-
http://www.carthrottle.com/the-2016-for ... hot-hatch/
-
Χαιρετώ την μεγάλη ομάδα της FORD! Δεν ανήκω στην μεγάλη αυτή οικογένεια, αλλα βρισκομαι σε αναζητηση μεταχειρισμένου αυτοκινητου και ενα αυτοκινητο που πραγματικα με γοητευει ειναι το focus (απο το 2005 και μετα) καθως επισης και καποια fiesta. Θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλήξω στην τελική μου επιλογή ως προς κάποιο απο τα δυο αυτοκινητα ή να μην κοιτάω κανένα απο αυτά! Ειναι αξιοπιστα αυτοκινητα?
Τα χρηματα που διαθετω ειναι μεχρι 3500 και η περιοχη που κοιταω ειναι Δυτικη Μακεδονια, Θεσσαλονικη και Ιωαννινα!
Σας ευχαριστω πολυ! -
Focus II μ αυτή την τιμή ή θα ειναι πολυ ταλαιπωρημενο ή θα εχει παρα πολλα χλμ. Εμείς ειχαμε στην οικογένεια Φοκους ΙΙ σενταν απο το 2006 εως το 2010. Περαν του οτι ηταν ταφος (1,4) τα μόνα θεματα που ειχε ηταν το κλασσικο που ειχε μια διαρροη το υδραυλικό τιμόνι (κατι που συνεβη στα 90.000 χλμ. αν θυμάμαι καλα) και η κλειδαρια του πορτ παγκαζ οπου και αλλαχθηκε ολος ο μηχανισμός. Κατα τα άλλα κανενα θεμα το χρυσο μου! Ακομα κυκλοφορεί στο Περιστέρι!! Εχει φτάσει τα 170.000 χλμ.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Focus II μ αυτή την τιμή ή θα ειναι πολυ ταλαιπωρημενο ή θα εχει παρα πολλα χλμ. Εμείς ειχαμε στην οικογένεια Φοκους ΙΙ σενταν απο το 2006 εως το 2010. Περαν του οτι ηταν ταφος (1,4) τα μόνα θεματα που ειχε ηταν το κλασσικο που ειχε μια διαρροη το υδραυλικό τιμόνι (κατι που συνεβη στα 90.000 χλμ. αν θυμάμαι καλα) και η κλειδαρια του πορτ παγκαζ οπου και αλλαχθηκε ολος ο μηχανισμός. Κατα τα άλλα κανενα θεμα το χρυσο μου! Ακομα κυκλοφορεί στο Περιστέρι!! Εχει φτάσει τα 170.000 χλμ.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οπότε είναι αξιόπιστα αυτοκίνητα γενικά? το προτείνεις?
-
Πρεμιέρα για το νέο Μοντέο στη χώρα μας.
http://www.autoblog.gr/2014/09/05/ford- ... ssaloniki/
-
Σχετικά με εξαιρέσεις από εγγυήσεις κλπ.Κι εμείς ενημερωθήκαμε για το τι καλύπτει η εγγύηση και τι δεν καλύπτει όταν αγοράσαμε το FORD FOCUS CMAX το 2005 έλα όμως πουδεν μας είπαν ότι το φίλτρο βενζίνης το έχουν ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ αντλία έτσι ώστε όταν στομώνει να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ όπως σε όλα τα φυσιολογικά αμάξια αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΣΑΙ να αγοράζεις όοοοολο το πακετάκι!!!!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!Έχουμε αλλά ξει 3 αντλίες μέσα σε 9 χρόνια και πάμε για τέταρτη! Να αφήσω δε και την ταλαιπωρία κάθε φορά αφού πάντα μας αφήνει σε ταξίδι (όταν υπερθερμαίνεται η αντλία) με παιδιά στο αμάξι!.Σκεφτόμαστε να πουλήσουμε ένα κατά τα άλλα αρκετά καλό αμάξι μόνο και μόνο εξαιτίας αυτής της βλακείας! Και φυσικά το επόμενο που θα πάρουμε θα φροντίσουμε να έχει ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ το φίλτρο! Εκτός βέβαια αν και εκείνοι (όποιοι κι αν είναι) θα έχουν βρει κάτι άλλο για να μας παίρνουν τα...βρακιά σε κάθε μικροβλάβη!!!!
-
Αλλάξτε βενζινάδικο. 7 χρόνια κοντά με το focus και ούτε μια φορά δεν είχα θέμα με την αντλία
-
Και βενζινάδικο αλλάξαμε και γω δε ξέρω τι...και τα τελευταία δύο χρόνια όλη η οικογένεια στο ίδιο βενζινάδικο βάζει βενζίνη αλλά μόνο το δικό μας αμάξι έβγαλε ΠΑΛΙ την ίδια βλάβη!ΟΙ βενζίνες το ξέρω ότι είναι χάλια στην Ελλάδα.Αλλά πεστε μου γιατί δεν τοποθετούν ξεχωριστά το φίλτρο ώστε να μπορέις να το καθαρίζεις και να μην εξαναγκάζεσαι να αγοράζεις όλη την αντλία;;;;
-
...ή μήπως να βαλουμε άλλη αντλία από την εργοστασιακή;;;
-
Κάτι πάει πολύ στραβά είτε με το βενζινάδικο ή με το συνεργείο! 10 χρόνια και 220.000 χλμ με Focus η αντλία δεν προβλημάτισε ποτέ. Πλέον πάρα πολλά αυτοκίνητα δεν έχουν ξεχωριστό φίλτρο, οπότε δεν νομίζω να φταίει αυτό στην περίπτωσή σας.
-
Το ότι οι βενζίνες είναι κάκιστης ποιότητας στην Ελλάδα το γνωρίζουμε όλοι. Κι ορισμένα πρατήρια επίσης είναι απαράδεκτα. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τόσο συχνές αλλάγες αντλίας!!Εξάλλου πάντα προσέχουμε πού βάζουμε βενζίνη και όπως προείπα από τα 4 οικογενειακά (αδελφών, μπαμπά) αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται από το ίδιο πρατήριο πάλι το δικό μας έβγαλε τη συγκεκριμένη ζημιά! Το συνεργείο μας είναι επίσημος αντιπρόσωπος της FORD.Από ότι διάβασα σε διάφορες σελίδες πάντως τα FORD βγάζουν γενικά πρόβλημα με την αντλία. Ίσως να είσαι από τους τυχερούς και να έπεσες σε καλή εργοστασιακή παρτίδα. Εμείς πάντως μετά από όλα αυτά αποφασίσαμε να το πουλήσουμε (αφού αλλάξουμε ΠΑΛΙ την αντλία γιατί δε μας φταίει σε τίποτα ο νέος ιδιοκτήτης να πάθει εγεκεφαλικό με την πρώτη βόλτα ) και να αγοράσουμε το δεύτερο TOYOTA στην οικογένεια αφού το YARIS μου δε γνωρίζει καν τι σημαίνει συνεργείο για τέτοιες βλάβες. Κατά τα άλλα το αμάξι είναι πάρα πολύ καλό αλλά τι να το κάνουμε όταν μας βγαίνει η ψυχή σε κάθε ταξίδι από το άγχος;;Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!
-
Επειδή είμαι και στο Ford Club, μάλλον εσύ έχεις πέσει στην περίπτωση. Όπως και να έχει είναι λυπηρό αυτό που σας συνέβη και καλύτερα που θα το πουλήσετε για να γλιτώσετε.
-
-
Καλησπερα και απο εδω. Ειμαι καινουρια στο φορουμ σχετικα και μετα απο καποιες ερευνες και την βοηθεια του φιλτατου realzeus και των υπολοιπων παιδιων. Εκλεισα μολις χτες και το αναμενω απο βδομαδα ενα φοκους 1.0 125 τρεντ με καποια συν οπως κλιμα πισω παραθυρα κλπ σε μαυρο χρωμα. Οποτε ηρθα και εγω να συστηθω στο φορουμ των φορντακιδων!!! Καλως σας βρηκα!!
-
Καλώς ήρθες Κατερίνα και με το καλό να παραλάβεις!
-
Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση από κοντά στην ''Αυτοκίνηση'' και σήμερα ανακοινώθηκαν και οι τιμές του.Άντε να το φέρουν σύντομα για test drive!
-
Το ειδα και γω το νεο Φοκους στην Αυτοκινηση. Επιτελους απεκτησε χαρακτηρα και μπροστα εγινε πολυ ομορφο. Βασικα οι εκδοσεις που χαν φερει ηταν κουκλιά!!
-
Κάτι σχετικά με την οδική συμπεριφορά το νέου Μοντέο απο το BBBC T.G.
http://www.topgear.com/uk/car-news/ford-mondeo-first-drive-2014-10-07
...To begin with it feels like a big, soft barge. In a good way. The suspension wafts you along, swallowing bumps for a pastime, with less tyre noise or audible bump-thump than the sportier opposition Germans. In line with its role as an outside-lane warrior, it sits solid as you like between the white lines in class-leading silence.
But beyond the initial softness, you soon feel how Ford has done its stuff come the corners. It peels into bends with tasty confidence, gamely fighting off the understeer. Despite the isolating straight-line comfort, messages do get through: you know when the grip's running out. By that point the ESP lets you trim the line on the accelerator too. But it's not taut and agile like a Focus: it does float a bit on the standard springs and dampers.** There's an optional set of adaptive dampers available on the continent that keep things under better control, but we're deemed unworthy - they're absent from the UK price list.** Without them, sadly, the Mondeo has lost the keen driving edge it once held....
-
Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονιά. Πριν λίγο γράφτηκα στο forum και το βρίσκω πολύ καλό. Χρειάζομαι λοιπόν τα φώτα σας στο παρακάτω θέμα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο ford focus s/w μοντέλο 06/07 με κινητήρα 1600 tdci. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και τον κινητήρα του. Επίσης επειδή υπάρχει ο ίδιος κινητήρας με δύο ιπποδυνάμεις 90 και 110 ps, θα ήθελα να μου πει κάποιος πως μπορώ να ξέρω ότι αυτό που μου πουλάνε είναι 110 και όχι 90 καθώς δεν το έχω ξαναοδηγήσει για να το κρίνω από την απόδοση?
-
Καλημέρα σε όλη την παρέα,καλή χρονιά με υγεία σε όλους!!!
Έχω ένα θεματάκι με το αμάξι.Είναι το c-max 1,8 μοντέλο 2006.Είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι με τη θερμοκρασία & τι εννοώ.Πέρα του ότι αργεί υπερβολικά να ανέβει ο δείκτης στη μέση,όταν παίρνω κατηφόρες ο δείκτης μετακινείτα προς τα κάτω & πολλές φορές να έχει φτάσει στο τέρμα.Όταν μετά πιάνω ευθεία ανεβαίνει πάλι στη μέση(καλοριφέρ έχω κανονικά & όταν πέφτει ο δείκτης).Πήγα στο συνεργείο είπα τα συμπτώματα & μου είπαν ότι είναι ο θερμοστάτης,θέλει αλλαγή.Να μην τα πολυλογώ ο θερμοστάτης αλλάχτηκε πριν 6 μήνες(καλοκαίρι).Την προηγούμενη εβδομάδα το απόγευμα ήμουν στο περιφερειακό του Υμμητού & όπως πήρα την κατηφόρα(σκέφτηκα ευκαιρία είναι να δοκιμάσω το δείκτη)Τελικά στην κατηφόρα ο δείκτης μετακινήθηκε πολύ προς τα κάτω,έφτασε στην προτελευταία γραμμή & μετά μόλις έπιασα ευθεία κανονικά στη μέση.Προχτές που έκανε πολύ κρύο (έδειχνε 3 βαθμούς το πρωί),έκανε πάνω από 20’ να ανεβάσει θερμοκρασία(ο δείκτης στη μέση)Ζεστός αέρας έβγαινε όμως κανονικά.
Θερμοστάτης δε νομίζω να είναι πάλι(να’ναι & ο καινούργιος ελλατωματικός;)
Έλεγα μήπως είναι αντλία νερού,αλλά αν ήταν αυτό δεν θα ανέβαζε θερμοκρασία ή δεν θα είχα καλοριφέρ;;
Φαντάζομαι με τα ελάχιστα που ξέρω μήπως έχει να κάνει με το δείκτη μήπως δεν κάνει κάποιο καλώδιο επαφή & έχω αυτά τα απότελέσματα ή κάποια βαλβίδα.
Θα ήθελα αν είναι δυνατόν κάποια βοήθεια αν μπορώ να βρώ κάποια λύση.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας να με διαβάσετε & ζητώ συγνώμμη αν σας κούρασα!
FORD FORUM