-
γινανε γαλλοι και αυτοι? λογικα θα χει δισκακια πισω...
-
θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου με τη Ford. Είμαι κάτοχος ενός C-MAX 1.6 TDI (αγορασμένο 01/2004 με 65000Κm). Μέχρι πριν από δύο μήνες πολύ ευχαριστημένος με φανταστική κατανάλωση (6lt/100). Στο τέλος του καλοκαιριού ενός ήμουν εθνική, ξαφνικά άναψε το λαμπάκι της μηχανής το αυτοκίνητο σταμάτησε να επιταχύνει και να ανεβάζει στροφές και το μέγιστο ήταν 2900 στροφές και 100-110 km, και η προσπέραση ήταν κάτι το αδύνατο.
Ο αντιπρόσωπος Θεσσαλονίκης (από τον οποίο είχα αγοράσει το αυτοκίνητο) το έβαλε στο computer και η βλάβη που έδειξε ήταν βαλβίδα egr (βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων). Μετά από δέκα μέρες έφεραν το ανταλλακτικό το άλλαξαν μου το έδωσαν με το λαμπάκι της μηχανής σβησμένο. Μετά από 5 km από το συνεργείο, πάλι το ίδιο πρόβλημα πάλι το λαμπάκι άναψε. Δεύτερη επίσκεψη στο αντιπρόσωπο, δεύτερη επισκευή, αλλά πάλι φεύγω από το συνεργείο και μετά από λίγα χιλιόμετρα το ίδιο πρόβλημα. Τρίτη επίσκεψη στον αντιπρόσωπο. Το αμάξι βρίσκεται στο συνεργείο εδώ και τρεις εβδομάδες και ακόμη δεν έχουν εντοπίσει τη βλάβη.
Τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση, όταν η αντιπροσωπεία δεν μπορεί να επισκευάσει τη βλάβη;
Το καλό της υπόθεσης είναι το αυτοκίνητο διανύει το τέταρτο χρόνο της πενταετής εγγύησης, και προς τιμήν του ο αντιπρόσωπος - χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση και εφόσον το αυτοκίνητο έχει κάνει όλα τα service του - αναγνώρισε ότι κάθε επισκευή θα καλυφτεί από την εγγύηση.
-
Ελπίζω τουλάχιστον να σου έδωσαν και αυτοκίνητο αντικατάστασης για να περιοριστεί η όποια ταλαιπωρία.
-
Ναι μου έδωσαν ένα fiesta τρακαρισμένο από τη μια πλευρά που το τιμόνι τρίζει και δε στρίβει. Εγώ πλήρωσα 20000 για να έχω ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, μια και κάνω πολλά ταξίδια ....
-
Ο χρήστης manolis2000 έγραψε:
Ο αντιπρόσωπος Θεσσαλονίκης (από τον οποίο είχα αγοράσει το αυτοκίνητο) το έβαλε στο computer και η βλάβη που έδειξε ήταν βαλβίδα egr (βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων). Μετά από δέκα μέρες έφεραν το ανταλλακτικό το άλλαξαν μου το έδωσαν με το λαμπάκι της μηχανής σβησμένο. Μετά από 5 km από το συνεργείο, πάλι το ίδιο πρόβλημα πάλι το λαμπάκι άναψε. Δεύτερη επίσκεψη στο αντιπρόσωπο, δεύτερη επισκευή, αλλά πάλι φεύγω από το συνεργείο και μετά από λίγα χιλιόμετρα το ίδιο πρόβλημα. Τρίτη επίσκεψη στον αντιπρόσωπο. Το αμάξι βρίσκεται στο συνεργείο εδώ και τρεις εβδομάδες και ακόμη δεν έχουν εντοπίσει τη βλάβη.Βουλώνει από τη κάπνα των καυσαερίων. Μπορεί να αλλάζουν τη βαλβίδα αλλά αν η κάπνα έχει βουλώσει και τους αγωγούς στην εισαγωγή το πρόβλημα δεν θα λυθεί χωρίς να βγάλουν την εισαγωγή και να την καθαρίσουν καλά.
-
Από αναζήτηση σε φορουμ της Αγγλίας όπου κυκλοφορούν περισσότερα πετρέλαια είδα ότι το πρόβλημα εμφανίζεται σε πολλούς κατόχους που πραγματικά τραβάνε τα μαλλιά τους γιατί δεν μπορεί να βρεθεί λύση και τα αυτοκίνητα τους είναι εκτός εγγύησης. Είναι κατασκευαστικό πρόβλημα του κινητήρα και για να λυθεί πρέπει να γίνει remapping διαφόρων πραγμάτων στη μηχανή ... δηλαδή τρέχα γύρευε με βάση την εμπειρία από ελληνικές αντιπροσωπείες.
-
Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες έχουν παρόμοιο πρόβλημα. Ίσως σε άλλους να επισκευάζεται (καθαρίζει) εύκολα. Η Caterpillar (νομίζω) τραβάει καυσαέρια μακριά πίσω από την εξάτμιση αφού έχει περάσει το καυσαέριο από το φίλτρο για να μην έχει τόσο κάπνα.
-
Ο χρήστης manolis2000 έγραψε:
θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου με τη Ford. Είμαι κάτοχος ενός C-MAX 1.6 TDI (αγορασμένο 01/2004 με 65000Κm). Μέχρι πριν από δύο μήνες πολύ ευχαριστημένος με φανταστική κατανάλωση (6lt/100). Στο τέλος του καλοκαιριού ενός ήμουν εθνική, ξαφνικά άναψε το λαμπάκι της μηχανής το αυτοκίνητο σταμάτησε να επιταχύνει και να ανεβάζει στροφές και το μέγιστο ήταν 2900 στροφές και 100-110 km, και η προσπέραση ήταν κάτι το αδύνατο.Ο αντιπρόσωπος Θεσσαλονίκης (από τον οποίο είχα αγοράσει το αυτοκίνητο) το έβαλε στο computer και η βλάβη που έδειξε ήταν βαλβίδα egr (βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων). Μετά από δέκα μέρες έφεραν το ανταλλακτικό το άλλαξαν μου το έδωσαν με το λαμπάκι της μηχανής σβησμένο. Μετά από 5 km από το συνεργείο, πάλι το ίδιο πρόβλημα πάλι το λαμπάκι άναψε. Δεύτερη επίσκεψη στο αντιπρόσωπο, δεύτερη επισκευή, αλλά πάλι φεύγω από το συνεργείο και μετά από λίγα χιλιόμετρα το ίδιο πρόβλημα. Τρίτη επίσκεψη στον αντιπρόσωπο. Το αμάξι βρίσκεται στο συνεργείο εδώ και τρεις εβδομάδες και ακόμη δεν έχουν εντοπίσει τη βλάβη.
Τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση, όταν η αντιπροσωπεία δεν μπορεί να επισκευάσει τη βλάβη;
Το καλό της υπόθεσης είναι το αυτοκίνητο διανύει το τέταρτο χρόνο της πενταετής εγγύησης, και προς τιμήν του ο αντιπρόσωπος - χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση και εφόσον το αυτοκίνητο έχει κάνει όλα τα service του - αναγνώρισε ότι κάθε επισκευή θα καλυφτεί από την εγγύηση.
Φίλε μου δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση,αλλά πριν μερικές μέρες μίλησα με φίλο από Λάρισα που έχει Φόκους με τον ίδιο κινητήρα και μου είπε ότι πήρε τον κινητήρα στο χέρι λόγω αυτής της βλάβης.Του τον άλλαξαν στην εγγύηση και τώρα τον στρώνει.Συμπτωματικά την ίδια μέρα το είχα πάει για σέρβις και τους είπα να την ελέγξουν και μου είπαν ότι είναι πεντακάθαρη.Χρησιμοποιώ ένα βελτιωτικό πετρελαίου εδώ και 1 χρόνο,πολύ καλό.Μένω Θεσσαλονίκη και έχω κι εγώ το 1.6 tdci και έχω 80000 χλμ και ο κουμπάρος μου το ίδιο ακριβώς,άλλα ψιλοπροβληματάκια εμφανίστηκαν κατά καιρούς,το συγκεκριμένο εύχομαι αν μην έρθει.
-
Τελικά ήρθε το Fiesta 1.6 sport με ESP και ταμπούρα πίσω.
-
+1 και εγω το ειδα σημερα. Αραγε, μπαινουν δισκοι πισω απο καποιο αλλο μοντελο της εταιριας?
-
Καλημερα σε ολους. Προκειται να παραγγειλω το φιεστα 1.6 σπορτ (παραδοση μαρτη '09 με εσπ) και εχω ηδη συμφωνησει να μου κανουν δωρο την αναβαθμιση του κινητηρα με το κιτ απο την ford motorsport uk. Φημολογειται οτι παιρνεις περιπου 15 - 20 αλογα. Ισχυει??? Το κιτ ηδη το φορανε αρκετα μοντεο απο οτι μου ειπανε. (επισημη ψαγμενη αντιπροσωπεια!). Ξερει κανεις τι ακριβως αλλαζουν? Ειδα το επισημο κουτι με το κιτ οπως ερχεται απο Αγγλια και ειναι στο μεγεθος ενος μεγαλου εκτυπωτη!!!
-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Καλημερα σε ολους. Προκειται να παραγγειλω το φιεστα 1.6 σπορτ (παραδοση μαρτη '09 με εσπ) και εχω ηδη συμφωνησει να μου κανουν δωρο την αναβαθμιση του κινητηρα με το κιτ απο την ford motorsport uk. Φημολογειται οτι παιρνεις περιπου 15 - 20 αλογα. Ισχυει??? Το κιτ ηδη το φορανε αρκετα μοντεο απο οτι μου ειπανε. (επισημη ψαγμενη αντιπροσωπεια!). Ξερει κανεις τι ακριβως αλλαζουν? Ειδα το επισημο κουτι με το κιτ οπως ερχεται απο Αγγλια και ειναι στο μεγεθος ενος μεγαλου εκτυπωτη!!!Ωπα!!! Πολυ ενδιαφερον ακουγεται αυτο! Ποιος dealer στο ειπε?
-
-
15-20 άλογα; Μόνο με εκκεντροφόρους. Τι τιμή σου είπαν για το 'ψαγμένο' κιτ;
-
Χμμ...
για 20 άλογα στον 16αρη (ψωροατμοσφαιρικό έτσι, όχι ντουρμπάτο) χρειαζόμαστε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πλήρες σύστημα εξάτμισης, προγραμματάκι και εισαγωγούλα. Μουμπλε μούμπλε, ένα διχίλιαρο στο ύδωρ. Και πάλι...
...χλωμόν.
-
Και εκκεντροφόρους λέμε.... ΦΠΕ ακόμα και αν μπει το πιο ελεύθερο σύστημα εξαγωγής δεν φτάνουν +15 πόσο μάλλον +20. Στην καλύτερη αν το πρόγραμμα είναι ΟΚ +10.
-
Πρωτες εντυπωσεις απο Φιεστα 1.6 Sport 3d...
Πολυ γρηγορο και ακριβες τιμονι, ελαφρυ για την πολη χωρις ομως να υπολειπεται σε αισθηση (αν και ηλεκτρικο) οσο ανεβαινουν τα km/h.
Κιβωτιο
Ανεση
Παρα πολυ καλο ηχοσυστημα
Πολυ πλουσιος εξοπλισμος (Φυμε τζαμια, 17αρες, ESP, Bluetooth, φωνητικες εντολες, οθονες κτλ)
Γενικοτερη ποιοτητα κατασκευης
Πολυ προθυμος κινητηρας, τραβαει πολυ καλα απο χαμηλα (δεν εχω περασει τις 3.500 στροφες) και πολυ ωραιο ηχο απο την εξατμιση
Τιμη αγορας. Με 16000 δεν νομιζω οτι υπαρχει αντιστοιχο 'πακετο'.Χωροι για τα ποδια πισω
Ταμπουρα πισω, αν και τα φρενα εχουν πολυ καλη αισθηση.Γενικα θα πω οτι ειναι τρομερο για την κατηγορια του. Εχω οδηγησει τα περισσοτερα μικρα της αγορας και κανενα δεν μου εδωσε την αισθηση του Fiesta στους τομεις τιμονι-κιβωτιο-πλαισιο-ποιοτητα κυλισης.
Το αυτοκινητο δειχνει να παταει πολυ καλα. Ακομα δεν το πιεσα σε στροφες (στρωνουμε) αλλα φαινεται αρκετα σφιχτο χωρις ομως ενοχλητικα κοπανηματα. Να συμπληρωσω οτι φοραει απο τη μανα του Pzero Nero 205-40-17! Νεωτερα μετα το στρωσιμο που θα παει για στριψιμο με απενεργοποιημενο το ESP! -
Το αυτοκινητο ηταν τεστ ντραιβ? Σου ειπανε ποσο εχει παραδοση η συγκεκριμενη εκδοση? Αναβαθμιση εργοστασιακη...?
-
έχει κάποιος φίλος του όρους της εγγύηση της ford σε pdf
-
Ενδιαφέρομαι για το καινούργιο Ford Fiesta στην έκδοση Sport. Θα είναι το πρώτο αμάξι που θα αγοράσω καινούργιο γι'αυτό θα ήθελα και πληροφορίες πανω σε αυτό τον τομέα όσον αφορά τι θα πρέπει να προσέξω, την αντιπροσωπία και οτιδήποτε άλλο αξίζει να σημειωθεί. Σκέφτομαι να το πάρω και με κάποια από τα extra που παρέχει η Ford για το μοντέλο αυτό και θα ήθελα να ρωτήσω και γι'αυτό αν αξίζουν μερικά ή όχι.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
FORD FORUM