-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
- Και τα 170 και τα 200 άλογα θα είναι από τον δίλιτρο TFSI. Αυτό εχει ξεκαθαριστεί.
Πολύ ωραία... Αυτός με τα 170 θα είναι πιο οικονομικός, πιο αξιόπιστος και πιο φθηνός (τιμή αγοράς). Νομίζω ότι είναι ο ιδανικός.
- Αυτό που λες για το μετά απο 6 χρόνια είναι πολύ σωστό. Σε βάθος χρόνου δεν έχουν τεσταριστεί οι TSI κινητήτρες. Ομως περιμέναμε να βγάλουν προβλήματα νεότητας και δεν εβγαλαν. Δυστυχώς οι εξελίξεις είναι τετοιες στην αυτοκίνηση που αν περιμένουμε να δούμε την συμπεριφόρά τους και στα 5-6 χρόνια πιθανόν τότε να έχει βγεί άλλοι κινητήρες με άλλες τεχνολογίες και να αρχίσουμε πάλι από την αρχή. Ναι μεν να παίρνουμε κάτι δοκιμασμένο αλλά και κάτι τεχνολογικά προηγμένο και όχι παρωχημένο. Πρέπει να βρείς την χρυσή τομή. Εγώ πρίν 2 χρόνια δεν θα ρίσκαρα να πάρω tsi. Τωρα θα έπαιρνα.
Κι εγώ μπορεί τελικά να τον έπαιρνα... Αλλά το ρίσκο υπάρχει...
[quote='m1234']
3. Αν τώρα προτιμήσεις τον δίλιτρο να ξέρεις ότι από την αγορά έχεις ήδη πληρώσει 5.500 -
Απο ενδιαφέρον για το EOS 1.4 122 HP, έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα ποστ για τους κινητήρες της VW και την αξιοπιστία της γενικά και έχω απογοητευθεί λίγο. Και μόνο το ότι καίνε λάδια ... ... Δεν ξέρω, έχω μια επιφύλαξη ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Απο ενδιαφέρον για το EOS 1.4 122 HP, έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα ποστ για τους κινητήρες της VW και την αξιοπιστία της γενικά και έχω απογοητευθεί λίγο. Και μόνο το ότι καίνε λάδια ... ... Δεν ξέρω, έχω μια επιφύλαξη ...Λάδια έχει ακουστεί ότι καίνει οι FSI. Συμβαίνει και με τους TSI αυτό? Δεν το έχω ακούσει.
-
Σήμερα βρέθηκα σε αντιπροσωπεία της πόλης μου (κεντρικό κατάστημα) αλλά Tiguan δεν υπήρχε ακόμα ούτε στην έκθεση ως δείγμα ούτε ως test drive.
-
Ο χρήστης Mike Daskalakis έγραψε:
Από την άλλη αν το κόστος έχει σημασία για σένα μπορείς να αφαιρέσεις τα Xenon και το cruise control (άχρηστο στην Κρήτη) από το Τιguan και να το επιλέξεις χωρίς 'τύψεις'.
To cruise control το καταλαβαίνω αλλά το Xenon γιατί είναι άχρηστο στην Κρήτη. Έχουμε τόσο καλό φωτισμό στους δρόμους μας?
Το 'άχρηστο' πήγαινε μόνο στο cruise control.
Πάντως και για τα xenon έχω αρχίσει να είμαι επιφυλακτικός στο κατά πόσο φωτίζουν καλύτερα. Διάβασα πρόσφατα ότι στα πολύωρα ταξίδια αποδεικνύονται κουραστικά. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο όμως ήταν αυτό που διάβασα.
-
κι εγω πήγα, περιμένουν το φορτηγό αργά σήμερα ή αύριο.
Τιμές των εξτρα έχουν κι εκεί είναι το κουφό: ΟΛΑ τα εχτρα στο Diesel απο το μεταλλικό χρώμα ώς το πιο σύνθετο είναι πιο ακριβά απο το TSI
Kαι μια ευχάριστη έκπληξη για όσους δικαιούνται ατέλεια στο τέλος ταξινόμησης, οι τιμές TSI me TDI είναι σχεδόν ίδιες, αφού το πρώτο έχει έκτωση 2000 και κάτι -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τιμές των εξτρα έχουν κι εκεί είναι το κουφό: ΟΛΑ τα εχτρα στο Diesel απο το μεταλλικό χρώμα ώς το πιο σύνθετο είναι πιο ακριβά απο το TSIΑπόλυτα λογικό είναι αυτό, ισχύει σε όλες τις εταιρείες σε όλες τις μάρκες σε όλα τα μοντέλα όταν μιλάμε για διαφορετικό κυβισμό. Η εξήγηση είναι απλή: Τα extra που μπαίνουν στο εργοστάσιο και τελικά φορολογούνται στο τελωνείο καταλήγουν να έχουν διαφορετική τιμή για τον καταναλωτή ανάλογα με την τιμή του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τιμές των εξτρα έχουν κι εκεί είναι το κουφό: ΟΛΑ τα εχτρα στο Diesel απο το μεταλλικό χρώμα ώς το πιο σύνθετο είναι πιο ακριβά απο το TSIΑπόλυτα λογικό είναι αυτό, ισχύει σε όλες τις εταιρείες σε όλες τις μάρκες σε όλα τα μοντέλα όταν μιλάμε για διαφορετικό κυβισμό. Η εξήγηση είναι απλή: Τα extra που μπαίνουν στο εργοστάσιο και τελικά φορολογούνται στο τελωνείο καταλήγουν να έχουν διαφορετική τιμή για τον καταναλωτή ανάλογα με την τιμή του αυτοκινήτου.
Πολυ σωστά. Η αρχική τιμή είναι ίδια. Στο tsi 1.4lt φορολογούνται με 12% ενώ στο tdi 2.0lt με 40%. Ετσι προκύπτει η διαφορά.
-
mack έγραψε:'Επειδή λόγω προβλήματος στη μέση το αυτόματο είναι μονόδρομος για μένα, ήθελα να ρωτήσω (μια και ζώντας στην επαρχία μπορώ να πάρω DIESEL), κατά πόσο πιστεύετε οτι θα είναι φτηνότερο και αξίζει την αναμονή το δίλτρο TFSI (170 PS). Ρωτάω γιατί μόνο λόγω τέλους ταξινόμησης θα πάει +5500
-
Η παράθεση απο το autobild(λάδια) έγινε γιατί είμαι είμαι ήδη απογοητευμένος απο το παρόν αυτοκίνητο (corolla 1.6), όπου εκτός απο τα διάφορα προβλήματα τριγμών κλπ που είχα απο την αγορά του, τον τελευταίο χρόνο μου παρουσίασε κάψιμο λαδιού(δεν το κοιτούσα και ιδιαίτερα)-ποιος, ο γιαπωνέζος-όπου μια μέρα εντελώς τυχαία κοίταξα το δείκτη και δεν υπήρχε σταγόνα(στα 8000 απο τα 15000 που τα αλλάζω), με τα πολλά κάναμε μετρήσεις και αν θυμάμαι μου έκαιγε 1lt κάθε 3000km,
τελικά έγινε αλλαγή κινητήρα(χωρίς μηδενισμό km ) στον 5ο χρόνο εγγύησης
Μεταγενέστερα έμαθα ότι έχουν γίνει παρόμοιες αντικαταστάσεις (10άδες) κινητήρων και στην Πρέβεζα αλλά και στα Γιάννενα(προφανώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα).
Επίσης την τελευταία εβδομάδα έμαθα οτι 5-6 rav μπήκαν στο σέρβις με το ίδιο πρόβλημα(λάδια).
Θέλω να πω οτι πλέον ακόμα και τα Ιαπωνικά έχασαν την αξιοπιστία που τους ακολουθούσε κάποτε(συγκεκριμένα απο το 2002 που κατασκευάζονται στην Αγγλία, για corolla μιλάω πάντα), ΑΛΛΑ όχι και 1lt / 100km που διαβάσαμε παραπάνω... -
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
Και, εδώ που τα λέμε, είναι λίγα χρόνια ακόμα στην αγορά οι κινητήρες TSI (με μηχανικό υπερσυμπιεστή και υπερσυμπιεστή καυσαερίων). Πώς άραγε θα δουλεύουν μετά από 6 χρόνια?
Ποιο πιθανό είναι να έχεις αλλάξει αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Και, εδώ που τα λέμε, είναι λίγα χρόνια ακόμα στην αγορά οι κινητήρες TSI (με μηχανικό υπερσυμπιεστή και υπερσυμπιεστή καυσαερίων). Πώς άραγε θα δουλεύουν μετά από 6 χρόνια?
Ναι όντως... Αλλά για να έχω αλλάξει πρέπει κάποιος να το έχει αγοράσει...! Αν οι TSI βγάλουν προβλήματα ποιος θα το αγοράσει...?
-
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
Ναι όντως... Αλλά για να έχω αλλάξει πρέπει κάποιος να το έχει αγοράσει...! Αν οι TSI βγάλουν προβλήματα ποιος θα το αγοράσει...?
-
Σιγά μην έχουν πρόβλημα αυτοί καθ εαυτοί.
-
Σήμερα το είδα από κοντά και σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.
Καταρχήν είδα ένα slate grey σε sport έκδοση.
1)Πολύ θετική εντύπωση μου έκανε η εμφάνιση. Ηταν συμπαγές και μυώδες. Πολύ εντυπωσιακό από όλες τις γωνίες. Δείχνει μια κλαση πάνω από τα υπόλοιπα vw (κατι σαν audi ). To συνολικό μέγεθος αρκετά μεγάλο για τα γούστα μου. Απορώ γιατί κάποιοι είπαν ότι φαίνεται μικρό.Αν και δεν τρελαίνομαι για γκρί, το χρώμα του πήγαινε πολύ.
2)Εσωτερικά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις η ποιότητα και τα μαλακά υλικά στο ταμπλό. Αρκετά καλή φαίνεται και η θέση οδήγησης. Γενικά δείχνει ευρύχωρο.
3)πολύ μικρός ο χώρος αποσκευών για κάποιον που χρειάζεται χώρους. Με τίποτα δεν φαίνεται για 500λτ.
4)Περίμενα περισσότερα από την ταπετσαρία (ήταν η μαυρη). Είχε κάποιοες ατέλιες στις ραφές. Σε μερικά σημεία ζάρωνε και χάλαγε την συνολικά ποιοτική εικόνα που έβγαζε το αυτοκίνητο. Αν εξαιρέσω την κακή εφαρμογή κατα τ'αλλα δεν ήταν ασχημη αν και σου εβγαζε μια κυρίλα (δεν ξέρω αν αυτό για άλλους είναι θετικό ή αρνητικό)Σε γενικές γραμμές εμεινα ικανοποιημένος από αυτό που είδα. Ο χώρος αποσκευών δεν είναι πρόβλημα για μένα γιατί δεν έχω μεγάλες ανάγκες. Οσο για την ταπετσαρία θα προσπαθήσω να δω και κάνα άλλο μήπως ήταν τυχαίο γεγονός. Καποιο άλλο αρνητικό δεν εντόπισα. Αναμένω βεβαια και το τεστ drive για περισσότερα και πιο ουσιαστικά συμπεράσματα
-
Έχει καταντήσει αστείο το θέμα με την αξιοπιστία των TSI Σαν ένα τύπο που μου έλεγε προχθές -χωρίς να ξέρει τι αυτοκίνητο έχω- ότι όλοι οι γνωστοί του που πήραν TSI είχαν προβλήματα από τα πρώτα 1000χλμ και 3 πήγαν για αλλαγές τουμποκομπρέσορα και διάφορα άλλα μέχρι τα 3000χλμ Και να μην πάρω ποτέ αυτό το κήτος αναξιοπιστίας
Η εγγύηση του TSI στην πραγματικότητα είναι 4 χρόνια και όχι 2 (τι είναι 300 ευρώ μπροστά στα 20 χιλιάρικα;). Επίσης μια εταιρεία σαν τη VW που χρησιμοποίησε την τεχνολογία TSI κατά ένα μεγάλο βαθμό για λόγους επίδειξης τεχνολογικής υπεροχής (όλη η ευρώπη diesel παίρνει, 1.4 βενζίνη ελάχιστοι) όπως έκανε και με τη Veyron, δεν θα άφηνε σε καμία περίπτωση να 'ξεφουσκώσει' το τεχνολογικό της 'θαύμα' και να βγει η φήμη για αναξιόπιστα VW σε 5-6 χρόνια.Αυτό θα κατέστρεφε τον όμιλο. Και μόνο αυτός ο συλλογισμός ήταν ικανός για να μην πάρω καν τα 2 επιπλέον χρόνια εγγύησης και να πιω τα 300 ευρώ σε fredoccino (ελπίζω να μη μου σκάσει αύριο μεθαύριο και κλαίω τη μοίρα μου ).
Στα 2.500χλμ δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι, δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα (πέραν του κακά τα ψέματα υπαρκτού lag, αλλά εκεί που με έναν ατμοσφαιρικό δεν θα ανέβαζες καν στροφές, τουλάχιστον με τον TSI μπορείς να κάνεις υπομονή 1 δευτερόλεπτο μέχρι να 'αρπάξει' ), η κατανάλωση είναι στα 9,5 λίτρα σε μικτό κύκλο (τα πάντα μέσα, από τρελές τσιγγουνιές στο γκάζι σε φάση να ξεκινάω μόνο με το ρελαντί μέχρι τάπα για μισάωρο) και το μόνο που θέλει αλλαγή στο αμάξι είναι τα ...energy
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Στα 2.500χλμ δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι, δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα
Aποκλείεται! Εδώ τα corolla καίνε λάδια
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Aποκλείεται! Εδώ τα corolla καίνε λάδια
Μα ακριβώς γι' αυτό σταμάτησαν να καίνε τα VW
-
Συνάδελφος πήρε το TSI 140.
Η αλήθεια είναι οτι ζορίστηκε λίγο (για τους παραπάν λόγους ), αλλά τελικά το πήρε.
Στα 15000 χιλ του πρώτου σέρβις έκαψε 600 με 800 ml λάδι. (ένδειξη δείκτη) -
Sta extra αναφέρει: 'Τριάκτινο δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με χειριστήρια ραδιοφώνου και τηλεφώνου 288€'
Το στάνταρ τιμόνι δεν έχει χειριστήρια;και κάτι άλλο: το σύστημα αυτόματης στάθμευσης 'Park assist' είναι αυτό που παρκάρει μόνο του; (374€)
Παντως η αλήθεια είναι οτι αν του βάλεις κάποια εξτρα που δίνουν άλλοι 'ανταγωνιστές' ανεβαίνει πολύ η τιμή
Αναλλόγως της έκδοσης βέβαια...
VW Tiguan 2007