-
power_ram:
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μη δωσεις εσυ τα χρήματα για να ξεχρεώσει το αυτοκίνητο ο πωλητής και να αιρει την κυριότητα. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν εξασφαλίζεσαι οτι δεν θα γίνει λούης αφου πληρώσει το υπόλοιπό του στην τράπεζα.
Διαδικασία: Του λες να ξεχρεώσει το αυτοκίνητο στην τραπεζα που χρωστάει. Απο εκεί να πάρει 2 αντίτυπα της εξόφλησης των δόσεων/δανείου. Το ένα του χρειάζεται για να πάει στην αντιπρωσοπία να πάρει το χαρτί άρσης της κυριότητας του οχήματος. Το άλλο να στο δώσει εσένα (ετσι εξασφαλίζεσαι απο το -απίθανο σενάριο- κονέ στην αντιπροσωπία που μπορεί να είχε για να πάρει άρση παρακράτησης χωρις χαρτι εξόφλησης). Ποτέ δεν ξέρεις όμως... όλα γίνονται.
Με το χαρτί άρσης κυριότητας πλέον (αυθημερόν η την επομενη μέρα το δίνουν οι εταιρίες) πάτε στα ΚΕΠ οπου μεταβιβάζει το οχημα στο ονομα σου. Κάπου εκεί (πρίν απο αυτο λογικα) του έχεις καταθέσει τα χρήματα στο λογαριασμό του.
Καθάρισες
-
thanx gmantz.
Το θεμα είναι όμως οτι το δίνει για να πληρώσει την τράπεζα. Αν ειχε θα τα έδινε απο πρίν. Εγώ σκέφτομαι μια υπεύθυνη δήλωση οτι πουλάω το τάδε αμάξι για το τάδε ποσό το οποίο θα καταθέσω στην τράπεζα για την εξόφληση του αυτοκινήτου.
-
Συνήθως τα περισσότερα δάνεια συνδέονται με κάποιο τραπεζικό λογαριασμό και γίνεται αυτόματα η εξόφλησή τους κάθε μήνα (καταθέτει στο λογαριασμό το ποσό της δόσης και το τραβάει το σύστημα μια συγκεκριμένη ημερομηνία).
Πηγαίνετε μαζί στην τράπεζα, κατέθεσε εσύ τα χρήματα στο λογαριασμό του (να έχεις στα χέρια σου το καταθετήριο όπου καταθέτεις επώνυμα τα χρήματα με αιτιολογία 'ΑΓΟΡΑ ΧΧΧ-0000 Ι.Χ.Ε.'). Έτσι έχεις αποδεικτικό ότι κατέθεσες τα χρήματα για την αγορά του συγκεκριμένου οχήματος. Στο σημείο αυτό μπορείς να του δώσεις μέρος μόνο του συνολικού ποσού που κοστίζει το αυτοκίνητο προκειμένου να το εξοφλήσει και το υπόλοιπο να του το δώσεις την ημέρα της μεταβίβασης.
Στη συνέχεια ο ίδιος κάνει επιτόπου τις ενέργειες για την εξόφληση του οχήματος στην τράπεζα, παίρνει το χαρτί της βεβαίωσης της εξόφλησης, σου δίνει ένα αντίγραφο και το άλλο αναλαμβάνει ο ίδιος να το πάει για να γίνει άρση παρακράτησης.
Την επόμενη μέρα που θα έχει γίνει η άρση, πάτε μαζί σε ένα ΚΕΠ και γίνεται η μεταβίβαση.
-
-
Help!
Εχασα την **απόδειξη πληρωμής **των **τελών **κυκλοφορίας. Τι κάνω? Υποθέτω ότι πρέπει να τρέχω **εφορία **ή ΚΕΠ?
-
έχω άλλη μια χαζή ερώτηση για μεταβίβαση
αν κάποιος πάρει αυτοκίνητο για ανταλλακτικά, τι πρέπει να πάρει/έχει απο χαρτιά ώστε αν μια ωραία μέρα κάνουν έλεγχο στον χώρο του να μην προσπαθεί να αποδείξει οτι δεν είναι μάντρα διάλυσης κλεμμένων -
Στους περισσοτέρους νομούς της χώρας, αν όχι σε όλους, δεν μπορείς πλέον να αγοράσεις ή να πουλήσεις, αυτοκίνητο επιβατικό ή φορτηγό μέχρι 3,500 χλμ. για ανταλλακτικά. Τα αυτοκίνητα παραδίδονται για ανακύκλωση σε εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν και τη γραφειοκρατική δουλειά.
-
Να ρωτησω κατι αν καποιος γνωριζει ...
Εχει αλλαξει η διαδικασια μεταβιβασης αυτοκινητου ?
Δεν πας πλεον πρωτα εφορια , παρα κατ ευθειαν στην Διευθυνση Συγκοινωνιων ?
-
βρηκα την απαντηση , και την παραθετω μηπως φανει σε καποιον χρησιμη τουδε και στο εξης
http://www.enew.gr/mag/index.php/articl ... /4136/1/8/
-
Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους και καλή πρωτοχρονιά. Έχω μία απορία, οπότε όποιος γνωρίζει ας μου δώσει τα φώτα του: Όταν πουλάς αυτοκίνητο σε μαντρά πώς σε πληρώνει; Με επιταγή (ημέρας ή κάτι άλλο) ή με μετρητά;
-
Όπως θέλει
Σοβαρά τώρα, όπως έχετε συμφωνήσει. Ισχύει ότι και σε οποιαδήποτε αγοραπωλησία, δηλαδή δεν υπάρχουν κανόνες. -
Δεν ξέρω αν το έχετε ξανακούσει?
Φίλος πριν από 10 μήνες πήγε στο ΚΕΠ έκανε την 'μεταβίβαση' υπόγραψαν στην άδεια πήρε τα λεφτά - έδωσε το αμάξι και τώρα 10 μήνες μετά ανακαλύπτει οτι η μεταβίβαση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ από την πλευρά του!!!Τι πρέπει να κάνει?
-
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την παρακράτηση άδειας. Ενδιαφέρομαι για ένα αυτοκίνητο το οποίο ο πωλητής ακόμη χρωστούσε. Έχω δει και έχουμε πει το ΟΚ για το αυτοκίνητο εδώ και 3 βδομάδες. Μου ανέφερε πως την ίδια κιόλας μέρα είχε πάει στην τράπεζα να το εξοφλήσει και στην συνέχεια στην αντιπροσωπεία. Ενώ περιμένω να προχωρήσουμε την μεταβίβαση, με πάει από βδομάδα σε βδομάδα λέγοντας μου πως καθυστερεί το θέμα της παρακράτησης. Είναι δυνατών; Πόσο διάστημα απαιτείται επιτέλους για άρση της παρακράτησης;
-
Μέσα σε 1 ημέρα εγώ είχα ξεμπερδέψει!
Με τη βεβαίωση εξόφλησης πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία και σε 10 λεπτά είχα κιόλας φύγει!
Μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα φίλε μου -
Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου είχε στο όνομά του το Tempra της οικογένειας και η μητέρα μου έχει το Duna στο δικό της. Αυτό που θέλουμε είναι να έρθει ένα από τα δύο αυτοκίνητα στο δικό μου όνομα. Η αρχική σκέψη ήταν να μεταβιβαστεί το Tempra στο όνομα της μητέρας μου (νομίζω ότι είναι πιο απλό λόγω θανάτου) και το Duna στο δικό μου. Σκέφτηκα όμως μήπως είναι ταλαιπωρία να γίνουν δύο μεταβιβάσεις και μήπως είναι πιο εύκολο να μεταβιβαστεί το Tempra στο όνομά μου αφήνοντας το Duna ως έχει στο όνομα της μητρός μου. Μπορεί κάποιος να μου πει αφενός μεν τι χρειάζεται για τη (τις) μεταβίβαση (μεταβιβάσεις) και αφετέρου αν εγώ που δεν έχω εισόδημα μπορώ να έχω αυτοκίνητο στην κατοχή μου χωρίς προβλήματα στην εφορία. Να πω ότι κάνω ήδη δήλωση έχοντας το 50% του πατρικού μου στην κατοχή μου από γονική παροχή πριν το θάνατο του πατρός μου.
-
Να ρωτησω και εγω κατι ψιλοασχετο.
Εχω παραγγειλει το 500αρακι απο Παζαροπουλο και ενα μερος του ποσου θα πληρωθει μεσω δανειου της αντιπροσωπειας.
Αυτο σημαινει πως δεν θα εχω πληρη κυριότητα μεχρι να αποπληρωσω το δάνειο? -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Με τη βεβαίωση εξόφλησης πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία και σε 10 λεπτά είχα κιόλας φύγει!
Μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα φίλε μουΥπάρχει περίπτωση η καθυστέρηση να οφείλεται στην αντιπροσωπεία;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα φίλε μουΥπάρχει περίπτωση η καθυστέρηση να οφείλεται στην αντιπροσωπεία;
Δε νομίζω μιας και στην αντιπροσωπεία σου δίνουν μια βεβαίωση για την άρση της παρακράτησης με την οποία μπορείς να πας στη διεύθυνση συγκοινωνιών και να αλλάξεις την άδειά σου!
Για να σου λέει ότι κολλάει στην αντιπροσωπεία που είναι και το πιο εύκολο/γρήγορο βήμα της όλης διαδικασίας μάλλον σου τα μασάει φίλε μου! -
Πας στο υποκατάστημα στο οποίο υπάρχει ο φάκελος του δανείου του αυτοκινήτου κ παίρνεις μία βεβαίωση εξόφλησης.
Με αυτήν πας στην αντιπροσωπεία μαζί με μία φωτουτπία της άδειας κυκλ. νομίζω. Μετά από 1-2 μέρες ανάλογα την αντιπροσωπεία σου βγάζουν ότι είσαι εντάξει και σου δίνουν τα χαρτιά.
Τα παίρνεις και είτε πας στην τοπική σου Διευθ, Συγκοινωνιών ή σε ένα ΚΕΠ και σου αλλάζουν την άδεια.αυτά είναι για την άρση κυριότητας.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τελικά έψαξα το θέμα και επιβεβαίωσα πως η καθυστέρηση οφείλεται στην αντιπροσωπεία (είναι και οι άδειες του προσωπικού...)
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης