-
Μιας και σε βρήκα διαθέσιμο για απαντήσεις , μπορείς να απαντήσεις στις 5 ερωτήσεις του migf1 στην σελίδα 8;
Επίσης:
-Θα θυσίαζες μέρος (ίσως και σημαντικό) της προσωπικής σου ελευθερίας χάριν της ασφάλειας;
-Πιστέυεις ότι πραγματικά κινδυνεύουμε (ως χώρα) απο τρομοκράτες;
-Όταν κυκλοφορείς στην Αθήνα φοβάσαι για την ασφάλειά σου; Χρειάζεσαι περισσότερη;
-Σου αρέσει να ξέρουν οι άλλοι τι κάνεις, τι συνήθειες έχεις κλπ , ακόμη και αν ότι κάνεις είναι νόμιμο και συνηθισμένο;
-Επιτέλους ,πες μας ποιά είναι αυτά τα αθώα θύματα και οι αθώοι πολίτες; Και πως τους ξεχωρίζεις από τους ένοχους; Μήπως με παρακολόυθηση (και των αθώων;)Αν και νομίζω η πρώτη μου ερώτηση είναι και η ερώτηση κλειδί.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
οχι γιατι η τοποθετηση σου μεσα απο την ειρωνια κρυβει την αγνοια και την συγχυση που επικρατει στο συγκεκριμενο θεμα σε εσενα αλλα και σε πολλους αλλους.
Τι να κάνουμε ρε συ Αλέξανδρε, όταν μας λες ότι μας ακούς και γελάς μάλλον νομιμοποιούμαστε να γίνουμε είρωνες. Όταν πάλι μας ψυχολογείς ως αδαείς και συγχυσμένους απλά και μόνο επειδή δεν ασπαζόμαστε τις απόψεις σου τότε προφανώς νομιμοποιούμαστε να σε γράψουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι...
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Μιας και σε βρήκα διαθέσιμο για απαντήσεις , μπορείς να απαντήσεις στις 5 ερωτήσεις του migf1 στην σελίδα 8;
Επίσης:
-Θα θυσίαζες μέρος (ίσως και σημαντικό) της προσωπικής σου ελευθερίας χάριν της ασφάλειας;
-Πιστέυεις ότι πραγματικά κινδυνεύουμε (ως χώρα) απο τρομοκράτες;
-Όταν κυκλοφορείς στην Αθήνα φοβάσαι για την ασφάλειά σου; Χρειάζεσαι περισσότερη;
-Σου αρέσει να ξέρουν οι άλλοι τι κάνεις, τι συνήθειες έχεις κλπ , ακόμη και αν ότι κάνεις είναι νόμιμο και συνηθισμένο;Αν και νομίζω η πρώτη μου ερώτηση είναι και η ερώτηση κλειδί.
τις πεντε ερωτησεις που λες θα τις μελετησω στην συνεχεια ......προς το παρων.......
η πρωτη σου ερωτηση ειναι καπως αοριστη και ισως και ολιγον υποκειμενικη......τι σημαινει για τον καθενα προσωπικη ελευθερια;;;;;;;
σημερα πιστευω οτι στην χωρα μας αλλα και γενικοτερα στην ευρωπη που ζουμε η προσωπικη ελευθερια των πολιτων ειναι ο κανονας .......την εχουμε και την απολαμβανουμε....
οχι δεν πιστευω οτι η χωρα μας κινδυνευει απο τρομοκρατες ισως ομως και στην χωρα μας οπως και σε ολο τον κοσμο υπαρχουν στοχοι τρομοκρατων που αναλογα με τα μετρα ασφαλειας που μπορει να υπαρχουν ειναι ευκολοτερο ή δυσκολοτερο να πληγουν.
υπαρχουν περιοχες στην αθηνα αλλα και αλλου οπου ορισμενες ωρες νυχτερινες κυριως ισως δεν παρεχουν την ασφαλεια που θα επιθυμουσα ομως δεν θεωρω οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα ασφαλειας στην χωρα μας ή τουλαχιστον μεγαλυτερο απο αλλες ευρωπαικες μεγαλουπολεις παρ'ολα αυτα η οποιαδηποτε βελτιωση με βρισκει συμφωνο.
δεν με εχει απασχολησει ποτε το αν καποιος ενδιαφερεται για τις συνηθειες μου ποσο μαλλον οτι αυτος ο καποιος ειναι καποια κρατικη υπηρεσια.
βεβαια το να ζει κανεις σημερα σε μια συγχρονη κοινωνια και να χρησιμοποιει τα μεσα που αυτη του παρεχει αναποφευκτα μπορει να επιτρεπει για εμπορικους κυριως σκοπους καποιον ελεγχο [εν ειδη παρατηρησης] της συμπεριφορας του ομως αυτο πιστευω οτι μπορει να γινει καποια στιγμη λιγο ενοχλητικο [ με αποστολη διαφημιστικων εντυπων ή τηλεφωνικες οχλησεις για προωθηση προιοντων] ομως ειναι σχετικα ανωδυνο και δεν απειλει την προσωπικη μου ελευθερια. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
οχι γιατι η τοποθετηση σου μεσα απο την ειρωνια κρυβει την αγνοια και την συγχυση που επικρατει στο συγκεκριμενο θεμα σε εσενα αλλα και σε πολλους αλλους.
Τι να κάνουμε ρε συ Αλέξανδρε, όταν μας λες ότι μας ακούς και γελάς μάλλον νομιμοποιούμαστε να γίνουμε είρωνες. Όταν πάλι μας ψυχολογείς ως αδαείς και συγχυσμένους απλά και μόνο επειδή δεν ασπαζόμαστε τις απόψεις σου τότε προφανώς νομιμοποιούμαστε να σε γράψουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι...
η προσπαθεια σου εκτροπης της συζητησης με την τελευταια σου αυτη αναφορα δειχνει ακομη περισσοτερο το μεγεθος της συγχυσης σου και της αδυναμιας σου να στοιχειοθετησεις τα οποια επιχειρηματα σου.
αρα το μονο που σου απεμεινε να ασχοληθεις ειναι το υπαγαστριο σου.........παρακαλω........ ασχολησου ελευθερα δεν κοιταει κανεις μεσα απο την οθονη του υπολογιστη που εχεις απεναντι σου!!!!!!!!!!
ομως μπορει ποτε κανεις να ειναι σιγουρος;;;;;;;;;;;;;;
μηπως και οι οθονες εχουν ματια;;;;;;;;;;;;; -
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
............................Αν και νομίζω η πρώτη μου ερώτηση είναι και η ερώτηση κλειδί.
Δημοσιεύθηκε: 18/07/04 11:08 Θέμα δημοσίευσης:
Μερικές ερωτήσεις:
-
Θέλουμε π.χ να μας παρακολουθεί κάμερα την ώρα της εργασίας μας, για να δει αν θα κλέψουμε το αφεντικό μας;
-
Θέλουμε να έχουμε την επιλογή να βγούμε βόλτα χωρίς να μάθει ποτέ κανείς που πήγαμε, με ποιον, ποια ώρα και τι είπαμε;
-
Θέλουμε να επιλέγουμε εμείς ποιος θα γνωρίζει π.χ. το τηλέφωνό μας;
-
Η προσωπική μας ζωή εξελίσσεται μονάχα μέσα σε ιδιωτικούς χώρους; Δεν εξελίσσεται και μέσα σε δημόσιους χώρους; Αν ναι, θέλουμε να μπορεί να είναι ανα πάσα στιγμή ορατή σε ισχυρούς & οργανωμένους τρίτους (είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να σε δει ο περιπτεράς κι άλλο να σε δει η Αστυνομία... έχει δηλαδή εντελώς διαφορετικές προεκτάσεις).
-
Εν ολίγοις, έχουμε το δικαίωμα ως ελεύθεροι, νοήμονες και πολιτισμένοι άνθρωποι να αντιμετωπιζόμαστε εκ των προτέρων καλοπροαίρετα;
Θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία, τουλάχιστον στην Ελλάδα, απαντά θετικά στα 2,3,5 και αρνητικά στα 1,4.
αυτα ρωτουσε ο migf1 και θα προσπαθησω να απαντησω.
λοιπον 1 συμφωνω με τις καμερες που τοποθετουνται για την αποτροπη εγκληματικων πραξεων οπουδηποτε και αν αυτες τοποθετουνται ειτε σε δημοσιους ειτε σε ιδιωτικους χωρους δεν συμφωνω με την γενικοτερη παρακολουθηση εργαζομενων σε χωρους εργασιας οταν αυτη γινεται για τον ελεγχο της παραγωγικοτητας......υπαρχουν αλλες πιο εγκυρες μεθοδοι γι'αυτο.
2 γιατι πιστευει κανεις εχων σωας τας φρενας οτι στερειτε αυτης της δυνατοτητας .
3.και η αποκρυψη που μας παρεχει η συγχρονη τεχνολογια ή η δυνατοτητα που εχουμε να μην δημοσιευεται το τηλεφωνο μας σε καταλογους εαν δεν το επιθυμουμε τι εναι;;;;;;
4.εδω τωρα τι να πω περισσοτερο απο αυτα που ηδη εχω πει.....αδικαιολογητη υστερια και μανια καταδιωξης με ολιγη απο θεωριες συνομωσιας χολυγουντιανων σεναριων.
- τωρα αυτη η ερωτηση δεν καταλαβα που κολλαει........ θα πω ομως οτι ολοι ειμαστε αθωοι μεχρι της αποδειξεως του αντιθετου και αν η αποδειξη αυτη προερχεται απο κλειστο κυκλωμα τηλεορασης θα ειναι αδιαψευστος μαρτυς κατηγοριας μας............ας προσεχαμε!!!!!!!!
-
-
στο σημειο αυτο θα ηθελα να παραθεσω μερικες ακομα τεχνικες λεπτομερειες για τον τροπο λειτουργιας αναλογων συστηματων παρακολουθησης.
εκ των πραγματων ειναι αδυνατον να μπορει ενα συστημα παρακολουθησης βασιζομενο σε καμερες να παρακολουθει ετσι τουλαχιστον οπως πολλοι φανταζονται ανθρωπους συνομιλιες και συμπεριφορες........αυτος ειναι ενας μυθος και οχι η πραγματικοτητα.
ο λογος ειναι οτι οταν μιλαμε για ενα συστημα που αποτελειται απο δεκαδες ή και εκατονταδες καμερες ειναι πρακτικα αδυνατον να μπορει να παρακολουθειται σε πραγματικο χρονο απο τους χειριστες του και δεν νομιζω οτι χρειαζεται περισσοτερη εξηγηση αυτο.
εδω λοιπον ερχεται η αναγκη της καταγραφης και της τηρησης ενος αρχειου τετοιου ωστε εφ'οσον διαπιστωθει εκ των υστερων οτι καποια αξιοποινη πραξη εχει συμβει να χρησιμοποιηθει το αρχειο αυτο ωστε να την καταδειξει και να βοηθησει τις αρχες στην διαλευκανση της....το δε αρχειο αυτο για πρακτικους λογους αποθηκευσης δεν μπορει να ειναι μεγαλυτερο των 15-30 ημερων και ενας ακομη λογος ειναι οτι ειτε σε αναλογικη ειτε σε ψηφιακη μορφη αποθηκευσης υπαρχει ο περιορισμος της καταγραφης σε καρε ανα δευτερολεπτο οπου οσο περισσοτερα ειναι αυτα ωστε να μην χανονται γεγονοτα τοσο η χωρητικοτητα του μεσου αποθηκευσης μειωνεται.
επισης η αναγκη της τοποθετησης μικροφωνων ή αλλων ηχητικων ανιχνευτων οι οποιοι μπορει να ειναι ρυθμισμενοι στο να διεγειρονται οταν ''συλλαμβανουν'' συγκεκριμενες συχνοτητες ηχων πχ εκρηξεων απαιτειται ωστε με την σειρα τους να ενεργοποιουν εναν ειδους συναγερμο ωστε οι χειριστες να μπορουν να εστιασουν στην περιοχη χειροκινητα ωστε να καταγραψουν περισσοτερα στοιχεια οπως αυτοκινητα η ατομα που απομακρυνονται και πιθανα να σχετιζονται με το συμβαν αυτο ενω στην συνεχεια τα αρχεια της συγκεκριμενης καμερας μπορουν πλεον να ελεγχθουν εξονυχιστικα ωστε να διαπιστωθουν τυχον υποπτα ατομα ή οχηματα που κινουνταν στην περιοχη εκεινη ή τις προηγουμενες ημερες.
αρα λοιπον με λιγα λογια το προιον της καταγραφης των κλειστων κυκλωματων δεν ειναι δυνατον να αξιοποιηθει σε πραγματικο χρονο εκτος εαν εποπτευουν φυλασσομενο χωρο οπου με ενεργοποιηση του motion detector που διαθετουν ανιχνευσουν κινηση και δινοντας alarm ο χειριστης εστιασει στο σημειο αυτο........... ή κατοπιν ενος συμβαντος που συμβει σε σημειο που εποπτευουν ωστε να αξιοποιησουν οι διωκτικες αρχες τα στοιχεια που εχουν πιθανα καταγραφει.
δεν γνωριζω τι περισσοτερο πρεπει να γραψω ή να πω για να καταριφθει αυτος ο μυθος ομως ειλικρινα θλιβομαι οταν διαβαζω απο συμμετεχοντες στο φορουμ αυτο πραγματα οπως ''οτι και να μας λες εμεις δεν τις γουσταρουμε'' ή ''εγω συμφωνω να τις σπασουμε'' ή ''τι τις θελουν στην εθνικη αφου δεν εχει φαναρια'' και πιστευουν ολοι αυτοι οτι μπηκαν για να τους στερησουν την προσωπικη τους ελευθερια λες και αυτη μπορει με τον τροπο αυτο τουλαχιστον να κινδυνευσει.
καλυτερη ενημερωση και πιο ψυχραιμη αξιολογηση χρειαζεται για να αντιληφθουμε τι μας απειλει πραγματικα και τι οχι.
-
Σύμφωνα πάντως με πρόσφατα δημοσιεύματα ΚΑΙ στην Καθημερινή, το περιεχόμενο των SMS θα καταγράφεται από εδώ και μπρος... 'Για λόγους ασφαλείας', κατόπιν απαιτήσεως των πλανητόμπατσων. Άρα, το απόρρητο των επικοινωνιών, που είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ, πάει περίπατο.
Και ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ ΝΑ ΛΕΕΙ 'ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ;'.
-
Πιστεύω ότι έχουμε πιάσει λίγο τα άκρα. Διαβάζοντας πολλά μηνύματα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι πάνω από το κεφάλι μου βρίσκεται μια κάμερα και ένα μικρόφωνο να παρακολουθεί τι κάνω και τι λέω προσωπικά σαν Γιώργος. Και αυτό συμβαίνει σε όλους μας.
Προφανώς αυτό δεν μπορεί να στέκει. Έχοντας δουλέψει στο παρελθόν για δύο χρόνια στην Αττική οδό και μάλιστα στα ηλεκτρονικά (όπως και οι κάμερες) ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι τι παρακολουθούνε και πως ελέγχονται και το μόνο που έχω να πω είναι ότι τουλάχιστον εκεί έχουν κάνει καλό χωρίς να έχουν κάνει κακό. Αν κάποιος έχει άλλη άποψη ή απορία είμαι έτοιμος να δεχτώ και να απαντήσω αν ξέρω.
Με καλύπτουν οι τεχνικές γνώσεις του Αλέξανδρου, αλλοίμονο ο άνθρωπος απ' ό,τι λέει έχει τοποθετήσει κάμερες (και αλλοίμονο δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω), ως εκ τούτου αν οι κάμερες στην Αθήνα γενικότερα λειτουργήσουν όπως της Α.Ο. συγκεκριμένα τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ίσως δούμε τα φανάρια να λειτουργούν πιο σωστά τουλάχιστον!
Για να μην πιάσω κι εγώ το άλλο άκρο θα πω ότι ασφαλώς και φοβάμαι, ασφαλώς και είμαι καχύποπτος. Ασφαλώς και με χαλάει το γεγονός ότι μπορεί να καταγραφεί η συνομιλία μου ανα πάσα στιγμή. Αν όμως (και το τονίζω το 'αν' ) κάποιος μου χτυπήσει το αυτοκίνητο, κάποιος με κλέψει και με χτυπήσει, κάποιος βιάσει τη γυναίκα μου ή την αδερφή μου, κάποιος χτυπήσει ή απαγάγει το παιδί μου και τον πιάσω από την κάμερα, τότε θα πω ας είναι καλά αυτός που την έβαλε και ας με παρακολουθεί κι εμένα. Την ίδια ανακούφιση με μένα πιστεύω θα νιώσει και ο μεγαλύτερος πολέμιος του project αν βρεθεί σε αυτή την θέση.
Καταλαβαίνω ότι μόλις περιέγραψα μια ακραία θέση και άποψη. Αλλά μήπως δεν συμβαίνουν αυτά κάθε μέρα;
Επιφυλάσομαι λοιπόν να δω αν θα υπάρξει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ χρησιμότητα. Το Zeppelin που από σήμερα μας παρακολουθεί, αν δεν κάνω λάθος, είναι μόνο για τους ολυμπιακούς και βάσει των τελευταίων διεθνών εξελίξεων ας πούμε το δικαιολογώ. Όλοι το καταλαβαίνουμε ότι μπήκαμε σε ένα κάπως ιδιαίτερο δίμηνο.
Τέλος να πω ότι προσωπικά δε συμφωνώ με κάποιες διατυπώσεις του Αλέξανδρου ούτε βέβαια και με κάποιες άλλες κατά του Αλέξανδρου.
Ας ρίξουμε τους τόνους, κουβέντα κάνουμε. Αυτό έλλειπε να έχουμε όλοι την ίδια άποψη!!!Φιλικά
Γιώργος -
Μερικές τεχνικές διευκρινήσεις για τις κάμερες στους δρόμους:
ο Βρίσκονται σε ύψος 12 m, κατά συνέπεια ήδη λόγω της απόστασης και των χαρακτηριστικών των ενσωματωμένων μικροφώνων (που είναι απλά και όχι ειδικού τύπου), εκτός δυνατότητας καταγραφής και απομόνωσης συγκεκριμένων ήχων, πόσο δε μάλλον σε ένα θορυβώδες background (δρόμος)
o Ο λόγος ύπαρξης των μικροφώνων είναι για γενική ηχητική 'επισκόπηση' του χώρου καθώς και για αυτόματο (και όχι χειροκίνητο, όπως είπε κάποιος) προσανατολισμό της κάμερας προς την πηγή συγκεκριμένων και προκαθορισμένων ήχων, όπως εκρήξεις
ο Δεν υπάρχει στο λογισμικό του συστήματος δυνατότητα απομόνωσης συγκεκριμένων ηχητικών συχνοτήτων
ο Οι κάμερες είναι εμπορίου (Pelco), μόνο με δυνατότητα οπτικού φάσματος (κάτι 'κουφά' που άκουσα για υπέρυθρο είναι εκτός πραγματικότητας), zoom 22x οπτικό και άλλο 5x ψηφιακό (βλέπουν πινακίδα αυτοκινήτου στα 500 m)
o Συνοδεύονται από αυτόματο σύστημα καταμέτρησης της κυκλοφορίας ανά λωρίδα (ITS)
o Υπάρχει δυνατότητα masking των περιοχών που εμπίπτουν σε προσωπικά δεδομένα (πχ. σπίτια)
ο Η αποθήκευση γίνεται ψηφιακά στα 25 fps
Εν ολίγοις: τεχνικά δεν έχουν τις δυνατότητες που απαιτούνται για 'real time' μεμονωμένη παρακολούθηση του καθενός μας σε τυχαία βάση. Μπορούν ωστόσο να χρησιμοποιηθούν (και αυτός είναι ο άλλος, πέραν της παρακολούθησης της κυκλοφορίας), για έλεγχο πλήθους και μαζικών γεγονότων, καθώς και για εκ των υστέρων ανάλυση (πχ. μετά από ληστεία να δουν τους δράστες)
Στο θεμελιώδες ερώτημα: 'ελευθερία ή ασφάλεια' απαντώ 'ελευθερία', συμφωνώντας ωστόσο με τον alexastrag πως είναι ζήτημα ορισμού και αξιολόγησης προτεραιοτήτων. Επίσης καλό θα ήταν, πριν την 'πέσουμε' στις κάμερες, να αναλογιστούμε τι μέσα έχουμε με τη θέλησή μας δώσει για δυνητική παρακολούθησή μας, πχ. στα κινητά μας τηλέφωνα, στις πιστωτικές μας κάρτες κοκ. Δεν είδα όμως τόσο μεγάλη γκρίνια για αυτά
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ πάντως είμαι υπέρ του σπασίματος για τις κάμερες.κι εγώ μαζί σου
(πρόσφατα φύτεψαν κάμερες και σε όλο σχεδόν τον κεντρικό Πειραιά, πιάστηκε το χέρι μου να κυκλοφοράω με σηκωμένο όσο πιο ψηλά μπορώ το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού μου χεριού...)
Σπύρος
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
zoom 22x οπτικό και άλλο 5x ψηφιακό (βλέπουν πινακίδα αυτοκινήτου στα 500 m)Ζητώ συγνώμη για το off topic, αλλά nass μήπως είναι εύκολο να μου εξηγήσεις τη διαφορά μεταξύ οπτικού και ψηφιακού ζουμ? Κάτι τέτοιο αναφέρεται και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτογραφικής μου μηχανής, αλλά δεν ξέρω την διαφορά μεταξύ τους
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ο Οι κάμερες είναι εμπορίου (Pelco), μόνο με δυνατότητα οπτικού φάσματος (κάτι 'κουφά' που άκουσα για υπέρυθρο είναι εκτός πραγματικότητας), zoom 22x οπτικό και άλλο 5x ψηφιακό (βλέπουν πινακίδα αυτοκινήτου στα 500 m)Αυτό το 22Χ πολύ μου 'αρέσει'.
Τέτοιο ζούμ έχει η κάμερά μου, και έχω ένα βιντεάκι που έβγαλα στο φυλάκιο που ήμουν στο στρατό από ένα κότερο Γερμανών που σταμάτησε κοντά μας (1-2 χιλιόμετρα) για να κάνουν μπάνιο στο 'πήγαινε' και στο 'έλα' της βόλτας τους.
Φαίνεται ξεκάθαρα πως το σημείο που ξύρισε η κόρη είχε αρχίσει να ξαναμεγαλώνει... (δεν κάνω πλάκα!! )Μάλιστα θα μπορούσα κάλλιστα να έκανα την υπηρεσία μου εκείνη την ώρα που βιντεοσκοπούσα, αφού η υπηρεσία ήταν να βλέπω μην ξεφορτώσει λαθρομετανάστες κανείς!
Επειδή όμως ήταν νόμιμη, είτε με ξυρισμένο είτε με αξύριστο, έστρεψα την κάμερα αλλού...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγώ πάντως είμαι υπέρ του σπασίματος για τις κάμερες.
κι εγώ μαζί σου
(πρόσφατα φύτεψαν κάμερες και σε όλο σχεδόν τον κεντρικό Πειραιά, πιάστηκε το χέρι μου να κυκλοφοράω με σηκωμένο όσο πιο ψηλά μπορώ το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού μου χεριού...)
Σπύρος
Προσβολή της δημοσίας αιδούς κύριε παράνομε;
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
zoom 22x οπτικό και άλλο 5x ψηφιακό (βλέπουν πινακίδα αυτοκινήτου στα 500 m)
Ζητώ συγνώμη για το off topic, αλλά nass μήπως είναι εύκολο να μου εξηγήσεις τη διαφορά μεταξύ οπτικού και ψηφιακού ζουμ? Κάτι τέτοιο αναφέρεται και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτογραφικής μου μηχανής, αλλά δεν ξέρω την διαφορά μεταξύ τους
μπορείς να το δείς κι έτσι:
το οπτικό ζουμ γίνεται μηχανικά, από τον φακό της κάμερας δηλαδή, ενώ το ψηφιακό γίνεται ηλεκτρονικά. Το αποτέλεσμα είναι όταν ζουμάρεις οπτικά να μην υπάρχει απώλεια στην ποιότητα της φωτό, ενώ ψηφιακά 'κάτι' θα χάσεις. Σε μεγάλα μεγέθη ζουμ πάντως θέλει πολύ σταθερό χέρι ή τρίποδο για να μη βγει κουνημένη, εκτός αν η κάμερα έχει πολύ καλό 'steady shot system'.
Σπύρος
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Επειδή όμως ήταν νόμιμη, είτε με ξυρισμένο είτε με αξύριστο, έστρεψα την κάμερα αλλού...
εγώ προτείνω ψήφιση νόμου που να κυρήττει παράνομες όσες δεν ξυρίζονται πάντως...
Σπύρος
-
κι εγώ μαζί σου
Σπύρος
λες να μου την πέσει η CIA, το FBI, η NSA και οι ισραηλινές μυστικές???
γμτ...φέυγω μετανάστηςΣπύρος
-
κι εγώ μαζί σου
Σπύρος
Δοκιμάστε επίσης κάτω από μία κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας να συνομιλήσετε είτε με φίλο σας είτε στο τηλέφωνο και να αναφέρετε όλες τις 'απαγορευμένες λέξεις', βόμβες, επιθέσεις μπιν λάντεν κλπ κλπ
Αφού είναι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και δεν καταγράφουν συνομιλίες, δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα, σωστά; (τώρα βέβαια αν έχεις μαυρίσει από τον ήλιο ρισκάρεις )
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
zoom 22x οπτικό και άλλο 5x ψηφιακό (βλέπουν πινακίδα αυτοκινήτου στα 500 m)
Ζητώ συγνώμη για το off topic, αλλά nass μήπως είναι εύκολο να μου εξηγήσεις τη διαφορά μεταξύ οπτικού και ψηφιακού ζουμ? Κάτι τέτοιο αναφέρεται και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτογραφικής μου μηχανής, αλλά δεν ξέρω την διαφορά μεταξύ τους
μπορείς να το δείς κι έτσι:
το οπτικό ζουμ γίνεται μηχανικά, από τον φακό της κάμερας δηλαδή, ενώ το ψηφιακό γίνεται ηλεκτρονικά. Το αποτέλεσμα είναι όταν ζουμάρεις οπτικά να μην υπάρχει απώλεια στην ποιότητα της φωτό, ενώ ψηφιακά 'κάτι' θα χάσεις. Σε μεγάλα μεγέθη ζουμ πάντως θέλει πολύ σταθερό χέρι ή τρίποδο για να μη βγει κουνημένη, εκτός αν η κάμερα έχει πολύ καλό 'steady shot system'.
Σπύρος
Ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δοκιμάστε επίσης κάτω από μία κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας να συνομιλήσετε είτε με φίλο σας είτε στο τηλέφωνο και να αναφέρετε όλες τις 'απαγορευμένες λέξεις', βόμβες, επιθέσεις μπιν λάντεν κλπ κλπΑμε! Ακούγεται κάτι σαν 'βρρρρ-μπιιιπ-βρρρρ-βρρρρ-ιιιιιι-μπιιιπ-βρρρ-μπιν-βρρρρρ-λαν-μπιιιιιπ-τεν-βρρρ'
Βγάλε άκρη δηλαδή
-
Το πιο καλό είναι να κυκλοφορούμε με καγκουροφτιαγμένα οχήματα (αεροτομές, μπουριά, φωτιζόμενα πιτσιλιστήρια, αφύσικα μεγάλα ζαντολάστιχα, τεράστια υπογούφερ), μπαίνοντας σ'όλες τις διασταυρώσεις, πλατείες κλπ κλπ κλπ με τις πόρτες, φορώντας ΚΑΛΗ μεταμφίεση 'Μπιν Λάντεν' για να τους τρελλάνουμε.
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ;;;