-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Απεξαρτηθείτε από τους 'χορηγούς'
Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει... Άλλο να έχεις 5.000.000 αναγνώστες και άλλο να έχεις 300.000 σε μία μικρή αγορά.
δηλαδη με την πολιτικη που εχουν τα περιοδικα τα τελευταια χρονια εχουν αυξηθει οι αναγνωστες?
Εννοείται πως όχι. Το αντίθετο έχει συμβεί. Το 5.000.000 αναγνώστες κολλούσε σε άλλες χώρες, όπου έντυπα έχουν πολύ μεγαλύτερους αριθμούς, που τους επιτρέπει να παραμένουν πιο ανεξάρτητα από ... διάφορους...
Τώρα για τα νούμερα αναγνωσιμότητας ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνουν από τα πωληθέντα τεύχη. Όσο για τις έρευνες ο καθένας μας μπορεί να έχει τις αμφιβολίες του, αλλά λίγοι μπορούν πραγματικά να πουν κάτι σοβαρό...
προφανως οχι, αρα κατι δεν κανουν καλα.
Πολλά πράγματα... Το βασικό είναι ότι αποξενώθηκαν από το βασικό κοινό τους και στράφηκαν στο κοινό που θέλει να διαβάζει προσπέκτους (γιατί δεν μπορεί να καταλάβει τίποτε άλλο). Αλλά α) προσπέκτους μπορεί να γράψει ο καθένας, 4Τ όχι και β) τώρα που αυτοί βαρέθηκαν να δίνουν το 5ευρώ τους 1 φορά/μήνα, οι παλιοί δεν επιστρέφουν εύκολα... Δεν είμαι γνώστης της συγκεκριμένης αγοράς, αλλά πιστεύω πως δεν είμαι πολύ μακριά από την αλήθεια...
Κλείνοντας, ναι, τα αυτοκίνητα έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ναι η αξιοπιστία τους δεν έχει σχέση με το παρελθόν, αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ όλα να είναι τόσο καλά και τα τελευταία χρόνια ΜΟΝΟ το Landwind να έχει φάει θάψιμο! Και να μην αρχίσω με τα long termers που όλα είναι καλά και χωρίς προβλήματα και όλες οι αντιπροσωπείες εξαιρετικές (για πηγαίνετε χωρίς τα αυτοκόλλητα και βρείτε τρόπο να μην καταλάβουν ότι το αμάξι είναι από περιοδικό, όπως κάνετε μία στο τόσο και βλέπουμε...)
συμφωνουμε φυσικα.
το θεμα ειναι οτι ολα αυτα που γραφουμε τα γνωριζουν, αλλα δεν κανουν κατι ουσιαστικο για να τα αλλαξουν. Αρα, εφοσον αυτοι δεν ενδιαφερονται, εγω γιατι να ενδιαφερθω?ειναι προφανες οτι απευθυνονται σε αλλο κοινο πλεον (καλως ή κακως). Ας το απολαυσουν λοιπον. Για μας τους υπολοιπους, ας ειναι καλα το ιντερνετ.
-
απο τη στιγμη που υπαρχει το internet τα περιοδικα επρεπε να ανεβασουν τη ποιοτητα τους να το ανταγωνιστουν..
το να μην βλεπουν τη πραγματικοτητα ειναι σα τα video club που αρνουνται να γινουν πιο ανταγωνιστικα (ή να μειωσουν τις τιμες) και κλαιγονται για τα torrent και τα site με τους υποτιτλους.
ο κοσμος προχωραει και καποτε καποιος που διαβαζαμε με ανοιχτο το στομα απομυθοποιειται στα ματια μας οταν ακουσουμε κι αλλες γνωμες (που μπορει να βρουμε πιο πειστικες ή σωστες).
εγω θα ηθελα να συνεχιζουν να υπαρχουν περιοδικα , παντα διαβαζα περιοδικα και μπορει στην αρχη να σκεφτηκα να τα κοψω για λογους οικονομιας στη συνεχεια ομως διαπιστωσα οτι δε μου προσφερουν αυτο το οποιο θα ηθελα για το 5ευρο που δινω..
παντως μια ρεαλιστικη λυση για μενα θα ηταν τα περιοδικα να γινουν online.
πλεον εχουμε μαθει στο τζαμπα και τη φθηνη λυση και δε γυριζουμε πισω..ας γραφουν ολα τα αρθρα τους στο site των 4Τ και ας το πλακωσουν στις διαφημισεις και να παιρνουν λεφτα απο κει.
εγω να πω την αληθεια το τσαμπα αρθρακι το διαβαζω τακτικα (και ας διαφωνησω , θελω παντα να ακουσω μια 'ειδικη' γνωμη ) , να δωσω λεφτα απο τη τσεπη μου πλεον το βλεπω λιγο δυσκολο γιατι δε μου λειπει και τοσο το περιοδικοεπιπλεον με το internet μπορουν να προσφερουν αμεση ενημερωση, δεν μου αρσεσει να παιρνω μηνιαια περιοδικα και να διαβαζω ειδησεις που εχω ηδη δει ειτε εδω μεσα ειτε σε αλλες σελιδες
ναι βγαινουν και δοκιμες με βιντεακια και να ειναι πιο αμεσο και ενδιαφερον..
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
συμφωνουμε φυσικα.Εννοείται... τα μεγάλα πνεύματα φίλτατε...
το θεμα ειναι οτι ολα αυτα που γραφουμε τα γνωριζουν, αλλα δεν κανουν κατι ουσιαστικο για να τα αλλαξουν. Αρα, εφοσον αυτοι δεν ενδιαφερονται, εγω γιατι να ενδιαφερθω?
Επίσης εννοείται. Απλά, ξέρεις προσωπικά μου έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινής μου ζωής το περιοδικό (διαβάζω 1-2 άρθρα την ημέρα με το πρωινό, οπότε μου παίρνει μέρες να το τελειώσω), μιας και το διαβάζω από τα 15... Και θα ήθελα να είναι καλύτερο απ' ότι είναι (το ότι οι 4Τ είναι κατ' εμέ σαφώς καλύτεροι από τα υπόλοιπα Ελληνικά περιοδικά, δεν λέει κάτι - στους τυφλούς αρκεί και να έχεις μόνο ένα μάτι για να βασιλεύεις...). Γι' αυτό και συμμετέχω εδώ.
ειναι προφανες οτι απευθυνονται σε αλλο κοινο πλεον (καλως ή κακως). Ας το απολαυσουν λοιπον. Για μας τους υπολοιπους, ας ειναι καλα το ιντερνετ.
+1000
Αλλά δεν μπορείς να το έχεις με την τσίμπλα στο μάτι το πρωί στο τραπέζι το internet... Ή στο κρεβάτι πριν κοιμηθείς... -
Αλλά δεν μπορείς να το έχεις με την τσίμπλα στο μάτι το πρωί στο τραπέζι το internet... Ή στο κρεβάτι πριν κοιμηθείς...
Πλέον μπορείς. Αγόρασε ένα netbook που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.
Ακόμη και στην τουαλέτα μπορείς να το έχεις, προσοχή όμως στην υγρασία! Α και μην το ξεχάσεις και κάνεις κάνα μπάνιο!Εγώ κάποτε αγόραζα το περιοδικό ανελειπώς.
Επειδή δεν διάβαζα ΠΟΤΕ ένα κακό λόγο (είδα σχεδόν διθυράμβους για τελευταίο Hyundai Accent, ήμαρτον δηλαδή...), ξεκίνησα το...διμηνιαίο διάβασμα, μετά έγινε τριμηνιαίο, τώρα το αγοράζω 2-3 φορές το χρόνο (για κάμια παραλία δηλαδή...) και κάθε φορά...το μετανιώνω τελευταία!Όχι για τα 5,5 € που κάνει, αστείο είναι το ποσό πλέον... Όσο για το ότι σπάνια βρίσκω κάτι πραγματικά ενδιαφέρον να διαβάσω, αφού τα περισσότερα ήδη τα γνωρίζω από το Internet, ενώ άρθρα που θα με ενδιέφεραν, λάμπουν δια της απουσίας τους.
Αν θέλεις πάντως αντικειμενική κριτική για ένα μοντέλο καλό είναι να ρίξεις μια ματιά σε ένα αγγλικό, ένα γερμανικό και ένα ιταλικό περιοδικό. Αμέσως μπορείς να καταλάβεις τι παίζει. Εδώ, θα γραφτεί ό,τι ζητηθεί από τους διαφημιστές.
-
συμφωνουμε φυσικα.
Εννοείται... τα μεγάλα πνεύματα φίλτατε...
το θεμα ειναι οτι ολα αυτα που γραφουμε τα γνωριζουν, αλλα δεν κανουν κατι ουσιαστικο για να τα αλλαξουν. Αρα, εφοσον αυτοι δεν ενδιαφερονται, εγω γιατι να ενδιαφερθω?
Επίσης εννοείται. Απλά, ξέρεις προσωπικά μου έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινής μου ζωής το περιοδικό (διαβάζω 1-2 άρθρα την ημέρα με το πρωινό, οπότε μου παίρνει μέρες να το τελειώσω), μιας και το διαβάζω από τα 15... Και θα ήθελα να είναι καλύτερο απ' ότι είναι (το ότι οι 4Τ είναι κατ' εμέ σαφώς καλύτεροι από τα υπόλοιπα Ελληνικά περιοδικά, δεν λέει κάτι - στους τυφλούς αρκεί και να έχεις μόνο ένα μάτι για να βασιλεύεις...). Γι' αυτό και συμμετέχω εδώ.
ασχημο πραγμα η συνηθεια, γενικοτερα...
μια χαρα τρωγεται το πρωινο σερφαρωντας ταυτοχρονα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
...μια χαρα τρωγεται το πρωινο σερφαρωντας ταυτοχρονα.Αρκεί να μην τσιμπάει από το πρωινό και ο υπολογιστής.
-
Πάντως κύριοι οφείλω να ομολογήσω ότι ξαφνιάστηκα θετικά από την αντιμετώπιση σας στα όσα έγραψα. Πίστεψα ότι θα συνέβαινε η κλασσική διαπόμπευση από οπαδούς συμφορουμίτες που θα ένιωθαν ότι προσπαθώ να προσβάλω την επιλογή τους. Συνέβη όμως το αντίθετο...κατάλαβα ότι υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα σαν και μένα που αγαπούν το περιοδικό των 4 τροχών -τουλάχιστον όπως την ξέραμε την προ λυμπέρη εποχή- και λυπούνται για την στροφή του περιοδικού! Μακάρι κάποιοι να μας διαβάζουν λοιπόν και να προχωρήσουν σε κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο!
Δεν σκοπεύω πάντως να διακόψω την ανάγνωση του περιοδικού και μόλις αγόρασα το νέο τεύχος...η απογοήτευση όμως παραμένει για όσα βλέπω και θα συνεχίσω να παραπονιέμαι -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αλλά δεν μπορείς να το έχεις με την τσίμπλα στο μάτι το πρωί στο τραπέζι το internet... Ή στο κρεβάτι πριν κοιμηθείς...
Πλέον μπορείς. Αγόρασε ένα netbook που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.
Ακόμη και στην τουαλέτα μπορείς να το έχεις, προσοχή όμως στην υγρασία! Α και μην το ξεχάσεις και κάνεις κάνα μπάνιο!Δεν έχω netbook ούτε ασύρματο μόντεμ (αν και έχει ένας καλός γείτονας - ξεκλείδωτο... ) και σιγά μη δώσω 300-400 ευρώ για να διαβάζω περιοδικό...
ασχημο πραγμα η συνηθεια, γενικοτερα...
μια χαρα τρωγεται το πρωινο σερφαρωντας ταυτοχρονα
Συμφωνώ για τη συνήθεια, αλλά είναι πλέον μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας. Όταν δεν έχω κανένα περιοδικό διαβάζω κανένα βιβλίο... Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω το ίδιο με pc... Χώρια που στο σημείο που είναι δεν έχει χώρο να φάω...
τουλάχιστον όπως την ξέραμε την προ λυμπέρη εποχή- και λυπούνται για την στροφή του περιοδικού!
Η στροφή ξεκίνησε πριν τον Λυμπέρη. Απλά, στην αρχή της εποχής Λυμπέρη είχε παραγίνει το κακό...
Δυστυχώς βέβαια, μεμονωμένες προσπάθειες, μεμονωμένων προσώπων (αν και συμβάλλουν στη βελτίωση) δεν επαναφέρουν το περιοδικό εκεί που ήταν. Προσοχή,δεν λέω να γίνει όπως ήταν πριν 15 χρόνια. Λέω να φτάσει σε αντίστοιχα (ή καλύτερα) επίπεδα ποιότητας!
Επίσης επαναλαμβάνω ότι θέλω να δω θάψιμο σε κακά αυτοκίνητα (ναι, το σημερινό κακό αυτοκίνητο είναι πολύ καλύτερο από το κακό πριν από 30 χρόνια, αλλά δεν παύει να είναι κακό σε σχέση με τι κυκλοφορεί ΣΗΜΕΡΑ) και φυσικά κάποιο σοβαρό long term. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο αγοράς με leasing κάποιων αυτοκινήτων και χρήση τους ως long term (ιδίως αν χρησιμοποιηθεί το όνομα κάποιας άλλης εταιρείας Λυμπέρη, για να μην φαίνεται και το όνομα του περιοδικού στα σέρβις);;; Ακριβό, αλλά καλό πιστεύω...
-
Δεν βρήκα σχετικό θέμα, οπότε ανοίγω καινούριο. Αν δεν ταιριάζει εδώ, παρακαλώ τους mods να το διορθώσουν
Πάντα οι 4ΤΡΟΧΟΙ διατείνονταν ότι αποτελλούν κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, και πως τουλάχιστον σε γλωσσικό επίπεδο ήταν πάντα άψογοι.
Αλλά μάλλον στα πλαίσια της γενικότερης κρίσης, οι συντάκτες ξέχασαν την χρήση της ελληνικής γλώσσας...
Θα μου πείτε, αυτό σε πείραξε ??? Όχι αλλά πρέπει να το σχολιάσω.'Στο δρόμο και την πίστα, το νέο Megane R.S. εμφανίζεται αντάξιο των προσδοκιών σε κάθε επίπεδο. Ο κινητήρας διαθέτει επαρκής ισχύ, αρκετή για να χαρίσει αξιοζήλευτες επιδόσεις στο κουπέ αμάξωμα, την ώρα που το 80% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις 1.900 σ.α.λ., αποτελώντας συμπαραστάτη του οδηγού στην προσπάθεια του να πιέσει στο όριο. Σημαντικό στοιχείο στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, είναι η παρουσία του συστήματος ESP τριών σταδίων. Στο πρώτο, είναι πλήρες ενεργοποιημένο, στο δεύτερο (ESP Sport) επιτρέπει στον οδηγό να πιέσει παρεμβαίνοντας μετά από μία συγκεκριμένη γωνία, ενώ στο τρίτο και τελευταίο απενεργοποιείται πλήρως'
-
Οι 4Τ τη τελευταια 10ετια και οσο παει και χειροτερευει ειναι ενα διαφημιστικο φυλλαδιο που τα παιρνει απο συγκεκριμενους και κανει 6e... Τη δημοσιογραφικη αυτοκινητιστικη αλητεια εχω παψει να τη χορηγω εδω και 2 χρονια..
-
Επίσης έχουν αρχίσει να κάνουν λαθάκια και σε μηχανολογικής φύσεως θέματα, αυτό δικαιολογείται ακόμα λιγότερο εάν σκεφτούμε ότι πρόκειται για περιοδικό αυτοκινήτων.
Π.χ. με αφορμή τα τελευταία τεύχη γύρισα και ξανακοίταξα τι σημαίνει υπερτετράγωνος και υποτετράγωνος κινητήρας γιατί νόμιζα ότι τα έλεγα λάθος τόσο καιρό!
-
Νομίζω ότι όλες οι παραπάνω δημοσιέυσεις - κατά τη γνώμη μου πάντοτε - κινούνται λίγο στα άκρα...Τα συντακτικά λάθη εμφανίζονται αραιά και που, όμως αν δούμε τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό...ας το αφήσουμε καλύτερα...Θέλω να πω πως δεν θεωρώ τόσο τραγικό το να γίνονται κάποια λάθη...
Όσον αφορά τα υπόλοιπα περί χορηγιών, νομίζω οτι δεν είναι έτσι. Μια χαρά περιοδικό είναι οι 4Τ, ειδικά αν αναλογιστούμε οτι συνεχίζουν να πολεμούν μόνοι τους. Την ώρα που έχουμε κάμποσα μεταγλωττισμένα και άλλα με ξένες δημοσιεύσεις, οι 4Τ τα πάνε μια χαρά. Ορισμένες φορές τα κείμενα είναι βαρετά, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Κι αν υπάρχουν χορηγοί, νομίζω οτι το περιοδικό είναι αρκετά αυτόνομο και αξιοπρεπές.
πάντως θέμα υπάρχει
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Επίσης έχουν αρχίσει να κάνουν λαθάκια και σε μηχανολογικής φύσεως θέματα, αυτό δικαιολογείται ακόμα λιγότερο εάν σκεφτούμε ότι πρόκειται για περιοδικό αυτοκινήτων.+1
Πολλές φορές έχεις την αίσθηση ότι οι συντάκτες αντιγράφουν κάτι χωρίς να έχουν καμία απολύτως συναίσθηση του τι γράφουν ενώ όλο και συχνότερα βλέπω τρανταχτά λάθη σε τεχνικά θέματα που με μία 3ώρη ανάγνωση ενός μέσου φορουμίτη πριν το τυπογραφείο θα προλαμβάνονταν... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ο μηδενισμος(?) -ή αυτο που ισχυει στα περισσοτερα αυτοκινητιστικα περιοδικα?- προκυπτει γιατι χρησιμοποιεις ειρωνικα το μοτο των 4τροχων.
Αν απευθυνεσαι αλλου ή γενικα και οχι στο περιοδικο διευκρινισε το, αλλιως μην μιλας
για μηδενισμο.Λοιπον δεν ειμαι υποχρεωμενος να κατσω να σου εξηγησω τι εννοω, γιατι δεν εχεις κανενα λογο να τσαντιζεσαι μιας που ουτε σε θρεφουν οι 4Τ, ουτε εξαρταται το μελλον σου απο αυτους ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ. Στην υπογραφη μου το γραφω αυτο γιατι τα τελευταια 2 χρονια περιπου εχω απογοητευτει απο το περιοδικο. Ο τροπος γραφης, η αναλυτικοτητα, η πληροτητα των περιγραφων και γενικα οι ποιοτητα των δοκιμων-συγκρισεων δεν ειναι ιδια με παλια. Μην μιλησω και για την περιφερειακη υλη. Επισης μια φορα τσαντιστηκα τρομερα με τα γραφομενα τους. Ηταν στο τευχος Δεκεμβριου 2008 οταν στην 'ειδικη διαδρομη' φιλοξενουσαν το Mini Cooper S JC Works και το Renault Clio RS. Ο τροπος με τον οποιο υψωσαν στα ουρανια τα πλεονεκτηματα του Mini και αντιστοιχα υποτιμησαν αυτα του Clio ηταν κατα τη γνωμη μου προκλητικος και δεν μιλαω για σημεια του αρθρου αλλα για ολο το αρθρο. Σου βαζω και δυο αποσπασματα.'Τα 5 εως 12 κιλα διαφορας ροπης υπερ του υπερτροφοδοτουμενου κινητηρα, σε συνδιασμο με το πλεονεκτημα κιλων ανα ιππο **και την εν γενει πιο στιβαρη συμπεριφορα του Mini **μας εκαναν (εν θερμω) να εχουμε αρχικα επιλεξει τον τιτλο Waterloo, αναφορικα με τη συγκριτικη δοκιμη - και καταλαβαινετε ποιο ηταν αυτο που θα πηγαινε στη νησο Ελβα...'. Θες και αλλο το πιο τρελο; '...ειναι πιο φιλικο,με καλυτρη θεση οδηγησης, δυνατα/ ακουραστα, με λιγοτερη ομως αισθηση φρενα και ξεκουραστο, **αλλα λιγο πιο αργο τιμονι. Το τελευταιο χαρακτηριστικο συντελεσε στην αβαρια της ημερας... **...Μια απο τις πολλες πετρες της διαδρομης (που απεφυγε ευκολα το συμπεριφορας καρτ Cooper) εσκασε ενα απο τα κουρασμενα Continental...'
Ειδικα το τελευταιο ειναι για τα πανηγυρια Κικιζα. Ετυχε να πεσουν με το Clio πανω σε πετρα και γι'αυτο εφταιγε το πιο αργο τιμονι, ενω το συμπεριφορας καρτ Mini την απεφυγε ευκολα. Για να υπαρξουν τοσο μεγαλες διαφορες στην αποφυγη εμποδιου πρεπει να μιλαμε για χαοτικες διαφορες σε τιμονι και στησιμο. Ενα ΤΥΧΑΙΟ συμβαν ηταν λογος θαψιματος του Clio κατα τους 4Τ. Μην τρελαθουμε τελειως!!!
Ενω λοιπον ειχα αρχισει να απογοητευομαι απο τη διαφορα ποιοτητας των δοκιμων ηρθε και αυτο να με εκνευρισει, μιας που απο παιδια διαβαζω 4Τ και δεν περιμενα κατι τετοιο απο το περιοδικο...
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Ο μηδενισμος(?) -ή αυτο που ισχυει στα περισσοτερα αυτοκινητιστικα περιοδικα?- προκυπτει γιατι χρησιμοποιεις ειρωνικα το μοτο των 4τροχων.
Αν απευθυνεσαι αλλου ή γενικα και οχι στο περιοδικο διευκρινισε το, αλλιως μην μιλας
για μηδενισμο.Λοιπον δεν ειμαι υποχρεωμενος να κατσω να σου εξηγησω τι εννοω, γιατι δεν εχεις κανενα λογο να τσαντιζεσαι μιας που ουτε σε θρεφουν οι 4Τ, ουτε εξαρταται το μελλον σου απο αυτους ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ. Στην υπογραφη μου το γραφω αυτο γιατι τα τελευταια 2 χρονια περιπου εχω απογοητευτει απο το περιοδικο. Ο τροπος γραφης, η αναλυτικοτητα, η πληροτητα των περιγραφων και γενικα οι ποιοτητα των δοκιμων-συγκρισεων δεν ειναι ιδια με παλια. Μην μιλησω και για την περιφερειακη υλη. Επισης μια φορα τσαντιστηκα τρομερα με τα γραφομενα τους. Ηταν στο τευχος Δεκεμβριου 2008 οταν στην 'ειδικη διαδρομη' φιλοξενουσαν το Mini Cooper S JC Works και το Renault Clio RS. Ο τροπος με τον οποιο υψωσαν στα ουρανια τα πλεονεκτηματα του Mini και αντιστοιχα υποτιμησαν αυτα του Clio ηταν κατα τη γνωμη μου προκλητικος και δεν μιλαω για σημεια του αρθρου αλλα για ολο το αρθρο. Σου βαζω και δυο αποσπασματα.
Εγω σου βαζω μονο ενα...
'Ο «Θείος» (Δημητρης Μιχελακακης «αρχιεκπαιδευτής» της Safetrack) επιμένει ότι είναι μη συγκρίσιμα αυτοκίνητα, με τη λογική των αγώνων, που θέλει τα κυβικά των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων να πολλαπλασιάζονται επί 1,7, προκειμένου να κατηγοριοποιηθούν με τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Ισχυρίζεται ότι το JC Works είναι πολύ καλό, αλλά ειδικό προϊόν, ευθύβολο, με κτηνώδη ισχύ, που δεν το προβληματίζει, ακόμα και χωρίς τα ηλεκτρονικά βοηθήματα. **Ο ίδιος βραβεύει το Clio RS για καλύτερη θέση οδήγησης, μεγάλο τιμόνι και πιο φιλική συμπεριφορά αλλά και ως πιο ταιριαστό για τους ελληνικούς δρόμους και, φυσικά, τις... τσέπες, που τελικά το κάνουν να απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό. **Εμείς απλώς θα προσθέσουμε ότι είναι θέμα ύφους, στιλ και οδηγικών επιδιώξεων, εξαιρώντας βεβαίως τις -δραστικά υπέρ του Mini- διαφορές επιδόσεων. Σε πρώτο πρόσωπο, έχοντας ζήσει σχεδόν δύο χρόνια με Clio, θα επιλέγαμε το Cooper, για πολλούς -εκτός της αισθητικής- λόγους. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε και τη διαφορά τιμής, που επιτρέπει σε αυτόν που θα σκεφτεί... γαλλικά να εξοικονομήσει και το κόστος χρήσης για δύο, τρία χρόνια.
Η τελική κρίση δική σας._ Ν. Τ.'
'Τα 5 εως 12 κιλα διαφορας ροπης υπερ του υπερτροφοδοτουμενου κινητηρα, σε συνδιασμο με το πλεονεκτημα κιλων ανα ιππο **και την εν γενει πιο στιβαρη συμπεριφορα του Mini **μας εκαναν (εν θερμω) να εχουμε αρχικα επιλεξει τον τιτλο Waterloo, αναφορικα με τη συγκριτικη δοκιμη - και καταλαβαινετε ποιο ηταν αυτο που θα πηγαινε στη νησο Ελβα...'. Θες και αλλο το πιο τρελο; '...ειναι πιο φιλικο,με καλυτρη θεση οδηγησης, δυνατα/ ακουραστα, με λιγοτερη ομως αισθηση φρενα και ξεκουραστο, **αλλα λιγο πιο αργο τιμονι. Το τελευταιο χαρακτηριστικο συντελεσε στην αβαρια της ημερας... **...Μια απο τις πολλες πετρες της διαδρομης (που απεφυγε ευκολα το συμπεριφορας καρτ Cooper) εσκασε ενα απο τα κουρασμενα Continental...'Ειδικα το τελευταιο ειναι για τα πανηγυρια Κικιζα. Ετυχε να πεσουν με το Clio πανω σε πετρα και γι'αυτο εφταιγε το πιο αργο τιμονι, ενω το συμπεριφορας καρτ Mini την απεφυγε ευκολα. Για να υπαρξουν τοσο μεγαλες διαφορες στην αποφυγη εμποδιου πρεπει να μιλαμε για χαοτικες διαφορες σε τιμονι και στησιμο. Ενα ΤΥΧΑΙΟ συμβαν ηταν λογος θαψιματος του Clio κατα τους 4Τ. Μην τρελαθουμε τελειως!!!
Εσυ τρελαινεσαι και τα παιρνεις ολα τοις μετρητοις!
Αν διαβασεις ΟΛΟ το αρθρο ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ειλικρινες και τιμιο, ασχετα αν δεν βγαζει ξεκαθαρο συμπερασμα, αφου πραγματι τα δυο αυτοκινητα τελικα εχουν εντελως διαφορετικες προτεραιοτητες-προδιαγραφες σε αυτα που προσφερουν στο δρομο.Ενω λοιπον ειχα αρχισει να απογοητευομαι απο τη διαφορα ποιοτητας των δοκιμων
σοβαρα? Απο που το καταλαβες?, επειδη με αφορμη το ατυχημα υπερτονιστηκε το μετριο τιμονι του RS σε σχεση με το Cooper S? Aφου αυτη ειναι η πραγματικοτητα...ηρθε και αυτο να με εκνευρισει, μιας που απο παιδια διαβαζω 4Τ και δεν περιμενα κατι τετοιο απο το περιοδικο...Μην ενημερωνεσαι απο το συγκεκριμενο περιοδικο.
Δεν ειναι για εσενα. Διαβασε κατι αλλο, που θα το καταλαβαινεις καλυτερα, και θα σε ικανοποιει περισσοτερο με 'στρογγυλεμμενες' και 'καθωσπρεπει' εντυπωσεις. -
Λοιπον δεν βλεπω αλλο λογο απο το να εχεις προσωπικη σχεση με τους 4Τ η απλα να θες να διαφωνεις σε κατι μαζι μου μονο και μονο για να διαφωνεις.Μιας που δεν εκανα καμια επιθεση σε σενα. Ειπα στο topic της MiTo οτι και το παρον Drive ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Δεν πιστευω πως υπαρχει ελληνικο περιοδικο που να ξεχωριζει, απλα οι παλαιοι 4Τ με το αναλυτικο υφος, τον πολυ σαφη προσδιορισμο των διαφορων μεταξυ των αυτοκινητων, τους ακριβης και καθολου υπερβολικους χαρακτηρισμους εχουν περασει. Ετσι το βλεπω συγκρινοντας παλια τευχη με νεα. Δες τευχη του 98 του 99 μεχρι και το 2005 μου αρεσαν πολυ. Απο εκει και περα εμενα κατι δεν μου πηγαινε.Ειδικα απο το 2007 και μετα...Καποτε υπηρχε ο Λακαφωσης, τωρα εφυγε και ο ΤΕΜΠΕ λογω του ταξιδιου... Λοιπον δεν ξερω τι καταλαβαινεις εσυ, αλλα νομιζω πως εχω τουλαχιστον ισαξια αντιληψη με τη δικη σου. Οποτε το να μου γραφει στο τελος ο Μιχελακακης οτι δεν συγκρινονται λογω διαφορας του τουρμπο μοτερ και του πιο ειδικου υφους του Cooper εμενα μου κανει χρυσωμα του χαπιου, ενω πριν εχουν μιλησει ακομα και για βατερλο...Σε ολο το αρθρο υπαρχει ενα ναι μεν αλλα σε οτι αφορα το Clio ( κατα γενικη ομολογια του ελληνικου και ξενου τυπου ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο) και ενα boostαρισμα των πελονεκτηματων του Cooper.Οσον αφορα για τη χειροτερη αμεσοτητα τιμονιου αλλα και στησιματος που οδηγησε στην επαφη με την πετρα εγω τη θεωρω για γελια πραγματικα...Δεν το περιμενα ποτε απο τους 4Τ που ηξερα, ΠΟΤΕ.Υπαρχει πολυ πιο διαλακτικος και ρεαλιστικος τροπος για να διατυπωσεις τις οποιες διαφορες φιλοσοφιας και ουσιας και στο συγκεκριμενο αρθρο δεν ειδα κατι τετοιο.Επισης δεν πιστευω πως ενα Works θα σε διασκεδασει περισσοτερο απο ενα Clio RS. Σε θεμα διασκεδασης πιστευω να συμφωνεις οτι ειναι τουλαχιστον ισαξια κατι που δεν γινεται σαφες. Σαφες γινεται οτι αρχικα ηθελαν να γραψουν ΒΑΤΕΡΛΟ στον τιτλο του αρθρου. Σε προσφατη ειδικη διαδρομη δεν ειδα τον Αποστολοπουλο να λεει αναλογα πραγματα για το RS, μαλλον το υμνουσε, αλλα και παλι θεωρω το κειμενο του φτωχο σε σχεση με κειμενα Λακαφωση και Τεμπεριδη του παρελθοντος. Για αλλη μια φορα εχουμε διαφορετικη θεωρηση αλλα σε βλεπω πολυ δεινο υπερασπιστη των 4Τ... Εγω δεν λεω οτι αλλα περιοδικα ειναι καλυτερα, ειπα οτι δυστυχως οι παλαιοι 4Τ για μενα δεν υπαρχουν πια. Οσον αφορα για την παραθεση της δυναμομετρησης του Abarth στο θεμα της MiTo ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ABARTH, ειπα οτι το Drive αλλα και οι 4Τ στο παρελθον εχουν ξαναδυναμομετρησει ιδιο μοτερ σε διαφορετικο η σε ιδιο μοντελο η τουλαχιστον εγραφαν οτι ειναι απο αλλη δυναμομετρηση, οποτε δεν βρισκω λογω να μην το κανουν και τωρα. Τι αλλο θες για να καταλαβεις τι λεω; Τι αλλο θες να καταλαβεις οτι δεν εχω προβλημα μονο με τους 4Τ; Επισης για ποιο λογο δεν ειναι δυνατον να εχουν γραψει εστω και ενα προκλητικο αρθρο οπως αυτο; Ειναι αριστοι στα παντα; Εν τελει εσυ γιατι ζοριζεσαι;
-
Λοιπον δεν βλεπω αλλο λογο απο το να εχεις προσωπικη σχεση με τους 4Τ η απλα να θες να διαφωνεις σε κατι μαζι μου μονο και μονο για να διαφωνεις.Μιας που δεν εκανα καμια επιθεση σε σενα. Ειπα στο topic της MiTo οτι και το παρον Drive ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Δεν πιστευω πως υπαρχει ελληνικο περιοδικο που να ξεχωριζει, απλα οι παλαιοι 4Τ με το αναλυτικο υφος, τον πολυ σαφη προσδιορισμο των διαφορων μεταξυ των αυτοκινητων, τους ακριβης και καθολου υπερβολικους χαρακτηρισμους εχουν περασει. Ετσι το βλεπω συγκρινοντας παλια τευχη με νεα. Δες τευχη του 98 του 99 μεχρι και το 2005 μου αρεσαν πολυ.Μα εδω, σε αυτα που λες συμφωνω μαζι σου. Αυτο δυστυχως ομως ισχυει γενικοτερα, και αν στους 4τροχους εχουν καπως αλλοιωθει τα πραγματα, σε γενικοτερο επιπεδο ειναι πολυ χειροτερα ΟΛΑ, και δεν μιλω μονο για περιοδικα, αλλα για τα παντα...
Πως περιμενεις λοιπον να μην επηρεαστει ενα Ελληνικο περιοδικο, ακομα και αν αποτελουσε σημειο αναφορας και παραδιγματισμου προς μιμηση για τα υπολοιπα.Απο εκει και περα εμενα κατι δεν μου πηγαινε.Ειδικα απο το 2007 και μετα...Καποτε υπηρχε ο Λακαφωσης, τωρα εφυγε και ο ΤΕΜΠΕ λογω του ταξιδιου...
Ειδικα ο Λακαφωσης για εμενα, οτι καλυτερο στο περιοδικο.
Στεναχωρηθηκα πραγματικα οταν εφυγε.Λοιπον δεν ξερω τι καταλαβαινεις εσυ, αλλα νομιζω πως εχω τουλαχιστον ισαξια αντιληψη με τη δικη σου. Οποτε το να μου γραφει στο τελος ο Μιχελακακης οτι δεν συγκρινονται λογω διαφορας του τουρμπο μοτερ και του πιο ειδικου υφους του Cooper εμενα μου κανει χρυσωμα του χαπιου, ενω πριν εχουν μιλησει ακομα και για βατερλο...
Βρε συ αφου ετσι ειναι, τι να πει οτι παρολο που το S περναει απο πανω το RS,
και εχει πιο αγωνιστικο (κουραστικο, ξερο, σφιχτο, αλλα πιο απολυτο) στησιμο,
'εμεις' προτιμουμε το RS?
Eιπε ο ανθρωπος οτι βολευεται καλυτερα στους Ελληνικους δρομους, μεχρι εκει.
Το S ομως 'κουρευει' πως να το κανουμε, ειναι πυροβολο, το αλλο, το καις, εισαι στον κοφτη, και λαχανιαζεις για να βλεπεις πινακιδα του Cooper.
Tωρα τι ειναι πιο απολαυστικο, αυτο το αφησε στην κριση-γουστα του καθενος στο τελος.Σε ολο το αρθρο υπαρχει ενα ναι μεν αλλα σε οτι αφορα το Clio ( κατα γενικη ομολογια του ελληνικου και ξενου τυπου ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο) και ενα boostαρισμα των πελονεκτηματων του Cooper.Οσον αφορα για τη χειροτερη αμεσοτητα τιμονιου αλλα και στησιματος που οδηγησε στην επαφη με την πετρα εγω τη θεωρω για γελια πραγματικα...Δεν το περιμενα ποτε απο τους 4Τ που ηξερα, ΠΟΤΕ.Υπαρχει πολυ πιο διαλακτικος και ρεαλιστικος τροπος για να διατυπωσεις τις οποιες διαφορες φιλοσοφιας και ουσιας και στο συγκεκριμενο αρθρο δεν ειδα κατι τετοιο.Επισης δεν πιστευω πως ενα Works θα σε διασκεδασει περισσοτερο απο ενα Clio RS. Σε θεμα διασκεδασης πιστευω να συμφωνεις οτι ειναι τουλαχιστον ισαξια κατι που δεν γινεται σαφες. Σαφες γινεται οτι αρχικα ηθελαν να γραψουν ΒΑΤΕΡΛΟ στον τιτλο του αρθρου. Σε προσφατη ειδικη διαδρομη δεν ειδα τον Αποστολοπουλο να λεει αναλογα πραγματα για το RS, μαλλον το υμνουσε, αλλα και παλι θεωρω το κειμενο του φτωχο σε σχεση με κειμενα Λακαφωση και Τεμπεριδη του παρελθοντος.
Συμφωνω και στα bold, αλλα αγνοεις το γεγονος οτι το fl του RS, δεν ειναι απλα οπτικο,
το αυτοκινητο εχει ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικη γεωμετρια, ειναι ακομα πιο αμεσο, και αποτελεσματικο, με βελτιωμενη ροπη χαμηλα, εκει που στο παρελθον υστερουσε.Για αλλη μια φορα εχουμε διαφορετικη θεωρηση αλλα σε βλεπω πολυ δεινο υπερασπιστη των 4Τ... Εγω δεν λεω οτι αλλα περιοδικα ειναι καλυτερα, ειπα οτι δυστυχως οι παλαιοι 4Τ για μενα δεν υπαρχουν πια. Οσον αφορα για την παραθεση της δυναμομετρησης του Abarth στο θεμα της MiTo ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ABARTH, ειπα οτι το Drive αλλα και οι 4Τ στο παρελθον εχουν ξαναδυναμομετρησει ιδιο μοτερ σε διαφορετικο η σε ιδιο μοντελο η τουλαχιστον εγραφαν οτι ειναι απο αλλη δυναμομετρηση, οποτε δεν βρισκω λογω να μην το κανουν και τωρα. Τι αλλο θες για να καταλαβεις τι λεω; Τι αλλο θες να καταλαβεις οτι δεν εχω προβλημα μονο με τους 4Τ; Επισης για ποιο λογο δεν ειναι δυνατον να εχουν γραψει εστω και ενα προκλητικο αρθρο οπως αυτο; Ειναι αριστοι στα παντα; Εν τελει εσυ γιατι ζοριζεσαι;
Δεν ζοριζομαι με αυτα που λες, αλλα με το μοτο που ειρωνευεσαι, την στιγμη, που εστω σε λιγοτερο βαθμο, αλλα υπαρκτο τουλαχιστον αυτοι το υποστηριζουν, σε αντιθεση, σχεδον
με ολους τους αλλους που εχουν διαχωρισει τα αυτοκινηστικα εντυπα σε copy/paste lifestyle ή ξεκ@λα με καγκουρικα για κοντρακηδες και ψευτομαγκες...P.S Σου παραθετω Video και Review απο το Αγγλικο evo, Το οποιο ειχα παραθεσει και παλαιοτερα, ριξε μια ματια, αξιζει, θα δεις και κατα ποσο πολυ απεχουν τα συμπερασματα του απο αυτα που θεωρεις υπερβολικα των 4τροχων...
(αφορουν το 'απλο' S και οχι το works, φαντασου ποσο μαλλον τα λεγομενα ισχυουν για το καλυτερο works.)http://www.evo.co.uk/videos/planetevovi ... l_vxr.html
http://www.evo.co.uk/carreviews/cargrou ... cupra.html
http://www.evo.co.uk/carreviews/cargrou ... 7_r27.html
Aκομα και με το πιο ψαγμενο R27, στα σημεια εστω υπερεχει... -
Στο τελευταιο link αν και ειναι το R27 οι ανθρωποι βγαζουν ενα υποκειμενικο συμπερασμα αλλα σε κανενα μα κανενα σημειο του κειμενου δεν ειναι προκλητικοι εναντιον του Clio. Δεν θεωρησαν απιστευτη οδηγικη μηχανη το Cooper και ενα καλο χατμπακ το Clio.Δεν μιλαν για βατερλο, δε μιλαν για πετρες, δεν μιλαν για αγωνιστικους ρυθμους που κινηθηκαν με το Mini για να πανε να παρουν εφεδρικο ελαστικο. Αυτα ηταν που με εκνευρισαν. ΝΑΙ λοιπον σε ενα αρθρο σε υφος αγγλικου EVO που μπορει να βγαζει συμπερασμα αλλα ειναι τοσο σαφες και χωρις υπερβολικους χαρακτηρισμους που βγαζεις προσωπικο συμπερασμα διαβαζοντας το. Τα λογια τους ηταν απολυτα σαφη και καθολου προκλητικα. Κατα τη γνωμη δεν ειχαν καμια σχεση με τον τροπο γραφεις των 4Τ στο συγκεκριμενο αρθρο. Εκει σου λεω ηταν η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι για μενα!!!
-
Στο τελευταιο link αν και ειναι το R27 οι ανθρωποι βγαζουν ενα υποκειμενικο συμπερασμα αλλα σε κανενα μα κανενα σημειο του κειμενου δεν ειναι προκλητικοι εναντιον του Clio. Δεν θεωρησαν απιστευτη οδηγικη μηχανη το Cooper και ενα καλο χατμπακ το Clio.Δεν μιλαν για βατερλο, δε μιλαν για πετρες, δεν μιλαν για αγωνιστικους ρυθμους που κινηθηκαν με το Mini για να πανε να παρουν εφεδρικο ελαστικο. Αυτα ηταν που με εκνευρισαν. ΝΑΙ λοιπον σε ενα αρθρο σε υφος αγγλικου EVO που μπορει να βγαζει συμπερασμα αλλα ειναι τοσο σαφες και χωρις υπερβολικους χαρακτηρισμους που βγαζεις προσωπικο συμπερασμα διαβαζοντας το. Τα λογια τους ηταν απολυτα σαφη και καθολου προκλητικα. Κατα τη γνωμη δεν ειχαν καμια σχεση με τον τροπο γραφεις των 4Τ στο συγκεκριμενο αρθρο. Εκει σου λεω ηταν η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι για μενα!!!Ναι, αλλα δεν διαχωριζεις τα πραγματα. Συμφωνω και εγω οτι ο τροπος, και οι αυξημενες
δοσεις υπερβολης αλοιωνουν και μπερδευουν σε ενα βαθμο ως προς το τελικο αποτελεσμα, αλλα αυτο παραμενει...
Ο τροπος των γραφομενων εξαλλου αντικατοπτριζει την προσωπικοτητα του
δοκιμαστη. Ε, δεν μπορουμε να τους συμπαθουμε ολους, δεν γινεται.
Η ουσια ομως δεν αλλαζει. Το JCW υπερεχει. Μπορει να φανηκε απο καποιες παρατηρησεις
του δοκιμαστη με λαθος τροπο, αλλα το αποτελεσμα δεν αλλαζει.
Το Αγγλικο evo βεβαια, ηταν και παραμενει σημειο αναφορας για εμενα στον ξενο τυπο, μιας και το παρακολουθω απο τοτε που πρωτοξεκινησε -πριν 10 χρονια-, με πολυ αξιολογους ανθρωπους, περισσοτεροι απο τους οποιους ειχαν συμμετασχει στην ιδρυση του Performance Car, το οποιο τυχαινε μεγαλης αποδοχης και εκτιμησης απο το Αγγλικο κοινο
και οχι μονο. -
Παιρνω 4Τ απο το 1990...το τελευταιο τευχος ΔΕν το διαβασα καν.Το αγορασα απλα.Δε ξερω τι φταιει ,ισως να μη φταιει μονο το περιοδικο αλλα και οι γενικοτερες αλλαγες οπως το internet κτλ
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό