-
οπως τα λεει ο Σαββας ειναι. Τελικα στα αμαξια ισχυει οτι τα πληρωνεις με τον κυβισμο/ιπποδυναμη και οχι με το μηκος...
Το Σαξό και το Ραλί οταν ηταν στην δύση της καριερας τους ηταν πραγματικα φτηνα. Οσο ηταν καινουργια ηταν ακριβουτσικα... Αλλα ολα τα αμαξια στη δυση της καριερας ερχονται με προσφορες και δωρα που τα κανουνε ελκυστικα.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
οπως τα λεει ο Σαββας ειναι. Τελικα στα αμαξια ισχυει οτι τα πληρωνεις με τον κυβισμο/ιπποδυναμη και οχι με το μηκος...Αναλόγως,αν εχει μπροστά γερμανικό σύμβολο θα κληθείς να το πληρώσεις και αυτο,και μαλιστα αδρά.
Η τιμή του αυτοκινητου ειναι μια χαρα αν την συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα πεζώ.
Παντος ειναι ασχημο
-
Φίλος μου αρχές '98 που πήρε του κόστισε τότε 5.400.000 δρχ...!! ..σε ευρώ 15.835..!
Δεν απέχει κ πολύ νομίζω..?ήταν πριν τις μειώσεις τιμών λόγω φόρων (κυρίως) αλλά και λόγω...σιτροέν.
Άλλωστε, οι 'απλές' εκδόσεις του c2 είναι ουσιαστικά πιο φθηνές και από του σάξο. Ο κινητήρας είναι ο ίδιος με του σάξο vts, άρα από που προκυπτει το +25%;Υ.Γ μη ξεχνάμε πως το c2 έχει παρατηρηθεί ότι ποιοτικά πάσχει(στην απτή ποιότητα αναφέρομαι, όχι στην αξιοπιστία) και 18 χιλ είναι πολλά για να βλέπεις 'άβαφο' το καπό όταν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα αυτής της τιμής εντυπωσιάζουν.
Εν αναμονή των εκπτώσεων λοιπόν -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Υ.Γ μη ξεχνάμε πως το c2 έχει παρατηρηθεί ότι ποιοτικά πάσχει(στην απτή ποιότητα αναφέρομαι, όχι στην αξιοπιστία) και 18 χιλ είναι πολλά για να βλέπεις 'άβαφο' το καπό όταν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα αυτής της τιμής εντυπωσιάζουν.16 χιλιάδες είπαμε, μην κλέβεις.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
οπως τα λεει ο Σαββας ειναι. Τελικα στα αμαξια ισχυει οτι τα πληρωνεις με τον κυβισμο/ιπποδυναμη και οχι με το μηκος...
Αναλόγως,αν εχει μπροστά γερμανικό σύμβολο θα κληθείς να το πληρώσεις και αυτο,και μαλιστα αδρά.
Η τιμή του αυτοκινητου ειναι μια χαρα αν την συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα πεζώ.
Παντος ειναι ασχημο
Μy point is that Ειτε παρεις τη μια κατηγορια αμαξωματος σε μια εταιρια ειτε την αλλη, περιπου ιδια θα σε κοστολογησει... αναλογα τον κινητηρα... Δεν βλεπω διαφορες μεγαλες C2-xsara-picasso Πχ.
Kαλα αυτο με το αβαφο καπω τι ειναι τωρα??? Μου εξηγει καποιος το λογο??? και μη μου πειτε κοστος...
-
Tο C2 VTS,δεν είναι και τόσο ακριβό αν αναλογιστούμε τον εξοπλισμό του (έχει,κυριολεκτικά,τα πάντα!)
Για να το επιβεβαιώσω παραθέτω και τιμές ανταγωνισμού:
Citroen C2 VTS 15700
Fiat Punto HGT 17140 ανάλογο εξοπλισμό,πλην clima (έχει a/c)
Ford Sportka 13600 για την έκδοση με 4 αερόσακους και ηλ.καθρέπτες
Μini Cooper 20200 το δίνουν οι Άγγλοι σαν ανταγωνιστή!
Peugeot 206 GTI 1.6 15550 με δύο αερόσακους αντί 4άρων του C2
MG ZR 105 16350 επίσης το δίνουν οι Άγγλοι σαν ανταγωνιστή
Seat Ibiza Top Gun 17250 ,ίσως λίγο τραβηγμένα,σαν ανταγωνιστή μπορούμε να θεωρήσουμε και το
Seat Ibiza FR 19800 με απολύτως ανάλογο εξοπλισμό
Suzuki Ignis sport 14998 η ακριβότερη έκδοση,η οποία υποθέτω ότι έχει καλύτερο ηχοσύστημα από το C2,αλλά 2 αερόσακους λιγότερους και a/c αντί clima
Toyota Yaris TS 16940 με a/c αντί climaΒλέπουμε δηλαδή,ότι με την εξαίρεση του Sportka,το οποίο είναι σημαντικά φθηνότερο,και λιγότερο του Ignis,όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα είναι ακριβότερα!
Αυτό που μένει να βεβαιωθεί είναι το πού στέκεται οδηγικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό,οπότε προσβλέπω σε ανάλογη δοκιμή στους 4 τροχούς,σε δρόμο και πίστα και σε ξεκάθαρα συμπεράσματα σε σχέση με τους αντιπάλους του....Άλλωστε το έχουν ξανακάνει τον Μάιο του '01 σε ανάλογο τεστ -
Το αυτοκινητο ειναι πολυ ωραιο.Μακαρι να εχει καλη οδηγικη συμπεριφορα ωστε να μπορεσουμε να το παρουμε και εμεις που δεν ειμαστε'γρηγοροι-εμπειροι'.
Το ESP λετε να το κραταει καλα στο δρομο? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το σήκωμα τροχού δεν είναι κατηγορητέο αλλά είναι ικανότητα και δείχνει την υψηλή πρόσφυση που πετυχαίνει το αυτοκίνητο και την ακαμψία της κατασκευής του. Αυτά είναι σημαντικά χαρακτηριστικά για την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει το όχημα!Εντάξει κατηγορητέο ίσως να μην είναι .....αλλα όχι και ικανότητα. Και αυτό βέβαια όταν μιλάμε για πίσω τροχό. Το σηκώμα μπροστινού τροχού δε μου φαίνεται καλή ιδέα. Πως επιταχύνει το αμάξι με ένα μπροστινό τροχό στον αέρα?
Όταν σηκώνεται ο πίσω τροχός (π.χ. σε Rallye) ο οδηγός το καταλαβαίνει?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Υ.Γ μη ξεχνάμε πως το c2 έχει παρατηρηθεί ότι ποιοτικά πάσχει(στην απτή ποιότητα αναφέρομαι, όχι στην αξιοπιστία) και **18 χιλ **είναι πολλά για να βλέπεις 'άβαφο' το καπό όταν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα αυτής της τιμής εντυπωσιάζουν.
Εν αναμονή των εκπτώσεων λοιπόνΠού τα είδες τα 18 χιλιάρικα...?
Στην ελλάδα θα κοστίζει 16,300....στην Αγγλία έχει 18,000... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Υ.Γ μη ξεχνάμε πως το c2 έχει παρατηρηθεί ότι ποιοτικά πάσχει(στην απτή ποιότητα αναφέρομαι, όχι στην αξιοπιστία) και **18 χιλ **είναι πολλά για να βλέπεις 'άβαφο' το καπό όταν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα αυτής της τιμής εντυπωσιάζουν.
Εν αναμονή των εκπτώσεων λοιπόνΠού τα είδες τα 18 χιλιάρικα...?
Στην ελλάδα θα κοστίζει 16,300....στην Αγγλία έχει 18,000...γιατί και με 16 δεν τους φτάναν να βάψουν το καπό;Όπως είπε και ο νικος, λάθος τιμή έγραψα στο τελευταίο ποστ.
Για να δούμε αν θα πείσει-πουλήσει. Τελικά πάντως, ''φθηνές βομβές'' συνεχίζουν να μην υπάρχουν και για αυτό ο κόσμος δεν αγοράζει. Αρκετοί νέοι θέλουν ένα γρήγορο μικρό, αλλά με αυτά τα λεφτά ανεβαίνουν κατηγορία. Ελάχιστα τα τοπ γκαν και τα ίγκνις, ανύπαρκτα τα πούντο, FR κτλ
Πάντως, αν ήμουν στην λαϊον ελλάς θα έφτιαχνα ένα 206, ειδικά τώρα που οι πωλήσεις του έχουν πέσει, με άρωμα ραλύ και θα παρατηρούσα τί θα γίνει -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Πάντως, αν ήμουν στην λαϊον ελλάς θα έφτιαχνα ένα 206, ειδικά τώρα που οι πωλήσεις του έχουν πέσει, με άρωμα ραλύ και θα παρατηρούσα τί θα γίνει
...πολύ καλή ιδέα...
-
Ο χρήστης rallye1.6 έγραψε:
Κάποιες φορές(όχι πολλές) όταν βρει απότομα πρόσφυση ο εμπρός εξωτερικός τροχός σε στροφή το καταλαβαίνει αλλιώς μέσα σε πίστα δεν το νιώθει!
Λοιπόν πέρναγα από έκθεση citroen το μεσημέρι ε και απ'ότι καταλαβαίνετε μπήκα να πάρω ένα prospectus(καλά το έγραψα?) και να καθίσω μέσα στο c2vts.
Μου έκανε εντύπωση το μεταξόνιο 2,31μ και μου αρέσει που λέγαμε κοντό και απότομο το rallye/saxo.
Μετατρόχια 1,44μ μπρος-πίσω
Δίσκοι 266εμπρός!! 247πίσω.
Βάρος 1045κιλά
Στροφές τιμονιού : 2,6(καλό)
Ελαστικά 195/45/16Τώρα από εξοπλισμό εντάξει: 4 μπαλόνια,abs,clima,radiocd,υπολογιστής ταξιδιού και...ESP Εντάξει λογικό θα μου πείτε για πολλούς λόγους αλλά ελπίζω να απενεργοποιείται έτσι δεν είναι αλλιώς......
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Κάποιες φορές(όχι πολλές) όταν βρει απότομα πρόσφυση ο εμπρός εξωτερικός τροχός σε στροφή το καταλαβαίνει αλλιώς μέσα σε πίστα δεν το νιώθει!
Λοιπόν πέρναγα από έκθεση citroen το μεσημέρι ε και απ'ότι καταλαβαίνετε μπήκα να πάρω ένα prospectus(καλά το έγραψα?) και να καθίσω μέσα στο c2vts.
Μου έκανε εντύπωση το μεταξόνιο 2,31μ και μου αρέσει που λέγαμε κοντό και απότομο το rallye/saxo.
Μετατρόχια 1,44μ μπρος-πίσω
Δίσκοι 266εμπρός!! 247πίσω.
Βάρος 1045κιλά
Στροφές τιμονιού : 2,6(καλό)
Ελαστικά 195/45/16Τώρα από εξοπλισμό εντάξει: 4 μπαλόνια,abs,clima,radiocd,υπολογιστής ταξιδιού και...ESP Εντάξει λογικό θα μου πείτε για πολλούς λόγους αλλά ελπίζω να απενεργοποιείται έτσι δεν είναι αλλιώς......
Aπ' ότι βλέπω στου gatony το Ραλί (στην φωτό της υπογραφής του) ο πίσω σηκώνεται...χε χε χε!
-
Ο χρήστης rallye1.6 έγραψε:
Το σήκωμα τροχού δεν είναι κατηγορητέο αλλά είναι ικανότητα και δείχνει την υψηλή πρόσφυση που πετυχαίνει το αυτοκίνητο και την ακαμψία της κατασκευής του. Αυτά είναι σημαντικά χαρακτηριστικά για την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει το όχημα!
Εντάξει κατηγορητέο ίσως να μην είναι .....αλλα όχι και ικανότητα. Και αυτό βέβαια όταν μιλάμε για πίσω τροχό. Το σηκώμα μπροστινού τροχού δε μου φαίνεται καλή ιδέα. Πως επιταχύνει το αμάξι με ένα μπροστινό τροχό στον αέρα?
Το σηκωμα του μπροστινου τροχου εδω γινεται γιατι εχουν παρκαρει τα αμαξια λοξα σε χαντακι(τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω απο την προοπτικη της φωτο).Φανταζομαι μονο για λογους εντυπωσιασμου το κανουν.
-
ενα πρωτο τεστ γα το αυτοκίνητο:
http://www.channel4.com/4car/road-tests ... 2/vts.htmlπαντως σαξό δεν είναι. και βέβαια ο εξοπλισμός είναι πολύς, αλλά και 5,5 μύρια? οσο για 206 ραλλύ ξεχάστε το. ο εξοπλισμός δεν μπορεί να πέσει κάτω από το 206χς μιας και το αβς και οι αερόσακοι είναι πλέον υποχρεωτικοί απο την ΕΕ.
-
Πήγα και το είδα εχτές. Μου αρέσει σαν εσωτερικό, χωράω πολύ άνετα. Το τιμόνι με το δέρμα είναι πολύ ωραίο. Σε μαύρο χρώμα είναι πολύ ωραίο.
Αλλά... τελική τιμή 16300 Ευρώ.
Το service είναι κάθε 30.000 με κάθε 10.000 τα λάδια ξύδια κτλ.
Κόστος πάνω απο το 300 Ευρώ το μεγάλο και γύρω στα 100 – 150 Ευρώ το μικρό.
Το κορυφαίο!!.... που μόλις το άκουσα την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια είναι η ασφάλεια.
Ασφάλεια 1 χρόνου με bonus malus 2.. (ντραμς)τρτρτρτρτρτρτρτρτρτρτρτρπιςςςςςςς **610 ΕΥΡΩ!!!!! **:oΓεια σας!....
-
kala χαλάρωσε, μπορείς να το ασφαλίσεις αλλού. Κι αν σου πουν ότι δεν γίνεται, ένα τηλ. στο ινκα (ινστιτουτο καταναλωτή) ή την εκποιζω και λύνεται το θέμα.
πάντως μέσα είναι ωραίο, αλλά το κακό είναι ότι και πάλι δεν στρίβει σαν το σαχο.
-
Εγώ γιατί πιστεύω ότι ήλθε επιτέλους ο πραγματικός αντικαταστάτης των 106 και Σαξό??
-
Μου φαίνεται λίγο αυτό το αμάξι για αντικαταστάτης των 106/saxo. Είναι ψηλό, είναι πολύ κοντό (σε μήκος), είναι στενό. Και η ιπποδύναμη με καλή αναλογία βάρους δεν καθιστά από μόνη της ένα αυτοκινητάκι γκαζιάρικο και απολαυστικό. Να το δούμε βέβαια στο δρόμο, ίσως ξεγελάει η εμφάνισή του.
-
Πηγα σημερα και το ειδα.Πολυ ομορφο...!Μεσα και εξω.Μου ειπαν πως δε θα επιτραπει(τουλαχιστων οχι αμμεσα) test drive..!ΜΙα δευτερη πληροφορια ειναι πως σε κανα δυο μηνες θα ειναι εδω το 16V 1.4L 90ps(ασχετο με το vts αλλα επρεπε να το αναφερω).
Ξερετε αν παιζει περιπτωση να δωσω το παλιο αυτοκινητο για προκαταβολη?Βεβαια δεν ειναι citroen αλλα honda(αν ναι ποσα δινουν-1600 vti του 1996?)
Λεω να το παρω αλλα μπορει ενας σχετικα νεος οδηγος(το vti ειναι του πατερα μου και οχι δικο μου )να το συνηθησει γρηγορα,μη παω και σκοτωθω????
C2 VTS