-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Όσο για το συμπλήρωμα που αναφέρεις, δεν έχει σχέση με την αλλαγή που ανέφερε ο ΟΡ. Και επιπλέον κατι κάνεις λάθος αν μόνο συμπληρώνεις επί 10 χρόνια. Κανονικά κάθε 2 χρόνια (τυπικά) ή άντε 3, θέλουν αλλαγή.
Εγώ δε μίλησα για συμπλήρωμα υγρών φρένων.Είπα ότι αν συμπληρώνεις κάπου το χάνει.Εγώ τα αλλάζω κάθε 2 χρόνια όπως λέει το manual.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτό που γράφεις είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχεις βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου που στο σφραγίζουν;
Η VW/SKODA το έχει καταργήσει και υποτίθεται ότι δίνουν ένα τέτοιο 'επίσημο' χαρτί σε κάθε service, σαν αυτό που σου έδωσαν, που αποτελεί και το 'βιβλίο συντήρησης' ώστε να μπορεί κάποια στιγμή να πουληθεί το αυτοκίνητο.
Άλλο ένα σημείο που η αντιπροσωπεία κάνει ότι μπορεί για να μην φύγεις από το δίκτυο...
Storm, ναι έχει και το κλασσικό βιβλίο service που το σφραγίζουν σε κάθε επίσκεψη και μου δίνουν και το χαρτί με τον έλεγχο των 45 σημείων που υπογράφει ο τεχνικός.
harisma23 κι εμένα το scross με τον 1.4 που είναι νέος σχετικά κινητήρας -αν θυμάμαι καλά πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στο vitara- παίρνει 3.3lt λάδι μαζί με το φίλτρο.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Όσο για το συμπλήρωμα που αναφέρεις, δεν έχει σχέση με την αλλαγή που ανέφερε ο ΟΡ. Και επιπλέον κατι κάνεις λάθος αν μόνο συμπληρώνεις επί 10 χρόνια. Κανονικά κάθε 2 χρόνια (τυπικά) ή άντε 3, θέλουν αλλαγή.
Εγώ δε μίλησα για συμπλήρωμα υγρών φρένων.Είπα ότι αν συμπληρώνεις κάπου το χάνει.Εγώ τα αλλάζω κάθε 2 χρόνια όπως λέει το manual.
Ναι, αλλά εσύ μιλάς για 10 Ευρώ υγρά φρένων μαζί με την εργασία, ενώ εννοείς μόνο συμπλήρωμα, ενώ ο άνθρωπος έκανε σέρβις με αλλαγή υγρών φρένων. Η αλλαγή λοιπόν των υγρών μαζί με την εργασία δε νομίζω να κάνει πουθενά 10 Ευρώ. Αν παρόλ' αυτά έχεις εσύ συνεργείο που το κάνει με 10 Ευρώ, σε παρακαλώ πες το μου. Χρειάζομαι μια αλλαγή υγρών.
-
Ναι, αλλά εσύ μιλάς για 10 Ευρώ υγρά φρένων μαζί με την εργασία, ενώ εννοείς μόνο συμπλήρωμα, ενώ ο άνθρωπος έκανε σέρβις με αλλαγή υγρών φρένων. Η αλλαγή λοιπόν των υγρών μαζί με την εργασία δε νομίζω να κάνει πουθενά 10 Ευρώ. Αν παρόλ' αυτά έχεις εσύ συνεργείο που το κάνει με 10 Ευρώ, σε παρακαλώ πες το μου. Χρειάζομαι μια αλλαγή υγρών.
10€ αλλαγή.Εντελώς.Με εξαέρωση κλπ.Και σε φρενά παλιότερα, και στο συνεργείο που πάω το αμάξι τώρα.Δε συμπληρώνω υγρά φρένων διότι δεν τα χάνει από πουθενά.
-
Το τηλέφωνο του συνεργείου παρακαλώ σε pm. Χρειάζομαι αλλαγή υγρών φρένων σε Focus mk3.5. Για 10 Ευρώ, θα τα αλλάζω κάθε χρόνο!
-
10 ευρώ κάνουν τα υγρά φρένων ένα λίτρο και εργασία άλλα τόσα.
Θέλει 1 λίτρο για να αλλάξεις όλα τα υγρά και το ABS.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Μην αλλάζετε υγρά φρένων με πάτα άσε γιατί μπορεί να χαλάσουν τα λαστιχάκια της αντλίας φρένων.
-
ΚΕΚ 7€ στο ΚΤΕΟ
τα λαδια που βαζω (Castrol ή Μοbil συνθετικά) το πολύ 10€/λίτρο
Φιλτρο < 10€
υγρά φρένων 7-10
Εργασία για λάδια και υγρά φρενων 10-15€ (+10€ αν κοπεί τιμολόγιο)Tις τιμές τις έβαλα για την οικονομία της συζήτησης που κάνουμε.
Ποτέ δεν θα κατηγορήσω κάποιον που παει στην αντιπροσωπία ενω θα μπορούσε να παει αλλού με τα μισα χρήματα.
Απλά κάνουμε κουβέντα και ανταλλάσουμε απόψεις -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
10 ευρώ κάνουν τα υγρά φρένων ένα λίτρο και εργασία άλλα τόσα.Θέλει 1 λίτρο για να αλλάξεις όλα τα υγρά και το ABS.
Αααα, μην διπλασιάζεις την τιμή!
Εγώ θέλω το συνεργείο του downhill που παίρνει 10 Ευρώ για αλλαγή υγρών φρένων, υλικά και εργασία μαζί! Στο δεκάρικο, φαντάζομαι ότι δίνει και απόδειξη, ε;
Δεν βαριέσαι, επειδή είμαι κιμπάρης, ας το κάνει και χωρίς απόδειξη!
-
@ cson : Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε παραπάνω. Η ξερολίαση και η έλλειψη ευγένειας σου σπάνε καρύδια...Είσαι επιεικως άσχετος με άποψη κιολας. Λες ότι όλοι οι νέοι κινητήρες παίρνουν πάνω από 4 λίτρα λάδι. Τι είναι αυτά που λες ρε φίλε. Έλεος απλά. Δεν αξίζει να συζητω καν μαζί σου. Το ληγω εδω. Απλά απαντώ σε αυτό να ξέρει ο υπόλοιπος κόσμος που διαβάζει και να ενημερωθεί μη κάτσει και πιστεύει αυτές τις βλακείες.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μην αλλάζετε υγρά φρένων με πάτα άσε γιατί μπορεί να χαλάσουν τα λαστιχάκια της αντλίας φρένων.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Λέο εσύ ποια τεχνική προτεινεις? Δεν νομίζω ότι μια φορά στα δύο χρόνια θα που θα γίνεται έντονη χρήση του πεντάλ για αλλαγή υγρών θα πάθουν κάτι τα λάστιχα της αντλίας. Εάν πάθουν τότε ήταν στα τελευταία τους. Με ενδιαφέρει η γνώμη σου για την τεχνική δίχως πρεσαρισμα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
@ cson : Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε παραπάνω. Η ξερολίαση και η έλλειψη ευγένειας σου σπάνε καρύδια...
Είσαι επιεικως άσχετος με άποψη κιολας. Λες ότι όλοι οι νέοι κινητήρες παίρνουν πάνω από 4 λίτρα λάδι. Τι είναι αυτά που λες ρε φίλε. Έλεος απλά. Δεν αξίζει να συζητω καν μαζί σου. Το ληγω εδω. Απλά απαντώ σε αυτό να ξέρει ο υπόλοιπος κόσμος που διαβάζει και να ενημερωθεί μη κάτσει και πιστεύει αυτές τις βλακείες.
Σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις την εκτίμηση μου για σένα. Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε άλλο...
Κατι τελευταίο μόνο, αν θες : Κάνε παράθεση το σημείο που έγραψα ότι ΟΛΟΙ οι σύγχρονοι κινητήρες παίρνουν πάνω από 4 λίτρα λάδι... Όλοι σημαίνει 100%, έτσι;
-
Φίλε downhill, είσαι σίγουρος ότι το Peugeot σου παίρνει 3 λίτρα με το φίλτρο λαδιού;
Δηλαδή χωρίς το φίλτρο, πόσο θα επαίρνε; 2,5 λίτρα;Επίσης όπως είδες είπα ότι το 95% των καινούριων αυτοκινήτων θέλει πάνω από 4 λίτρα λάδι μαζί με το φίλτρο. Γιατί για καινούρια μιλάμε...
Και όσον αφορά τα υγρά φρένων, δεν μιλάμε για συμπλήρωμα, αλλά για αλλαγή.Θέλω να πιστεύω ότι μας δουλεύεις και γελάς πίσω από το πληκτρολόγιο και πραγματικά εύχομαι να το κάνεις αυτό, ειδάλλως υπάρχει πρόβλημα.
Δηλαδή 9 στα 10 αμάξια του 2019 παίρνουν πάνω από 4 λίτρα λάδι μαζι με το φίλτρο και μάλιστα χαμηλού κυβισμού βενζίνης όπου γύρω από αυτά γίνεται η συζήτηση εδω. Δείξε μου 10 μοντελα με στοιχεία απο autodata χωρητικότητας λαδιου με printscreen και γω όταν κάνεις σέρβις στην αντιπροσωπεία με 500 ευρώ λάδια φίλτρο με σφραγίδα και απόδειξη δεν θα σε κοροϊδέψω. [emoji23][emoji23]Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Αυτό που γράφεις είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχεις βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου που στο σφραγίζουν;
Η VW/SKODA το έχει καταργήσει και υποτίθεται ότι δίνουν ένα τέτοιο 'επίσημο' χαρτί σε κάθε service, σαν αυτό που σου έδωσαν, που αποτελεί και το 'βιβλίο συντήρησης' ώστε να μπορεί κάποια στιγμή να πουληθεί το αυτοκίνητο.
Άλλο ένα σημείο που η αντιπροσωπεία κάνει ότι μπορεί για να μην φύγεις από το δίκτυο...
Storm, ναι έχει και το κλασσικό βιβλίο service που το σφραγίζουν σε κάθε επίσκεψη και μου δίνουν και το χαρτί με τον έλεγχο των 45 σημείων που υπογράφει ο τεχνικός.
Εμένα η SKODA με έχει χαλάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σε αυτά τα θέματα της συντήρησης.
Τα έχω πάρει πολύ άσχημα στο κρανίο με αυτή τη κατάσταση του VW GROUP.Σκέφτομαι ότι σε 5 μήνες πρέπει να πάω το ρημάδι το FABIA για το 1ο επίσημο service και δεν ξέρω που στο διάολο να το πάω. Έτσι μου έρχεται να πάω στο Σούνιο και να το πετάξω στο γκρεμό το ρημάδι.
Τι ήθελα και πήγα και έμπλεξα με αυτό το βρωμοVW Group;;;;;;;;;;;;;;; -
@ cson : Την παράθεση που σου ζήτησα περιμένω ακόμη...
Κατά τ' άλλα εξήγησε μου γιατί συζητάμε μόνο για μικρούς κινητήρες βενζίνης. Το γράφει ο τίτλος του θέματος; Το έγραψα εγώ; Ή μήπως επειδή έτσι σε βολεύει;@ storm: Ρε συ Νίκο, έχεις εμπλακεί σε έναν ατέρμονα αρνητισμό, ο οποίος τροφοδοτεί μια μόνιμη οργή. Κάνε κάτι να ξεκολλήσεις από αυτό, γιατί κρίμα είναι να χαραμίζεις τη ζωή σου εγκλωβισμένος μόνιμα σε αρνητικά συναισθήματα. Σα φίλος στο λεω μην με παρεξηγήσεις.
Δες ας πούμε τι σε ενοχλεί με τα σέρβις στο επίσημο δίκτυο της Skoda. Το ότι δεν έχεις βιβλιαράκι σφραγισμένο; Μα το βιβλιαράκι μπορεί να χαθεί, ενώ από την άλλη μπορείς να κατεβάσεις και να εκτυπώσεις οπότε θέλεις όλο το ιστορικό των σέρβις σου. Σε ενοχλεί ότι πρέπει να κάνεις το σέρβις εντός δικτύου για να διατηρήσεις την εγγύηση; Εδώ ισχύει το ίδιο για όλες τις μάρκες. Θες να κάνεις έξω; Πάρε ένα βιβλιαράκι σέρβις από το εξωτερικό συνεργείο που θα επιλέξεις και βάλε τον να το σφραγίζει.
Για όλα υπάρχει λύση, αρκεί να θέλεις να τη βρεις. -
Μην το ψάχνεις. Θα βρω τη λύση.
-
@ cson : Την παράθεση που σου ζήτησα περιμένω ακόμη... [emoji38]
Κατά τ' άλλα εξήγησε μου γιατί συζητάμε μόνο για μικρούς κινητήρες βενζίνης. Το γράφει ο τίτλος του θέματος; Το έγραψα εγώ; Ή μήπως επειδή έτσι σε βολεύει;Την έκανα ήδη την παράθεση και λες 95%. Δεν λες πουθενά μεγάλου κυβισμού ή ντίζελ. Λες 95% των νέων κινητήρων. Μήπως εσένα δεν βολεύουν οι μικροί κινητήρες λοιπόν? Οπότε βρες μου 10 μοντέλα ότι θες του 2019 και δείξε μου τη χωρητικότητα λιπαντικου , καταρχάς ειμαι σιγουρος ότι δεν ξέρεις καν που να αναζητήσεις.. Περιμένω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μην αλλάζετε υγρά φρένων με πάτα άσε γιατί μπορεί να χαλάσουν τα λαστιχάκια της αντλίας φρένων.
Λέο εσύ ποια τεχνική προτεινεις? Δεν νομίζω ότι μια φορά στα δύο χρόνια θα που θα γίνεται έντονη χρήση του πεντάλ για αλλαγή υγρών θα πάθουν κάτι τα λάστιχα της αντλίας. Εάν πάθουν τότε ήταν στα τελευταία τους. Με ενδιαφέρει η γνώμη σου για την τεχνική δίχως πρεσαρισμα.
Αν έχεις αλλάξει υγρά φρένων με πάτα άσε, και δεν έπαθε τίποτα η αντλία των φρένων, μπορείς να συνεχίσεις να τα αλλάζεις με αυτό τον τρόπο.
Μάλλον θα αντέξει.Αν όμως έχουν περάσει χρόνια τότε το κυλινδράκι της αντλίας μπορεί να έχει πιάσει επιφανειακή σκουριά προς το τέλος της διαδρομής και όταν πατήσεις το πεντάλ των φρένων στο πάτωμα, να χαλάσουν τα λαστιχάκια της αντλίας φρένων.
Καλύτερα να πηγαίνει το αμάξι σε συνεργείο που ρουφάνε τα υγρά από τις δαγκάνες ενώ έχουν βιδώσει ένα δοχείο πάνω στο ρεζερβουάρ των υγρών φρένων. Έτσι τα αλλάζουν στην αντιπροσωπεία.
Brake fluid bleed kitSent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν έχεις αλλάξει υγρά φρένων με πάτα άσε, και δεν έπαθε τίποτα η αντλία των φρένων, μπορείς να συνεχίσεις να τα αλλάζεις με αυτό τον τρόπο.
Μάλλον θα αντέξει.Αν όμως έχουν περάσει χρόνια τότε το κυλινδράκι της αντλίας μπορεί να έχει πιάσει επιφανειακή σκουριά προς το τέλος της διαδρομής και όταν πατήσεις το πεντάλ των φρένων στο πάτωμα, να χαλάσουν τα λαστιχάκια της αντλίας φρένων.
Καλύτερα να πηγαίνει το αμάξι σε συνεργείο που ρουφάνε τα υγρά από τις δαγκάνες ενώ έχουν βιδώσει ένα δοχείο πάνω στο ρεζερβουάρ των υγρών φρένων. Έτσι τα αλλάζουν στην αντιπροσωπεία.
Brake fluid bleed kitSent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Καλως κατάλαβα. Όχι δεν μου έχει χαλάσει ποτέ αντλία από αλλαγή υγρών με πάτα άσε. Μου έχει χαλάσει αντλία από μόνη της ,έχοντας διαρροή υγρών, μόνο από βρώμικα υγρά που δεν είχαν αλλακτει ποτέ.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
@ cson : Την παράθεση που σου ζήτησα περιμένω ακόμη... [emoji38]
Κατά τ' άλλα εξήγησε μου γιατί συζητάμε μόνο για μικρούς κινητήρες βενζίνης. Το γράφει ο τίτλος του θέματος; Το έγραψα εγώ; Ή μήπως επειδή έτσι σε βολεύει;Την έκανα ήδη την παράθεση και λες 95%. Δεν λες πουθενά μεγάλου κυβισμού ή ντίζελ. Λες 95% των νέων κινητήρων. Μήπως εσένα δεν βολεύουν οι μικροί κινητήρες λοιπόν? Οπότε βρες μου 10 μοντέλα ότι θες του 2019 και δείξε μου τη χωρητικότητα λιπαντικου , καταρχάς ειμαι σιγουρος ότι δεν ξέρεις καν που να αναζητήσεις.. Περιμένω.
Περίμενε!
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με σένα, καθώς είσαι σταθερά απαξιωτικός και προσβλητικός απέναντι μου και αν σου απαντήσω όπως σου αρμόζει θα γίνει μπάχαλο.
Σε απάντηση μονο όσων κατά καιρούς έχεις γράψει για μένα, θα σου προτείνω να ωριμάσεις...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?