-
Απο περυσι το Σεπτεμβριο μεχρι πριν 2 μηνες με εχουν τρακαρει 3 (!!!!!) φορες.
Την πρωτη φορα η ζημια ηταν 700 ευρω (η πισω δεξια πορτα).
Την δευτερη, η ζημια ηταν 1640 ευρω (ολο το πισω μερος του αυτοκινητου εκτος τη πορτα του πορτ μπαγκαζ).
Οταν πηγα να παρω τα χρηματα, μου εδωσαν 1610 ευρω. Δεν το εψαξα το θεμα γιατι ξερω οτι σου κρατανε καποια χρηματα για παλαιοτητες και διαφορα αλλα. Απλα το μονο που εκανα ηταν να το συζητησω με δυο τρεις γνωστους που μου ειπαν τα ιδια πραγματα. Το εφερε ομως η κουβεντα και στη Ρενο που βρεθηκα για να κανονησω την ημερομηνια που θα παω το αυτοκινητο για την τριτη τρακα (το καπω). Τοτε μου ειπαν οτι επαιδη το αμαξι μου ειναι μονο 2,5 χρονων δεν εχουν το δικαιομα να μου παρακρατησουν χρηματα για παλαιοτητα. Αυτο γινεται μετα τα 5 χρονια, οπως μου ειπαν, οποτε μου συνεστησαν απο τη Ρενω να το ψαξω γιατι μαλλον καποιο λαθος θα εχει γινει.
Εαν δεν με ειχαν τρακαρει και τριτη φορα, δεν θα πηγαινα να ρωτησω στην Ασφαλιστικη μου, αλλα ειπα αφου θα ξαναπαω, ασ κανω μια ερητηση.
Απο τη 2ρη στη 3τη τρακα μεσολαβησαν λιγοτερο απο 3 μηνες.Αφου λοιπον εγινε η επιδιορθωση του καπο, πηρα τα τιμιλογια και πηγα στην εταιρια (δε ξερω, να πω και ποια ειναι?).
Τα δινω στην υπαλληλο και τη ρωτησα παρα πολυ ευγενικα εαν γινεται να βροθμε το φακελο, γιατι εχω την εντυπωση οτι μου εχετε δωσει λιγοτερα χρηματα.
'ο φακελος εχει ηδη παει στο αρχειο και ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει'
'ενταξει ρε κοπελια, αλλα δεν νομιζω να σας παρει και πολυ χρονο. Αφου ειναι στο αρχειο σιγουρα φανταζομαι να ειναι ολοι οι φακελοι ταξινομημενοι σε σειρα, ομορφα και ωραια. Στο κατω κατω δε θελω να το βρειτε τωρα, εχετε περιθοριο μεχρι να ερθω να με πληρωσετε για τη τρακα' της απαντω.Και τοτε αρχιζει να μου λεει η τυπησα σε εντονο υφος,
'και που να καθομαι να ψαχνω τωρα, εχω πολυ δουλεια. Γιατι δεν το ειπες τοτε μονο ερχεσαι τωρα μετα απο τρεις μηνες που εχει παει στο αρχειο?'Εγω αρχιζω και φορτωνω...
'Καταρχην τι ειναι το αρχειο σας, καμμια χωματερη οπου δεν μπορεις να βρεις τιποτα? Που το λεει οτι οταν ενας φακελος παει στο αρχειο δεν ξαναβγαιναι με καμμια κυβερνηση. Και τι σε νοιαζει εσενα γιατι δεν σας το ειπα τοτε? ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΛΕΩ. Δεν καταλαβαινω το υφακι σου''Ουτε εγω καταλαβαινω το δικο σου'
Εγω ειμαι σε εξαλη κατασταση
'Να πας τωρα να το βρεις, αλλιως πες μου που ειναι ο διευθυντης.'
'Δεν παω να το βρω, ο διευθυντης ειναι εκει.'Εκνευρισμενος σηκωνομαι απο τη καρεκλα και λεω
'αι σιχτιρ, σας πληρωνουμε και μας τη λετε κι απο πανω''ρε αι στο διαολο' μου λεει
Πηγα στο διευθυντη αρχισα και φωναζα και σε αυτον. Ο ανθρωπος καταλαβε τι ειχε γινει και αφου πηγε στην υπαλληλο τον ακουσα να της λεει σε εντονο υφος να βρει το φακελο.
Αυτο που με εξοργησε ακομα πιο πολυ, ηταν οτι ο φακελος ηταν στο γραφειο του διευθυντη σε λιγοτερο απο 5 λεπτα.Μου λεει 'δεν ξερω ακριβως γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα, θα το βρω ομως και θα σου πω.
Την επομενη παιρνω τηλ το διευθυντη και του ειπα οτι εαν δε μου ζητησει γραπτως συγνωμη η υπαλληλος θα τραβηξω το σκοινι μεχρι να σπασει, και του ζητησα το ονομα της υπαλληλου.Μου ειπε οτι η υπαλληλος εβαλε τα κλαματα μετα που εφυγα και οτι ζητουσε συγνωμη για την συμπεριφορα της, οτι ηταν πολυ αγχωμενη λογω φορτου εργασιας κλπ κλπ.
Προσεξτε τη λεπτομερια
Δεν πηγα εκει απαιτωτας λεφτα
Δεν ζητησα απο την αρχη να βρεθει ο φακελος αμεσωςΓια μενα το θεμα με τα χρηματα εχει περασει σε εντελωε δευτερη μοιρα.
Οι εξηγησεις που μου εδωσε ο διευθυντης, ας πουμε οτι με καλυβουν, αλλα εγω τι φταιω να γινομαι ανω κατω?Μονο απο απλη περιεργια πλεον θελω να δω τι ειναι αυτη η διαφορα στα χρηματα.
-
Την δευτερη, η ζημια ηταν 1640 ευρω (ολο το πισω μερος του αυτοκινητου εκτος τη πορτα του πορτ μπαγκαζ).
Οταν πηγα να παρω τα χρηματα, μου εδωσαν 1610 ευρω. Δεν το εψαξα το θεμα γιατι ξερω οτι σου κρατανε καποια χρηματα για παλαιοτητες και διαφορα αλλα. Απλα το μονο που εκανα ηταν να το συζητησω με δυο τρεις γνωστους που μου ειπαν τα ιδια πραγματα. Το εφερε ομως η κουβεντα και στη Ρενο που βρεθηκα για να κανονησω την ημερομηνια που θα παω το αυτοκινητο για την τριτη τρακα (το καπω). Τοτε μου ειπαν οτι επαιδη το αμαξι μου ειναι μονο 2,5 χρονων δεν εχουν το δικαιομα να μου παρακρατησουν χρηματα για παλαιοτητα. Αυτο γινεται μετα τα 5 χρονια, οπως μου ειπαν, οποτε μου συνεστησαν απο τη Ρενω να το ψαξω γιατι μαλλον καποιο λαθος θα εχει γινει.
Εαν δεν με ειχαν τρακαρει και τριτη φορα, δεν θα πηγαινα να ρωτησω στην Ασφαλιστικη μου, αλλα ειπα αφου θα ξαναπαω, ασ κανω μια ερητηση.
Απο τη 2ρη στη 3τη τρακα μεσολαβησαν λιγοτερο απο 3 μηνες.Αφου λοιπον εγινε η επιδιορθωση του καπο, πηρα τα τιμιλογια και πηγα στην εταιρια (δε ξερω, να πω και ποια ειναι?).
Τα δινω στην υπαλληλο και τη ρωτησα παρα πολυ ευγενικα εαν γινεται να βροθμε το φακελο, γιατι εχω την εντυπωση οτι μου εχετε δωσει λιγοτερα χρηματα.
'ενταξει ρε κοπελια, αλλα δεν νομιζω να σας παρει και πολυ χρονο. Αφου ειναι στο αρχειο σιγουρα φανταζομαι να ειναι ολοι οι φακελοι ταξινομημενοι σε σειρα, ομορφα και ωραια. Στο κατω κατω δε θελω να το βρειτε τωρα, εχετε περιθοριο μεχρι να ερθω να με πληρωσετε για τη τρακα' της απαντω.Και τοτε αρχιζει να μου λεει η τυπησα σε εντονο υφος,
'και που να καθομαι να ψαχνω τωρα, εχω πολυ δουλεια. Γιατι δεν το ειπες τοτε μονο ερχεσαι τωρα μετα απο τρεις μηνες που εχει παει στο αρχειο?'Εγω αρχιζω και φορτωνω...
'Καταρχην τι ειναι το αρχειο σας, καμμια χωματερη οπου δεν μπορεις να βρεις τιποτα? Που το λεει οτι οταν ενας φακελος παει στο αρχειο δεν ξαναβγαιναι με καμμια κυβερνηση. Και τι σε νοιαζει εσενα γιατι δεν σας το ειπα τοτε? ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΛΕΩ. Δεν καταλαβαινω το υφακι σου''Ουτε εγω καταλαβαινω το δικο σου'
'Δεν παω να το βρω, ο διευθυντης ειναι εκει.'Εκνευρισμενος σηκωνομαι απο τη καρεκλα και λεω
'αι σιχτιρ, σας πληρωνουμε και μας τη λετε κι απο πανω''ρε αι στο διαολο' μου λεει
Πηγα στο διευθυντη αρχισα και φωναζα και σε αυτον. Ο ανθρωπος καταλαβε τι ειχε γινει και αφου πηγε στην υπαλληλο τον ακουσα να της λεει σε εντονο υφος να βρει το φακελο.
Αυτο που με εξοργησε ακομα πιο πολυ, ηταν οτι ο φακελος ηταν στο γραφειο του διευθυντη σε λιγοτερο απο 5 λεπτα.Μου λεει 'δεν ξερω ακριβως γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα, θα το βρω ομως και θα σου πω.
Την επομενη παιρνω τηλ το διευθυντη και του ειπα οτι εαν δε μου ζητησει γραπτως συγνωμη η υπαλληλος θα τραβηξω το σκοινι μεχρι να σπασει, και του ζητησα το ονομα της υπαλληλου.Μου ειπε οτι η υπαλληλος εβαλε τα κλαματα μετα που εφυγα και οτι ζητουσε συγνωμη για την συμπεριφορα της, οτι ηταν πολυ αγχωμενη λογω φορτου εργασιας κλπ κλπ.
Προσεξτε τη λεπτομερια
Δεν ζητησα απο την αρχη να βρεθει ο φακελος αμεσωςΓια μενα το θεμα με τα χρηματα εχει περασει σε εντελωε δευτερη μοιρα.
Οι εξηγησεις που μου εδωσε ο διευθυντης, ας πουμε οτι με καλυβουν, αλλα εγω τι φταιω να γινομαι ανω κατω?Μονο απο απλη περιεργια πλεον θελω να δω τι ειναι αυτη η διαφορα στα χρηματα.
-
Προσεξτε τη λεπτομερια
-
Και λίγα σου είπε, ακου εκει να πάει να ψαξει στο αρχειο, ' Και ποια είμαι εγω κυριε μου , η δούλα σου?' Και λίγα σου είπε. Τι το περασες δυλαδη μπαντε σκυλοι, εδω ειναι ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.
Πως δεν την τσακωσες να της σπάσεις τη μούρη. -
Εχω πεθάνει στα γελια
Παντως μεταξύ μας,'αϊ στο διάολο' δεν μου έχουν πει ποτέ,ακούγεται πολύ χοντρό,βέβαια εσύ ξεκίνησες πρώτος τις βωμολοχίες αλλά και πάλι ειναι πολύ χοντρό :Η κυρία αυτή δεν κανει γι' αυτή την δουλειά. -
Βρε Μανόλη βρε Μανόλη τι πράγματα είναι αυτά. Μας να πας να τσακωθείς σε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ; Δεν φτάνει που σου κάνουν τη χάρη να σε αποζημιώνουν τους ζητάς κυριολεκτικά και τα ρέστα!!!
Από Δευτέρα με τον κηδεμόνα σου για να μάθεις.
Αν θέλεις στείλε pm με όνομα εταιρίας προς γνώση!!!! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχω πεθάνει στα γελια
Παντως μεταξύ μας,'αϊ στο διάολο' δεν μου έχουν πει ποτέ,ακούγεται πολύ χοντρό,βέβαια εσύ ξεκίνησες πρώτος τις βωμολοχίες αλλά και πάλι ειναι πολύ χοντρό :Η κυρία αυτή δεν κανει γι' αυτή την δουλειά.Oντως είναι πολύ χοντρό,δεν μου έχει τύχει ποτέ σε τέτοιου είδους εταιρία
-
Περαστικά Megane98hp και ψυχραιμία.
Αλλά γιατί να μη πεις το όνομα της ασφαλιστικής; Ακόμα και το παράρτημα και τη διεύθυνση. Να κάνουν σωστή δουλειά για να μη δυσφημίζονται. Στο χέρι τους είναι, φταίνε οι ίδιοι και κανείς άλλος.
Καλό είναι να αναφέρονται για να ξέρει και ο καθένας μας με ποιον έχει να κάνει. -
Και για να μην νομιζεις οτι η Ελλαδα ειναι με το προβλημα το ιδιο μου κανανε στην ασφαλεια για την μηχανη. Φτειχτικε η μηχανη αλλα εγινε αλοιφη το κρανος και τα γαντια και το τζακετ. του πηρα τηλεφωνο 5 φορες και μετα πηγα τα παλια για να τα κρατησουν. Περασανε 3 μηνες και αρχισα παλι τα τηλεφωνα και τελικα 6 μηνες αργοτερα μου εστειλαν τα λεφτα αλλα ηταν 30 λιγωτερα. Περνω τηλεφωνο, τι γινεται μου λενε οχι σωστα ειναι. Για κανε προσθεση με το υπολογιστακι. Αααα συγνωμη θα σου στειλουμε την δευτερη επιταγη. Αυτο ηταν 2 βδομαδες πριν. ακομα περιμενω. Απο Δευτερα αρχιζω παλι τα τηλεφωνα. Δεν με ενδιαφερει τα 30 δολ η ευρω. Αλλα αυτοι μας περνανε για κοροιδα. Οχι μονο η πελατισα τους πηγε να με σκοτωσει αλλα κανουν και το κοροιδο.
Τουλαχιστον ηταν παντα ευγενικοι και ζητουσαν συγνωμη.
Χαιρετισματα και περστικα μας.
Νικος
-
Λοιπον, μιλαμε για την Διεθνη Ενωση εδω στο Ηρακλειο, οπου μαλιστα ειναι και η κεντρικη διοικηση Κρητης.
-
Μιά στιγμή.
Τό θεωρείτε σωστό νά κατηγορούμε τήν ίδια τήν εταιρία,επειδή ένας υπάλληλός της είναι μαλάκας;
Ο διευθυντής της,δέν ζήτησε συγγνώμη καί όλα αποκαταστάθηκαν; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μιά στιγμή.
Τό θεωρείτε σωστό νά κατηγορούμε τήν ίδια τήν εταιρία,επειδή ένας υπάλληλός της είναι μαλάκας;
Ο διευθυντής της,δέν ζήτησε συγγνώμη καί όλα αποκαταστάθηκαν;Φαντάζεσαι να λέει ενας δολοφόνος: 'δεν έκανα εγω το έγκλημα!!! το χέρι μου το έκανε!!!
Η κάθε εταιρία ειδικά στον ιδιωτικό τομέα ειναι υπεύθυνη για την επιλογή των υπαλλήλων της και υπόλογη για τις πράξεις τους.
-
Βρέ Χρήστο,όλοι σέ κάποια στιγμή μπορεί νά έχουμε τά νεύρα μας,δέν συμφωνείς;Τό καλύτερο είναι νά τήν πληρώσει ο υπάλληλος καί όχι η εταιρία.Καί αφού ο διευθυντής έλαβε γνώση τού περιστατικού,νομίζω ότι είναι ευθύνη τού από εδώ καί πέρα.
Δηλαδή,μπορεί η υπάλληλος νά είχε...''τά ρούχα της' εκείνη τή μέρα,φταίει η εταιρία;
Τέλος πάντων,η γνώμη μου είναι αυτή. -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Μιά στιγμή.
Ο διευθυντής της,δέν ζήτησε συγγνώμη καί όλα αποκαταστάθηκαν;Φαντάζεσαι να λέει ενας δολοφόνος: 'δεν έκανα εγω το έγκλημα!!! το χέρι μου το έκανε!!!
Η κάθε εταιρία ειδικά στον ιδιωτικό τομέα ειναι υπεύθυνη για την επιλογή των υπαλλήλων της και υπόλογη για τις πράξεις τους.
Ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι , και εγω δεν γουσταρω τις ασφαλιστικες αλλα το τι κανει το χερι καποιου το κανονιζει ο ιδιος, το τι κανει ενας υππαλληλος μιας εταιρειας δεν το διατασσει-κανονιζει-ελεγχει παντα η εταιρεια. Μιλαμε για τις πραξεις ενος αυτονομου ανθρωπου.
Παντως τα 30 ευρω διαφορα μου φαινεται οτι ειναι κατι χαρτοσημα κλπ κλπ που παντα υπαρχουν ως επιβαρυνση σε καθε αποζημιωση.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
...... Φτειχτικε η μηχανη αλλα εγινε αλοιφη το κρανος και τα γαντια και το τζακετ. ΝικοςBy the way, μας είχες υποσχεθεί φωτο του κράνους, γιατί αργείς;
ΟΚ, ψιλοάσχετο, μη βαράτε, δεν το ξανακάνω.Στο θέμα μας, εάν με κτυπήσει κάποιος, θα έπρεπε να μου καλύψει η ασφάλειά του όλη τη ζημιά. Αλλιώς θα είναι σαν να έφταιγα κι εγώ κάπως. Δεν κατάλαβα δηλαδή, να μείνω για κάποιο διάστημα χωρίς αυτοκίνητο, να τρέχω στα συνεργεία λες και δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω, να πληρώσω κι από πάνω; Και τι γίνεται δηλαδή στις περιπτώσεις που εκχωρούμε στο συνεργείο την ασφάλεια, πληρώνουν αυτοί;
-
Δυστηχως τα πραγματα ειναι ετσι για τις περισσοτερες εταιρειες του χωρου και ανωνυμες και επωνυμες.
Ο κλαδος των αυτοκινητων ειναι ζημιογονος για ολες τις εταιρειες και προσπαθουν να μειωσουν τις ζημιες κρατωντας ελαχιστο προσωπικο που δεν επαρκει για να διαχειρισθει το συνολο των τηλεφωνηματων αλλα και της γραφειοκρατιας που επικρατει.
Σιγουρα ο ασφαλιζομενος εχει δικιο και ζηταει τα διακιωματα του αλλα πρεπει να δειχνει και κατανοηση ως προς την ανταποκριση των αιτηματων του απο τις ασφαλιστικες.
P.S: Εργαζομαι σε τμημα ζημιων μεγαλης ασφαλιστικης και καθε μερα ακουω τα απειρα παραπονα.
-
Δυστηχως το ελληνικο ασφαλιστικο συστημα μπαζει απο παντου.
Σε περιπτωσεις που δεν φταις για το ατυχημα και εχεις παθει μεγαλη ζημια δυστηχως εισαι τελειως ακαλυπτος γιατι σε αναγκαζουν να τρεχεις σε συνεργεια και να νοικιαζεις αυτοκινητο για να κανεις τη δουλεια σου μεχρι να σε αποζημιωσει η ασφαλιστικη εταιρεια.
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...... Φτειχτικε η μηχανη αλλα εγινε αλοιφη το κρανος και τα γαντια και το τζακετ. Νικος
By the way, μας είχες υποσχεθεί φωτο του κράνους, γιατί αργείς;
ΟΚ, ψιλοάσχετο, μη βαράτε, δεν το ξανακάνω.Στο θέμα μας, εάν με κτυπήσει κάποιος, θα έπρεπε να μου καλύψει η ασφάλειά του όλη τη ζημιά. Αλλιώς θα είναι σαν να έφταιγα κι εγώ κάπως. Δεν κατάλαβα δηλαδή, να μείνω για κάποιο διάστημα χωρίς αυτοκίνητο, να τρέχω στα συνεργεία λες και δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω, να πληρώσω κι από πάνω; Και τι γίνεται δηλαδή στις περιπτώσεις που εκχωρούμε στο συνεργείο την ασφάλεια, πληρώνουν αυτοί;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μήπως μετά ο διευθυντής την πήρε και στα γόνατά του να την παρηγορήσει την καημένη? Βρε ουστ!
Όλα ξεκινούν από τη διοίκηση. Όταν αφήνει τους απλούς υπαλλήλους να συμπεριφέρονται με τόση αγένεια και αδιαφορία, τότε ας το κλείσουν το μαγαζί να τελειώνουν μια ώρα αρχίτερα...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
.....Εκνευρισμενος σηκωνομαι απο τη καρεκλα και λεω
'αι σιχτιρ, σας πληρωνουμε και μας τη λετε κι απο πανω''ρε αι στο διαολο' μου λεει ...........
Αρε και να είμουν εγώ στην θέση σου και να έκανε το λάθος να με διαολόστελνε.....
-
Μπορει καποιος να μου λυσει μια απορια?
Καποιος με τρακαρει. Γινονται ολες οι απαραιτητες ενεργειες του φιλικου διακανονισμου. Επιδιορθωνονται οι ζημιες και παει μετα ο παθων απο τη δικια του ασφαλιστικη και παιρνει τα χρηματα πισω.
Συγνωμη αλλα αυτα τα χρηματα απο που προερχονται απο την εταιρια μου η την εταιρια του αλλου που με τρακαρε?
Δηλαδη, οσα χρηματα δωσει η εταιρια του φταιχτη στην εταιρια του μη φταιχτη, τοσα θα παρει ο παθων?
Μηπως η εταιρια του φταιχτη τελικα δεν πληρωνει τιποτα και τα πληρωνει η αλλη εταιρια?
Επισης μια διευκρινηση, που δεν ξερω εαν ειναι σημαντικη.
Στην πρωτη τρακα μου επεστρεψαν ολο το χρηματικο ποσο που ειχα πληρωσει. Ο φταιχτης ηταν μιας αλλης εταιριας.
Στην δευτερη τρακα (που υπαρχει και η διαφορα στα λεφτα) ο φταιχτης ηταν επισης της Διεθνης Ενωσης.Δε ξερω αν σας μπερδευω.
Η Ασφαλιστικη μου Εταιρια (Τα νευρα μου!!!)