-
Δεν εχει αγορασει κανενας απο εδω μεσα το Focus να μας πει καμια γνωμη. Τοσες χιλιαδες μελη ουτε ενας;
-
Ειμαι κατοχος ενος FORD MONDEO εδω και 3 χρονια, και δεν εχω ακουσει
το παραμικρο τριξιμο απο το αυτοκινητο εκτος απο το καθισμα του οδηγου
πριν απο ενα εξαμηνο το οποιο διορθωθηκε αμεσα απο το service,(δικαιολογημενα λογω....βαρους ).
Απο τοτε το αυτοκινητο δεν κανει τσικ! Ενστασεις εχω μονο στον θορυβο απο
τα λαστιχα ειδικα σε τραχυ οδοστρωμα που γινεται εναχλητικος.
Μπορει να φταινε τα λαστιχα η και η ηχομονωση του αυτοκινητου στο συγκεκριμενο σημειο, θα ηθελα αλλοι κατοχοι MONDEO να γραφανε και αυτοι
αν αντιμετωπιζουνε το ιδιο προβλημα.
Τα λαστιχα που εχει το αμαξι τωρα ειναι τα CONTINENTAL SPORT CONTACT 2
με 50000 χλμ. αλλα και καινουργια κανανε παλι θορυβο,οχι τοσο οσο τωρα αλλα παντως κανανε.
Το καλο ειναι οτι τωρα θα τα αλαξω και θα ηθελα να μου προτεινε καποιος
ελαστικα για την χρηση που τα θελω , δηλαδη αθορυβα (οσο γινεται βεβαια) και με ανεση. Δεν με ενδιαφερουν οι επιδοσεις η τα sport χαρακτηριστικα.
Κατα τα αλλα απο το αυτοκινητο ειμαι απολυτα ευχαριστημενος ,δεν μου εχει βγαλει ΤΙΠΟΤΑ και στον δρομο ειναι τρενο. -
Ο χρήστης gairf έγραψε:
Ειμαι κατοχος ενος FORD MONDEO εδω και 3 χρονια, και δεν εχω ακουσει
το παραμικρο τριξιμο απο το αυτοκινητο εκτος απο το καθισμα του οδηγου
πριν απο ενα εξαμηνο το οποιο διορθωθηκε αμεσα απο το service,(δικαιολογημενα λογω....βαρους ).
Απο τοτε το αυτοκινητο δεν κανει τσικ! Ενστασεις εχω μονο στον θορυβο απο
τα λαστιχα ειδικα σε τραχυ οδοστρωμα που γινεται εναχλητικος.
Μπορει να φταινε τα λαστιχα η και η ηχομονωση του αυτοκινητου στο συγκεκριμενο σημειο, θα ηθελα αλλοι κατοχοι MONDEO να γραφανε και αυτοι
αν αντιμετωπιζουνε το ιδιο προβλημα.
Τα λαστιχα που εχει το αμαξι τωρα ειναι τα CONTINENTAL SPORT CONTACT 2
με 50000 χλμ. αλλα και καινουργια κανανε παλι θορυβο,οχι τοσο οσο τωρα αλλα παντως κανανε.
Το καλο ειναι οτι τωρα θα τα αλαξω και θα ηθελα να μου προτεινε καποιος
ελαστικα για την χρηση που τα θελω , δηλαδη αθορυβα (οσο γινεται βεβαια) και με ανεση. Δεν με ενδιαφερουν οι επιδοσεις η τα sport χαρακτηριστικα.
Κατα τα αλλα απο το αυτοκινητο ειμαι απολυτα ευχαριστημενος ,δεν μου εχει βγαλει ΤΙΠΟΤΑ και στον δρομο ειναι τρενο.Θόρυβο από τα ελαστικά δεν έχω. Φοράω ακόμη τα μαμίσια Bridgestone. Βέβαια δε θα ήταν η πρώτη επιλογή μου καθώς έχω παράπονο από το κράτημά τους. Αν ήταν να αλλάξω ελαστικά, μάλλον στη γνωστή δοκιμασμένη λύση των Michelin θα κοίταζα.
Το προ facelift μοντέλο έχει επιπλέον ηχομόνωση σε σχέση με το νέο στο χώρο της μηχανής. Δε ξέρω αν ότι κόψανε από εκεί το βάλανε στη διαδρομή των τροχών.
-
Nasos, θα μπορέσουμε ποτέ να περάσουμε στα Fiesta μας δισκόφρενα από το ST (μπρος πίσω εννοείται)? Θα χωράνε? Λες να ρωτήσω αντιπροσωπεία? Θα ρωτήσεις και συ?
Keep Trizing
-
Υποθέτω ότι μιλάς για πίσω; Γιατί θέλεις του ST, τα κανονικά του Fiesta δεν σου κάνουν (αν υποθέσουμε ότι πρέπει σώνει και καλά να αλλάξεις τα ταμπούρα). Δεν ξέρω τι παίζει με τα του ST. Από Δευτέρα κάποια μέρα θα το πάω για ζυγοστάθμιση/ευθυγράμμιση και θα προσπαθήσω να θυμηθώ να ρωτήσω.
-
E, να μη βλέπω το Picanto να έχει πίσω δίσκους και γω να έχω τα χωνιά... . Αν μπορώ να βάλω μπρος μεγαλύτερα δισκόφρενα και πίσω να αλλάξω τα ταμπούρα για δισκόφρενα, γιατί όχι.
Έχω γενικά ψύχωση με τα καλά φρένα.. Ακόμα και στο ποδήλατό μου..
-
Καλησπέρα.
Είμαι κάτοχος ενός Fiesta 1.4 Ghia από τον περασμένο Ιούλιο (11.000χλμ) και θα ήθελα να πώ και εγώ τις παρατηρήσεις μου.
Σε διάφορες περιπτώσεις νιώθω δυσκολία στο κούμπωμα της 1ης το οποίο κατά περιπτώσεις χρειάζεται να ξαναπροσπαθήσω για να την βάλω κανονικά. Μετά από επίσκεψή μου στο συνεργείο του Κηφισού, μου είπαν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για όλα τα focus, fiesta, mondeo (ασύγχρονη λειτουργία σαζμάν στις 1η και όπισθεν) και ότι δεν θα έπρεπε να με ανυσηχεί. Αντιλαμβάνεστε πόσο χαζός αισθάνθηκα...και προς το παρόν το έχω αφήσει αυτό το θέμα.
Όσον αφορά τους θορύβους, για όλους έχει ο Θεός. Σε μαλακές λακούβες, και σε μικρές κλειστές στροφές ακούω ένα τρίξημο στο κολωνάκι του οδηγού σαν να προέρχεται από τον μηχανισμό της ζώνης. Αφού το άκουσε και ένας μηχανικός της Ford, μου είπε ότι χρειάζεται λύπανση αλλά ακόμα δεν έχω βρεί χρόνο να το κάνω λόγω δουλειάς.
Επίσης, ο συμπλέκτης, όταν τερματίζει κάνει ένα μικρό κλίκ αμέσως πρίν βρεί στο πατάκι. Δεν το έχω εξετάσει ακόμα αλλά το service δεν αργεί και πολύ.
Κατά τα άλλα το αμάξι δεν έχει παρουσιάσει άλλο πρόβλημα και μέχρι στιγμής έχω διασκεδάσει αρκετά μαζί του. Η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι άψογη, και πλησιάζει πολύ αυτή του focus. Θα προτιμούσα βέβαια μια πιό νευρική μηχανή και ίσως μελλοντικά κάνω καμιά αλλαγή. Έχει ακούσει κανείς για μια πολύ φτηνή μετατροπή όπου αντί για αλλαγή προγράμματος στην ECU, αλλάζεις τον αισθητήρα θερμοκρασίας αέρα και νομίζει η μηχανή ότι είναι κρύος ο καιρός και αντιδρά με περισσότερη βενζίνη κατά την καύση;;;
Τέλος σκέφτομαι για αλλαγή λαδιών τώρα και όχι στα 20.000χλμ. Για να μην σας πω και για αλλαγή ελαστικών μιας και τα μαμίσια είναι απογοητευτικά. Κανένα σχόλιο επ' αυτού;;;;
-
Ο χρήστης skrapas έγραψε:
Έχει ακούσει κανείς για μια πολύ φτηνή μετατροπή όπου αντί για αλλαγή προγράμματος στην ECU, αλλάζεις τον αισθητήρα θερμοκρασίας αέρα και νομίζει η μηχανή ότι είναι κρύος ο καιρός και αντιδρά με περισσότερη βενζίνη κατά την καύση;;;Μην το κανεις,μονο ζημια θα κανεις.Φαντασου οτι η μηχανη δουλευει συνεχεια
σαν να ειναι cold start.Πολλη βενζινη ,πολλα καυσαερια,αυξημενες φθορες (η πολλη βενζινη ξεπλενει το χιτωνιο απο το φιλμ του λαδιου,επιβαρυνση του καταλυτη). -
Το δύσκολο κούμπωμα της πρώτης είναι χαρακτηριστικό. Μόνο αν πέσω κάτω από τα 10 χμ/ω βάζω πρώτη. Είναι σαν να σκαλώνει κάπου στη μέση και μετά να θέλει λίγο πιο νεύρο να κουμπώσει εντελώς. Μην το ψάχνεις, ούτε καν να δίνεις λίγο γκάζι κατά την αλλαγή για να βρει το κιβώτιο μεγαλύτερες RPM. Όχι τίποτα άλλο, ρημάζεις την κατανάλωση, μια που είσαι με 1η - 2α...
Όσο για τα ελαστικά, εγώ που έμαθα με το 'πλοίο' από κρατήματα Rover 416Gsi του φάδερ, ό,τι λάστιχα και να είχε μου φαίνονται F1... Αλλά μάλλον στο χρόνο θα τα αλλάξω. Exalto η RE720 λέει εδώ η κοινωνία των φορουμάδων.
ΥΓ. Ξεπέρασα την τελική του γυρίζοντας από Θεσ/νίκη, Ξάνθη. Φεύγοντας απο Θεσ/νίκη και μπαίνοντας στο τμήμα που οδηγεί στην 'νέα' εθνική οδό κάτω από τις λίμνες Βόλβης και Λαγκαδά, έχει μια απότομη κατηφόρα. Οδηγώντας στην αριστερή λωρίδα με φορτηγά από δίπλα ήμουν με 125-130 και έρχεται ένας Focusάκιας από πίσω με 10-15 χμ/ω παραπάνω από μένα. Για να μην τον καθυστερήσω μια που είχε φόρα και μη μπορώντας να μπω σε κάποια δεξιά λωρίδα το πάτησα και λόγω κατηφόρας το κούκου πάτησε 169 χμ/ω κατά το GPS (= 175 περίπου στο κοντέρ). (Η κατανάλωση να μη πω που πήγε... )
-
Στο Focus μετα απο συζητηση με τον μηχανικο (CC Αμφιθεας) αλλαξα λαδια στα 10000 χλμ. Η σύστασή του ηταν να αγνοησω τα specs του μηχανικου που μου το παρεδωσε και να τ' αλλαζω ανα 10.000χλμ. αν δε θελω στο μελλον να εχω προβληματακια ('το αμαξι δεν το αγοραζουμε για 50-60 χιλ. χλμ.', μου ειπε χαρακτηριστικα...). Τα εργοστασιακα λαστιχα ειναι απογοητευτικα στο Focus, φανταζομαι και στο Fiesta. Κι εγω να τ' αλλαξω σκεφτομαι Κατα τ' αλλα ουτε 'τσικ' μετα απο 18.000 χλμ.
-
Καλησπέρα.
Είμαι κάτοχος ενός Fiesta 1.4 Ghia από τον περασμένο Ιούλιο (11.000χλμ) και θα ήθελα να πώ και εγώ τις παρατηρήσεις μου.
Σε διάφορες περιπτώσεις νιώθω δυσκολία στο κούμπωμα της 1ης το οποίο κατά περιπτώσεις χρειάζεται να ξαναπροσπαθήσω για να την βάλω κανονικά. Μετά από επίσκεψή μου στο συνεργείο του Κηφισού, μου είπαν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για όλα τα focus, fiesta, mondeo (ασύγχρονη λειτουργία σαζμάν στις 1η και όπισθεν) και ότι δεν θα έπρεπε να με ανυσηχεί. Αντιλαμβάνεστε πόσο χαζός αισθάνθηκα...και προς το παρόν το έχω αφήσει αυτό το θέμα.
Όσον αφορά τους θορύβους, για όλους έχει ο Θεός. Σε μαλακές λακούβες, και σε μικρές κλειστές στροφές ακούω ένα τρίξημο στο κολωνάκι του οδηγού σαν να προέρχεται από τον μηχανισμό της ζώνης. Αφού το άκουσε και ένας μηχανικός της Ford, μου είπε ότι χρειάζεται λύπανση αλλά ακόμα δεν έχω βρεί χρόνο να το κάνω λόγω δουλειάς.
Επίσης, ο συμπλέκτης, όταν τερματίζει κάνει ένα μικρό κλίκ αμέσως πρίν βρεί στο πατάκι. Δεν το έχω εξετάσει ακόμα αλλά το service δεν αργεί και πολύ.
Κατά τα άλλα το αμάξι δεν έχει παρουσιάσει άλλο πρόβλημα και μέχρι στιγμής έχω διασκεδάσει αρκετά μαζί του. Η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι άψογη, και πλησιάζει πολύ αυτή του focus. Θα προτιμούσα βέβαια μια πιό νευρική μηχανή και ίσως μελλοντικά κάνω καμιά αλλαγή. Έχει ακούσει κανείς για μια πολύ φτηνή μετατροπή όπου αντί για αλλαγή προγράμματος στην ECU, αλλάζεις τον αισθητήρα θερμοκρασίας αέρα και νομίζει η μηχανή ότι είναι κρύος ο καιρός και αντιδρά με περισσότερη βενζίνη κατά την καύση;;;
Τέλος σκέφτομαι για αλλαγή λαδιών τώρα και όχι στα 20.000χλμ. Για να μην σας πω και για αλλαγή ελαστικών μιας και τα μαμίσια είναι απογοητευτικά. Κανένα σχόλιο επ' αυτού;;;;
-
Sorry για την επανάληψη του post, κόλησε η σελίδα.
Όσον αφορά το θέμα με την πρώτη, είναι λογικό να παρουσιάζει πρόβλημα όταν προσπαθείς να την βάλεις εν κινήση. Απ' όσο έχω ακούσει κάποια γαλλικά αυτοκίνητα εμποδίζουν εσκεμμένα την πρώτη όσο κινήται το αμάξι. Στην δική μου περίπτωση όμως, η δυσκολία παρουσιάζεται κατά το ξεκίνημα από στάση.
BTW και εγώ έχω ξεπεράσει την τελική του αυτοκινήτου στην αττική οδό προς αεροδρόμιο (περίπου 180χλμ). Αλλά τρόμαξα από το μούγκρισμα και έκοψα αμέσως
-
Εγω αυτο που παρατηρησα στο νεο Focus και με εξεπληξε καθως ημουνα ετοιμος να το ελεγξω ηταν οτι επαιρνε 1η ακομα και με 20χλμ. για παραπανω δεν δοκιμασα και μαλιστα χωρις ουτε ενα κομπιασμα! Αυτο το πραγμα με συναρπασε
-
Ο χρήστης skrapas έγραψε:
Sorry για την επανάληψη του post, κόλησε η σελίδα.Όσον αφορά το θέμα με την πρώτη, είναι λογικό να παρουσιάζει πρόβλημα όταν προσπαθείς να την βάλεις εν κινήση. Απ' όσο έχω ακούσει κάποια γαλλικά αυτοκίνητα εμποδίζουν εσκεμμένα την πρώτη όσο κινήται το αμάξι. Στην δική μου περίπτωση όμως, η δυσκολία παρουσιάζεται κατά το ξεκίνημα από στάση.
BTW και εγώ έχω ξεπεράσει την τελική του αυτοκινήτου στην αττική οδό προς αεροδρόμιο (περίπου 180χλμ). Αλλά τρόμαξα από το μούγκρισμα και έκοψα αμέσως
Κι εμένα το έκανε από στάση. Το κάνει ακόμα για την ακρίβεια, αλλά λιγότερο. Δείχνει να μαλακώνει όσο γράφει χιλιόμετρα.
Το αμάξι κάνει πολύ θόρυβο όταν τρέχει, είναι γεγονός. Έχει κανείς προσέξει, από 150 και πάνω, ένα σαν σφύριγμα απ' τους αεραγωγούς; Το είχα ακούσει στο χρυσό μου Fiesta, τώρα το γαλάζιο δεν το έχω πάει ακόμα τόσο. Εεε, το στρώνω βρε παιδιά...
Άσχετο, επειδή ρώτησες για τα λάδια: Εγώ στο χρυσό τα άλλαξα πρώτα στα 2500, 2α στα 12000 και τα επόμενα στα 20000 που λέει η εταιρία. Κάπως το ίδιο σκοπεύω να κάνω και στο γαλάζιο. Δεν μου κάθεται ρε παιδιά να αφήσω λάδια στον κινητήρα για 20000 χιλιόμετρα. Ούτε η NASA να τα έβγαζε δεν θα τα εμπιστευόμουν.
-
Γεια και χαρά σε όλους και από μένα! Εχω το Fiesta trend 1.4 3D εδώ και 2 χρόνια. έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από το φιεστίνι! Μπορώ να πω και από το service της ford τόσο στην Αλεξάνδρας όσο και στην Κηφισίας!
Όσο για τριξίματα και θορύβους... έχω ελάχιστα προβλήματα έως μηδενικά! Άλλωστε τι περιμένατε? ένα μικρό συμπαθέστατο αυτοκίνητο πόλης είναι!
Θα συμφωνήσω ότι τα μανίσια λάστιχα είναι απαράδεκτα! Αλλαγή μόλις φαγωθούν (εγώ φοράω από αύριο καινούργια) και πιο ασφαλής βόλτες και στροφές! Παραδέχομαι ότι το φιεστίνι μπαίνει πολύ καλά στις στροφές και το έχω οδηγήσει στις πιο δύσκολες συνθήκες! (χιονι, βροχή, εθνική με καταρρακτώδη βροχή, παγο) Στην κατηγορία του και πάλι αυτό θα επέλεγα! Μέχρι στιγμής έχω κάνει 34.000 χλμ με τα μαμισια λάστιχα παρακαλώ και τα μαμίσια τακάκια! το fiesta το μόνο που θέλει είναι λαδάκι (τουλάχιστον το δικό μου! φτου, φτου! αφήστε τι λένε αυτοί! κάθε 10.000 για να είστε οκ!).
Μια μικρή λεπτομέρεια...περιποιούμε πάντα τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου με 'βαζελίνη' από τότε που το αγόρασα!!! Δεν έχω ποτέ περιττά πράγματα στο χώρο στις πόρτες και στο ντουλαπάκι! το μονο που ακουω είναι η μηχανή (ευτυχώς γιατί θέλω να την ακουω!) -
Καλώς ήρθες. 3θυρο και 2 χρονών? μάλλον 1 και κάτι μήνες εννοείς σωστά?
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τα λάστιχα τα εργοστασιακά τα λέτε τόσο τραγικά... Τόσο πολύ πια? εμένα μου φαίνονται ... ιδανικά (όχι και το κάτι άλλο, τα Bridgestone Turanza...)
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Καλώς ήρθες. 3θυρο και 2 χρονών? μάλλον 1 και κάτι μήνες εννοείς σωστά?Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τα λάστιχα τα εργοστασιακά τα λέτε τόσο τραγικά... Τόσο πολύ πια? εμένα μου φαίνονται ... ιδανικά (όχι και το κάτι άλλο, τα Bridgestone Turanza...)
Τα πρώτα 3θυρα φιέστα κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2003.
Τέτιοο είναι και το δικά μου...Οσο για τα λάστιχα...Είναι μέχρι να βάλεις τα Michelin Pilot Sport 2...
-
Οκ. Ερώτηση. Για αυτό το ηλεκτρόγκαζο που βλέπω στα φόρουμ. Το Φιέστα έχει τέτοιο πράμα?
Αν μπορούσα να μαντέψω θα έλεγα όχι. Δεν έχω βιώσει κάποια υστέρηση στο γκάζι, 'γουατ-σοέβερ'..
Τι παίζει?
-
JimClark to fiesta το πήρα ετοιμοπαράδοτο τον Απρίλιο του 2003! Πρέπει να ήταν και η πρώτη φουρνιά 3d trend. Δεν ξέρω! Αυτό που ξέρω είναι ότι κλείνει 2 χρόνια μιας και αυτόν τον μήνα πρέπει να κάνει το δεύτερο ετήσιο service.
Όσο για τα λάστιχα! Ναι, δεν έχω μείνει ευχαριστημένος γιατί γλυστράνε πολύ σε λεία άσφαλτο και βρεγμένο οδόστρωμα! ακόμη και μετα την αλλαγή 'τα μπρος - πίσω' είδα κρατήματα μόνο για 5-6.000 km. Σ' αυτή τη φάση που ήμουν τα φοβόμουν λιγάκι. Μέχρι τις 20000km ήταν καλά! Μετά μέτρια και μετά χάλια! φυσιολογικό!!! Η αλήθεια είναι οτι ποτέ το fiesta δεν εφυγε έστω και λίγο σε στροφή, αλλά σε φρενάρισμα είδα μεγάλες διαφορές! Αύριο τα αλλάζω...τελικά.
Όσο για το 'ελικοπτέρισμα' στα 100 - 120 km για κάποιον που το παρατήρησε σε προηγούμενο post, αυτό υπάρχει φαντάζομαι σε όλα τα fiesta και μάλλον και στα πιο πολλά αυτοκίνητα γιατί πιστεύω ότι είναι θέμα αεροδυναμικής π.χ. στο avensis το κάνει στα 140 km (μια βόλτα στην Αττική με κλειστά παράθυρα και το καταλαβαίνεις αμέσως), αλλά αν ανοιχτούν και τα δυο παράθυρα για λίγο χάνεται λιγάκι ή αν παίζεις moby στο τέρμα! -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Καλώς ήρθες. 3θυρο και 2 χρονών? μάλλον 1 και κάτι μήνες εννοείς σωστά?Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τα λάστιχα τα εργοστασιακά τα λέτε τόσο τραγικά... Τόσο πολύ πια? εμένα μου φαίνονται ... ιδανικά (όχι και το κάτι άλλο, τα Bridgestone Turanza...)
gia ta lastixa to mono poy mporo na po einai oti otan einai krya einai xalia kai to katalabaineis apo thn apotomh antidrash toy pisoy meroys mesa sthn strofh an afiseis to gkasi (otan arxizei na petaei moyrh) ama zestathoyn omos doyleyoyn kala!!! ego exo sta xeria moy ena 1600cc fiesta 5d twra ekleise to proto toy mina kai kati (4000 km). Alla exo varethei na trexo gia problimata poy paroysiazei. eixa to problima me to koympoma tis proths alla tora ola ok estrose me ta km. Allo ploblima einai me to kantran svinei ti endeikseis thermokrasias kai benzinhs pao gia allagh moy exoyn paragkeilei kainoyrgio.Allo provlima einai oti thelei dyo me treis prospatheies gia na parei empros otan einai kryo kai ekso exei ygrasia,apo toys ypeythynoys (service patra kontelis) kamia apanthsh ikanopoihtikh proth fora to antimetopizoyn...to idio moy xan pei kai gia to kantran!!!!!! pantos einai aparadexto mesa se ena mina 12 episkepseis!!!!! Telos to amaksi tis oikogeneias eina mia carina e toy 93 kai me 450.000km sto konter den exei paroysiasei to paramikro!!! kai ama sygkrino krathma apla h koykla einai asygrith se sxesh me to fiesta h opos to leo xiesta (den leo oti ksero na to pao akoma alla se strofes poy me thn koykla mpaino me 10km parapano to fiesta (xiesta) moy koynaei ta entera kai me fovizei me to elafroma tis oyras toy!!!) oso gia to travigma toy kinitira sta xamila to fiesta einai poli kalo!! , psila den to xo doylepsei ,akoma to psilostrono akoma, meta ta 5000km tha to anaibaso pano apo tis 4500rpm (Fovamai pos h koykla tha toy ta riksei sta aytia an ta styso !!! athanata iaponika moter!!!)
FORD FORUM