-
Ξέρει κανείς αν το 1.4 sensodrive έχει ακριβώς το ίδιο κιβώτιο με το 1,6(VTR)?? Πάντως ρε φίλε f15 αργές αλλαγές δεν έχει????... Πάντως από άνεση ότι καλύτερο ειδικά για την κίνηση! Από τα καλύτερα αυτόματα μικρά.
ΜΕ ΤΟ 1.4VTS με τα 90 ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ????
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ikar, το δοκίμασες? Και πιστεύεις ότι θα ξεφύγεις χωρίς να δώσεις κι άλλες πληροφορίες? ΛΕΓΕ ΤΑ ΟΛΑ!Είσαι σίγουρος ότι θες να τα πω/γράψω όλα;
Κατ' αρχήν έχει απαράδεκτο εσωτερικό για 'σπορ' αυτοκίνητο (άσχετα αν εμένα δεν μ'απασχολεί). Είναι ίδιο με των C2/C3, δηλαδή το στροφόμετρο-βελόνα το ψάχνεις και το ταχύμετρο είναι ψηφιακό. Εκτός από τα 'διάτρητα' πεντάλ και τα καθίσματα δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.
Το κιβώτιο είναι κλασικό Xsara, μέτριο δηλαδή και πρέπει να ναι το ίδιο αν δεν κάνω λάθος.
Το ηλεκτρικό τιμόνι επιεικώς μέτριο -το επιβεβαιώνει κι άλλος συμφορουμίστας - Δεν έχει την απαιτούμενη ακρίβεια και ούτε ξέρεις πάντα που είναι οι τροχοί.
Ο κινητήρας είναι αρκετά καλός, -ήταν και στρωμένο το αυτοκίνητο, 3.5Κ- και καλή ροπή παντού. Έχει όμως και 1.100 σχεδόν κιλά να μετακινήσει. Γρήγορο μεν, αλλά όχι εκρηκτικό -τηρουμένων των αναλογιών.
Το ESP είναι εκνευριστικό και το χα μονίμως off. Ελάχιστες φορές θα χρειαστεί.
Πως στρίβει το Saxo; Καμία απολύτως σχέση το C2 Θα κλείσει την τροχιά του αν αφήσεις γκάζι ή ελαφρό φρένο, αλλά για ανάποδα θα πρέπει να προσαθήσετε πολύ. Γενικά ουδέτερο προς 'μούτρα'
Για άνεση μην περιμένετε πολλά Παραδόξως δεν είχε περίεργους τριγμούς στα πλαστικά, εκτός βέβαια από τους αναμενόμενους θορύβους της ανάρτησης.
Αν ήταν το νέο supermini της Toyota πχ θα το εκθείαζαν όλοι. Από τη Citroen με βάση τα πρόσφατα δείγματα γραφής, απογοητεύεσαι.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ikar, το δοκίμασες? Και πιστεύεις ότι θα ξεφύγεις χωρίς να δώσεις κι άλλες πληροφορίες? ΛΕΓΕ ΤΑ ΟΛΑ!
Είσαι σίγουρος ότι θες να τα πω/γράψω όλα;
Κατ' αρχήν έχει απαράδεκτο εσωτερικό για 'σπορ' αυτοκίνητο (άσχετα αν εμένα δεν μ'απασχολεί). Είναι ίδιο με των C2/C3, δηλαδή το στροφόμετρο-βελόνα το ψάχνεις και το ταχύμετρο είναι ψηφιακό. Εκτός από τα 'διάτρητα' πεντάλ και τα καθίσματα δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.
Το κιβώτιο είναι κλασικό Xsara, μέτριο δηλαδή και πρέπει να ναι το ίδιο αν δεν κάνω λάθος.
Το ηλεκτρικό τιμόνι επιεικώς μέτριο -το επιβεβαιώνει κι άλλος συμφορουμίστας - Δεν έχει την απαιτούμενη ακρίβεια και ούτε ξέρεις πάντα που είναι οι τροχοί.
Ο κινητήρας είναι αρκετά καλός, -ήταν και στρωμένο το αυτοκίνητο, 3.5Κ- και καλή ροπή παντού. Έχει όμως και 1.100 σχεδόν κιλά να μετακινήσει. Γρήγορο μεν, αλλά όχι εκρηκτικό -τηρουμένων των αναλογιών.
Το ESP είναι εκνευριστικό και το χα μονίμως off. Ελάχιστες φορές θα χρειαστεί.
Πως στρίβει το Saxo; Καμία απολύτως σχέση το C2 Θα κλείσει την τροχιά του αν αφήσεις γκάζι ή ελαφρό φρένο, αλλά για ανάποδα θα πρέπει να προσαθήσετε πολύ. Γενικά ουδέτερο προς 'μούτρα'
Για άνεση μην περιμένετε πολλά Παραδόξως δεν είχε περίεργους τριγμούς στα πλαστικά, εκτός βέβαια από τους αναμενόμενους θορύβους της ανάρτησης.
Αν ήταν το νέο supermini της Toyota πχ θα το εκθείαζαν όλοι. Από τη Citroen με βάση τα πρόσφατα δείγματα γραφής, απογοητεύεσαι.
Προσυπογράφει και ο 'άλλος συμφορουμίστας'.
Note the smiley.
-
Δηλαδη θα το χαρακτηριζατε 'ανευρο φασολακι' ;Σε σχεση παντα με το SAXO .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δηλαδη θα το χαρακτηριζατε 'ανευρο φασολακι' ;Σε σχεση παντα με το SAXO .Μμμμμ... όοοχι ακριβώς.
Μάλλον GTI για 'κατά φαντασίαν' γρήγορους θα το χαρακτήριζα. Είναι σχεδόν τόσο γρήγορο όσο ένα Saxo αλλά για να μπορεί να το οδηγήσει γρήγορα και η γιαγιά μου έχει γίνει άχρωμο-άοσμο για μένα.
Αν ήμουν Ραλάκιας/Σαξάκιας θα αισθανόμουν προδομένος από την PSA. Τώρα απλά στενοχωριέμαι γιατί απ'ό,τι φαίνεται 'χάσαμε και τους Γάλλους' όπως πολύ χαρακτηριστικά είπα στον lkar μετά το πέρας της βόλτας.
-
Τελικά βγαίνουμε στο συμπέρασμα 'κάθε πέρσι και καλύτερα ' όσο αναφορά την οδηγική συμπεριφορά και ευχαρίστηση σε σχέση με τα παλιότερα αυτοκίνητα ??
Δεν αναφέρομαι μόνο στους Γάλλους βέβαια..
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δηλαδη θα το χαρακτηριζατε 'ανευρο φασολακι' ;Σε σχεση παντα με το SAXO .
Μμμμμ... όοοχι ακριβώς.
Μάλλον GTI για 'κατά φαντασίαν' γρήγορους θα το χαρακτήριζα. Είναι σχεδόν τόσο γρήγορο όσο ένα Saxo αλλά για να μπορεί να το οδηγήσει γρήγορα και η γιαγιά μου έχει γίνει άχρωμο-άοσμο για μένα.
Αν ήμουν Ραλάκιας/Σαξάκιας θα αισθανόμουν προδομένος από την PSA. Τώρα απλά στενοχωριέμαι γιατί απ'ό,τι φαίνεται 'χάσαμε και τους Γάλλους' όπως πολύ χαρακτηριστικά είπα στον lkar μετά το πέρας της βόλτας.
Δλδ πιο Gt παρα GTi.Δεν εχω οδηγησει SAXO για να ξερω ακριβως τι ειναι, και το C2 ειναι μια απο τις επιλογες μου για καινουργιο αμαξι.Θελω ενα γρηγορο /μικρο και με πλουσιο εξοπλισμο .Αν μπορεσω να κανω TESTDRIVE θα εχω μια γευση.Παντως χειροτερο απο την 33 αποκλειεται να ειναι.
-
Μάλιστα. Αρα το μόνο που μένει είναι να ελπίζουμε να κάνει και αυτή η φάση τον κύκλο της και μετά από κάποιο καιρό (όσο πιο σύντομα γίνεται, πχ σε 2,5 χρόνια που θα αλλάξω αυτοκίνητο) οι κατασκευαστές να στρέψουν την προσοχή τους ξανά στην πραγματική οδήγηση...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Μάλιστα. Αρα το μόνο που μένει είναι να **ελπίζουμε **να κάνει και αυτή η φάση τον κύκλο της και μετά από κάποιο καιρό (όσο πιο σύντομα γίνεται, πχ σε 2,5 χρόνια που θα αλλάξω αυτοκίνητο) οι κατασκευαστές να στρέψουν την προσοχή τους ξανά στην πραγματική οδήγηση...Βασικα εγω ελπιζω να βγαινει το Gran Turismo μεχρι τοτε γιατι οπως παει το πραγμα ποιο ενδιαφερον θα ειναι το παιχνιδι απο το αυτοκινητο....
-
Νά δούμε τίς απαντήσεις τών άλλων εταιριών πρώτα.Μπορεί τά σκήπτρα νά τά είχανε οι γάλλοι,αλλά ποιός ξέρει τί μάς επιφυλάσει το μέλλον;
Ελπίζω οι εταιρίες πού έχουν αποκτήσει πλέον παράδοση (Ford καί Honda δηλαδή ),νά επαναφέρουν τόν συναγωνισμό στόν τομέα τής οδηγικής ευχαρίστησης. -
Ευτυχώς δηλαδή που έβγαλε και η suzuki το ignis sport και υπάρχει ένας απόγονος (σε φιλοσοφία) των saxo-rallye.
Φίλε ikar πώς προέκυψε η δοκιμαστική βόλτα? Ρωτάω επειδή δεν μπορώ να βρω αντιπροσωπεία να το κάνω test drive
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Τελικά βγαίνουμε στο συμπέρασμα 'κάθε πέρσι και καλύτερα ' όσο αναφορά την οδηγική συμπεριφορά και ευχαρίστηση σε σχέση με τα παλιότερα αυτοκίνητα ??Δεν αναφέρομαι μόνο στους Γάλλους βέβαια..
θυμάστε τα 205 gti,306 race,clio williams????Τι σχέση έχουν αυτά με τα σημερινά αποστειρωμένα τετράτροχα??? Ακόμα και ένα 205 1000αρι που έχουμε προσφέρει πολύ καλύτερη αίσθηση απο την νέα γενιά
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ευτυχώς δηλαδή που έβγαλε και η suzuki το ignis sport και υπάρχει ένας απόγονος (σε φιλοσοφία) των saxo-rallye.Φίλε ikar πώς προέκυψε η δοκιμαστική βόλτα? Ρωτάω επειδή δεν μπορώ να βρω αντιπροσωπεία να το κάνω test drive
αν είσαι τυχερός κι έχεις σχέσεις με δημοσιογράφους, οδηγείς από Matiz μέχρι STi
Μιας και αρκετά το θάψαμε, ας δούμε και κάποια θετικά.
Σϊγουρα είναι πιο γρήγορο από τα περισσότερα superimini/μικρομεσαία που κυκλοφορούν και σίγουρα θα ταπεινώσει αρκετά ακριβότερα και μεγαλύτερα αυτοκίνητα και θα εκθέσει ορισμένους οδηγούς που θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τον 'κουβά' (όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι παραπάνω οδηγοί κάτι τέτοια αυτοκίνητα).
Αν το δεις έτσι θα προκαλέσει πολλά από τις εκφράσεις των άλλων οδηγών
Απέχει όμως πολύ από το να χαρακτηριστεί driver's car ή fun to drive. Σε αυτό υπερέχει το SportKa κατά πολύ κι είναι και πιο φτηνό.
-
Το αυτοκινητο ειναι γενικα καλο, σβελτο, ανετο, καλα εξοπλισμενο, ασφαλες και φιλικο για ολους.
Αυτη ειναι η φιλοσοφια που ηθελε να περασει η Σιτροεν. Ανεξαρτητα απο το αν μας αρεσει ή οχι, σχεδον ολοι οι κατασκευαστες κινονται πλεον σε αυτη την κατευθυνση. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ευτυχώς δηλαδή που έβγαλε και η suzuki το ignis sport και υπάρχει ένας απόγονος (σε φιλοσοφία) των saxo-rallye.Φίλε ikar πώς προέκυψε η δοκιμαστική βόλτα? Ρωτάω επειδή δεν μπορώ να βρω αντιπροσωπεία να το κάνω test drive
Το είδα νά τό οδηγεί ο πλοηγός στό Μακεδονικό σπρίντ τήν Κυριακή πού μας πέρασε,καί μού φάνηκε πολύ υποστροφικό ρέ γμτ.
Πολλές μούρες. -
Η αεροδυναμικη του Ignis και το ύψος του μαρτυρούν ότι ειναι κατ'εξοχήν πρεσβευτής της σχολής που ακολουθεί το C2.
-
Παιδιά κανένα νέο για καμία νέα version του C2??? Κάτι είχε για ακουστεί για 90ps 16V...!
-
Τελικα το εχει οδηγήσει κανεις και ποιες οι εντυπώσεις του? εχει ρυθμισημη συμπεριφορα?
-
Πάντος, αν και δεν γνωρίζω και πάρα πολλά για χρόνους στην΄πίστα των μεγάρων και τι σημαίνουν αυτοι σε οδήγηση σε δημόσιο δρόμο, ο χρόνος του C2 μετα την βελτίωση του 0-100-0 δεν είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ??? Δηλαδή αν βελτίωναν μόνο τον κινητήρα και οχι αμορτισερ και φρένα λογικά θα έπεφτε ο χρόνος κάτω απο το 1,17. Εχω μέινει έκπληκτος, και ας μην υπερστρέφει μέσα στην πίστα.
-
telika xerei kaneis tipota gia ekdosh 1.4 me 90 aloga? polla akougontai alla stis antiprosopeies pou rotisa den xeroun tipota...
C2 VTS