-
παλιο αρθρο του τασου ιαβερη στο ατο μοτο σπορ,δοκιμαζε το γκολφ στην παρνηθα
και στην κατηφορα επιασε λεει 190 αλλα δεν μπορεσε να πιασει τελικη γιατι τελειωνε η ευθεια και τωρα βγαινει και λεει να μην τρεχουμε -
μηπως στη Παρνηθα ειχαν ελεγχομενες συνθηκες?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μηπως στη Παρνηθα ειχαν ελεγχομενες συνθηκες?ετσι ελεγε σε κλειστο δρομο αλλα αυτα ειναι παπαριες προφανως,σιγα μην τους αφησουν κλεισουν δημοσιο δρομο για να δοκιμασουν το γκολφακι
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ετσι ελεγε σε κλειστο δρομο αλλα αυτα ειναι παπαριες προφανως,σιγα μην τους αφησουν κλεισουν δημοσιο δρομο για να δοκιμασουν το γκολφακι
προφανως δε ξερεις πως 'κλεινουν' το δρομο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ετσι ελεγε σε κλειστο δρομο αλλα αυτα ειναι παπαριες προφανως,σιγα μην τους αφησουν κλεισουν δημοσιο δρομο για να δοκιμασουν το γκολφακι
αστο καλυτερα .
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Απειλή περίστροφου;
-
Με κορμο.
Οχι τετοιο, κορμο δεντρου...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Δεν μου κάνει εντύπωση ο τρόπος κίνησης των συντακτών ειδικού τύπου. Από τη στιγμή που γράφουν δημόσια ότι κάνουν παντιλίκια με ...200 σε δημόσιους δρόμους προφανώς κάνουν χειρότερα στο δρόμο. Το ξέρουμε, και το ξέρουν ότι το ξέρουμε...Και ίσως για αυτό να τους τα σκάμε...
Στο φόρουμ που το πρωτοέγραψα ήδη εμφανίστηκαν τιμητές αυτής της οδήγησης
Δεν ξέρω παιδιά, ίσως επειδή έχω χάσει δικούς μου ανθρώπους σε τροχαία, ίσως γιατί και γω έχω κινδυνέψει και καταλήξει στις εντατικές (με τη μηχανή μου), ίσως επειδή μεγάλωσε η οικογένεια είμαι λίγο συντηρητικός πια...
Δεν περνάω με 100 μέσα από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα...Δεν περνάω από δεξιά εκτός κι αν ο άλλος πραγματικά σέρνεται και ποτέ πάνω σε στροφή...
Αφήνω όποιον με φτάνει να με περάσει, αφού πηγαίνει πιο γρήγορα...
Οφείλω να πω ότι με έχουν επηρεάσει και τα άρθρα των 4Τ και του Drive προς αυτή την κατεύθυνση, και ευτυχώς που έγινε και έτσι.
Πάντως μετά το συγκεκριμένο συμβάν με το test drive 'κάνω την παραλιακή προσωπική μου πίστα και σας περνάω όλους', δεν μου καλοκάθεται το περιοδικό. Μου τη σπάει η υποκρισία. -
Είναι προφανές ότι δεν έχει καμία σχέση η οδηγική ικανότητα του Ιαβέρη με αυτήν ενός καλού μέσου οδηγού. Αυτό το καταλαβαίνει ο καλός μέσος οδηγός, και επομένως δεν πάει να μιμηθεί τον Ιαβέρη, και δη σε δημόσιο δρόμο, εκτός κι αν είναι κομπλεξικός και βαθιά ηλίθιος. Τόσο ηλίθιος μάλιστα, που να μη θέλει ή να μη μπορεί να καταλάβει ούτε πώς καθίσταται ελεγχόμενη μία απομονωμένη ορεινή διαδρομή.
Επειδή υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, καλόν είναι τα κείμενα των περιοδικών να συνοδεύονται πάντα από στερεότυπο disclaimer (don't try this at home κλπ). Όχι μόνον για νομική αποποίηση ευθυνών, αλλά και για να υπενθυμίζεται (παιδαγωγικώς) σε ανώριμα, ανήλικα, ηλίθια κλπ άτομα ότι οι δυνατότητές των ΔΕΝ έχουν σχέση με εκείνες αγωνιζομένων / επαγγελματιών δοκιμαστών.
Το συμβάν, τώρα, που περιγράφεται στην παραλιακή (προσπέραση από δεξιά δίχως αύριο) είναι διαφορετικό, αν μη τι άλλο επειδή ο δρόμος δεν ήταν άδειος (και ελεγχόμενος προς τούτο). Πρόκειται (βάσει των περιγραφομένων) για άσχημο φάουλ, που καλό θα ήταν να μην είχε συμβεί ποτέ...
-
και παλι ποσοι συντακτες περιοδικων περα απο υποχρεωτικη πειρα εχουν και ικανοτητα??
-
αστο καλυτερα .
Ο Σπύρος κάτι θέλει να σου πει αλλά δε θες να το καταλάβεις, οπότε πράγματι 'άστο καλύτερα'.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Το συμβάν, τώρα, που περιγράφεται στην παραλιακή (προσπέραση από δεξιά δίχως αύριο) είναι διαφορετικό, αν μη τι άλλο επειδή ο δρόμος δεν ήταν άδειος (και ελεγχόμενος προς τούτο). Πρόκειται (βάσει των περιγραφομένων) για άσχημο φάουλ, που καλό θα ήταν να μην είχε συμβεί ποτέ...
Ευτυχώς που βρέθηκε και ένας που κατάλαβε ότι αυτό που περιέγραψα είναι επικίνδυνο
Ακόμη και να τα φαντάστηκα αυτά που λέει ο λόγος, αυτή η οδήγηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί οτιδήποτε άλλο από επικίνδυνη.
Τη διαδρομή αυτή την κάνω ως οδηγός από το 1984 λόγω εξοχικού στην περιοχή. Έχω γυρίσει τετακέ δύο φορές, μία το 1986 με corolla πισωκίνητη, και μία με Mondeo το 2006 όταν μπήκα με 120 σε στροφή και βρήκα λιμνάζοντα νερά. Με γύρισε σβούρα, βγήκα στο απέναντι ρεύμα και καβάλησα στην πρασιά με τις πικροδάφνες. Ευτυχώς δεν ερχόταν κανένας από απέναντι να του κλείσω το σπίτι.Αν και ήμουν ολομόναχος στο δρόμο λόγω ώρας, αναγνωρίζω ότι έκανα μεγάλη π@π@ριά, και από τότε οδηγώ πιο συντηρητικά.
Έχω δει πολλά ατυχήματα, ακόμη και θανατηφόρα σε αυτές τις στροφές. Δύο φορές έχω δει το σκηνικό που περιγράφω να καταλήγει σε τράκο σε αυτές τις στροφές. Δεν είναι αναμενόμενο ότι σε ένα τρενάκι 2-3 αυτοκινήτων στην αριστερή λωρίδα, κάποια στιγμή ο πρώτος θα αποφασίσει να κάνει δεξιά; Όποιος κάνει τέτοιες προσπεράσεις από δεξιά, πάει γυρεύοντας... Ειδικά πάνω σε στροφή.
Θα περνούσα κάποιον από δεξιά μόνο αν πήγαινε πολύ αργά, μόνο σε ευθεία με ορατότητα, μόνο αν του είχα κάνει σινιάλο να πάει δεξιά και δεν πήγαινε, και μόνο αν βιαζόμουνα ειλικρινά... Ο οδηγός του 4T Test Drive δε νομίζω ότι σκέφτηκε αυτούς τους περιρισμούς.
Ας μην περιμένουμε απάντηση όμως. Το πιο πιθανό να λέγανε ότι το αμάξι το οδηγούσε οδηγός της αντιπροσωπείας , αφού το είχαν επιστρέψει οι 4Τ.
-
παλιο αρθρο του τασου ιαβερη στο ατο μοτο σπορ,δοκιμαζε το γκολφ στην παρνηθα
και στην κατηφορα επιασε λεει 190 αλλα δεν μπορεσε να πιασει τελικη γιατι τελειωνε η ευθεια και τωρα βγαινει και λεει να μην τρεχουμε -
Τρέχω να αγοράσω!!
Τώρα είδαι ότι έχει το S4 έστω και σε Ε.Δ.
Φαντάζομαι δεν προλαβαίνατε λεπτομερες τεστ!
Τον επόμενο μήνα όμως θα το έχουμε φαντάζομαι -
Πολύ καλό το πρωταπριλιάτικο στη σελ. 170 του νέου τεύχους.
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Πολύ καλό το πρωταπριλιάτικο στη σελ. 170 του νέου τεύχους.Μπας εκανες λαθος στη σελιδα;
-
+1
-
Καλοεκτελεσμένη η δοκιμή ελαστικών με μεθοδολογία που έχει μία λογική. Ωστόσο και πάλι έχει μία σοβαρότατη έλλειψη καθώς μαθαίνουμε εγγράφως για το τι χρώμα έχει το λεόν της δοκιμής αλλά όχι το τι μοτέρ φοράει αν και μάλλον πρέπει να είναι το 1.4 από τα συμφραζόμενα...
Επί του θέματος εντυπωσιακές οι επιδόσεις για ένα λάστιχο που κάποτε προσπαθούσε να φρενάρει ενώ εώς απίθανες βρίσκω τις πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης του +1.4g από ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Στο ίδιο μοτίβο μου φαίνεται εντυπωσιακή έως αμφισβητίσημη η διαφορά της τάξης του +0.3g πλευρικής επιτάχυνσης μεταξύ συμβατικών ελαστικών και όχι ημι/αγωνιστικών ή χειμερινών...
Τσάδαρης όπως πάντα εκτός κλίματος στις δοκιμές νέων μοντέλων χωρίς να ενώ με κοντράρει άνετα στη χρήση αποσιωπητικών
Τις δοκιμές που συμμετέχουν μοντέλα του γκρουπ βαγκ δεν τις διαβάζω πλέον. Γ@μουν και δέρνουν, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε...
-
Πιστεύω ότι στο επόμενό τους τεύχος οι 4Τ θα πρέπει να καταδικάσουν τη (μερική) επαναφορά των ταξί στις λεωφορειολωρίδες. Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι η είσοδος μερικών χιλιάδων οχημάτων σε αυτές θα τις καταστήσει από λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας σε κοινες λωρίδες;;; Και για ποιο λόγο να μην μπορώ να μπω κι εγώ με το αυτοκίνητό μου από τη στιγμή που και τα ταξί είναι μέσα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ - και όχι μαζικής - μεταφοράς.
-
μα τι χαζοι που ειστε!
το μετρο αυτο βοηθα τα αυτοκινητα να κινηθουν ταχυτερα, καθως η κιτρινη φυλη θα μπει στη κιτρινη λωριδα!
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό