-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για τις παραπανω εργασιες(χωρις τον ελεγχο φρεον) δινω ενα 20ρικο χωρις αποδειξη.
Για τον ελεγχο φρεον(δεν χρειαστηκε γραμμαριο) απολυμανση ανεμιστηρα και αεραγωγων, και καθαρισμα ψυγειου ac απο εντομα και ρυπους με swaz 15 ευρω χωρις αποδειξη.Σε αμαξι φιλου που δεν ειχε ιχνος φρεον μεσα(ασχοληθηκε μια ωρα συνολικα μεχρι να μετρησει πιεσεις και να το παρακαλουθει μετα την πληρωση με φρεον), του πηρε 35 χωρις αποδειξη μαζι με την εργασια του για την αλλαγη φιλτρου καμπινας(δικο μου φιλτρο).
Παιδια η αγορα ειναι ελευθερη, ψαχτειτε. Ο αλλος μπορει για αυτα να ζηταει 150 ευρω. Καλα κανει εφοσον υπαρχουν καταναλωτες που πηγαινουν εκει.
Ετσι ρε φίλε, πες τα. Αν κάνει και καλή δουλειά ειναι ειδος υπο εξαφάνιση. Στείλε κανα pm να εχω κ εγω στα υπ'οψιν αν θες.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για τις παραπανω εργασιες(χωρις τον ελεγχο φρεον) δινω ενα 20ρικο χωρις αποδειξη.
Για τον ελεγχο φρεον(δεν χρειαστηκε γραμμαριο) απολυμανση ανεμιστηρα και αεραγωγων, και καθαρισμα ψυγειου ac απο εντομα και ρυπους με swaz 15 ευρω χωρις αποδειξη.Σε αμαξι φιλου που δεν ειχε ιχνος φρεον μεσα(ασχοληθηκε μια ωρα συνολικα μεχρι να μετρησει πιεσεις και να το παρακαλουθει μετα την πληρωση με φρεον), του πηρε 35 χωρις αποδειξη μαζι με την εργασια του για την αλλαγη φιλτρου καμπινας(δικο μου φιλτρο).
Παιδια η αγορα ειναι ελευθερη, ψαχτειτε. Ο αλλος μπορει για αυτα να ζηταει 150 ευρω. Καλα κανει εφοσον υπαρχουν καταναλωτες που πηγαινουν εκει.
Οι τιμές που αναφέρεις δείχνουν καλές αλλά είναι ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ
Όταν η αντιπροσωπεία HYUNDAI χρεώνει για το έλεγχο κλιματισμού 35 με απόδειξη, ποιος είναι φθηνότερος;;
Δηλαδή ο δικός σου έβγαλε για μία ώρα εργασία καθαρα 35, όσα βγάζει ένας υπάλληλος που έχει ο δικός σου στο συνεργείο σε 1,5 ημέρες
Και για να μην γίνει παρανόηση αυτές θα έπρεπε να ήταν οι τιμές (ώστε να καλυφθούν και τα λοιπά έξοδα) αλλά με ΑΠΟΔΕΙΞΗ -
Δεν πετυχαινεις τις παραπανω τιμες με αποδειξη, δυστηχως. Η hyundai χρεωνει 35 ευρω μονο να σου κουμπωσει το μηχανημα πανω να το παρατησουν σε μια ακρη και μετα το παιρνεις και φευγεις. Χρεωνει 35 ασχέτως αν θελει φρεον ή οχι. Εγω παραπανω ειπα 35 σε αμαξι που ηταν αδειο απο φρεον, ενω για ελεγχο και αλλες εργασιες πηρε 15. Διαβασε καλυτερα το ποστ μου.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν πετυχαινεις τις παραπανω τιμες με αποδειξη, δυστηχως. Η hyundai χρεωνει 35 ευρω μονο να σου κουμπωσει το μηχανημα πανω να το παρατησουν σε μια ακρη και μετα το παιρνεις και φευγεις. Χρεωνει 35 ασχέτως αν θελει φρεον ή οχι. Εγω παραπανω ειπα 35 σε αμαξι που ηταν αδειο απο φρεον, ενω για ελεγχο και αλλες εργασιες πηρε 15. Διαβασε καλυτερα το ποστ μου.Διάβασα καλά τι έγραψες
Θεωρείς ότι τα 20 ευρώ είναι το κόστος του φρέον;;
Αν κάνεις έλεγχο με μανόμετρα και όλα είναι ΟΚ τότε και τα 15 είναι πολλά
Αν έβαλες μηχάνημα , έβγαλες φρέον , έλεγξες στεγανότητα αφαίρεσες υγρασία και προσθεσες πάλι ότι έβγαλες, τότε τα 15 είναι ευκαιρία.
Αν επειδή χρειάστηκε να προσθέσεις και 600 γρ φρέον ανέβηκε η τιμή στα 35 μαύρα τότε κάτι δεν πάει καλάΗ αντιπροσωπεία βάζει το μηχάνημα στο αυτόματο και στο τέλος το AC είναι ΟΚ ανεξαρτήτως συμπληρώματος φρέον
-
Πως το μηχανημα ελεγχει την στεγανοτητα? Μονο χοντρη απωλεια βρισκει επειδη δεν μπορει να κανει vacuum. Με λιγα λογια η αντιπροσωπεια δεν ασχολειται με το αμαξι. Κανει μονο τυποποιημενες εργασιες. Ο αλλος μετρησε πιεσεις, διαπιστωσε φορτωμενο ψυγειο απο σκουπιδια εμποδιζοντας την σωστη λειτουργεια του. Το καθαρισε και αμεσως το κομπρεσερ ανασανε ριχνοντας την πιεση του. Σε αντιστοιχη περιπτωση στην αντιπροσωπεια θα σου αδειαζανε-γεμιζανε το κυκλωμα με φρεον ξανα και ξανα και τελικα θα σου λεγανε ξερεις φιλε το κομπρεσερ εχει πεσει και σιγα σιγα παμε για καινουριο. Γνωστα πραγματα τα εχω φαει με το κουταλι.
-
Γενικά επειδή δεν μπορούν να βγάλουν πολλά απο τα ανταλλακτικά ή πολλοί τα αγοράζουν από μόνοι τους, χτυπάνε την εργασία την οποία δεν μπορείς να ελέγξεις ....
-
1o Service Hyundai i20 2014 στο χρόνο (13.000 αντί 15.000)
Στην Hyundai μου το έβγαλαν 145€ (με έκπτωση μου είπε)
Πήγα σε εξειδικευμένο κ το έκανα με 120€ (μου είχε πει 90€ αλλά έβαλε +1 λίτρο λάδι (5,5 λίτρα πήρε το θηρίο) και δεν είχε υπολογίσει το φίλτρο αέρος στην αρχή). Επιστρέφω στην Hyundai για τους ελέγχους του έτους (αντισκωριακό κ άλλα αντί) μου λένε αν τα έκανε ο μηχανικός κ υπέγραψε όλα οκ. Έξι μήνες μετά (για άσχετο λόγο) μου λέει (ο ίδιος + το αφεντικό που έτυχε να είναι εκεί) θα χάσεις την εγγύηση αν δεν κάνεις στην hyudai τα service. -
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Γενικά επειδή δεν μπορούν να βγάλουν πολλά απο τα ανταλλακτικά ή πολλοί τα αγοράζουν από μόνοι τους, χτυπάνε την εργασία την οποία δεν μπορείς να ελέγξεις ....Την εργασια την ελεγχεις πολυ απλα. Ρωτας απο πριν τον μηχανικο.
-
Ο χρήστης 352554 έγραψε:
Πήγα σε εξειδικευμένο κ το έκανα με 120€ (μου είχε πει 90€ αλλά έβαλε +1 λίτρο λάδι (5,5 λίτρα πήρε το θηρίο) και δεν είχε υπολογίσει το φίλτρο αέρος στην αρχή). Επιστρέφω στην Hyundai για τους ελέγχους του έτους (αντισκωριακό κ άλλα αντί) μου λένε αν τα έκανε ο μηχανικός κ υπέγραψε όλα οκ. Έξι μήνες μετά (για άσχετο λόγο) μου λέει (ο ίδιος + το αφεντικό που έτυχε να είναι εκεί) θα χάσεις την εγγύηση αν δεν κάνεις στην hyudai τα service.για ριξε μια ματια στο internet ποσο λαδι πρεπει να παιρνει ο κινητηρας. 5.5 λιτρα για 1.2 αντε 1.4 κυβικ ειναι πολλα για hyundai. εκτος αν σου βαλανε τον κινητηρα του sonata 3.500cc που εκεινο παιρνει 5μιση λιτρα λαδι.
http://customercare.hyundai.co.in/subindex_EngineOilPetrol-23.aspx -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Πήγα σε εξειδικευμένο κ το έκανα με 120€ (μου είχε πει 90€ αλλά έβαλε +1 λίτρο λάδι (5,5 λίτρα πήρε το θηρίο) και δεν είχε υπολογίσει το φίλτρο αέρος στην αρχή). Επιστρέφω στην Hyundai για τους ελέγχους του έτους (αντισκωριακό κ άλλα αντί) μου λένε αν τα έκανε ο μηχανικός κ υπέγραψε όλα οκ. Έξι μήνες μετά (για άσχετο λόγο) μου λέει (ο ίδιος + το αφεντικό που έτυχε να είναι εκεί) θα χάσεις την εγγύηση αν δεν κάνεις στην hyudai τα service.για ριξε μια ματια στο internet ποσο λαδι πρεπει να παιρνει ο κινητηρας. 5.5 λιτρα για 1.2 αντε 1.4 κυβικ ειναι πολλα για hyundai. εκτος αν σου βαλανε τον κινητηρα του sonata 3.500cc που εκεινο παιρνει 5μιση λιτρα λαδι.
http://customercare.hyundai.co.in/subindex_EngineOilPetrol-23.aspxAυτό κοίταζα και εγώ γιατί μου έκανε εντύπωση .Εντάξει μόνο 2 λίτρα επιπλέον του 'έβαλαν' ,δεν τρέχει τίποτα
http://cararac.com/engine_oil/hyundai/i20.html -
ο φίλος έχει το 1.1 diesel και έχω ακούσει οτι παίρνει πολύ λάδι και απο άλλον κάτοχο.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ο φίλος έχει το 1.1 diesel και έχω ακούσει οτι παίρνει πολύ λάδι και απο άλλον κάτοχο.....Nόμιζα βενζίνη,λάθος μου.
Και πάλι ομως 5 λίτρα μου βγάζει η castrol.
http://oilselector.castrol.com/c/uk/eng/recommendation/865f2a7acb8e28f0f5485522fd9ed499/Hyundai/i20-PB-(2008-)/i20-1-1-CRDi-DPF-(2012-) -
ίσως με αλλαγή και του φίλτρου να θέλει 0,5λ παραπάνω........δεν βλέπω πάντως κάτι μεμπτό!
-
Είναι 10% παραπανω
.το βιβλιαράκι του θα γράφει. -
Το μάνουαλ εννοείς;
Μισό λίτρο επιπλέον μπορεί να κάνει πρόβλημα πάντως. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ο φίλος έχει το 1.1 diesel και έχω ακούσει οτι παίρνει πολύ λάδι και απο άλλον κάτοχο.....αχα. κοιτα. η προθεση μετραει. πηγα να βοηθησω. τι να κανω; δεν ειμαι πως το ειπε η λαιδη; ασφαλτος. δεν ειμαι ασφαλτος.
-
Όντως έχω το 1.1 diesel και όντως το βιβλίο λέει 5 λίτρα. Αλλά με την αλλαγή του φίλτρου με πέντε λίτρα δεν έπιασε την γραμμή το όχημα. Οπότε άνοιξε και ένα έκτο και έβαλε το μισό.
-
Service 210.000 χλμ για την octavia μου.
Λάδια 5l mobil1 Esp formula 5W30 64 Ευρώ
Φίλτρο βενζίνης : 18,21
Φίλτρο λαδιού: 4,35
Φίλτρο αέρος: 8,06
Φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα: 11,08
Μπουζί(4): 21,48
Εργατικά: 5 ευρώ για την αλλαγή του φίλτρου βενζίνης καθώς είναι σε δυσπρόσιτο σχετικά σημείο, και δεν μπορείς να το
αλλάξεις εύκολα κάτω απο τρίποδες.
Τα υπόλοιπα προσωπική εμού εργασία.Σύνολο χοντρικά: 136 ευρώ.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Service 210.000 χλμ για την octavia μου.
Λάδια 5l mobil1 Esp formula 5W30 64 Ευρώ
Φίλτρο βενζίνης : 18,21
Φίλτρο λαδιού: 4,35
Φίλτρο αέρος: 8,06
Φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα: 11,08
Μπουζί(4): 21,48
Εργατικά: 5 ευρώ για την αλλαγή του φίλτρου βενζίνης καθώς είναι σε δυσπρόσιτο σχετικά σημείο, και δεν μπορείς να το
αλλάξεις εύκολα κάτω απο τρίποδες.
Τα υπόλοιπα προσωπική εμού εργασία.Σύνολο χοντρικά: 136 ευρώ.
Eύγε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Τα υπόλοιπα προσωπική εμού εργασία.οπως λεμε, εμου του ιδιου?
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?