-
Με το καλο να το παρεις στα χερια σου,πολλα και ομορφα χιλιομετρα.
Απο που το πηρες και εχεις 10 χρονια service δωρεαν ? Σου ειπαν καθε ποτε ειναι ? Περιμενω νεα -
ssot με το καλό.Προφανώς είναι με τα πίσω δισκόφρενα;
-
Με γειες και καλοτάξιδο
Φώτος και εντυπώσεις
Ξεθάβω το θέμα
Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο τόπικ θυμίζει λίγο από εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου με τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν 2-3 παιδιά και το έχουμε αφήσει στην τύχη του...
-
Ναι, με δισκόφρενα πίσω φυσικά! Η αγορά με την προσφορά έγινε απο τον Κοντέλη στην Λ. Συγγρού. Έχει ήδη 48 ώρες στα χέρια μου και πρόλαβε να κάνει 150 χλμ. Δύο φορές πανω κάτω τον κηφισό σε ώρες μη αιχμής και μία ....βολτούλα σε χαλαρούς βέβαια ρυθμούς μέχρι τον ΣΕΓΑΣ στην πάρνηθα (για όσους ξέρουν)
Μερικές φωτό με θέα την Αθήνα και λίγο πράσινοhttp://img20.imageshack.us/img20/1305/1 ... 0114dj.jpg
http://img334.imageshack.us/img334/8606 ... 0212dm.jpg
http://img334.imageshack.us/img334/7734 ... 0615ld.jpgΠρώτες εντυπώσεις.... Έμεινα απο βενζίνη στο 1ο χλμ ..... και δεν μπορώ να ρυθμίσω την ώρα στο radio-cd...... κατά τα άλλα όλα καλά. Σύγκριση μπορώ να κάνω μόνο με το άστρα που έχω οδηγήσει για 1500 χλμ πριν ένα χρόνο. Μπορώ να πω πως καταλαβαίνω απόλυτα όσους επιλέγουν άστρα για την καλυτερη, με μικρή διαφορά, άνεση ανάρτησης και ποιότητα κύλισης που απο όσο μπορώ να εντοπίσω έχει να κάνει με την καλύτερη ηχομώνοση του άστρα στην περιόχη των θόλων. Σε πρακτικότητα, κινητήρα και εξοπλισμό όμως προτιμώ το φόκους. Και όχι, σε κράτημα ποσοτικά δεν είδα διαφορά. Το άστρα μοιάζει να κρατάει καλύτερα και το φόκους πιο εύκολο να το βάλεις στην τροχιά που θες.... δεν μπορώ να το έκφράσω καλύτερα Μέση κατανάλωση μέχρι τώρα στα 7.9, μια χαρά. Αυτά προς το παρόν.
-
500 χλμ ήδη και η κατανάλωση σταθερα στα 7,9 με χρήση 70 εκτός 30 εντός. Περιμένω να κάνω άλλα 1000 χλμ και μετα να το χαρώ άφοβα
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Απο που το πηρες και εχεις 10 χρονια service δωρεαν ? Σου ειπαν καθε ποτε ειναι ? Περιμενω νεα
Κάνει κάτι τέτοιες προσφορές η ford.Εγώ όταν παρήγγειλα το δικό μου μου είπαν & εγγράφως βέβαια δωρεάν σέρβις εφ'όρου ζωής!!!.
Για παράδειγμα την πρώτη φορά που θα αλλάξω λάδια θα είναι ή ένας χρόνος ή 20000 χλμ.Αλλάζουν λάδια-φίλτρο το παίρνω & φεύγω.
Αλλά βέβαια 20000 χλμ είναι υπερβολικά πολλά,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..... -
Ο χρήστης ssot έγραψε:
500 χλμ ήδη και η κατανάλωση σταθερα στα 7,9 με χρήση 70 εκτός 30 εντός. Περιμένω να κάνω άλλα 1000 χλμ και μετα να το χαρώ άφοβαΚαλορίζικο & καλοτάξιδο & όσο μπορείς να το χαρείς!!!!!!!!
-
@ ssot
Καλή, η προσφορά είναι σούπερ! Τέτοια κάνει η Ford, συν του ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι πολύ καλό, και να δεις που θα την συμπαθήσω- παρά την εντελώς αναίτια προκατάληψη που έχω εναντίον της (που δε στηρίζεται σε κάτι το αντικειμενικό βέβαια!).
Από την άλλη, μην είσαι τόσο αντικειμενικός και συγκρατημένος βρε παιδί μου... άλλοι στην θέση σου θα έπλεκαν ΤΟ εγκώμιο για την αγορά τους (οκ, χαριτολογώ φυσικα!).
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
@ ssotΚαλή, η προσφορά είναι σούπερ! Τέτοια κάνει η Ford, συν του ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι πολύ καλό, και να δεις που θα την συμπαθήσω- παρά την εντελώς αναίτια προκατάληψη που έχω εναντίον της (που δε στηρίζεται σε κάτι το αντικειμενικό βέβαια!).
Από την άλλη, μην είσαι τόσο αντικειμενικός και συγκρατημένος βρε παιδί μου... άλλοι στην θέση σου θα έπλεκαν ΤΟ εγκώμιο για την αγορά τους (οκ, χαριτολογώ φυσικα!).
Φίλε μου αν αναφέρεσαι σε μένα,κάτσε να το πάρω πρώτα & μετά να δεις τι έχει να γίνει!!!!!
-
Όλα καλά στο 'καμάρι' μου στα 45.000 χιλιόμετρα σε 15 μήνες. Τα λάστιχα δείχνουν κομμένα και ραμμένα χωρίς να το μεταμορφώνουν σε ST αλλά είναι υπερβολικά γραμμικά. Θα γράψει αρκετά χιλιόμετρα λόγω της μετακόμισης Ξάνθη - Σαλονίκη.
Πριν 1 βδομάδα μετέφερα τα μοντελάκια και επειδή ήθελα όσο λιγότερους κραδασμούς πήγαινα όσο πιο αργά μου επέτρεπε ο δρόμος. Έσπασα το ρεκόρ μικρότερης κατανάλωσης. Με 100άρα ΒΡ έγραψε 5,38 λτ στα 100 χμ. Έιχα κάνει 680 χιλιόμετρα στο γέμισμα και η ένδειξη έδειχνε τις 2 μικρές πάυλες (τουλάχιστο άλλα 60 με 70 χμ ακόμα). Προσοχή, ΟΛΑ τα χμ ταξιδιωτικά...
Αλλά 5,38...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
@ ssot
Από την άλλη, μην είσαι τόσο αντικειμενικός και συγκρατημένος βρε παιδί μου... άλλοι στην θέση σου θα έπλεκαν ΤΟ εγκώμιο για την αγορά τους (οκ, χαριτολογώ φυσικα!).Αυτό ξαναπέστο.Είμαστε το πιό αντικειμενικό ''υποφόρουμ'' αυτού του forum σε βαθμό που να γράφουμε μόνο τ'αρνητικά
-
Ακόμα 4 φωτογραφίες με τις μεμβράνες λουμαρ τιτάνιουμ ... οι δυο απο τον αγ. μερκούριο
1300 χλμ με 8,2 κατανάλωση και χρήση 65-35 εκτός και εντός. Το όποιο στρώσιμο έλαβε τέλος πριν τα 1000 χλμ όταν είδα 195 στο κοντερ, 'κοκκίνισε' με όλες τις σχέσεις, έριξε ένα καλό φρενάρισμα απο τα 120 περίπου και ένα χειροφρενάκι . Μέχρι τώρα εκτός πόλης έχω κινηθεί σε εθνική και ανοιχτό επαρχιακό άρα του χρωστάω και μια καλή κλειστή διαδρομή όχι πολύ μακριά απο αθήνα όμως. Λεω για Χιλιαδού, μέσω θήβας και ριτσώνας, ή για αγ. ιωαννή ρώσο που δεν έχω πάει. Αν αποφασίσω για πιο μακρυά μάλλον για σπάρτη μέσω αστρους λεωνιδίου και πάρνωνα με βλέπω και επιστροφή απο καλαμάτα για αθήνα Νεώτερα απο δευτέρα....
-
Τετάρτη παρέλαβα το focusάκι μου, με τα 115 αλογάκια του σε χρώμα sea-gray
Αν και είμαι στο στρώσιμο, ιδού οι πρώτες μου παρατηρήσεις. Αυτοί που ξέρουν (στα forum)
πόσο σπαστικός είμαι θα αναμένουν πλήρη αναφορά για τα θετικά και αρνητικά.Θετικά (ότι μπόρεσα να δώ δύο ημέρες τώρα)
-
Ο κινητήρας (αν και απλά τον χαιδεύω ακόμα) φαίνεται ότι έχει πολλή ροπή να δώσει όταν
του ζητηθεί. Και το παλιό μου ZX (90hp/1020kgr->11.33 κιλά/ίππο) είχε φοβερή ελαστικότητα
αλλά στο καινούριο (115hp/1260κιλά 10.95 κιλά/ίππο) είδα σημαντική διαφορά. Είναι
ευχάριστο συναίσθημα να πατάς και να φαίνεται (σχεδόν) πάντα ότι μπορεί να σε ακολουθήσει -
Στον περιφερειακό, το πώς παίρνει τις στροφές χωρίς 'κακές' κλίσεις είναι ΟΝΕΙΡΟ. Πάλι
θα συγκρίνω με το ZX που πήγαινε πολύ καλά με την τετραδιεύθυνση αλλά ΜΟΝΟ σε μεγάλες
ταχύτητες. Από το C4 και το Astra λείπει αυτή η 'άνεση' παρότι πατάνε εξίσου καλά στο
δρόμο (για το meriva δεν θα ξαναπώ, είναι ανατριχιαστικές οι κλίσεις που παίρνει)
Αρνητικά (ότι μπόρεσα να δώ δύο ημέρες τώρα)
-
Κάπως τραχύς ο θόρυβος του κινητήρα στις ψηλές στροφές, δεν είναι η ένταση του
θορύβου αλλά η 'τραχύτητα' που ακούω. Σήμερα το άκουγα λιγότερο, πράγμα που μπορεί
να σημαίνει α) το συνήθησα ή β) οφείλοταν στο ότι είναι ακόμη άστρωτο. Θα δείξει -
Δεν ήξερα (δεν πρόσεξα) ότι οι πλευρικοί αερόσακοι-κουρτίνες είναι εννιαίοι
μπρός-πίσω στην κωλώνα. Τί πατέντα κι αυτή - έτσι κάνουν και οι άλλοι ? -
Τα πλαστικά θέλουν 'γυάλισμα' μετά το πλύσιμο, ειδικά οι λωρίδες στην οροφή που
μπαίνει η σχάρα. Στο προηγούμενο δεν γυάλιζα τίποτε, αφού στέγνωναν έμεναν μαύρα
Περισσότερα σε μερικές ημέρες αφού τελειώσω το στρώσιμο με ένα ταξίδι για
βαφτίσια την Λάρισα -
-
Οι πλευρικοί αεράσακοι δεν βρίσκονται στα πλαϊνά των καθισμάτων;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι πλευρικοί αεράσακοι δεν βρίσκονται στα πλαϊνά των καθισμάτων;Έχεις δίκιο, δεν το είχα προσέξει. Οι πλευρικοί είναι στα καθίσματα
και οι αερόσακοι κουρτίνες είναι στην κωλώνα. Απλά δεν ήξερα
ότι από ΕΝΑ σημείο βγαίνουν δύο κουρτίνες για τα μπρός-πίσω
παράθυρα. -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Τετάρτη παρέλαβα το focusάκι μου, με τα 115 αλογάκια του σε χρώμα sea-gray....
......Θετικά (ότι μπόρεσα να δώ δύο ημέρες τώρα)
....- Ο κινητήρας (αν και απλά τον χαιδεύω ακόμα) φαίνεται ότι έχει πολλή ροπή να δώσει.....
....- Στον περιφερειακό, το πώς παίρνει τις στροφές χωρίς 'κακές' κλίσεις είναι ΟΝΕΙΡΟ..... Από το C4 και το Astra λείπει αυτή η 'άνεση' παρότι πατάνε εξίσου καλά στο δρόμο....Αρνητικά (ότι μπόρεσα να δώ δύο ημέρες τώρα)
-
Κάπως τραχύς ο θόρυβος του κινητήρα στις ψηλές στροφές.....
-
μπρός-πίσω στην κωλώνα. Τί πατέντα κι αυτή - έτσι κάνουν και οι άλλοι ?
.....Περισσότερα σε μερικές ημέρες αφού τελειώσω το στρώσιμο με ένα ταξίδι για
βαφτίσια την ΛάρισαΠολλά και κυρίως καλά χιλιόμετρα και καλό στρώσιμο . Το χρώμα αυτό ήθελα και εγώ αλλά δεν υπήρχε έτοιμο πριν ένα περίπου μήνα που το έκλεισα. Για τον κινητήρα θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για την ροπή άλλα όχι για το θόρυβο τουλάχιστον σε σχέση με το άστρα και ειδικά με το άουντι 80 πού είχα για 12 χρόνια. Το άστρα μου είχε φανεί, με μικρή διαφορά, πως έχει μικρότερες κλίσεις στις στροφές και πιο αθόρυβη απόσβεση, αλλά έχει και πολύ πιο γρήγορο τιμόνι που δίνει αυτή την εντύπωση, ενώ δεν αφήνει περιθώρια για ρύθμιση, αν και δεν ξέρω πόσους μπορεί να ενδιαφέρει αυτό. Πάντως στις στροφές νιώθω πως πατάει απίστευτα καλά και σε προκαλεί να το εμπιστευτείς. Για τους αερόσακους την είχα πατήσει και νόμιζα πως είχε μόνο για τους μπροστά ενώ, όπως είδα πριν το κλείσω, καλύπτουν και τους πίσω. Καλό ταξίδι
-
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Τετάρτη παρέλαβα το focusάκι μου, με τα 115 αλογάκια του σε χρώμα sea-grayΑν και είμαι στο στρώσιμο, ιδού οι πρώτες μου παρατηρήσεις. Αυτοί που ξέρουν (στα forum)
πόσο σπαστικός είμαι θα αναμένουν πλήρη αναφορά για τα θετικά και αρνητικά.Θετικά (ότι μπόρεσα να δώ δύο ημέρες τώρα)
-
Ο κινητήρας (αν και απλά τον χαιδεύω ακόμα) φαίνεται ότι έχει πολλή ροπή να δώσει όταν
του ζητηθεί. Και το παλιό μου ZX (90hp/1020kgr->11.33 κιλά/ίππο) είχε φοβερή ελαστικότητα
αλλά στο καινούριο (115hp/1260κιλά 10.95 κιλά/ίππο) είδα σημαντική διαφορά. Είναι
ευχάριστο συναίσθημα να πατάς και να φαίνεται (σχεδόν) πάντα ότι μπορεί να σε ακολουθήσει -
Στον περιφερειακό, το πώς παίρνει τις στροφές χωρίς 'κακές' κλίσεις είναι ΟΝΕΙΡΟ. Πάλι
θα συγκρίνω με το ZX που πήγαινε πολύ καλά με την τετραδιεύθυνση αλλά ΜΟΝΟ σε μεγάλες
ταχύτητες. Από το C4 και το Astra λείπει αυτή η 'άνεση' παρότι πατάνε εξίσου καλά στο
δρόμο (για το meriva δεν θα ξαναπώ, είναι ανατριχιαστικές οι κλίσεις που παίρνει)
Αρνητικά (ότι μπόρεσα να δώ δύο ημέρες τώρα)
-
Κάπως τραχύς ο θόρυβος του κινητήρα στις ψηλές στροφές, δεν είναι η ένταση του
θορύβου αλλά η 'τραχύτητα' που ακούω. Σήμερα το άκουγα λιγότερο, πράγμα που μπορεί
να σημαίνει α) το συνήθησα ή β) οφείλοταν στο ότι είναι ακόμη άστρωτο. Θα δείξει -
μπρός-πίσω στην κωλώνα. Τί πατέντα κι αυτή - έτσι κάνουν και οι άλλοι ? -
Τα πλαστικά θέλουν 'γυάλισμα' μετά το πλύσιμο, ειδικά οι λωρίδες στην οροφή που
μπαίνει η σχάρα. Στο προηγούμενο δεν γυάλιζα τίποτε, αφού στέγνωναν έμεναν μαύρα
Περισσότερα σε μερικές ημέρες αφού τελειώσω το στρώσιμο με ένα ταξίδι για
βαφτίσια την Λάρισαρε συ πηρες focus τελικα;;; Δεν πειραζει καλα εκανες...
Πολλα και απροβληματιστα χιλιομετρα αν και εσυ ολο προβληματισμενος εισαι...
Ποσο πηγε; -
-
σκεφτομαι μηπως και αγορασω καποιο σιέρρα(1987-1992) ή καποιο όριον/εσκορντ.
μεχρι ποσα πιστευετε οτι ειναι καλα να πληρωσω? ποια ειναι τα αδυνατα τους σημεια- τι πρεπει να προσεξω.
ποια ειναι τα ποιο συνηθεστερα προβληματα που παρουσιαζουν? -
Focusάκηδες στα χάι σας αυτό το Σαββατοκύριακο.Το κάνατε το 1-3 στο Ακρόπολις.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Focusάκηδες στα χάι σας αυτό το Σαββατοκύριακο.Το κάνατε το 1-3 στο Ακρόπολις.Μιλάμε για κατεστημένο πλέον
Ακρόπολις και ford πάνε μαζί
FORD FORUM