-
Δεν είναι περιορισμένος ο χώρος που είναι διαθέσιμος για μοντέλα - τεχνικά χαρακτηρηστικά - τιμές;
-
Εντάξει, μετά και το τελευταίο συγκριτικό στο τεύχος Μαρτίου ανάμεσα στο Abarth Evo SS και το Corsa OPC Nurburgring, το οποίο Corsa όλος ο αγγλικός τύπος αποθέωσε ως το καλύτερο hot hatch (ειδικά σε στήσιμο), και βλέποντας το τεράστιο διαφημιστικό για το FIAT Panda δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατό να μη σκεφτώ πονηρά για την αντικειμενικότητα του περιοδικού πλέον.
Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και τα περιοδικά αυτοκινήτου κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αλλά ήλπιζα πως το περιοδικό που είναι τρόπος ζωής και που ακολουθώ πιστά χωρίς να έχω χάσει ούτε τεύχος από το 1996 θα κρατούσε έστω το τελευταίο οχυρό της αντικειμενικότητας.
Όλο το άρθρο αναφέρει τα αυτονόητα, ότι μιλάμε δηλαδή για ένα πραγματικά ειδικό Corsa απέναντι σε ένα τυπικό hot hatch που μάλιστα δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις το ESP (κάποτε αυτό ήταν από μόνο του λόγος για θάψιμο ενός τέτοιου αυτοκινήτου) και με 180 μόνο άλογα και αρκετή διαφορά στις επιδόσεις (προφανώς...) και στο τέλος καταλήγει στο άκυρο συμπέρασμα ότι ο κινητήρας του Punto κερδίζει τις εντυπώσεις και άλλα τέτοια αστεία που έχουν προφανή σκοπό να ικανοποιήσουν τους πάντες χωρίς ξεκάθαρο τρόπο, αλλά πλαγίως να περάσουν και ότι το Abarth είναι... καλύτερο!
Σύμφωνοι, έχω Corsa OPC και δεν είμαι αντικειμενικός, αλλά είπαμε, κάποια πράγματα βγάζουν μάτι. -
@makinen
Δεν θα παιξω τον δικηγορο του 'διαβολου' καθοτι, εχω εκφρασει αποριες αλλα και παραπονα, σχετικα με καποια αρθρα, στο σχετικο τοπικο...
Επειδη ομως εχω διαβασει το συγκεκριμενο αρθρο για το οποιο αναφερεσαι, τα πραγματα, -κατα την γνωμη μου φυσικα-, δεν ειναι ετσι ακριβως. Ισως να 'φταιει' βεβαια εν μερη η...αριστοτεχνικη προσεγγιση του γραφων, ο οποιος με αρκετα διπλωματικο τροπο (αλλα χωρις περαιτερω εξηγησεις-αναλυση...) διαχωριζει τελικα τον 'νικητη'.
Απ' οσο καταλαβα, για την μη επικρατηση του Corsa ευθυνεται κυριως ο πιο απολυτος χαρακτηρας-στησιμο του αυτοκινητου, σε συνδυασμο πιθανοτατα και με το μηχανικο μπλοκε, στοιχεια που αποτελουν πολυ σημαντικα 'οπλα' για πιστα, αλλα τις περισσοτερες φορες σπαζοκεφαλια για αυτους που θελουν-μπορουν να πανε γρηγορα στον...απλο δρομο, αλλα δεν ειναι και γονοι του Βαλτερ Ρερλ, ωστε να εκμεταλλευτουν στο μεγιστο τις δυνατοτητες του.
Επιπλεον, ηδη στο διαγραμμα ροπης/ισχυος διαφαινεται η πιο ευκολα εκμεταλλευσιμη δυναμη, και υψηλοτερη ροπη, παροτι με 200κ.εκ λιγοτερα του Abarth. Οπερ και τα δικαιολογημενα κατ' εμε θετικοτατα σχολια οχι μονο για την συνολικη αποδοση αλλα και για το ευρος-διαθεσιμοτητα αυτης. Σε συνδυασμο με ενα πιο 'εκμεταλλευσιμο'-ρυθμισιμο στησιμο, απ' οτι αφηνεται να εννοηθει στο αρθρο (παροτι ο γραφων κανει λογο οτι η συμπεριφορα του Abarth εμοιαζε με κατασκευη που φερει μπλοκε διαφορικο, προφανως ξεχασε να αναφερει ή δεν γνωριζε/ει, οτι πλεον το ηλεκτρομπλοκε υπαρχει ενσωματωμενο στα ηλεκτρονικα του νεου Punto evo Abarth, οπερ και η αναλογη συμπεριφορα, και πιθανοτατα πιο φιλικη απο αυτη του Corsa στο δρομο...) και με καλυτερα ρυθμισμενη αναρτηση, δειχνει να χαιρει οριακα μεν αλλα μαλλον δικαιολογημενα, την προτιμηση του περιοδικου.
Το μονο που θα κρατουσα ως ερωτηματικο, ειναι η αποδοση των φρενων, καθοτι και το OPC Nurburgring Edition φερει
φρενα της Brembo, και ενδεχομενως το αυτοκινητο της δοκιμης να ειχε ηδη απο αλλα περιοδικα πχ, καταπονημενα φρενα. -
To OPC Nuerburgring δεν είχε πάρει το Αριστείο του 2011 ως το καλύτερο hot hatch ? Και είχε 'σκίσει' στις Σέρρες με αντίπαλο το Clio ?
-
Τοτε το περιοδικο δεν τα επαιρνε απο την Fiat ομως κι ολα ηταν μια χαρα.
@makinen: ενα αμαξι δηλαδη ειναι καλυτερο επειδη θεωρητικα εχει καλυτερες επιδοσεις;
Το Abarth οπως ειπε κι ο Γρηγορης ειναι πιο φιλικο απο αποψη κινητηρα, με την (υψηλοτερη του Corsa) ροπη του να αποδιδεται απο πιο χαμηλα. ΟΚ, στην τρελη πιεση προφανως ο κινητηρας του Corsa θα ανταποκριθει καλυτερα, αλλα αυτο σημαινει και το τελος της συγκρισης;
Αποκλειεται πχ το Abarth Punto να ειναι ομορφα στημενο; Εχεις οδηγησει βασικα Abarth Punto (και υποθετω το SS θα ειναι ακομα ενα βημα μπροστα) και θεωρεις οτι σαν αυτοκινητο δεν εστριβε ας πουμε καλα; -
Παιδιά συγγνώμη αλλά αυτό ακριβώς που λέει ο Nass δε σας προβληματίζει; Δύο τεύχη πριν, το αυτοκίνητο παίρνει αριστείο ως best-ever hot hatch. Σε όλο τον βρετανικό τύπο το αποθεώνουν ως το καλύτερο hot hatch. Και μετά έρχεται άλλο συγκριτικό στο οποίο έπρεπε να σκίσει αλλά βγαίνει απλώς ικανοποιητικό με έξυπνα (πονηρά; ) γραμμένο άρθρο ώστε να μη δυσαρεστήσει κανέναν, και κυρίως το μεγάλο χορηγό του τεύχους (βλέπε Fiat).
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ποιο θα βγει καλύτερο, την επιλογή μου την έκανα όταν ήταν πριν 5 χρόνια να αγοράσω αυτοκίνητο απολύτως συνειδητά και τη χαίρομαι ακόμη. Ούτε στην Opel δουλεύω, ούτε μετοχές έχω. Χ@στηκα κανονικότατα ποιο θα βγει καλύτερο. Το Corsa μ'αρέσει προσωπικά περισσότερο γιατί είναι old-school και πιο καθαρόαιμο αλλά από κει και πέρα ας βγει όποιο είναι καλύτερο.
Το θέμα είναι ότι τέτοιες δοκιμές δείχνουν ανακολουθία και αναξιοπιστία. Οπότε αν εδώ που υπάρχει ένας μπούσουλας, το ότι δηλαδή το Corsa ως ειδική έκδοση και πολύ πιο ακριβό θα πρεπε να είναι καλύτερο φυσιολογικά και απολύτως αναμενόμενα, βλέπουμε αυτά τα συμπεράσματα, πώς να περιμένω αξιόπιστες δοκιμές εκεί που πραγματικά σφάζονται οι ανταγωνιστές σε δύσκολες κατηγορίες με πολύ ανταγωνισμό;
Και ναι, έχω πολλή εμπειρία από Abarth και ξέρω περί τίνος πρόκειται, αλλά το προηγούμενο, όχι το Evo.Υ.Γ. @Κίκιζας παρότι τα φρένα του είναι αναβαθμισμένα σε σχέση με το δικό μου, έχω διαβάσει και αλλού ότι παρότι σταματάνε καλά, κουράζονται και γρήγορα. Οπότε μάλλον είναι γενικότερη παρατήρηση στο Nurburgring, κρίμα πάντως. Παρεμπιπτόντως από φρένα το Abarth είναι σίγουρα καλύτερο έχοντας εμπειρία από το προηγούμενο του Evo. Απλά δεν κουραζόταν ποτέ όταν το κυνηγούσα σε κατήφορο, ενώ εμένα είχε φτάσει το πεντάλ στο πάτωμα
-
@nass
Πραγματι, το Corsa OPC Nurburgring ηταν ενα απο τα Top 10 που 'ξεχωρισαν τους τελευταιους 12 μηνες'.
Στην κατηγορια των hot-hatch συγκεκριμενα, ως νεοεμφανιζομενο. Αντιστοιχα, σε παλαιοτερα 'αριστεια' εχουν αναδειχθει
και αλλα Hot hatch εκεινη την εποχη, και παλι ως πρωτοεμφανιζομενα.
Επισης ειχε κανει σαφως καλυτερους χρονους στις Σερρες, αλλα δεν ειχε θεωρηθει επουδενι πιο ευχαριστο το Corsa, απο το Clio RS. Ισα-ισα ειχε αναφερθει η 'ιδιαιτερη-ξεχωριστη και πανω απ' ολα ευχαριστη οδικη συμπεριφορα', του Clio, και αντι επιλογου ειχε γραφτει στο τελος, 'εκαστος στο ειδος του', καθιστωντας σαφες οτι σε αποτελεσματικοτητα υπερεχει το Corsa, και σε οδηγικη ευχαριστηση, το Clio.@Bilopoulos
Η ροπη του Abarth εινι υψηλοτερη, οχι του Corsa... (25,6χλγμ/4,000σαλ το Abarth, 23,8xλγμ/3,450σαλ το corsa, μετρημενα στο δυναμομετρο). Επιπλεον ειναι πιο εξυπνα απλωμενη η δυναμη-ροπη του Abarth, σε σχεση με το corsa.
Κατα τα αλλα, ισχυουν αυτα που λες. Αναφερεται δηλαδη οτι το Abarth εχει αυτο το 'κατι' που σε κανει
να ευχαριστιεσαι περισσοτερο σε γρηγορη οδηγηση, παροτι το τιμονι του πχ δεν ειναι και οτι καλυτερο στην κατηγορια.
Γινεται ομως ιδιαιτερη μνεια στην εξαιρετικη-αγωνιστικων καταβολων αναρτηση, που σε συνδυασμο με το σφιχτο πλαισιο, ρυθμισεις ηλεκτρονικων (παροτι το ESP δεν βγαινει ποτε εκτος, αλλα ουτε και παρεμβαινει καθε τρεις και λιγο και αποτομα υπαρχει πλεον στανταρ ηλεκτρομπλοκε, κατι που ΔΕΝ αναφερει ο δοκιμαστης, αλλα τονιζει οτι
η συμπεριφορα του εμοιαζε με κατασκευη που ειναι εφοδιασμενη με μπλοκε διαφορικο... ) θυμιζει μια αισθηση που ειναι οτι πιο κοντινο σε αυτη του Clio RS...@makinen
Το προβλημα 'ανακολουθιας' υπαρχει σε οτι αφορα την επικοινωνια και την αναλυση απο προηγουμενα αρθρα, συμπερασματα των οποιων, δυστυχως ΔΕΝ μεταφερονται εστω περιληπτικα στα νεα δοκιμαστικα-συγκριτικα, με αποτελεσμα καποιος που
διαβαζει ΜΟΝΟ το προσφατο αρθρο-συγκριτικο, και ενα 'αριστειο', να μην μπορει να καταλαβει το 'γιατι'.
Για το θεμα των αριστειων, αναφερθηκα πιο πανω στον nass, αυτα αφορουν νεοεισερχομενα Hot-hatch στην αγορα, για τους τελευταιους 12 μηνες.
Η υπεροχη του Abarth γενικοτερα, βρισκεται στην μεγαλυτερη οδηγικη ευχαριστηση, οπως ανεφερα και στο προηγουμενο post, συμφωνα παντα με τις διαπιστωσεις του δοκιμαστη. Το Corsa ειναι σαφως ενα καλυτερα στημενο και ρυθμισμενο αυτοκινητο σε σχεση με το 'απλο' OPC, αλλα εχει δωθει μεγαλυτερη βαση-προσοχη στο να ειναι αποτελεσματικο-ταχυτατο, οπως εδειξαν και οι χρονοι στις Σερρες, παρα ενα 'παιχνιδι' με αγωνιστικες σχεδον ρυθμισεις, οπως φερεται να ειναι το Punto evo Abarth SS... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Bilopoulos
Η ροπη του Abarth εινι υψηλοτερη, οχι του Corsa... (25,6χλγμ/4,000σαλ το Abarth, 23,8xλγμ/3,450σαλ το corsa, μετρημενα στο δυναμομετρο).με την (υψηλοτερη του Corsa) ροπη του να αποδιδεται απο πιο χαμηλα
Αυτο εννοουσα απλα δεν ειναι καλη (οπως συνηθιζεται απο εμενα) η συνταξη μου...
υψηλοτερη του Corsa = υψηλοτερη απο την ροπη του Corsa
-
@makinen
Το προβλημα 'ανακολουθιας' υπαρχει σε οτι αφορα την επικοινωνια και την αναλυση απο προηγουμενα αρθρα, συμπερασματα των οποιων, δυστυχως ΔΕΝ μεταφερονται εστω περιληπτικα στα νεα δοκιμαστικα-συγκριτικα, με αποτελεσμα καποιος που
διαβαζει ΜΟΝΟ το προσφατο αρθρο-συγκριτικο, και ενα 'αριστειο', να μην μπορει να καταλαβει το 'γιατι'.Δεν έχω χάσει ούτε τεύχος από το 1996 και μετά, το ανέφερα και πιο πάνω αυτό. Παρόλα αυτά πάλι βλέπω ανακολουθία, και όχι, δε διαβάζω μόνο τις λεζάντες και τα συμπεράσματα...
Τέλος πάντων, κουβέντα να γίνεται. -
Ο χρήστης makinen έγραψε:
@makinen
διαβαζει ΜΟΝΟ το προσφατο αρθρο-συγκριτικο, και ενα 'αριστειο', να μην μπορει να καταλαβει το 'γιατι'.Δεν έχω χάσει ούτε τεύχος από το 1996 και μετά, το ανέφερα και πιο πάνω αυτό. Παρόλα αυτά πάλι βλέπω ανακολουθία, και όχι, δε διαβάζω μόνο τις λεζάντες και τα συμπεράσματα...
Τέλος πάντων, κουβέντα να γίνεται.Aκομα και ετσι, και παλι, υπαρχει μια 'διπλωματικη' (sic) αρθρογραφηση, σε τετοιο βαθμο και με τετοιο τροπο ωστε καμμια
προταση να μην 'κραχτει' ή καποια αλλη αντιστοιχα να φανει οτι υπερεχει τρελά...
Αυτο ειναι πραγματι απο ενοχλητικο εως εκνευριστικο, ειδικα για οσους διαβαζουν το περιοδικο εδω και καμποσες δεκαετιες...
Προσωπικα σε ενα βαθμο εχω καταλαβει/αποκωδικοποιησει καποια απο τα 'ευκολως εννουμενα, παραλειονται', αλλα αυτο δεν ειναι παντα και κυριως οχι ευκολα διακριτο...
Εδω βεβαια ψαχνουμε για 'λεπτομερειες'(?) απο την στιγμη που το περιοδικο εχει χασει καποιους αξιολογους συνεργατες, εχει αλλαξει ιδιοκτησια, τροπο λειτουργιας(?) παροτι, σε ενα βαθμο, και σε καποιες περιπτωσεις -πλεον- γραφει -το εν λευκω- και ο ιδρυτης, Κ.Κ.
Κοντολογοις, 'περασμενα μεγαλεια, διηγωντας τα να κλαις'... -
Memo Προς 4Τ: Παράγονται ακόμα βενζινοκίνητα οχήματα και μάλιστα περισσότερα από ότι πετρελαιοκίνητα.
-
Θα ήθελα ένα σχόλιο από τους συντελεστές του περιοδικού για το θέμα του υδρογόνου και ειδικότερα όσα αναφέρθηκαν στο http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2475980#p2475980 και εξής
Εγώ θυμάμαι πάντα τον ΚΚ να κατακεραυνώνει τα διάφορα 'μαγνητάκια' και να λέει ότι αν είναι τόσο απλό με ένα gadget-άκι να κάνεις οικονομία 10-20-30% τότε θα το είχαν αγοράσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνοντας πλούσιο τον εφευρέτη ή, τραβώντας το λίγο περισσότερο, θα είχε ξεσπάσει ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος.
Και τώρα εμφανίστηκε μια συσκευή η οποία υποτίθεται ότι πέτυχε οικονομία 26.5% σε ένα Hyundai και το σχόλιο του περιοδικού είναι 'φαίνεται ότι λειτουργεί'. Στο δε θέμα που αναφέρω παραπάνω υπάρχουν από παραθέσεις επιστημονικών δημοσιεύσεων έως υπολογισμοί με βάση χημεία γυμνασίου που λένε ότι αυτό το σύστημα αποκλείεται να επιτυγχάνει όσα υπόσχεται.
4Τ ?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Memo Προς 4Τ: Παράγονται ακόμα βενζινοκίνητα οχήματα και μάλιστα περισσότερα από ότι πετρελαιοκίνητα.Aς είμαστε ελαστικοί. Σε όλα τα περιοδικά 'ξεχάσανε' τη βενζίνη. Είναι ο μόνος τρόπος να πουληθεί κανένα τεμάχιο παραπάνω σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Memo Προς 4Τ: Παράγονται ακόμα βενζινοκίνητα οχήματα και μάλιστα περισσότερα από ότι πετρελαιοκίνητα.
Aς είμαστε ελαστικοί. Σε όλα τα περιοδικά 'ξεχάσανε' τη βενζίνη. Είναι ο μόνος τρόπος να πουληθεί κανένα τεμάχιο παραπάνω σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Τωρα, εδω που φτασαμε τι να το κανεις...Κορεσμενο απωθημενο καταντησε και η αγορα diesel αυτοκινητου, αφου η μεση διαφορα τιμης απλης αμολυβδης vs diesel πλεον ειναι 0.17ευρω (συμφωνα με επισημα στοιχεια του ΥΠΕΚΑ για τον νομο Αττικης στις 09/03/2012), και οχι πχ 0.30ευρω ή και παραπανω, οπως πριν την κριση, ενω σε Ευρωπαικο επιπεδο ειμαστε η τριτη ακριβοτερη χωρα στην αμολυβδη και τεταρτη
στο πετρελαιο κινησης. Επιπλεον για τους περισσοτερους πολιτες του λεκανοπεδιου της Αθηνας, αλλα και την πολη της Θεσσ/νικης, οπου και ισχυει το νεο μετρο, μετακινησεις ανω των 15,000χλμ σε ετησια βαση, οπου και δικαιολογουν στον μεγαλυτερο βαθμο την επιλογη ενος Diesel κινητηρα, σε σχεσε με αυτον της βενζινης, συνηθως δεν υφιστανται.
Πανε τωρα με το ζορι (εντολες ανωθεν βεβαιως-βεβαιως...) να 'σπρωξουν' diesel στο Ελλαντα, οταν ηδη τα τελευταια δυο χρονια παρατηρειται σαφη προτιμηση απο την πλειοψηφια των Ευρωπαικων χωρων σε υβριδικα για την χρηση κυριως στο κεντρο, με τα diesel να τα επιλεγουν μονο αυτοι που κινουνται συχνα εκτος πολης. Φυσικα οι αποστασεις που διανυουν στις περισσοτερες χωρες, στις εκτος πολεως μετακινησεις, ειναι...πολλαπλασιες απο αυτες που διανυουμε εμεις, και αφορουν μεγαλυτερο ποσοστο οδηγων επισης... -
Πανε τωρα με το ζορι (εντολες ανωθεν βεβαιως-βεβαιως...) να 'σπρωξουν' diesel στο Ελλαντα, οταν ηδη τα τελευταια δυο χρονια παρατηρειται σαφη προτιμηση απο την πλειοψηφια των Ευρωπαικων χωρων σε υβριδικα για την χρηση κυριως στο κεντρο, με τα diesel να τα επιλεγουν μονο αυτοι που κινουνται συχνα εκτος πολης. Φυσικα οι αποστασεις που διανυουν στις περισσοτερες χωρες, στις εκτος πολεως μετακινησεις, ειναι...πολλαπλασιες απο αυτες που διανυουμε εμεις, και αφορουν μεγαλυτερο ποσοστο οδηγων επισης...που το ειδες αυτο;
το ντιζελ εξακολουθει να πουλαει σε ποσοστο περιπου 50%, καμια στροφη δεν υπαρχει. Τα υβριδικα δεν πουλανε γιατι ειναι ακριβα και το οφελος σε σχεση με ενα ντιζελ ειναι ελαχιστο εως αρνητικο συνπολογιζοντας και την απαξιωση (αγνωστη εννοια για τον Ελληνα αγοραστη...).στην Ελλαδα ναι, προσπαθουν μπας και πουλησουν κανενα κομματι, αλλα και παλι το κερδος ειναι μεγαλυτερο σε σχεση με το παρελθον γιατι οι τιμες των καυσιμων ειναι παρα πολυ υψηλα. Αρα ειναι λογικο τα ντιζελ να παρουν ενα σεβαστο μεριδιο αγορας.
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Παιδιά συγγνώμη αλλά αυτό ακριβώς που λέει ο Nass δε σας προβληματίζει; Δύο τεύχη πριν, το αυτοκίνητο παίρνει αριστείο ως best-ever hot hatch.Είναι προφανές οτι δεν αγόρασες το περιοδικό . Που είδες να λέει best-ever hot hatch ; Ξέρεις τι σημαίνει best-ever ;;
Αντιγράφω από τη σελίδα 24.Αυτά δοκιμάσανε , αυτά τους άρεσαν. Φέτος δοκίμασαν κι άλλα , μπορεί να τους άρεσε κάτι άλλο, που το περίεργο. Και το Clio RS είναι μέσα στα αγαπημένα τους.
Τες πα. Να γράψω κι εγώ το παράπονό μου για το τωρινό τεύχος ; Εκείνο το Y-i-ARIS στα τεχνικά της σελ. 130 βγάζει μάτια...
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Παιδιά συγγνώμη αλλά αυτό ακριβώς που λέει ο Nass δε σας προβληματίζει; Δύο τεύχη πριν, το αυτοκίνητο παίρνει αριστείο ως best-ever hot hatch.
Είναι προφανές οτι δεν αγόρασες το περιοδικό . Που είδες να λέει best-ever hot hatch ; Ξέρεις τι σημαίνει best-ever ;;
Αντιγράφω από τη σελίδα 24.Το πέτυχες... Ντετέκτιβ είσαι; Αν όχι να το ψάξεις, έχεις ταλέντο
-
Μπροστά σε σένα δεν πιάνω μία...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Θα ήθελα ένα σχόλιο από τους συντελεστές του περιοδικού για το θέμα του υδρογόνου και ειδικότερα όσα αναφέρθηκαν στο http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2475980#p2475980 και εξήςΕγώ θυμάμαι πάντα τον ΚΚ να κατακεραυνώνει τα διάφορα 'μαγνητάκια' και να λέει ότι αν είναι τόσο απλό με ένα gadget-άκι να κάνεις οικονομία 10-20-30% τότε θα το είχαν αγοράσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνοντας πλούσιο τον εφευρέτη ή, τραβώντας το λίγο περισσότερο, θα είχε ξεσπάσει ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος.
Και τώρα εμφανίστηκε μια συσκευή η οποία υποτίθεται ότι πέτυχε οικονομία 26.5% σε ένα Hyundai και το σχόλιο του περιοδικού είναι 'φαίνεται ότι λειτουργεί'. Στο δε θέμα που αναφέρω παραπάνω υπάρχουν από παραθέσεις επιστημονικών δημοσιεύσεων έως υπολογισμοί με βάση χημεία γυμνασίου που λένε ότι αυτό το σύστημα αποκλείεται να επιτυγχάνει όσα υπόσχεται.
4Τ ?
εντάξει νάσο, έγραψε ο κουνίτης, τον κράξανε όλοι που μέτρησε κατανάλωση μόνο για 15000 χλμ Ο άσχετος κ έληξε το θέμα.
σβήσε κ το ποστ όπου έχεις σκανάρει το άρθρο του περιοδικού για να γλυτώσουν οι φτωχοί παντογνώστες του φορουμ το 1,5 ευρώ, γιατί είναι παράνομο -
Δεν τον κράξανε γιατί 'μέτρησε κατανάλωση μόνο για 15000 χλμ', μην πετάς μπαρούφες.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό