-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Τότε να το μοιράζουν το περιοδικό δώρο να μην το πληρώνουμε και ξοδευόμαστε αφού είναι πληρωμένο απο άλλους ήδη....
Αγαπητέ, δε θέλω να σου γκρεμίσω τον όμορφο κόσμο, αρμονικά πλασμένο που έχεις στο μυαλό σου, αλλά όλα τα περιοδικά αυτοκινήτου είναι πληρωμένα από άλλους (έχουν-δεν έχουν vcd). Άλλος πληρώνει για να βάλει vcd, άλλος για να χώσει ένθετο τετράπτυχο σε χοντρό χαρτί. Αν τα περιοδικά βασίζονταν στα ισχνά τιράζ τους, θα είχαν κλείσει πριν καν ανοίξουν (και αυτό ισχύει γενικά για τον Τύπο εν Ελλάδι, και όχι μόνο για τα περιοδικά αυτοκινήτου ). Από κει και πέρα, σε σένα, το σκεπτόμενο αναγνώστη, μένει να αξιολογήσεις το περιεχόμενο, να κρατήσεις τα χρήσιμα και να πετάξεις τη γαρνιτούρα. Να φανταστώ ότι την ίδια αντίδραση θα είχες αν το vcd έφερε το λογότυπο της Audi, και στο βίντεο γινόταν σύγκριση R8 με 911 (τυχαίο παράδειγμα);
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ολα καλά αλλά συγκρίσεις σε cd (Δες το 5ο λεπτό του VCD) που φέρει πάνω τα σήματα της BMW απο αμέρόληπτους και αχρωμάτιστους υποτίθεται δημοσιογράφους πάει πολύ...Κατηγορώ τη δείνα εταιρεία για να αναδειχθώ εγώ;΄Τότε να το μοιράζουν το περιοδικό δώρο να μην το πληρώνουμε και ξοδευόμαστε αφού είναι πληρωμένο απο άλλους ήδη....
Αν θυμάμαι καλά στο παρελθόν υπήρχαν CD/DVD στο περιοδικό με χορηγούς την Renault, Ford, Mitsubishi, Land Rover, Toyota και άλλους. Ήρθε και η σειρά της BMW. άσε που θυμάμαι και ολόκληρα ένθετα με χορηγό την Audi.
Δεν καταλαβαίνω ακόμη τι σε πείραξε τόσο πολύ. Ο χορηγός, Ο ΣΧ, οι 4Τ, τα μονοπίστονα ή έχεις άλλα προηγούμενα και τα βγάζεις όλα μαζί.Μέσα στο CD της renault δεν έλεγε τη γνώμη του για τα Ford ούτε μέσα στο CD της Audi τη γνώμη του για τα BMW.Τώρα και μόνο τώρα το έκανε και ειναι και παγκόσμιο φαινόμενο.Τώρα το κατάλαβες;Είναι άκομψο και δεοντολογικά ανήθικο και δεν προσφέρει στην αντεικιμενική πληροφόρηση που είναι ταγμένος να υπηρετεί.
-
Μα το RS4 είναι ο μόνος σαφώς καθορισμένος αντίπαλος της Μ3. Προφανώς και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αναφορά του δίπλα στην Μ3 είναι δεοντολογικά ανήθικη. Πραγματικά.
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Μέσα στο CD της renault δεν έλεγε τη γνώμη του για τα Ford ούτε μέσα στο CD της Audi τη γνώμη του για τα BMW.Τώρα και μόνο τώρα το έκανε και ειναι και παγκόσμιο φαινόμενο.Τώρα το κατάλαβες;Είναι άκομψο και δεοντολογικά ανήθικο και δεν προσφέρει στην αντεικιμενική πληροφόρηση που είναι ταγμένος να υπηρετεί.Αν η γνώμη του ΣΧ ήταν ότι M3 και RS4 είναι ισάξια, θα εξακολουθούσε να είναι αντιδεοντολογικό;
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Μα το RS4 είναι ο μόνος σαφώς καθορισμένος αντίπαλος της Μ3. Προφανώς και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αναφορά του δίπλα στην Μ3 είναι δεοντολογικά ανήθικη. Πραγματικά.Διότι -κατά το σκεπτικό του ΚΚ265- η αναφορά δεν έγινε στα πλαίσια μιας συγκριτικής δοκιμής μεταξύ των δύο, ούτε στα πλαίσια μιας απλής δοκιμής του ενός, αλλά σε ένα vcd πληρωμένο από την BMW.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Μέσα στο CD της renault δεν έλεγε τη γνώμη του για τα Ford ούτε μέσα στο CD της Audi τη γνώμη του για τα BMW.Τώρα και μόνο τώρα το έκανε και ειναι και παγκόσμιο φαινόμενο.Τώρα το κατάλαβες;Είναι άκομψο και δεοντολογικά ανήθικο και δεν προσφέρει στην αντεικιμενική πληροφόρηση που είναι ταγμένος να υπηρετεί.
Αν η γνώμη του ΣΧ ήταν ότι M3 και RS4 είναι ισάξια, θα εξακολουθούσε να είναι αντιδεοντολογικό;
Βεβαίως!Παρεπιπτόντως αυτή ήταν η γνώμη του Σ.Χ όταν δοκίμαζε το RS4 το 2006. Διάβασε το άρθρο.Μετά ένα χρόνο και μέσα στο CD της ΒΜW και όχι σε συγκριτικό όπως το TOP GEAR Σπτεμβρίου (έχει τη σημασία του) κατάλαβε ποσο λάθος έκανε και ότι ήταν χειρότερο και άπο την Ε 46.Δηλαδή πλανήθηκε και το κατάλαβε με τη χορηγία μαζί κατά σύμπτωση.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Μα το RS4 είναι ο μόνος σαφώς καθορισμένος αντίπαλος της Μ3. Προφανώς και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αναφορά του δίπλα στην Μ3 είναι δεοντολογικά ανήθικη. Πραγματικά.
Διότι -κατά το σκεπτικό του ΚΚ265- η αναφορά δεν έγινε στα πλαίσια μιας συγκριτικής δοκιμής μεταξύ των δύο, ούτε στα πλαίσια μιας απλής δοκιμής του ενός, αλλά σε ένα vcd πληρωμένο από την BMW.
Ορθόν!
-
Διότι -κατά το σκεπτικό του ΚΚ265- η αναφορά δεν έγινε στα πλαίσια μιας συγκριτικής δοκιμής μεταξύ των δύο, ούτε στα πλαίσια μιας απλής δοκιμής του ενός, αλλά σε ένα vcd πληρωμένο από την BMW.
Το οποίο [bold] είναι κάτι το οποίο από πουθενά δεν προκύπτει, παρά μόνο από τον ισχυρισμό του ΚΚ265 ότι έτσι είναι. Διότι σε όλα τα διαφημιστικά CD/VCD/DVD που έχουνε μπει σε περιοδικά, αναγράφεται σαφώς πάνω τους ότι είναι διαφημιστικά, πληρωμένα από την τάδε εταιρία. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αντίθετα, λέει πως είναι πνευματική ιδιοκτησία των Τεχνικών Εκδόσεων.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Το οποίο [bold] είναι κάτι το οποίο από πουθενά δεν προκύπτει, παρά μόνο από τον ισχυρισμό του ΚΚ265 ότι έτσι είναι. Διότι σε όλα τα διαφημιστικά CD/VCD/DVD που έχουνε μπει σε περιοδικά, αναγράφεται σαφώς πάνω τους ότι είναι διαφημιστικά, πληρωμένα από την τάδε εταιρία. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αντίθετα, λέει πως είναι πνευματική ιδιοκτησία των Τεχνικών Εκδόσεων.
Αφού είναι πνευματική τους ιδιοκτησία λοιπόν, ας μηνύσουν το youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=3EeyHWhrokY
που παίζει τμήμα του cd και το βλέπει όλος ο κόσμος χωρίς να πάρει το περιοδικό.Και ας μου υποσχεθούν δημόσια ότι στο επόμενο cd θα βάλουν δωρεάν τα σηματάκια της επιχειρησής μου και θα το διανείμουν δωρεάν σε όλη την Ελλάδα όπως τώρα με τη BMW.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Θα είμαι βαθιά υποχρεωμένος. -
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά μήπως πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω; Το θέμα έχει να κάνει με προτάσεις προς το περιοδικό και εδώ και αρκετές σελίδες δεν έχω δει κάτι τέτοιο.
Υ.Γ.: άλλα είναι τα προβλήματα του περιοδικού, που απογοητεύουν τους παλιούς αναγνώστες του και τους αναγκάζουν ν' απομακρυνθούν και όχι ένα 'CD' ή η εκθείαση ενός, ούτως ή άλλως, κορυφαίου αυτοκινήτου...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά μήπως πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω; Το θέμα έχει να κάνει με προτάσεις προς το περιοδικό και εδώ και αρκετές σελίδες δεν έχω δει κάτι τέτοιο.Υ.Γ.: άλλα είναι τα προβλήματα του περιοδικού, που απογοητεύουν τους παλιούς αναγνώστες του και τους αναγκάζουν ν' απομακρυνθούν και όχι ένα 'CD' ή η εκθείαση ενός, ούτως ή άλλως, κορυφαίου αυτοκινήτου...
Δηλαδή όλη αυτή η κουβέντα δεν αφορά πρόταση προς το περιοδικό;Υπάρχει σοβαρότερο θέμα από την αμεροληψία,την ανικειμενικότητα,την τίμιότητα-πως διαχειρίζονται-στα χρήματα που δίνουμε κάθε μήνα εδώ και χρόνια,την ειλικρίνεια και τον υγιή ανταγωνισμό των εταιρειών;Και στο κάτω κάτω μόνοι τους οι διαχειριστές του forum 'έφεραν' τη συζήτηση εδώ.Εγώ είχα ανοίξει ανεξάρτητο thread.Είμαι περίεργος να ακούσω την πρότασή σου προς το περιοδικό.
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά μήπως πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω; Το θέμα έχει να κάνει με προτάσεις προς το περιοδικό και εδώ και αρκετές σελίδες δεν έχω δει κάτι τέτοιο.
Υ.Γ.: άλλα είναι τα προβλήματα του περιοδικού, που απογοητεύουν τους παλιούς αναγνώστες του και τους αναγκάζουν ν' απομακρυνθούν και όχι ένα 'CD' ή η εκθείαση ενός, ούτως ή άλλως, κορυφαίου αυτοκινήτου...
Δηλαδή όλη αυτή η κουβέντα δεν αφορά πρόταση προς το περιοδικό;Υπάρχει σοβαρότερο θέμα από την αμεροληψία,την ανικειμενικότητα,την τίμιότητα-πως διαχειρίζονται-στα χρήματα που δίνουμε κάθε μήνα εδώ και χρόνια,την ειλικρίνεια και τον υγιή ανταγωνισμό των εταιρειών;Και στο κάτω κάτω μόνοι τους οι διαχειριστές του forum 'έφεραν' τη συζήτηση εδώ.Εγώ είχα ανοίξει ανεξάρτητο thread.Είμαι περίεργος να ακούσω την πρότασή σου προς το περιοδικό.
Άλλο πράγμα είναι η πρόταση και άλλο η μομφή, ιδιαίτερα όταν υπεραναλύεται μέχρις εσχάτων. Υπήρξα για 22 συναπτά έτη αναγνώστης του περιοδικού. Είχε αρχίσει να με κουράζει εδώ και 4-5 χρόνια, για λόγους που δεν αναλύονται σύντομα. Το ποτήρι ξεχείλησε με τη μετάθεση της ημερομηνίας κυκλοφορίας εξ' αιτίας του 500αριού. Από ΄κει και πέρα, θα ήταν άκαιρο να κάνω κάποια συγκεκριμένη πρόταση, μιας και αποφάσισα, πως δεν πρόκειται (και λυπάμαι που το λέω) να αγοράσω ξανά τους 4Τ.
Υ.Γ.: ο Σ.Χ. επισκέπτεται πού και πού το φόρουμ και πιστεύω πως θα ήταν ο πιο αρμόδιος όλων να σου απαντήσει (αν δεν το 'χει κάνει ήδη, δεν παρακολούθησα ΟΛΕΣ τις προηγούμενες σελίδες...) επί αυτών που έκανε και είπε.
-
Ξεχώρισα επίσης, τη γνωριμία της νέας Μ3, που βρήκα mutatis mutandis -'γνωριμία' γαρ-, αναλυτική, ευανάγνωστη, ξεκάθαρη και με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μία παρατήρηση μόνο: στην εισαγωγή, στο σημείο όπου ο συντάκτης αναφέρεται στην Ε30, γράφει ότι 'στα χρόνια που ακολούθησαν η έκδοση Μ3 δεν περιορίστηκε μόνο στο 2θυρο αμάξωμα, αλλά επεκτάθηκε στο 4θυρο και στην κάμπριο έκδοση. Όλα τα παραπάνω απέφεραν στη φίρμα 18.000 πωλήσεις μέχρι το 1991, όταν ολοκληρώθηκε ο κύκλος ζωής του μοντέλου...'.
Εκ παραδρομής αναφέρθηκε το '4θυρο', καθώς η Ε30 παράχθηκε μόνο σε 2θυρο και Cabrio, ενώ και οι συνολικές πωλήσεις όλων των Μ3 Ε30 μέχρι το 1991 ήταν μόλις 4.531, εκ των οποίων οι 786 Cabrio. Πταίσματα βέβαια...
Mea culpa τα 4θυρα Ε30 Μ3 που ποτέ δεν υπήρξαν.
Όσο για τις συνολικές πωλήσεις του μοντέλου αυτές έφθασαν τις 18000 μονάδες, τουλάχιστον με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της BMW.
Kατά τα λοιπά, συγνώμη για την καθυστερημένη μου αντίδραση.ΝΤ
-
Ο χρήστης ivan έγραψε:
Ξεχώρισα επίσης, τη γνωριμία της νέας Μ3, που βρήκα mutatis mutandis -'γνωριμία' γαρ-, αναλυτική, ευανάγνωστη, ξεκάθαρη και με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μία παρατήρηση μόνο: στην εισαγωγή, στο σημείο όπου ο συντάκτης αναφέρεται στην Ε30, γράφει ότι 'στα χρόνια που ακολούθησαν η έκδοση Μ3 δεν περιορίστηκε μόνο στο 2θυρο αμάξωμα, αλλά επεκτάθηκε στο 4θυρο και στην κάμπριο έκδοση. Όλα τα παραπάνω απέφεραν στη φίρμα 18.000 πωλήσεις μέχρι το 1991, όταν ολοκληρώθηκε ο κύκλος ζωής του μοντέλου...'.
Εκ παραδρομής αναφέρθηκε το '4θυρο', καθώς η Ε30 παράχθηκε μόνο σε 2θυρο και Cabrio, ενώ και οι συνολικές πωλήσεις όλων των Μ3 Ε30 μέχρι το 1991 ήταν μόλις 4.531, εκ των οποίων οι 786 Cabrio. Πταίσματα βέβαια...
Όσο για τις συνολικές πωλήσεις του μοντέλου αυτές έφθασαν τις 18000 μονάδες, τουλάχιστον με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της BMW.
Ούτε μία κουβέντα για την ταμπακιέρα.....
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... 117#993117 -
Ο χρήστης ivan έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα στοιχεία, που παρέθεσα είναι από το βιβλίο του Τ.Lewin, 'The Complete Book Of BMW, Every Model Since 1950', με αναλυτικές ταξινομήσεις κατ' έτος.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά μήπως πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω; Το θέμα έχει να κάνει με προτάσεις προς το περιοδικό και εδώ και αρκετές σελίδες δεν έχω δει κάτι τέτοιο.Υ.Γ.: άλλα είναι τα προβλήματα του περιοδικού, που απογοητεύουν τους παλιούς αναγνώστες του και τους αναγκάζουν ν' απομακρυνθούν και όχι ένα 'CD' ή η εκθείαση ενός, ούτως ή άλλως, κορυφαίου αυτοκινήτου...
Είμαι αναγνώστης των 4Τ εδώ και 25 χρόνια και τολμώ να ομολογήσω ότι ο Καβαθάς και κάποιοι παλιοί συνεργάτες του, μέσω του εν λευκώ έχουν συμβάλει στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου . Με αφορμή, την οξεία ομολογώ, επιστολή του ΚΚ265 γράφτηκα στο φόρουμ για να καταθέσω την άποψή μου .
Καταλαβαίνω την αγανάκτησή του γιατί και εγώ είμαι αγανακτησμένος από τους 4Τ των τελευταίων ετών . Για να μην μακρυγορώ θα σας πω ότι γράφουνε τα ίδια και τα ίδια όσον αφορά μάρκες και μοντέλα . Πάρτε για παράδειγμα το τέστ της Μ3 Ε46 και αλλάξτε τα τεχνικά χαρακτηριστικα και τις φωτογραφίες με αυτά της Ε92 και έχετε έτοιμο το άρθρο για το καινούριο μοντέλο . Κάθε φορά που δοκιμάζουν ένα καινούριο ΑΟΥΝΤΙ ή ΜΕΡΤΣΕΝΤΕΣ γράφουν ακριβώς τα ίδια πράγματα , πχ καμιά σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα , τώρα έγιναν σπορτίφ για τον πραγματικό οδηγό κλπ . Από ότι φαίνεται οι αναγνώστες έχουν βαρεθεί να διαβάζουν αυτές τις κατευθυνόμενες κοινοτυπίες . Ο λόγος που γράφονται τέτοιου είδους άρθρα θα μπορούσε να είναι η ασχετοσύνη και η απειρία . Με μεγάλη μου λύπη όμως το βίντεο με διέψευσε εν μέρη ... -
που τη διάβασες;
έχουν πρόσβαση στο φόρουμ μη εγγεγραμμένοι; -
Ο χρήστης ast έγραψε:
που τη διάβασες;
έχουν πρόσβαση στο φόρουμ μη εγγεγραμμένοι;Όχι, οι ξαναγραμμένοι όμως έχουν
-
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
που τη διάβασες;
έχουν πρόσβαση στο φόρουμ μη εγγεγραμμένοι;Αγαπητέ συγνώμη για την λάθος διατύπωση, ενοώ ότι πρώτη φορά συμμετείχα γράφοντας. Επί της ουσίας έχετε κάτι να πείτε ?
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό