-
προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να φύγει ο Καββαθάς. Το αντίθετο μάλιστα. Για μένα είναι άνθρωπος που εμπνέει το σεβασμό στο χώρο του αυτοκινήτου. Άνθρωπος που ναι μεν έχει κάνει λάθη, αλλά από την άλλη, άνθρωπος με συναίσθημα. Τουλάχιστον έτσι τον καταλαβαίνω εγώ μέσα από τα κείμενα του.
Παρατηρήστε όμως κάτι...ακόμα και εμείς που κριτικάρουμε έντονα το περιοδικό στο συγκεκριμένο τόπικ, συμφωνούμε στο ότι το περιοδικό παρά τα λάθη του είναι το καλύτερο αυτοκινητιστικό περιοδικό στην Ελλάδα.
Αυτό μπορεί να σημαίνει 2 πράγματα: είτε ότι ο ανταγωνισμός είναι για τα μπάζα οπότε επικρατεί ο μονόφθαλμος ανάμεσα σε τυφλούς είτε ότι το περιοδικό μας έχει δείξει τόσα χρόνια ότι μπορεί να κινηθεί σε ανώτερα επίπεδα ποιοτικά με αποτέλεσμα να μας κάνει να απαιτούμε από κάθε νέο τεύχος του. Εγώ πιστεύω το δεύτερο γι' αυτό και πάντα θα κάνω καλοπροαίρετη κριτική αλλά και θα εκφράζω στον ίδιο τόνο τα όποια παράπονα έχω. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ποιος μαλάκας το έχει γράψει αυτό;
Βλέπε Car
Καλά, η συγκεκριμένη...παραλία , είναι πολύ χάλια! Ολο αχινούς, πίσσες και...σκ@τα!
Προσωπικά θεωρώ το car (τον τελευταίο έναν χρόνο που το αγοράζω τουλάχιστον) πολύ καλύτερο από την πλειοψηφία των αυτοκινητιστικών περιοδικών αν όχι το καλύτερο.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Οταν λετε'Η εν λογω κυρια πηρε αυτο που ειχε και δεν το πεταξε στα σκουπιδια' δεν πιστευω να εννοειτε την ικανοτητα της στο γραψιμο.
Νομιζω οτι η κα Σουλιωτη με το δειγμα γραφης που εχει δωσει μεχρι τωρα δεν μας εχει δειξει οτι ειναι το κατι το διαφορετικο παρα μονο οταν φωτογραφιζεται.
Φυσικα γουστα ειναι αυτα και περι ορεξεως κολοκυθοπιττα.
Αφηστε μας να εχουμε τη γνωμη οτι η εν λογω κυρια αδραξε την ευκαιρια να προβληθει και δεν την πεταξε στα σκουπιδια.Οχι δεν εννοώ τη πένα της, έπρεπε να το διευκρινήσω.
Νομίζω όμως πως η πορεία ενός ανθρώπου καθορίζεται απο τις επιλογές και τις δραστηριότητές του.
Έτσι λοιπόν η Κα Σουλιώτη, κατάφερε (με την όποια προσπάθεια κατέβαλε) να βρεθεί σε ένα χώρο που φαινομενικά είναι ξένος για κορίτσια αυτής της τάξης. Αυτό και μόνο αξίζει έστω τη συμπάθειά μας.
Γιατί φαλκιδεύουμε την προσπάθειά της?
Το ίδιο θα θέλαμε να κάνουν σε εμάς?
Ποιός απο τους αναγνώστες δεν έχει προσπαθήσει για έναν σκοπό, και πώς θα αισθανόταν έαν τον αντιμετώπιζαν επιθετικά. Ή μάλλον, διότι αποτελεί γεγονός και όλοι το έχουν ζήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πως αισθάνεται όταν χλευάζουν την προσπάθειά του??
Έστω πως η Κα Σουλιώτη, αλλα και κάθε παρόμοια περίπτωση, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εκδόσεων (στη συγκεκριμένη περίπτωση), μήπως θα έπρεπε, αντί να ζητούμε την καθαίρεσή της, να της δώσουμε μία ευκαιρία, και δύο και τρείς, για να βελτιωθεί???
Να λοιπόν για ποιό λόγο θα αγοράσω τους επόμενους 4Τ. -
1002 ευκαιρίες να πάρει για να βελτιωθεί το μοντέλο που τελικά κάποιοι είχαν την διορατικότητα να καταλάβουν ότι μπορεί και να έχει ταλέντο και ικανότητες για να γράφει στους 4Τροχούς.
Ευτυχώς πάντως που κάποιος κατάλαβε την ικανότητά της στο γράψιμο και θα την απολαμβάνουμε κάθε μήνα, αντί το ταλέντο της να πάει χαμένο.
Από εμένα τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα χλευασμού προς το μοντέλο, ούτε σκληρότητας προς κάποιον που προσπαθεί να τα πάει καλά στην εργασία του (που είναι θεμιτό και αξίζει βοήθειας).
Αυτό που με «χαλάει» είναι ότι με κάποιο τρόπο φαίνεται να επιβλήθηκε (από πού δεν ξέρω) η παρουσία της. Μετρήστε πόσες φορές υπάρχει φωτό της στο τελευταίο τεύχος.
Τόσοι καλοί αυτοκινητικοί - και όχι μόνο - συντάκτες έχουν περάσει από τους 4Τροχούς και μόνο η Ι.Σ. είχε το προνόμιο να πετάξει με πολεμικό αεροσκάφος. Και μάλιστα σαν να μπορεί κανείς να το κάνει εύκολα αυτό.
Προσλάβετε κάποιο ταλεντάκι (θυμηθείτε τον Κ. Λακαφώση) που έχει γνώσεις, πένα, ενθουσιασμό, διαφορετική ματιά στην αυτοκίνηση κλπ που απαιτεί η δουλειά του αυτοκινητικού συντάκτη. Αυτό θέλει το περιοδικό, όχι μοντέλα που κοντά στα 35 τους χρόνια βαπτίστηκαν δημοσιογράφοι των 4Τροχών. Δώστε τα λεφτά, ώστε κάποιες αξίες (π.χ. Φιλιππακόπουλος) να ξαναγράφουν στο περιοδικό.
Τεσπά, το περιοδικό θα αγοράζεται κάθε μήνα, αλλά με μισή καρδιά. Είναι και άλλα εκτός της Ι.Σ., που δεν είναι για τώρα.
Jacob
-
Τα έξοδα των κατά καιρούς πτήσεων, ποιός τα πληρώνει;
Αναρωτιέμαι...
Χωρίς προβοκατόρικη διάθεση.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Τα έξοδα των κατά καιρούς πτήσεων, ποιός τα πληρώνει;
Αναρωτιέμαι...
Χωρίς προβοκατόρικη διάθεση.Χωρις να'χω τη παραμικρη σχεση με το αντικειμενο φρονω οτι ετσι και αλλιως το αεροπλανο θα σηκωθει.
Απλως ο πολιτης επιβατης 'προσθετει' χρονο στον ιπταμενο αλλα και 'στερει' απο καποιον ικαρο 40-60 λεπτα διδασκαλιας.
Το ΓΕΑ διδει τετοιες αδειες (ισως) στα πλαισια των δημοσιων σχεσεων του. -
Έχει ξαναγραφτεί, πως όποιος οδηγεί αυτοκίνητο με αυτοκόλλητο των 4Τ καλό είναι να προσέχει και λίγο γιατί αν κάνει τη στραβή το κράξιμο δεν το γλιτώνει.
Το Σάββατο το μεσημέρι λοιπόν, ανέβαινα κεντρικό δρόμο (σε στενά) όπου ανεβαίνει και λεωφορείο και κατ'επέκταση έχει και προτεραιότητα. Γνωρίζοντας για τις ηλιθιότητες που κάνουν μερικοί στα κάθετα στενά όπου έχουν στοπ, πάντα όταν φτάνω σε διασταυρωση με κάθετους δρόμους ελαττώνω ταχύτητα. Σε ένα τέτοιο κάθετο στενό λοιπόν, γυναίκα με ασημί new rav4 με αυτοκόλλητα δοκιμής των 4τ στις πόρτες και πινακίδα ΙΖΒ**** αν συγκράτησα σωστά, σταματάει για τα προσχήματα στο στοπ, με βλέπει ότι ανεβαίνω το κεντρικό δρόμο με τη προτεραίοτητα, και διασχίζει το δρόμο ατάραχη και με το πάσο της χωρίς ούτε καν να κοιτάξει πόσο είχα πλησιάσει, διατηρώντας το βλέμα της μπροστά της, αντί να δει στον κεντρικό δρόμο τι γίνεται (που αν δεν έκοβα εσκεμμένα στις διασταυρώσεις πολύ πιθανό να υπήρχε και δυσάρεστη εξέλιξη). Αμφιβάλλω αν κατάλαβε τι έκανε. Λίγη περισσότερη προσοχή δεν βλάπτει!
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Αυτό που με «χαλάει» είναι ότι με κάποιο τρόπο φαίνεται να επιβλήθηκε (από πού δεν ξέρω) η παρουσία της. Μετρήστε πόσες φορές υπάρχει φωτό της στο τελευταίο τεύχος.Προφανώς, για να βγαίνει φωτογραφίες την πληρώνουν.
Τα πρίμιουμ μοντέλα στα οποία φωτογραφίζεται απευθύνονται σε παρόμοιο κοινό. Μάλλον αυτή τη σκέψη έκανε το περιοδικό.
-
Φωτογραφίες του ΚΚ δεν έχει πάντως...
Γενικά οι γκόμενες πάντα ταιριάζανε με τα αυτοκίνητα αρα τι μας νοιάζει...
Στο GTI της χρονιάς γιατί δε την φέρανε.. Ειχε πολύ ήλιο? και θα χάλαγε το δερματάκι της?
-
-
EVO drive συμφωνώ κι εγώ
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
EVO drive συμφωνώ κι εγώevo top gear συμφωνω....
στα αλλα οχι και ετσι...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
EVO drive συμφωνώ κι εγώ
evo top gear συμφωνω....
στα αλλα οχι και ετσι...
Αλλη προταση προς τους 4Τ ;
-
κανα βυζάκι? θα παίξει?
Είναι η φυσική εξέλιξη.... Αφου με το ζόρι κρατιούνται..... Οταν βλέπω τις φωτογραφίες από τα σαλόνια αυτοκινήτου αυτό σκέφτομαι πάντα
-
Ο χρήστης Nikos997 έγραψε:
Σίγουρα έχουν φύγει top δημοσιογράφοι όπως και αναφέρθηκε πιο πάνω όπως ο Δήμου, ο Λακαφώσης και ο Φιλιππακόπουλος.Ο Νίκος Δήμου δεν είναι δημοσιογράφος.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Σίγουρα έχουν φύγει top δημοσιογράφοι όπως και αναφέρθηκε πιο πάνω όπως ο Δήμου, ο Λακαφώσης και ο Φιλιππακόπουλος.
Ο Νίκος Δήμου δεν είναι δημοσιογράφος.
Και ομως Νικολακη.
'........το 1983 αποσυρθηκε απο την επιχειρηματικη δραστηριοτητα για να ασχοληθει αποκλειστικα με το γραψιμο.
Απο το 1979 δημοσιογραφει:επωνυμες στηλες στα περιοδικα:*Επικαιρα,4 Τροχοι,Τεταρτο,Φωτογραφος,Status, Odyssey,RAM * και στις εφημεριδες:Το Βημα,Καθημερινη,.......Απο το εξωφυλλο του βιβλιου του '' Η τελεια διαδρομη' Αθηνα 1997.
-
Τα ξέρω αυτά. Μπορείς να τον πεις αρθρογράφο, δημοσιογράφος όμως δεν είναι.
Κατά βάση παραμένει ένας αστείρευτος συγγραφέας.
-
Συνειδητοποίησα ότι τους τελευταίους 2 μήνες δεν έχω πάρει 4Τ, μετά από αρκετά χρόνια.
Διαβάζοντας χθες ένα σχετικά πρόσφατο τεύχος, κατάλαβα ότι αυτό που έκανε το ενδιαφέρον μου να πάρει την κατιούσα είναι αυτό το συνεχές 'ναι μεν, αλλά'. Οι δοκιμές κατέληξαν να μου φαίνονται νερόβραστες, λίγο από αναδημοσιεύσεις δελτίων τύπου μαζί με μερικά σχόλια. Κατέληγα να τελειώνω ένα άρθρο και να μην έχω σχηματήσει καμιά άποψη. Δεν μπορεί να ναι όλα τα αυτοκίνητα ΤΟΣΟ καλά και οι διαφορές μεταξύ τους τόσο μικρές.
Θα μου λείψουν σίγουρα τα κείμενα του ΑΤ, αλλά δεν ξέρω αν θα αγοράσω ξανά το περιοδικό.
Έκοψα και το drive εδώ και καιρό και έχω γεμίσει και 3 σακούλες με παλιά τεύχη για ανακύκλωση. Οι συγκρίσεις οδικής συμπεριφοράς με πιτόγυρα με κούρασαν αφάνταστα...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τα ξέρω αυτά. Μπορείς να τον πεις αρθρογράφο, δημοσιογράφος όμως δεν είναι.**Κατά βάση παραμένει ένας αστείρευτος ** συγγραφέας.
Ρε πατατα απο τη στιγμη που το παραδεχεται και ο ιδιος (μιας και ειναι γραμμενα σε ΔΙΚΟ του βιβλιο) τι μου τσαμπουνας;
Στη δευτερη προταση συμφωνω εν μερει. Καιρο εχω να ακουσω για καινουργιο βιβλιο του.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τα ξέρω αυτά. Μπορείς να τον πεις αρθρογράφο, δημοσιογράφος όμως δεν είναι.
**Κατά βάση παραμένει ένας αστείρευτος ** συγγραφέας.
Ρε πατατα απο τη στιγμη που το παραδεχεται και ο ιδιος (μιας και ειναι γραμμενα σε ΔΙΚΟ του βιβλιο) τι μου τσαμπουνας;
Στη δευτερη προταση συμφωνω εν μερει. Καιρο εχω να ακουσω για καινουργιο βιβλιο του.
και τωρα θα σηκώσει το γάντια και θα γίνει.....
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό