-
κακα τα ψεμματα
-
Την ίδια στιγμή έκανε βόλτες μερικών χιλιάδων € με αεροπλάνα αλλά την έλεγε σε άλλους που έριχναν λεφτά στο αυτοκίνητο τους.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Την ίδια στιγμή έκανε βόλτες μερικών χιλιάδων € με αεροπλάνα αλλά την έλεγε σε άλλους που έριχναν λεφτά στο αυτοκίνητο τους.Στο χόμπυ του με την αεροπλοΐα αναφέρεσαι; Το κακό που το είδες; Δεν την 'έλεγε' σε όσους με δικά τους λεφτά αγόρασαν ένα καλό αυτοκίνητο για την τάβλα τους!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Δηλαδή, από το παραπάνω blog τι ακριβώς μαθαίνουμε; Πως οι Τ.Ε βρίσκονται σε ένα κτήριο χωρίς να πληρώνουν κάπου νοίκι και πως η τράπεζα τους διώχνει γιατί δεν πληρώνουν. Αν θέλουν να μείνουν, να πληρώσουν.
Όλα αυτά εμένα μου φαίνονται λογικά, τι ακριβώς περιμένει ο Κ.Κ;
Να του παραχωρήσουν το χώρο δωρεάν; Ας κάνει κάποιον διακανονισμό μέχρι να μετακομίσει. Δάνεια δεν θα του δώσουν αλλά, ας μην γκρινιάζει, τις καλές εποχές και δάνεια πήρε και στο χρηματιστήριο μπήκε.
Σιγά την τεράστια προσφορά πια που θα πρέπει να αναγνωριστεί από την πολιτεία!Καλό το τρολάρισμα, αλλα μπορεις και καλυτερα.
Ο Λυμπερης, λεει το κειμενο, ειχε το κτηριο με λιζινγκ απο την τραπεζα. Το ειχε υπενοικιασει, λεει το κειμενο, στις ΤΕ, οι οποιες δεν χρωστουσαν τιποτα. Ο Λυμπερης ομως δεν πληρωνε σεντσι στην τραπεζα, με αποτελεσμα η τελευταια να κανει εξωση απο το κτηριο στους χρηστες (ΤΕ) που το υπενοικιαζαν και πληρωναν κανονικα. Για μια οφειλη λοιπον των ΕΛ, τιμωρουνται οι ΤΕ, που δεν εχουν σχεση με την οφειλη. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
Ενω η τραπεζα πιθανως εχει δικιο σε αυτο που κανει, οι ΤΕ δεν φταινε σε τιποτα. Που ειδες οτι οι ΤΕ δεν πληρωνουν νοικι; Που ειδες οτι ειχαν το κτηριο δωρεαν; Που ειδες να ζηταει δανεια; Που ειδες να ζηταει αναγνωριση απο την πολιτεια;
Αϊντε πια, με τη χαιρεκακια στο προβλημα του αλλου.Ο Καββαθας και οι ΤΕ εχουν προσφερει στους πολιτες της κωλοχωρας παρα πολλα. Και δεν μιλαω μονο σαν εντυπα του ειδκου τυπου. Εχει γραψει αληθειες, εδω και δεκαετιες, που ολοι βλεπαμε, αλλα το 95% γυρνουσε του κεφαλι αλλου και σφυριζε αδιαφορα. Και επεσε θυμα (και με δικα του λαθη), αυτου του φαυλου συστηματος, το οποιο (σχεδον μονος) κατηγγειλε. Ειναι πολυ ειρωνικο, τωρα που δικαιωνεται στις προβλεψεις και τις εμμονες του, να πεφτει θυμα τους, και να μην του αναγνωριζεται ουτε καν οτι δυστυχως δικαιωθηκε στο ρολο της 'Κασσανδρας'.
Οσο για την 'τεραστια προσφορα' που ειρωνευεσαι, αναμενω με αγωνια να μας πεις ποιοι αλλοι εκδοτες/δημοσιογραφοι, εχουν προσφερει κατι περισσοτερο. Μονο γραφε λιγους-λιγους, για να μην κουραστουμε να διαβαζουμε ονοματα...
Το δημοσιευμα ειναι πολυ λυπηρο για οσους αγαπησαν το περιοδικο και τον ΚΚ. Ελπιζω να μη σηματοδοτει οριστικα το τελος.
Αφελης η ερωτηση μου αλλα οταν οι ΕΛ ψωνισε τις ΤΕ ποσα ουρος εδωσε στον ΚΚ;
Μεχρι την χρεωκοπεια των ΕΛ οι ΤΕ σε πιον ανηκαν; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Την ίδια στιγμή έκανε βόλτες μερικών χιλιάδων € με αεροπλάνα αλλά την έλεγε σε άλλους που έριχναν λεφτά στο αυτοκίνητο τους.
Στο χόμπυ του με την αεροπλοΐα αναφέρεσαι; Το κακό που το είδες; Δεν την 'έλεγε' σε όσους με δικά τους λεφτά αγόρασαν ένα καλό αυτοκίνητο για την τάβλα τους!
Μιλάω για κάτι βόλτες με MiG-25 την ίδια στιγμή που έκραζε κάποιους με ακριβά ή βελτιωμενα αυτοκίνητα για πρόκληση κοινού αισθήματος.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Στο χόμπυ του με την αεροπλοΐα αναφέρεσαι; Το κακό που το είδες; Δεν την 'έλεγε' σε όσους με δικά τους λεφτά αγόρασαν ένα καλό αυτοκίνητο για την τάβλα τους!
Μιλάω για κάτι βόλτες με MiG-25 την ίδια στιγμή που έκραζε κάποιους με ακριβά ή βελτιωμενα αυτοκίνητα για πρόκληση κοινού αισθήματος.
Έχω την εντύπωση ότι ήταν δημοσιογραφικό αυτό. Αλλά και να μην ήταν, ο ΚΚ τότε είχε άνετα να δώσει 30.000 για μια τέτοια βόλτα. Δεν έκραζε την επίδειξη, έκραζε την επίδειξη με δανεικά! Στο κάτω-κάτω η βόλτα με Foxbat δεν είναι επίδειξη, είναι εμπειρία ζωής! Αν μου περίσσευαν 30-40 χιλιάρικα πολύ θα ήθελα να πάω μια βόλτα με ένα 25άρι ή με ένα 29άρι!
-
Δεν έκραζε την επίδειξη με δανεικά.
Έκραζε όσους είχαν ακριβό ή βελτιωμενο αυτοκίνητο και τη βελτιωση γενικά ( βέβαια μετά που μας προέκυψε το 0-100-0 η βελτιωση δεν ήταν κακή γιατί ήταν απο τους 4τροχους) και φυσικά όσοι ασχολούνταν με αυτά είτε είχαν παράνομα λεφτά είτε έτρωγαν του μπαμπά.Αυτά μόνο ήταν πρόκληση. Μια βόλτα κάποιων χιλιάδων εύρω δεν είναι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλα σαν τη βοηθεια παρηχαν οι 4Τ στον ελληνικο λαο?Εκαναν κανα συσσιτιο μηπως?
Το Κέντρο Ασφαλούς Οδήγησης μάλλον δεν το πρόλαβες λόγω ηλικίας. Ήταν το 1ο στην Ελλάδα όμως!
Για το safetrack λες?Ηταν δωρεαν αυτο? (το προλαβα μαλλον στα τελευταια του,κ εχω μια αισθηση οτι ηταν καπου στα 300 ευρω η συμμετοχη στην αρχη).Εφοσον δεν ηταν δωρεαν,μιλαμε για κατι που ναι μεν ηταν πρωτοποριακο για τη χωρα μας ομως και παλι ηταν μια εμπορικη δραστηριοτητα που αποσκοπουσε στο κερδος(αν οντως θυμαμαι σωστα τα ποσα,δε προκειται για κατι συμβολικο ) και προσωπικα δε το θεωρω προσφορα στον ελληνικο λαο.
-
Την βελτίωση πότε την έκραξε; Αν και για εμένα είναι άκρως κατακριτέα σήμερα (200 άλογα σε saxo κλπ μαλακίες)! Πριν 30 χρόνια όχι γιατί απλά βελτίωναν τα φρένα και τις αναρτήσεις για να μην σκοτωθούν, άντε και λίγο τα ζιγκλερ να πάρουν 10-20 άλογα.
Το ακριβό το έκραζε και καλά έκανε όταν μιλούσε για τύπους στυλ Μπάμπη υδραυλικού που έβαλε φέσια σε όλο το χωριό για να κυκλοφορεί με Ε-Κλαςς!!!
-
Το χόμπι του για τα αεροπλάνα τι σχέση έχουν με κριτική; Άλλωστε, όπως ήδη αναφέρθηκε, γίνονταν κυρίως σε δημοσιογραφικό πλαίσιο. Επίσης, τουλάχιστον από ότι καταλάβαινα εγώ, δεν έκραζε ανθρώπους για το τι ξοδεύουν, αλλά για την νοοτροπία τους και τον τρόπο ζωής τους. Δεν τον πείραζε που ο άλλος έριχνε χρήματα σε 4 ρόδες, απλά η νοοτροπία ότι το αυτοκίνητο είναι το παν στη ζωή, συνεπώς θα κάνω τα πάντα για να το αποκτήσω, και εγώ με το ακριβό αυτοκίνητο είμαι καλύτερος από τον άλλο με το ταπεινό. Εκ των υστέρων φάνηκε ότι είχε δίκιο - και γι' αυτό συγχωρείται για το ότι γινόταν λίγο κουραστικός. Πολλοί γίνονται κουραστικοί επειδή λένε άσχετα και λανθασμένα πράγματα, τουλάχιστον αυτός ήταν κουραστικός λέγοντας, κατά βάση, σωστά πράγματα.
Η δοκιμή του Skoda Rapid καταλαμβάνει λίγο χώρο επειδή και στο προηγούμενο τεύχος υπήρχε δοκιμή του αυτοκινήτου στην ντιζελοκίνητη έκδοση. Συνεπώς η δοκιμή στο τεύχος Μαρτίου αναφέρεται κυρίως στον κινητήρα. Ανεξάρτητα, πάντως, από τη συγκεκριμένη περίπτωση, έχεις δίκιο να παραπονιέσαι για την μικρή έκταση των δοκιμών.
Τέλος, η 'προσφορά' του Τύπου δεν κρίνεται με το τι υλικό αγαθό δίνει στον αναγνώστη. Αν ίσχυε αυτό, τότε οι προσφορές σε CD, DVD, βιβλία, κουπόνια για να ψωνίζεις δωρεάν στο σουπερμάρκετ, κλπ. που υπάρχουν σε όλο τον ελληνικό Τύπο, θα σήμαινε ότι ο Τύπος στην Ελλάδα έχει φοβερά μεγάλη προσφορά. Η προσφορά του Τύπου, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, είναι να σου δώσει τη δυνατότητα να δεις λίγο πιο μακριά από τη μύτη σου. Αυτό, οι 4Τ, με όλες τους τις αδυναμίες, το είχαν καταφέρει σε κάποιον βαθμό.
Jacob
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Καλα σαν τη βοηθεια παρηχαν οι 4Τ στον ελληνικο λαο?Εκαναν κανα συσσιτιο μηπως?
Το Κέντρο Ασφαλούς Οδήγησης μάλλον δεν το πρόλαβες λόγω ηλικίας. Ήταν το 1ο στην Ελλάδα όμως!
Για το safetrack λες?Ηταν δωρεαν αυτο? (το προλαβα μαλλον στα τελευταια του,κ εχω μια αισθηση οτι ηταν καπου στα 300 ευρω η συμμετοχη στην αρχη).Εφοσον δεν ηταν δωρεαν,μιλαμε για κατι που ναι μεν ηταν πρωτοποριακο για τη χωρα μας ομως και παλι ηταν μια εμπορικη δραστηριοτητα που αποσκοπουσε στο κερδος(αν οντως θυμαμαι σωστα τα ποσα,δε προκειται για κατι συμβολικο ) και προσωπικα δε το θεωρω προσφορα στον ελληνικο λαο.
Ναι. Δεν γίνονταν αλλιώς, δεν έβγαζε σοβαρά λεφτά από εκεί αλλά έπρεπε να πληρωθούν κάπως και τα τεράστια κόστη. Βάλε μέσα ενοίκιο πίστας, αυτοκίνητα, λάστιχα, εκπαιδευτές, υποστήριξη κλπ κλπ! Τσάμπα δεν τα δίνει κανείς και πουθενά στον κόσμο αυτά. Το γεγονός ότι ήταν το μόνο κέντρο που μάθαινε στον κόσμο να μην σκοτώνεται επειδή άφησε το φρένο όταν μπήκε το ABS και να κάνει ένα ανάποδο τιμόνι αν χρειαστεί για μένα είναι σημαντικό πάντως.
-
Το ξαναλέω γιατί μάλλον δεν έγινα αντιληπτός.
Δεν μιλούσε για αυτούς που ψώνιζαν με δανεικά ή φέσια. Μιλούσε για όσους είχαν ακριβό αυτοκίνητο ή βελτιωμενο γιατί προκαλούσαν το δημόσιο αίσθημα.Την ίδια στιγμή περιέγραφε βόλτες χιλιάδων ευρώ.
Φυσικά αυτές δεν είναι πρόκληση. Όλοι έχουμε να διαθεσουμε μερικά χιλιάρικα για κάτι που διαρκεί ενα δίωρο. -
Τον διαβάζω 25 χρόνια αλλά δεν τα θυμάμαι έτσι όπως τα περιγράφεις Νίκο...
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Τέλος, η 'προσφορά' του Τύπου δεν κρίνεται με το τι υλικό αγαθό δίνει στον αναγνώστη. Αν ίσχυε αυτό, τότε οι προσφορές σε CD, DVD, βιβλία, κουπόνια για να ψωνίζεις δωρεάν στο σουπερμάρκετ, κλπ. που υπάρχουν σε όλο τον ελληνικό Τύπο, θα σήμαινε ότι ο Τύπος στην Ελλάδα έχει φοβερά μεγάλη προσφορά. Η προσφορά του Τύπου, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, είναι να σου δώσει τη δυνατότητα να δεις λίγο πιο μακριά από τη μύτη σου. Αυτό, οι 4Τ, με όλες τους τις αδυναμίες, το είχαν καταφέρει σε κάποιον βαθμό.
Jacob
Εγω οσες φορες τα τελευταια χρονια προ κρισης 2007-2009 καταφερα να διαβασω τη στηλη του ΚΚ αν και μικρος στην ηλικια ηδη με κουραζε κ ενιωθα οτι ελεγε τα ιδια και τα ιδια με την κλασσικη γκρινια μιζερια του Ελληναρα και μετα πετουσε και ενα τι αυτοκινηταρα ειναι η καινουρια 530.Τουλαχιστον τα χρονια που διαβαζα εγω (ναι απο 3η δημοτικου το 2003) δε μου δωσε ποτε την εικονα του οτι βοηθαει το λαο και του ανοιγει το κεφαλι.Ισως τοσο μ εκοβε τοτε.Αν δε κανω λαθος κ ο ΚΚ το 2000 εμπλεξε με χρηματιστηριο,οποτε δεν εβλεπε και τοσο μπροστα (το λεω με επιφυλαξη το τελευταιο καθως δε το ξερω,απλα εχω την αισθηση οτι εγινε .).Kαι ναι μια εφημεριδα που δινει κουπονι για -10 ευρω σε σμ,πολυ περισσοτερο βοηθαει τον λαο,απ οσο ενας ΚΚ να κραζει τα παντα
@rz προσφορα στο λαο σεμιναρια των 300-400 ευρω δε μου κανουν και τοσο oriented στο καλο του λαου,αλλα οκ -
επειδή έχω και παλιά τεύχη των 4τροχών, υπάρχει τρομερή διαφορά επιπέδου... αισθητά μπροστά από την εποχή του...
πλέον ο ΚΚ πρέπει να έχει βαρέσει 2-3 εγκεφαλικά και γράφει όλο πίπες μέσα στην κλάψα...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ... όσοι λάτρεις- μερακλήδες του καλού ελληνικού εντύπου, αγοράστε ΆΜΕΣΑ το συλλεκτικό τεύχος του ΙΕΚ...
-
Καπου μπερδευεστε μου φαινεται. Αποστολη του τυπου δεν ειναι ουτε τα συσσιτια (!) που εγραψε καποιος φιλος παραπανω, ουτε τα κουπονια για το σουπερμαρκετ. Οι 4Τ και οι ΤΕ κινηθηκαν για πολλα χρονια σε ενα ασυνηθιστα υψηλο για τον ελληνικο τυπο επιπεδο: Ειχαν μια αναγνωρισμενη στο χωρο τους διεθνη παρουσια, παρειχαν πληροφορηση που δεν βρισκαμε απο αλλου (προ ιντερνετ), φιλοξενησαν διακεκριμενους αρθρογραφους με πληρη ελευθερια εκφρασης, βοηθησαν νεους σχεδιαστες και οδηγους αγωνων, παρουσιασαν καποιες ιδεες για την αναπτυξη της αυτοκινησης στη χωρα, συνεβαλαν στην ιδεα της οδικης ασφαλειας, δημιουργησαν (αποτυχημενα εμπορικα) περιοδικα σε τομεις ανυπαρκτους στην Ελλαδα. Ο δε ΚΚ αποτελεσε εναν προφητη του κακου που ερχοταν, στρεφομενος εναντιον της ιδιας της αγορας που στηριζε το περιοδικο του και των εταιριων του χωρου για τις υπερβολες, που ολοι βλεπαμε, αλλα μονο αυτος κατεκρινε. Ο θαυμασμος του για τα ακριβα μηχανηματα (αυτοκινητα. αεροπλανα, μοροσικλετες) ηταν παντα απο πλευρας τεχνολογιας και ποτε απο πλευρα επιδειξης. Τη στιγμη πχ που εκθειαζε πανακριβα αγωνιστικα αυτοκινητα, εκραζε τα ποσα που ξοδευονταν για τις παρουσιασεις των νεων μοντελων και για εξοπλισμο πολυτελειας.
Δεν λεω οτι εσωσαν τη χωρα. Δεν παραβλεπω τα πολλα λαθη (επιχειρηματικα, ασυνεπεια λογων/εργων καποιες φορες, υπερβολες οπως το 'κομματι του συγχρονου ελληνικου πολιτισμου', συνεργασιες με λαμογια τυπου Αναστασιαδη, Ρουμελιωτη, καλυψη φιλων τυπου Απεργη-Μοσχου κλπ).
Λεω απλα οτι ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ του, δεν βρισκω αλλον δημοσιογραφο/εκδοτη, που να εκανε τοσα πραγματα απο μονος του και να προσφερε πληροφορηση, γνωσεις και διευρυνση οριζοντων στους νεους, εστω με τον δικο του, ψυχαναγκαστικο και γκρινιαρικο τροπο.
Αν μου ονομασετε αλλους ανθρωπους του τυπου με μεγαλυτερη προσφορα, ειμαι ετοιμος να ανακαλεσω. Μεχρι τοτε, για μενα ειναι ο καλυτερος στη δουλεια του (συγκριτικα, που γραφουν και στα τεστ). -
εμένα σαν καταναλωτή τι με νοιάζει τι έκανε πριν 10 χρόνια?
ΣΗΜΕΡΑ ,λοιπόν, το περιοδικό του είναι μετριότατο, η δε στήλη του τουλάχιστον αδιάφορη...
-
Πληρωνες 5.5 ευρω για να σου ανοιγουν τα ματια ντε..Τι δε καταλαβαινεις??
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Πληρωνες 5.5 ευρω για να σου ανοιγουν τα ματια ντε..Τι δε καταλαβαινεις??άμα θέλω να διαβάζω γέρο να γκρινιάζει, βάζω και τον παππού μου να γράψει την γκρίνια του σε χαρτί, να την έχω στις δύσκολες ώρες...
-
Υπενθυμίζω ότι πληρώνει για τον παρόντα χώρο, για να μπαίνουμε και να του τα 'χώνουμε'. Αυτό από μόνο του δείχνει κάτι, δείτε πχ. πόση 'δημοκρατία' και 'ελευθερία' ανέχονται οι εκάστοτε μπλόγκερς στους δικούς τους χώρους.
Γενικά συμφωνώ με τον kantoniou. Θεωρώ ότι η προσφορά των 4Τ και των ΤΕ στον τομέα τους (ΜΜΕ) είναι εξαιρετικά υψηλή και οι 4Τ της δεκαετίας (περίπου) 87-97 το καλύτερο περιοδικό που έχω διαβάσει ποτέ. Και σε προσωπικό επίπεδο οι θέσεις του παλιού ΚΚ με έχουν διαμορφώσει αντίστοιχα με κάποιους υπέροχους δασκάλους, που είχα την τιμή να έχω.
Δυστυχώς η κατρακύλα της ποιότητας του περιοδικού μετά το 2000, οι λανθασμένες επιχειρηματικές κινήσεις (με λεφτά του 'κοσμάκη' από το ΧΑ, μην το ξεχνάμε) και η απέραντη γκρίνια, μιζέρια θάμπωσαν αυτή την εικόνα.
Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να αγοράζω τους 4Τ περισσότερο γιατί το θεωρώ ως ηθική υποχρέωσή μου και σαν ελπίδα για το μέλλον. Αλλά παραδέχομαι ότι δεν τους διαβάζω με την ίδια όρεξη που το έκανα στο παρελθόν.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό