-
Πολύ καλή δουλειά μόνο που τους έχουν ξεφύγει οι λίστες των γιατρών νοσοκομείων, μηχανικών εταιριών τηλεφωνίας κλπ. Να μην πω για τα μαιευτήρια. Δεκάδες εταιρίες μας κατέκλυσαν με διαφημιστικό υλικό μετά τη γέννα του πρώτου παιδιού μας στέλνοντας πάντα διαφημιστικά για προϊόντα κατάλληλα κάθε φορά για την ηλικία που είχε τότε το παιδί.
Ποιος μας ρώτησε ποτέ; Γιατί στο συνεργείο που πας το αμάξι σου πρέπει να έχουν όλα τα στοιχεία σου από διεύθυνση έως τον αριθμό του τηλεφώνου σου;Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει αναφερθεί προηγούμενος και είναι ο εφησυχασμός η εξοικείωση με τέτοιες συμπεριφορές και η αδιαφορία.
Πολύ απλά ας κάνουν ότι θέλουν είμαι νομοταγής και δεν έχω τίποτα να κρύψω!!!Ε ρε κακομοίρη που κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου του σφαχτού που νομίζεις ότι μετέχεις στη λήψη των αποφάσεων και δεν θα φροντίσει η όποια εξουσία να κάνει τους νόμους που θα της εξασφαλίσουν τη διατήρηση των κεκτημένων.
Περιμένεις να τηρήσουν τους νόμους αυτοί που πρώτοι καταργούν το σύνταγμα μας επιτρέποντας σε ένοπλους ξένης δύναμης να φρουρούν τις ολυμπιακές τους ομάδες.
Ως γνωστόν μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και μετά προς τη δόξα τραβά!!!
ΠΟΣΟ ΘΑ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!! -
Μανώλη, υπάρχει μητρώο προσώπων που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν διαφημιστικό υλικό ή διαφημιστικά τηλεφωνήματα. Το συμπληρώνεις, το στέλνεις στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ξενοιάζεις, γιατί απαγορεύεται να σου τηλεφωνούν ή να σου στέλνουν όλην αυτήν τη σαβούρα, εφόσον είσαι στο μητρώο αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα κανείς δεν το γνωρίζει (μόνον οι 4Τ το είχαν γράψει), αφού δεν προβάλλεται. Είχε βλέπεις μεθοδευθεί η δυσφήμηση αυτής της Αρχής με το θέμα των ταυτοτήτων.
Πήγαινε στην ιστοσελίδα της και κατέβασέ το:
Επίσης, δες και τη νομοθεσία που σε προστατεύει. Είναι αρκετά πλήρης.
Σε ό,τι αφορά τώρα το μητρώο που σου ανέφερα, εγώ θα προτιμούσα να υπάρχει μητρώο ατόμων που ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να τους ζαλίζουν οι επιχειρήσεις με διαφημίσεις και να θεωρείται ως default ότι κανένας δεν θέλει να του φορτώνουν σκουπίδια.
Αλλά το πρόβλημα με τις διαφημίσεις τραπεζών κλπ. δεν είναι τίποτα. Αυτές τουλάχιστον πληρώνουν ταχυδρομεία και τηλέφωνα. Με το spam να δεις τι γίνεται! Είχα κάνει μια εργασία το προηγούμενο εξάμηνο, στην οποία ανέλυα τους λόγους για τους οποίους το spam είναι ηλεκτρονικό έγκλημα (η πρώτη ακαδημαϊκού επιπέδου για το συγκεκριμένο θέμα στην Ελλάδα). Όποτε θες, μπορώ να στη στείλω, αν έχεις όρεξη να διαβάζεις 97 σελίδες υλικό.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πολύ καλή δουλειά μόνο που τους έχουν ξεφύγει οι λίστες των γιατρών νοσοκομείων, μηχανικών εταιριών τηλεφωνίας κλπ. Να μην πω για τα μαιευτήρια. Δεκάδες εταιρίες μας κατέκλυσαν με διαφημιστικό υλικό μετά τη γέννα του πρώτου παιδιού μας στέλνοντας πάντα διαφημιστικά για προϊόντα κατάλληλα κάθε φορά για την ηλικία που είχε τότε το παιδί.
Ποιος μας ρώτησε ποτέ; Γιατί στο συνεργείο που πας το αμάξι σου πρέπει να έχουν όλα τα στοιχεία σου από διεύθυνση έως τον αριθμό του τηλεφώνου σου;Εσύ τι έκανες γι΄ αυτό όμως? Τους έκανες μήνυση? Τους ανέφερες όλους αυτούς στην Αρχή?
Μη λέμε ότι δεν κάνουν τίποτα! Πρέπει να κάνουμε εμείς πρώτα φίλε Μανόλη.
Προσωπικό παράδειγμα:
Μου έχουν σπάσει τα νεύρα με τηλεφωνήματα του στυλ...'μπράβο σας κύριε τάδε, κερδίσατε ένα τελάρο ντομάτες!'
Μα πως το κέρδισα?
'απλά μας δώσατε όνομα και τηλέφωνο σε έρευνα που κάναμε έξω από το τάδε κατάστημα, κληρωθήκατε και κερδίσατε!'
Μα εγώ δεν έχω πάει ποτέ σε αυτό και δεν έχω απαντήσει ποτέ σε ερωτήσεις!
'τότε ίσως η συζηγός σας...'
Μα δεν είμαι παντρεμένος!
'έ τότε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο...'
Μα δεν έχω κανένα συγγενή, είμαι μόνος στον κόσμο, από αμυγδαλιά έπεσα!
'ε τότε τι να σας πούμε κύριε τάδε μας? μάλλον κάναμε λάθος το νούμερο, συγνώμη'
Καλά το νούμερο, αλλά να ταιριάζει και το όνομα? Με δουλέυετε κυρία μου?
'τέλος πάντων κύριέ μου, σας ζητούμε συγνώμη, γειά σας'
Νέο τηλεφώνημα την επόμενη μέρα, τα ίδια και τα ίδια...
Τους καλώ εγώ, ήταν πριν χρόνια όταν πρωτοβγήκε η ISDN και είχα αναγνώριση κλήσης, πράγμα που δεν ήταν ευρέως γνωστό.
Το τι είπαμε με τον υπεύθηνο ας μην το αναλύσω, το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει από την επόμενη μέρα να ασκεί αυτό το επάγγελμα.
Μην ρωτάτε πως το ξέρω, το ξέρω!
Αν το άφηνα έτσι και έλεγα στην κοπέλα να πάει να κάνει σεξ τι θα άλλαζε? Τίποτα! Αν λοιπόν κάποιοι μας ενοχλούν και εμείς δεν κάνουμε τίποτα τότε δε θα αλλάξει τίποτα.
Καρφόστε τους αν εκμεταλεύοντε τα προσωπικα σας δεδομένα, δεν είστε ρουφιάνοι, καλό στην κοινωνία κάνετε! -
Τελικά τις κάμερες τι θα τις κάνουμε;
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
-
-
Ευτυχώς δεν πέρασε 'στο ντούκου' το θέμα με τις κάμερες και οι αντιδράσεις και των πολιτών και των πολιτικών είναι αρκετές...Ευτυχώς γιατί σε όποιον το έθετα άκουγα το γνωστό 'αφού είμαι νόμιμος δεν με πειράζει'...Λέγεται ότι τουλάχιστο στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα ξηλωούν όλες.Από κει και πέρα αυτές στους δρόμους που δεν είναι σχετικές με την κυκλοφορία δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό.Σίγουρα όμως δεν περνάει απαρατήρητο το θέμα.Κάτι είναι κι αυτό...
-
Μια φορά η κάμερα της Κηφισίας κοντά στο σπίτι μου έχει άπλετη θέα μέσα στο υπνοδωμάτιό μου. Από το επίπεδο ενός τραπεζιού και κάτω όχι, γιατί την κόβουν οι ζαρντινιέρες, αλλά από τον θώρακα και πάνω ενός όρθιου ανθρώπου βλέπει.
Τώρα αν επιλέγει να βλέπει τα γυμνόστηθα μοντέλα που κυκλοφορούν στο σπίτι μου ( ), η την τριχωτή πλάτη του γείτονα στο δίπλα διαμέρισμα ( ) δεν το γνωρίζω, πάντως ΕΧΕΙ θέα μέσα στο σπίτι και δεν θα έλεγα πως μου αρέσει στο ελάχιστο...
-
Απ'το in.gr και το άρθρο που ανέφερε παραπάνω ο lkar
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244...Και αυτό, παρά τις αντίθετες αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τις αρχικές κυβερνητικές δεσμεύσεις...
...**Πρόθεση, ωστόσο, της κυβέρνησης **είναι, μετά το επίσημο τέλος της Ολυμπιακής περιόδου (4 Οκτωβρίου), να τοποθετηθούν στους δρόμους της Αττικής...
Οι κάμερες ασφαλείας θα παραμείνουν με άλλη χρήση, δήλωσε ο Γ.Βουλγαράκης (11/7/2004)
τα λόγια μου είναι περιττά..
-
Επειδή έχω πολλάκις δει στο ΘΕΠΕΚ πως χρησιμοποιούνται οι κάμερες:
ο Οι μεν του ΥΠΕΧΩΔΕ (τσιμεντένιοι στύλοι) έχουν ενεργοποιημένο μασκάρισμα, δηλ. όταν η κάμερα περιστραφεί προς το σπίτι του GeorgeTabs εμφανίζεται μια άσπρη φάσα και δεν φαίνεται τίποτα
ο Οι δε του C4I της Ολυμπιάδας (μεταλλικοί στύλοι) δεν έχουν (ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα) ενεργοποιημένο μασκάρισμα, αλλά χρησιμοποιούνται ακίνητες, προσανατολισμένες στο δρόμο, διότι έτσι λειτουργεί το σύστημα ITS αυτόματης καταμέτρησης και ελέγχου της κυκλοφορίας
Οχι πως αλλάζει τίποτα σχετικά με τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ χρήσης των καμερών για λάθος σκοπούς, απλά αναφέρω πως χρησιμοποιούνται μέχρι στιγμής
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ο Οι μεν του ΥΠΕΧΩΔΕ (τσιμεντένιοι στύλοι) έχουν ενεργοποιημένο μασκάρισμα, δηλ. όταν η κάμερα περιστραφεί προς το σπίτι του GeorgeTabs εμφανίζεται μια άσπρη φάσα και δεν φαίνεται τίποταΤο 'μασκάρεμα' του προσώπου είναι χαρακτηριστικό ενσωματωμένο στη κάμερας ή έρχεται η εικόνα καθαρή στο κέντρο και μετά επεξεργάζεται και 'μασκαρεύονται' τα πρόσωπα;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ο Οι μεν του ΥΠΕΧΩΔΕ (τσιμεντένιοι στύλοι) έχουν ενεργοποιημένο μασκάρισμα, δηλ. όταν η κάμερα περιστραφεί προς το σπίτι του GeorgeTabs εμφανίζεται μια άσπρη φάσα και δεν φαίνεται τίποτα
Το 'μασκάρεμα' του προσώπου είναι χαρακτηριστικό ενσωματωμένο στη κάμερας ή έρχεται η εικόνα καθαρή στο κέντρο και μετά επεξεργάζεται και 'μασκαρεύονται' τα πρόσωπα;
Δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να ρωτήσω. Αλλά 99% νομίζω πως η εικόνα έρχεται 'καθαρή' και ο υπολογιστής, πριν τη δείξει (και δεν μπορείς να τη δεις αν δεν περάσει από αυτό το στάδιο), βάζει μάσκες σε συγκεκριμένες γωνίες στις οποίες οι διαχειριστές του έχουν πει εκ των προτέρων πως δεν έχει δρόμο. Δηλ. 'από 20 μέχρι 50 μοίρες, μάσκα, από 51 μέχρι 120 δρόμος, από 121 μέχρι 180 μάσκα' κτλ. κτλ. Αυτό είναι κάτι που έχει εκ των προτέρων προγραμματιστεί στο σύστημα και ένας χειριστής ΔΕΝ μπορεί να το παραβεί, αλλά πρέπει να εμπλακεί ο διαχειριστής (προφανώς δεν είναι το ίδιο πρόσωπο)
-
`Αρα μπορεί ο διαχειριστής να έχει βάλει ένα συστηματάκι ενδιάμεσα να πετάει backup και να βγούνε στην επιφάνεια καθαρές εικόνες σε περίπτωση κάποιας εγκληματικής ενέργειας που έχει γραφεί από την κάμερα που καλύπτει την τάδε περίμετρο. Μπορεί να τα κρατάει και για την προσωπική του απόλαυση άλλωστε, αναλόγως του περιεχομένου...
-
Αν δηλαδή κάποιος πάρει το σήμα της κάμερας 'προ μασκαρέματος' έχει ό,τι θέλει...
Η κολώνα που έχει την δυνατότητα να δει στο δωμάτιό μου είναι σε μεταλλική κολώνα (απότε δεν... μασκαρεύει), και όντως όσες μέρες την παρακολούθησα ήταν στραμμένη στο ίδιο σημείο και αυτό ήταν δρόμος. Αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι πως δεν ξέρω πότε θα άποφασίσει ο χρήστης να παίξει...
-
Χμμμμ δεν τους είπε κανείς ότι οι ΟΑ τελείωσαν;
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
σχετικα με τον εντοπισμο ηχων οπως εκρηξεις η ενημερωση που εχω ειναι οτι περαν των μικροφωνων υπαρχουν ηχητικοι ανιχνευτες τυπου glassbrake που χρησιμοποιουνται ευρεως στα συστηματα συναγερμου και δινοντας μια εντολη οταν διεγερθουν δινουν alarm στο κεντρο ελεγχου ενω παραλληλα δινουν full screen την συγκεκριμενη καμερα ομως πρακτικα δεν ειναι δυνατον μονη της αυτη να κατευθυνθει προς την πηγη του θορυβου αυτου αφου κατι τετοιο δεν μπορει να γινει παρα μονο χειροκινητα απο το goystick του χειριστη και εφ΄'οσον αυτη ειναι τυπου dome αυτο μπορει να γινει ταχυτατα εαν ομως ειναι με pan and tilt με ταχυτητα περιστροφης μολις 3-3,3 μοιρες/sec τοτε ειναι απελπιστικα αργες.
Οι τύπου PTZ κάμερες 'διαχείρισης της κυκλοφορίας' στους πράσινους στύλους είναι οι ESPRIT ES31C22-2N-X με ανάλυση 752x582 pixels. Η ταχύτητα περιστροφής τους παρά το σχετικά μεγάλο βάρος τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τις 3.3 μοίρες/sec που αναφέρονται πιο πάνω - φτάνει τις 40 μοίρες/sec για δεξιά-αριστερά και τις 20 μοίρες/sec για πάνω-κάτω (αυτά με χρήση του joystick, διότι είναι ακόμα μεγαλύτερη σε περίπτωση που ο χειριστής επιλέξει την αυτόματη επιστροφή της κάμερας σε κάποιο προεπιλεγμένο σημείο - π.χ. ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που έχει βάλει στη μνήμη). Ακριβείς προδιαγραφές του συγκεκριμένου μοντέλου υπάρχουν στο site της Pelco (σε μορφή PDF).
Τα μικρόφωνα που βρίσκονται στη βάση των στύλων είναι τα CROWN PZM-11LLW με ευαισθησία +8dBm/Pa. Τα κλασικά που μπαίνουν σε drive-through φαστφουντάδικα, εξωτερικά intercoms, κλπ - τίποτα το ιδιαίτερο.
νομιζω οτι παρ'οτι δεν παρεθεσα συγκεκριμενα τεχνικα χαρακτηριστικα ειπα αυτο ακριβως........ οτι οι PTZ ή τυπου θολου εχουν πολυ μεγαλυτερη ταχυτητα περιστροφης απο τις κλασικες pan & tilt οπου ειναι αργες με ταχυτητα περιπου 3-4 μοιρες/δευτ.
-
Το 'μασκάρεμα' του προσώπου είναι χαρακτηριστικό ενσωματωμένο στη κάμερας ή έρχεται η εικόνα καθαρή στο κέντρο και μετά επεξεργάζεται και 'μασκαρεύονται' τα πρόσωπα;
ειναι καθαρα θεμα λογισμικου και καμμια σχεση δεν εχει με την καμερα αυτη καθεαυτη.
το συστημα αυτο λεγεται ''privating'' και μπορει να απενεργοποιηθει μονο με ειδικο κωδικο προσβασης που δεν ειναι προσβασιμος σε απλους χειριστες οι οποιοι μπορει να βρουν πιο ευχαριστες για αυτους χρησεις για να περνουν τις ωρες της βαρδιας τους αν και κατι τετοιο μου φαινεται μαλλον αδυνατο ακομα και αν ειχαν τον κωδικο πολυ απλα γιατι δεν ειναι μονοι τους για να βαλουν την καμερα να κοιταζει οπου θα ηθελαν αλλα μεταξυ πολλων αλλων που σιγουρα δεν θα εκτιμησουν θετικα την ενεργεια τους αυτη.
οπως και σε προηγουμενη δημοσιευση μου ειχα επισημανει το σγκεκριμενο λογισμικο ειχε προταθει απο προσωπικο μου φιλο που βοηθησε στην συνταξη τον προδιαγραφων του διαγωνισμου και ηταν ο μονος τροπος για να γινει αποδεκτο το εργο αυτο απο την αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων οπως και εγινε.
-
`Αρα μπορεί ο διαχειριστής να έχει βάλει ένα συστηματάκι ενδιάμεσα να πετάει backup και να βγούνε στην επιφάνεια καθαρές εικόνες σε περίπτωση κάποιας εγκληματικής ενέργειας που έχει γραφεί από την κάμερα που καλύπτει την τάδε περίμετρο. Μπορεί να τα κρατάει και για την προσωπική του απόλαυση άλλωστε, αναλόγως του περιεχομένου...πολυ απλο και ευκολο ειναι στα λογια ομως στην πραξη δεν βλεπω πως ο διαχειριστης ενος συστηματος οπου το μονο που ειναι εξουσιοδοτημενος να κανει ειναι να το επιβλεπει θα μπορουσε ή θα ειχε τις γνωσεις να επεμβει στο λειτουργικο του και να το μετατρεψει κατα την βουληση του........μαλλον επιστημονικη φαντασια μου θυμιζει κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αν δηλαδή κάποιος πάρει το σήμα της κάμερας 'προ μασκαρέματος' έχει ό,τι θέλει...Η κολώνα που έχει την δυνατότητα να δει στο δωμάτιό μου είναι σε μεταλλική κολώνα (απότε δεν... μασκαρεύει), και όντως όσες μέρες την παρακολούθησα ήταν στραμμένη στο ίδιο σημείο και αυτό ήταν δρόμος. Αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι πως δεν ξέρω πότε θα άποφασίσει ο χρήστης να παίξει...
εδω θα ηθελα να πω οτι μαλλον θα αργησεις πολυ να την δεις να κινειται καθως [και τωρα που τελειωσε το παρτυ των αγωνων μπορω να πω ελευθερα καθως το γνωριζω απο τοτε που ξεκινησε το θεμα αυτο ομως για ευνοητους λογους δεν ηθελα να το δημοσιευσω οτι ] το συστημα τηλεχειρισμου των ''πρασινων'' καμερων απετυχε παταγωδως και δεν λειτουργησε ποτε ενω αγνωστο ποτε και πως θα λυθουν τα τεχνικα προβληματα που ευθυνονται για αυτο καθως οι γραμμες που ο ΟΤΕ εδωσε για την μεταφορα των πληροφοριων αυτων δεν ηταν συμβατες.
στην επιδειξη που εγινε πηραν επιλεκτικα σημα απο ελαχιστες καμερες που δεχονται εντολες και ειναι πολυ κοντα τοποθετημενες στην ΓΑΔΑ.
επισης οι πληροφοριες μου λενε οτι υπαρχουν σοβαρα τεχνικα προβληματα και στις αλλες καμερες του κεντρου διαχειρησης κυκλοφοριας οι οποιες απο λαθος ή και απειρια των συνεργειων τοποθετησης δεν ρυθμιστικαν καταλληλα με αποτελεσμα την ημερα να λειτουργουν κανονικα εχοντας καλη εικονα ενω οταν σκοτεινιαζει δεν λειτουργει η αυτοματη ιριδα του φακου με αποτελεσμα να μην ''νεταρουν'' σωστα και η εικονα να ειναι ''φλου'' δηλαδη να θολωνει σε σημειο που να μην φαινεται τιποτα.
-
Οι καμερες που ειναι σαν αναποδος μαυρος θολος, και ειναι ή σε μεταλικους ασημενιους ή σε τσιμεντενιους στυλους, τι κανουν ακριβως; ειναι πιο 'πονηρες' απο τις αλλες;
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
Οι καμερες που ειναι σαν αναποδος μαυρος θολος, και ειναι ή σε μεταλικους ασημενιους ή σε τσιμεντενιους στυλους, τι κανουν ακριβως; ειναι πιο 'πονηρες' απο τις αλλες;οι καμερες αυτες μπορει να ειναι απλες δηλαδη να μην εχουν δυνατοτητα κινησης ή να εχουν σερβομηχανισμο [PTZ] και να σαρωνουν ειτε αυτοματα ειτε χειροκινητα τον χωρο με μεγαλη ταχυτητα και με δυνατοτητα ''ζουμ'' χωρις αυτο να γινεται ορατο απο καποιον που το μονο που βλεπει ειναι το στρογγυλο τους προστατευτικο περιβλημα.
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ;;;