-
[quote='mack']...Επειδή λόγω προβλήματος στη μέση το αυτόματο είναι μονόδρομος για μένα, ήθελα να ρωτήσω (μια και ζώντας στην επαρχία μπορώ να πάρω DIESEL), κατά πόσο πιστεύετε οτι θα είναι φτηνότερο και αξίζει την αναμονή το δίλτρο TFSI (170 PS). Ρωτάω γιατί μόνο λόγω τέλους ταξινόμησης θα πάει +5500
-
To Tiguan θα βγει με κανένα σοβαρό ατμοσφαιρικό μοτέρ??? Κανένα 2λτ ή κανένα 1.8 ή έστω το 1.4TSI με τα 170??? (ρωτάει ο πατέρας μου)
Η 4κίνηση που έχει είναι μόνιμη...ή φάση Quattro?
Θα μπαίνει το DSG??
-
Haldex εχει Νικο.2 διαφορικα ,ενα μπρος ενα πισω,με πολυδισκο συμπλεκτη ηλεκτρονικα ελεγχομενο να μοιραζει τη ροπη εμπρος -πισω.Νομιζω οτι οταν το αυτοκινητο κινειται κανονικα μεταδιδεται το 90% (95%?)μπροστα και το 10% πισω...
Η AUDI quattro το λεει και αυτο... -
Ευχαριστώ Κώστα.
Γνωρίζουμε αν θα έρθουν πιο δυνατές εκδόσεις με 170άλογα ή κανένα 2λτ μοτέρ? DSG???
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
To Tiguan θα βγει με κανένα σοβαρό ατμοσφαιρικό μοτέρ??? Κανένα 2λτ ή κανένα 1.8 ή έστω το 1.4TSI με τα 170??? (ρωτάει ο πατέρας μου)Η 4κίνηση που έχει είναι μόνιμη...ή φάση Quattro?
Θα μπαίνει το DSG??
Η Audi όλα Quattro τα λέει! Στα Α4 και άνω, μιλάμε για 3 διαφορικά με κεντρικό Torsen και μόνιμη τετρακίνηση. Στα Α3, έχουμε 2 διαφορικά και συνεκτικό συμπλέκτη. Στα περισσότερα που χρησιμοποιούν αυτή τη λύση, η κίνηση μεταδίδεται συνήθως μόνον μπροστά και όταν χρειαστεί πίσω. Αλλοι επιλέγουν να μεταδίδεται πάντα και ένα ποσοστό ροπής πίσω.
Ο συνεκτικός συμπλέκτης δεν είναι νέα τεχνολογία, ούτε παρωχημένη, ούτε...φθηνή και άχρηστη! Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να δουλέψει εξαιρετικά! Οι Porsche 959 που κέρδισαν το Dakar, το κέρδισαν με τέτοιο σύστημα!
Γενικά το VAG έχει τεράστια παράδοση στην τετρακίνηση, οπότε είμαι σίγουρος πως η υλοποίηση του Tiguan θα είναι από τις καλύτερες!
Τώρα για ατμοσφαιρικό μοτέρ, μάλλον άδικα περιμένεις! Και ευτυχώς θα έλεγα! Οδήγησα Αθήνα - Βέροια ένα Passat 2.0 FSI και η κατανάλωση δεν έπεσε με τίποτε κάτω από 10λτ/100, παρόλο που ταξίδευα μάλλον ήρεμα για τέτοιο αυτοκίνητο (ήταν του...αφεντικού! ), κάπου 140-150 μέση... Αντίστοιχα το Golf GT ήταν πολύ πιο οικονομικό, κι ας ήταν πιο γρήγορο! Και μιλάμε για διαφορά μόνον στο βάρος του αυτοκινήτου , σημαντική μεν, αλλά στο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο δεν θα έπρεπε να παίζει σημασία.
Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ένα μικρότερο μοτέρ με turbo θα ήταν πολύ πιο οικονομικό! Και φαίνεται πως το ίδιο ασπάζεται και το VAG γι' αυτό τα μοτέρ του μικραίνουν και αποκτούν turbo σιγά σιγά... -
Νικο,μαλλον θα μπει και ο TFSI 2,0 170ps.Ισως ακολουθησουν και πιο δυνατες εκδοσεις του ιδιου κινητηρα.
Τωρα για το DSG.Οπως εχει ξαναγραφτει στο forum,δεν υπαρχει βενζινοκινητο(?) turbo 4WD,σε ολο το VAG,που να εχει μπει το DSG.Δε γνωριζω το λογο.Κατι πρεπει να παιζει. -
Αα ναι σωστά...το DSG δε μπαίνει μαζί με το quattro.
-
Αα ναι σωστά...το DSG δε μπαίνει μαζί με το quattro.Οχι ακριβως...Δεν εχει μπει σε turbo +4WD.To R32 και το Α3 3,2 Q για παραδειγμα βγαινουν με DSG.
-
Το έχουμε ξαναπεί ότι στο R32 και στο αντίστοιχο ΤΤ 3,2 υπάρχει 4κίνηση με DSG.
Ποτέ δεν έχει συνδυαστεί τούρμπο μοτέρ με 4κίνηση και DSG, ούτε καν στο S3, το οποίο πάντως πρέπει να έχει ροπή κοντά στο όριο του κιβωτίου.
Η όλη φάση εμένα μου θυμίζει...ΝΟΚΙΑ που ποτέ δεν τα βάζει όλα σε ένα κινητό ακόμη και αν αυτό είναι το κορυφαίο μοντέλο της.
edit: Ο kostis20 με πρόλαβε!
-
Εγω δε μπορω να καταλαβω ακριβως το λογο,που συμβαινει αυτο παντως.
Ισως τα τετρακινητα μοντελα λογω της αυξημενης προσφυσης που εχουν,να ζοριζουν παραπανω το κιβωτιο??Και αυτο το φαινομενο να εντεινεται sta turbo,λογω αυξημενης ροπης απο χαμηλες στροφες και ισως αυξομειωση στην αποδοση της???hmmm:
Ισως να ειναι απλα marketing...
Εσεις τι λετε???Εχετε καμια ιδεα?? : -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εγω δε μπορω να καταλαβω ακριβως το λογο,που συμβαινει αυτο παντως.
Ισως τα τετρακινητα μοντελα λογω της αυξημενης προσφυσης που εχουν,να ζοριζουν παραπανω το κιβωτιο??
Ισως να ειναι απλα marketing...
Εσεις τι λετε???Εχετε καμια ιδεα??Το είχα προσέξει αυτό βασικά όταν έψαχνα για αυτοκίνητο...και μου είχε κάνει εντύπωση που το Α3 δεν είχε 2.0λτ Quattro με S-Tronic.
Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε η τοποθέτηση του μοτέρ...εγκάρσια ή κατά τον διαμήκη. Αλλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Μάλλον στο 3.2 μοτέρ 'βγαίνει' ποιο εύκολα από το DSG κιβώτιο (και ίσως πιο άνετα) ο άξονας προς τα πίσω απ'ότι τα 2λτ.
Με τα TDI τι παίζει? (βαριέμαι να ψάχνω )
-
Απο οτι εχω δει εγω,ως τωρα δε συνδιαζεται ουτε το TDI me 4WD +DSG.Δεν ειμαι και 100% σιγουρος.
Και αυτα turbo ειναι οποτε... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Απο οτι εχω δει εγω,ως τωρα δε συνδιαζεται ουτε το TDI me 4WD +DSG.Δεν ειμαι και 100% σιγουρος.
Και αυτα turbo ειναι οποτε...Ίσως σιγά-σιγά πηγαίνουμε στο off-topic...αλλά το tiptronic τι είναι και μπαίνει με το Quattro???
-
Το tiptronic ειναι συμβατικο αυτοματο με μετατροπεα ροπης.
Η Audi to DSG το λεει S-tronic.
Υπαρχει και το multitronic,το οποιο αν θυμαμαι καλα ηταν CVT. -
Άρα ίσως Κώστα ο λόγος που δε θα το δούμε σε 2λτ Tiguan είναι αυτό που υποθέτω πιο πάνω?
-
Δε ξερω σιγουρα.Θα ρωτησω ενα φιλο που ασχολειται με αυτα ,να το συζητησουμε.Και εγω υποθεσεις κανω.
Ισως να αλλαξουν τα πραγματα παντως.... -
To Tiguan θα βγει με κανένα σοβαρό ατμοσφαιρικό μοτέρ??? Κανένα 2λτ ή κανένα 1.8 ή έστω το 1.4TSI με τα 170??? (ρωτάει ο πατέρας μου)Η 4κίνηση που έχει είναι μόνιμη...ή φάση Quattro?
Θα μπαίνει το DSG??
Aτμοσφαιρικό Tiguan ΔΕ θα βγεί. Θα είναι το 1ο αυτοκίνητο παραγωγής παγκοσμίως που στη γκάμα του θα έχει μόνο τούρμπο κινητήρες
Τετρακίνηση έχει μόνιμη (90-10 Haldex)
Ποτέ δεν έχει συνδυαστεί τούρμπο μοτέρ με 4κίνηση και DSG, ούτε καν στο S3, το οποίο πάντως πρέπει να έχει ροπή κοντά στο όριο του κιβωτίου.
Toυ χρόνου όμως θα έρθει!
-
video off-road
http://www.infomotoritv.infomotori.com/ ... 817_1.html
-
έχουμε και λέμε. Πρώτη επιλογή (και αισθητικά ) Subaru Forester και τώρα γλυκά μάτια στο Tiguan
Subaru Forester
Έκδοση IL 2.0X
Εκτός του std εξοπλισμού που έχει τα λίγο πολύ αναμενόμενα έχει και:
Κανονική τετρακίνηση με 3 διαφορικά και μπλoκέ πίσω,
Cruise Control,
Ηλεκτρική πανοραμική οροφή,
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες,
XENON HID,
Δερμάτινο σαλόνι με θερμαινόμενα καθίσματα,
Δίλιτρος κινητήρας με μέση κατανάλωση γύρω στα 10lt/100km (κάπου εκεί συμφωνούν οι περισσότεροι),
385 lt αποσκευές
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ESP και δισκόφρενα πίσω
Τιμή 34.200 + περίπου 1000 για χρώμα και ταξινόμηση = 35.200 με 50% προκαταβολή και 36 άτοκες στην τριετία θα έχω δώσει 35.200 + τα τέλη 3 χρόνων 35.200+3x372 = 36316.
Αν τώρα υπολογίσω το χρόνο γύρω στα 10000 χιλιόμετρα μου βγαίνει η βενζίνη για τα 3 χρόνια 3000 (ας υπολογίσουμε 1 ευρώ το λίτρο για χάρη ευκολίας).
Άρα μισομπακαλίστικα, μισοσοβαρά και χωρίς να υπολογίσω απρόοπτα και προγραμματισμένα service στην 3ετία έχω πληρώσει 39316 πές 40000 επειδή είμαι και κουβαρντάς.
Πάμε τώρα,
VW Tiguan
Escape 1.4 (οι τιμές είναι από επίσημο τιμοκατάλογο της αντιπροσωπείας Ηρακλείου Κρήτης)
Haldex τετρακίνηση με 2 διαφορικά και ηλεκτρονική προσομοίωση του μπλοκέ πίσω,
Cruise Control 201,
Ηλεκτρική πανοραμική οροφή 1130,
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες με extra φωτισμούς 304,
XENON HID 1203,
Δερμάτινο σαλόνι με θερμαινόμενα καθίσματα 2357,
1.4 κινητήρας με μέση κατανάλωση γύρω στα 12lt/100km (πιστεύω ότι κάπου εκεί θα σταθεροποιηθεί σύμφωνα με το βάρος και τους TSI που βλέπω στα test των άλλων μοντέλων),
505 lt αποσκευές
Std ESP και δισκόφρενα πίσω.
Τιμή 28100 + περίπου 1000 για χρώμα και ταξινόμηση = 29100 + 201 + 1130 + 304 + 1203 + 2357 = 34295 με 50% προκαταβολή και 36 έντοκες δόσεις με 8,5% ετήσιο στην τριετία θα έχω δώσει 2250 (υπολογισμός δόσης από http://www.autobild.gr/index.php?static=ipologismos_doseon σύνολο 36545 + τα τέλη 3 χρόνων 36545+3x 168 = 37049.
Αν τώρα υπολογίσω το χρόνο γύρω στα 10000 χιλιόμετρα μου βγαίνει η βενζίνη για τα 3 χρόνια 3600 (ας υπολογίσουμε 1 ευρώ το λίτρο για χάρη ευκολίας).
Άρα μισομπακαλίστικα, μισοσοβαρά και χωρίς να υπολογίσω απρόοπτα και προγραμματισμένα service στην 3ετία έχω πληρώσει 40649 πές 41000 επειδή όπως είπαμε είμαι και κουβαρντάς.Αυτάάάάάάάάάάάάάάά............¨
Το πράγμα έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Θα επανέλθω όταν συνέλθω από τον υπολογισμό. -
Δύο παρατηρήσεις στον παραπάνω υπολογισμό: μάλλον είναι απίθανο να κάψει το Forester 3000€ βενζίνη, ενώ το Tiguan 3600€! Το αντίστροφο το βρίσκω πιο φυσιολογικό, μην ξεχνάς πως το ένα έχει μόνιμη τετρακίνηση αρα περισσότερες τριβές, ενώ το άλλο 1 διαφορικό λιγότερο και Haldex, που όλες οι μετρήσεις τον βγάζουν πιο οικονομικό σε κατανάλωση.
Κατά τ' άλλα, αν θέλεις όλον τον παραπάνω εξοπλισμό του Forester και δεν σε πειράζει ιδιαίτερα το παραπάνω ετήσιο κόστος του (μεγαλύτερα τέλη, ασφάλεια και -επιμένω - κατανάλωση), πήγαινε στο Subi, θα είναι σίγουρα και τέρας αξιοπιστίας. Εχε υπόψη σου επίσης πως το Forester σε λίγες μέρες αλλάζει μοντέλο, επομένως θα προσπαθούν να ξεφορτωθούν το παλιό με προσφορές, επομένως, παίζει και μπόλικο παζάρι...Α, και τα ταμπούρα πίσω μην σε ανησυχούν, είναι επαρκή , ενώ αν θέλεις υπάρχουν και λύσεις για δισκόφρενα στην αγορά...
VW Tiguan 2007