-
Ok. Σας ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα!
Αγόρασα πρόσφατα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ιδιώτη το οποίο μου είχε παρουσιάσει ως ελληνικής αντιπροσωπείας και μετά την αγορά κατάλαβα πως το αυτοκίνητο αυτό ήταν εισαγωγής, αφού πήγα στην αντιπροσωπεία της toyota για service. Μήπως γνωρίζει κανείς για ποιον λόγο μπορεί να απέκρυψαν την προέλευση του? Να σημειώσω πως μετά την αγορά ο ιδιώτης εξαφανίστηκε.
-
Αγόρασα πρόσφατα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ιδιώτη το οποίο μου είχε παρουσιάσει ως ελληνικής αντιπροσωπείας και μετά την αγορά κατάλαβα πως το αυτοκίνητο αυτό ήταν εισαγωγής, αφού πήγα στην αντιπροσωπεία της toyota για service. Μήπως γνωρίζει κανείς για ποιον λόγο μπορεί να απέκρυψαν την προέλευση του? Να σημειώσω πως μετά την αγορά ο ιδιώτης εξαφανίστηκε.
Συνήθως γιατί τα εισαγωγής από μάντρες έχουν τα 2πλα και 3πλα χιλιόμετρα, για αυτό. Εαν τα χιλιόμετρα είναι επιβεβαιωμένα, τότε απλά δεν ήθελε να στο πει για να μην σε αποτρέψει από την αγορά του.
-
marios333 wrote:
Συνήθως γιατί τα εισαγωγής από μάντρες έχουν τα 2πλα και 3πλα χιλιόμετρα, για αυτό. Εαν τα χιλιόμετρα είναι επιβεβαιωμένα, τότε απλά δεν ήθελε να στο πει για να μην σε αποτρέψει από την αγορά του.
Σας ευχαριστώ για την απάντηση!
Τα χιλιόμετρα δεν είναι επιβεβαιωμένα! Επίσης κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι γίνετε με τις ταξινομήσεις των μεταχειρισμένων εισαγωγής. Υπάρχει περίπτωση να μην είχε κάνει σωστά την εισαγωγή του αυτοκινήτου και να βρεθώ μπλεγμένος? Με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης.
-
Τα χιλιόμετρα δεν είναι επιβεβαιωμένα! Επίσης κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι γίνετε με τις ταξινομήσεις των μεταχειρισμένων εισαγωγής. Υπάρχει περίπτωση να μην είχε κάνει σωστά την εισαγωγή του αυτοκινήτου και να βρεθώ μπλεγμένος? Με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης.
Παρακαλώ!
Πολύ δύσκολο να μην είναι σωστή (έχει συμβεί αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο). Από την στιγμή που έχει Ελληνικές πινακίδες σημαίνει ότι έχει πληρωθεί το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης (ΕΤΤ) και ο ΦΠΑ (εαν χρειαζόταν).
-
marios333 wrote:
Παρακαλώ!
Πολύ δύσκολο να μην είναι σωστή (έχει συμβεί αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο). Από την στιγμή που έχει Ελληνικές πινακίδες σημαίνει ότι έχει πληρωθεί το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης (ΕΤΤ) και ο ΦΠΑ (εαν χρειαζόταν).
Υπαρχει κάποιος τρόπος να το μάθω?
-
Υπαρχει κάποιος τρόπος να το μάθω?
Δυστυχώς όχι. Θεωρείς ότι εφόσον έχει Ελληνική άδεια, όλα έχουν γίνει όπως πρέπει και 99.9% έτσι είναι.
-
Πριν ένα χρόνο περίπου απεβίωσε ο πατέρας μου και μας άφησε ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο το πήρα εγώ και το έχω στην Αθήνα. Ρωτώντας τι πρέπει να κάνουμε μας είπαν να το βάλουμε σε μία διαθήκη που παρουσιάσαμε και να γράφει ότι το αφήνει σε εμένα.
Ένα χρόνο μετά το θέμα δεν έχει προχωρήσει γιατί έχουμε κολλήσει σε κάτι χωράφια.
α) Υπάρχει τρόπος το αυτοκίνητο να περάσει σε εμένα παρακάμπτοντας αυτή την διαθήκη?
β) Η άδεια κυκλοφορίας είναι ακόμα στο όνομα του πατέρα μου όπως και τα ασφαλιστήρια. Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα?
Έχω αρχίσει να ανησυχώ γιατί ο χρόνος περνάει και με την διαθήκη δεν βλέπω να βγαίνει σύντομα άκρη.
-
Λογικά με άδειες και ασφάλειες δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά ρώτα την ασφαλιστική για να είσαι 100% σίγουρος.
Για παράκαμψη της διαθήκης δεν νομίζω πως γίνεται
-
Όταν πέθανε κι εμένα ο πατέρας μου, το αμάξι ήταν στο όνομα του και δεν είχε κάνει διαθήκη.Οπότε στην εφορία κάναμε αποδοχή κληρονομιάς (εντός 6μήνου είναι αν θυμάμαι) και πήρε ο καθένας 1ου βαθμού συγγενείς (παιδιά,σύζυγος) το ποσοστό του με βάση το νόμο.Αν θέλεις να το έχεις εσύ εξ΄ολοκλήρου στο όνομά σου,πρέπει οι άλλοι κληρονόμοι να σου μεταβιβάσουν το μερίδιο τους ή να παραιτηθούν απ'αυτό.
Το άλλο που λες με τη διαθήκη δεν το κατάλαβα.Κάνατε εκ των υστέρων διαθήκη ή βρήκατε μια διαθήκη του πατέρα σου και την παρουσιάσατε μετά το θάνατό του; Kι αν δεν υπήρχε,πως το 'προσθέσατε' εκ των υστέρων; Προσοχή με αυτά, γιατί αν έχει γίνει κάτι τέτοιο μπορεί να μπλεχτείς άσχημα..
Η άδεια αλλάζει παρουσιάζοντας το χαρτί της εφορίας που δείχνει ποιοι είναι οι κληρόνόμοι.Για την ασφάλεια δεν γνωρίζω,αλλά κι εκεί κάτι παρόμοιο θα ισχύει.
-
κάναμε εμείς εκ των υστέρων διαθήκη που γράφει για το αμάξι (σε εμένα) και δύο χωράφια (ένα σε εμένα και ένα στην αδερφή μου).
Είναι κάτι που γίνεται πολύ συχνά, αλλά καλό είναι να μην το γράφεις δημόσια.
-
το ερώτημα είναι τι μπορώ/πρέπει να κάνω τώρα
το σίγουρο είναι ότι το θέμα της διαθήκης θα τραβήξει πολύ ακόμα....
Αν εμπλακώ σε κάποιο ατύχημα και η άδεια + ασφάλεια εμφανίζουν όνομα πεθαμένου δεν θα έχω πρόβλημα?
-
η διαθήκη γράφει για το αμάξι (σε εμένα) και δύο χωράφια (ένα σε εμένα και ένα στην αδερφή μου).
Τώρα κολλήσαμε στα χωράφια που μετά 5 μήνες η συμβολαιογράφος που μας διαβεβαίωνε ότι όλα θα γίνουν απλά και εύκολα τώρα μας ζητάει συντεταγμένες από τα χωράφια για να μπορέσει να γίνει η αποδοχή
Που πρέπει να πάω το χαρτί της εφορίας για να αλλάξει η άδεια?
-
Νομίζω είναι περισσότερο πολύπλοκο το θέμα, υπάρχει περίπτωση αγοραστής να έχει θέμα.
Επίσης, δεν έψαξες τίποτα για το αυτοκίνητο; Απλά πίστεψες έναν άγνωστο;!
Για την κληρονομιά, εμείς θυμάμαι δεν το κυκλοφορούσαμε το αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσουν τα πάντα με τη διαθήκη. Δεν νομίζω ότι σε καλύπτει ο νόμος.
Συλλυπητήρια, να είστε καλά να τον θυμόσαστε.
-
Ρώτα ένα δικηγόρο και μην γράφεις σε δημόσια φόρουμ , τέτοια πράγματα...
Από την άλλη φαίνεται στην Ελλάδα , έχουμε και την εταιρεία Courrier o Kalos Paradeisos, που αναλαμβάνει αλληλογραφία με το Υπερπέραν...
-
Σιγά ρε παιδιά, θα γίνει εισαγγελική παρέμβαση άρσης απορρήτου;! Μην υπερβάλλουμε, ένα εσωτερικό οικογενειακό θέμα είναι, θα την βρουν την άκρη, απλά το αυτοκίνητο δεν είναι για κυκλοφορία υπό αυτό το καθεστώς.
-
ναι ρε Dublin αυτό, δεν έγραψα και κάτι φοβερό.
θα μιλήσω με έναν δικηγόρο και αναστέλλω την κυκλοφορία του οχήματος.
-
lukk13, δε χρειαζόταν να μπλεχτείτε με το να φτιάξτε διαθήκες.
Εφ'όσον οι μόνοι κληρονόμοι 1ου βαθμού είστε τα 2 αδέρφια και τα 'χατε βρει μεταξύ σας κι ο συγχωρεμένος δεν άφησε διαθήκη, είχατε κληρονομήσει από 50% έκαστος σε κάθε περιουσιακό του στοιχείο.Ας έκανε μια αποποίηση/μεταβίβαση (συμβουλή σε δικηγόρο/συμβολαιογράφο) του άλλου 50% η αδερφή σου σε κάτι που ήθελες εσύ κι αντιστοίχως κι εσύ για κάτι που ήθελε η αδερφή σου κι όλα ο.κ. Ειλικρινά,με καλή πρόθεση το λέω, δεν κατάλαβα το λόγο σύνταξης μιας εκ των υστέρων διαθήκης.
-
Είναι η ηλίθια ελληνική νομοθεσία που θέλέι διπλές και τρίδιπλες μεταβιβάσεις ιδανικών μεριδίων για να εισπράττει φόρους και αμοιβές οι νομικοί και συμβολαιογράφοι και τα ταμεία τους...
-
panormus αν ήξερα τότε αυτά που ξέρω τώρα δεν θα μπλέκαμε με διαθήκες και το θέμα θα προχώραγε όπως το περιγράφεις.
Δυστυχώς εκείνη την περίοδο έτσι μας συμβούλεψαν να κάνουμε και έτσι κάναμε
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης