-
Η Brera 2,2 είναι αρκετά πιο γρήγορη από την 2,0 147... Νομίζω με το test drive θα καταλάβεις καλύτερα.
Παίζει ένα ράδιο αρβύλα ότι του χρόνου θα αντικαταστήσει τον 2.2 με 1,8 JTB στα 180 άτια με πολύ καλύτερη ροπή. Μην περιμένεις βέβαια να σου πει κάτι τέτοιο πωλητής οπότε μην μπεις καν στον κόπο να ρωτήσεις. -
Ο χρήστης akatanohtos έγραψε:
θελω μια brera
θελω μια brera
θελω μια brera
θελω μια brera
θελω μια breraakatanohti η επιθυμία σου!
-
Πάντως επειδή η Brera είναι ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά αυτοκίνητα της αγοράς. Αν ζήσεις μερικές μέρες μαζί της, ανεξαρτήτως έκδοσης και μετά μπεις στο νέο TT, πραγματικά απογοητεύεσαι…οι διαφορές είναι αρκετά εμφανείς! Κρίμα γιατί οι Ιταλοί έχουν αποδείξει ότι μπορούν πολύ καλύτερα. Είναι σαν τις ωραίες γυναίκες, σου αρέσει να τις κυκλοφορείς και ας μην είναι τόσο καλές στο κρεβ@τι, απλώς σε φτιάχνουν που τις έχεις δίπλα σου …!
-
Ο χρήστης pappaki έγραψε:
Αν ζήσεις μερικές μέρες μαζί της, ανεξαρτήτως έκδοσης και μετά μπεις στο νέο TT, πραγματικά απογοητεύεσαι…οι διαφορές είναι αρκετά εμφανείς!Εχω μπει και στα 2 και εχω την ακριβως αντιθετη αποψη!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Αν ζήσεις μερικές μέρες μαζί της, ανεξαρτήτως έκδοσης και μετά μπεις στο νέο TT, πραγματικά απογοητεύεσαι…οι διαφορές είναι αρκετά εμφανείς!
Εχω μπει και στα 2 και εχω την ακριβως αντιθετη αποψη!
Οδηγούσες ( ) όπισι και έχεις και άποψη για την ιταλική φινέτσα? Για σε παρακαλώ... Για σε παρακαλώ..
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Αν ζήσεις μερικές μέρες μαζί της, ανεξαρτήτως έκδοσης και μετά μπεις στο νέο TT, πραγματικά απογοητεύεσαι…οι διαφορές είναι αρκετά εμφανείς!
Μπορεί να μην ξεκαθάρισα πλήρως, αλλά ενώ από αισθητικής πλευράς τα δυο αυτοκίνητα ισορροπούν, με το υποκειμενικό κριτήριο να παίζει πάντα το ρόλο του…
Στο δρόμο η διαφορά είναι εμφανής, υπέρ του Γερμανού και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως. Αν σου αρκεί η εμφάνιση, ok… η Brera ικανοποιεί, αν κάτσεις καμιά βδομαδούλα με ένα TT και την ψάχνεις στο δρόμο μάλλον θα αρχίσεις να μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις… -
Ο χρήστης pappaki έγραψε:
Μπορεί να μην ξεκαθάρισα πλήρως, αλλά ενώ από αισθητικής πλευράς τα δυο αυτοκίνητα ισορροπούν, με το υποκειμενικό κριτήριο να παίζει πάντα το ρόλο του…
Στο δρόμο η διαφορά είναι εμφανής, υπέρ του Γερμανού και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως.Δεν τα εχω οδηγησει..απλα εχω μπει μεσα..και μου φανηκε ''αλλου'' το TT.
-
Ο χρήστης dimxar έγραψε:
Παιδιά δεν γράφω συχνά στο forum αλλα το διαβάζω. Brera αποφάσισα να αγοράσω από τότε που είδα στους 4Τ το πρωτότυπο (αν ποτέ έβγαινε και αν είχα τα λεφτά). Ευτυχώς βγήκε και παρά τις αρκετές αλλαγές είναι απλά ότι πιο όμορφο κυκλοφορεί μέχρι να φτάσεις σε 8C και Ferrari(υποκειμενική γνώμη φυσικά).Εχώ ήδη διανύσει 180 χιλιάδες χλμ με 147 (80 με 1,6 dist) και 100 με 2.0 ti. Προβλήματα δεν αντιμετώπισα καθόλου παρότι και τα δύο τα έσκισα (το δεύτερο ακόμα το σκίζω). Το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάω τα λαδάκια που και που και να συμπληρώνω μέχρι 500 γρ κάθε 2.000 χλμ. (με κόφτες συνέχεια και 200+ στην Εθνική είναι νομίζω λογικό ή έστω εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου να κουβαλάω και ένα Selenia κάβα). Οπότε για την αξιοπιστία έχω δική μου γνώμη και δεν ακούω κανέναν. Για αίσθηση φρένα τιμόνι κράτημα δεν χρειάζεται να αναφερθώ. Νομίζω ότι το μόνο αυτοκίνητο για το οποίο αξίζει να αποχωριστώ την 147 μου είναι η Brera (το ξέρω ότι είναι σε άλλη κατηγορία και άλλα λεφτά μην αρχίσετε να βαράτε - υποκειμενικά μιλάω πάντα)
Επίσης η παθητική ασφάλεια με ενδιαφέρει, αλλά νομίζω ότι η ενεργητική είναι πιο σημαντική μιας και η ti μου με έχει σώσει από λάθη και υπερβολές που είμαι βέβαιος ότι άλλα αυτοκίνητα της ίδιας τιμής και κατηγορίας θα με έστελναν τουλάχιστον στον φαναρτζή.
Τα μόνα θέματα της BRERA κατά τη γνώμη μου είναι τα γνωστά και χιλιοειπωμένα :
α) Το βάρος (που κάνει σχεδόν υποχρεωτική για μένα την 3.2 με δεδομένο ότι θέλω κάτι σαφώς πιο γρήγορο από αυτό που έχω)
β) Η σχετικά περιορισμένη για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου απόδοση του κινητήρα (τα ήθελε μερικά αλογάκια ακόμα λόγω βάρους, αλλά νομίζω ότι τελικά η αίσθηση θα αποζημιώνει τα μερικά δέκατα στο 0-100).
γ) Οι απαράδεκτοι αντιπρόσωποι και συνολικά το after sales της Alfa. Θα το υποστούμε τι να κάνουμε, κρίμα πάντως.Σύντομα θα κάνω και ένα test drive (ελπίζω να έχει 3.2??) Φυσικά ή έκδοση Skyview είναι μονόδρομος.
Η ερώτησή μου είναι η εξής :
Σε προηγούμενη σελίδα (παλιά) διάβασα για έναν νέο 3.2 με 290 περίπου άλογα. Αυτό ισχύει ή μήπως τελικά δεν θα έρθει και ο μόνος νέος κινητήτας θα είναι της GTA, η οποία όμως θα είναι απαγορευτική για μένα?Μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει με την κατανάλωση? (κάποιος που να την έχει γιατί τις μετρήσεις τις ξέρω) Στην πράξη και κυρίως μέσα στην πόλη τι καίει? . Ο δίλιτρος TS είναι θάνατος σε αυτό το σημείο. Ακόμα και η 'πατρική' 520 (2,2) καίει αρκετά λιγότερο.
Σημειώνω για την ιστορία ότι πρόσφατα οδήγησα το μοναδικό αυτοκίνητο που θα μπορούσε να με κάνει να αλλάξω γνώμη (σε αυτά τα λεφτά περίπου), την 325 coupe (λόγω κινητήτα και πίσω κίνησης). Το αυτοκίνητο αυτό είναι κατά τη γνώμη πολύ καλό, κυρίως ο κινητήτας και το τιμόνι (είχε active steering), αλλά όχι τόσο καλό όσο να αλλάξω τελικά γνώμη.
Σημειώνω ότι δεν καταλάβαινα τους αλφίστι, μέχρι που οδήγησα μία απλή και ταπεινή 147 και κόλλησα. Και μάλλον δεν θα ξεκολήσω ποτέ...
Επίσης την πρώτη μου 147 την πήρε φίλος ο οποίος ακόμα με ευχαριστεί για το εργαλείο (βέβαια κάνει λίγα σχετικά χιλιόμετρα). Πάντως και αυτή ξεπέρασε τα 100 χιλ. χωρίς κανένα πρόβλημα.
H καταναλωση στην brera ειναι τεραστια και σπαστικη. εξηγω. 17.5 Μεσο ορο ειχε η δικια μου brera. Γεμιζα βενζινη για να φυγω για Λαρισα και μετα τον Βολο αναβα το φωτακι της ρεζερβας και με την ψυχη στο στομα εφτανα Λαρισα.
Περα απο τα προβληματα που ειχα (τα εχω πει αλλου) η καταναλωση φιλε μου εσπαγε τα νευρα. και ας ηταν εταιρικο αμαξι και ας μην πληρωνα εγω, το σταματα καθε τοσο και βαλε βενζινη μου εσπαγε τα νευρα -
Φίλε Eddie 147 ευχαριστώ για την πληροφορία για την ενδεχόμενη παρουσία 1.8 JTB με 180 PS.
Επίσης, σχετικά με το σχόλιο ότι η 2.2 είναι πιο γρήγορη από την 147 2.0, συμφωνώ, αλλά νομίζω ότι θα είναι ελαφρώς πιο γρήγορη και απλά δεν νοζίμω ότι αξίζει τον κόπο αυτή η αλλαγή. (Σημειώνω ότι και η GT 2.0 που έχω οδηγήσει για ένα τριήμερο ήταν επίσης ελαφρώς πιο γρήγορη και σαφώς πιο ελαστική χαμηλά).
Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον δεν επιβεβαιώνεται η αναφορά για ενδεχόμενη παρουσίαση πιο δυνατού 3.2 στα 290PS, οπότε μένουμε ως έχουμε μια και για GTA τα λεφτά θα είναι μάλλον πολλά. Αλήθεια υπάρχει καμιά πληροφορία πόσα? Τουλάχιστον 70Κ πιστεύω εγώ (διαισθητικά).
Όσο για την κατανάλωση στο 17,5 στην Εθνική δεν με τρομάζει, αρκεί να σημαίνει ότι Αθήνα Βόλος έγινε σε 2 ωρίτσες (άντε και κάτι) (προφανώς θέλει και άδεια Εθνική), γιατί αν είναι παραπάνω ο χρόνος είναι όντως υπερβολική η κατανάλωση. Θα βοηθούσε να ανέφερες και τη μέση ταχύτητα που είχες όταν έγραψε το 17,5. (Η 147 όταν την πλακώσεις κοντά στην τελική στην Εθνική με κάθε ευκαιρία φτάνει τα 19+lt/100 χλμ). Το ερώτημα είναι πόσο καίει αν κινείσαι σταθερά με 160 (με 6η) και πόσο καίει πραγματικά σε διαδρομές μέσα στην πόλη με την κλασσική κινήσούλα. (Παραθέρω και πάλι την τιμή της 147 που είναι 12+ για την πόλη και 14+ για 160 σταθερά και με νορμάλ επιταχύνσεις μέχρι εκεί όταν κόψεις). Αυτή η οδήγηση δίνει μία μέση ταχύτητα περίπου 130χλμ/ω με συνθήκες νορμάλ ροής στην διαδρομή Αθήνα Πάτρα και φτάνοντας έχεις κάψει περίπου το μισό ρεζερβουάρ.
-
Ο χρήστης dimxar έγραψε:
Επίσης η παθητική ασφάλεια με ενδιαφέρει, αλλά νομίζω ότι η ενεργητική είναι πιο σημαντική μιας και η ti μου με έχει σώσει από λάθη και υπερβολές που είμαι βέβαιος ότι άλλα αυτοκίνητα της ίδιας τιμής και κατηγορίας θα με έστελναν τουλάχιστον στον φαναρτζή.Τότε μάλλον δεν έχει κάνει 'λάθος' ή 'υπερβολή' μέσα σε Α3 ή σε 1xx.
Η 147, να είσαι σίγουρος, δαγκώνει πολύ περισσότερο στο όριο απ'ότι τα παραπάνω.
Όσο για το 'τουλάχιστον στον φαναρτζή'... το επόμενο στάδιο γνωρίζουμε όλοι πιο είναι... και είναι τουλάχιστον αδόκιμο να το αναφέρεις για την 147 ως υπέρ, σε σχέση με τα παραπάνω...Παρ'όλα αυτά, δέχομαι ότι η 147 είναι (ήταν) ένα απο τα καλά παραδείγματα ενεργητικής ασφάλειας, όντας ο τελευταίος των μοϊκανών της Άλφα στα ελαφριά αμαξώματα ... τι σε κάνει να πιστεύεις το ίδιο και για ένα αυτοκίνητο των 1650 κιλών?
Ακόμη και βοηθητικές ρόδες να έβγαζε στις απότομες αλαγές πορείας ή στα φρένα... οι στοιχειώδεις νόμοι της φυσικής έχουν διαφορετική άποψη για το μεγάλο αναρτώμενο βάρος...
Την ίδια άποψη που έχουν και οι χρόνοι της σε όλα τα race-tracks ανα τον κόσμο, (με το ζόρι τερματίζει στον ίδιο γύρο με τον ανταγωνισμό και γράφει χρόνους εφάμιλλους με 1600άρια) όπου τα φρένα, οι απότομες αλαγές πορείας και γενικότερα το στήσιμο σε συνάρτηση με το βάρος και τις κατανομές του, είναι σημαντικότερα απο την ιπποδύναμη αυτή καθαυτή.Γενικά πάντως υπάρχει μια σύγχυση στο θέμα 'ενεργητική ασφάλεια'... και όχι το φιδάκι στον θυρεό δεν αρκεί για την επίτευξη της...
-
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Όσο για το 'τουλάχιστον στον φαναρτζή'... το επόμενο στάδιο γνωρίζουμε όλοι πιο είναι... και είναι τουλάχιστον αδόκιμο να το αναφέρεις για την 147 ως υπέρ, σε σχέση με τα παραπάνω...
................................
Παρ'όλα αυτά, δέχομαι ότι η 147 είναι (ήταν) ένα απο τα καλά παραδείγματα ενεργητικής ασφάλειας, όντας ο τελευταίος των μοϊκανών της Άλφα στα ελαφριά αμαξώματα ... τι σε κάνει να πιστεύεις το ίδιο και για ένα αυτοκίνητο των 1650 κιλών?
...................................
Την ίδια άποψη που έχουν και οι χρόνοι της σε όλα τα race-tracks ανα τον κόσμο, (με το ζόρι τερματίζει στον ίδιο γύρο με τον ανταγωνισμό και γράφει χρόνους εφάμιλλους με 1600άρια) όπου τα φρένα, οι απότομες αλαγές πορείας και γενικότερα το στήσιμο σε συνάρτηση με το βάρος και τις κατανομές του, είναι σημαντικότερα απο την ιπποδύναμη αυτή καθαυτή.Γενικά πάντως υπάρχει μια σύγχυση στο θέμα 'ενεργητική ασφάλεια'... και όχι το φιδάκι στον θυρεό δεν αρκεί για την επίτευξη της...
Καταρχήν, αν η αναφορά 'τουλάχιστον στον φαναρτζή' σου φάνηκε υπερβολική και μακάβρια την αποσύρω, απλά ήθελα να τονίσω τη σοβαρότητα των καταστάσεων που αντιμετώπισα.
Τα αποτελέσματα των race-tracks με απασχολούν μόνο φιλολογικά, αν και μου κάνει εντύπωσει ότι η brera 3.2 (γιατί σε αυτήν αναφέρομαι) γράφει εφάμιλους χρόνιους με 1600άρια. Ποια 1600άρια?
Είναι προφανές ότι κάποιος που θέλει να αγοράσει Brera 3.2 στα 55+Κ (μαζί με τα έξτρα), δεν θέτει ως κυρίαρχο κριτήριο ούτε το 0-100 ούτε την ιπποδύναμη ούτε το χρόνο μέσα στην πίστα. Προφανώς σε αυτά τα λεφτά με αυτά τα κριτήρια δεν την αγοράζεις.
Για την οδική της όμως συμπεριφορά, όλα τα τεστ που έχω εγώ διαβάσει συμφωνούν ότι είναι πολύ καλή έως εξαιρετική, απλά δεν είναι απόλυτη, γιατί έχουν συνεκτιμηθεί και άλλοι παράγοντες. Εξάλλου, με την ίδια φιλοσοφία είναι στημένη και η 147 2.0 ti.
Σημειώνω ότι δεν έχω οδηγήσει (ακόμα) Brera 3.2. Ίσως κάποιος που το έχει κάνει να μπορεί να μας πεί.
Το ότι ένα EVO,350Ζ ή ακόμα και Megane RS, Golf 3.2 και πολλά άλλα που μπορεί να στοιχίζουν αρκετά λιγότερα μπορούν σίγουρα να κινήθουν πιο γρήγορα σε μία πίστα ή/και στο δρόμο δεν σημαίνει κάτι για μένα.
Το ότι το φιδάκι στο θυρεό δεν αρκεί για την επίτευξη της ενεργητικής ασφάλειας είναι σωστό, αλλά αν το δεις απολογιστικά, όλες οι Alfa συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων (159, Brera, Spider) και των προηγούμενων (156, 147) τυγχάνουν πολύ θετικών σχολίων στο κομμάτι αυτό.
Αυτό δείχνει ότι ο συγκεκριμένος κατασκευαστής έχει γνώση και εμπειρία, αλλά και επιθυμεί να κατασκευάζει αυτοκίνητα που είναι στην κορυφή της κατηγορίας τους στο συγκεκριμένο τομέα. Δυστυχώς, όμως, στην προσπάθειά του να γίνει πιο ανταγωνιστικός σε άλλους τομείς, αύξησε δυσανάλογα το βάρος και μας στεναχώρησε.
Και κλείνω λέγοντας ότι το ζητούμενο για εμένα δεν είναι αν θα κερδίσω ένα ή 10 δευτερόλεπτα σε μία διαδρομή με στροφιλίκια, αλλά να μπορώ να χαρώ τη διαδρομή και να διασκεδάσω με ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να κινηθεί γρήγορα και δίνει καλή αίσθηση στον οδηγό του, παραμένοντας παράλληλα και επαρκώς άνετο και φιλικό για όλες τις άλλες διαδρομές.
Τώρα θα μου πεις γιατί αυτό το αυτοκίνητο για μένα δεν είναι η 325 coupe (στα ίδια περίπου λεφτά)? Και αν λάβεις υπόψη σου τη μεταπώληση ίσως η 325 να είναι και αρκετά πιο φθηνή μάλιστα.
Αυτό αφορά κυρίως την εμφάνιση, αλλά και άλλους μη ορθολογικούς και καθαρά υποκειμενικούς παράγοντες (όπως η αγάπη και η εκτίμηση στην ιστορία, τη φιλοσοφία και το ένδοξο παρελθόν της μάρκας).Και τελικά, θα νιώθω πολύ καλυτερα να οδηγώ Brera από το να οδηγώ BMW (για Golf με το οποίο έγινε και το συγκριτικό στους 4Τ ούτε συζήτηση).
Πάντως καταλαβαίνω και όσους με άλλα κριτήρια δεν θα αγόραζαν Brera με τίποτα. Είναι ένα αυτοκίνητο που το παίρνεις κυρίως με το συναίσθημα και όχι με τη λογική.
Αυτό δεν μου φαίνεται και τόσο κακό όμως!!!!!!
-
Ο χρήστης dimxar έγραψε:
Είναι προφανές ότι κάποιος που θέλει να αγοράσει Brera 3.2 στα 55+Κ (μαζί με τα έξτρα), δεν θέτει ως κυρίαρχο κριτήριο ούτε το 0-100 ούτε την ιπποδύναμη ούτε το χρόνο μέσα στην πίστα. Προφανώς σε αυτά τα λεφτά με αυτά τα κριτήρια δεν την αγοράζεις.
Γιατί είναι προφανές αυτό;
Εγώ δεν γνωρίζω πολλούς που θα δώσουν 55+Κ για ένα αυτοκίνητο και να μην τους ενδιαφέρουν αυτα που λές.
Αν την θέλουν μόνο για 'μούρη' τότε οκ, πάσο.
Αν όμως την θέλουν για να χαρούν την οδήγηση (όπως γράφεις πιο κάτω) ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να τους απασχολούν τέτοια ζητήματα (οκ, την πίστα άστην απ' έξω). -
Ο χρήστης dimxar έγραψε:
Καταρχήν, αν η αναφορά 'τουλάχιστον στον φαναρτζή' σου φάνηκε υπερβολική και μακάβρια την αποσύρω, απλά ήθελα να τονίσω τη σοβαρότητα των καταστάσεων που αντιμετώπισα.Όχι, σε καμία περίπτωση δεν μου φάνηκε υπερβολική ή μακάβρια... ακριβώς το αντίθετο.
Αρκετοί απο εμάς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με σοβαρές καταστάσεις... άλλες τις έχουμε γλυτώσει, άλλες ήταν η αιτία για να χάσουμε - στην καλύτερη - ένα αυτοκίνητο.
Εκεί ακριβώς στόχευε το σχόλιο μου, ότι δηλαδή υπάρχουν αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία, τα οποία είναι - ενεργητικά - πολύ περισσότερο ασφαλή 'την κακιά στιγμή'. Το δε παθητικό κομμάτι, νομίζω δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε.Τα αποτελέσματα των race-tracks με απασχολούν μόνο φιλολογικά...
Κακώς.
Τα νούμερα του κάθε αυτοκινήτου στα -ανα τον κόσμο - race-tracks κρύβουν πολλά περισσότερα απο τις καρτούλες figurini-panini που πολλοί πιστεύουν ότι είναι.
Η πίστα είναι το απόλυτο τέστ για την συνολική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε - σχεδόν - ιδανικές συνθήκες, η οποία συμπεριφορά πολλές φορές οξύνεται στους σαφώς χειρότερους δρόμους που χρησιμοποιούμε καθημερινα.Ο χρόνος που θα γράψει το εκάστοτε αυτοκίνητο εκει μέσα εξαρτάται σε ένα μικρό ποσοστό απο την ιπποδύναμη του και κατα μεγαλύτερο ποσοστό απο τα φρένα, τις απότομες αλαγές πορείας - μεταφορές βάρους, τα περιθώρια πρόσφυσης, το στήσιμο, τις κατανομές κλπ...
Τα παραπάνω λοιπόν είναι ο ορισμός της ενεργητικής ασφάλειας και αν όντως σε ενδιαφέρει αυτή, ίσως θα έπρεπε να τα λάβεις σοβαρότερα υπόψην.Σαφώς και το 95% των οδηγών δεν θα πατήσει ποτέ σε πίστα, αλλά οποιοσδήποτε μπορεί να μεταφράσει τα νούμερα (αν έχει και πλήρες data-log ακόμη καλύτερα) μπορεί να δεί όλα τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αυτοκινήτου.
Το ότι ένα EVO,350Ζ ή ακόμα και Megane RS, Golf 3.2 και πολλά άλλα που μπορεί να στοιχίζουν αρκετά λιγότερα μπορούν σίγουρα να κινήθουν πιο γρήγορα σε μία πίστα ή/και στο δρόμο δεν σημαίνει κάτι για μένα.
Το ότι ένα Golf 1.4 (turbo-compressor-azax-για-τα-τζαμια ή ότι άλλο έχει τελοσπάντων ο tsi του gt) μπορεί να κινηθεί πολύ ταχύτερα σε μεικτή διαδρομή, θα έπρεπε να σου λέει πολλά... (για την brera όχι για το golf) ! Όχι δεν τα συγκρίνω άμεσα... πιστεύω καταλαβαίνεις επιχείρημα μου...
Αυτό αφορά κυρίως την εμφάνιση, αλλά και άλλους μη ορθολογικούς και καθαρά υποκειμενικούς παράγοντες (όπως η αγάπη και η εκτίμηση στην ιστορία, τη φιλοσοφία και το ένδοξο παρελθόν της μάρκας).
Μήπως τελικά το μεγαλύτερο ποσοστό των 55Κ πάνε στην εμφάνιση και στην εκτίμηση της ιστορίας - φιλοσοφίας - παρελθόν της μάρκας?
Δε λέω... και εγώ εκτιμώ το παρελθόν της AR, αλλά τηρουμένων των αναλογιών του ανταγωνισμού σήμερα, μου φένεται λογικότερο (και φθηνότερο) ένα... κεράκι στη μνήμη της!Και τελικά, θα νιώθω πολύ καλυτερα να οδηγώ Brera από το να οδηγώ BMW
Αυτό ίσως είναι και το σημαντικότερο κομμάτι του πόστ.
Διότι πολύ απλά, εαν εσύ νοιώθεις καλά με αυτό που θα οδηγείς... εμένα και όλων των άλλων εδω μέσα, μας περισσεύει και καλά θα κάνεις να την πάρεις (το εννοώ).
Όταν όμως βάζουμε κάτω τα - αντικειμενικά - δεδομένα, καλό είναι να έχουμε την πλήρη και πραγματική εικόνα της κατάστασης.Στο κομμάτι 'συναίσθημα' φυσικά και δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να έχει γνώμη κανένας, πλήν του εμπλεκομένου (αρκεί να έχει το γνώθι σαυτόν).
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Εγώ δεν γνωρίζω πολλούς που θα δώσουν 55+Κ για ένα αυτοκίνητο και να μην τους ενδιαφέρουν αυτα που λές.
Αν την θέλουν μόνο για 'μούρη' τότε οκ, πάσο.
Αν όμως την θέλουν για να χαρούν την οδήγηση (όπως γράφεις πιο κάτω) ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να τους απασχολούν τέτοια ζητήματα (οκ, την πίστα άστην απ' έξω).Δεν είπα ότι δεν τους ενδιαφέρουν, είπα ότι δεν είναι τα κυρίαρχα κριτήρια. Και για μένα το 7,1 της Brera (4Τ) ή το 6,8 που δίνει ο κατασκευαστής και τα 240 τελική είναι επαρκή. Το 0-100 θα το ήθελα πιο γρήγορο, απλά το 7,1 δεν επαρκεί για να την απορίψω. Αν ήταν 9 δεν θα το συζητόύσα καν.
Το μόνο για 'μούρη' που λες δεν νομίζω ότι ταιριάζει στην επιλογή της Brera. Αν διαβάσεις τι γράφω θα δεις ποια είναι τα κριτήρια. Αν σε ενδιαφέρει μόνο η 'μούρη' και πάλι σε αυτά τα λεφτά η Brera κόβεται.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν πιστεύω ότι 2,3 δέκατα στο 0-100 σημαίνουν και πολλά (δεν λέω ότι δεν σημαίνουν και τίποτα όμως).
-
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Σαφώς και το 95% των οδηγών δεν θα πατήσει ποτέ σε πίστα, αλλά οποιοσδήποτε μπορεί να μεταφράσει τα νούμερα (αν έχει και πλήρες data-log ακόμη καλύτερα) μπορεί να δεί όλα τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αυτοκινήτου.
Σε αυτό έχεις δίκιο. Ο χρόνος σε ένα γύρο δεν λέει κάτι, τα σημεία που χτίζονται οι διαφορές όμως λένε πολλά. Φιλολογικό είναι το ενδιαφέρον μου για το χρόνο στο γύρο. Εξάλλου το συνολικό αποτέλεσμα εξαρτάται και από τη διαμόρφωση της πίστας, το μέγεθος της ευθείας, το είδος των στροφών κλπ. Αλλά αν έχεις επιμέρους στοιχεία, τότε το πράγμα αλλάζει.
Το ότι ένα Golf 1.4 (turbo-compressor-azax-για-τα-τζαμια ή ότι άλλο έχει τελοσπάντων ο tsi του gt) μπορεί να κινηθεί πολύ ταχύτερα σε μεικτή διαδρομή, θα έπρεπε να σου λέει πολλά... (για την brera όχι για το golf) ! Όχι δεν τα συγκρίνω άμεσα... πιστεύω καταλαβαίνεις επιχείρημα μου...
Αυτό το επιχείρημα το καταλαβαίνω και μάλιστα με προβληματίζει. Δώσε περισσότερα στοιχεία αν μπορείς. Γιατί αν ισχύει αυτό που λες, τότε και το βάρος της brera δεν αποτελεί δικαιολογία, με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά ιπποδύναμης.
Μήπως τελικά το μεγαλύτερο ποσοστό των 55Κ πάνε στην εμφάνιση και στην εκτίμηση της ιστορίας - φιλοσοφίας - παρελθόν της μάρκας?
Δε λέω... και εγώ εκτιμώ το παρελθόν της AR, αλλά τηρουμένων των αναλογιών του ανταγωνισμού σήμερα, μου φένεται λογικότερο (και φθηνότερο) ένα... κεράκι στη μνήμη της!Σε αυτό δεν έχεις δίκιο. Σε αυτά πάει ένα μικρό μέρος. Εγώ είπα ότι με τα δικά μου κριτήρια, στα ίδια περίπου λεφτά, παίρνεις μία 325 coupe, την οποία θεωρώ ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Εκεί μπαίνει το συναίσθημα και είναι αυτό που με κάνει να αποφασίσω Brera. Στο τέλος της διαδικασίας. Και αυτό το λέω γιατί δεν έχω επιχειρήματα να πείσω κάποιον που έχει τα ίδια αντικειμενικά κριτήρια και ανάγκες με εμένα ότι η Brera είναι καλύτερη επιλογή από την 325 coupe. Γιατί αν δεν συμμερίζεται τις αισθητικές και ιστορικές ανησυχίες μου, δεν είναι.
Και γιαυτό λέω ότι θα αισθάνομαι καλύτερα να οδηγώ Brera απότι BMW. Αναφέρομαι μόνο σε BMW 325 coupe. Γιατί αν έπαιζε 330 ή 335 σε αυτά τα λεφτά δεν θα το συζητούσα. Και αν είχα τα λεφτά αυτά σήμερα, κάποιο από αυτά θα έπερνα (μιας και δεν υπάρχει ακόμα Brera GTA, η οποία όμως μάλλον θα βγει και σημαντικά ακριβότερη).
-
εγω θα εδινα στο εαυτο μου την ευκαιρια να οδηγησει μια 325 πριν δωσω τα (πολλα) λεφτα που κοστιζει η Brera...
για να μη μιλησω για αλλες καλες επισης επιλογες στα λεφτα αυτα.
αν σκεφτεις οτι το 0-100 της δεν ειναι κακο, σκεψου τοτε που ακριβως χανει χρονο η brera.
μπορεις να δεις και αυτο, για να δεις πως στριβει σε μια πιστα: http://www.youtube.com/watch?v=zMw7fNwaz5I
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω θα εδινα στο εαυτο μου την ευκαιρια να οδηγησει μια 325 πριν δωσω τα (πολλα) λεφτα που κοστιζει η Brera...για να μη μιλησω για αλλες καλες επισης επιλογες στα λεφτα αυτα.
αν σκεφτεις οτι το 0-100 της δεν ειναι κακο, σκεψου τοτε που ακριβως χανει χρονο η brera.
μπορεις να δεις και αυτο, για να δεις πως στριβει σε μια πιστα: http://www.youtube.com/watch?v=zMw7fNwaz5I
Έχω οδηγήσει 325 και είναι πολύ καλή. Θα οδηγήσω Brera πριν τελικά την αγοράσω.
Thanks για το βιντεάκι. Αν και αναφέρται σε Brera 2,2 και δεν βοηθάει ουσιαστικά. Επίσης, το μόνο που στρίβει στην πίστα είναι το RX8.
-
το βιντεο δεν ειναι ολοκληρο
δεν δειχνει τη δοκιμη στη πιστα.
-
Αν ηταν ολοκληρο θα βλεπατε οτι o jeremy Clarksson προτιμαει την Brera Λογω του feeling που του εδινε το αμαξι...
-
Και γω το θυμαμαι αυτο το επεισοδιο , σ'ολα εχανε η brera αλλα στο τελος και οι τρεις παρουσιαστες κατεληξαν οτι θα αγοραζαν την brera.
Πιστευω (αν και δεν μ'αρεσει αυτη η φραση) ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα.
Σ'αλλους τους ενδιαφερει ενα οχημα με ωμη δυναμη (γερμανικα,ιαπωνικα) βαζοντας σε δευτερη μοιρα την εμφανιση και το image , σε αλλους ενα σβελτο αλλα πανεμορφο οχημα που σου δινει μια ιδιαιτερη αισθηση οταν το οδηγεις και διαφορετικοτητα. (δεν μιλαω καθολου για πουλ-μουρ)Anyway το θεμα πιστευω καλυπτεται με τον τιτλο που εχουν βαλει τα περιοδικα για την brera/spider οτι ειναι ενα αμαξι που δεν το αγοραζεις με την λογικη αλλα με το συναισθημα.Περαιτερω συζητηση στο θεμα ειναι ανουσια γιατι ολοι εχετε δικιο.
Αlfa Romeo Brera/Spider