-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Γιατι συγνωμη, υπαρχει εμπαθεια με τα Tipo? Στην οικογενοια εχουμε ενα Tipo απο το τελος του 1991 και εχουμε κανει 220.000 χλμ.. Και προβληματα... μετα απο 13 χρονια ξεκουμπωσαν τα καλωδια του βεντιλατερ (τα οποια επειδη ηταν σε προσβασιμη θεση τα ξανακουμπωσαμε ευκολα) και ενα καμμενο φλας το οποιο κοστισε 2000δρχ. Ποια ιταλικη αναξιοπιστια????Η Fiat το ξέρει αυτό?????
Μάλλον εννοεί το 9000, το οποίο είχε κοινό πλαίσιο με το Fiat Croma, τη Lancia Thema και την Alfa 164 (project Tipo 4).
Μάλλον, γιατί το 9-3 έχει κοινό σασί με το προηγούμενο Vectra...
10 χρόνια έχουν οι Σουηδοί να φτιάξουν σασί.Υ.Γ.
Svenska είπατε? -
Προσωπικά αντιπαθώ και τα 2 αυτοκίνητα και θα σου πρότεινα να ψάξεις για άλλα μοντέλα.
-
Η επιλογή αυτοκινήτου είναι κατά τη γνώμη μου κάτι εντελώς προσωπικό.Χαρακτηριστικά που σε κάποιον φαίνονται ασήμαντα μπορεί σε κάποιον άλλο να φαίνονται σημαντικά κοκ.Επομένως κάποιος που πρόκειται να αγοράσει αυτοκίνητο το επιλέγει με βάση τα κριτήρια που Ο ΙΔΙΟΣ θεωρεί ως σημαντικότερα.
-
Jazzouras εγραψε
Η Fiat το ξέρει αυτό?????
Μαλλον οχι γιατι αν το ηξερε θα το ειχε βαλει στο μουσειο της στο Τορινο.
-
Το post του GTZ είναι αρκετά περιεκτικό και σωστό.
Συμπληρώνω μόνο την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ παθητική ασφάλεια τις 147 (3 αστέρια με το ζόρι) το εύκαμπτο πλαίσιο αλλά παράλληλα και τη σχετικά βελτιωμένη αξιοπιστία που έχει σε σχέση με παλαίοτερα ιταλικά μοντέλα.
Πάντως οδηγικά πρέπει είναι πιο ευχάριστη από το golf.
Αύριο πάντως θα οδηγήσω το καινούριο golf οπότε θα έχω πιο σωστή άποψη... -
Εγώ πάντως θεωρώ ότι η αγορά σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτου είναι αρκετά ξεκάθαρη, εξαρτάται δε από τις ανάγκες που έχει ο κάθε οδηγός.
Αποφεύγοντας να ακούσεις γνώμες από ανθρώπους που έχουν κολλήματα ή εμπάθειες γύρω από κάποια μάρκα, θα πρέπει να σκεφτείς τις δικές σου προτεραιότητες καθώς και τον τρόπο που εσύ θέλεις να οδηγείς ή να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου.
Μερικές φορές υπαρχουν κάποια πράγματα που φαίνονται δευτερεύοντα αλλά στην πορεία αποδεικνύονται πολύ σημαντικά για τον οδηγό.
Εμένα ας πούμε θα μου άρεσε να έχει το αυτοκίνητό μου όμορφα gadgetakia ή φωτάκια στο εσωτερικό του γιατί κάνω πολλά και μεγάλα ταξίδια κάθε χρόνο και μου κάνουν πιο ευχάριστη την διαδρομή.
Επίσης μια πιο σφικτή ανάρτηση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη οδηγικά για κάποιον που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του σαν μέσο ψυχαγωγίας ,αλλά πολύ ενοχλητική για κάποιον που ταξιδεύει πολύ.
Βάζοντας κάτω λοιπόν όλα αυτά , έτσι απλοικά και με τα δικά σου κριτήρια ,και συγκρίνοντας τομέα - τομέα τα 2 αυτοκίνητα θα κάνεις την αγορά που πρέπει χωρίς να το μετανοιώσεις μια μέρα.
Μερικές φορές κάποια στοιχεία της αγοράς βοηθούν στις αποφάσεις. Χωρίς να έχω κάποια ιδιάιτερη αδυναμία στην VW θα ήθελα να σου πω ότι σύμφωνα με την ADAC ( για το 2004 - περιοδικό AMS )η VW βρίσκεται στην 6η θέση (2,58 πόντοι) ενώ η ALFA ROMEO στην 25η θέση (3,42)της κατάταξης.Το πιο μικρό κερδίζει.
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού AUTO TRITI , οι πωλήσεις του Golf για το 2004 είναι 4772 (7ο στην Ελλάδα ) ενώ της 147 ,974 (57η ).
Πάντως όποιο και να παρεις καλά ταξίδια. -
Εγώ πάντως θεωρώ ότι η αγορά σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτου είναι αρκετά ξεκάθαρη, εξαρτάται δε από τις ανάγκες που έχει ο κάθε οδηγός.
Αποφεύγοντας να ακούσεις γνώμες από ανθρώπους που έχουν κολλήματα ή εμπάθειες γύρω από κάποια μάρκα, θα πρέπει να σκεφτείς τις δικές σου προτεραιότητες καθώς και τον τρόπο που εσύ θέλεις να οδηγείς ή να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου.
Μερικές φορές υπαρχουν κάποια πράγματα που φαίνονται δευτερεύοντα αλλά στην πορεία αποδεικνύονται πολύ σημαντικά για τον οδηγό.
Εμένα ας πούμε θα μου άρεσε να έχει το αυτοκίνητό μου όμορφα gadgetakia ή φωτάκια στο εσωτερικό του γιατί κάνω πολλά και μεγάλα ταξίδια κάθε χρόνο και μου κάνουν πιο ευχάριστη την διαδρομή.
Επίσης μια πιο σφικτή ανάρτηση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη οδηγικά για κάποιον που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του σαν μέσο ψυχαγωγίας ,αλλά πολύ ενοχλητική για κάποιον που ταξιδεύει πολύ.
Βάζοντας κάτω λοιπόν όλα αυτά , έτσι απλοικά και με τα δικά σου κριτήρια ,και συγκρίνοντας τομέα - τομέα τα 2 αυτοκίνητα θα κάνεις την αγορά που πρέπει χωρίς να το μετανοιώσεις μια μέρα.
Μερικές φορές κάποια στοιχεία της αγοράς βοηθούν στις αποφάσεις. Χωρίς να έχω κάποια ιδιάιτερη αδυναμία στην VW θα ήθελα να σου πω ότι σύμφωνα με την ADAC ( για το 2004 - περιοδικό AMS )η VW βρίσκεται στην 6η θέση (2,58 πόντοι) ενώ η ALFA ROMEO στην 25η θέση (3,42)της κατάταξης.Το πιο μικρό κερδίζει.
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού AUTO TRITI , οι πωλήσεις του Golf για το 2004 είναι 4772 (7ο στην Ελλάδα ) ενώ της 147 ,974 (57η ).
Πάντως όποιο και να παρεις καλά ταξίδια. -
Η 147 έχει επαρκέστατη ακαμψία. Το 'απαράδεκτη παθητική ασφάλεια'... Χμ! Σήμερα, ο,τιδήποτε έχει από 2.5 αστέρια και πάνω προστατεύει αρκετά καλά! Άλλωστε, το ζητούμενο είναι η ενεργητική περισσότερο. Η παθητική είναι 'να σε κάψω Γιάννη να σ'αλείψω λάδι'.
Εννοείται πως είναι πολύ ευχάριστη οδηγικά! Άλλωστε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ GOLF(Ω)!!!
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Οσο για τα μοτέρ άμεσου ψεκασμού των δύο εταιρειών,έχω να πώ οτι ο δίλιτρος JTS των 165 ίππων,μόνο 165 ίππους δεν έχει και γενικώς σέρνεται για το είδος του.
Διάβασα στους 4Τ σε ένα άρθρο ότι τον βελτίωσαν κι ότι δεν είναι τόσο ύπνος ή θυμάμαι λάθος...; Θα σας γελάσω...
-
o JTS kata prosopiki apopsi einai aparadektos gia ti filosofia tis alfa romeo kai gia auta pou theli na prosdosi........
ti tha pi re pedia na exei ropi apo xamila???? sti mana mas tha to dosoume gia na paei gia psonia ston beropoulo???? i alfa romeo einai genimenes gia ekei psila/ sta kokina.........
ti tha pi prospatho na kano oikonomia???? pou ???? stin alfa romeo??? ama thelis oikonomia pare prius......
entaksi den leo prospathoun na miosoun tous ripous kai na pane simfona me to euro5 alla oxi etsi.......... kai gia na leme kai tou strabou to dikio mono oikonomia den meiosan.............
exete akousi ti ixo bgazi o JTS????? akros fimomenos......... TS kai pali TS/ ekei sta gousta...........oso anafora gia to erotima ti apo ta dio???? kathara thema goustou einai kai ti zitaei kanis apo to autokinito tou ............
(oti graftike parapano itan kathara athormita kai ithela na ta po na kseskaso {den exo diabasi ta proigoumena post opote sinxoreste me gia to an epanelaba kapia pragmata}) -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
o JTS kata prosopiki apopsi einai aparadektos gia ti filosofia tis alfa romeo kai gia auta pou theli na prosdosi........
ti tha pi re pedia na exei ropi apo xamila???? sti mana mas tha to dosoume gia na paei gia psonia ston beropoulo???? i alfa romeo einai genimenes gia ekei psila/ sta kokina.........
ti tha pi prospatho na kano oikonomia???? pou ???? stin alfa romeo??? ama thelis oikonomia pare prius......
entaksi den leo prospathoun na miosoun tous ripous kai na pane simfona me to euro5 alla oxi etsi.......... kai gia na leme kai tou strabou to dikio mono oikonomia den meiosan.............
exete akousi ti ixo bgazi o JTS????? akros fimomenos......... TS kai pali TS/ ekei sta gousta...........εμένα πάντος δεν θα με πειράξει ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ η GT μου εκτός απο ψηλά να τραβάει ΚΑΙ χαμηλά.
Και δεν θα με πειράξει ΚΑΘΟΛΟΥ επίσης να καίει λιγότερα καυσιμα.
Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατι κάποιον πρέπει να τον ενοχλούν κάποια τέτοια πλεονεκτήματα. -
xristo emeis ta ipame kai se allo forum............
entaksi epidi topotheto ton eauto mou se ena akros skliropiriniko koino se kapia themata kai epidi goustaro tin pragmatiki odigisi kai to profil pou theli na prosdosi i alfa romeo, lipame alla me kseneronoun............
kai na sou po to allo : giati tha prepei diladi ola ta autokinita na ginoun pano kato idia??? pisteuo oti pleon iparxoun autokinita gia ola ta gousta kai paradosiakes markes sto xoro.......... giati na petaxti auti i istoria mono kai mono gia to pisma ton keron????
an to pame etsi giati tote den allakse kai tin kremagiera na tin kani 3.0 strofes apo akri se akri gia na einai perisotero anekti sto meso koino odigo??? giati kathete kai pezi me dipla psalidia mprosta kai gonata mcferson piso kai den iotheti tin klasiki lisi {pleon} gonata mprosta kai pollaplous piso????
fisika kai den thelo na ertho se antiparathesi mazi sou kai den prospatho na thikso to amaski pou pariggiles.......... -
fisika kai den thelo na ertho se antiparathesi mazi sou kai den prospatho na thikso to amaski pou pariggiles..........
μα εννοειται οτι δεν κοντραρουμε εδω περα. και ουτε θίγομαι για την GT.Αυτη η απορία που έχω δεν έχει σχεση με το οτι παρήγγειλα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.ουτε καν το σκεφτηκα αυτο.
Η απορία μου ξαναλέω ειναι η εξής :
όταν ο κινητηρας δημιούργημα μιας εταιριας με ιστορια, εχει μια αδυναμία σε ενα συγκεκριμένο φάσμα στροφών, και η ιδια η εταιρία προς τιμή της σεβόμενη την παράδοσή της στον τομέα των επιδόσεων και τους οπαδους της προσπαθεί να διορθώσει αυτη την ατέλεια και να κάνει τον κινητήρα της καλύτερο, για πιο λόγο θα πρέπει να το κατακρίνουμε και να το θεωρούμε 'ασέβεια'?
'Ολοι δεν προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι?
Δηλαδή αν πχ ενας απατεώνας αποφασίσει αλλάξει τρόπο ζωής και να γίνει τίμιος θα πρέπει να τον κατακρίνουμε γιατι άλλαξε και δεν 'σεβάστηκε' τον προηγούμενο άνομο βίο του????
Στ' αλήθεια, αυτή την φιλοσοφία δεν μπορώ να την καταλάβω. Κάτι μου ξεφεύγει. -
exoume sinithisi tis alfa romeo na einai polistrofes kai na apodidoun ekei psila sta kokina........
-
exoume sinithisi tis alfa romeo na einai polistrofes kai na apodidoun ekei psila sta kokina........Μα ο 2λιτρος JTS έχει μέγιστη ιπποδύναμη στις 6400! Καθόλου άσχημα...
-
Σήμερα λοιπόν το πρωί όπως είχα πει οδήγησα το καινούριο Golf και παρά τις διαμαρτυρίες του πωλητή το πίεσα υπέραρκετά.
Μου άρεσε η απορία του πωλητή όταν διπίστωσε ότι θα απενεργοποιήσω το ESP: 'Τι θα το οδηγήσεις χωρίς ESP?' :D:D:D:D:DΣυμπέρασμα... Αν εξαιρέσουμε το λιγάκι αδιάφορο τιμόνι και το άσχημο (για μένα σχήμα) to golf είναι πολύ καλό αυτοκίνητο KAI οδηγικά...
Γλυστράει πολύ όμορφα και ομαλά, η πληροφόρηση στο τιμόνι είναι υπέραρκετή με τα σημερινά δεδομένα και το πλαίσιο είναι γρανιτένιο.
Επίσης ο κινητήρας με τα 75 άλογα μου φάνηκε σχετικά δυνατός σε σχέση με αυτό που περίμενα... Τσουλάει δηλαδή. Τον περίμενα πολύ πιο ανήμπορο να κινήσει το αμάξωμα....
Επίσης το τιμόνι του μου φάνηκε ασυγκρίτως καλύτερο από του A3 που οδήγησα πρόσφατα. Αρκετά περίεργο γιατί από ότι μου είπαν είναι το ίδιο ακριβώς. Πιθανόν να αφείλεται στη σκληρότερη ανάρτηση του Golf Sportsline.
Σύμφωνα με τα παραπάνω για μένα ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να πάρει κάποιος την 147 αντί του golf. Στην ουσία η 147 υπερτερεί μόνο σε ένα τομέα και σύμφωνα με αυτά που πήρα εγώ, όχι καθολικά.
Εκπλάγηκα ευχάριστα από το καινούριο Golf. Περίμενα να οδηγήσω βάρκα στο γυαλό και τελικά έμεινα ....
Κωνσταντίνε (skull) το πλαίσιο της 147 σε σχέση με του golf είναι πίσω, πολυυυυυυύ πίσω.Υ.Γ. τέλος του χρόνου περιμένουν το Golf Gti με τιμή γύρω στα 30Κ+. Σίγουρα κάτω από 35 πάντως.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Οσοι μιλανε για αναξιοπιστο αυτοκινητο ας μας πουνε τι προβληματα ειχαν στα IV εκτος απ τους γρυλους των παραθυρων στα διπορτα.Παρόν!
Πέρα λοιπόν από τον κλασσικό γρύλο του παραθύρου, ο οποίος δεν κρατάει με τίποτα πάνω από χρόνο (αυτό είναι καλό , δεν λήγει η ετήσια εγγύηση του ανταλλακτικού… άρα δεν έχουμε πληρώσει τίποτα για αυτό… ) (και είναι εξαιρετικά σπαστικό να μείνεις με ανοιχτό αυτοκίνητο Παρασκευή απόγευμα… ). Στο δικό μας λοιπόν παρουσιάστηκαν (μιλάω για τα πρώτα 15.000χλμ, γιατί κάπου εκεί το αμάξι είχε ένα ατύχημα και ας το δεχτώ ότι το ατύχημα ευθύνεται για τα προβλήματα μετά):
Τριγμοί, από τα 10.000χλμ συνέχεια και ασταμάτητα. Το 206 μου ποτέ δεν έτριξε τόσο (και φτιάχτηκε, ενώ το Golf… ), ούτε και το Cinquecento της θείας μου…
Ασταθές ρελαντί (στα 500χλμ…) με το AC αναμένο. Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία οφείλεται στην φούσκα του υδραυλικού τιμονιού, αλλά παρόλη την αλλαγή της το πρόβλημα παραμένει… Κάτι πρέπει να παίζει με τον συμπλέκτη, γιατί άμα τον πατήσεις και μετά τον αφήσεις φτιάχνει, αλλά όχι πάντα…
Απαράδεκτες πλαστικές επενδύσεις, που με το πέρας του χρόνου (μιλάω για 2-3 χρόνια) ξεφτίζουν και χάνουν την πολύτιμη αυτή αίσθηση ποιότητας… Να μην αναφέρω για την πλαστική επένδυση στο πάνω μέρος του ταμπλό και της πόρτας του οδηγού που ξέφτισαν μέχρι τα 15.000χλμ…
Αντοχή διακοπτών στο περίπου… Στο χέρι μου έμεινε ο διακόπτης ρύθμισης των ηλεκτρικών καθρεπτών (χωρίς να εξασκήσω ιδιαίτερη δύναμη...πάντα προσέχω τα αυτοκίνητα που οδηγώ!) και πριν από κανένα 8μηνο κόλλησε ο διακόπτης των φλας. Αυτά έγιναν μετά το ατύχημα, αλλά δεν νομίζω ότι η λαμαρινοδουλειά επηρέασε την αντοχή των διακοπτών.
Επίσης, η αντοχή του ντουλαπιού του συνοδηγού είναι κάτι πολύ σχετικό…Το A/C κάποια στιγμή άρχισε να μην είναι και τόσο αποδοτικό.
Μετά το ατύχημα, η μητέρα μου έμεινε… Κομμένο καλώδιο μίζας…
Δεν θυμάμαι άλλα, αλλά αυτό που θυμάμαι είναι ότι για τους πρώτους 20 μήνες ήμουν πάνω από 1φορά τον μήνα στο συνεργείο… Αφού με δουλεύανε όλοι οι γνωστοί μου…
Συμφωνώ. ENNOEITAI πως αυτά ΔΕΝ είναι σημαντικά προβλήματα. ΔΕΝ έχει χαλάσει ο υπέροχος κινητήρας (1,6 8ν 100PS) ή κάτι άλλο σοβαρό, αλλά τι να το κάνεις όταν τους πρώτους 20 μήνες πήγα πάνω από 20 φορές στο συνεργείο;;; με προβλήματα που έπρεπε να λυθούν (όπως πχ το παράθυρο). Μιλάω βέβαια πάντα για το δικό μας Golf IV…
Έχω την εντύπωση ότι το έχω ξαναγράψει παλαιότερα… Ο Πιχ έλεγε ότι θα πρέπει το ντουλαπάκι του συνοδηγού να είναι τόσο άψογο, που ο πελάτης να το βλέπει στην έκθεση και να λέει: «Αν έχουν κάνει αυτό στο ντουλαπάκι, σκέψου τι έχουν κάνει στην κυλινδροκεφαλή…»
Έχοντας λοιπόν δει τι μαλ###### έχουν κάνει στο ντουλαπάκι και τα λοιπά χαζά, ΔΕΝ θέλω να ξέρω τι μπορεί να έχουν κάνει στην κυλινδροκεφαλή…
Πάντως, έχω την εντύπωση ότι τα νέα Golf έχουν βελτιωθεί αρκετά…
Α! και όλα αυτά πριν φτάσω στο κόστος συντήρησης και την ποιότητα της εξυπηρέτησης και την (μηδενική) διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών, γιατί εκεί η ιστορία πονάει πάαααααρα πολύ…
Δεν είμαι «οπαδός» καμίας μάρκας, για ποιον λόγο άλλωστε; Θέλω να ελπίζω ότι το δικό μας ήταν η εξαίρεση, αλλά έχω ακούσει αρκετές πονεμένες ιστορίες με Audi και VW ίδιας γενιάς με το Golf IV στις (πολλές…) ώρες που περίμενα στο συνεργείο…
Στο θέμα μας τώρα!
Προσωπικά θα διάλεγα την Άλφα, για τον κινητήρα της με τα δύο μπουζί, το στρίψιμο και την εμφάνισή της μέσα έξω. Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι χώροι, οπότε το πλεονέκτημα του Golf εδώ δεν με αφορά. Επίσης σημειώνω ότι το Golf δεν έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση, παρά τον FSI, απλούστατα, γιατί είναι πολύ βαρύ… Σίγουρα για εμένα παίζει ρόλο και η κακή προηγούμενη εμπειρία, τόσο από το αμάξι, όσο και από το συνεργείο...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Σήμερα λοιπόν το πρωί όπως είχα πει οδήγησα το καινούριο Golf ...Συμπέρασμα... Αν εξαιρέσουμε το λιγάκι αδιάφορο τιμόνι και το άσχημο (για μένα σχήμα) to golf είναι πολύ καλό αυτοκίνητο KAI οδηγικά...
Γλυστράει πολύ όμορφα και ομαλά, η πληροφόρηση στο τιμόνι είναι υπέραρκετή με τα σημερινά δεδομένα και το πλαίσιο είναι γρανιτένιο.
Επίσης ο κινητήρας με τα 75 άλογα μου φάνηκε σχετικά δυνατός σε σχέση με αυτό που περίμενα... Τσουλάει δηλαδή. Τον περίμενα πολύ πιο ανήμπορο να κινήσει το αμάξωμα....
Εκπλάγηκα ευχάριστα από το καινούριο Golf. Περίμενα να οδηγήσω βάρκα στο γυαλό και τελικά έμεινα ....Αρα δεν...ονειρεύομαι ,που εδω και καιρό έχω γράψει,τόσο εδώ όσο και στο vw.club,οτι ο 1.4 75ps κινεί σχετικά σβέλτα το βαρύ αμάξωμα,τουλάχιστον μέχρι τα 140 km/h...
-
Οσοι μιλανε για αναξιοπιστο αυτοκινητο ας μας πουνε τι προβληματα ειχαν στα IV εκτος απ τους γρυλους των παραθυρων στα διπορτα.Στην οικογένεια ενός φίλου αγόρασαν 3θυρό Golf και επειδή τους άρεσε τόσο πολύ αποφάσισαν να αγοράσουν άλλο ένα 5θυρο αυτή τη φορά αλλά στο ίδιο χρώμα. 2 χρόνια μετά η ευχαρίστηση δεν είναι τόσο μεγάλη μιας και σε πρόσφατη συζήτηση μου είπε πως και τα δύο καίνε διαρκώς λάδι. Το τρίθυρο εδώ και μερικούς μήνες θέλει ανα χίλια χιλιόμετρα και ένα λίτρο λάδι ενώ το 5θυρο μόλις άρχισε και αυτό να τσιμπάει με αποτέλεσμα να ανάβει συχνά το λαμπάκι των λαδιών. Το χειρότερ οείναι οτι στην αντιπροσωπία κάνουν οτι δε ξέρουν τίποτα και λένε οτι άκουσον-άκουσον είναι φυσιολογικό.
-
Οσοι μιλανε για αναξιοπιστο αυτοκινητο ας μας πουνε τι προβληματα ειχαν στα IV εκτος απ τους γρυλους των παραθυρων στα διπορτα.Στην οικογένεια ενός φίλου αγόρασαν 3θυρό Golf και επειδή τους άρεσε τόσο πολύ αποφάσισαν να αγοράσουν άλλο ένα 5θυρο αυτή τη φορά αλλά στο ίδιο χρώμα. 2 χρόνια μετά η ευχαρίστηση δεν είναι τόσο μεγάλη μιας και σε πρόσφατη συζήτηση μου είπε πως και τα δύο καίνε διαρκώς λάδι. Το τρίθυρο εδώ και μερικούς μήνες θέλει ανα χίλια χιλιόμετρα και ένα λίτρο λάδι ενώ το 5θυρο μόλις άρχισε και αυτό να τσιμπάει με αποτέλεσμα να ανάβει συχνά το λαμπάκι των λαδιών. Το χειρότερ οείναι οτι στην αντιπροσωπία κάνουν οτι δε ξέρουν τίποτα και λένε οτι άκουσον-άκουσον είναι φυσιολογικό.
Alfa 147 vs golf 1.6 fsi