-
yandr εδωσες παρα πολλα..δε ξερω καν αν χρειαζονταν αυτες οι αλλαγες...βρες αλλο συνεργειο..
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οπου γραφει 'καθαρισμος' ενα μπουκαλι καθαριστικο φρενων χαλασαν και τιποτα παραπανω,δυσκολο να εβγαλαν την πεταλουδα και να την καθαρισαν στο χερι.Καθαρίζουν τα φρένα (με σπρέι) και επίσης τη πεταλούδα (με διαφορετικό σπρέι). Πληρώνεις την εργασία και το κόστος του σπρέι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οπου γραφει 'καθαρισμος' ενα μπουκαλι καθαριστικο φρενων χαλασαν και τιποτα παραπανω,δυσκολο να εβγαλαν την πεταλουδα και να την καθαρισαν στο χερι.
Καθαρίζουν τα φρένα (με σπρέι) και επίσης τη πεταλούδα (με διαφορετικό σπρέι). Πληρώνεις την εργασία και το κόστος του σπρέι.
Φρενα δεν μου εχουν καθαρισει ποτε με spray οποτε παω πασο (αληθεια γιατι χρειαζονται καθαρισμα? ),την πεταλουδα ομως καθε 10000χλμ την καθαριζουν και ποτε δεν με εχουν χρεωσει για αυτο.Παντα ειναι σε μεγαλο μπουκαλι που δεν το καταναλωνουν μονομιας και η ολη δουλεια ειναι να βγαλουν την σωληνα την εισαγωγης (ενας σφιγκτήρας ειναι) και να ψεκασουν στην πεταλουδα ενω πατανε το ηλεκτρογκαζο.Μου φαινονται πολλα τα 26
-
Vitara V6 2000cc
Μεγάλο σερβις:
Εργατικά 49,57+ΦΠΑ --> 58,99€
Φ. Λαδιού 13,36
Φ. Αέρα 10,21
Φ. Βενζίνης 20,91
ροδέλες 2,98
Συνολο 56,48 (με το ΦΠΑ)
Λάδια δικά μου (περίπου 55€, 6 lit shell 15-50 ημισυνθετικά)
Γενικό Συνολο 170 €
Το σερβις κρατάει περίπου 2 ώρες γιατί ελέγχουν τα πάντα απο κάτω (διαφορικά, ακρόμπαρα, συνδεσμους κλπ), έλεγχος καυσαερίων, καθάριαμα ταμπούρων κλπ
Στο μικρό σερβις πηγαίνω τα λάδια και αν δε χρειάζετε τίποτα άλλο δεν μπου παίρνουν χρήματα. (επίσημη αντιπροσωπία) -
Vitara V6 2000cc
Μεγάλο σερβις:
Εργατικά 49,57+ΦΠΑ --> 58,99€
Φ. Λαδιού 13,36
Φ. Αέρα 10,21
Φ. Βενζίνης 20,91
ροδέλες 2,98
Συνολο 56,48 (με το ΦΠΑ)
Λάδια δικά μου (περίπου 55€, 6 lit shell 15-50 ημισυνθετικά)
Γενικό Συνολο 170 €
Το σερβις κρατάει περίπου 2 ώρες γιατί ελέγχουν τα πάντα απο κάτω (διαφορικά, ακρόμπαρα, συνδεσμους κλπ), έλεγχος καυσαερίων, καθάριαμα ταμπούρων κλπ
Στο μικρό σερβις πηγαίνω τα λάδια και αν δε χρειάζετε τίποτα άλλο δεν μπου παίρνουν χρήματα. (επίσημη αντιπροσωπία) -
Σε εξουσιοδοτημένο VW συνεργείο της Αθήνας έκανα το μεγάλο! (όπως το λένε - σιγά ρε παιδιά!!) service και έφυγα φτωχότερος κατά 270 ευρώ περίπου. Ξέρετε αλλαγή λάδια, φίλτρο βενζίνης, λαδιού και κλιματιστικού και κάτι αλλα ψιλοπράγματα μαζί με τον γενικό έλεγχο που κάνουν. Το αυτοκίνητο σημειωτέον δεν είχε τίποτα από βλάβη.
Το service ήταν για τα δύο χρόνια σε Golf FSI 1,6. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι φλάτζα; Ροδέλα τάπας;Μαλλον δεν είμαι σίγουρος.
Πάντως οχι τη φλάτζα μεταξυ κυλινδροκεφαλής και μπλοκ , γι΄αυτό είμαι σίγουρος! -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε συντήρηση στο Seat Ibiza (Σεπτέμβριος 2002) που είχε 45.800χλμ. Το τελικό κόστος στην αντιπροσωπεία Μακρής (Γαλάτσι) ήταν 591 ευρώ + άλλα 560 ευρώ περίπου που άφησε για το επόμενο service. Αναλυτικά οι εργασίες έχουν ως εξής:Μπουζί (4): 30 ευρώ
Λάδια: 45 ευρώ
Φίλτρα (αέρα, λαδιού, καμπίνας, βενζίνης): 60 ευρώ
Αναλώσιμα: 2,40 ευρώ
Υγρό πλυστικής: 1,5 ευρώ
Τακάκια: 62 ευρώ
Συνεμπλόκ: 18,5 ευρώ
Καθαρισμός πεταλούδας: 26 ευρώ
Καθαρισμός φρένων: 26 ευρώ
Σέρβις: 83 ευρώ
Αλλαγή συνεμπλόκ: 95 ευρώ
Αλλαγή τακάκια: 31 ευρώ
Ευθυγράμμιση: 36 ευρώ
Συντήρηση Α/C: 53 ευρώΚαι μου αφήσανε αλλαγή ιμάντες, αλλαγή κλειδαριάς για το επόεμνο service προς 560 ευρώ περίπου.
Στην κλίμακα από 1 έως 10, πόσο @#(*$@! είμαι; Γιατί αν είναι έτσι από εδώ και εμπρός προτιμώ να αλλάξω αυτοκίνητο (τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα).
Δες αυτά τα πόστ
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ht=#757192
για το συγκεκριμένο μαγαζί και τι είχαμε πληρώσει οικογενειακώς για τα σέρβις και βγάλε συμπεράσματα. Επίσης, διάβασε και λίγο πιο κάτω για μερικές καλές συμβουλές για τον περιορισμό του κόστους.
-
Kia cerato 1.6 ex service 30000 χλμ λαδια φιλτρα μπουζι ευθυγραμμηση ζυγοσταθμηση 140 euro!! E καλα ειναι..
-
λεον 1.8Τ (οχι το καινουριο) σερβις σε αντιπροσωπεια για τα 90 χιλιαδες ανευ λαδιων 180 ευρω...εγινε δηλαδη η αλλαγη των φιλτρων και μπουζι...
με τα λαδια θα φτανε τα 280..
-
Πρέπει ν' αλλάξω δισκόπλακες-τακάκια στο αυτοκίνητό μου και μιας και δε βάζω τα εργοστασιακά, αλλά συνδυασμό Brembo-Ferodo είπα να ψάξω πόσο τα πουλάει ο αντιπρόσωπος στην Πάτρα.
Μου είπαν λοιπόν ότι κοστίζουν τα τακάκια ~87
-
στα συγκεκριμένα τακάκια ειχαν βγει μερικες παρτίδες μαιμου,
κατασκευασμένες καπου στην Αίγυπτο...οποτε τα φτηνα μπορει να ειναι απο εκεί...το χα διαβάσει στην εφημερίδα γιατί τους πιάσανε...
-
[quote='aserf']Πρέπει ν' αλλάξω δισκόπλακες-τακάκια στο αυτοκίνητό μου και μιας και δε βάζω τα εργοστασιακά, αλλά συνδυασμό Brembo-Ferodo είπα να ψάξω πόσο τα πουλάει ο αντιπρόσωπος στην Πάτρα.
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
Kia cerato 1.6 ex service 30000 χλμ λαδια φιλτρα μπουζι ευθυγραμμηση ζυγοσταθμηση 140 euro!! E καλα ειναι..δηλαδη τα ΚΙΑ εχουν χαμηλα κοστολογια συντηρησης
-
ετσι φαινεται!!
-
Citroen C4 50000 χλμ 120 ευρω λαδια, φιλτρα + 150 ευρω δεξι ακρομπαρο, ευθυγραμιση, αλλαγη κόρνας
-
Ο χρήστης gregmav1 έγραψε:
Service σε Golf στην αντιπροσωπεία στα 30,000
Σας τα γραφω οπως φαινεται στο τιμολογιο:Λαδια 10W-40 4L : 40
Φιλτρο βενζινης 13,4
Φιλτρο σκονησ+γυρης 11,4
Φιλτρο 23,4
Φιλτρο 14,5
Μνημη σφαλματων 3,7
Σερβις Μ.Εγγυηση κινιητικο 51,4
Συνολο 190ΕΑλλαξα και το διακοπτη πατραθυρου αλλα ηταν μεσα στην εγγυση μου ειπαν
Αυτα...για πληροφορηση οποιου ενδιαφερομενου
και καλα μπανιααααΠολύ ακριβό μου φαίνεται. Για το αντίστοιχο σέρβις στο Mazda είχα πληρώσει γύρω στα 112 ευρώ (με δικά μου λάδια και 2-3 έξτρα εργασίες που ζήτησα εγώ) Επίσης ποτέ δεν μου χρέωσαν τον διαγνωστικό έλεγχο (είναι μέσα στο κοστολόγιο του σέρβις)
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε συντήρηση στο Seat Ibiza (Σεπτέμβριος 2002) που είχε 45.800χλμ. Το τελικό κόστος στην αντιπροσωπεία Μακρής (Γαλάτσι) ήταν 591 ευρώ + άλλα 560 ευρώ περίπου που άφησε για το επόμενο service. Αναλυτικά οι εργασίες έχουν ως εξής:Μπουζί (4): 30 ευρώ
Λάδια: 45 ευρώ
Φίλτρα (αέρα, λαδιού, καμπίνας, βενζίνης): 60 ευρώ
Αναλώσιμα: 2,40 ευρώ
Υγρό πλυστικής: 1,5 ευρώ
Τακάκια: 62 ευρώ
Συνεμπλόκ: 18,5 ευρώ
Καθαρισμός πεταλούδας: 26 ευρώ
Καθαρισμός φρένων: 26 ευρώ
Σέρβις: 83 ευρώ
Αλλαγή συνεμπλόκ: 95 ευρώ
Αλλαγή τακάκια: 31 ευρώ
Ευθυγράμμιση: 36 ευρώ
Συντήρηση Α/C: 53 ευρώΚαι μου αφήσανε αλλαγή ιμάντες, αλλαγή κλειδαριάς για το επόεμνο service προς 560 ευρώ περίπου.
Στην κλίμακα από 1 έως 10, πόσο @#(*$@! είμαι; Γιατί αν είναι έτσι από εδώ και εμπρός προτιμώ να αλλάξω αυτοκίνητο (τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα).
Απίστευτο μου φαίνεται.
Χρεώνουν 26 ευρώ για καθαρισμό πεταλούδας + 26 για καθαρισμό φρένων και δεν τους βάρεσες ;
Μάλλον είσαι κοντά στο 10 φίλε μου
Εννοείται πως ούτε απ'έξω δεν θα ξαναπεράσεις -
[quote='aserf']Πρέπει ν' αλλάξω δισκόπλακες-τακάκια στο αυτοκίνητό μου και μιας και δε βάζω τα εργοστασιακά, αλλά συνδυασμό Brembo-Ferodo είπα να ψάξω πόσο τα πουλάει ο αντιπρόσωπος στην Πάτρα.
-
[quote='aserf']Δισκόπλακες Brembo (συμπαγείς): 42
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?