-
Opel Corsa C με κινητήρα Z12XE, αγοράστηκε μετ/σμενο .
Έχω σκοπό να γίνει ολικό Service : Λάδια , Φίλτρα , αντιψυκτικό , Λάδια Κιβωτίου , Υγρά φρένων , Μπουζί Τακάκια εμπρός , ακρόμπαρα και ημίμπαρα ( που χρειάζεται) και ψαλίδι δεξί , και θερμοστάτη . Ως αναλώσιμο χρειάζεται και ενα αισθητήρα λ 2ο . Έχει ανάψει η ανάλογη βλάβη . Ως υλικά τα έχω υπολογίσει 350-400€ + ευθυγράμμιση που θα χρειαστεί.
-
με w204 c200 με τα 184 αλογακια,εδωσε 230 ευρω πριν λιγες μερες σε επισημη mercedes για αλλαγη λαδιών κ φιλτρου λαδιού ....
-
με w204 c200 με τα 184 αλογακια,εδωσε 230 ευρω πριν λιγες μερες σε επισημη mercedes για αλλαγη λαδιών κ φιλτρου λαδιού ....
Μαλλον του εβαλαν το ιδιο λαδι που βαζουν και στην f1 του Hamilton...
-
-
-
manolis67 wrote:
Μακαρι να το αλλαξαν να λες, και χαλαλι τα 230 ευρω.
-
Πόσο κλοπή πχια;;;;
Απο την άλλη αφού βρίσκουν και τα παίρνουν,καλά κάνουν!
-
Στη μερσεντες οι τιμοκαταλογοι ειναι για μεγαλες τσεπες, και ειναι λογικο για premium κατηγορια. Προσφατα φιλου μου με GLA του πηραν 90 ευρω για σκετη διαγνωση χαλασμενου θερμοστατη.
Το θεμα ειναι οτι καλα κανουν και παιρνουν τοσα χρηματα βαση τιμοκαταλογου εργατοωρας και αναλωσιμων, απο εκει και περα ειναι θεμα ηθους αν κανουν σωστα τη δουλεια τους ωστε να μη καταστραφει μεσοπροθεσμα το αμαξι του πελατη τους.
-
Πόσο κλοπή πχια;;;;
Απο την άλλη αφού βρίσκουν και τα παίρνουν,καλά κάνουν!
Πιστεύω δέν είναι κλοπή. Τους έχουν ενημερώσει για το τιμοκατάλογο και τη χρέωση εργατοώρας . Είναι επιλογή του εάν θέλει να συνεχίσει να πηγαίνει και είναι εκτός εγγυήσης .
Εδω έχω συγγενή μου με Ford Maverick που εξακολουθεί να το πηγαίνει αντιπροσωπεία αμάξι με αξία 3000€ και 17 χρονών .
-
Η αντιπροσωπεία δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό. Εάν οι τιμές είναι σχετικα λογικές , και το team τεχνικών/προισταμενων είναι νορμάλ , είναι μάλλον η καλύτερη λύση , για οποιον δεν έχει κάποιο τίμιο εξωτερικό συνεργείο.
-
Το λάδι που βάζουν και το φίλτρο έχουν κάποιου είδους διαστημικής τεχνολογίας και υλικών;;;;;η εργατοωρα εκεί δεν είναι η γήινη ώρα;;;;
Μιλάμε λοιπόν για κλοπή και ας έχουν ενημερώσει για το κόστος.
Προσωπική άποψη και ξαναλέω:καλά κάνουν!
-
Μα είναι λογικές τιμές για τη κατηγορία του οχήματος. Δεν πληρώνεις κόστος υλικών αλλά κόστος τεχνικής υποστήριξης ενός premium κατασκευαστή που παράγει ακριβά αυτοκίνητα. Είναι καθαρά τιμολογιακή πολιτική και τίποτα άλλο.
Όταν ένα ζευγάρι τακάκια κάνει 40 ευρώ και μόλις μπει σε κουτάκι Μερσεντές πάει αυτομάτως 180 ευρώ δεν είναι κλοπή. Μπορείς να κάνεις οικονομικότερα την εργασία αλλου και να μην τους επιλέξεις.
Κλοπή είναι όταν σου πουν στη προσφορα ότι κάνει 40 αλλά τελικά προέκυψε μετά την εργασία στο ταμείο να σου πουν 180.
Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα έρευνας αγοράς και όλο το βάρος είναι στον καταναλωτή.
-
Η φάση είναι ότι το ίδιο σέρβις για το ίδιο αυτό σε 5-7 χρόνια θα χει τα μισά χρήματα λες και κάτι θα χει αλλάξει στην πορεία.....
-
Διαφωνώ με τους περισσότερους προλαλήσαντες που θεωρούν ότι τα 230 Ευρώ για αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού είναι κλοπή! Κλοπή είναι όταν κάποιος σου βουτήξει το πορτοφόλι από την τσέπη. Όταν όμως εσύ επιλέξεις να του το δώσεις, είναι βλακεία ή αδιαφορία! Ο ιδιοκτήτης μιας Mercedes (η οποιασδήποτε άλλης premium μάρκας) έχει επιλέξει εν γνώση του ένα αυτοκίνητο που ξέρει ότι είναι ακριβό τόσο στην αγορά όσο και στη συντήρηση.
-
Δηλαδή το ίδιο ακριβώς λιπαντικό και φίλτρο,αν τα βάλεις σε Dacia και ότι άλλη μάρκα του λαού,κοστίζουν 50€,ενώ αν τα βάλεις σε μερκ κοστίζουν 230€ και το θεωρείτε φυσιολογικό επειδή η μάρκα είναι premium!
Καλά κάνουν και λίγα ζητάνε.
-
όταν κάποιος έχει λεφτά να αγοράσει Μερσεντές δεν θα ψαχτει για το κόστος σέρβις γιατί έχουν τη θεωρία 'όσο ακριβότερο τόσο καλύτερο' με μοναδικό κριτήριο τα λεφτά...οπότε λίγα χρεώνουν!!! δλδ σε ένα ακριβό ξενοδοχείο που το χάμπουργκερ κοστίζει 30€ είναι κλεψιά; αφού είναι γραμμένο στον κατάλογο...είναι τόσο ακριβό για να μην μπορείς να το αγοράσεις εσύ...!!! πάντως να ξέρετε εγω αγοραζω το ίδιο χάμπουργκερ 15€...!!!
-
Τα μεταξωτά εσώρουχα απαιτούν και επιδέξια οπίσθια λέει ο σοφός λαός... Κοινώς αν αγοράσεις ένα αυτοκίνητο μιας άλφα αξίας πρέπει να υπολογίζεις αναλογικά και το κόστος συντήρησης του.
-
Τα μεταξωτά εσώρουχα απαιτούν και επιδέξια οπίσθια λέει ο σοφός λαός... Κοινώς αν αγοράσεις ένα αυτοκίνητο μιας άλφα αξίας πρέπει να υπολογίζεις αναλογικά και το κόστος συντήρησης του.
έτσι ακριβώς αυτό εννοώ
-
Δηλαδή το ίδιο ακριβώς λιπαντικό και φίλτρο,αν τα βάλεις σε Dacia και ότι άλλη μάρκα του λαού,κοστίζουν 50€,ενώ αν τα βάλεις σε μερκ κοστίζουν 230€ και το θεωρείτε φυσιολογικό επειδή η μάρκα είναι premium!
Νομίζω ότι επιλέγεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις αυτό που σου γράφω. Κλοπή θα ήταν αν η (όντως υπερβολική) χρέωση γινόταν εν αγνοία του πελάτη. Επειδή όμως ο πελάτης γνωρίζει τι εστί Mercedes (και γενικά premium κατασκευαστής), τότε είναι είτε αδιαφορία (αν είναι υπεράνω κόστους) είτε βλακεία (αν τον τσούζει το κόστος).
-
GGAB wrote:
Νομίζω ότι επιλέγεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις αυτό που σου γράφω. Κλοπή θα ήταν αν η (όντως υπερβολική) χρέωση γινόταν εν αγνοία του πελάτη. Επειδή όμως ο πελάτης γνωρίζει τι εστί Mercedes (και γενικά premium κατασκευαστής), τότε είναι είτε αδιαφορία (αν είναι υπεράνω κόστους) είτε βλακεία (αν τον τσούζει το κόστος).
Αυτή είναι η διαφορά του αγιογδυτη από τον κλεφτη
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?