-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κατσε ρε συ οπως για εσενα ειναι μουσικη οι εξατμισεις της 430, για τον πατερα μου ειναι βαβουρα, και για εμενα η group N των σαξοραλλων και το ουρλιαγμα των Vtec ειναι μουσικη....ολα ειναι υποκειμενικα.+1 στον rantaplan
Γενικά όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος αποκτά περισσότερες παραξενιές.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αν και ασχετο με το θεμα και οφτοπικ εγω οταν δω μηχανακι που δε κανει θορυβο κανω το σταυρο μου...Για define λίγο τη λέξη θόρυβο...
Το 600άρι μου έχει ΚΑΡΑΜΑΜΑ εξατμίσεις, αλλά αθόρυβο ΔΕΝ το λέω ακριβώς. Για την ακρίβεια, όταν φτάνω σπίτι το βράδυ κάνει μάλλον παραπάνω θόρυβο από ένα μαμά αυτοκίνητο.
Αλλά με την καμία δεν είναι ενοχλητικός, ούτε πολύ οξύς, ούτε πολύ μπάσος ήχος, συν οτι φροντίζω στις γειτονιές όσο γίνεται να κάνω 'αθόρυβη' χρήση.
Ένα σύγχρονο όμως 'μαμά' παπί ή σκουτεράκι (και πιστέψτε με, είναι η πλειοψηφία τα μαμά, καθώς ο κυρ-Μήτσος, η κυρα-Κούλα και το Κατερινάκι που τα πήραν για εξυπηρέτηση και μόνο δεν ενδιαφέρονται για φτιαξίματα) θα έλεγα οτι μάλλον είναι πιο αθόρυβα από το μέσο όρο των αυτοκινήτων. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
αν και ασχετο με το θεμα και οφτοπικ εγω οταν δω μηχανακι που δε κανει θορυβο κανω το σταυρο μου...
Για define λίγο τη λέξη θόρυβο...
Το 600άρι μου έχει ΚΑΡΑΜΑΜΑ εξατμίσεις, αλλά αθόρυβο ΔΕΝ το λέω ακριβώς. Για την ακρίβεια, όταν φτάνω σπίτι το βράδυ κάνει μάλλον παραπάνω θόρυβο από ένα μαμά αυτοκίνητο.
Αλλά με την καμία δεν είναι ενοχλητικός, ούτε πολύ οξύς, ούτε πολύ μπάσος ήχος, συν οτι φροντίζω στις γειτονιές όσο γίνεται να κάνω 'αθόρυβη' χρήση.
Ένα σύγχρονο όμως 'μαμά' παπί ή σκουτεράκι (και πιστέψτε με, είναι η πλειοψηφία τα μαμά, καθώς ο κυρ-Μήτσος, η κυρα-Κούλα και το Κατερινάκι που τα πήραν για εξυπηρέτηση και μόνο δεν ενδιαφέρονται για φτιαξίματα) θα έλεγα οτι μάλλον είναι πιο αθόρυβα από το μέσο όρο των αυτοκινήτων.Μα αν ήταν μαμά ΟΛΕΣ οι εξατμίσεις ΔΕΝ θα υπήρχε θόρυβος! Η πλειοψηφία ΟΝΤΩΣ έτσι είναι, η μειοψηφία είναι το πρόβλημα! Το να λέμε όμως πως δεν υπάρχει πρόβλημα ή πως δεν ενοχλούν, μου φαίνεται κάπως υποκριτικό, δεν νομίζεις;
-
Είπα οτι δεν υπάρχει ή οτι δεν ενοχλούν?
Άλλο όμως αυτό και άλλο να τα ρίχνουμε σε αυτά.
Εδώ καλά-καλά δεν μπορώ να τα ρίξω ούτε στα κομπρεσσέρ.
Οι λόγοι:
1ον, δεν βρίσκονται παντού (για να το πω καλύτερα, είναι αρκετά διασκορπισμένα, σε σημείο που μπορεί να γυρίσεις τη μισή Αθήνα και να μην πετύχεις ούτε ένα).
2ον, ακόμα και στη γειτονιά μου να είναι, είναι προσωρινά (μέχρι να τελειώσει η δουλειά τους) και δουλεύουν σε συγκεκριμένες ώρες, που δεν έχουν καθόλου να κάνουν με την ώρα κοινής ησυχίας.
3ον, είναι αναγκαίο κακό, οπότε κάνω υπομονή και τα αντέχω.
Οι μπαρμπάδες και οι κάγκουρες όμως που κορνάρουν όπου και όποτε βρουν και κυκλοφορούν με τις μουσικές τσίτα
1ον, είναι πανταχού παρόντες
2ον, δε γνωρίζουν από ώρες κοινής ησυχία και
3ον, μόνο αναγκαίοι δεν είναι, το εντελώς αντίθετο δηλαδή.Για πείτε, τελικά ποιος ενοχλεί πιο πολύ?
-
Ο χρήστης Type-Racing έγραψε:
Κατσε ρε συ οπως για εσενα ειναι μουσικη οι εξατμισεις της 430, για τον πατερα μου ειναι βαβουρα, και για εμενα η group N των σαξοραλλων και το ουρλιαγμα των Vtec ειναι μουσικη....ολα ειναι υποκειμενικα.
+1 στον rantaplan
Γενικά όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος αποκτά περισσότερες παραξενιές.
Ρε παιδιά για ηχορύπανση μιλάμε.
Και για μένα η group N των σαξοραλλων και το ουρλιαγμα των Vtec και οι εξατμισεις της 430 και το CBR μου όταν ουρλιάζει ψηλά μουσική είναι.
Το θέμα είναι να μη γίνεται σε γειτονιές και πόσο μάλλον σε ώρες κοινής ησυχίας. Καλά, για τα ζώα με τα στερεοφωνικά τσίτα είναι άσκοπο να σχολιάσουμε...
Το θέμα είναι ότι ζώα υπάρχουν και με αυτοκίνητα και με μηχανάκια που δεν υπολογίζουν τίποτα, δε θα κάνουμε διαγωνισμό.
Αν όμως το πάρουμε στατιστικα και μόνο είναι πολύ περισσότεροι οι κάτοχοι ΙΧ άρα και τα αντίστοιχα ζωα.Πάντως το θέμα της ηχορυπανσης και της ποιότητας ζωής σε μια μεγαλούπολη νομίζω ότι είναι μείζον και μπορώ να καταλάβω απόλυτα το πνεύμα του madox και να συμφωνήσω ότι το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό το πρόβλημα έχουν τα ΙΧ και όχι τα μηχανάκια γιατί απλούστατα είναι 1000 φορές περισσότερα.
-
Εγώ πάντως, για να ηχορρυπαίνω λιγότερο πολλές φορές κινούμαι με όσο πιο μακριά σχέση μπορώ στο κιβώτιο και αποφεύγοντας απότομες επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις.
-
την f430 ως παραδειγμα την εφερα... Αλιμονο αν ο ηχος της ειναι θορυβος ....αλλα στα αυτια καποιου καρασυντηρητικου ολα ενοχλουν,ακομα και το κουδουνισμα του κινητου η το playlist ενος ραδιοφωνου-ημαρτον!
Υπαρχουν πιο σημαντικα στραβα σε μια μεγαλουπολη για να διορθωσουμε πρωτα.Ισως αν λυναμε εν μερη το κυκλοφοριακο να μειωναμε και την ηχορυπανση.Για αυτους που ενοχλουνται τοσο υπαρχει παντως και η υπαιθρος(βεβαια εκει θα ενοχλησει ισως το κελαιδισμα των πουλιων,ο κοκορας του γειτονα κ.ο.κ) -
Ο χρήστης madox έγραψε:
την f430 ως παραδειγμα την εφερα... Αλιμονο αν ο ηχος της ειναι θορυβοςΑλίμονο αν ο ήχος των Iced Earth τσίτα από τα ηχεία μου είναι θόρυβος.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ πάντως, για να ηχορρυπαίνω λιγότερο πολλές φορές κινούμαι με όσο πιο μακριά σχέση μπορώ στο κιβώτιοΘα το μπουκώσεις.
Δεν αφήνουμε την ηχορύπανση για άλλο θέμα ρε σεις;
-
Ασχετο αλλά τι από αυτά που διάβασα στις τελευταίες σελίδες του forum έχει σχέση με τις 'προτάσεις των φορουμάδων προς 4Τ;
-
Ο χρήστης nikolet έγραψε:
Ασχετο αλλά τι από αυτά που διάβασα στις τελευταίες σελίδες του forum έχει σχέση με τις 'προτάσεις των φορουμάδων προς 4Τ;Εχει σχεση με τους 4τροχους γιατι εκει μεσα διαβασα το κειμενο αρα εχει σχεση.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Ασχετο αλλά τι από αυτά που διάβασα στις τελευταίες σελίδες του forum έχει σχέση με τις 'προτάσεις των φορουμάδων προς 4Τ;
Εχει σχεση με τους 4τροχους γιατι εκει μεσα διαβασα το κειμενο αρα εχει σχεση.
Ωραια.Και τι προταση κανετε προς τους 4Τ ; (Μιας και αυτη ειναι η επικεφαλιδα σε ΑΥΤΟ το θεμα,αν δεν το προσεξατε.)
-
Απο οτι εχω παρατηρησει ,πολλα καινουρια αυτοκινητα καινε ή καταναλωνουν λαδια.Και δε μιλαω μονο για το VAG.Εχω ακουσει αρκετες BMW,αλλα και αυτοκινητα αλλων εταιρειων να παρουσιαζουν τι ιδιο θεμα.
Μηπως ειναι ωρα να σχοληθουν λιγο οι 4Τ με το θεμα?.Αρχιζοντας φυσικα απο τα αυτοκινητα δοκιμων και κυριως αυτα μακρας διαρκειας?
Δεν θυμαμαι να εχουν αναφερει τιποτα ολο τον προηγουμενο καιρο. -
Με αφορμή το θέμα του φίλου μας Amstrad για την κλοπή του αυτοκινήτου του και την διαδικασία/ αποζημιώση από τις ασφαλιστικές και επειδή εχω ακούσει διάφορες ιστορίες για συμπεριφορες ασφαλιστικών εταιρειών, θεωρώ ότι το περιοδικό πρέπει να ανοίξει το θέμα
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣΕίναι χρήσιμο να μάθουμε επι του πρακτέου
- Για τι ποσά να ασφαλίζουμε τελικά τα αυτοκίνητα μας??
- Ποιος είναι σε θέση να πει την πραγματική αξία ενός μεταχειρισμένου S5 σήμερα αν τυχόν κλαπεί???
- Γιατί όταν γνωστός μου πήγε να ασφαλίσει 997 Turbo σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές του έλεγαν μέχρι 150,000 στην ασφαλίζουμε για κλοπή
- Γιατί να μην βγούν στο προσκήνιο διάφορα υποθετικά σενάρια/ πραγματικές καταστάσεις με ατυχήματα να ξέρουμε τι γίνεται και πως είναι οι διαδικασίες ?
- Θα μπορούσε να υπήρχε πίνακας με 5 ενδεικτικά μοντέλα και τιμές από όλες τις ασφαλιστικές?
- Που κρύβονται οι παγίδες??
-
Το ωραίο θα ήταν να τους έλεγε το υπουργείο να λενε ότι κλάπηκε το Α μοντέλο 2005 και πληρώθηκαν τόσα... χωρίς στοιχεία φυσικά του ανθρώπου.... Ετσι για να καταλάβουμε...
Τα συνολικά του κλάδου δεν λένε τίποτα
-
Εκπλήσομαι που στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια βάση δεδομένων ανακοινώσιμη με κλοπές ανα κατασκευαστή και μοντέλο!!!
-
Χρειαστηκαν να περασουν 448 τευχη για να υποκυψει στην γοητεια του γραψιματος. Ας περιμενουμε μερικα τευχη ακομα και θα δουμε αν εκανε καλα η οχι.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Χρειαστηκαν να περασουν 448 τευχη για να υποκυψει στην γοητεια του γραψιματος. Ας περιμενουμε μερικα τευχη ακομα και θα δουμε αν εκανε καλα η οχι.για ποιον μιλας?
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Χρειαστηκαν να περασουν 448 τευχη για να υποκυψει στην γοητεια του γραψιματος. Ας περιμενουμε μερικα τευχη ακομα και θα δουμε αν εκανε καλα η οχι.
για ποιον μιλας?
Μα για τη Σοφη Καββαθα.
-
To test των μικρομεσαίων το διαβάσατε;;
Αρχικά μου έκανε εντύπωση η προσέγγιση τύπου **** τη στιγμή που διαφορές παρατηρούνται σε όλες τις μετρήσεις
Στη συνέχεια χάρηκα με τη σκέψη για κοινή χρήση ελαστικών
Μόνο που τελικά ενιαίος ήταν ΜΟΝΟ ο προμηθευτής!!!
Οι τύποι ελαστικού ήταν διαφορετικοί...
Αποτέλεσμα;;Το 308 έκανε πολύ χειρότερη επίδοση στο φρενάρισμα σε σύγκριση με τα δικά του ελαστικά και ενδεχομένως και στις υπόλοιπες δοκιμασίες. Μόνο που αυτό δε φαίνεται στους πίνακες των επιδόσεων, με αποτέλεσμα κάποιος να δει ρίξει μια ματιά απλά και να διαπιστώσει με βεβαιότητα οτι το 308 δε φρενάρει!
Προς Θεού δε μιλώ για μεροληψία, αλλά για λάθος προσέγγιση του θέματος ως προς την παρουσίασή του!
Ακόμη: **Ποιός ο λόγος για ενιαίο προμηθευτή, τη στιγμή που δεν εξασφαλίστηκε ίδιος τύπος για όλα τα αυτοκίνητα;;**Μήπως η μίνι παρουσίαση του νέου μοντέλου της Μισλέν;
**Γιατί δεν επιλέχθηκε άλλη μάρκα ελαστικού;;
**Τέλος γιατί δεν εξασφάλισαν να έχουν όλα τα αυτοκίνητα τις ίδιας διαμέτρου ζάντες;;**Σύγκριση στην πίστα 15άρας με 17άρα;; **
Νομίζω οτι το τεστ έγινε -και γράφτηκε- στο πόδι....
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό