-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δεν έχει καλες ξαδέρφες.....
που να δεις τι θα πάθει το Type R
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Θα είναι τόσο λίγα δυστυχώς που θα πουληθούν όλα.... Αρα τι να λέμε....
Σημ.... Στο type-R θα ακούμε για τον ημιάκαπτο χωρίς να τον έχουμε προσέξει ότι υπάρχει στο Clio...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Θα είναι τόσο λίγα δυστυχώς που θα πουληθούν όλα.... Αρα τι να λέμε....
Σημ.... Στο type-R θα ακούμε για τον ημιάκαπτο χωρίς να τον έχουμε προσέξει ότι υπάρχει στο Clio...
Δεν με προσέχεις καθόλου
και Clio, Megane, Laguna, 307, C4, new Auris/Corolla κλπ
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Οσο για το παράδειγμα μου είναι κατά τη γνώμη μου εύστοχο καθώς σου λέω ότι έχω τις προδιαγραφές αλλά δεν έχω αποτέλεσμα....
Αρα κάτι φταίει σε μένα λοιπόν.... γιατί όχι και στο ΛΕΟΝ/....
Πχ και εγω μπορεί να έχω 100 ξαδέρφες (στη θέση της ξαδέρφης βάλτε αυτό που καταλαβαίνετε) και να λένε τι παιδαράς που είμαι αλλά καμία φίλη τους να μη με θέλει...
Φίλε coyote, ίσως να μην ήμουν αρκετά σαφής...
Να το επαναδιατυπώσω...
Επειδή στις πωλήσεις αυτοκινήτων παίζουν ρόλο χιλιάδες παράγοντες, που -συχνά- δεν έχουν να κάνουν με το αν το αυτοκίνητο είναι καλό, μέτριο ή κακό -και που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί οι παράγοντες-, είναι απαραίτητο να τους αποσυνδέουμε από την προσπάθειά μας να δούμε αν το αυτοκίνητο είναι καλό/μέτριο/κακό ή κάπου ενδιάμεσα.
Αν οι πωλήσεις ήταν ενδεικτικές της αρτιότητας ή μη των αυτοκινήτων, τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά: θα ανοίγαμε τις σελίδες του ΣΕΑΑ, και αυτομάτως το προηγούμενο Accent θα αναγόταν σε κορυφαίο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς.
Αλλά δεν μας λένε αυτό οι πωλήσεις του Accent!
Αντιθέτως τι μας λένε; Ό,τι πιθανότατα είχε καλό λόγο τιμής προς αξία, ίσως καλό after sales, εγγύηση, και βόλεψε πολλούς που ήθελαν απλώς ένα αξιόπιστο μεταφορικό μέσο, αλλά δεν είχαν (ή δεν ήθελαν να διαθέσουν) περισσότερα λεφτά από αυτά που κόστιζε το Accent. Νομίζω είναι μία εύλογη εξήγηση της εμπορικής του επιτυχίας.Συμφωνούμε. Απλά οι περισσότεροι εδώ μέσα υποστηρίζουμε ότι οι πωλήσεις αποτυπώνουν ένα μεγάλο δείγμα της συμπεριφοράς του καταναλωτικού κοινού, της αποδοχής που έχει ένα μοντέλο και της αντίληψης που έχουν για αυτό οι απλοί καταναλωτές και άτομα που ασχολούνται με την αυτοκίνηση. Το δείγμα αυτό αφορά αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.
Αντίθετα το δείγμα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη ενός αυτοκινήτου ως το καλύτερο της χρονιάς, περιορίζεται σε λίγα άτομα από τον ίδιο χώρο...
Οπότε είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να αποφανθείς ότι ένα αυτοκίνητο είναι επιτυχημένο στη συνείδηση των καταναλωτών ή γενικά των φίλων της αυτοκίνησης, στηριζόμενος σε ουσιαστικά στοιχεία και τεκμήρια (δηλ. πωλήσεις, αποδοχή και γνώμη κοινού για το αυτοκίνητο κτλ), και άλλο μια ομάδα ανθρώπων να χρήζει ένα αυτοκίνητο 'πετυχημένο' χωρίς να έχει καταλάβει κανείς τον ουσιαστικό λόγο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Οσο για το παράδειγμα μου είναι κατά τη γνώμη μου εύστοχο καθώς σου λέω ότι έχω τις προδιαγραφές αλλά δεν έχω αποτέλεσμα....
Πχ και εγω μπορεί να έχω 100 ξαδέρφες (στη θέση της ξαδέρφης βάλτε αυτό που καταλαβαίνετε) και να λένε τι παιδαράς που είμαι αλλά καμία φίλη τους να μη με θέλει...
Να το επαναδιατυπώσω...
Επειδή στις πωλήσεις αυτοκινήτων παίζουν ρόλο χιλιάδες παράγοντες, που -συχνά- δεν έχουν να κάνουν με το αν το αυτοκίνητο είναι καλό, μέτριο ή κακό -και που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί οι παράγοντες-, είναι απαραίτητο να τους αποσυνδέουμε από την προσπάθειά μας να δούμε αν το αυτοκίνητο είναι καλό/μέτριο/κακό ή κάπου ενδιάμεσα.
Αν οι πωλήσεις ήταν ενδεικτικές της αρτιότητας ή μη των αυτοκινήτων, τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά: θα ανοίγαμε τις σελίδες του ΣΕΑΑ, και αυτομάτως το προηγούμενο Accent θα αναγόταν σε κορυφαίο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς.
Αντιθέτως τι μας λένε; Ό,τι πιθανότατα είχε καλό λόγο τιμής προς αξία, ίσως καλό after sales, εγγύηση, και βόλεψε πολλούς που ήθελαν απλώς ένα αξιόπιστο μεταφορικό μέσο, αλλά δεν είχαν (ή δεν ήθελαν να διαθέσουν) περισσότερα λεφτά από αυτά που κόστιζε το Accent. Νομίζω είναι μία εύλογη εξήγηση της εμπορικής του επιτυχίας.Συμφωνούμε. Απλά οι περισσότεροι εδώ μέσα υποστηρίζουμε ότι οι πωλήσεις αποτυπώνουν ένα μεγάλο δείγμα της συμπεριφοράς του καταναλωτικού κοινού, της αποδοχής που έχει ένα μοντέλο και της αντίληψης που έχουν για αυτό οι απλοί καταναλωτές και άτομα που ασχολούνται με την αυτοκίνηση. Το δείγμα αυτό αφορά αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.
Αντίθετα το δείγμα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη ενός αυτοκινήτου ως το καλύτερο της χρονιάς, περιορίζεται σε λίγα άτομα από τον ίδιο χώρο...
Οπότε είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να αποφανθείς ότι ένα αυτοκίνητο είναι επιτυχημένο στη συνείδηση των καταναλωτών ή γενικά των φίλων της αυτοκίνησης, στηριζόμενος σε ουσιαστικά στοιχεία και τεκμήρια (δηλ. πωλήσεις, αποδοχή και γνώμη κοινού για το αυτοκίνητο κτλ), και άλλο μια ομάδα ανθρώπων να χρήζει ένα αυτοκίνητο 'πετυχημένο' χωρίς να έχει καταλάβει κανείς τον ουσιαστικό λόγο.
ξαδερφάκια?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μπορεί να μας πει κάποιος στο επόμενο τεύχος τους λόγους που δε πουλάει το ΛΕΟΝ ή είναι πολύ βαρύ να το γράψουμε αυτό?Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν πουλάει λόγω ονόματος. Γιατί, πίστεψέ με, είναι ΠΟΛΥ μικρό το ποσοστό των αγοραστών που ξέρουν ότι Leon και Golf είναι αδέλφια. Οι περισσότεροι προσκυνούν το Golf (για το V, όχι άδικα), και φτύνουν το 'Σεατάκι'. Δεν ξέρουν.
Μηπως τα μοντέλα που αρέσουν στους δημοσιογράφους είναι πολύ ακριβά ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είσαι ο πληρώνω και όχι ο ΔΩΡΕΑΝ τεστ drive αντιπροσωπείας...
Καθόλου ακριβά δεν είναι τα Seat, ίσα ίσα. Όπως λέω και πιο πάνω, αλλού είναι το πρόβλημα.
Πιστεύω και εγω ότι το FR μπορεί να τους αρέσει.... ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ των περισσότερων ΕΛΛΗΝΩΝ που θα βάζουν από την τσέπη τους 30Κ για σεατ δε δίνουν και πολύ περισσότερο για την αίσθηση πολυτέλειας που έχει στα 30Κ
Σωστός είσαι, και καμία αντίρρηση δεν έχω. Δεν δίνουν εύκολα 30 χιλιάρικα για Seat. Για μένα, και για όποιον γνωρίζει τι μπορεί να κάνει αυτό το Seat, τα 30k είναι μια χαρά τιμή.
Μπορείς να μου βρείς ποσοι εκπρόσωποι του τύπου αγόρασανε με πραγματικά (δικά) τους λεφτά ΣΕΑΤ? και μάλιστα 1,4 ή 1,6 LEON?
Ούτε εγώ μπορώ να στο πω αυτό. Μπορώ όμως με κάθε ειλικρίνεια να σου πω, ότι αν είχα 30k διαθέσιμα για αγορά αυτοκινήτου, αύριο το πρωί θα τα ακούμπαγα στο Leon (και όχι στο MPS, για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους). Δεν είναι μυστικό ότι μας αρέσει το Leon, και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κρινόμαστε σε μηνιαία βάση γι' αυτό. Ακόμα και το 1.4 που δεν παίρνει τα πόδια του, είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ να το οδηγείς, όσο κι αν μπορεί να σου κάνει εντύπωση αυτό. Έχει ΑΝΑΡΤΗΣΗ, έχει ΤΙΜΟΝΙ, έχει ΧΩΡΟΥΣ, έχει κορυφαία θέση οδήγησης, έχει καλό κλιματιστικό, καλό Hi-Fi, και, και, και... Πειράζει;
-
Κρινόσαστε γιατί γράψατε (όπως είπε) πιο πάνω ότι είναι πετυχημένο? και κανένας μάλλον δε το κατάλαβε...
Χρόνια τώρα βλέπω δε μία συμπάθεια στη ΣΕΑΤ που δεν την κατάλαβα....
Επίσης οταν λέω ότι συμπαθείτε κάποιον έχω λόγο που το λέω
Το έχω πει κι άλλες φορές...
Για μένα δεν είναι σωστό να παρετε λεφτά για να κάνετε για παράδειγμα Seat festival? Δε μου κάθετε. Δεν είμαι εγω το αφεντικό σας και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνω... (δικαίως εννοω)
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Προφανώς ο συγγραφέας έχει στόχο να τονίσει ότι και τα δύο αυτοκίνητα είναι ΑΡΓΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και τα 1.6 είναι προτιμότερα και για τα δύο αυτοκίνητα. Το συγκριτικό όμως, στοχο είχε να δείξει πώς τα πάνε οι φθηνές προτάσεις της κατηγορίας. Στην πόλη, ναι, κινείσαι σβέλτα, με τα θεόκοντα κιβώτια που έχουν και τα δύο. Πιο έξω... δεν.
Εν ολίγοις: για ένα καθημερινό αυτοκίνητο που δεν θα έχει κανείς απαιτήσεις για γρήγορο ταξίδι, καλά τα καταφέρνουν. Το δε Altea, πολύ καλύτερα κι ας είναι κατά τι πιο αργό. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο πλαίσιο.-
νομίζω πως το ρουμστερ δεν είναι αργό ή τουλαχιστον τόσο αργό! Ο κινητήρας αυτός τελικά δείχνει τα δόντια ακόμα και στον 100άρη.
Τίποτα δεν είναι προφανές και τουλάχιστον έτσι όπως γράφτηκε το άρθρο. Δοκιμάσανε το πιο αργό 'πολυμορφικό' που όποιος το πάρει θα το πάρει να κυκλοφορεί παντού και φορτωμένος και πέρασε έτσι! Ούτε ένα ναι μεν αλλά στο συμπέρασμα. Ούτε ενα γιουχαισμα για τις επιδόσεις και το κιβώτιο που με τις σχέσεις που το βλέπουν τα γιαπωνέζικα χιλιάρια και γελάν.Άλλο LEON και άλλο ALTEA (αλήθεια το λέω!). Επίσης δεν είναι αυτοκίνητο πόλης και αν το αντιμετωπίσουμε έτσι ακυρώνονται όλα τα συν που αναφέρονται για τιμόνι, θέση οδήγησης και ανάρτηση (και τα γα@με όλα, περί κατηγοριών, άτος στα μετέωρα, rx8 με το εφάπαξ κτλ).Τέσσερα άτομα με μπαγκάζια ταξιδεύουν με δαύτο;
υγ1 εμένα πάντως το λεον μου αρέσει και πιστεύω πως όταν μπει ο tsi θα ξεπουλήσει, ειδικά στους καγκουράνθρωπους που με έχουν κάνει να ντρέπομαι όταν λέω ότι έχω ίμπιζα Και είναι και οι μισοί στα συνεργεία έτσι γμτ!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Να το επαναδιατυπώσω...
To θέμα όμως είναι δεν μπορείς να βασιστείς σε ένα δείγμα, εγώ σου λέω και ενός δισεκατομμυρίου αγοραστών, και να το χρησιμοποιήσεις ως απόδειξη του αν το αυτοκίνητο είναι καλό ή όχι.
Ο πιο λογικός δρόμος για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, είναι να εξετάσεις, με συγκεκριμένα κριτήρια το ίδιο το αυτοκίνητο. Να καταλήξεις στο ότι έχει αυτή τη χ συμπεριφορά στο δρόμο (με τις ψ παραμέτρους), ότι είναι έτσι ποιοτικά, ότι είναι αλλιώς στους χώρους, ότι έχει αυτές τις επιδόσεις κ.ο.κ.Οι αγοραστές πολλές φορές αγνοούν το πιο είναι καλύτερο με 'αντικειμενικά' κριτήρια, αγνοούν και το αν θα ταίριαζε στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τους περισσότερο από αυτό που τελικά επέλεξαν.
Φαντάζεσαι το γιατί...ΔΙΟΤΙ, οι αγοραστές επιλέγουν με υπ.αριθμ. 1 κριτήριο το αν τους αρέσει σχεδιαστικά ή όχι (δεν το μέμφομαι ως κριτήριο, αντιθέτως είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό), επιλέγουν βάσει σήματος (και όπως εύστοχα σημείωσε και ο Krusenstern είναι ένας βασικός λόγος που πουλάει το Golf και όχι το Leon) και επιλέγουν με ό,τι παλαβό κριτήριο μπορείς να φανταστείς (π.χ. η πόρτα του Avensis είναι πιο βαριά από του Passat=το Avensis είναι ασφαλέστερο από το Passat).
Coyote, να σου θυμίσω τη γνώμη μου για το διαγωνισμό του ελληνικού COTY;
Ένας τρόπος έμμεσης διαφήμισης είναι.Η άποψη μου για το Leon, (ότι δηλαδή είναι ένα καλό αυτοκίνητο και στα 1.4 και στα 1.6), δεν σχετίζεται φυσικά, με κανέναν τρόπο με την ετυμηγορία του διαγωνισμού.
Είναι ένα καλό αυτοκίνητο, με βάση πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία έχουν συζητηθεί ουκ ολίγες φορές.
Τώρα, αν οι Έλληνες δεν γουστάρουν το σχήμα του ή οτιδήποτε άλλο, είναι φυσικά δικαίωμά τους, και δεν υπάρχει συζήτηση! Αλλά δεν θα βγάλουμε το Leon κακό αυτοκίνητο (ή μέτριο) επειδή οι περισσότεροι επιλέγουν π.χ. Astra. -
Όπως είχε πει πάντως ο Wollinsky του Monde, είναι προτιμότερο να είσαι αποτυχημένος ως έξυπνος, παρά επιτυχημένος ως βλάκας...
-
και σίγουρα χειρότερο το αποτυχημένος και βλάκας
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
ΔΙΟΤΙ, οι αγοραστές επιλέγουν με υπ.αριθμ. 1 κριτήριο το αν τους αρέσει σχεδιαστικά ή όχι (δεν το μέμφομαι ως κριτήριο, αντιθέτως είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό), επιλέγουν βάσει σήματος (και όπως εύστοχα σημείωσε και ο Krusenstern είναι ένας βασικός λόγος που πουλάει το Golf και όχι το Leon) και επιλέγουν με ό,τι παλαβό κριτήριο μπορείς να φανταστείς (π.χ. η πόρτα του Avensis είναι πιο βαριά από του Passat=το Avensis είναι ασφαλέστερο από το Passat).Δεν νομίζω να έχει να κάνει τόσο με το σήμα... Το προηγούμενης γενιάς Leon είχε μεγαλύτερη αποδοχή και άνετα μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένο με βάση τα κριτήρια της εποχής του.
Επίσης αν συνέβαινε το αντίθετο από ότι στο παράδειγμα σου, δηλ. να είχε βγει το Golf με το σουλούπι και τα παρελκόμενα του Leon, και το Leon με τη μορφή του Golf, τα νούμερα δεν θα ήταν καθόλου ίδια...
Το Leon το είχα περιεργαστεί και εγώ πριν πάρω το GTi, αλλά σε όλα του με άφησε παγερά αδιάφορο. Και δεν είμαι από τους τύπους που κολλάνε σε μάρκες. Απλά δεν είχε αυτό το κλικ να με κάνει να το προτιμήσω. Και αυτό είναι που μετράει πολλές φορές στα αυτοκίνητα. Η αίσθηση που σου δίνει σε όλους τους τομείς. Θα μου πεις είναι κάτι το υποκειμενικό. Συμφωνώ. Καμία αντίρρηση. Όμως όταν η πλειοψηφία του κόσμου, τάσσεται με την άποψή σου, τότε δεν μπορεί να είσαι τόσο λάθος...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όμως όταν η πλειοψηφία του κόσμου, τάσσεται με την άποψή σου, τότε δεν μπορεί να είσαι τόσο λάθος...Ας φάμε και σκατά! Τρισεκατομμύρια μύγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος!
Btw, freedom is a road seldom travelled by the multitude!Αν δεν πεισθήκατε ακόμη, να υπενθυμίσω τον Πλάτωνα, που είχε ορθότατα επισημάνει πως η δημοκρατία είναι ο προθάλαμος της τυραννίας, αφού ο λαουτζίκος το μόνο που πραγματικά επιθυμεί είναι ένα κομμάτι ψωμί και να ζητωκραυγάσει τον Φύρερ του (και όχι ελευθερία, δικαιοσύνη και λοιπά ηχηρά που αφορούν μόνον τους απειροελάχιστους σκεπτόμενους ανθρώπους).
(Αυτό με αφορμή την παρατιθέμενη φράση. Δεν πολυδιαφωνώ κατ' ανάγκην με όσα προηγήθηκαν αυτής, στο λοιπό ποστ του φίλου)
-
Ούτε εγώ μπορώ να στο πω αυτό. Μπορώ όμως με κάθε ειλικρίνεια να σου πω, ότι αν είχα 30k διαθέσιμα για αγορά αυτοκινήτου, αύριο το πρωί θα τα ακούμπαγα στο Leon (και όχι στο MPS, για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους).Μπορείς να πεις -αν θες βέβαια- για ποιους λόγους δεν θα αγόραζες το MPS?
-
Συνεχίζεται πάντως το γύρω γύρω όλοι και το πραγματικό ερώτημα δεν απαντιέται:
Επιτυχημένο,Επιτυχημένο,Επιτυχημένο,ΕπιτυχημένοΕγώ ν' αποδεχτώ πως το Leon είναι το καλύτερο (λέμε τώρα...) αυτοκίνητο του κόσμου!
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ είναι;;;;
-
Από όλο το άρθρο (το οποίο ΔΕΝ αναφέρεται στο Λεόν) το μόνο που κράτησες είναι μια λέξη, την επαναλαμβάνεις και θέλεις εξήγηση. Όταν διαβάσεις και το υπόλοιπο, να συζητήσουμε ό,τι θέλεις.
-
Από όλο το άρθρο (το οποίο ΔΕΝ αναφέρεται στο Λεόν) το μόνο που κράτησες είναι μια λέξη, την επαναλαμβάνεις και θέλεις εξήγηση. Όταν διαβάσεις και το υπόλοιπο, να συζητήσουμε ό,τι θέλεις.Διάβασα το άρθρο που αναφέρεται στα 3 Leon. Πώς δηλαδή δεν αναφέρεται στο Leonq
To διάβασα 2 φορές μάλιστα για να μην κάνω λάθος!
Για ποιο πράγμα θέλεις να συζητήσουμε; Κάνω λάθος στο ότι χαρακτηρίζεται το Leon από τους δημοσιογράφους σαν επιτυχημένο;
[/list] -
Νόμιζα ότι μιλούσες για το κομμάτι με τα MPV. Όπως και να 'χει, όπως και άλλος προσπάθησε να σου εξηγήσει, επιτυχημένο δεν σημαίνει απαραίτητα ΕΜΠΟΡΙΚΑ επιτυχημένο. Και, επαναλαμβάνω, δεν μπορείς να κρίνεις ένα άρθρο αποκλειστικά και μόνο πιάνοντας μια λέξη με την οποία διαφωνείς. ΚΑΛΩΣ διαφωνείς, έχεις κάθε δικαίωμα, αλλά δε νομίζω ότι χωράει και πολλή συζήτηση πάνω σε αυτό.
-
Από όλο το άρθρο το μόνο που κράτησες είναι μια λέξη, την επαναλαμβάνεις και θέλεις εξήγηση. Όταν διαβάσεις και το υπόλοιπο, να συζητήσουμε ό,τι θέλεις.Φαντάζεσαι να αγοράσεις ντομάτες και να σου τύχει μια χαλασμένη? Θα πας στο μανάβη και θα σου πει ο μανάβης: 'Από όλες τις ντομάτες κράτησες μόνο μια!! Φάε και τις άλλες και έλα να συζητήσουμε'.
με όλο τον σεβασμό, αλλά υπόλογος είναι συνήθως ο επαγγελματίας στον πελάτη και όχι το ανάποδο.
Μπορεί η κριτική που γίνεται στους 4Τ να είναι παντελώς άδικη, αλλά τα παιδιά (όχι μόνο ένας) έχουν εκφράσει κάποια έυλογα ερωτήματα.
Επέιδή δεν πιστεύω ότι υπάρχει δόλος από το περιοδικό, θα περίμενα μια ξεκάθαρη και αντρίκια απάντηση, και όχι counter attack όπως αυτή.
οι περισσότεροι εδώ μέσα διαβάζουμε 4Τ, πολλοί δε είναι χρόνια αναγνώστες και νομίζω έχουν το 'ηθικό' δικαίωμα να κάνουν κριτική ακόμα και αν είναι εσφαλμένη, κάτι που μπορεί να διευκρινιστεί άμεσα από το περιοδικό.
Όλα αυτά χωρίς ίχνος επίθεσης και εμπάθειας, αλλά μου φάνηκε κάπως 'απότομη' η απάντησή σου σε ένα πελάτη. Στο κάτω κάτω ο πελάτης αν δεν γούσταρε δεν θα ξανααγόραζε. Όμως εδώ κάνουμε προτάσεις και θέτουμε ερωτήματα στους 4Τ πράγμα που δείχνει ότι 'αγαπάμε' το περιοδικό και θέλουμε τη βελτίωσή του, όπότε η απάντησή σου ήταν λίγο άτυχη.
-
Βabbi δεν νομίζω ότι χωράνε παρερμηνείες στην απάντηση του Krusenstern. O άνθρωπος ήταν σαφής.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό