχειρηματα και** στοιχεια**,χωρις να λεω λογια του αερα ειναι η μυγα...Τοτε και την εχω και 'μυγιαζομαι'... -
Αφού βρε kyan η Brera είναι ΘΕΟΒΑΡΗ (αν κοιτάξουμε βέβαια τα χαρακτηριστικά, η 2.2 είναι στα ίδια κιλά με τη δίλιτρη 3άρα... ) και ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ ΜΙΑ, είναι ΧΡΕΠΙ (όπως έγραψε ο opterios σε άλλο φόρουμ - έκανε εκεί ένα ΤΡΟΜΕΡΟ review της Brera 3.2 Q4, το οποίο αποτελείτο μόνο από μία λέξη: ΧΡΕΠΙ), είναι άστριφτη, είναι ένα τριμπούρδελο...
Άλλωστε το λένε ΟΛΑ τα ελληνικά περιοδικά που εκθειάσανε το Astra OPC και ΞΕΧΑΣΑΝΕ να μας πουν (τώρα βγαίνει σιγά-σιγά στη φόρα) ότι τα Astra OPC επίδειξης φοράγανε μπλοκέ και coilover...
Αlfa Romeo Brera/Spider