-
Αλλαξα μπουζι το ενα στο 4ο κυλινδρο ηταν σκασμενο και μου ειπαν τα παιδια στο συνεργειο οτι εχει χαλασει μαλλον και το μπουζοκαλωδιο αν συνεχεισει να το κανει να το αλλαξουμε για σιγουρια και αυτο.
Σε ηλεκτρολογο που το ειχα παει πριν 3 ημερες ειπε ολα ενταξει απο ρευματα
Παιζει να ειναι και αισθητηρας βολαν - στροφων?
Σκορτσαρισματα χαμηλα κανει ναι οχι εντονα σε εκνευριστικο σημειο αλλα οταν ειναι χαμηλα οι στροφες κανει ναι..
-
Κατά 99% μπουζοκαλώδια τότε.
-
οπότε παω να αγορασω μια 4αδα μπουζοκαλωδια και να τα αλλαξω μονος..
Στο εξουσιοδοτημενο κοστίζει περιπου 36€ το ενα...Ευχομαι να πανε ολα καλα μετα και να μην εχει δημιουργηθει περαιτερω προβλημα απο τα μπουζι που ειχα βαλει τα Ngk
Ευχαριστω για την απαντηση και θα ενημερωσω -
Ο χρήστης Drago έγραψε:
οπότε παω να αγορασω μια 4αδα μπουζοκαλωδια και να τα αλλαξω μονος..
Στο εξουσιοδοτημενο κοστίζει περιπου 36€ το ενα...Ευχομαι να πανε ολα καλα μετα και να μην εχει δημιουργηθει περαιτερω προβλημα απο τα μπουζι που ειχα βαλει τα Ngk
Ευχαριστω για την απαντηση και θα ενημερωσω36€ το ενα;;;;;;
Με 50€ αλλαζεις και τα 4...... -
Ε μην το λες, εξαρτάται από την μάρκα και το μοντέλο. 202 για τα 4 μου ζήτησαν για τα γνήσια στο Xedos... Βέβαια με 80 παίρνεις NGK από το internet: http://www.mister-auto.gr/el/set-kalodi ... 59898.html
-
Μπορει να μου πει καποιος καταναλωση βενζινης εντος και εκτος πολης με το 1600αρι στα 115 αλογα.
Μου λενε αρκετοι οτι καιει πολυΈγινε συγχώνευση του θέματος. Δεν ανοίγουμε νέο θέμα κάθε φορά που θέλουμε να ρωτήσουμε κάτι τόσο απλό. Υποβάλουμε την ερώτηση στο πιο σχετικό θέμα. [Admin]
-
Δεν το ξέρω το αμάξι αλλά παίρνεις μια ιδέα από εδώ
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κατά 99% μπουζοκαλώδια τότε.Αλλαξα μπουζοκαλωδια.
Η μονη διαφορα τωρα ειναι οτι οσες φορες το δοκιμασα παιρνει με την μια (!!) αλλα μενουν πολυ χαμηλα οι στροφες και φαινεται σαν να δυσκολευεται να παρει, σαν να δυσκολευεται να γυρισει ο κινητηρας.... και οπως ειναι σ'αυτη την φαση μολις του δωσω μια μικρη γκαζια πανε οι στροφες στο φυσιολογικο 1100-1200 εκει που πρεπει μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας.
Επειδη ειμαι σε δυσκολη φαση οικονομικα παει καπου τα μυαλο σας ???
Ευχαριστω -
Πατώντας εν στάσει λίγο γκάζι για να κρατήσει σταθερά 2000 ή 3000 ΣΑΛ κρατάει σταθερά αυτές τις στροφές ή μετά από λίγο πέφτουν χαμηλότερα ενώ κρατάς το γκάζι σταθερό;
-
Ναι πατωντας εν σταση λιγο γκαζι και το αφησω αμεσως (αφου εχω ξεκινησει το κινητηρα και ειναι χαμηλα οι στροφες και δυσκολευει οπως ειπα να παρει στροφες σαν να ξεκιναει 'βαριεστημενα') ανβαζει στις 1200 εκει που πηγαινε παντα σαν να δουλευει το τσοκ ...δηλ απο κει και περα ολα κανονικα!
Μονο στην εκκινηση το παρουσιαζει τωρα αυτο δηλ να το πω πιο απλα ειτε ειναι ζεστος ειτα παγωμενος ο κινητηρας μιζαρω για να βαλω μπρος αρχιζει χαροπαλευοντας σε πολυ χαμηλες στροφες σε 1-2 δευτερολεπτα σταθεροποειται στις 700-800 (επαναλαμβανω και παγωμενο εκει σταματαει) και αν πατησω και αφησω αμεσως λιγο γκαζι τοτε ξεκιναει να δουλευει το 'τσοκ' -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Καλημέρα σε όλους.
Σήμερα πήγε συνεργείο το αμάξι για έλεγχο του τι γίνεται.Το έβαλαν στον εγκέφαλο μήπως δείξει κάποια βλάβη,τα ψάξαν όλα μήπως βρουν κάτι αλλά τιποτα,το πήγαν δοκιμή σε κατηφόρες & ο δείκτης δεν κουνήθηκε καθόλου(αν είναι δυνατόν).Το πρωί που το πήρα στην κατηφόρα της Μεσογείων κατέβηκε & στο ρελαντί που ήταν στο φανάρι πάλι μετακινήθηκε.Τι να πω.Παραγγείλαν έναν καινούργιο θερμοστάτη & μου είπαν όταν μου το ξανακάνει να πάω να βάλουν άλλον.
Θα δείξει το μέλλον....Καλημέρα σε όλους.
Μπήκε ο καινούργιος θερμοστάτης.Μέχρι στιγμής είναι καλά όλα.Βέβαια δεν το δοκίμασα ακόμα σε κατηφόρα να δω τι γίνεται.Και τώρα αργεί να ανεβάσει θερμοκρασία αλλά όχι τόσο όσο ο προηγούμενος.Μου είπε το παιδί που τον τοποθέτησε,ότι δεν δικαιολογείται να το ξανακάνει πάλι.Αν το κάνει πάλι,πολύ πιθανό να είναι η βαλβίδα θερμοκρασίας.
θα δείξει η πορεία!Αν είναι αυτή δεν είναι ακριβή.Εν αναμονή. -
Ο χρήστης Drago έγραψε:
Ναι πατωντας εν σταση λιγο γκαζι και το αφησω αμεσως (αφου εχω ξεκινησει το κινητηρα και ειναι χαμηλα οι στροφες και δυσκολευει οπως ειπα να παρει στροφες σαν να ξεκιναει 'βαριεστημενα') ανβαζει στις 1200 εκει που πηγαινε παντα σαν να δουλευει το τσοκ ...δηλ απο κει και περα ολα κανονικα!
Μονο στην εκκινηση το παρουσιαζει τωρα αυτο δηλ να το πω πιο απλα ειτε ειναι ζεστος ειτα παγωμενος ο κινητηρας μιζαρω για να βαλω μπρος αρχιζει χαροπαλευοντας σε πολυ χαμηλες στροφες σε 1-2 δευτερολεπτα σταθεροποειται στις 700-800 (επαναλαμβανω και παγωμενο εκει σταματαει) και αν πατησω και αφησω αμεσως λιγο γκαζι τοτε ξεκιναει να δουλευει το 'τσοκ'Μοτεράκι/βαλβίδα ρελαντί δες πρώτα.
-
Μονο στην εκκινηση το παρουσιαζει τωρα αυτο δηλ να το πω πιο απλα ειτε ειναι ζεστος ειτα παγωμενος ο κινητηρας μιζαρω για να βαλω μπρος αρχιζει χαροπαλευοντας σε πολυ χαμηλες στροφες σε 1-2 δευτερολεπτα σταθεροποειται στις 700-800 (επαναλαμβανω και παγωμενο εκει σταματαει) και αν πατησω και αφησω αμεσως λιγο γκαζι τοτε ξεκιναει να δουλευει το 'τσοκ'Μοτεράκι/βαλβίδα ρελαντί δες πρώτα.
Το μοτεράκι εννοείς το βεντυλατέρ;;
Η βαλβίδα ρελαντί ποια είναι;; -
Μοτέρ ρελαντί λέγεται ένα ανταλλακτικό (μια βαλβίδα είναι ουσιαστικά) που ρυθμίζει το ύψος του ρελαντί.
-
Μοτέρ ρελαντί λέγεται ένα ανταλλακτικό (μια βαλβίδα είναι ουσιαστικά) που ρυθμίζει το ύψος του ρελαντί.Σ'ευχαριστώ!
-
Την καθαρισα πριν 2 μερες και δεν ειδα διαφορα.. υπαρχει περιπτωση πιστευεις παραυτα να ειναι η υπευθυνη αυτη?
Γιατι κοστιζει καπως και τα περισσοτερα συνεργεια που εχω παει δεν εχουν καποια λεει δοκιμαστικα να βαλουμε πανω.. -
Θα μπορούσε να έχει πρόβλημα. Αν όμως τρέμει στο ρελαντί και επίσης χάνει ισχύ ενώ οδηγείς, μπορεί να είναι και πολλαπλασιαστές ή αντλία βενζίνης. Ένας καλός μάστορας λογικά μπορεί να το βρει εύκολα και μου κάνει εντύπωση που δεν το βρίσκουν...
-
Εδω και καιρο εκανε αυτο με το ρελαντι στα φαναρια επεφτε χαμηλα οι στροφες και ετρεμε ο κινητηρας, μετα απο ενα update της ecu ηταν καλυτερα για μερικους μηνες ..μεχρι που ξεκινησε αυτο που ελεγα στο 1ο ποστ οτι δεν επαιρνε ευκολα ουτε με κρυο κινητηρα αλλα ειδικα με ζεστο κινητηρα ηθελε 2-3 προσπαθειες,
Μετα απο αλλαγη μπουζι και μπουζοκαλωδια βλεπω παιρνει πιο ευκολα αλλα οπως προειπα δεν ανεβαζει τις στροφες για να ζεσταθει ο κινητηρας αν δεν πατησω προσωρινα το γκαζι και το 'ξυπνησω' και μετα σηκωνει στροφες εκει που πρεπει!Παντως απο οταν το ειχα παρει (μεταχειρισμενο) εκανε αυτο με το ρελαντι (να πεφτει χαμηλα σε σημειο να κανει να σβησει ο κινητηρας) διορθωθηκε καπως με το update πεφτει βεβαια παλι χαμηλα (ειδικα αν εχω και a/c) αλλα οχι να τρεμει ο κινητηρας.
Ισχυ οταν οδηγω δεν χανει, ειναι φυσιολογικο...λες να ειναι παλι βαλβιδα ψυχρης εκκινησης ?? περυσι την αλλαξα
πολλα μπορει να ειναι..
και εγω αυτο ψαχνω ενα καλο μαστορα -
αλλαξα το λοιπον και βαλβιδα ρελαντι ολα καλα μεχρι να φυγω απ τα μαστορια..
ηρθα το αφησα σπιτι κατεβηκα μετα απο μιαμιση ωρα και παλι δεν ηθελε να παρει
με την τριτη προσπαθεια ή την τεταρτη δεν θυμαμαι καλα πηρε μπροστα και αυτη τη φορα (σε αντιθεση πριν αλλαξω βαλβιδα ρελαντι) ανεβασε κανονικα στροφες μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας !
Δεν το μετανιωνω για την αντικατασταση της βαλβιδας γιατι χρειαζοταν καποια στιγμη..Αλλα ακομη απο οτι φαινεται δεν διορθωθηκε η εκκινηση του κινητηρα.
Αυτο που ηθελα να ρωτησω τωρα ειναι οτι θυμαμαι καποιοι που ανεφεραν στο παρελθον να βγαζουμε τον πολο για να ξανακανει νεες ρυθμισεις η ecu με το νεο ανταλλακτικο...?Επισης οτι χρειαζονται καποια χιλιομετρα μεχρι να ρυθμισει η ecu νεες παραμετρους βαση και του νεου εξαρτηματος που αλλαξαμε ισχυει κατι τετοιο, να το αφησω για καποια χιλιομετρα μηπως διορθωθει?
-
Μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις τους πόλους και μετά να κάνεις μερικά χιλιόμετρα. Αν συνεχίσει το πρόβλημα, δες τον αισθητήρα στροφάλου.
FORD FORUM