-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Σπύρο το κεπ δεν κάνει 2 μέρες κάνει μια βδομάδα ίσως και παραπάνω.
Απο τη στιγμή που δεν έχει παρακράτηση η άδεια, μεταβιβάζετια το όχημα.
Πίστεψε με ξέρω καλά τι γράφω...όσα σας γράφω ισχύουν επίσημα.
Η καθυστέρηση έχει να κάνει με την νομαρχία και τον τομέα που εξυπηρετεί(κεντρικός-ανατολικός-νότιος και δυτικός για την Νομαρχία Αθηνών) αλλά κυρίως με το φόρτο της στιγμής στο αρμόδιο τμήμα. Κάνει λοιπόν από 2 μέρες μέχρι και μία εβδομάδα το πολύ. Το ΚΕΠ την μέρα της κατάθεσης παίρνει ημερομηνία παραλαβής...οπότε τα στοιχεία που σας δίνω ισχύουν. Σε αυτό συντελεί συχνά και η εσωτερική καθυστέρηση μέσα στο ΚΕΠ(μία μέρα ίσως και 2 ανάλογα με την ώρα
που θα γίνει η αίτηση...και την μέρα που θα έχουν 'κίνηση' προς το μεταφορών)
Τώρα στο θέμα της παρακράτησης αρκεί η υπεύθυνη δήλωση της εταιρείας και το ΦΕΚ σύστασης για να γίνουν και τα 2 παράλληλα(άρση και μεταβίβαση). Απλά θα κάνει 2 αιτήσεις ο υπάλληλος.Σπύρο και εγώ αυτό που σου λέω είναι εξακριβωμένο σε 2 ΚΕΠ στην Αργυρούπολη και στο Χαλάνδρι, αν ο αγοραστής λοιπόν είναι εκτός αττικής πρέπει να πάρει την άδεια επι τόπου, οπότε πας αναγκαστικά στις παράγκες έξω απο τα υπουργεία. Δεύτερον οι περισσότεροι κωλάνε να δώσουν χ χιλιάδες € και να πάρουν την άδεια σε μια βδομάδα....!
Το χειρότερο που μου έχει τύχει είναι να πάρω ανταλλαγή ένα Ibiza του 96-97 το οποίο είχε πατημένη σφραγίδα πάνω στην άδεια Αιρεται η παρακράτησης κλπ, όταν την έδωσα στον διεκπαιραιωτή μαζί με τις υπ.δηλώσεις του πελάτη να κάνει την μεταβίβαση στην εταιρία.....πήραμε τα @@ μας.....τα ζώα στα Χανια απο όπου είχε αγοραστεί το αμάξι εξοφληθεί και γίνει και η άρση πατήσανε σφραγίδα αλλά δεν το περάσανε και στο σύστημα (εκεί ομολογώ ότι έπεσα, κάτω...ατσα και σύστημα για τις παρακρατήσεις το Υπουργείο) οπότε το αμάξι φαινότανε ακόμα με παρακράτηση! Το αποκορύφωμα? Δεν γινότανε να γίνει άρση στην Αττική και έπρεπε να γίνει στα Χανια......ε τον ήπιαμε λεβέντικα!
-
Απορίες-ερωτήσεις : Πρόσφατα φίλος συμφώνησε την πώληση του αυτοκινήτου του σε έναν μαντρά. Ο ίδιος τον ενημέρωσε ότι στην επόμενη συνάντησή μας θα του παραδώσει αυτοκίνητο-κλειδια κλπ και θα του δώσει τα χρήματα. Όλα αυτά όμως στο μαγαζί του και όχι σε Υπουργείο-ΚΕΠ. Επίσης ο πωλητής θα υπογράψει πληρεξούσιο προς κάποιον τρίτον (υπάλληλό, συνεργάτη του μαντρά) ο οποίος θα πάει σε 1-2 εργάσιμες ημέρες (κατά δήλωσή του) στο υπουργείο για την μεταβίβαση. Το πρόβλημά είναι ότι αυτός μπορεί να μην πάει άμεσα στο Υπουργείο, και στο διάστημα αυτό το αυτοκίνητο θα είναι στο όνομά του φίλου, άρα οφείλει να έχει ασφάλεια, τέλη πληρωμένα, ΚΤΕΟ, με λίγα λόγια θα έχει τρελές ευθύνες. Επιπλέον ο μαντράς μπορεί να το κρατήσει όσο θέλει έως να βρει αγοραστή και η μεταβίβαση να γίνει απευθείας στον τελικό αγοραστή.
Γνωρίζει κάποιος τρόπο να κατοχυρωθεί ο πωλητής ή έστω να πείσει τον έμπορο να γίνει κανονικά η μεταβίβαση σε υπουργείο-ΚΕΠ. Επίσης έχει ακούσει κανείς ξανά αυτήν την τακτική??? -
[quote='ratanplan']
Σπύρο και εγώ αυτό που σου λέω είναι εξακριβωμένο σε 2 ΚΕΠ στην Αργυρούπολη και στο Χαλάνδρι, αν ο αγοραστής λοιπόν είναι εκτός αττικής πρέπει να πάρει την άδεια επι τόπου, οπότε πας αναγκαστικά στις παράγκες έξω απο τα υπουργεία. Δεύτερον οι περισσότεροι κωλάνε να δώσουν χ χιλιάδες
-
Ο χρήστης tzs έγραψε:
Απορίες-ερωτήσεις : Πρόσφατα φίλος συμφώνησε την πώληση του αυτοκινήτου του σε έναν μαντρά. Ο ίδιος τον ενημέρωσε ότι στην επόμενη συνάντησή μας θα του παραδώσει αυτοκίνητο-κλειδια κλπ και θα του δώσει τα χρήματα. Όλα αυτά όμως στο μαγαζί του και όχι σε Υπουργείο-ΚΕΠ. Επίσης ο πωλητής θα υπογράψει πληρεξούσιο προς κάποιον τρίτον (υπάλληλό, συνεργάτη του μαντρά) ο οποίος θα πάει σε 1-2 εργάσιμες ημέρες (κατά δήλωσή του) στο υπουργείο για την μεταβίβαση. Το πρόβλημά είναι ότι αυτός μπορεί να μην πάει άμεσα στο Υπουργείο, και στο διάστημα αυτό το αυτοκίνητο θα είναι στο όνομά του φίλου, άρα οφείλει να έχει ασφάλεια, τέλη πληρωμένα, ΚΤΕΟ, με λίγα λόγια θα έχει τρελές ευθύνες. Επιπλέον ο μαντράς μπορεί να το κρατήσει όσο θέλει έως να βρει αγοραστή και η μεταβίβαση να γίνει απευθείας στον τελικό αγοραστή.
Γνωρίζει κάποιος τρόπο να κατοχυρωθεί ο πωλητής ή έστω να πείσει τον έμπορο να γίνει κανονικά η μεταβίβαση σε υπουργείο-ΚΕΠ. Επίσης έχει ακούσει κανείς ξανά αυτήν την τακτική???Φίλε μου μην μπλέκεις την λογική και τον νόμο με τον τρόπο που λειτουργούν οι μαντράδες...σου λένε αν θέλεις έτσι αλλιώς φύγε...Εγώ προσωπικά θα απαιτούσα να κάνουμε την μεταβίβαση σε ΚΕΠ αλλιώς δεν θα το έδινα...από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι θέλει.
-
Ξέρει κανείς να μου πει πώς και πού γίνεται η μεταβίβαση οχήματος στη Γερμανία, καθώς και τί θα χρειαστώ;
-
γνωριζει κανεις να μου πει,αν για μεταβιβαση οχηματος εκτος απο τα κεπ μπορουμε να παμε σε οποιοδηποτε υπουργειο συγκινωνιων,η θα πρεπει να παμε στο υπουργειο που βρισκεται ο φακελος του αυτοκινητου?
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
γνωριζει κανεις να μου πει,αν για μεταβιβαση οχηματος εκτος απο τα κεπ μπορουμε να παμε σε οποιοδηποτε υπουργειο συγκινωνιων,η θα πρεπει να παμε στο υπουργειο που βρισκεται ο φακελος του αυτοκινητου? -
Ο χρήστης skous έγραψε:
να ρωτήσω κάτι παιδιά;Εάν πάω στο Υπουργείο (Διεύθυνση μεταφορών;; που είνα αυτο, στην Εθνική Άμυνα;;;) τότε σε πόσες μέρες γίνεται η μεταβίβαση;
Αμέσως;
Δηλαδή απο την μέρα που την κάνω, μπορώ άμεσα να βγάλω ασφάλεια η πρέπει να περιμένω ;;Γίνεται αμέσως. Πριν από ένα χρόνο πούλησα αμάξι, το οποίο το ξόφλησα την προηγούμενη μέρα. Πήγα απευθείας στην Fiat Credit που το χρωστούσα, πλήρωσα και μου δώσανε βεβαίωση. Την άλλη μέρα πήγα με τον αγοραστή στη διεύθυνση συγκοινωνιών εδώ στον άλιμο, και έγινε την ίδια στιγμή, και η άρση της παρακράτησης και η μεταβίβαση, και σε 1 ώρα ο αγοραστής είχε στα χέρια του τη νέα άδεια στο όνομά του.
-
εγω στο αμαξι που θελω να πουλησω,πηρα το χαρτι απο τον κοντελη που λεει οτι το εξοφλησα,με αυτο το χαρτι τωρα θα παω στα κεπ και θα στειλουν αυτοι τα χαρτια στο υπουργειο για να αρουν την παρακρατηση και να κανουν και την μεταβιβαση ταυτοχρονα ,η θα πρει να παω εγω στο υπουργειο,και μια που θα παω εκει,θα κανω και την μεταβιβαση επιτοπου?
και μια αλλη ερωτηση εμενα με εχουν εξουσιοδοτηση να κανω την μεταβιβαση ο κατοχος του αυτοκινητου,δεν μπορω να κανω την μεταβιβαση στα κεπ,πρπει να παω υπουργειο απευθειας? -
Καλύτερα να πας στο υπουργείο να τελειώνεις αμέσως. Άμα είναι να πας στο ΚΕΠ και να πρέπει να στείλουν αυτοί τα χαρτιά, τότε....
-
Καλησπέρα σε ολους!!Θα ηθελα να κανω μια διευκρνιστικη ερωτηση σε σχεση με το θεμα της παρακρατησης αδειας(ισως εχει απαντηθει και πριν και να μην το καταλαβα)..Αν εχει γινει δηλωση απωλειας της αδειας απο τον πωλητη και εκδωθει καινουρια αδεια στην οποια αναγραφεται παρακρατηση της κυριοτητας για χ,ψ λογο ενω στην αρχικη δεν υπηρχε κατι τετοιο πως διασφαλιζεται ο αγοραστης εαν του παρουσιαστει η παλια αδεια και καταβαλει το ποσο χρηματων που εχει καθοριστει??
Ξερω ειναι τραβηγμενη υποθεση αλλα μπορει να συμβεί...!
-
Βρήκα αγοραστή για το παλιό μου αμάξι, μου δίνει τα 2/3 προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε τρεις μηνιαίες δόσεις.Πως μπορώ να εξασφαλιστώ ότι δεν θα με πιστολιάσει και να του κάνω την μεταβίβαση;
-
Του κάνεις παρακράτηση ώστε αν δε σε ξοφλήσει να το παντρευτεί.Και βεβαίως γραμματιάκια και συμβόλαιο!
-
Συμβόλαιο; Γραμμάτια ακόμα υπάρχουν; Παρακράτηση, εννοείς να μην κάνουμε καθόλου την διαδικασία μεταβίβασης; ή γίνεται όπως στις αντιπροσωπείες όταν αγοράζουμε με δόσεις;
Συγνώμη αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις μου, αλλά δεν γνωρίζω -
Αν κοιτάξεις το πίσω μέρος της άδειας (κάτω από τις οδηγίες) έχει ένα μέρος όπου υπογράφουν αγοραστής και πωλητής για την παρακράτηση της κυριότητας.Υπογράφετε και οι δύο και με αυτόν τον τρόπο του παρακρατείς την κυριότητα.Γραμμάτια υπάρχουν και σε περίπτερα.Για να τον έχεις όμως και δικαστικά (ενδεχόμενως) στο χέρι μίλα με ένα δικηγόρο ή ένα συμβολαιογράφο να σου συντάξουν ένα συμβόλαιο και να το υπογράψετε αγοραστής και πωλητής.Αυτά!
-
triple post!
-
triple post!
-
Ευχαριστώ πολύ
-
Δυστυχώς δεν έχω καταλάβει απόλυτα.
Στην περίπτωση που ο πωλητής δε το έχει εξοφλήσει το αμάξι στην τράπεζα, πως έχει η διαδικασία?
Θα του δώσω εγώ τα χρήματα ή θα πάμε μαζί στην τράπεζα, αλλα εγώ πώς εξασφαλίζομαι? Υπογράφει ο πωλητής υπεύθυνη δήλωση οτι παρέλαβε το τάδε ποσό για πώληση αυτοκινήτου? Επικρωμένη κλπ?
Και αντε και πήρε το χαρτί από την τράπεζα, μετά πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία, να αποσύρουν την παρακράτηση και να πάμε για τη μεταβίβαση?
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης