-
Μονο το παγουρακι με τα υγρα φρενων αλλαζουν(αν ειστε μπροστα και το δειτε), Το να αδειαζουν ολο το κυκλωμα και να κανουν και εξαερωσεις ουτε μια στο εκατομμυριο!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
@Hifi
Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις και Ελλάδα τέτοιες τιμές. Επίσης τα μη ενεργού άνθρακα είναι συνήθως μισή τιμήTo ξέρω μωρέ, αλλά ό,τι θυμάμαι χαίρομαι κι εγώ... Για αλλαγή λαδιών πήγα και να 'γρασσάρουμε' λίγο το short shift και μετά θυμήθηκα πως δεν έχω αλλάξει 1 χρόνο και βάλε τώρα το φίλτρο καμπίνας και είπα να το αλλάξουν. Την τιμή την είδα μετά!
Εννοείται , δεν πρόκειται να κάνω φτήνιες, μόνον ενεργού άνθρακα θα βάλω, απλώς θα ψάξω για κάτι φθηνότερο την άλλη φορά. Κρίμα είναι να μην βάζεις ενεργού άνθρακα όταν μπορείς, δεν θα σωθείς με 10-20€ επιπλέον, όλο και κάπου βοηθάει.
-
Σημερα ειπα να κανω τη παπια και να παω απαζαρευτα να αλλαξω 2-3 πραγματακια στο συνεργειο που χρονια παμε τα citroen της οικογενειας..Ετσι να κοψω και αντιδρασεις..
Βαλβολινες κιβωτιου, βαλβιδα βεντιλατερ , ανω κολαρο ψυγειου και τακακια με εργασια..170e..
Αφου μου ρθε το εγκεφαλικο ειπαμε να κοψει απο καπου την επομενη φορα σε καποιο απο τα αμαξια της οικογενειας γιατι απλα δεν υπαρχουν τα λεφτα που ζητησε..
Χαλαστηκα μπορω να πω κι ας μην πληρωνα εγω σημερα..
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
@aggeloooos2000Το ίδιο service σε αντιπροσωπέια της επαρχίας κοστίζει 240Ε και νομίζω περιλαμβάνει και φίλτρο βενζίνης (που και πάλι πολλά χρήματα είναι, έξω το κάνεις με λιγότερα)
Για υγρά φρενων, η Vw συνιστά κάθε 2 χρόνια και προσωπικά αυτό κάνωΔεν έχει να κάνει με την vw αλλα με τις προδιαγραφές (dot) των υγρών ...
Υπάρχουν υγρά με διάρκεια ζωής τα 1 η 2 Χρόνια ...
Είναι χαζό να κρατάς τα ίδια υγρά για παραπάνω καιρό τι στιγμή που το κόστος τους είναι αστείο ... -
Service saxo 150.000 km, συνολικό κόστος 440Ε (λάδια, φίλτρα, μπουζί, υαλοκαθαριστήρες, τακάκια, σιαγόνες, κυλινδράκια πίσω, φούσκα κρεμαγιέρας, λάμπες, καθαρισμός injection)
-
Άλλαξες σιαγόνες;
-
Εγω εκανα ενα σερβις στα φρενα:
αλλαχτηκαν μαρκουτσια, υγρα και εγινε εξαερωση.
Πλυθηκαν , καθαριστηκαν και βαφτηκαν δαγκανες και ταμπουραΕπισης:
Αλλαξα τα σινεμπλοκ της αντιστρεπτικης, σφιξιματα, λαδωματα κτλ
εκανα και εναν ελεγχο ΚΤΕΟ (αμορτισερομετρο, φρενομετρο, τζογομετρο κτλ)Πληρωσα 140€, αρκετα καλα μπορω να πω...
-
Ιμαντες, λαδια, φιλτρο βενζινης, μπουζι, φιλτρο λαδιου, παραφλου=350 ευρο
106 rallye 16v -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εγω εκανα ενα σερβις στα φρενα:αλλαχτηκαν μαρκουτσια, υγρα και εγινε εξαερωση.
Πλυθηκαν , καθαριστηκαν και βαφτηκαν δαγκανες και ταμπουραΕπισης:
Αλλαξα τα σινεμπλοκ της αντιστρεπτικης, σφιξιματα, λαδωματα κτλ
εκανα και εναν ελεγχο ΚΤΕΟ (αμορτισερομετρο, φρενομετρο, τζογομετρο κτλ)Πληρωσα 140€, αρκετα καλα μπορω να πω...
Στο Γαλλο ή στον Ιταλο?
Οπως και να εχει ειναι καλα.. -
Στον Ιταλο.
Ο Γαλλος εχει μαθει να μη θελει τιποτα, μη τον κακομαθω.
(Αν και αλλαξα και στο ZX ενα παραφλου...) -
σε πουντο 1.4 σερβις 120000χλμ ιμαντες, ρουλεμαν, αντλια νερου,λαδια,φιλτρα,μπουζι,βαση μηχανης,αντιψυκτικα,καρτα καυσαεριων,ηλεκτρονικος ελεχγος ,360ευρω.
-
Service 60.000 σε subaru outback
εργασία 66,00€ (20% έκπτωση)
Φ. λαδιου 16,78€
Φ αέρα 27,20€
Φ πετρελαίου 117,71€ (ωχχχχ )
4 λίτρα βαλβολινη συνθετικη 75-90 --> 58,94 €
αντιψυκτικο 1 λιτρο 4,80€
6 λίτρα Mobil 1 ESP Formula SAE 5W-30 --> 78.90 (internet)ΣΥΝΟΛΟ: 373,36€
(Εγινε εκπτωση 10% στα ανταλλακτικά και 20% στην εργασία)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Service 60.000 σε subaru outbackεργασία 66,00€ (20% έκπτωση)
Φ. λαδιου 16,78€
Φ αέρα 27,20€
4 λίτρα βαλβολινη συνθετικη 75-90 --> 58,94 €
αντιψυκτικο 1 λιτρο 4,80€
6 λίτρα Mobil 1 ESP Formula SAE 5W-30 --> 78.90 (internet)ΣΥΝΟΛΟ: 373,36€
(Εγινε εκπτωση 10% στα ανταλλακτικά και 20% στην εργασία)
ΟΚ, βρέθηκε κάποιος με ακριβότερο...φίλτρο από εμένα και το φίλτρο μικροσωματιδίων μου (καμπίνας)!
Ευτυχώς που λογικά θ' αλλάζεται κάθε 60Κ να υποθέσω.
-
Το Σαββατο ένοιωσα στο πετσί μου το πήγα για μαλλί και βγηκα κουρεμένος...
Θεωρητικά αλλαγή υγρών φρένων με έλεγχο δλδ 40 ευρώ.
Στην πράξη ο μάστορας μου λέει το αμάξι δεν φρενάρει πολύ καλά. Που ήταν γεγονός και υπέθετα πως οφειλόταν στα παλία υγρά και σε αέρα στο κύκλωμα ίσως και σε φθαρμένα τακάκια... Το πεντάλ είχε αυξημένη νεκρή διαδρομή και γενικά το αμάξι δεν φρέναρε καλά...Αυτό που δεν είχα παρει πρέφα επειδή πλέον δεν παρκάρω σε ανηφόρες και κατηφόρες ήταν πως το χειρόφρενο δεν έπιανε καλά...
Κλασσικά λοιπόν ένα κυλινδράκι ταμπουρων off, νέο σετάκι κυλινδράκια-σιαγόνες 200 ευρωπουλα μείον στην τσέπη μου
Αλλά άλλαξα και υγρά -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Service 60.000 σε subaru outback
ΣΥΝΟΛΟ: 373,36€(Εγινε εκπτωση 10% στα ανταλλακτικά και 20% στην εργασία)
ΟΚ, βρέθηκε κάποιος με ακριβότερο...φίλτρο από εμένα και το φίλτρο μικροσωματιδίων μου (καμπίνας)!
Ευτυχώς που λογικά θ' αλλάζεται κάθε 60Κ να υποθέσω.
xaxaxa για το φιλτρο καμπίνας ήθελαν 55€ (νομιζω +ΦΠΑ)
ευτυχως το πηρα χαμπαρι και του ειπα οτι το αλλαξα (με 15€ πηρα δυο )
και σκεψου οτι ΔΕΝ υπαρχει ενεργου ανθρακα...Το φίλτρο πετρελαιου ειναι 2η φορα που το αλλαζω
στις 30000 ειχε λιγη... λάσπη, αλλα τωρα ηταν πεντακαθαρο, απλα το αλλαξα προληπτικα
ψαχνω εναγωνιως για αφτερ μαρκετ (δεν βρισκω ακομα) και η τιμη του πρεπει να ειναι στα 15-30€... -
Σήμερα έβγαλα και καθάρισα το φίλτρο καμπίνας μου από σκόνες, γύρη, φυλλαράκια Την παλεύει εύκολα για 1 χρόνο ακόμα.
Κόστος: 7 λεπτά από το χρόνο μου Αγορασμένο πέρυσι για 9 ευρώ από Λαμπ. Να σημειώσω ότι το ίδιο φίλτρο στην αντιπροσωπεία χρεώνεται 25 ως 35€ με τα εργατικά -
Πήρα τιμή για το σέρβις των ιμάντων από ένα εξειδικευμένο σκοντα με τιμές και ανταλλακτικά αντιπροσωπίας και έπαθα εγκεφαλικό…
650 Ε όλα μέσα και με την προϋπόθεση να αλλαχτούν όλα, όλοι οι ιμάντες, τρόμπα νερού, ρουλεμάν, τεντοτιρας. Και δεν ξέρω τι άλλο αλλάζεται εκεί μέσα σ’ αυτό το σέρβις.
Πώς την βλέπεται την τιμή ??? εμένα μου φαίνεται πανάκριβα !!!
Το έχει κάνει άλλος το σέρβις των ιμάντων στο αμάξι του και πόσο σας κόστισε ???
Έχω ένα σκοντα οκταβια ρς (2.0 TFSI) !!!!
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Σήμερα έβγαλα και καθάρισα το φίλτρο καμπίνας μου από σκόνες, γύρη, φυλλαράκια Την παλεύει εύκολα για 1 χρόνο ακόμα.
Κόστος: 7 λεπτά από το χρόνο μου Αγορασμένο πέρυσι για 9 ευρώ από Λαμπ. Να σημειώσω ότι το ίδιο φίλτρο στην αντιπροσωπεία χρεώνεται 25 ως 35€ με τα εργατικάΌταν γράφεις ότι καθάρισες το φίλτρο εννοείς ότι το φύσηξες με αέρα;
Έτσι καθαρίζει πάρα πολύ καλά αλλά χαλάει γιατί ο δυνατός αέρας ανοίγει μικρές τρύπες στο χαρτί και μετά περνάει πολύ σκόνη.Τα χάρτινα φίλτρα τα βγάζεις και τα χτυπάς ελαφρά να πέσει η σκόνη. Αν είναι πολύ λερωμένα τα αλλάζεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κόστος: 7 λεπτά από το χρόνο μου Αγορασμένο πέρυσι για 9 ευρώ από Λαμπ. Να σημειώσω ότι το ίδιο φίλτρο στην αντιπροσωπεία χρεώνεται 25 ως 35€ με τα εργατικάΌταν γράφεις ότι καθάρισες το φίλτρο εννοείς ότι το φύσηξες με αέρα;
Έτσι καθαρίζει πάρα πολύ καλά αλλά χαλάει γιατί ο δυνατός αέρας ανοίγει μικρές τρύπες στο χαρτί και μετά περνάει πολύ σκόνη.Τα χάρτινα φίλτρα τα βγάζεις και τα χτυπάς ελαφρά να πέσει η σκόνη. Αν είναι πολύ λερωμένα τα αλλάζεις.
Σαφώς, ευτυχώς το γνωρίζω Στην αρχή απλό κτύμηπα να φύγουν οι πολλές σκόνες, μετά με ένα μαλακό πινελάκι έσπρωξα από τις εσοχές ό,τι είχε τρυπώσει/σφηνώσει. Κατά κύριο λόγο, σπόρια/γύρη και τέτοια πράγματα. Έβγαλε και μαυρίλα από τα καυσαέρια που έχουμε γύρω μας βέβαια. Σαν καινούριο είναι σχεδόν τώρα
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Κόστος: 7 λεπτά από το χρόνο μου Αγορασμένο πέρυσι για 9 ευρώ από Λαμπ. Να σημειώσω ότι το ίδιο φίλτρο στην αντιπροσωπεία χρεώνεται 25 ως 35€ με τα εργατικάTου πότε είναι το δικό σου; Βρίσκω ενεργού άνθρακα με 23 ευρώ για το Legacy V
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?