-
Ο χρήστης harrysvr έγραψε:
Ναι ε; Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι...
Μην εκπλήσσεσαι καθόλου, 3 από τα 5 εταιρικά έχουν επιστρέψει στην αντιπροσωπεία λόγω λαδιού...
Επειδή είμαστε στο topic για το tiguan καλό είναι να διευκρινίζουμε ότι μιλάμε για RAV4 MK3 diesel.
-
Γιατι αγαπητο VW GROYP δεν τοποθετεις στο TIGUAN τον 1.8tfsi??? αφου τον εχεις ετοιμο στα ραφια σου...πιστευω οτι θα ηταν η πιο ισορροπημενη επιλογη για το τιγκουαν
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
Γιατι αγαπητο VW GROYP δεν τοποθετεις στο TIGUAN τον 1.8tfsi??? αφου τον εχεις ετοιμο στα ραφια σου...πιστευω οτι θα ηταν η πιο ισορροπημενη επιλογη για το τιγκουανΕβαλε τον 2.0tfsi με 170hp που είναι πανομοιοτυπος με αυτόν που λές. Μη βλέπεις που στην ελλάδα τα δίλιτρα πληρώνωνται ακριβά και θα μας συνέφερε ο 1.8. Στην υπολοιπη ευρώπη δεν έχουν διαφορά στο κόστος.
-
Και αν έβαζε τον 1.8 TFSI η τιμη του θα ήταν περιπου στα 32.000, δηλ πάνω απο το ψυχολογικο όριο των 30.000 που πιστευω οτι είναι πολυ βασικό για την επιτυχια του tiguan. Τωρα απο πλευρας αξιοπιστίας του 1.4tsi θα δείξει...
Για μένα καλύτερα θα ήταν να είχαν τον 1.8tfsi αντι για τον 2.0 tfsi με 170
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Γιατι αγαπητο VW GROYP δεν τοποθετεις στο TIGUAN τον 1.8tfsi??? αφου τον εχεις ετοιμο στα ραφια σου...πιστευω οτι θα ηταν η πιο ισορροπημενη επιλογη για το τιγκουαν
Εβαλε τον 2.0tfsi με 170hp που είναι πανομοιοτυπος με αυτόν που λές. Μη βλέπεις που στην ελλάδα τα δίλιτρα πληρώνωνται ακριβά και θα μας συνέφερε ο 1.8. Στην υπολοιπη ευρώπη δεν έχουν διαφορά στο κόστος.
m1234,γνωρίζεις τί διαφορά φορολογίας έχει ο 1,8 απο τον 2,0 (πόσο % ο καθένας επι της αξίας του αυτοκινήτου) ;;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
m1234,γνωρίζεις τί διαφορά φορολογίας έχει ο 1,8 απο τον 2,0 (πόσο % ο καθένας επι της αξίας του αυτοκινήτου) ;;;
10% είναι η διαφορά. Αυτό μεταφράζεται γύρω στα +2.000€. Ανεβαίνουν όμως και τα τέλη κυκλοφορίας. (από 168 ευρώ πάει στα 372 ανά χρόνο).
Τα ποσοστά του ΕΦΚ είναι
-
Δύο μέρες τώρα δεν χορταίνω να κόβω βόλτες με το Tiguan.
Παρελήφθη και ξεκίνησε ήδη η 'τυπική' πλην όμως απαραίτητη διαδικασία στρωσίματος. Πολύ ευχάριστο στο δρόμο, πραγματικά σαρώνει και φιλτράρει υποδειγματικά όλες τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, το ηχοσύστημα με το navi πραγματικά πολύ καλό και με ποιοτικό ήχο (τα ηχεία βγάζουν καθαρό ήχο δεν μπουκώνουν ανεξαρτήτως έντασης). Κινητήρας αν και σφιγμένος ακόμα, δείχνει να έχει ικανοποιητικό τράβηγμα και επιταχύνει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα τα κιλά του οχήματος. Η ηλιοροφή με το μεγάλο άνοιγμα και το τζάμι μέχρι τα πίσω καθίσματα δίνει άλλη αίσθηση στο εσωτερικό και σε προδιαθέτει ευχάριστα. Όταν είναι ανοιχτή, ειδικά βραδάκι είναι απόλαυση. Τους χώρους τους βρήκα ικανοποιητικούς. Το εσωτερικό μπορώ να πω ότι είναι πιο προσεγμένο και πιο καλά συναρμολογημένο σε σχέση με το Golf. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρώτη εντύπωση.
Σήμερα που ανέβηκα Πεντέλη για test στις γνωστές διαδρομές, μπορώ να πω με εξέπληξε ευχάριστα. Εννοείται ότι δεν το πίεσα, αλλά στα του δρόμου, πρώτο δείγμα θετικό.
Περισσότερα σχόλια προσεχώς...
-
Καλοτάξιδο και να το χαρείς όσο καλύτερα γίνεται...Πότε το είχες παραγείλει; Πόσο περίμενες; Ρωτάω γιατί ο αδερφός μου το παράγγειλε Ιανουάριο ήταν να το πάρει τέλη Μαίου και τον πήγαν τέλη Σεπτέμβρη...Τα χει πάρει και σκέφτεται ακύρωση και στροφή προς Kuga και Ford μεριά...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δύο μέρες τώρα δεν χορταίνω να κόβω βόλτες με το Tiguan.Ααααααααααα... μεγειες μεγειες το εργαλειο Σε ζηλευώ γμτ, πηρες και μαμω τις τζιπουρες και μαλιστα σε Corsair Pack απο οτι διαβασα
Παντα καλοτάξιδο... εεε και βάλε και καμια φώτο ντε!!!
-
Πήρε τιγκουάν ο Βας; Το Gti τι έγινε;
-
Σας ευχαριστώ για τις ευχές
Ο χρήστης Mach έγραψε:
Καλοτάξιδο και να το χαρείς όσο καλύτερα γίνεται...Πότε το είχες παραγείλει; Πόσο περίμενες; Ρωτάω γιατί ο αδερφός μου το παράγγειλε Ιανουάριο ήταν να το πάρει τέλη Μαίου και τον πήγαν τέλη Σεπτέμβρη...Τα χει πάρει και σκέφτεται ακύρωση και στροφή προς Kuga και Ford μεριά...Το tiguan βρέθηκε από ακύρωση και ήταν full extra. Αν διαβάσεις και την προηγούμενη σελίδα, το αυτοκίνητο δεσμεύτηκε ένα μήνα πριν! Πες του αδερφού σου να το ψάξει μήπως βρει κάποιο από ακύρωση και το παραλάβει πιο νωρίς... Μου κάνει εντύπωση που από παραγγελία Ιανουαρίου δεν το έχει παραλάβει ακόμα.
Πήρε τιγκουάν ο Βας; Το Gti τι έγινε;
Του αδερφού μου είναι. Σιγά μην έδινα το Gti... Αν και έτσι όπως είναι οι καρόδρομοι στη χώρα μας πιο πολύ το ευχαριστιέσαι να κινείσαι με το Tiguan.
-
Καλοτάξιδο Βασίλη καλά χιλιόμετρα να κάνετε!
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν και έτσι όπως είναι οι καρόδρομοι στη χώρα μας πιο πολύ το ευχαριστιέσαι να κινείσαι με το Tiguan.Δεν ξέρω για σας, εμείς εδώ πάνω έχουμε δρόμους χαλιά , τεράστιους, δεν ξέρουμε σε ποιόν να πρωτοπάμε ο sv2 πιάνει τελικές και άμα λάχει αν βαρεθούμε πάμε και ένα περιφερειακό για να περάσουμε καλά http://www.youtube.com/watch?v=UF-Rocoes9k
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=UF-Rocoes9k' target='_blank' target='_blank' target='_blankπερ-φεριακός?
θεός ο τύπος...Υποθέτω ότι τον έβαλαν από το δήμο Θεσσαλονίκης...
Έστω και μέσω του γέλιου που προκαλεί (και με αυτά που λέει ), σου περνάει το μήνυμα που θέλει
'Αγαπητοί μου συμπολίτες...όλοι στον περ-φεριακό για να περάσουμε ωραία...να κάνουμε ένα ταξίδι όλο τρέλα!' -
Σε εβδομαδιαίο περιοδικό υπάρχει επιστολή ιδιοκτητη Tiguan με διάφορα ελαττώματα και θορύβους (σε σύστημα διευθυνσης, σασμάν, συμπλέκτη κλπ) και υπάρχει και απάντηση απο την εισαγωγική εταιρία η οποία αναφέρεται για την υπεράριστη ποιότητα και την προσεγμένη κατασκευή και την διαπίστωση ότι εφόσον όλα κάνουν το ίδιο θόρυβο, δεν τίθεται πρόβλημα.
Αν και τέτοια προβλήματα είναι τακτικά (σε όλες σχεδόν τις μάρκες), περισσότερη εντύπωση μου κάνει η 'φασόν' απάντηση των εταιριών προς τον καταναλωτή που ΠΑΝΤΑ έχει άδικο εξ'αρχής ...
-
Ειδα ενα 2,0 Τ χθες!
-
και εγω είδα ένα TDI στο λουτράκι άσπρο.
-
Πηγα και το είδα από κοντά.
Ειναι μικρότερο από τα άλλα.
Το Αγοράζεις γύρω στα 40Κ δίλιτρο αλλά πως με εκνευρίζουν στην VW με τα έξοδα παράδοσης...
Δηλαδή αν τους πω άπλυτο θα το πάρω φτηνότερα. Απορώ πως δεν τους εχει μηνυσει κάποιος.... ή εστω κάποια από τις επιτροπες εμπορίου για ψεύτικες τιμές...Τωρα εκτός από τους 16 μήνες αναμονή.... (άκουσα κι αυτό το νουμερο) θέλω να πω ότι μου άρεσε αρκετά αλλά... (πάλι αλλά), είδα και μόνος μου έναν μικρό χώρο αποσκευών, που πιστεύω ότι ειναι 360 λίτρα.
Τωρα αν θα τραβήξω τα καθίσματα ή όχι έιναι δικό μου θέμα... αλλά γενικά είναι στα (-) για μία οικογένεια γιατί και τα λεφτά τελικά είναι πολλά (είναι βέβαια γρήγορο, αλλά το βασικό τους που ειναι το 1400 το έχεις χάσει) και το τούνελ υπάρχει (όπως και σε άλλα της κατηγορίας)
Αν εχεις honda εδω και χρόνια δεν εχει τουνελ και βολευει πάρα πολύ στα καρότσια των παιδιών
δειτε και εδώ τα μεγέθη
http://www.tiguan.gr/forum/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a -
Είδα ενα Tiguan στο Χολαργό σήμερα το πρωί στο πιό απαίσιο χρώμα που έχω δει ποτέ για αυτοκίνητο.
Δηλαδή δεν έφταιγε τόσο το χρώμα όσο ο συνδυασμός του με το συγκεκριμένο μοντέλο. Ηταν ενα γαλάζιο/θαλασσί ελεκτρίκ που έβγαζε μάτι πραγματικά και φαινόταν υπερβολικά άσχημο...
Κατα τα άλλα στο δρόμο μου φάνηκε μικρότερο σε διαστάσεις απ' οτι περίμενα...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
.........Τωρα εκτός από τους 16 μήνες αναμονή.... (άκουσα κι αυτό το νουμερο)...........Για ποια έκδοση & τι χρώμα ενδιαφέρεσαι; Παίζουν και ακυρώσεις...
Σε δίλιτρο πάντως είναι πιο εύκολο να βρεις
-
VW Tiguan 2007