-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
quote]
Δε γνωριζω ποσο στοιχιζει το καθε service του Focus2 αλλα, για το Focus1 που εχω οι τιμες ηταν:- 1ος χρονος-20000 χλμ....100 ευρω (απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
- 2ος χρονος-40000 χλμ....100 ευρω (απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
- 3ος χρονος-57000 χλμ....160 ευρω (περιλαμβανε καθαρισμο φρενων και αλλαγη μπουζι)
- 4ος χρονος-74000 χλμ....100 ευρω(απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
- 5ος χρονος-91000 χλμ....100 ευρω(απλο service με αλλαγη λαδιων και φιλτρων)
**Μα καλά, τακάκια στα φρένα ποτέ δεν άλλαξες? Πολύ περίεργο. **
Τακακια αλλαξα στις 74000 χλμ με κοστος (ανταλλακτικα και εργασια) περιπου 60 ευρω, αλλα δε νομιζω πως πρεπει να το συμπεριλαμβανουμε στο κοστος του service καθως η φθορα τους εξαρταται απο τον τροπο οδηγησης...
-
Γενικά μια ερώτηση... Όχι ότι με πειράζει κάθε φορά που στρίβω. Γενικά, είναι μόνο δική μου ιδέα ότι το τιμόνι του Φιέστα είναι κάπως βαρύ? Οδήγησα πριν λίγο καιρό το ρόβερ του φάδερ και μου φάνηκε σαν ψεύτικο.. πολυ πιο ελαφρύ (αλλά και αρκετά λιγότερο πληροφοριακό..)
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Ερώτηση/παρατήρηση από υποψήφιο αγοραστή σχετικά με το service του Focus IIΜόλις επικοινώνησα με το 801 11 700 600 της Ford, εκεί με παρέπεμψαν
στο 210 5709900 και εκεί η γραμματέας με συνέδεσε τον 'ειδικό' ο
οποίος μου **επιβεβαίωσε ότι ισχύει service κάθε 20.000 χλμ ή κάθε χρόνο. **Αντιπαρέθεσα ότι, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, στα 3 χρόνια θα μου
'συμπεριφερθούν' με ένα πανάκριβο service σαν να είχα 60.000 ασχέτως
αν έχει τα μισά (και δεν μιλάμε για λάδια, βαλβολίνες κλπ). Και στα 5
χρόνια? Σαν να είχε 100.000 !Φίλε zardoz το service για λάδια γίνεται υποχρεοτικά καθε χρόνο(ή 20.000 χλμ.). τα λάδια χαλάνε μετά απο ενα χρονικό σημείο, αλλοιώνονται οι ιδιότητες τους.Αλλά για τα υπόλοιπα βαριά service δεν κοιτάνε τα χρόνια αλλά τα χιλιόμετρα
-
Kαι δεν χαίρεσαι;Τι καλύτερο από ένα τιμόνι που καταλαβαίνεις που στρίβει και πόσο στρίβει;Αν έχεις οδηγήσει με ελαφρια τιμόνια όπου δεν ξέρεις που είναι οι τροχοι μέσα στη στροφή τότε εκτιμάς τι σημαίνει πληροφόρηση.Και το Fiesta όσο και να τρίζει έχει αυτό το υπέροχο χάρισμα όπως και τα μεγαλύτερα αδέρφια του.Ενα χάρισμα που φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα αποτελεί μια ωραία ανάμνηση για όλα τα αυτοκίνητα.(Εκτός αν καταφέρουν οι εταιρείες να δώσουν αίσθηση στα ηλεκτρικά τιμόνια τους)
-
Είπα εγώ ότι δεν χαίρομαι?
Απλά ήθελα να δω αν όλα είναι έτσι.
-
παιδια ζει και βασιλευει η ποιοτητα ford Αντλια νερου στα 2200 km ετσι για να μην ξεχναμε τα παιδια απο το συνεργειο!!!! και φαντασου να αρχισω να το ανοιγω τι εχει να γινει,το βλεπω εγω αν μεχρι τωρα εχασε τα νερα του μετα θα σκορπισει !!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
παιδια ζει και βασιλευει η ποιοτητα ford Αντλια νερου στα 2200 km ετσι για να μην ξεχναμε τα παιδια απο το συνεργειο!!!! και φαντασου να αρχισω να το ανοιγω τι εχει να γινει,το βλεπω εγω αν μεχρι τωρα εχασε τα νερα του μετα θα σκορπισει !!!!!!!!!!!Ωχ αμάν!Για θύμησέ μου ποιο μοντέλο έχεις;
Εγώ το fiesta το έχω πάει 2 φορές για θόρυβο στη μηχανή και μου είπαν ότι ήθελε λίπανση η αντλία νερού.Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανακούσει!Πάντως δεν μου έχει προκύψει ακόμα κάτι χεορότερο.Και όταν λέω δε μου έχει προκύψει κάτι χειρότερο εννοώ όσον αφορά την αντλία νερού διότι έχω και με τη μίζα κάποιους θορύβους.Δηλαδή,πάω να βάλω μπροστά τη μηχανή και ακούγεται ένας απόλυτα άρρωστος θόρυβος της μίζας.Κάνει σαν να είχα αναμμένη τη μηχανή και πήγα να βάλω μπροστα-μιλάμε για τέτοιο θορυβο.Εννοείται ότι θέλει αλλη μία δύο προσπάθειες ώσπου να σταματήσει ο θόρυβος και να πάρει μπροστά σα να μη συνέβη ποτέ τίποτα!Στην αντιπροσωπεία μου είπαν πάλι τα δικά τους-θέλει καθαρισμο η μίζα και θα κοστίσει 60 ευρώ...Πάνε να μας τρελάνουν με τις βλακείες τους ή μήπως κάνω λάθος εγώ;Έχετε ακούσει ποτέ για καθαρισμό μίζας..;Για αντικατάσταση δε λένε ποτέ!Εν τω μεταξύ δεν το κάνει πάντα και δε μπορώ να πάω στο συνεργείο να τους το δείξω-ακόμα και το αυτοκίνητο είναι στο κόλπο.
Θα περιμένω να δω μήπως τα παίξει τελείως ώστε να γίνει αλλαγη στην εγγύηση.
-
Ο χρήστης carjunkie έγραψε:
παιδια ζει και βασιλευει η ποιοτητα ford Αντλια νερου στα 2200 km ετσι για να μην ξεχναμε τα παιδια απο το συνεργειο!!!! και φαντασου να αρχισω να το ανοιγω τι εχει να γινει,το βλεπω εγω αν μεχρι τωρα εχασε τα νερα του μετα θα σκορπισει !!!!!!!!!!!
Ωχ αμάν!Για θύμησέ μου ποιο μοντέλο έχεις;
Εγώ το fiesta το έχω πάει 2 φορές για θόρυβο στη μηχανή και μου είπαν ότι ήθελε λίπανση η αντλία νερού.Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανακούσει!Πάντως δεν μου έχει προκύψει ακόμα κάτι χεορότερο.Και όταν λέω δε μου έχει προκύψει κάτι χειρότερο εννοώ όσον αφορά την αντλία νερού διότι έχω και με τη μίζα κάποιους θορύβους.Δηλαδή,πάω να βάλω μπροστά τη μηχανή και ακούγεται ένας απόλυτα άρρωστος θόρυβος της μίζας.Κάνει σαν να είχα αναμμένη τη μηχανή και πήγα να βάλω μπροστα-μιλάμε για τέτοιο θορυβο.Εννοείται ότι θέλει αλλη μία δύο προσπάθειες ώσπου να σταματήσει ο θόρυβος και να πάρει μπροστά σα να μη συνέβη ποτέ τίποτα!Στην αντιπροσωπεία μου είπαν πάλι τα δικά τους-θέλει καθαρισμο η μίζα και θα κοστίσει 60 ευρώ...Πάνε να μας τρελάνουν με τις βλακείες τους ή μήπως κάνω λάθος εγώ;Έχετε ακούσει ποτέ για καθαρισμό μίζας..;Για αντικατάσταση δε λένε ποτέ!Εν τω μεταξύ δεν το κάνει πάντα και δε μπορώ να πάω στο συνεργείο να τους το δείξω-ακόμα και το αυτοκίνητο είναι στο κόλπο.
Θα περιμένω να δω μήπως τα παίξει τελείως ώστε να γίνει αλλαγη στην εγγύηση.
Λοιπόν 2 μπορεί να έχουν συμβεί.
α) έχει χαλάσει ο διακόπτης και δεν επαναφέρει όταν γυρνάς το κλειδί ειναι δηλ σαν να το έχεις βάλει μπρος και να μην αφήνεις το κλειδί.Αν δεν το διορθώσεις θα καεί η μίζα.Πρέπει να αλλάξεις διακόπτη ή τις επαφές του διακόπτη
β)τα έπαιξε η μίζα.
Το έπαθε το audi (Α4) μου στα 200,000 χλμ -
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
παιδια ζει και βασιλευει η ποιοτητα ford Αντλια νερου στα 2200 km ετσι για να μην ξεχναμε τα παιδια απο το συνεργειο!!!! και φαντασου να αρχισω να το ανοιγω τι εχει να γινει,το βλεπω εγω αν μεχρι τωρα εχασε τα νερα του μετα θα σκορπισει !!!!!!!!!!!Έλα ρε Τάσο, και το Focus τα ίδια; Ελπίζω να σου την άλλαξαν τουλάχιστον, ε; Αλλά στα 2200;;; Ε όχι δηλαδη! Παρακάλα να είναι συμπτωματικό! (Ναι καλά, αλλά λέμε τώρα...)
-
Ο χρήστης TIKKET έγραψε:
α) έχει χαλάσει ο διακόπτης και δεν επαναφέρει όταν γυρνάς το κλειδί ειναι δηλ σαν να το έχεις βάλει μπρος και να μην αφήνεις το κλειδί.Αν δεν το διορθώσεις θα καεί η μίζα.Πρέπει να αλλάξεις διακόπτη ή τις επαφές του διακόπτη
β)τα έπαιξε η μίζα.
Το έπαθε το audi (Α4) μου στα 200,000 χλμΤο πρώτο ενδεχόμενο που ανέφερες δεν πρέπει να συμβαίνει διότι στα fiesta υπάρχει σύστημα που μόλις ανάψει η μηχανή,απενεργοποιείται η μίζα και για όσο είναι αναμένος ο κινητήρας δεν μπορεί να γυρίσει το κλειδί για να δουλέψει η μίζα-μόνο άμα κλείσεις τελείως τη μηχανή.Επίσης ο θόρυβος ακούγεται αμέσως μόλις γυρίσω το κλειδί και το στροφόμετρο του κινητήρα ειναι στο μηδεν.
Το δεύτερο που λες είναι πιο πιθανό.Αλλά αν δεν τα παίξει τελείως δεν μπορώ να κάνω τίποτα.Το κάνει μια φορά στις 15 μέρες και μετά όλα καλά...
Τώρα αν έχει καμία σχέση ο εγκέφαλος και το σύστημα που ανέφερα παραπάνω,δεν έχω ιδέα.
-
Τότε φιλε carjunkie δεν ξερω τι γίνεται. Αν όμως γινεται με τέτοια συχνότητα μήπως τα γρανάζια έχουν αρπάξει σε κάποιο σημείο κ μόλις βρίσκουν το κάνει;
-
Ο χρήστης TIKKET έγραψε:
Τότε φιλε carjunkie δεν ξερω τι γίνεται. Αν όμως γινεται με τέτοια συχνότητα μήπως τα γρανάζια έχουν αρπάξει σε κάποιο σημείο κ μόλις βρίσκουν το κάνει;Ωπ..!εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά-το πήγες σε τεχνικό θέμα που δεν έχω ιδέα καν τι εννοείς.Ευχαριστώ πάντως...
Α!Καλή χρονιά σε όλους.
-
Τότε φιλε carjunkie δεν ξερω τι γίνεται. Αν όμως γινεται με τέτοια συχνότητα μήπως τα γρανάζια έχουν αρπάξει σε κάποιο σημείο κ μόλις βρίσκουν το κάνει;
Ωπ..!εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά-το πήγες σε τεχνικό θέμα που δεν έχω ιδέα καν τι εννοείς.Ευχαριστώ πάντως...
Α!Καλή χρονιά σε όλους.
'καθαρίζονται' οι μίζες! Στο δικό μου σουιφτ δυο φορές έχει χρειαστεί. Αν και ο θόρυβος είναι αφού έχει πάρει μπρος (σαν να μην απελευθερώνεις το κλειδί αμέσως)
καλή χρονιά και από μένα -
Παιδιά, στήθηκε το Ελληνικό Sierra club, http://gsc.jconserv.net/index.php , όποιος θέλει ας μας κάνει παρέα και εκεί!
-
β)τα έπαιξε η μίζα.
Το έπαθε το audi (Α4) μου στα 200,000 χλμΤο πρώτο ενδεχόμενο που ανέφερες δεν πρέπει να συμβαίνει διότι στα fiesta υπάρχει σύστημα που μόλις ανάψει η μηχανή,απενεργοποιείται η μίζα και για όσο είναι αναμένος ο κινητήρας δεν μπορεί να γυρίσει το κλειδί για να δουλέψει η μίζα-μόνο άμα κλείσεις τελείως τη μηχανή.Επίσης ο θόρυβος ακούγεται αμέσως μόλις γυρίσω το κλειδί και το στροφόμετρο του κινητήρα ειναι στο μηδεν.
Το δεύτερο που λες είναι πιο πιθανό.Αλλά αν δεν τα παίξει τελείως δεν μπορώ να κάνω τίποτα.Το κάνει μια φορά στις 15 μέρες και μετά όλα καλά...
Τώρα αν έχει καμία σχέση ο εγκέφαλος και το σύστημα που ανέφερα παραπάνω,δεν έχω ιδέα.
Τελικά τις προηγούμενες μέρες δεν έπαιρνε με τίποτα μπροστά η μηχανή λόγω του προβλήματος στη μίζα-έκανε ένα θόρυβο όπως είχα αναφέρει σε παλιότερο post-και το πήγα στην αντιπροσωπεία.Εκεί έγινε λίπανση και έσφιξαν τη μία από τις δύο βίδες που πιάνουν τη μίζα.Αν δεν έκανε καλή επαφή επειδή είχε λασκάρει η βίδα έχει καλώς.Διαφορετικά θα δείξει στο μέλλον τι εκπλήξεις θα έχω...
-
Καταρχας να σας χαιρετισω καθώς ειμαι νέος στο forum. Ειμαι και εγω κατοχος ενος Fiesta 1400cc Trend 02/2005. Ειμαι σιγουρος οτι θα εχει αναφερθει αλλα με την αναζητηση δεν βρηκα κατι και για να μην διαβαζω ολες της σελιδες του post. Ποσο στοιχιζει το πρωτο service?
-
100-κάτι λίγα
-
Ναι τωρα θα παω.Αλλα εχω επιπλεων και ενα ραγισμενο παρμπριζ απο την μεσα πλευρα το οποιο δεν το αναγνωριζουν λογω του οτι εχει περασει τα 1500 χιλιομετρα (? αλλα τοσο λεει η εγγυηση) και θα το 'παλεψουν' με την ασφαλιστικη
-
Η ασφάλειά σου δεν περιλαμβάνει 'Θραύση κρυστάλλων';
-
Ναι, αλλα ειναι καθαρα αστοχια υλικου απο την Ford,το παραδεχονται και αυτοι. Δεν μπορει το παρμπριζ να θεωρηται αναλωσιμο με εγγυηση 1500χλμ ή 6 μηνες.
Παντως επειδη βλεπω διαφορα ποστ περι θορυβων και εμενα μου κανει ενα μικρο θορυβο σε λακουβες, σα να χτυπαει η κολωνα
Α και στα κεντρικα της Ford μου λενε και εμας περιεργο μας φαινεται αλλα τοσο ειναι η εγγυηση
FORD FORUM