-
Μέχρι πριν από ένα μήνα είχα ένα vw polo μοντέλο 96' με κινητήρα 1043κ.εκ. και ισχύ 45 ίππων! Έτυχε να ανέβω με 4 άτομα μέσα και εξοπλισμό σκι στο Καϊμάκτσαλαν. Πολύ γέλιο . 'Ηταν το πρώτο μου αυτοκίνητο. Τώρα αναμένω την έλευση του suzuki sx4. Μπροστά στο polάκι αυτό θα είναι πύραυλος .
Φιλικά, KonstantinosV
-
Mercedes τζιπ του Ναυτικου και φυσικα το 'πλοιαρχικο' τενεκεδακι.
Οπελ Κορσα 1,0 νοικιαρικο στην Μυκονο. Το μονο αμαξι που δεν μπορουσε να σπιναρει με τιποτα. Στην ανηφορα του Σουπερ Παραμταις κατεβηκαν ολοι για να ανεβει και μαντεψτε...οι πεζοι φτασαν πρωτοι.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Το φαινομενικά πιο αργό αμάξι που έχω οδηγήσει (και εν γένει αυτό που μου έκανε την χειρότερη εντύπωση) ήταν ένα νοικιάρικο φίατ πούντο 1.2Το πραγματικά πιο αργό ωστόσο πρέπει να ήταν ένα νίβα 1.6 που ο ιδιοκτήτης του ισχυριζόταν ότι είχε πίασει 130 με ούριο άνεμο σε κατηφόρα (το 1.7 το έχω δει να πιάνει 170!!!). Τουλάχιστον είχε το ρεκόρ ταχύτητας διέλευσης πάνω από σαμαράκι στην πολυτεχνειούπολη (80 χ.α.ω!!!) μέχρι που μία μέρα έσπασε η ανάρτηση του στα καλά καθούμενα...
To συγκεκριμένο ήταν μωβ-μπορντό και στάθμευε στους Μηχανολόγους;
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Mercedes τζιπ του Ναυτικου και φυσικα το 'πλοιαρχικο' τενεκεδακι.Οπελ Κορσα 1,0 νοικιαρικο στην Μυκονο. Το μονο αμαξι που δεν μπορουσε να σπιναρει με τιποτα. Στην ανηφορα του Σουπερ Παραμταις κατεβηκαν ολοι για να ανεβει και μαντεψτε...οι πεζοι φτασαν πρωτοι.
Yπερβάλλεις για το κορσάκι. Μια χαρά ήταν. Το είχα και εγώ. Για χιλιάρι νομίζω πήγαινε μια χαρά...
Ειχα φωτό με 190 κοντερίσια στην ευθεία του Σείριου. Αν το κρατούσες από 3.000στροφές και πάνω πήγαινες συμπαθητικα.
-
ισως να εφταιγε αυτο το νοικιαρικο
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Οπελ Κορσα 1,0 νοικιαρικο στην Μυκονο. Το μονο αμαξι που δεν μπορουσε να σπιναρει με τιποτα. Στην ανηφορα του Σουπερ Παραμταις κατεβηκαν ολοι για να ανεβει και μαντεψτε...οι πεζοι φτασαν πρωτοι.
Yπερβάλλεις για το κορσάκι. Μια χαρά ήταν. Το είχα και εγώ. Για χιλιάρι νομίζω πήγαινε μια χαρά...
Ειχα φωτό με 190 κοντερίσια στην ευθεία του Σείριου. Αν το κρατούσες από 3.000στροφές και πάνω πήγαινες συμπαθητικα.
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ!!!!
Με ένα τέτοιο (σχεδόν καινούριο) ήταν σχεδόν αδύνατον να γεμίσουμε με δύο άτομα μέσα τη δευτέρα (edit) στις πρώτες μικρές ανηφοριές για Πεντέλη (edit).
Ήταν σαφέστατα ο μεγαλύτερος σαλίγκαρος από τα 'καινούρια' που έχω οδηγήσει. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ!!!!
Με ένα τέτοιο (σχεδόν καινούριο) ήταν σχεδόν αδύνατον να γεμίσουμε με δύο άτομα μέσα τη δευτέρα.
Ήταν σαφέστατα ο μεγαλύτερος σαλίγκαρος από τα 'καινούρια' που έχω οδηγήσει.Πρέπει να ψαξω να βρω τη φωτό.. Καλά τα 190 δεν είναι νούμερο που το εβλεπες συχνά. Αλλά τα 160-170 σε αττική οδό, τα είχε σχετκά εύκολα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Καλά τα 190 δεν είναι νούμερο που το εβλεπες συχνά. Αλλά τα 160-170 σε αττική οδό, τα είχε σχετκά εύκολα.Αυτό το σχετικά εύκολα δε μπορώ να το καταλάβω...
Για μένα σχετικά 'εύκολη ταχύτητα' είναι μια ταχύτητα από την οποία πατώντας και άλλο το γκάζι το αμάξι θα συνεχίσει να επιταχύνει χωρίς να δυσανασχετεί (έστω και όχι για πολύ ακόμα, με εξαίρεση κάτι BMW π.χ. που πιάνουν την τελική στον κόφτη) και την οποία το αμάξι θα μπορέσει να κρατήσει και σε μια μικρή ανωφέρεια. Αυτά με όλο το σεβασμό δε νομίζω ότι μπορεί να τα κάνει το 1000άρι CorsaΠροσωπικά το πιο αργό αμάξι που έχω οδηγήσει είναι το Φιατ-άκι μου (Tipo 1.4). Στην εθνική πηγαίνει άνετα με 130-140 ανεξαρτήτως κλίσης, στην ευθεία κρατάει τα 160 και σε κατηφορικό δρόμο έχω δει 180 στο κοντέρ, έλεγα όμως ότι θα εκραγεί το μοτέρ. Λογικό βέβαια μιας και ο θόρυβος πάνω από τις 4500-5000 στροφές/λεπτό ανεβαίνει απότομα-υπερβολικά και για να φτάσω τα 180 πήγαινα για ώρα με υψηλές στροφές.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Το φαινομενικά πιο αργό αμάξι που έχω οδηγήσει (και εν γένει αυτό που μου έκανε την χειρότερη εντύπωση) ήταν ένα νοικιάρικο φίατ πούντο 1.2
Το πραγματικά πιο αργό ωστόσο πρέπει να ήταν ένα νίβα 1.6 που ο ιδιοκτήτης του ισχυριζόταν ότι είχε πίασει 130 με ούριο άνεμο σε κατηφόρα (το 1.7 το έχω δει να πιάνει 170!!!). Τουλάχιστον είχε το ρεκόρ ταχύτητας διέλευσης πάνω από σαμαράκι στην πολυτεχνειούπολη (80 χ.α.ω!!!) μέχρι που μία μέρα έσπασε η ανάρτηση του στα καλά καθούμενα...
To συγκεκριμένο ήταν μωβ-μπορντό και στάθμευε στους Μηχανολόγους;
Το ιπτάμενο ...νίβα ήταν μαύρο με 200Κ στο οδόμετρο και το αμάξι σε αθλιότερη κατάσταση που έχω οδηγήσει ποτέ. Εδώ που τα λέμε μόνο μία φορά κατάφερε να πιάσει 80 η συνήθης ταχύτητα ήταν μόνο ...70. Το πρόβλημα ήταν που το εμπόδιζε να πιάσει μεγαλύτερες ταχύτητες ήταν ότι δεν υπήρχε αρκετά μεγάλη ευθεία. Εγώ δεν είχα δοκιμάσει τέτοιο ακροβατικό αλλά το φιλαράκι που το είχε το εξασκούσε ως χόμπι το άλμα ...σαμαρακιού!!
-
Polski-fiat 125p 1.3
65 αλογα (και 1020 κιλα) ελεγαν οι τεχνικες προδιαγραφες, αλλα αυτο μαλλον ισχυε μονο για το αντιστοιχα φιατ...
Πανω απο 4200 σ.α.λ. το μοτερ ΔΕΝ...
Δεν εννοω οτι δυσκολεβοταν, αλλα οτι απλα δεν ανεβαζε, ακομα και με μικρη ταχυτητα. (υποψη, οι 65 επρεπε να βγουν στις 5000 περιπου)
Εγω ειχα δει ως 100 στο κοντερ (με τον πατερα μου μεσα, ημουν μικρος και δε μου το εδινε ), ο πατερας μου ως 125. -
Ο χρήστης adrivas έγραψε:
Polski-fiat 125p 1.3
65 αλογα (και 1020 κιλα) ελεγαν οι τεχνικες προδιαγραφες, αλλα αυτο μαλλον ισχυε μονο για το αντιστοιχα φιατ...
Πανω απο 4200 σ.α.λ. το μοτερ ΔΕΝ...
Δεν εννοω οτι δυσκολεβοταν, αλλα οτι απλα δεν ανεβαζε, ακομα και με μικρη ταχυτητα. (υποψη, οι 65 επρεπε να βγουν στις 5000 περιπου)
Εγω ειχα δει ως 100 στο κοντερ (με τον πατερα μου μεσα, ημουν μικρος και δε μου το εδινε ), ο πατερας μου ως 125.Αυτό πιο πολύ πρόβλημα μου μυρίζει, παρά ανικανότητα του αυτοκινήτου... Πιθανότατα στην τροφοδοσία..
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Καλά τα 190 δεν είναι νούμερο που το εβλεπες συχνά. Αλλά τα 160-170 σε αττική οδό, τα είχε σχετκά εύκολα.
Αυτό το σχετικά εύκολα δε μπορώ να το καταλάβω...
Για μένα σχετικά 'εύκολη ταχύτητα' είναι μια ταχύτητα από την οποία πατώντας και άλλο το γκάζι το αμάξι θα συνεχίσει να επιταχύνει χωρίς να δυσανασχετεί (έστω και όχι για πολύ ακόμα, με εξαίρεση κάτι BMW π.χ. που πιάνουν την τελική στον κόφτη) και την οποία το αμάξι θα μπορέσει να κρατήσει και σε μια μικρή ανωφέρεια. Αυτά με όλο το σεβασμό δε νομίζω ότι μπορεί να τα κάνει το 1000άρι CorsaΠροσωπικά το πιο αργό αμάξι που έχω οδηγήσει είναι το Φιατ-άκι μου (Tipo 1.4). Στην εθνική πηγαίνει άνετα με 130-140 ανεξαρτήτως κλίσης, στην ευθεία κρατάει τα 160 και σε κατηφορικό δρόμο έχω δει 180 στο κοντέρ, έλεγα όμως ότι θα εκραγεί το μοτέρ. Λογικό βέβαια μιας και ο θόρυβος πάνω από τις 4500-5000 στροφές/λεπτό ανεβαίνει απότομα-υπερβολικά και για να φτάσω τα 180 πήγαινα για ώρα με υψηλές στροφές.
Υποκειμενικά είναι αυτά νομίζω. Εγω απλά είπα ότι για 1000αρι τα 160 τα επιανε σχετικά εύκολα. Οχι συγκρινόμενο με μια Φεραρι φυσικά, αλλά ίσως με κάποιο άλλο 1000αρι. Φίδια δεν πουλάω..
-
Οpel Cοrsa 1.2 το οκταβάλβιδο με τα 45 άλογα...
Ότι ποιό αργό μου έχει τύχει ποτέ.Ευτυχώς βέβαια επειδή μάθαινα τότε και ήταν ότι καλύτερο για έναν αρχάριο.
-
ΙΒΙΖΑ 1.3????? πρεπει να ηταν το 1993 και ηταν καινουργιο .....αλλα ηταν πιο αργο απο την καθυστερηση ......(του στρατου τα οχηματα δεν τα μετραω γιατι .....ασε)
-
- VW σκαραβαίος 1300L mod 1967
- Corrola mod 1972 (1,2 ήταν αλλά είχε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες χλμ και πολύ κακή συντήρηση)
- Suzuki Maruti 600 (νοικιασμένο σε νησί)
-
Ο χρήστης cooperS_JCW έγραψε:
ΙΒΙΖΑ 1.3????? πρεπει να ηταν το 1993 και ηταν καινουργιο .....αλλα ηταν πιο αργο απο την καθυστερηση ......(του στρατου τα οχηματα δεν τα μετραω γιατι .....ασε)του στρατού τα οχήματα δεν πρέπει να είναι γρήγορα αλλά παντός εδάφους!
το λέω γιατί κάπου τα έχετε μπλέξει.... -
vw golf iii 1.4cl 1993. Το είχε ένας θείος μου και μου το έδωσε σε ταξίδι από κόρινθο μέχρι μεσολόγγι...το αυτοκίνητο ζορίζονταν να ανεβάσει πάνω από 130 ενώ για να προσπεράσεις έκλεινες το α/c και έκανες τον σταυρό σου...πραγματικά αργό αυτοκίνητο σε βαθμό που γίνονταν επικίνδυνο...
-
Τα οχηματα του στρατου ειναι αλλη ιστορια,αλλα ειναι γεγονος οτι ενας στρατος με οχηματα που θα καταφθανουν στον χωρο της μαχης μετα το περας αυτης,δεν εχει πολλες πιθανοτητες...
-
Μεχρι και λιγο καιρο πριν Lada (εξου και το username) 2105 του 1985
60 αλογα (μαλλον γαιδουρια) με weber καρμπυρατερ....
Στην ευθεια στο σχηματαρι εχω δει και 145+ km/h (κοντερισια εννοειτε) και το αυτοκινητο ενα κλικ πριν την απογειωση.
(Οσοι εχουν βιωσει τετοια ταχυτητα σε ενα τετοιο αυτοκινητο καταλαβαινουν τι εννοω ) -
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Μεχρι και λιγο καιρο πριν Lada (εξου και το username) 2105 του 198560 αλογα (μαλλον γαιδουρια) με weber καρμπυρατερ....
Στην ευθεια στο σχηματαρι εχω δει και 145+ km/h (κοντερισια εννοειτε) και το αυτοκινητο ενα κλικ πριν την απογειωση.
(Οσοι εχουν βιωσει τετοια ταχυτητα σε ενα τετοιο αυτοκινητο καταλαβαινουν τι εννοω )Αντίστοιχα με ένα Kadett B του '69 (1.1) στα 140 βούιζε και έτριζε τόσο πολύ που νόμιζες ότι θα συνθλιβεί από την προσπάθεια και την αντίσταση.
Τα πιο αργά αυτοκίνητα που έχουμε οδηγήσει!