-
Ο χρήστης acme έγραψε:
Καλημέρα,
Με ποιον τρόπο και με ποια σειρά γίνεται η παράδοση των χρημάτων και η μεταβίβαση; το ποσό είναι πάνω από 1.000€.
Μου πρότεινε ο έμπορος να κάνω κατάθεση στο λογαριασμό της εταιρείας του με σχόλιο 'Αγορά αυτοκινήτου με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΧ1234' και μετά να πάμε για τη μεταβίβαση.
Εγώ πως εξασφαλίζομαι ότι όλα του τα χαρτιά θα είναι ΟΚ και θα γίνει η μεταβίβαση και δε χάνω τα λεφτά μου;
Ευχαριστώ!Υπεύθυνη δήλωση ότι αγοράζεις το τάδε όχημα από τον τάδε έναντι του τάδε ποσου που θα κατατεθεί στον τάδε λογαριασμό την τάδε ημερομηνία. Και υπεύθυνη δήλωση από μεριάς του βεβαίως για τα αντίστοιχα...
-
Πολύ σωστά λέει ο P@ulet@
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εμένα μου είχε φέρει τα μετρητά στο υπουργείο. Τα μέτρησα, κάναμε τη μεταβίβαση και μετά τα πήγαμε σε τράπεζα και τα κατέθεσε μή πέσουμε σε κανενα 'πλαστό'. Το ποσό ήτανε άνω των 10.000. Το σωστό ειναι πρώτα τα χρήματα, γιατί αν γίνει η μεταβίβαση και δε στα δώσει τότε μπλέκεις.
-
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Εμένα μου είχε φέρει τα μετρητά στο υπουργείο. Τα μέτρησα, κάναμε τη μεταβίβαση και μετά τα πήγαμε σε τράπεζα και τα κατέθεσε μή πέσουμε σε κανενα 'πλαστό'. Το ποσό ήτανε άνω των 10.000. Το σωστό ειναι πρώτα τα χρήματα, γιατί αν γίνει η μεταβίβαση και δε στα δώσει τότε μπλέκεις.Καλά, άμα είναι να μπλέξεις θα μπλέξεις. Άμα δεν έκανες υπεύθυνη δήλωση που να έλεγε ότι θα σου κάνει την κατάθεση στο λογαριασμό, θα έτρεχες και δεν θα έφτανες! Το έπαθα γνωστός μου, δυστυχώς και τώρα περιμένει το δικαστήριο για να βγάλει άκρη! Ο τύπος πήρε το αμάξι έξω από την τράπεζα όταν πήγε να κάνει την κατάθεση και έφυγε!!
-
Νομίζω πως μπορείς να ζητήσεις τραπεζική επιταγή και έτσι καλύπτονται και οι δύο.
Το λιγότερο που πρέπει να σε ανησυχεί είναι τα πλαστά καθώς μετά τρέχει και δεν φτάνει με τέτοιο ποινικό... Γιατί άντε ένα πλαστό την πάτησε, πολλά όμως πάει για αυτόφωρο.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η τραπεζική επιταγή είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος και για τους δύο. Με αυτόν τον τρόπο πούλησα το προηγούμενό μου αυτοκίνητο, αφού προηγουμένως είχα συμβουλευθεί και τον λογιστή μου. Και εγώ έχω την επιταγή στα χέρια μου, η οποία εξεδόθη μόλις προ ολίγου (άρα δεν θα χάσω τα χρήματά μου), και εκείνος οτι με έχει εξοφλήσει.
-
Εννοώ φυσικά επιταγή τραπέζης κι όχι του ίδιου.
-
Μια σημαντική διευκρίνιση είναι - σύμφωνα με τις διευθύνσεις συγκοινωνιών - ότι το αυτοκίνητο μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ανήκει στον πωλητή με ότι συνεπάγεται.
-
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν γίνεται, και πως, να αγοράσεις αυτοκίνητο στο εξωτερικό (Γερμανία) χωρίς να είναι παρών ο αγοραστής;
Εκδίδει κάποιου είδους εξουσιοδότηση η εδώ πρεσβεία που να γίνεται δεκτή από τον πωλητή (επαγγελματίας πωλήτης, όχι ιδιώτης);
Και μετά στη μεταφορά που θα γίνει οδικώς υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί θέμα σε πιθανό έλεγχο; -
Η απάντηση είναι, μια απλη εξουσιοδότηση σου στελνει ο έμπορος και υπογράφει απλα ο αγοραστής. Εχεις μαζι σου το υπογεγραμμένο πρωτότυπο, χωρίς καποια θεώρηση για γνήσιο υπογραφής και ενα αντίγραφο του διαβατηρίου του αγοραστή και αυτο ειναι ολο.
Οι πινακίδες ετσι κι αλλιως βγαίνουν στο ονομα του οδηγού!Sent from my SM-N910F using Tapatalk
-
Καλησπέρα παιδιά!
Είμαι στην τελευταία ευθεία για αγορά αυτοκινήτου, αλλά ο ιδιοκτήτης μου φαίνεται λίγο 'περίεργος'. Απ' ό,τι κατάλαβα (διορθώστε με αν κάνω λάθος) το αυτοκίνητο θεωρείται δικό σου την ίδια μέρα μετά την εμφάνιση και ολοκλήρωση της μεταβίβασης στο μηχανολογικό. Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
- Τα λεφτά, πληρώνονται πριν τη μεταβίβαση; Πως κατοχυρώνομαι νομικά, αν ο ιδιοκτήτης δει την κατάθεση και δε μου το μεταβιβάσει στην πορεία; Υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία ή τρέχουμε δικαστήρια;
2 .Το αυτοκίνητο, το παίρνεις άμεσα μετά τη μεταβίβαση στο μηχανολογικό ή μετά από ορισμένες μέρες; Αν ισχύει το 2ο και στο μεσοδιάστημα γίνει το οτιδήποτε (κλοπή, καταστροφή κλπ), τι γίνεται, ανάλογα με την έκβαση του 1ου ερωτήματος, σχετικά με τα χρήματα, αλλά και με τις ευθύνες για την πράξη;
Ευχαριστώ!
-
Για όποιον γνωρίζει και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πριν ένα χρόνο περίπου πούλησα σε έμπορο ένα αυτοκίνητο και τώρα θέλει να πάω στο ΚΕΠ να θεωρήσω κάτι χαρτιά ότι δεν χρεωστάει ο νέος ιδιοκτήτης. Αιτιολογία ότι πουλήθηκε με υπόλοιπο ένα μικρό τίμημα (προφανώς έκανε παρακράτηση κυριότητας).
Η απορία μου είναι ότι εφόσον δεν είχα καμία οικονομική συναλλαγή μετά την πώληση και μεταβίβαση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, γιατί και για πιο λόγο πρέπει να κάνω αυτήν την διαδικασία; -
Είχες οικονομική συναλλαγή αλλά δεν το ξέρεις....
Υποθέτω ότι ο έμπορος δεν το μεταβίβασε στον εαυτό του αλλά έμεινε η μεταβίβαση να εκκρεμεί και μόλις βρήκε αγοραστή έκανε κατευθείαν τη μεταβίβαση από εσένα στον νέο κάτοχο.
Το όνομα του εμπόρου έτσι δε φαίνεται πουθενά.
Μου είχε συμβεί και εμένα. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Είχες οικονομική συναλλαγή αλλά δεν το ξέρεις....Υποθέτω ότι ο έμπορος δεν το μεταβίβασε στον εαυτό του αλλά έμεινε η μεταβίβαση να εκκρεμεί και μόλις βρήκε αγοραστή έκανε κατευθείαν τη μεταβίβαση από εσένα στον νέο κάτοχο.
Το όνομα του εμπόρου έτσι δε φαίνεται πουθενά.
Μου είχε συμβεί και εμένα.+1 έτσι κάνουν οι έμποροι συνήθως
'Ενα αμάξι ήταν ακόμα επί μήνες στο όνομά μου αφού (νόμιζα ότι) το 'πούλησα'
Δεν είναι να εμπιστεύεσαι να σου κάνουν άλλοι τη μεταβίβαση .- -
Ένας καλός τρόπος να ελέγχεις αν είναι ακόμα δικό σου το αμάξι ειναι μέσω taxis.....
-
Για τον φόβο των ιουδαίων, το διπλοτσέκαρα και πάνω στο δίμηνο το συγκεκριμένο όχημα έπαψε να εμφανίζεται στο taxis (Κατάσταση Οχημάτων) και στο hic.gr (check insured). Τι μπορεί να παίζει;
-
Να είχε γίνει προσωρινή απόσυρση πινακιδων;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Να είχε γίνει προσωρινή απόσυρση πινακιδων;Καλή η σκέψη σου, άλλα σε τι όνομα;
Στο Ε1 μου εμφανίζει μήνες κυριότητας που συμφωνούν περίπου με τις ημερομηνίες πώλησης και μεταβίβασης του αυτοκίνητου!
Της νομικές προεκτάσεις για τυχόν οικονομικές διαφορές επειδή μου τα είπε μπερδεμένα στο τηλέφωνο εξετάζω. -
Ο έμπορος κατα την πωληση σου είχε κόψει τιμολόγιο η σου είχε δώσει απλή απόδειξη;
Στην πρωτη περιπτωςη ειναι υποχρεωμένος βαση νομού εντός ολίγων ημερών να μεταβιβάσει το αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ο έμπορος κατα την πωληση σου είχε κόψει τιμολόγιο η σου είχε δώσει απλή απόδειξη;
Στην πρωτη περιπτωςη ειναι υποχρεωμένος βαση νομού εντός ολίγων ημερών να μεταβιβάσει το αυτοκίνητο.Τιμολόγιο αγοράς-Δελτίο αποστολής
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης