-
Είναι γνωστό, νομίζω σε όλους, το πόσο σημαντική είναι η τήρηση των ανώτατων ορίων ταχύτητας που με τόση ακρίβεια έχουν καθορίσει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και για την οποία η τροχαία επιμελώς φροντίζει ...
Φανταστείτε λοιπόν το εξής:
Κυριακή απόγευμα. Μια ομάδα 30-40, αυτοκινήτων μπαίνουν στην Αττική οδό από την είσοδο της Ελευσίνας. Όλα κινούντε με μια ταχύτητα που ελάχιστα αποκλίνει, χωρίς ποτέ να υπερβαίνει, την ανώτατη επιτρεπόμενη. Διατάσσονται σκόπιμα κατά πλάτος του οδοστρώματος ώστε να μην είναι εφικτή η προσπέραση από κανένα άλλο (εκτός ομάδας) αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα της ομάδας που βρίσκονται στην αριστερή λωρίδα εναλλάσσονται με αυτά της μεσαίας, ώστε να μην παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο για μεγάλο διάστημα στην αριστερή λωρίδα. Άπαντες τηρούν τον ΚΟΚ επακριβώς (πχ όταν προσπερνούν πιο αργά, εκτός ομάδας, αυτοκίνητα). Η αρχική ομάδα χωρίζεται σε δύο επιμέρους ομάδες, που οι πορείες τους τερματίζουν στον Καρέα μέσω περιφερειακής Υμηττού και στο Μαρκόπουλο αντίστοιχα. Το ίδιο συμβαίνει για 2-3 συνεχόμενες Κυριακές.
Η ίδια ομάδα, με λιγότερα αυτοκίνητα όμως, ακολουθεί την ίδια μέθοδο σε τυχαίες διαδρομές εντός Αττικής, χωρίς χρονική κανονικότητα. Πχ Ανάβυσσος – Πειραιάς, Πέμπτη Βράδυ :-))
Προσθέστε στο σενάριο ουρές πολλών εκατοντάδων μέτρων, αγανακτισμένους οδηγούς, κορναρίσματα, μαρσαρίσματα, μούτζες, φώτα και φλάς, ζητάδες, περιπολικά και δημοσιογράφους από τηλεοπτικά κανάλια ...
Μήπως τελικά είναι καιρός να αυτό-οργανωθούμε?
Ευτύχης
-
Είναι γνωστό, νομίζω σε όλους, το πόσο σημαντική είναι η τήρηση των ανώτατων ορίων ταχύτητας που με τόση ακρίβεια έχουν καθορίσει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και για την οποία η τροχαία επιμελώς φροντίζει ...
Κυριακή απόγευμα. Μια ομάδα 30-40, αυτοκινήτων μπαίνουν στην Αττική οδό από την είσοδο της Ελευσίνας. Όλα κινούντε με μια ταχύτητα που ελάχιστα αποκλίνει, χωρίς ποτέ να υπερβαίνει, την ανώτατη επιτρεπόμενη. Διατάσσονται σκόπιμα κατά πλάτος του οδοστρώματος ώστε να μην είναι εφικτή η προσπέραση από κανένα άλλο (εκτός ομάδας) αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα της ομάδας που βρίσκονται στην αριστερή λωρίδα εναλλάσσονται με αυτά της μεσαίας, ώστε να μην παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο για μεγάλο διάστημα στην αριστερή λωρίδα. Άπαντες τηρούν τον ΚΟΚ επακριβώς (πχ όταν προσπερνούν πιο αργά, εκτός ομάδας, αυτοκίνητα). Η αρχική ομάδα χωρίζεται σε δύο επιμέρους ομάδες, που οι πορείες τους τερματίζουν στον Καρέα μέσω περιφερειακής Υμηττού και στο Μαρκόπουλο αντίστοιχα. Το ίδιο συμβαίνει για 2-3 συνεχόμενες Κυριακές.
Η ίδια ομάδα, με λιγότερα αυτοκίνητα όμως, ακολουθεί την ίδια μέθοδο σε τυχαίες διαδρομές εντός Αττικής, χωρίς χρονική κανονικότητα. Πχ Ανάβυσσος – Πειραιάς, Πέμπτη Βράδυ :-))
Προσθέστε στο σενάριο ουρές πολλών εκατοντάδων μέτρων, αγανακτισμένους οδηγούς, κορναρίσματα, μαρσαρίσματα, μούτζες, φώτα και φλάς, ζητάδες, περιπολικά και δημοσιογράφους από τηλεοπτικά κανάλια ...
Ευτύχης
-
Ευτύχης
-
30-40 αυτοκίνητα...
Αν ήμουν η Α.Ο. θα έτριβα τα χέρια μου!! -
sostoi oi tipades.....
-
αν ειχα αυτοκινητο σιγουρα θα συμμετειχα! πιο ευκολα μπορει να κανονιστει αυτο με διαφορα clubs αυτοκινητων. Φανταστειτε 30-40 sti-evo να πηγαινουν με 90 στην Α.Ο και να μην αφηνουν κανεναν να προσπερασει!
-
aerandir kai ego mesa.........
-
Εχχμμμ, επειδη ειναι και 6 το πρωι και ακομα δεν εχω κοιμηθει και δεν καταλαβαινω πολλα, ολα αυτα ειναι ειρωνικα, right?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εχχμμμ, επειδη ειναι και 6 το πρωι και ακομα δεν εχω κοιμηθει και δεν καταλαβαινω πολλα, ολα αυτα ειναι ειρωνικα, right?Ναι, αλλά όχι μόνο
... Είναι βασικά μια πρόταση για κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε και που ίσως οδηγούσε στην επανεξέταση του θέματος 'όρια ταχύτητας' στην Ελλάδα ...
-
Ευτύχη, καλημέρα. Δεν ακούγεται άσχημη σαν ιδέα, πιστεύεις όμως πραγματικά ότι θα είχε αποτέλεσμα?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ευτύχη, καλημέρα. Δεν ακούγεται άσχημη σαν ιδέα, πιστεύεις όμως πραγματικά ότι θα είχε αποτέλεσμα?Καλημέρα :-)))
Σίγουρα όχι άμεσο αποτέλεσμα. Όμως, δεδομένου ότι τα τηλεοπτικά κανάλια θα κάλυπταν κάποια από τα 'συμβάντα', το όλο ζήτημα σίγουρα θα προκαλούσε συζητήσεις οι οποίες πιθανά κατέληγαν κάπου ... Ίσως στην σύσταση κάποιας 'επιτροπής' που θα αξιολογούσε επιλεκτικά την ορθότητα των ορίων ταχύτητας σε συγκεκριμένες διαδρομές ... Άλλωστε ώς πολίτες-οδηγοί τι άλλες εναλλακτικές έχουμε?
-
Ευτύχη, πιστεύω ότι το να οργανωθούμε είναι ό,τι καλύτερο χρειαζόμαστε. Τη σκέψη αυτή με τα όρια την έκανα κι εγώ κάποιες στιγμές, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Είναι ό,τι πιο άμεσο μπορούμε να κάνουμε σαν αντίδραση σε αυτά, άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς νομίζω ότι έχουμε σκεφτεί να κάνουμε κάτι τέτοιο μόνοι μας πάνω στα νεύρα μας
Πού δηλώνουμε συμμετοχή;
-
Γίνεται να το κάνουμε μπροστά από έναν επίσημο που πάει στο αεροδρόμιο;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Γίνεται να το κάνουμε μπροστά από έναν επίσημο που πάει στο αεροδρόμιο;Για τόλμα να το κάνεις...
Αν δεν σε μαζέψουν για παρακώλυση συγκοινωνίας και ότι άλλο βρουν να σου προσάψουν, έλα να μας το πεις μετά...
-
Δεν γινεται καθως οχηματα αναγκης με φαρο+σειρηνα εχουν αμεση προτεραιοτητα και εισαι υποχρεωμενος να τα αφηνεις να περασουν (αν εχουν εκτακτη αποστολη, πραγμα που ειναι αλλη συζητηση... )
-
Στο τρελοκομείο η Ελλάς ,δεν πρόκειται να γίνει τίποτε.
-
Εγώ πάντως ανήκω μόνιμα σε αυτά τα 30-40 αυτοκίνητα, μιας και τηρώ τα όρια ταχύτητας.
-
Ίσως άν το δοκιμάζαμε μετά το τέλος του επόμενου track-day του φόρουμ
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Ίσως άν το δοκιμάζαμε μετά το τέλος του επόμενου track-day του φόρουμΧαχα, τι μου θύμισες τώρα... Οταν φεύγαμε από τα Μέγαρα, μπροστά μου (στα 400 μέτρα) ήταν ο DAP με το ΖΧ. Καθυστέρησα για δευτερόλεπτα στην είσοδο της Εθνικής οδού, και παρόλο που πήγαινα του σκοτωμού για να τον προλάβω (δεν τον έβλεπα καν), όταν έφτασα στα Καλύβια είχε ήδη μισοάδειο πιάτο μπροστά του!
Οπότε δε νομίζω να πετύχει, όλοι θα βιάζονται μετά το TD.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Χαχα, τι μου θύμισες τώρα... Οταν φεύγαμε από τα Μέγαρα, μπροστά μου (στα 400 μέτρα) ήταν ο DAP με το ΖΧ. Καθυστέρησα για δευτερόλεπτα στην είσοδο της Εθνικής οδού, και παρόλο που πήγαινα του σκοτωμού για να τον προλάβω (δεν τον έβλεπα καν), όταν έφτασα στα Καλύβια είχε ήδη μισοάδειο πιάτο μπροστά του!
Πάλι καλά που το πρόλαβες μισοάδειο...
Ξέρεις υπάρχει ένας μαθηματικός τύπος που λέει ότι η μέση ωριαία ταχύτητα αυξάνεται με ρυθμούς γεωματρικής προόδου, όσο περισσότερα κοψίδια σε περιμένουν στον προορισμό σου...
Στα σοβαρά τώρα, πέρα από αυτή την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ πρόταση, όπου κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα (γιατί να σε γράψουν άμα τηρείς ακριβώς το 50 που έχει στην Ε.Ο. για παράδειγμα;;; Αν είναι να μας γράφουνε και γιατί τηρούμε τα όρια... ), να προτείνω και μία αντίστοιχη συγκέντρωση μία Κυριακή πρωί (όχι και πολύ πρωί) στο κέντρο της πόλης με τα αυτοκίνητα να κορνάρουν απαιτώντας
- Πάρκινγκ
- Καλύτερα ΜΜΕ
- (στην Θεσσαλονίκη) Να ρυθμίσουν επιτέλους αυτά τα γαμ$%#@ φανάρια στην Εγνατία που είναι ρυθμισμένα έτσι ώστε αν πας με 50 να σε πιάνουν ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ!!!!
Τήρηση Ορίων Ταχύτητας