-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Αυτά τα νούμερα τα δίνει εντός πόλης για το focus; αν είναι έτσι το fiesta λογικά θα καίει ακόμα λιγότερο λόγω μικρότερου βάρους.
Επίσης όσοι έχετε diesel και κινείστε εντός πόλης, με τα φίλτρα κλπ είχατε ποτέ θέμα; έχω καταντήσει γραφικος να ρωταω ολους τους ταξιτζηδες για τις αντλιες και τα φιλτρα, μέχρι στιγμής ολοι μου λένε οτι δεν έχουν προβλήματα.Αυτά τα νούμερα κατανάλωσης, τουλάχιστον στο spritmonitor, τα δηλώνουν οι χρήστες. Είναι ο μέσος όρος όλων των χρηστών για γενική χρήση του αυτοκινήτου. Πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αφού αν βάλεις το αυτοκίνητο που έχεις και ξέρεις θα δεις ότι δίνει την σωστή κατανάλωση.
Όσο για τους ταξιτζήδες που λες θα σου έλεγα να μην τους ρωτάς. Ξέρεις ότι το φίλτρο DPF μπορεί να βγει και με το κατάλληλο πρόγραμμα που θα περαστεί να μην 'βλέπει' ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου πρόβλημα. Εννοείται με τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία μας. Κάποιος που το έβγαλε τι περιμένεις να σου πει;Χμμ δεν το ήξερα αυτό, καλά και πως περνάνε κτεο;
Στο κτεο δεν μετράνε τα καυσαέρια που κρατάει το dpf...
Οκ ας τους αφήσουμε λοιπόν τους ταξιτζηδες. Στους κατόχους Ford 1.5 diesel, κινουμενοι κυρίως εντός πολης, ή οσοι εχουν γνωστούς με εταιρικα με αυτον τον κινητήρα, εχουν ακουσει τιποτα για προβλήματα σε φίλτρα αντλίες κλπ;
-
Έχω πάει και έχω έρθει στην θηβα με το C4 e-hdi χειμώνα με βροχή, ακολούθησα την τυποποιημένη μέθοδο μέτρησης και έκαψα με κλιματισμό, στερεό και Bluetooth 3.3 λίτρα. Δηλαδή ήμουν στην τυποποιημένη σχεδόν μέτρηση. Την επόμενη εβδομάδα επανελαβα την ίδια διαδρομή στις ίδιες συνθήκες με τελευταίας γενιάς βενζινοκίνητα όχημα και η απόκλιση ήταν ακριβώς 50℅ από την τυποποιημένη μέτρηση. Δηλαδή απο 5 λίτρα στα 7.5...... Και αυτό με υπερπροσπάθεια
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
περιπου με ποσα πηγαινες;cruise control;
-
Πολύ χλωμό να καίει ο 1.5 diesel 8lt/100Km μέσα στην πόλη. Με το QQ 1.5 πριν από λίγο που διέσχισα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν έκαψα πάνω από 5.5lt. Ακόμη και σε αρκετή κίνηση να πέσεις, άντε να ανέβει στα 6. Τόση διαφορά έχει ο κινητήρας της Ford;
-
αταθερα 90 με 120 χιλιομετρα, πολύ χαλαρα πήγαινα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πολύ χλωμό να καίει ο 1.5 diesel 8lt/100Km μέσα στην πόλη. Με το QQ 1.5 πριν από λίγο που διέσχισα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν έκαψα πάνω από 5.5lt. Ακόμη και σε αρκετή κίνηση να πέσεις, άντε να ανέβει στα 6. Τόση διαφορά έχει ο κινητήρας της Ford;Diesel 8 λίτρα /100 καταναλωση χλωμό μου φαίνεται.
-
Ειναι λιγο περιεργο, αλλα αφου υπαρχουν μαρτυριες....και εμενα το qq 1.5 χαλαρα στην αθηνα-θηβα 3.5 trip,υπολογισε +0,6 πραγματικη μετρηση.
-
Εδω το μοντεο με τον 1500αρη diesel με τα 120 δε καιει τοσο και μαλιστα σε χερια περιοδικων θα καιει το focus?
-
Μια περιπτωση ειναι οτι ο μικρος με τα 95ps,οπως ειπωθηκε,δεν επαρκει για το βαρος του focus και τρωει ζορια με αποτελεσμα υψηλη καταναλωση,η αλλη περιπτωση ειναι οτι να δοκιμαστει διαφορετικο καυσιμο για να διαπιστωθει αν υπαρχει καποια διαφορα,η τελευταια επιλογη να σταλθουν μαζικα τα εταιρικα στην αντιπροσωπεια για ελεγχο με την υποσημειωση οτι καινε τα αντερα τους ακομα και με χαλαρο ποδι στο γκαζι.
Πολιτισμένος και πολύ οικονομικός ο ντίζελ 1.5 TDCi 95 PS
Άλλο ένα βασικό του πλεονέκτημα είναι η χαμηλή κατανάλωση, αφού σε ρεαλιστικές συνθήκες και με περισσότερα χιλιόμετρα σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που διανύσαμε (820 χλμ.) σε σβέλτους ρυθμούς, το trip computer έδειξε 5,1 λτ./100 χλμ.
http://www.autogreeknews.gr/ford-dokime ... -ps-5thyro
Δεν υπαρχει review,ξενο η ελληνικο που να αναφερει τετοια καταναλωση,8 λιτρα.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Μια περιπτωση ειναι οτι ο μικρος με τα 95ps,οπως ειπωθηκε,δεν επαρκει για το βαρος του focus και τρωει ζορια με αποτελεσμα υψηλη καταναλωση,η αλλη περιπτωση ειναι οτι να δοκιμαστει διαφορετικο καυσιμο για να διαπιστωθει αν υπαρχει καποια διαφορα,η τελευταια επιλογη να σταλθουν μαζικα τα εταιρικα στην αντιπροσωπεια για ελεγχο με την υποσημειωση οτι καινε τα αντερα τους ακομα και με χαλαρο ποδι στο γκαζι.Πολιτισμένος και πολύ οικονομικός ο ντίζελ 1.5 TDCi 95 PS
Άλλο ένα βασικό του πλεονέκτημα είναι η χαμηλή κατανάλωση, αφού σε ρεαλιστικές συνθήκες και με περισσότερα χιλιόμετρα σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που διανύσαμε (820 χλμ.) σε σβέλτους ρυθμούς, το trip computer έδειξε 5,1 λτ./100 χλμ.
http://www.autogreeknews.gr/ford-dokime ... -ps-5thyro
Δεν υπαρχει review,ξενο η ελληνικο που να αναφερει τετοια καταναλωση,8 λιτρα.
Αυτό διαπίστωσα κι εγώ διαβάζοντας δεκάδες σχετικά reviews. Δεν αμφισβητω τον φίλο που το ανέφερε αλλά μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος.
Τέλος πάντων κοντός ψαλμός αλληλουια, μεσα στην εβδομάδα θα κλείσω το fiesta με τον εν λογω κινητήρα και θα επανέλθω για πληροφορίες. -
Πολυ καλη επιλογη
-
Κι εγω αυτο θεωρω οτι τα 95 αλογα ειναι πολυ λιγα για το focus και μαλιστα για το wagon! Γιατι με τετοιο κινητηρα για να πας νορμαλ δε μπορεις να σαι στις 1.500 στροφες... Για να πεις δηλαδη οτι οδηγείς οικονομικα πρεπει να πας πραγματικα ΑΡΓΑ.
Φωτο που μου εστειλε η ξαδερφη μου με focus κι αυτο αλλα οχι το στεϊσον. Απ ο,τι μου ειπε χωρις clima
Κατω απο 6 σ αυτο το αμαξι εντος πόλης ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ισως οταν αποκτήσουν περισσοτερα χλμ να ειναι καλυτερα, αυτα τα νουμερα που βλεπω ομως ν αναφερονται... Ουτε καν.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
6500χιλ με focus 1.5l 120 άλογα, οδήγηση κυρίως σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, με 3-4 άτομα και αποσκευές και μονίμως ανοιχτό κλιματισμό λόγω καλοκαιριού, με ταχύτητες στην εθνική 120-140 και στην επαρχιακή 90-110, το trip δείχνει 4.8l/100. Πιστεύω χωρίς κλιματισμό το 4,5 είναι άνετα εφικτό.
Δεν ξέρω μήως τα κανιβαλίζουν τα αυτοκίνητα επειδή είναι leasing
-
120 αλογα ρε συ (ελπιζω να μην ενοχλει το ρε) και εκτος πόλης... 95 ειναι πολυ λιγα.
Παντως μεγαλη διαφοραΚοιτα ο κανιβαλισμός θα μπορουσε να ναι ενα σεναριο ... Ομως: 1)τα δυο αμαξια (ενα στεϊσον ενα χάτσμπακ) ειναι κοντινών μου προσώπων συνεπως πολλες φορες ειμαι συνοδηγός και βλεπω
2)στις άδειες - διακοπες δεν εχουν δωρεαν καύσιμο οποτε προσέχουν για να μη πονεσει η τσεπηΤωρα τι να πω να ειχε η συγκεκριμενη γραμμη παραγωγης θεμα....; Λιγο απίθανο μου φαινεται.
Τελοσπαντων να μη ζαλίζω με τα ιδια και τα ιδια , κατέθεσα την εμπειρια μου και όβερSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
120 αλογα ρε συ (ελπιζω να μην ενοχλει το ρε) και εκτος πόλης... 95 ειναι πολυ λιγα.
Παντως μεγαλη διαφοραΚοιτα ο κανιβαλισμός θα μπορουσε να ναι ενα σεναριο ... Ομως: 1)τα δυο αμαξια (ενα στεϊσον ενα χάτσμπακ) ειναι κοντινών μου προσώπων συνεπως πολλες φορες ειμαι συνοδηγός και βλεπω
2)στις άδειες - διακοπες δεν εχουν δωρεαν καύσιμο οποτε προσέχουν για να μη πονεσει η τσεπηΤωρα τι να πω να ειχε η συγκεκριμενη γραμμη παραγωγης θεμα....; Λιγο απίθανο μου φαινεται.
Τελοσπαντων να μη ζαλίζω με τα ιδια και τα ιδια , κατέθεσα την εμπειρια μου και όβερSent from my iPhone using Tapatalk
Χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και εμπειρειών κάνουμε, δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα εκ μέρους μου
Στα χαρτιά ο κινητήρας με τα 95 άλογα εμφανίζεται ως πιο οικονομικός σε σύγκριση με την έκδοση των 120 αλόγων. Σε συνθήκες κίνησης δεν έχει δουλέψει το δικό μας αμαξι, παρά ελάχιστες φορές, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω ακόμα άποψη για κατανάλωση σε αστικό κύκλοΜε τον κινητήρα των 120 αλόγων το αμάξι είναι πάρα πολύ σβέλτο, φορτώνει ωραία ακόμα και την 6η με 2-3 άτομα μεσα. Μεγάλη απογοήτευση και αχίλλειος πτέρνα του αυτοκινήτου ο υπερβολικά μικρός (με μινι ρεζερβα) χώρος αποσκευων
-
Ε ναι εκει υστερεί το φοκους στο χωρο αποσκευών.. Αλλα η αληθεια ειναι οτι ελαχιστα ειναι τα αμαξια που δε χάνουν καπου!
Κοιτα να δεις εγω οταν πρωτο πηραν τα αμαξια ελεγα μηπως ειναι των 120 ίππων γιατι πηγαιναν καλα, καλυτερα απο τα Astra (των 90 αν θυμαμαι καλα) που ειχαν πριν -επισης ντίζελ.
Ομως μετα συνειδητοποιησα πως για να παει καλα το αμαξι (οχι γρηγορα αλλα ικανοποιητικά) αναγκαστικά ανεβαζει στροφες ε κι οι στροφες με τη καταναλωση εχουν μια σχεση μίσους
Μωρε δεν εχω θεμα με την κουβεντα απλα εχω ποσταρει πολλες φορες πια επ αυτου και καποιοι θα εχουν κουραστει
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Μεγάλη απογοήτευση και αχίλλειος πτέρνα του αυτοκινήτου ο υπερβολικά μικρός (με μινι ρεζερβα) χώρος αποσκευωνΠολυ σωστος. Πριν λιγο καιρο ημουν αναμεσα στο Focus και στο C4 για τον πατερα-οικογενεια. Ηταν αυτα που μου αρεσαν περισσοτερο. Απο τιμη ηταν πανω κατω τα ιδια. Εξοπλισμο το ιδιο. Και τα δυο 120ps diesel με λιγο μεγαλυτερη ροπη το C4. Μολις ειδα το χωρο αποσκευων του Focus απογοητευτηκα. 316λιτρα το Focus και 408 το C4 και τα δυο με μινι ρεζερβα.
-
Μωρε δεν εχω θεμα με την κουβεντα απλα εχω ποσταρει πολλες φορες πια επ αυτου και καποιοι θα εχουν κουραστει
εδω δεν κουραζομαστε,μαθαινουμε
Και τα δυο 120ps diesel με λιγο μεγαλυτερη ροπη το C4
στην πραξη ο tdci εχει αρκετα καλυτερες ρεπριζ
Δεν ξέρω μήως τα κανιβαλίζουν τα αυτοκίνητα επειδή είναι leasing
σιγουρα υπαρχει θεμα με αυτοκινητα 'εταιρικα'-leasing.απο εκει και περα ειναι και θεμα ποσο βαρυ ειναι το ποδι κ.α...ειδικα υπαρχουν κυριες(και οχι μονο) που ξεχναν να ανεβασουν απο 2α ή 3η με αναλογα αποτελεσματα στην καταναλωση
-
Πάντως εγώ που είχα δύο εταιρικά και θα αποκτήσω και άλλο φερομουν πάντα με σεβασμό στα οχήματα μου και τα θεωρουσα και θεωρώ σαν δικά μου, που άπο την στιγμή που μπαίνεις μέσα καινούργιο και το παραδιδεις με εκατό χιλιάδες χιλιόμετρα, δικό σου είναι.....
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Κι ο πατερας μου αυτης της λογικής ειναι. Τοσα εταιρικά εχουν περασει απο τα χερια του και ολα τα ειχε σαν δικα του.
Σε 2 χρονια τελειωνει το leasing της Mercedes κι αν εβγαινε ταυτοχρόνως σε συνταξη θα την αγοραζε.Πως τα χουνε κανει ετσι ρε παιδια... 2.000€ φορο θα πληρωσει για αμαξι που δεν ειναι δικο του. Παράνοια
FORD FORUM