-
outlander turbo pou erxete gia na kiriarxisi.............
deutero stin protimisi mou erxete to RAV4 -
Eλάτε τώρα , τα έχουμε ξαναπεί...
Καλό το Maverick, μέχρι εκεί που πάει δρόμος, έστω υποτυπώδης....
Όπως κι όλα τα ομοειδή...
Τα ψαλίδια έσπασαν, απλά γιατί ο φίλος πήγε κι εκτός δρόμου, οπότε συνάντησε και πέτρες....
Όσο για αντίπαλο στο Maverick με τα 153 άλογα, ε! πάλι θα τα λέω?
Θα γίνω γραφικός!!!
Μα αυτό με τα 177 , με 2000 κυβικά και 200 κιλά μείον στο βάρος!!!!
Ποιο είναι αυτό???
Αυτό καλέ, από Τζαπανιστάν, που σ' αυτή την έκδοση που λέμε, έχει και μπλοκέ πίσω.....
Ναι , ναι αυτό με τα 3 διαφορικά και τετρακίνηση όπως ο .... ορισμός της!!!!!FORESTER !!!!! FOR EVER!!!
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
RAV και ξερό ψωμί.
Σκέφτεστε τίποτε καλύτερο;FORESTER
TO RAV, Η αμέσως επόμενη επιλογη.
Το X-TRAIL η 3η.
Κι έπειτα το... χάος!!!!
Πλάκα κάνω, περι ορέξεως...
Πάντως οι επιλογές προσωπικά κι απ' ότι βλέπω και στην ψηφοφορία , εκεί συγκλίνουν!! -
Τελικά συμφωνώ και εγώ forester και μετά RAV.
Το X-trail για μένα δεν είναι τετρακίνητο... Οικονομο-λογικά είναι το καλύτερο αλλά μέχρι εκεί. Τις προάλλες άκουσα για ένα που του κάηκε ο συμπλέκτης της τετρακίνησης επειδή ζορίστικε λίγο.
Επίσης, δεν θέλω να στενοχωρήσω το φίλο μας με το Mavericκ αλλά ούτε αυτό είναι τετρακίνητο και είναι έτη φωτός πίσω σε σχέση με το forester και το RAV... Γνωρίζω μέσω τρίτων ανθρώπους που αγόρασαν maverick και μετά οδήγησαν forester και χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τελικά συμφωνώ και εγώ forester και μετά RAV.
Το X-trail για μένα δεν είναι τετρακίνητο... Οικονομο-λογικά είναι το καλύτερο αλλά μέχρι εκεί. Τις προάλλες άκουσα για ένα που του κάηκε ο συμπλέκτης της τετρακίνησης επειδή ζορίστικε λίγο.
Επίσης, δεν θέλω να στενοχωρήσω το φίλο μας με το Mavericκ αλλά ούτε αυτό είναι τετρακίνητο και είναι έτη φωτός πίσω σε σχέση με το forester και το RAV... Γνωρίζω μέσω τρίτων ανθρώπους που αγόρασαν maverick και μετά οδήγησαν forester και χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο...Εγώ τα λέω από πέρσυ αυτά....
Όποιος οδηγήσει SUBARU, δεν πάιρνει άλλο αυτοκίνητο!!!(στην ίδια κατηγορία πάντα!)
Όποιος πάρει άλλο αυτοκίνητο (για λόγους άσχετους ως συνήθως με οδηγικά χαρακτηριστικά και τεχνολογία..., λέγε με εμφάνιση, τιμή , εξοπλισμός κλπ...) και οδηγήσει μετά SUBARU, τότε διαπιστώνει ότι .... έκανε λάθος!!! -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Forester XT , το μόνο που θα με απασχολούσε λίγο θα ήταν η κατανάλωσή του περισσότερο στην εθνική.
Την απουσία κοντών σχέσεων την καλύπτουν τα + 6 κιλά ροπήςΌντας κάτοχος Forester ατμοσφαιρικού (99 μοντέλο), θα πω τα ακόλουθα για το βοηθητικό κιβώτιο:
- Δεν υπάρχει για να καλύψει έλλειψη ροπής, άσχετα αν το κάνει τελικά.
- Είναι απαραίτητο για χρήση εκτός δρόμου, για ρυμούλκηση, για πραγματικά μεγάλες κλίσεις, κι όπου τέλος πάντων θα πατινάριζες λίγο ή πολύ τον συμπλέκτη.
Με τις αργές σχέσεις, απλά αφήνεις τον συμπλέκτη και ξεκινάς. Ακόμα και σε μανούβρες στο φέρυ μπόουτ βολέυει...
Τώρα, γιατί το Forester XT δεν τις διαθέτει;
Είναι καθαρά θέμα πολιτικής της εταιρίας και έχει να κάνει με το κοινό που απευθύνεται η κάθε έκδοση του συγκεκριμένου αυτ/του.
Κάποιος που δε θα πατήσει χώμα, ούτε θα τραβήξει σκάφος κλπ, αντιθέτως πάει πολύ σε ασφάλτινους δρόμους και κουβαλάει την προίκα του μαζί, θα επιλέξει ΧΤ, για να κάνει τα παραπάνω , ενώ περνάει και σαν σταματημένους άλλους ανυποψίαστους και το χαίρεται σαν να οδηγεί ένα μεγάλο και πιο μαλακό- άνετο IMPREZA.
Αυτός που θέλει τα χωματάκια του, ή να τραβάει σκάφη, τροχόσπιτα κλπ, θα πάει στην ατμόσφαιρα, για να μην καίει τους δίσκους σαν κουλουράκια του Πάσχα....
Εκτός δρόμου ή ακόμα και σε άσχημο χωματόδρομο, αν συναντήσεις μεγάλη κλίση (ανηφόρα ή κατηφόρα) και κάποιο εμπόδιο σε στυλ νεροφάγωμα, θες αργά!!!!
Αλλιώς, το περνάς αέρα (και 20χλμ είναι πολλά σ' αυτές τις περιπτώσεις) και κοπανάς κάτω ή σε ανηφόρι, πατινάρεις και καίς δίσκο.... Τόσο απλά
-
δε γινεται καποιος να θελει και τα 2;
-
δε γινεται καποιος να θελει και τα 2;
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
δε γινεται καποιος να θελει και τα 2;Έλα μου ντε!
-
Ασφαλώς και γίνεται....
Όπως εγώ!!!!
Όμως είναι μάλλον ασύμφορο για την εταιρία, να εξελίξει αργό κιβώτιο που αντέχει τη ροπή του τούρμπο!
Μιλάω για κιβώτιο , αντάξιο της Ιαπωνικής αξιοπιστίας, που θα αντέχει και βανδαλισμούς από ένα μοτέρ με 177 ΗΡ και 25 'κιλά' ροπής, έναντι 125 και 18 του ατμοσφαιρικού! (Γιατί το ατμοσφαιρικό, όντως αντέχει σε βανδαλισμούς, του τύπου: το χρησιμοποιώ σαν 10 τάχυτο και βάζω αργά-γρήγορα και σε φουρκέτες και παίζω με Saxoralla, που δεν πιστεύουν στα μάτια και τ' αυτιά τους, όταν βλέπουν το ' θηρίο' με τις πόρτες να πέφτει σα φρένα για να μην τα καβαλήσει στις εισόδους των στροφών....)
Κι επειδή η εταιρία, δεν μπορεί να εξασφαλίσει ανθρώπινη συμπεριφορά και να λανσάρει το υπάρχων αργό κιβώτιο σε τούρμπο έκδοση, το.... αφήνει καλύτερα!
Αυτή είναι μια προσωπική, όπως καταλαβαίνετε, προσέγγιση και δεν είμαι σίγουρα on line με Ιαπωνία....
Παρόλαυτά, σε κάποια στιγμή που θα μπορέσω οικονομικά, θα τοποθετήσω το τουρμπίσιο μοτεράκι στο τουτου μου, κρατώντας το υπάρχον κιβώτιο (με τα αργά). Τα διαφορικά ήδη έχουν δρομολογηθεί και θα πάρουν την άγουσα για το παλιατζίδικο, προκειμένου να αντικατασταθούν από άλλα, του τούρμπο, που έχουν λίγο πιο κοντό βήμα και το πίσω είναι μπλοκέ!!!!
Βέβαια, όταν μπει και το μοτέρ, θα πρέπει να είμαι ευλαβικός στη χρήση του!!!!
Κυρίως στις εκκινήσεις και ... στις φουρκέτες!!!! -
Ο χρήστης boxer2003 έγραψε:
Ασφαλώς και γίνεται....
Όπως εγώ!!!!
Όμως είναι μάλλον ασύμφορο για την εταιρία, να εξελίξει αργό κιβώτιο που αντέχει τη ροπή του τούρμπο!
Μιλάω για κιβώτιο , αντάξιο της Ιαπωνικής αξιοπιστίας, που θα αντέχει και βανδαλισμούς από ένα μοτέρ με 177 ΗΡ και 25 'κιλά' ροπής, έναντι 125 και 18 του ατμοσφαιρικού! (Γιατί το ατμοσφαιρικό, όντως αντέχει σε βανδαλισμούς, του τύπου: το χρησιμοποιώ σαν 10 τάχυτο και βάζω αργά-γρήγορα και σε φουρκέτες και παίζω με Saxoralla, που δεν πιστεύουν στα μάτια και τ' αυτιά τους, όταν βλέπουν το ' θηρίο' με τις πόρτες να πέφτει σα φρένα για να μην τα καβαλήσει στις εισόδους των στροφών....)
Κι επειδή η εταιρία, δεν μπορεί να εξασφαλίσει ανθρώπινη συμπεριφορά και να λανσάρει το υπάρχων αργό κιβώτιο σε τούρμπο έκδοση, το.... αφήνει καλύτερα!
Αυτή είναι μια προσωπική, όπως καταλαβαίνετε, προσέγγιση και δεν είμαι σίγουρα on line με Ιαπωνία....
Παρόλαυτά, σε κάποια στιγμή που θα μπορέσω οικονομικά, θα τοποθετήσω το τουρμπίσιο μοτεράκι στο τουτου μου, κρατώντας το υπάρχον κιβώτιο (με τα αργά). Τα διαφορικά ήδη έχουν δρομολογηθεί και θα πάρουν την άγουσα για το παλιατζίδικο, προκειμένου να αντικατασταθούν από άλλα, του τούρμπο, που έχουν λίγο πιο κοντό βήμα και το πίσω είναι μπλοκέ!!!!
Κυρίως στις εκκινήσεις και ... στις φουρκέτες!!!!με κανεις να μου τρεχουν τα σαλια!!!
Αντε να γινω τοπογραφος να το παρω και εγω και να κανω ακριβως το ιδιο!νομιζω θα το παρω και φθηνοτερα επειδη θα το δηλωσω ως επαγγελματικο
Αληθεια τι ισχυει σε αυτην την περιπτωση;
ρε παιδια μπορει καποιος να μου πει ποιο μοντελο ειναι αυτο;
-
Ο χρήστης boxer2003 έγραψε:
Ασφαλώς και γίνεται....
Όπως εγώ!!!!
Αυτή είναι μια προσωπική, όπως καταλαβαίνετε, προσέγγιση και δεν είμαι σίγουρα on line με Ιαπωνία....Αυτη ειναι και η δικη μου.
Χμμ, δεν ξερω αν γινετε( δεν ειμαι ομως σιγουρος) αν το εχεις ψαξει παω πασο.
Κυρίως στις εκκινήσεις και ... στις φουρκέτες!!!!Αν μπορεσεις και αντισταθεις μπραβο σου
Αληθεια, γιατι δεν τουρμπιζεις το δικο σου μοτερ?
Ειναι πολυ ευκολο, με λιγη πιεση θα εχεις περιπου αυτα τα αλογα, και ενα πισω διαφορικο της QUAIFE και εισαι απιαστος. -
Κοίταξε, να τουρμπίσω το υπάρχον μοτέρ, είναι μια οικονομική σχετικά λύση.
Όμως έχει ήδη 120.000 χλμ περίπου και δεν ξέρω τις αντοχές του.....
Βλέπεις το πήρα μεταχειρω, κι έγραφε 55.000 χλμ, αλλά μάλλον ήταν 2πλάσια....
Βέβαια μέχρι τώρα και με 25.000χλμ στα χέρια μου (σε 7 μήνες!), κανένα πρόβλημα!
Για όλα αυτά, προϋπόθεση είναι το ρευστό και προς το παρόν , δεν υπάρχει!
Το μόνο σίγουρο μέσα στη χρονιά, είναι τα διαφορικά εμπρός-πίσω από το τούρμπο (έχουν βήμα 4,4:1 και το πίσω είναι μπλοκέ). Τα διαφορικά του ατμοσφαιρικού είναι 4,1:1 με 15'' ζάντες.
Εγώ θα βάλω 16'' με 70αρι λάστιχο(225/70/16) αντί 215/60/16 που φοράει από το εργαστάσιο το τούρμπο.
Όλα αυτά, για να έχω το ίδιο βήμα στην άσφαλτο (εθνική-ταξίδια κλπ) και να είμαι αισθητά πιο 'κοντός', όταν βάζω τα 15αρια ζαντολάστιχα με τα MUD (FEDIMA EXTREME) που έχω....Αυτά, + 2 αμορτισεράκια εμπρός και κάτι ψιλομαζέματα σε σαιλεντμπλοκ και κάτι τσιμουχίτσες που από τη λάσπη του περσινού χειμώνα (μιλάμε για πολλά ποτάμια...), έσκασαν και δακρίζουν...
Πάντως στις οικογενειακές διακοπές, που μεταφέρθηκε (λόγω μωρού) όλο το σπίτι...., το αυτοκίνητο με εξέπληξε με το τι χωράει και πόσο άνετα ταξιδεύει φορτωμένο!!!
Περιτό να πώ, ότι αν ποτέ καταφέρω να το αλλάξω, θα πάρω το καινούριο
-τότε...- FORESTER -
Αυτό το forester είναι απίστευτο αυτοκίνητο...
Χώρους, κορυφαία τετρακίνηση κ.λ.π.
Ανάμεσα στο ατμοσφαιρικό και το turbo ποιο θα προτιμούσατε? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ανάμεσα στο ατμοσφαιρικό και το turbo ποιο θα προτιμούσατε?Ισως διαλεγα το ατμοσφαιρικο και επειτα οταν εβρισκα 3-4κ ευρω-η μαλλον οταν θα τελειωνε η εγγυηση- θα το τουρμπιζα. Αργοτερα λογικα θα εβαζα τα διαφορικα απο το ΧΤ.
Ειλικρινα μου αρεσει και εμενα σαν αμαξι και ειναι και αρκετα πρακτικο. Ειναι ενα οχημα για δρομο το οποιο ομως δεν θα σε προδωσει σε αρκετα εκτος δρομου μονοπατια (το αρκετα ειναι νομιζω πολυ περισσοτερα απ'οσα μπορει να παει ενας μεσος οδηγος). Εχει χωρους αλλα δεν ειναι μαουνα -τουλαχιστον οχι σαν καποια αλλα-. Ειναι σχετικα ελαφριο για SUV, εχει απο την κορυφαια τετρακινηση, εχει αργο....ποπο παλι κανω σκεψεις πονηρες -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ανάμεσα στο ατμοσφαιρικό και το turbo ποιο θα προτιμούσατε?Με δεδομένο ότι δε σε απασχολούν τα 10.000€ επιπλέον, για το τούρμπο, εξαρτώνται τα πάντα από το τί ζητάς.
Αν θες έλξη σκάφους κλπ, εκτός δρόμου , ανηφοριές, κολασμένα κατηφόρια με λάσπες κλπ , τότε ατμόσφαιρα με τα αργά... Και σε καμιά περίπτωση δεν είναι αργό το αυτ/το , έτσι? Μια χαρά στέκεται απέναντι στα 1600αρια 'οικογενειακά', με τους μισούς του χώρους και 200 κιλά μειον! Για τα υπόλοιπα ομοειδή του , δεν το συζητάω.... Μόνο RAV4 & CRV είναι πιο γρήγορα. Στα 2000 κυβικά πάντα...
Αν θες να κάνεις πλάκες και στα GTi και θέλεις μόνο ασφάλτινη χρήση, βατούς χωματόδρομους και πολλά ταξίδια, τότε τούρμπο! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ανάμεσα στο ατμοσφαιρικό και το turbo ποιο θα προτιμούσατε?Υπάρχει και τρίτη επιλογή με 265ps και 38,5kg αλλά δυστυχώς δεν έρχεται Ευρώπη
Είναι αυτή εδώ -
Επίσης υπάρχει και αυτό:
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Επίσης υπάρχει και αυτό:http://automoto.flash.gr/_img/news/bigimage13388.jpg
http://automoto.flash.gr/news/news/2004/9/14/4186id/Καλα άστο αυτό... Με αυτό περνάς to Impreza WRX...
Μέχρι το Νοέμβρη θα είναι στις εκθέσεις... -
κοιταξτε να δειτε....παρακολουθω τοσο καιρο την συζητηση για το ποιο αυτοκινητο ειναι πιο καλο...το ενα δεν κολλαει πουθενα,το δινα κοντραρει και ferrary-συγχωρε σε με θεε μου,και εν τελει οτι ενας τυπος αλλαξε τρεια maverick γιατι του εσπασαν τα ψαλιδια τα οποια ειναι πολυ χαμηλα...!!! Και ερχομαι εγω και λεω...δωστε μου hammer και το σπαω στα 100 μετρα...επειδη δηλαδη ο αλλος εβλεπε πετρες και της περνουσε οπως ναναι...φταιει το αμαξι του που το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι οι τεραστιες δυνατοτητες που εχει εξανεμιζονται στα χερια του...
Εντελει...καλο το αυτοκινητο να σε βοηθαει στα δυσκολα κομματια αλλα ο οδηγος ειναι το θεμα το κορυφαιο...και μην νομιζει κανεις οτι ειμαι κορυφαιος οδηγος off-road-το αντιθετο μαλιστα...
τελικα 30%αυτοκινητο και 70%οδηγος...αυτα...
Ποιό SUV(λάκι) θεωρείτε καλύτερο?