-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Λάδια:
Η Ford βάζει Motorcraft. Αδερφός φίλου μου που δουλεύει στη Citroen μου είπε ότι τα Motorcraft τα φτιάχνει η ίδια η Ford για τα αυτοκίνητά της και θεωρητικά πάντα είναι η ιδανική λύση.Λοιπόν υπήρχε μια ανάλογη συζήτηση στο αμερικάνικο φόρουμ που συμμετέχω και ο συνονόματός μου johnny που δουλεύει στην Pennzoil έγραψε τα ακόλουθα. Η ConocoPhillips είναι ανάλογη μιας εταιρίας στα επίπεδα της shell ας πούμε.
The Motorcraft you buy in the little red bottles and the Motorcraft that the dealers use, is made by ConocoPhillips, and no one else.Now, the oil that is factory fill is another story. At this time there are two suppliers for the Ford plants. Mobil and Shell.
Before Conoco got envolved with Ford, there were 4 suppliers of Motorcraft oil on the retail market. Depending on what part of the country you lived in, you either got an oil that was made by Amoco, Chevron, Texaco, or Exxon. This was a long time before anyone ever thought about merging and oil companies.>>
Κι εγώ τα ίδια μ' εσάς είχα ακούσει, μέχρι που είδα το post του φίλου παραπάνω, ο οποίος και με συμβούλεψε για τα ΒΡ. Τι λέτε λοιπόν και τώρα;
-
Πασο
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
ΠασοΤα ρέστα μου!
-
Σημερα πηγα σε 4 αντιπροσωπιες στην Αθηνα να ρωτησω σε ολα τιμη για focus 1.6 ghia 5D +πισω δισκοφρενα+esp με μεταλλικο χρωμα. με πινακιδες κτλ. Σε ολα μου εδωσαν μια παρομοια τιμη 20.600 περιπου αλλα μου ειπαν επισης οτι επικειται αυξηση αυτες τις μερες 2% οποτε θα ανεβει η τιμη του στα 20.100 περιπου. Μου ειπε επισης οτι πιθανον να μην εχουμε καμια διακυμανση μεχρι το τελος του ετους. Μια απο τις αντιπροσωπιες που πηγα ηταν ο Κοντελλης στη Συγκρου. Μπορω να πω οτι ψιλοαπογοητευτηκα για 2 λογους: 1)Η προσφορα για 10 χρονια δωρεαν σερβις ισχυει μονο για ετοιμοπαραδοτα αυτοκινητα οποτε δε με καλυπτει γιατι ειμαι παραγγελια και για συγκεκριμενο αριθμο οπως μου ειπε και 2)με εκπληξε λεγοντας μου οτι η τιμη δεν κλειδωνει επειδη ειναι παραγγελια και σε αλλαγη πιθανον της τιμης θα αλλαξει και η δικη μου πραγμα το οποιο με ενοχλησε αλλα το θεμα ειναι οτι σε αλλες 3 αντιπροσωπιες που το ρωτησα σαφεστατα με κοιταγαν σαν χαζο λεγωντας μου για το lock price protection της ford! Δυστυχως ομως το αυτοκινητο εφτασε πλεον τα 21.100 και με ενοχλει λιγο αυτο γιατι η δευτερη επιλογη μου ειναι παντα ενα mazda 3 πολυ φτηνοτερο το οποιο το απορριπτω συνεχως λογω μεγεθους μονο!
-
Ο χρήστης s_t5678 έγραψε:
Κι εγώ είχα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα και με το δικό μου fiesta -που τα είχαμε συζητήσει και παλιότερα- αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω (επιτροχάδην) άρχισα να νιώθω μάλλον .....τυχερός.
Όση τύχη είχαμε-είχαμε;
Έχω βάλει βενζίνη, έχω φορτώσει και πως μου 'ρχεται να ρίξω μια ματιά στα
λάδια....:ΣΟΚ ΥΠ' ΑΡ. 1: Τραβάω τον μοχλό του καπό αλλά δεν συμβαίνει τίποτα.....
ξανατραβάω, πάλι τίποτα. Μου 'ρχεται στο μυαλό το προηγούμενο μου post.
Tί έγινε ρε παιδιά; Θεία δίκη είναι αυτό τώρα; Μπά, απλή συμπτωση μην υπερβάλλουμε κιόλας....ΣΟΚ ΥΠ' ΑΡ. 2: Εγώ τραβάω τον μοχλό του καπό, ο πατέρας τραβάει το καπό και η οικογενειακή προσπάθεια αποφέρει καρπούς : το καπό ανοίγει, βουρ για τον δείκτη λαδιού. Βγάζουμε, σκουπίζουμε, βάζουμε, ξαναβγάζουμε και βλέπουμε το χάρο με τα μάτια μας . Το λάδι είναι στο κατώτερο όριο !!!! Δύο πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί:
- Ο μαθητευόμενος που ανέλαβε το service, άλλαξε το φίλτρο και ξέχασε να συμπληρώσει λάδί οπότε δεν τρέχει και τίποτα ΄Η
- Ο κινητήρας μας καίει λάδι οπότε τη ***ήσαμε.....
ΣΟΚ ΥΠ' ΑΡ 3: Απόγευμα Τετάρτης κι ενώ έπρεπε ήδη να είμαι στον δρόμο για Θεσσαλονίκη εγώ ψάχνω τα βενζινάδικα για το ***ημένο το 5W/30. ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν μπόρεσα να το βρώ. Τσαντίζομαι και το παίρνω απόφαση: Θα φύγω και αν θέλει να καεί ας καεί.
ΣΟΚ ΥΠ' ΑΡ 4: Στάση στον Κορινό. Όπως πείνω τον καφέ μου βλέπω το πρατήριο της Shell. Εκεί -σκέφτομαι - δεν μπορεί θα βρώ το λάδι που ψάχνω. Τελικά βρίσκω ένα 5W/40 και αποφασίζω πως το λάδι-κοκτείλ είναι καλύτερο από το λειψό λάδι. Συμπληρώνω, πληρώνω (16 e το λίτρο για την Porsche μου - την ατυχία μου) και αναχωρώ. Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη αποφασίζω να κάνω έναν έλεγχο στον χώρο του κινητήρα.
Τραβάω τον μοχλο: το καπό ανοίγει! Τους τα λεγα στο forum σκέφτομαι:
το αυτοκίνητο δουλεύει ρολόι. Απασφαλίζω, σηκώνω το στήριγμα του καπό και..... μένω με αυτό στο χέρι!!! ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; Με ένα απλό τράβηγμα, το σκαράκι μου έμεινε στο χέρι!! Πάλι καλά να λέω που δεν έφυγε απ' τη θέση του αφού είχα στερεώσει το καπό γιατί ακόμη θα έβλεπα αστράκια σε ΜΠΛΕ ΟΒΑΛ ΠΛΑΙΣΙΟ.........Αντι επιλόγου....
Πήγα, έδωσα το μάθημα και πριν να πάρω τον δρόμο της επιστροφής χτές το απόγευμα, είπα να ρίξω μια ματιά στα λάδια: ...... ναι, σωστά μαντέψατε:
το καπό ΔΕΝ άνοιξε...... -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Με εκπληξε λεγοντας μου οτι η τιμη δεν κλειδωνει επειδη ειναι παραγγελια και σε αλλαγη πιθανον της τιμης θα αλλαξει και η δικη μου πραγμα το οποιο με ενοχλησε αλλα το θεμα ειναι οτι σε αλλες 3 αντιπροσωπιες που το ρωτησα σαφεστατα με κοιταγαν σαν χαζο λεγωντας μου για το lock price protection της ford!Ωχ σοβαρά? Κι εγώ έχω παραγγείλει εδώ και ένα μήνα το Focus το sport με τα extra του! Θα μου την αλλάξουν κι εμένα την τιμή???
Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.....!!! -
καλα ποια τοσο χαλια εχει γινει η φόρντ γιατι ομως τοσος κοσμος αγοραζει φορντ αφου ουτε καλα ειναι αλλα και οι υπηρεσιες που προσφερει ειναι τοσο χαμηλης ποιοτητας? που ακουστικε σκουριες σε κενουργιο αυτοκινητο. ποια μπορει να ειναι η αιτια? δεν γαλβανίζουν σωστα τα αμξωματα?
-
Ο χρήστης s_t5678 έγραψε:
Πάλι καλά να λέω που δεν έφυγε απ' τη θέση του αφού είχα στερεώσει το καπό γιατί ακόμη θα έβλεπα αστράκια σε ΜΠΛΕ ΟΒΑΛ ΠΛΑΙΣΙΟ.........
Κάτι τέτοιο δηλαδή;
-
σουμπαρού τελικα μονο ιαπωνεζικα και κορεατικα πρεπει να αγοραζει καποιος.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
καλα ποια τοσο χαλια εχει γινει η φόρντ γιατι ομως τοσος κοσμος αγοραζει φορντ αφου ουτε καλα ειναι αλλα και οι υπηρεσιες που προσφερει ειναι τοσο χαμηλης ποιοτητας? που ακουστικε σκουριες σε κενουργιο αυτοκινητο. ποια μπορει να ειναι η αιτια? δεν γαλβανίζουν σωστα τα αμξωματα?Θα σου πω εγώ αδερφέ... Σέρβις μία φορά το χρόνο με 100 ευρώ περίπου, δηλαδή κόστος συντήρησης 500 ευρώ στα 5 χρόνια, δηλαδή όσο κρατάει η εγγύηση. Χαριτωμένα αμάξια, καλές επιδόσεις. Τώρα, τα υπόλοιπα ποιον ενδιαφέρουν; Τη μάνα μου ή μία φίλη μου που έχει Fiesta και επιμένει ότι δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Ή τόσες κυρίες που το παίρνουν; Γιατί αν προσέξεις, τα προβλήματα με την εξυπηρέτηση της Ford ξεκινούν όταν κάποιος ζητήσει το 'κάτι παραπάνω' απ' τις υπηρεσίες τους. Κοινώς, για την κυρία Κατίνα (τυχαίο όνομα) η Ford είναι μία πρώτης τάξης λύση. Ομοίως και για τον κύριο Αλκιβιάδη (επίσης τυχαίο όνομα) που απλά θέλει να μετακινείται και τίποτα άλλο!!! Εμείς οι υπόλοιποι, ας προσέχαμε!!!
Σπύρο, το κακό με τα δικά σου προβλήματα είναι ότι παρουσιάστηκαν στο χώρο του κινητήρα, κάτι που είναι ανησυχητικό!!! Τελικά, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις, σωστά;
Πες μας τα νέα της αντιπροσωπείας όταν έχεις, οκ; Να δούμε την αντίδρασή τους.
-
δηλαδη εχουν ως οπλο το οικονομικο σερβις, μια καλη εμφανιση, μετιρες επιδοσεις και τιποτε αλλο. ομως κοστιζουν αρκετα τα φορντ. δεν θα ελεγα οτι ειναι απο τα φτηνοτερα αυτοκινητα που υπαρχουν στο εμποριο. γιατι κατα την ταπεινη μου γνωμη εαν θελω απλα να μετακεινουμε, παω και αγοραζω ενα ατος ή ενα λάντα ακουάριους. εκει ξερω οτι δεν θα παρω πολλα, αλλα θα πληρωσω λιγα και απλα θα εχω ενα μεσω μεταφορας.
και ο πατερας μου εχει ενα φορντ σιερρα, το ξερω οτι δεν ειναι τιποτε το σπουδαιο, αλλα εχει αντεξει 16 χρονια και ακομα δεν εχει σκουριασει. -
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
δηλαδη εχουν ως οπλο το οικονομικο σερβις, μια καλη εμφανιση, μετιρες επιδοσεις και τιποτε αλλο. ομως κοστιζουν αρκετα τα φορντ. δεν θα ελεγα οτι ειναι απο τα φτηνοτερα αυτοκινητα που υπαρχουν στο εμποριο. γιατι κατα την ταπεινη μου γνωμη εαν θελω απλα να μετακεινουμε, παω και αγοραζω ενα ατος ή ενα λάντα ακουάριους. εκει ξερω οτι δεν θα παρω πολλα, αλλα θα πληρωσω λιγα και απλα θα εχω ενα μεσω μεταφορας.
και ο πατερας μου εχει ενα φορντ σιερρα, το ξερω οτι δεν ειναι τιποτε το σπουδαιο, αλλα εχει αντεξει 16 χρονια και ακομα δεν εχει σκουριασει.Όχι μέτριες επιδόσεις, άνω του Μ.Ο. για κάθε κατηγορία. Μιλώντας για το Fiesta, εξαιρετική οδική συμπεριφορά, μεγάλη αίσθηση σιγουριάς και σταθερότητας, στιβαρό αμάξωμα.Εγώ θεωρώ το Fiesta στην κατηγορία του Polo από πλευράς ποιότητας, με πολύ λιγότερα χρήματα και φυσικά σύγκριτα μικρότερο κόστος συντήρησης/ανταλλακτικών. Μην είμαστε απόλυτοι, τα αμάξια έχουν πολλά πλεονεκτήματα για τον πολύ κόσμο!!! Απλά ταυτόχρονα υποφέρουν απ' τη βλακεία της εταιρίας, που όπως είχε πει παλιότερα ο EMMANOYHL, έχουν στα χέρια τους ένα θησαυρό και τον έχουν αφήσει να τους φύγει ανεκμετάλευτος, με αυτές και αυτές τις χαζομάρες που κάνουν!!!
-
Παιδια μαλλον βιαστικα για την αντικατασταση Μου ζητουν να πληρωσω 190ε για τα εξοδα μεταβιβασης του αυτοκινιτου μου σε αυτους και τα τελη κυκλοφοριας και πινακιδες του καινουργιου λες και αυτα δεν τα χα πληρωσει για το προηγουμενο η λες και πρεπει να πληρωσω εγω την μεταβιβαση !!!!!! δηλ 500ε για να παρω ακριβως το ιδιο αμαξι αλλιως συν την διαφορα αμα παρω αλλο μοντελο.Μονο που και στις δυο περιπτωσεις πρεπει το αμαξι να ναι στην ελλαδα και οχι παραγγελια,δηλ ουτε το χρωμα που θελω δεν μπορω να εχω!!!!! Τελος οπως λενε ειμαι τυχερος που δεν με χρεωσαν 1500ε για ενοικιαση του αυτοκινιτου αφου το στα χερια μου 4 μηνες και το χρησιμοποιω ,λες και δεν το χω πληρωσει η λες και φταιω εγω για τα προβληματα που εβγαλα!!!!! Τελικα με βλεπω να το κραταω γιατι δεν πληρωνω 500ε γαμησι@τικα για να παρω παλι ενα αμαξι σκουριασμενο πολυ πιθανον και ακομα χειροτερα δεν την διαφορα συν 500ε για να παρω ενα focus που ουτε ξερω τι μπορει να μου βγαλει ουτε και μου αρεσει γιατι σ'αυτην την κατηγορια κανω χαζι το mazda το 3 που και πιο κομψο εινα και πιο συμαζεμενο και τα χει ολα μα ολα τα εξτρα του focus και ειναι και δυο χιλιαδες με χιλια πεντακοσια ευρω πιο κατω Συμπερασμα : Μας δουλευουν ψιλο γαζι και μας σπαν τα νευρα !!!!! Α!!! και μην ξεχασω αν δεν θελω να πληρωσω τα 500ε μου παν να τους κανω μυνηση να δω τι θα κερδισω αυτοι δεν εχουν προβλημα οπως μου πανε!!!!
-
Δεδομένου ότι το αμάξι σου δεν είχε μόνο τις σκουριές αν θυμάμαι καλά (το δικό σου δεν ήταν με το χαλασμένο ταμπλώ, την πεταλούδα γκαζιού, τα όργανα και την πόρτα που την είχαν ξηλώσει για κάποιο λόγο; ) εγώ θα το έπαιρνα και μετά θα ανέφερα και την όλη ιστορία σ' ένα περιοδικό του χώρου, απλά με αναφορά των γεγονότων, για να μην μπορούν και να με κατηγορήσουν. Αλήθεια, γιατί δεν τους λες ότι θα γράψεις στους 4Τ; Εγώ όταν παλιά είχα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου (δεν χρειάζεται να πω ποια εταιρία το είχε δημιουργήσει), μόλις ανέφερα ότι θα γράψω στο RAM, ως δια μαγείας λύθηκαν όλα μου τα προβλήματα, η καθυστέρηση έγινε 3-4 μέρες αν θυμάμαι καλά και από τότε, όλα μέλι-γάλα. Αυτοί δεν φοβούνται τις μηνύσεις, γιατί πολύ απλά τον δικηγόρο τον πληρώνουν με μισθό. Τη δυσφήμιση φοβούνται! Κάνε μια δοκιμή...
Βέβαια, όποιος είναι έξω απ' το χορό, ξέρει πολλά τραγούδια, αλλά... μία σκέψη έκανα και σου τη μεταφέρω!
-
Τα 500 ευρώ θα τα χάσεις στο πολλαπλάσιο όταν πας να το πουλήσεις με τις σκουριές μελλοντικά. Εγώ θα τα έδινα με ανακούφιση.
-
Κι εγω θα τα εδινα τα 500 με την απαιτηση οταν ερθει το αυτοκινητο να το ελγξω μπροστα για σκουριες και αν εχει εστω και μια να απαιτησω παλι καινουργιο! Πιστευω ομως πως καλυτερα να κοιταξεις και για focus γιατι τετοια προβληματα δεν εχουν αναφερθει τουλαχιστον ακομα σε αυτο! Τωρα αναμεσα σε focus και mazda 3(which rules) μην ξυνεις πληγες γιατι κι εμενα με το ζορι με κρατανε μακρια απο το 3! http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=8558&start=60
-
Φαντάζομαι θα έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο, αμέσως μόλις σου δώσουν το καινούριο Fiesta να το πουλήσεις (με 0χλμ) και να βουτήξεις το 3...
Αν και βέβαια έτσι θα χάσεις παραπάνω από τα 500 -
Νάσο, σκοπεύω περί τα τέλη της άλλης βδομάδας να το πάω (κάτσε, μπορεί να προκύψει και τίποτα άλλο- να τα δούμε όλα μαζι ). Μόλις έχω νέα θα ενημερώσω ,βεβαίως.
Σχετικά με τις σκουριές: το έψαξα λίγο (να δείς που θα χάσω κανά μάθημα με το αμάξι τελικά) και μάλλον ανήκω κι εγώ στο club των σκουριασμένων.... Τα περισσότερα είναι ψιλά και βρίσκονται κάτω από τα λάστιχα στις 'ακμές' των θυρών. Το σκελετό του ταμπλό και τα ημιαξόνια τα είχα αναφέρει και παλιότερα......
Anastasie και υπόλοιποι ομοιοπαθούντες, πιστεύω πως μια επικοινωνία (έστω μέσω mail;) απευθείας με το εργοστάσιο θα ήταν διαφωτιστική....
Δεν πολυέχω εμπιστοσύνη στις περισσότερες αντιπροσωπείες (και όχι μόνο της ford.....) Από Τρίτη και μετά είμαι ελεύθερος οπότε και το συζητάμε αναλυτικότερα....Φίλε manager_, μπορεί να έχει τα προβλήματα του το αυτοκίνητο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι συνολικά καλό. Προσωπικά, αν το έλλειμα του λαδιού οφείλεται μόνο σε αμέλεια του μηχανικού και δεν υπάρχει μηχανικό πρόβλημα, τα υπόλοιπα μπορώ να τα παραβλέψω. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ο εμπαιγμός : γιατί ρε φίλε όταν μου δίνεις 12 χρόνια αντισκωριακή , δεν μπορείς να μου ζητάς να αποδεχτώ τις σκουριές (όσο μικρές και αν είναι) από τον 1ο χρόνο .
Συμπέρασμα: το fiesta έχει διχασμένη προσωπικότητα. Φαίνεται πως οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί είχαν κέφια, αλλά οι χαρτογιακάδες πρόσθεσαν την δική τους (μοναδική σε σύλληψη) πινελιά.
Κλείνοντας: manosk με έστειλες! Δεν είχα το σήμα της Subaru στο μυαλό μου αλλά μου έδωσες μια νέα προοπτική: με ένα Impreza ίσως να ήμουν ευτυχέστερος......
-
Για επικοινωνια δεν εχω κανενα προβλημα οτι θελετε στειλτε μυνημα και ειμαι μεσα
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
Για επικοινωνια δεν εχω κανενα προβλημα οτι θελετε στειλτε μυνημα και ειμαι μεσαCount me in too!!!
FORD FORUM