-
Τα παγωτά μέσα σε πλαστικό μπαλάκι! Δεν θυμάμαι μάρκα !
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Τα παγωτά μέσα σε πλαστικό μπαλάκι! Δεν θυμάμαι μάρκα !Ακόμα παλιότερα: παγωτά σε πλαστικό γαλάζιο χωνάκι που είχε μια μπίλια-τσίχλα στον πάτο.
-
Ωπ, θυμηθηκα κ αλλη σειρα: Σουπερ Γιαγια!
Μηπως θυμαται κανεις πως λεγοταν μια σειρα κιν. σχεδιων που οι πρωταγωνιστες ηταν καποια Στελλα που τα μαλλια της ειχαν σχημα αστεριου, ο Σαϊμον (οχι Τεμπλαρ!) μηχανοδηγος μιας ατμομηχανης που μπροστα ηταν σαν κλειδαροτρυπα κ ενας παππουλης (κ αυτος μηχανοδηγος) που δεν θυμαμαι πως τον λενε.
Επισης δεν ξερω για εσας αλλα στη γειτονια μου μεχρι κ ξυλο επεφτε για ενα αυτοκολλητο panini! (αυτα με σημα τον ιπποτη αν θυμαστε...) -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
...
Λοιπόν, από όλες τις σειρές/κινούμενα σχέδια/περιοδικά που αναφέρθηκαν, θυμάμαι τα πάντα, εκτός από το Peyton Place. Πού το βρήκες αυτό βρε Νίκο? ....Ε πως?...Εχουμε μια άλφα ηλικία!!
Να μην σου πω και για τον 'Φυγά'...που όλο τον κυνηγούσε εκείνος ο κακός αστυνομικός (που όλος ο κόσμος καταλάβαινε οτι είναι αθώος ο άλλος αλλά αυτός τίποτα...ενας Ιαβέρης ενα πράμα!! ) κι όλο τον γλύτωνε κάποιος απο την σύλληψη!!
-
Δουλειά για τον πρακτικογράφο
Πίπη Φακιδομύτη
Και βέβαια πως ξεχάσαμε Αστερίξ και Λούκυ Λουκ, αν και αυτά υπάρχουν ακόμα, έστω και με διαφορετική μορφή
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Τα παγωτά μέσα σε πλαστικό μπαλάκι! Δεν θυμάμαι μάρκα !έχω την εντύπωση πως ήταν ΑΣΤΥ και τα είχαν βγάλει επειδή υπήρχε η τάση στα σχολεία να παίζουν τα παιδιά στο προαύλιο μπάλα κλοτσώντας τα πλαστκά μπουκαλάκια της πορτοκαλάδας/λεμονάδας ενίοτε γεμισμένα με εφημερίδα..για το σκοπό αυτό αργότερα βγήκε το παγωτό σε μπάλα και λεμονάδα σε στρογγυλό μπουκαλάκι
αυτό με την τσίχλα που θυμήθηκε ένας φίλος εδώ ήταν πολύ καλό μαζί με τη νοτσιόλα και την γκρανέλλα της ΔΕΛΤΑ η οποία τότε είχε σήμα μια βοσκοπούλα με μια καρδάρα για γάλα
-
Το ΤΑΜ-ΤΑΜ το θυμόσαστε???
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ολύμπιε όριζεσαι εθελοντής πρακτικογράφος του Φόρουμ!!!Να θυμίσω και τα χαρτάκια στις γκοφρέτες ΜΕΛΟ με τα θαύματα του κόσμου?!! Δύο δραχμές η γκοφρέτα!!!
Και οι γκοφρέτες κουκου-ρουκου 'μ αυτοκόλλητα του Μικυ, να χαρούν οι πιτσιρικοι'
Τα γαριδάκια καου-μπόυ. και το τραγουδάκι ' ο καου-μπόυ έφτασε με νεα γαριδάκια, μεσα για τους τυχερους έχουνε πιστολάκια'Και από υπολογιστές.. θυμάσται τον Amstrad 1640? ήταν ο πρωτος μου υπολογιστής, το 87. 185.000 δρχ τότε!!! με 2 floppy 5,1/4...κάτσε καλά!!!
Μήπως πρέπει να αλλάξει ο τίτλος και να γίνει 'οταν θυμούνται χαίρονται'?
-
είναι πάντως χαρακτηριστικός ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία..πρώτη φορά έχω βγεί τόσο εκτός θέματος και κανείς δεν κλείδωσε ακόμη το θέμα
πολύ πριν τις κουκουρούκου ήταν οι γκοφρέτες Σαφάρι...με τα αυτοκόλλητα αγρίων ζώων μέσα..και η διαφήμισή τους..από τις πρώτες στην Ελληνική τηλεόραση...με ένα πιτσιρικά ντυμένο εξερευνητή να μπαίνει σε μια σπηλιά..τριγύρω ακούγονται τύμπανα, ουρλιαχτά αγρίων ζώων και ιθαγενών..και το τραγουδάκι...σαφάρι, σαφάρι και ποιος δεν θα την πάρει
για να καταλάβουν η νεώτεροι τα ήθη της εποχής θα αναφέρω την διαφήμιση του παγωτού grillo που είχα δει σε οπισθόφυλλο ενός Ποπάυ.....είχε το παγωτό και από κάτω έγραφε...'πάνω-κάτω, πάνω-κάτω, κούνα, γλέντα το και φάτο' ...πολύ πολύ αργότερα..μετά το 90 δηλαδή έπαιξε και η τηλεοπτική διαφήμιση για τα γαριδάκια 'Τεράστιο'..όπου ένα χαριτωμένο ξανθό κοριτσάκι μπουκωμένο με γαριδάκια κοιτούσε την οθόνη και έλεγε...μμμμμμ...είναι τεράααστιο...
για την τάξη να πω πως και το grillo άλλαξε διαφήμιση τάχιστα..και τα εν λόγω γαριδάκια εξαφανίστηκαν
-
Νομίζω τη λέγανε 'Το Μυστήριο Τρένο' ή κάπως έτσι... Ήμουν στο δημοτικό τότε.
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Μηπως θυμαται κανεις πως λεγοταν μια σειρα κιν. σχεδιων που οι πρωταγωνιστες ηταν καποια Στελλα που τα μαλλια της ειχαν σχημα αστεριου, ο Σαϊμον (οχι Τεμπλαρ!) μηχανοδηγος μιας ατμομηχανης που μπροστα ηταν σαν κλειδαροτρυπα κ ενας παππουλης (κ αυτος μηχανοδηγος) που δεν θυμαμαι πως τον λενε.
Επισης δεν ξερω για εσας αλλα στη γειτονια μου μεχρι κ ξυλο επεφτε για ενα αυτοκολλητο panini! (αυτα με σημα τον ιπποτη αν θυμαστε...) -
Ο χρήστης theios έγραψε:
είναι πάντως χαρακτηριστικός ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία..πρώτη φορά έχω βγεί τόσο εκτός θέματος και κανείς δεν κλείδωσε ακόμη το θέμα....είχε το παγωτό και από κάτω έγραφε...'πάνω-κάτω, πάνω-κάτω, κούνα, γλέντα το και φάτο' ...
Ο 'Sakis' απο αυτό εμπνεύστηκε?
-
Άμα το πάμε στις γκοφρέτες, να θυμίσω τις 'ΑΤΑΚΑ'. Διαφημιζόμενες συνοδεία του γνωστού άσματος 'ατάκα κι επιτόπου'.
-
Το παιχνίδι το τάκα-τάκα !!! Δύο μπαλάκια με ένα κορδόνι!
-
Είχα μέρες να μπω στο forum και με αυτό το topic θυμήθηκα απίστευτα πράγματα.Τα αγαπημένα μου sthn TV ήταν ο Μαγκάιβερ, Ταρζάν(με τον Βαϊσμίλερ), Φλας Γκόρντον (που αν δεν κάνω λάθος παιζόταν την ίδια ώρα με τον Ταρζαν) και φυσικά ο Iππότης της Ασφάλτου.
Μια περίοδο παιζόταν και ο Hulk.
Aπό κινούμενα σχέδια το φοβερό Ρόμποτεκ άφησε εποχή.
Τι αναμνήσεις....... -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Νομίζω τη λέγανε 'Το Μυστήριο Τρένο' ή κάπως έτσι... Ήμουν στο δημοτικό τότε.Μπραβο ρε φιλε, καλο initiative εδωσες, κατι αρχιζω κ θυμαμαι!
Robotech rules! Τι να μας πουν τα transformers...
-
Βασικά, το Robotech ήταν μια κακογραμμένη συρραφή τριών ασυσχέτιστων μεταξύ τους anime, τα οποία σου προτείνω να τα δεις με αγγλικούς ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ. Άσε τον Carl Macek στη γωνιά του... Μακάρι να μην ξανασχοληθεί με τα anime αυτός ο απίστευτος τύπος.
Τα anime αυτά είχαν τους εξής τίτλους:
Super Dimension Fortress Macross (επεισόδια Robotech 1-36, αλλά το γνήσιο ήταν απείρως καλύτερο, με λεπτομερέστερη περιγραφή χαρακτήρων, πιο λιτούς διαλόγους και αρκετό 'γρέζι' στους χαρακτήρες και στους διαλόγους. Από όλα τα anime που είχαν την ατυχία να υποστούν τις 'περιποιήσεις' του Macek ήταν αυτό που υπέστη τις λιγότερες ζημιές βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα έχει ακόμα πρόβλημα, λόγω του κεφαλοκλειδώματος που κάνει ακόμα και σήμερα η ελεεινή Harmony Gold. Επιπλέον, το Robotech είναι και ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ, καθώς πουθενά δεν αναφέρονται τα ονόματα των συντελεστών που έφτιαξαν τα αρχικά anime)
Super Dimension Century Southern Cross (έφαγε το απίστευτο χειρουργείο από τον Macek. Ήταν τα επεισόδια 37 ως 60. Είχε μόνον 23 επεισόδια, γιατί εμπορικά ήταν αποτυχία στην Ιαπωνία. Δεν ήταν κακό, απλά η Big West και η Tatsunoko νόμιζαν ότι μπορούσαν να εκμεταλλευθούν την μεγάλη επιτυχία του προηγούμενου προϊόντος τους, του Macross. Έλα όμως που το Macross ήταν τόσο επιτυχημένο τότε, ώστε επισκίαζε τα πάντα...)
Genesis Climber M.O.S.P.E.A.D.A. (Robotech 60-85. Αρκετά καλό, κι αυτό κατακρεουργήθηκε... Και, δυστυχώς, εμπορικά, είχε την ίδια τύχη με το Southern Cross, καθώς το Macross τότε είχε μουρλάνει τους πάντες. Ήταν να πάει 26 επεισόδια, το κόψανε στα 25).
Για περισσότερες πληροφορίες, είμαι στη διάθεσή σου. Σου συνιστώ πάντως ανεπιφύλακτα το Macross να το πάρεις σε DVD με αγγλικούς υπότιτλους (η Animeigo έκανε Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η δουλειά, άσε που αποκατέστησε και τις φθαρμένες ταινίες). Μιλάμε για πραγματικά μια εξαιρετικά αξιόλογη παραγωγή. Οι Shoji Kawamori, Kazutaka Miyatake, Haruhiko Mikimoto κάνανε πολύ καλή δουλειά. Στο animation υπάρχουν όμως αρκετά προβλήματα, γιατί η πίεση χρόνου οδήγησε στην ανάθεση ολόκληρων επεισοδίων σε ένα κορεάτικο στούντιο, το Anime Friend, που τα'κανε ΜΑΝΤΑΡΑ.
-
Είπατε για τον ZX-81 του όχι ακόμα Sir, Clive Sinclair που είχε 16ΚΒ ROM και 1ΚΒ RAM!! Ήταν η πρώτη μου επαφή με υπολογιστές! Υπήρχε και πιο παλιός ο 80 αλλά δεν τον πρόλαβα! Μετά τον 81 ακολούθησε ο Spectrum ο πρώτος με τα λαστιχένια πλήκτρα που συνδυαζόταν άριστα με κασετόφωνο κοινό αλλά πειραγμένο ώστε να ρυθμίζεται εύκολα η ταχύτητα της κασέτας ούτως ώστε οι οριζόντιες γραμμές στην οθόνη να κινούνται πολύ αργά (δείκτης σωστής ταχύτητας φορτώματος προγράμματος!).
Δεν νομίζω να αναφέρθηκαν Γκαλάκτικα, μάγια η μέλισσα και το πολύ καλό ελληνικό Το ταξίδι με τον Καλογήρου σε ένα καράβι που είχε και ωραία μουσική στους τίτλους και βέβαια το Λούνα Πάρκ με τον Παπαγιαννόπουλο! Σαν θυμίζω και την ατάκα της Αλιφέρη σε κάποιο τηλεπαιχνίδι 'σας αγαπώ' και τις καραμελίτσες PEZ ή όπως λέγονταν που είχαν και πολύ ωραίες θήκες με μηχανισμό που τις έβγαζαν μία μία (η δική μου ήταν σαν γούντυ τρυποκάρυδο και οι καραμελίτσες έβγαιναν από το στόμα του!)
Από περιοδικά προσθέτω Τιραμόλα και Σεραφίνο. -
Θυμάται κανείς τον Newbrain; Ή τους Acorn BBC; Τους Atari 800XL;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μετά τον 81 ακολούθησε ο Spectrum ο πρώτος με τα λαστιχένια πλήκτρα που συνδυαζόταν άριστα με κασετόφωνο κοινό αλλά πειραγμένο ώστε να ρυθμίζεται εύκολα η ταχύτητα της κασέτας ούτως ώστε οι οριζόντιες γραμμές στην οθόνη να κινούνται πολύ αργά (δείκτης σωστής ταχύτητας φορτώματος προγράμματος!).H μαγική συμβουλή της εποχής: 'Ρύθμισε λίγο το αζιμούθιο'.
-
Αμάν πια αυτή η επιδρομή νοσταλγίας! Το παρακάναμε! Θα σας περάσω απο θεραπεία με συνεχείς ακροάσεις ΑΒΒΑ για να ησυχάσετε!
O "K.I.T.T"!!