-
Και για να μην ξεχνιόμαστε... Οι τριγμοί όχι μόνο επιμένουν, αλλά έχουν γίνει και πιο επίμονοι και ενοχλητικοί! Προσπαθώ με βαζελίνες στα λάστιχα, σπρέυ σιλικόνης στις διαδρομές των παραθύρων, αλλά τίποτα, τίποτα ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! Τελικά θα το πάρω απόφαση, αλλά σας μιλάω ειλικρινά, δεν έχω νοιώσει τέτοιο τσίτωμα ενώ οδηγώ άλλο αυτοκίνητο ποτέ! Μέχρι και του στρατού τα αμάξια, λιγότερο τρίζουν! Αν είναι δυνατόν!!! Τι μπορώ να κάνω; ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Έχω παρατηρήσει ότι όταν πιέζω τα τζάμια των παραθύρων στις γωνίες του τελάρου, κάνουν σχεδόν τον ίδιο ήχο. Μπορείτε να δοκιμάσετε στα δικά σας; Από μέσα προς τα έξω. Ακούγεται τίποτα;
Όσο για το 'σφουγγαράκι' Σπύρο, τίποτα δεν έγινε τελικά. Το βγάζω, το διπλώνω για να το κάνω πιο χοντρό γιατί με τον καιρό συμπιέζεται μόνιμα, το ξαναβάζω και πάλι τα ίδια! Βρίσκομαι σε απόγνωση!
-
Οι θόρυβοι είναι ΣΙΓΟΥΡΑ από τα λάστιχα των παραθύρων, αυτά που αναφέρω παραπάνω. Με ανοιχτά παράθυρα δεν ακούγεται τίποτα. Βοήθεια, παιδιά!!! Τι κάνω για να σταματήσουν, εκτός απ' το να αφαιρέσω μόνιμα τα παράθυρα; Τι υλικό να βάλω, που να μην τραβάει και όλη τη σκόνη κατά προτίμηση;;;
-
Νόμιζα πως το club μας είχε χαθεί…..
Νάσο, για τις ενδείξεις που παραθέτεις δεν γνωρίζω κάτι. Μάλλον χρειαζόμαστε το manual της εταιρείας για περισσότερες πληροφορίες. Σκέπτομαι να το ψάξω κατά τον Δεκέμβρη. Αν μάθω κάτι –πάντως- θα σου πω….
Σχετικά με τους τριγμούς:
Επιμένω πως ο ήχος από το ταμπλό προέρχεται από τον αεραγωγό (δεν φαντάζομαι να έχεις γεμάτο με τίποτα cd το ντουλαπάκι; ). Αναζήτησε ένα μεγάλο σφουγγάρι «ντυμένο» με δέρμα: στο δικό μου έκανε δουλειά. Για τα παράθυρα, όπως σου είχα πει, το πρόβλημα προερχόταν από τα πλαστικά φιλέτα. Σε εσένα, μάλλον κάτι «παίζει» με τα λάστιχα (Αφού ακούς τον ίδιο θόρυβο όταν πιέζεις το κρύσταλλο, μάλλον δεν θα στηρίζεται καλά). Νομίζω πως ήρθε η στιγμή να κάνεις μια ωραιότατη φασαρία στην αντιπροσωπεία….
-
Παράκληση προς moderators:
Είναι εύκολο να μετακινηθεί το CLUB μας στο 'Περί αυτοκίνησης' γιατί εδώ έχει καταποντιστεί στα αζήτητα; Ευχαριστώ! -
Τίποτα με το αίτημά μου; Όλα τα Clubs είναι στο Περί Αυτοκίνησης. Γιατί όχι και το Ford; Please???
-
Κάτσε 'δω τώρα. Θα μείνει μόνο του το Hyundai Club.
-
Υπάρχει το Ford Forum στην Αυτοκίνηση!!!
-
Υπάρχει το FORD Forum στο 'Περί αυτοκίνησης'. Καλό θα ήταν να κλειδωθεί ένα από τα δύο (και αν είναι δυνατόν να μεταφερθούν και τα μηνύματα του ενός στο άλλο). Αλλά αφήνω τον Administrator / mm55 ή τον kouk, που είναι moderator και στα 2 Forum, να αποφασίσουν
(Moderator nass)
-
Υπάρχει κάποια ιδέα για ένα παλιό ζήτημα; Έχω απελπιστεί με τους τριγμούς. Σε 1000χλμ πάω για αλλαγή λαδιών και σκέφτομαι να ζητήσω να μου αλλάξουν τα λάστιχα στις πόρτες που -σχεδόν σίγουρα- προκαλούν τους τριγμούς. Πόρτες και πορτ-παγκάζ. Τώρα, το ζήτημα είναι το εξής: Να ζητήσω να μου το βάλουν στην εγγύηση ή να τα πληρώσω; Το αμάξι είναι καινούριο, αλλά επειδή είχα μία 'δύσκολη στιγμή', ντρέπομαι να τους πω για εγγύηση. Αλλά, το χτύπημα αφορούσε μόνο εμπρός δεξιό αμορτισέρ και ημίμπαρο. Τίποτα παραπάνω. Τι λέτε να κάνω; Να το πληρώσω και να είμαι κύριος; Αλλά αν πάλι δεν διορθωθεί το πρόβλημα με τους τριγμούς;
HELP!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Υπάρχει κάποια ιδέα για ένα παλιό ζήτημα; Έχω απελπιστεί με τους τριγμούς. Σε 1000χλμ πάω για αλλαγή λαδιών και σκέφτομαι να ζητήσω να μου αλλάξουν τα λάστιχα στις πόρτες που -σχεδόν σίγουρα- προκαλούν τους τριγμούς. Πόρτες και πορτ-παγκάζ. Τώρα, το ζήτημα είναι το εξής: Να ζητήσω να μου το βάλουν στην εγγύηση ή να τα πληρώσω; Το αμάξι είναι καινούριο, αλλά επειδή είχα μία 'δύσκολη στιγμή', ντρέπομαι να τους πω για εγγύηση. Αλλά, το χτύπημα αφορούσε μόνο εμπρός δεξιό αμορτισέρ και ημίμπαρο. Τίποτα παραπάνω. Τι λέτε να κάνω; Να το πληρώσω και να είμαι κύριος; Αλλά αν πάλι δεν διορθωθεί το πρόβλημα με τους τριγμούς;HELP!!!
Νάσο
Απαίτησε να σου αλλάξουν τα λάστιχα στις πόρτες μέσα στην εγγύηση γιατί πρέπει να είναι ακριβούτσικα.Τώρα αν έχει περάσει 2ετία από τότε που το αγόρασες... Για να καταλάβεις δες τι λένε στο αδέρφι μου στο topic ΄΄σχετικά με εγγύηση....΄΄
-
Το αμάξι το παρέλαβα στις 9/7/2004. Η μόνη μου ανησυχία είναι μήπως προφασιστούν ότι λόγω της επαφής που είχα με το πεζοδρόμιο προκλήθηκαν όλα αυτά (αν και έχω ιστορικό ότι το είχα βάλει μέσα για τους ίδιους τριγμούς και πολύ πριν συμβεί το κακό)... Τέλος πάντων, θα δω... Πάντως είναι τρομερά ενοχλητικό!!! Αν δεν το έχετε ζήσει, δεν μπορείτε να τα φανταστείτε, κάθε μέρα, όλη μέρα, είτε έχεις νεύρα είτε είσαι χαλαρός, να ακούς κριτς-κριτς απ' όλο σου το αμάξι...
-
Το αμάξι το παρέλαβα στις 9/7/2004. Η μόνη μου ανησυχία είναι μήπως προφασιστούν ότι λόγω της επαφής που είχα με το πεζοδρόμιο προκλήθηκαν όλα αυτά (αν και έχω ιστορικό ότι το είχα βάλει μέσα για τους ίδιους τριγμούς και πολύ πριν συμβεί το κακό)... Τέλος πάντων, θα δω... Πάντως είναι τρομερά ενοχλητικό!!! Αν δεν το έχετε ζήσει, δεν μπορείτε να τα φανταστείτε, κάθε μέρα, όλη μέρα, είτε έχεις νεύρα είτε είσαι χαλαρός, να ακούς κριτς-κριτς απ' όλο σου το αμάξι...Τότε πίεσε και πείσε τους ότι οι τριγμοί έρχονται από τις πόρτες γι΄αυτό να σου αλλάξουν τα λάστιχα , να σφίξουν τις κλειδαριές στις πίσω πόρτες καθώς επίσης και τις κλειδαριές των πίσω καθισμάτων.Μην γελάς τα ίδια προβλήματα είχε και το αδέρφι και έτσι τα έλυσε (τουλάχιστον σε πολύ μεγάλο βαθμό)
-
Στις κλειδαριές έχεις ρίξει γράσσο; Είναι πολλές φορές υπεύθυνες για διάφορους θορύβους. Όπως και οι μεντεσέδες στις πόρτες.
-
Μετά από κλείδωμα του τόπικ 'Ford Forum', παραθέτω εδώ το ποστ μου:
Επαναφέρω το τόπικ για να εκφράσω το θαυμασμό μου για το νέο Φιέστα ST!
Φοβερό στήσιμο, φοβερό σουλούπι, ωραίο εσωτερικό, αρκετή δύναμη για να πας πολύ γρήγορα, και όλα αυτά σε μικρή συσκευασία, ό,τι πρέπει για την Αθήνα.. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά σε κάνα-ενάμιση χρόνο να το γυρίσω σε.. FiestaDriver!!
Και, παρότι το κατηγορούν για ελλειπή δύναμη, εγώ νομίζω ότι θα προσφέρει πολύ ισορροπημένη συμπεριφορά, με καλή ροπή από χαμηλα, και ομαλή απόδοση ψηλά.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Μετά από κλείδωμα του τόπικ 'Ford Forum', παραθέτω εδώ το ποστ μου:..στώωωωω!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μετά από κλείδωμα του τόπικ 'Ford Forum', παραθέτω εδώ το ποστ μου:
..στώωωωω!
Δεν το κλειδώνουμε και αυτό καλύτερα και να ανοίξουμε ένα νέο τόπικ μέσα στις Μικρές Αγγελίες να μην το βρίσκει κανένας;
-
Να ρωτήσω τη γνώμη σας για κάτι; Υπάρχει άραγε πιθανότητα οι τριγμοί στο αμάξι μου να οφείλονται σε πρόβλημα ακαμψίας αμαξώματος; Να μην είναι καλά δεμένο κτλ; Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα το ένοιωθα και στη συμπεριφορά του, στο τιμόνι κτλ; Επίσης, κάτι ακόμα...
Κάποιος @#&#$% ( ) μου έσπασε το κλιπάκι που κρατάει τις πόρπες των πίσω ζωνών ασφαλείας στη θέση τους, για να μην χτυπάνε, ξέρετε, εκεί δίπλα στο προσκέφαλο. Έχει σπάσει το γαντζάκι που το κρατάει στη θέση του. Δοκίμασα να το κολλήσω με εποξική κόλλα, αλλά ξεκόλλησε μετά από κάποιο καιρό. Έχει κανείς σας καμία πιο μόνιμη ιδέα;
-
Κανείς δεν έχει άποψη για αυτό που ρώτησα, ή ρωτάω μ@λ@κίες και δεν ασχολείστε μαζί μου;
Τέλος πάντων, μια παράκληση για τους κατόχους FIESTA και όχι μόνο... Πιέστε αν μπορείτε στις πόρτες, στο τζάμι, ακριβώς στο σημείο της γωνίας του τζαμιού κοντά στην κολώνα και πείτε μου αν ακούγεται θόρυβος--τρίξιμο. Εμένα είναι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ αυτό που κάνει εκεί! Μάλλον το ίδιο που ακούω και από μέσα. Την επόμενη βδομάδα πάω για λάδια, θα τους πω να μου αλλάξουν τα λάστιχα στις πόρτες, δεν γίνεται άλλο!
-
Κανείς δεν έχει άποψη για αυτό που ρώτησα, ή ρωτάω μ@λ@κίες και δεν ασχολείστε μαζί μου;Φίλε Νάσο το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν βλέπει αυτό το τόπικ εδώ που είναι... Όσο για το πρόβλημά σου τώρα, εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω... Καλύτερα πήγαινε στη FORD, εκεί ίσως να ξέρουν...
-
Έχω παρακαλέσει 2-3 φορές τους mods να το μετακινήσουν στο 'Περί αυτοκίνησης', αλλά για κάποιους λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω, δεν το κάνουν. Δηλαδή, δεν βλέπουν ότι το CLUB είναι στα αζήτητα και δεν ασχολείται κανείς μαζί του; Γιατί όλα τα άλλα CLUBS είναι στο 'Περί αυτοκίνησης' και μόνο αυτό της FORD είναι εδώ; Τόσο δύσκολο είναι πια να μετακινηθεί;;;
FORD FORUM