-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Οσον αφορα τον ετησιο τεχνικο ελεγχο μου εδωσαν 2 χαρτια συμπληρωμενα με τα αποτελεσματα του ελεγχου που αφορουσαν ελεγχο ηλεκτρικων,πιεσεων και φθορας ελαστικων και διαφορα αλλα!Έλα ρε...έτσι εξηγείται! Kοινοποίησα την επιστολή με το ερώτημά σου και δες τι βρήκα!
Αξιότιμε Κ. Amott,
Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε την εταιρεία μας για τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας.Τα 2 χαρτιά που συμπλήρωθηκαν κοστίζουν 70 ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος που η εργασία κοστίζει 5 ευρώ, αφού οι τεχνικοί μας χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για τη συμπλήρωσή τους.
Τα υπόλοιπα λάδια και φίλτρα δεν αλλάχθηκαν, καθώς το αυτοκίνητό σας απαιτεί αλλαγή φίλτρου λαδιού, λιπαντικού κινητήρα, αντιπηκτικού υγρού και φίλτρου A/C κάθε 30.000 χιλιόμετρα. Ωστόσο, σας είπαμε ότι τα αλλάξαμε για να νιώσετε καλύτερα και για να μην σας προσβάλουμε.
Μπορείτε να επισκεφθείτε ξανά τις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας για να κάνετε έναν έλεγχο ταξιδιού πριν από τις καλοκαιρινές σας εκδρομές. Ο τεχνικός έλεγχος είναι 12.000 σημείων, ενώ τα ανταλλακτικά (αέρας κοπανιστός κλπ.) έχει 30% έκπτωση.
Με τιμή,
Adam Von Opel
Marketing Manager
Opel Performance Centre, Ruesselsheim Ηλείας
Ελλάς -
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Σήμερα, για ετήσιο (15.000 χλμ)- ενδιάμεσο - σέρβις σε Avensis 1,6. Το σέρβις είναι των 90.000 χλμ ή 6 χρόνια. Το αυτοκίνητο έχει 72.500 χλμ.
Σε ΕξουσιοδοτημένοΛάδια ( 4 lt συνθετικό 5W-40) ..... 55.90
Φίλτρο λαδιού, φλάντζα............... 8.50
Αντιψυκτικό................................ 25.60
Φίλτρο A/C................................. 38.30
Καθαριστικό παρμπρίζ.................. 1.30Εργασία ..................................... 107
Σύνολο μαζί με κάρτα καυσαερίων και κάτι ψιλά 251 ευρώ.
Οι τιμές είναι με ΦΠΑ.
Συμπεριλμβάνεται και ο έλεγχος 365 σημείων.Πέρυσι που είχα μόνο αλλαγή λαδιών είχα πληρώσει 70 ευρώ.
Στο μεγάλο σέρβις (κάθε 4 χρόνια ή 60.000) αλλάζει και φίλτρα αέρος, βενζίνης και μπουζί. Για τακάκια βέβαια, ούτε λόγος
Not bad
Φίλε μου είναι πολύ ακριβό κατά την γνώμη μου γιατί είναι ενδιάμεσο service. Το αντίστοιχο service των 90.000 χλμ σε Mazda6 1.8 κοστίζει 60-70 ευρώ (αν δεν βάλεις δικά σου λάδια )
Οι εργασίες είναι οι παρακάτω :
Αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού, φύσημα το φίλτρο του αέρα, έλεγχος όλων των υγρών και συμπλήρωμα όπου χρειάζεται (βαλβολίνες, υγρά φρένων, paraflu, μπαταρία κλπ) και 'οπτικό έλεγχο' όπου περιλαμβάνεται ο έλεγχος σε ιμάντες, τακάκια, συσφίξεις, έλεγχος στον εγκέφαλο, λιπάνσεις στους μεντεσέδες κλπH Toyota χρεώνει το αντιψυκτικό 25,50 (ήμαρτον) και το φίλτρο καμπίνας 38,30 ενώ η Mazda χρεώνει το φίλτρο 24 ευρώ περίπου. Λάδια βάζουν επώνυμα ή όχι (με 60 ευρώ αγοράζεις αρκετά κορυφαία)
Είμαι λίγο δύσπιστος για τον έλεγχο 365 σημείων. Οσοι έχετε Toyota μπορείτε να μας πείτε τί ελέγχουν ακριβώς ;Επίσης πόσο διήρκεσε το service και πόσο χρεώνει το συνεργείο την εργατοώρα ; Ο μέσος όρος είναι 30 ευρώ ανά ώρα
Γενικά μου φαίνεται πολύ ακριβό για Ιαπωνικό αυτοκίνητο
Συγνώμη για την έκταση του τόπικ -
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Επίσης πόσο διήρκεσε το service και πόσο χρεώνει το συνεργείο την εργατοώρα ; Ο μέσος όρος είναι 30 ευρώ ανά ώρα
Συγνώμη για την έκταση του τόπικΤο μεγάλο service παίρνει 2 ώρες και χρεώνεται με 45
-
Ο χρήστης nilafzr έγραψε:
Επίσης πόσο διήρκεσε το service και πόσο χρεώνει το συνεργείο την εργατοώρα ; Ο μέσος όρος είναι 30 ευρώ ανά ώρα
Συγνώμη για την έκταση του τόπικΤο μεγάλο service παίρνει 2 ώρες και χρεώνεται με 45
-
H mazda πόσο χρεώνει την εργατοώρα;
-
γιαυτό μόλις τελειώσει η εγγύηση, κάτι αλλαγές λαδιών κ φίλτρων τις κάνουμε στο σπίτι κ σε κάποιο καλό μάστορα τα υπόλοιπα
-
Σέρβις 10,000 km για το C4
Λάδι συνθετικό 5W-40 6 λίτρα: 64,70
-
[quote='dog80']Ροδέλα: 2,72
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
γιαυτό μόλις τελειώσει η εγγύηση, κάτι αλλαγές λαδιών κ φίλτρων τις κάνουμε στο σπίτι κ σε κάποιο καλό μάστορα τα υπόλοιπα+1
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
H mazda πόσο χρεώνει την εργατοώρα;Στο συνεργείο που πάω την χρεώνουν 30 ευρώ + φπα, αλλά γενικά από ότι ξέρω δεν υπάρχει συνεργείο της Mazda που να χρεώνει παραπάνω από 45 ευρώ (που τέλος πάντων είναι πολλά). Πάντως η εργατοώρα είναι θέμα του κάθε συνεργείου με την ανοχή βέβαια της κάθε αντιπροσωπείας. Για μένα πάντως είναι βασικό κριτήριο επιλογής συνεργείου μαζί με την ποιότητα εργασιών φυσικά
-
Service Mazda 6 1.8 (συνολο χλμ που εχει το αυτ.: 20k):
-Αλλαχτηκαν/Εγιναν:
- Λαδια (~27)
- Φιλτρο λαδιου +ροδελα (~22)
- Φιλτρο καμπινας (μαυρο ειχε γινει!) (~25)
- Σφιξιμο χεροφρενου και ελεγχος (πραγματικος) σε διαφορα σημεια
- Υγρο παρμπριζ (ελεος! ) (~1,5)
Συνολο αντ.: ~75
-
Για ένα Golf III αγόρασα φίλτρο λαδιού που μου κόστισε 3 ευρώ & φίλτρο καμπίνας που κόστισε άλλα 3 ευρώ από την MANN, όχι από την αντιπροσωπεία αλλά από εξουσιοδοτημένο dealer που με παρέπεμψε από το τηλέφωνο η αντιπροσωπεία.
Τα παραπάνω προϊόντα γράφουν απάνω made in Germany, σας παραθέτω το link για να μπορέσετε να δείτε ποιος κωδικός κάνει και για τα δικά σας αυτοκίνητα.
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι το φίλτρο λαδιού το πλήρωνα 20-22ευρώ σε εξουσιοδοτημένο & το φίλτρο καμπίνας γύρω στα 25ευρώ. Πρέπει να αναφέρω ότι τα εξουσιοδοτημένα μου έβαζαν ακριβώς τα ίδια πράγματα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... 3.1.0.21.1
-
Ο χρήστης Nick_St έγραψε:
Για ένα Golf III αγόρασα φίλτρο λαδιού που μου κόστισε 3 ευρώ & φίλτρο καμπίνας που κόστισε άλλα 3 ευρώ από την MANN, όχι από την αντιπροσωπεία αλλά από εξουσιοδοτημένο dealer που με παρέπεμψε από το τηλέφωνο η αντιπροσωπεία.
Τα παραπάνω προϊόντα γράφουν απάνω made in Germany, σας παραθέτω το link για να μπορέσετε να δείτε ποιος κωδικός κάνει και για τα δικά σας αυτοκίνητα.
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι το φίλτρο λαδιού το πλήρωνα 20-22ευρώ σε εξουσιοδοτημένο & το φίλτρο καμπίνας γύρω στα 25ευρώ. Πρέπει να αναφέρω ότι τα εξουσιοδοτημένα μου έβαζαν ακριβώς τα ίδια πράγματα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... 3.1.0.21.1
Πολύ ενδιαφέρον! Εχεις web site της αντιπροσωπείας εν Ελλάδι ή το τηλέφωνο; Ετοιμάζομαι κι εγώ γι' αλλαγή λαδιών και τελευταία φορά πλήρωσα φίλτρο κοντά στα 6
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πολύ ενδιαφέρον! Εχεις web site της αντιπροσωπείας εν Ελλάδι ή το τηλέφωνο;
Σου έστειλα pm με την διεύθυνση & το τηλέφωνο του καταστήματος
-
η εργατοωρα για τα φορντ ποσο ειναι; συγγενης πληρωσε 50 ευρω σε εξειδικευμένο συνεργείο Φορντ
-
Ο χρήστης saligaros_ έγραψε:
η εργατοωρα για τα φορντ ποσο ειναι; συγγενης πληρωσε 50 ευρω σε εξειδικευμένο συνεργείο ΦορντΗ εργατοώρα είναι θέμα καθαρά του συνεργείου
-
Το βάζω εδω, γιατί μάλλον εδω ταιριάζει περισσότερο...
Σήμερα πήγα στον μηχανικό μου (Δ.Γιαλούρης, μικρό μαγαζί στον Νέο Κόσμο). Πάντα εκει πάω, όχι μόνο λόγω κόστους αλλά και τίμιας αντιμετώπισης.
Αυτό που ήθελα να φτιάξω ήταν η εξάτμιση που έχανε....Την έφτιαξε!
Οταν όμως πήγα να το πάρω μου έδειξε και το σωληνάκι της βενζίνης που ήταν κομμένο ( ) και το άλλαξε. Πράγματι το αυτοκίνητο έπαιρνε με λίγη μίζα παραπάνω το πρωί και μύριζε βενζίνη!!! Λίγο αλλά μύριζε! Αλλά από κάτω είχε πάρα πολλή βενζίνη. Λίγο ακόμα και θα είχε καεί το αμάξι!
Αυτό που μου έκανε (και μου κάνει πάντα) εντύπωση είναι οτι ο άνθρωπος κοίταξε και άλλα πράγματα πέραν της βλάβης που πήγε να φτιάξει!
Πόσο θα έπρεπε να πληρώνεται για τέτοια υπηρεσία? Ποιά αντιπροσωπεία κάνει το ίδιο?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το βάζω εδω, γιατί μάλλον εδω ταιριάζει περισσότερο...Σήμερα πήγα στον μηχανικό μου (Δ.Γιαλούρης, μικρό μαγαζί στον Νέο Κόσμο). Πάντα εκει πάω, όχι μόνο λόγω κόστους αλλά και τίμιας αντιμετώπισης.
Αυτό που μου έκανε (και μου κάνει πάντα) εντύπωση είναι οτι ο άνθρωπος κοίταξε και άλλα πράγματα πέραν της βλάβης που πήγε να φτιάξει!
Πόσο θα έπρεπε να πληρώνεται για τέτοια υπηρεσία? Ποιά αντιπροσωπεία κάνει το ίδιο?
Αυτός είναι μιά φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα και οφείλεται κυρίως στην προσωπική επαφή που έχει μαζί σου. Εφόσον είναι και καλός στην δουλειά του μην τον χάσεις από τα μάτια σου
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?