-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
αλλο αντισπιν και αλλο ESP.........ένας διακόπτης είναι (δεν ξέρω κανένα που έχει ένα διακόπτη για αντισπιν και άλλο για ESP)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αλλο αντισπιν και αλλο ESP.........
ένας διακόπτης είναι (δεν ξέρω κανένα που έχει ένα διακόπτη για αντισπιν και άλλο για ESP)
Έχει δίκιο ο Ικαρ, συνήθως ο ίδιος διακόπτης είναι και για τα δύο. Είχα διαβάσει ότι πρέπει να το απενεργοποιούμε γιατί επεμβαίνει συνεχώς, κόβει δύναμη απο τον κινητήρα και δεν μπορεις να ξεκινήσεις καθόλου.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
αλλο αντισπιν και αλλο ESP.........Όσα αυτοκίνητα έχουν ESP ενσωματώνουν υποχρεωτικά και αντισπίν. Στο χιόνι και σε κάποιες άλλες καταστάσεις (δε θυμάμαι καλά ποιες) πρέπει να το απενεργοποιείς.
-
Γίνεται οι ειδικές διαδρομές να ενσωματωθούν στο κυρίως περιοδικό 0-100-0 κι όχι στο ένθετο 4Τ;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Απορία 1: Fiat 4x4, 'ουσιαστικά πρόκειται για την εξέλιξη του γνωστού από την 147 συνόλου...'χωρητικότητα 147 1.6: 1.598 (Vitara & Liana 1.586) όσα και στο πινακάκι των τεχνικών χαρακτηριστικών. Αν δεν κάνω λάθος ο κινητήρας είναι του 'sedici' είναι του Vitara
Απορία 2: Μήπως υπήρχε λάθος πληροφόρηση για την τιμή του Yaris 1.3; γιατί 13.590 για τη βασική έκδοση δεν νομίζω ότι είναι έκπληξη, εκτός κι αν είναι αρνητική, οπότε πάσο
και θα παρεις το sol που θα κάνει 15000......
Με τις νεες τιμές θα φτάσει το jazz να γίνει πρώτο στις πωλήσεις με διαφορά....
-
Λίγη ΚΑΚΙΑ και κάμποσο θάψιμο δε βλάπτει στα κείμενα των δοκιμών... Ειδικά όταν το κάρο είναι αμπλαούμπλα σε συμπεριφορά. Έτσι, μια essence από Jeremy Clarkson...
-
Διαβάζοντας το Σ/Κ το 0-100-0, θέλω και εγώ με τη σειρά μου να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου σε όλη τη συντακτική ομάδα, που έβγαλε αυτό το καταπληκτικό ένθετο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα φανεί χρήσιμο στους 'χεράδες' , αλλά μαθαίνει πάρα πολλά πράγματα στους απλώς 'σχετικούς'.
Πάντα τέτοια και καλύτερα -
Στην 'υπογραφή' μερικών διαφημίσεων στους 4Τ, εκεί που φαίνεται ποια διαφημιστική εταιρία έχει δημιουργήσει την διαφήμιση, διαβάζω «TECHNICAL PRESS CREATIVE MEDIA». Αυτή η εταιρία έχει σχέση με τις Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. που εκδίδουν τους 4 Τροχούς;
Ρωτάω, γιατί χωρίς να το θεωρώ άσχημο, εφόσον ισχύει αυτό που ρωτάω, μου φαίνεται κάπως περίεργο η ίδια εταιρία που κρίνει αυτοκίνητα να κάνει διαφημίσεις αυτοκινήτων που εμφανίζονται μέσα στο περιοδικό. Δηλαδή οι συντάκτες του περιοδικού να κρίνουν και να αξιολογούν π.χ. ένα Peugeot ή ένα Seat, ενώ παράλληλα μια άλλη εταιρία που ανήκει στον ίδιο όμιλο εταιριών με τους 4 Τροχούς, να δημιουργεί διαφήμιση για ένα αυτοκίνητο Peugeot ή Seat η οποία εμφανίζεται στους 4 Τροχούς.
Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στην εγκυρότητα/αξιοπιστία των δοκιμών αυτοκινήτων του περιοδικού που την θεωρώ δεδομένη. Όπως για παράδειγμα το τεύχος Δεκεμβρίου που είναι από τα «καλά» τεύχη. Το 0-100-0 στον (πολύ) σωστό δρόμο. Εν αναμονή των αριστείων 2005...Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Στην 'υπογραφή' μερικών διαφημίσεων στους 4Τ, εκεί που φαίνεται ποια διαφημιστική εταιρία έχει δημιουργήσει την διαφήμιση, διαβάζω «TECHNICAL PRESS CREATIVE MEDIA». Αυτή η εταιρία έχει σχέση με τις Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. που εκδίδουν τους 4 Τροχούς;
Ρωτάω, γιατί χωρίς να το θεωρώ άσχημο, εφόσον ισχύει αυτό που ρωτάω, μου φαίνεται κάπως περίεργο η ίδια εταιρία που κρίνει αυτοκίνητα να κάνει διαφημίσεις αυτοκινήτων που εμφανίζονται μέσα στο περιοδικό. Δηλαδή οι συντάκτες του περιοδικού να κρίνουν και να αξιολογούν π.χ. ένα Peugeot ή ένα Seat, ενώ παράλληλα μια άλλη εταιρία που ανήκει στον ίδιο όμιλο εταιριών με τους 4 Τροχούς, να δημιουργεί διαφήμιση για ένα αυτοκίνητο Peugeot ή Seat η οποία εμφανίζεται στους 4 Τροχούς.
Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στην εγκυρότητα/αξιοπιστία των δοκιμών αυτοκινήτων του περιοδικού που την θεωρώ δεδομένη. Όπως για παράδειγμα το τεύχος Δεκεμβρίου που είναι από τα «καλά» τεύχη. Το 0-100-0 στον (πολύ) σωστό δρόμο. Εν αναμονή των αριστείων 2005...Jacob
Η δημιουργία διαφημίσεων/προωθητικών ενεργειών από το δημιουργικό τμήμα ενός περιοδικού είναι κάτι καθόλα δεοντολογικό. Άλλωστε -θεωρητικά- το τμήμα σύνταξης εμπλέκεται μόνο σε ότι αφορά τεχνικά θέματα και ορολογία. Το κατά πόσο ένα έντυπο θα είναι 'ανεξάρτητο' εξαρτάται από την πολιτική της διεύθυνσης (αν τα 'παίρνει' δεν θα το κάνει μόνο από τα δημιουργικά, αλλά και από τις απλές καταχωρήσεις). Οι 4Τ δεν έχουν δείξει τέτοια δείγματα - στο παρελθόν μάλιστα ήρθαν σε απευθείας σύγκρουση με μεγάλους εισαγωγείς. Ωστόσο θεωρώ ότι τα κείμενα είναι τα τελευταία χρόνια κάπως... νερωμένα.
-
Μετα την αναγνωση και του κυριως τευχους επανερχομαι:
- Το 'κομματι' με τον Ροσσι εξαιρετικο. Ο Ζωτος εχει πολυ καλο γραψιμο (και το εχει αποδειξει και σε παλαιοτερα αρθρα στο περιοδικο). Ο Βαλε (οπως και ο Ροναλντινιο) πειθουν οτι το ζουν και το γλενταν πραγματικα και αποδεικνυουν οτι μια χαρισματικη προσωπικοτητα μπορει ακομα και μονη της να προβαλλει/αναβαθμισει ενα χωρο/προιον.
- Για την ερευνα της αναγνωσιμοτητας: Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι το περιοδικο εχει ενα σταθερο κοινο, μια βαση στην οποια πρεπει να πατησει για να διατηρηθει/ανεβει σε πωλησεις. Αν το νεο περιοδικο CARGAROO & MODIFA σαρωσει στις πωλησεις και περασει τους 4Τ, τι θα πρεπει να κανουν οι 4Τ, να ακολουθησουν αυτον τον δρομο; Δεν θιγω το MAX POWER το EVO ή οποιοδηποτε αλλο περιοδικο, λεω απλα οτι σταθερος σε χρονο και ποιοτητα ειναι καλυτερα απο προσκαιρα πρωτος με ευκαιριακο κοινο λογω μοδας.
- Καποιος [ΚΚ;] πρεπει να μιλησει στο Θεμο και το Ρουμελιωτη για το REXONA. Δε μας εφτανε η επιδειξη νεοπλουτισμου απο τον πρωτο και εξυπνακιμσου απο τον δευτερο. Ειχαμε και την απαραδεκτη και προσβλητικη απαντηση του Ρουμελιωτη σε γυναικα επιστολογραφο για το ηδη εξανλτηθεν 'θεμα' με τις ξεκουραστρες. Ας του πει καποιος απο τη συνταξη του περιοδικου να παει στην ξεκουραστρα του να αραξει (μαζι με το Θεμο) και να αφησουν το χωρο σε αλλους αρθρογραφους, που δεν βαριουνται τοσο και που ταιριαζουν περισσοτερο στο υφος του περιοδικου.
Να διευκρινισω οτι ο Αντιλογος ειναι ο κυριος λογος που αγοραζω το περιοδικο και οτι ποτε, ασχετα με το ποσο διαφωνουσα με ενα αρθρο, δεν ειχα αντιδρασει κατα του αρθρογραφου, ακριβως διοτι η πολυφωνια και η διαφορετικοτητα ειναι το 'οπλο' του Αντιλογου. Αλλα απο την πολυφωνια μεχρι την ξεδιαντροπια η αποσταση ειναι μεγαλη.
Κατα τα λοιπα, απο υλη, τοσο το περιοδικο οσο και το 0-100-0 αυτο το μηνα εσκισαν. Και παλι μπραβο.
-
Το 0-100-0 εξαίρετο, ο κύριος όγκος του περιοδικού άρχισε να ξαναθυμίζει 4Τ όπως τους ήξερα...
Για Αναστασιάδη και Ρουμελιώτη:
+1
Κάπου και η μαλακία έχει ένα όριο, αυτό θα πρέπει να το υπενθυμίσει κάποιος σε ορισμένους υπερτιμημένους κοντυλοφόρους. Σε ό,τι αφορά τη στήλη του Μάργαρη... ΟΚ, whatever.gif, όπως και την άλλη φορά, προ ετών (επί 'δημοκρατικής παρατάξεως'), που είχε προτείνει να μην αναδασώνονται τα καμμένα δάση, γιατί - έλεγε - τα επιζήσαντα βλαστάρια 'τσαλαπατιούνται από τους αναδασωτές'... Και όπου εφαρμόσθηκε η έξοχη ιδέα του, φύτρωσαν δάση από ωραιότατες βιλίτσες.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για Αναστασιάδη και Ρουμελιώτη:+1
Κάπου και η μαλακία έχει ένα όριο, αυτό θα πρέπει να το υπενθυμίσει κάποιος σε ορισμένους υπερτιμημένους κοντυλοφόρους.
Αλλη μια ψήφο κι απο'μένα!
ΑΣΧΕΤΟ: **Μήπως θυμάται κανείς σε ποιό τεύχος των 4Τ έγραφε ο Κ.Κ. για το Targa Florio? **Γιατί το είχα και δεν μπορώ να το βρω!
Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος αλλάμε ζώνουν μαύρα φίδια!Δε ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά ένα ένθετο με τα άρθρα του Leonard J. K. Setright σε κάποιο επόμενο τεύχος θα ήταν καλοδεχούμενο νομίζω.
Ας είναι σαν φόρος τιμής του περιοδικού σε αυτόν τον 'περίεργο τύπο' που μας κέρδιζε ακόμα κι όταν δε συμφωνούσαμε μαζί του (π.χ. άρθρο για τον Πήγασο) .
Αυτό ακριβώς είχε ζητήσει ο φίλος και 'συμφορουμίτης' Ιωάννης με επιστολή του (πριν από χρόνια' στον Κ.Κ.
Δυστυχώς δεν έλαβε καμία απάντηση... -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Αφού οι 4Τροχοί έχουν δικοί τους πίστα, γιατί δεν δημιουργούν μία base με τους χρόνους όλων των αυτοκινήτων που δοκιμάζουν στην πίστα?? Επειδή οι 4τροχοί είναι έγκυρο περιοδικό δίπλα σε κάθε χρόνο θα αναφέρονται και οι συνθήκες όπως καιρός θερμοκρασία κλπ.
Απορώ γιατί δεν το έχουν πραγματοποιήσει ακόμα.Το 0-100-0 όντως είναι πολύ καλό!! Αν και ξεκινάει από τα απολύτως βασικά τα οποία το 90% των αναγνωστών ενός τέτοιου περιοδικού τα γνωρίζει ήδη.
Να το πάω κι εγώ λίγο παραπέρα!
Σαν βάση θα μπορούσε να υπηρχε στο site των 4Τ, λίστα με όλα τα στοιχεία των μετρήσεων! 0-100, 0-400,0-1000, ρεμπριζ, φρένα. Έτσι θα είχαμε άμεση πρόσβαση και σύγκριση σε όλα τα τρέχοντα μοντέλα. -
Μια και (ξανα-)πιάσαμε το θέμα του site, τι να γίνεται με την πολυσυζητημένη 4Τ library?
Να σκεφτώ ότι η πλήρης απουσία ακόμη και των τευχών που ήταν διαθέσιμα στο site σημαίνει ότι έρχονται καλά νέα?
Το ελπίζω... -
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Μια και (ξανα-)πιάσαμε το θέμα του site, τι να γίνεται με την πολυσυζητημένη 4Τ library?
Να σκεφτώ ότι η πλήρης απουσία ακόμη και των τευχών που ήταν διαθέσιμα στο site σημαίνει ότι έρχονται καλά νέα?η library υπάρχει πάντα εδώ: http://library.techlink.gr/4t/
απλώς, από τότε που άλλαξε ο σχεδιασμός του site, κάποιες φόρες εμφανίζεται το link στο homepage των 4Τ και κάποιες άλλες όχι, χωρίς να μπορώ να καταλάβω το γιατί... -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Να σκεφτώ ότι η πλήρης απουσία ακόμη και των τευχών που ήταν διαθέσιμα στο site σημαίνει ότι έρχονται καλά νέα?η library υπάρχει πάντα εδώ: http://library.techlink.gr/4t/
απλώς, από τότε που άλλαξε ο σχεδιασμός του site, κάποιες φόρες εμφανίζεται το link στο homepage των 4Τ και κάποιες άλλες όχι, χωρίς να μπορώ να καταλάβω το γιατί...Yπάρχει, αλλά λείπει μια δεκαπενταετία.
-
O κ. Σ.Χ. είχε πει παλαιότερα ότι είναι στα πλάνα η ολοκληρωση της 'βιβλιοθήκης' γι'αυτό και είμαι κάπως αισιόδοξος...
-
Συγχαρητήρια Συγχαρητήρια Συγχαρητήρια Συγχαρητήρια για το 0-100-0!!!
Το περίμενα πολλά πολλά χρόνια αυτό το αφιέρωμα..Ίσως από το '86 όπου είχε γίνει το πρώτο και τελευταίο αφιέρωμα των 4Τ στον 'πραγματικό οδηγό' (αν με απατάει η μνήμη μου παρακαλώ διορθώστε με).Επίσης ευχαριστώ που εισακούστηκαν οι απόψεις μας κ βλέπω ξανά τις παλιές καλές μετρήσεις (όπως 80-110 με 3η) στα tests..
Επίσης αγαπητό προσωπικό των 4Τ, τιιιιιι θα γίνει με αυτόν το δαίμονα του τυπογραφείου???? Μιλάω για τις αναφορές μετρήσεων για κάποια μοντέλα..Σχεδόν σε κάθε τεύχος παιδιά υπάρχουν λαθάκια σε αναφορές μετρήσεων είτε στους πίνακες των tests είτε σε αναφορές επιδόσεων αυτοκινήτων..Στο παρόν τεύχος ο δαίμονας χτύπησε στα ρεπρίζ του Ford Focus που αναφέρονται στα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα του Seat Leon (αν θυμάμαι καλά στο 80-110 με 4η μιας κ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να έχω το τεύχος μπροστά μου)..Μάλλον αποτελεί παράδοση μιας και από τα πανάρχαια χρόνια (:lol: ) παρατηρείται το φαινόμενο!
Επίσης καλό μας προσωπικό των 4Τ ακόμα μια παράκληση..Στις συγκριτικές δοκιμές παρακαλώ να βάζετε όλες τις ρεπρίζ που μετράτε στα μεμονωμένα tests και όχι μόνο μια δυο ρεπρίζ (50-80 με 3η, 80-110 με 4η) για να σχηματίζουμε σαφέστερη εικόνα για το πως λειτουργεί ο κινητήρας ενός μοντέλου σ' όλο το φάσμα των στροφών του κ αφετέρου να καταλαβαίνουμε πόσο κοντές ή μακριές είναι οι σχέσεις μετάδοσης κάθε μοντέλου.
Λοιποοον πήρα φόρα κ δε σταματώ..Επίσης παρακαλώ μαζί με το βάρος του αυτοκινήτου καλό ήταν να παραθέτετε και το βάρος των δοκιμαστών! Ξερετε πολύ καλα ότι οι επιδόσεις εηρεάζονται πολυ από το βάρος! Να θυμίσω τις μετρήσεις της Citroen ZX από το παρελθόν...
Αυτές λοιπόν είναι κάποιες δικές μου παρατηρήσεις για τα τεστ των 4Τ..
Χαίρομαι που υπάρχει ο χωρος αυτός να τις διατύπώνω και χαίρομαι επισης ότι οι παρατηρήσεις αυτες θα διαβαστούν κ θα ληφθούν υπ' όψην!Οι παρατηρήσεις αυτές σε καμιά περίπτωση δε μειώνουν κατά τη γνώμη μου το κύρος του καλύτερου περιοδικού στο χώρο αυτοκινήτου στην Ελλάδα
Σαραφίδης Δημήτρης
-
στο διάγραμμα των σχέσεων τεχυτήτων του Leon 1.6 σελ. 152 (4Τ Δεκεμβρίου 2005), η τρίτη 'τελιώνει' στα 109 χλμ/ώρα στον κόφτη. Πως λοιπόν έγινε η μέτρηση του 80-110?
Σημειωτέον όλα τα περιοδικά κάνουν λάθη..Μην αναφέρω το τεύχος 381 (22/12/2005) του Auto Motor und Sport που στο τεστ της BMW 316 παραθέτει επιδόσεις κάποιου εντελώς άλλου αυτοκινήτου! -
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
στο διάγραμμα των σχέσεων τεχυτήτων του Leon 1.6 σελ. 152 (4Τ Δεκεμβρίου 2005), η τρίτη 'τελιώνει' στα 109 χλμ/ώρα στον κόφτη. Πως λοιπόν έγινε η μέτρηση του 80-110?
Σημειωτέον όλα τα περιοδικά κάνουν λάθη..Μην αναφέρω το τεύχος 381 (22/12/2005) του Auto Motor und Sport που στο τεστ της BMW 316 παραθέτει επιδόσεις κάποιου εντελώς άλλου αυτοκινήτου!εδω το 1,6 ειναι πιο γρηγορο απο το 2000, η σχεση σε πειραξε?
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό