-
να συμληρωσω 10Ε κοστιζει το σπρευ καθαρισμου και αλλα 12Ε η κολλα dyrco, σε καποιους κινητηρες οπως του vag group πρεπει να λυσεις και τους ιμαντες χρονισμου(να λυθει η βαση κινητηρα...για να εχεις προσβαη στον τεντωτηρα), αφου οταν βγει το ψευτοκαπακο παιρνεις μαζι και τους εκκεντροφορους, που σημαινει περισσοτερος χρονος εργασιας
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Βγαζεις 6-8 βιδες,τοποθετεις τη φλατζα,βαζεις τις βιδες!!!!vα πω 5€;;;;
υπαρχει αυτη η διαδικασια που γραφεις αλλα υπαρχει και η αλλη,
βγαζεις 8-10 βιδες-καθαριζεις σχολαστικα το ψετοκαπακο μεσα εξω-καθαριζεις παλι σχολαστικα την κεφαλη εκει που παταει η φλαντζα-ξαναβιδωνεις 8-10 βιδες και περιμενεις 5-10 λεπτα δουλευοντας να δεις αν υπαρχει διαρροη, οτι πληρωνεις παιρνεις.Σωστος ο Ηλιας, αλλα ποσο ρε Ηλια να χρεωθει αυτο που περιγραφεις? 20 ευρω? Συγνωμμη κιολας. Εγω σε πελατη μου δεν θα ζηταγα τιποτα ενω σε αγνωστο ενα 10ρικο.
Επισης οι ψιλοδιαρροες θα φανουνε μετα απο καμποσα χλμ αφου ζεσταθει-κρυωσει καμποσες φορες ο κινητηρας. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σωστος ο Ηλιας, αλλα ποσο ρε Ηλια να χρεωθει αυτο που περιγραφεις? 20 ευρω? Συγνωμμη κιολας. Εγω σε πελατη μου δεν θα ζηταγα τιποτα ενω σε αγνωστο ενα 10ρικο.
Επισης οι ψιλοδιαρροες θα φανουνε μετα απο καμποσα χλμ αφου ζεσταθει-κρυωσει καμποσες φορες ο κινητηρας.ναι στο 25αρικο ειναι η λογικη τιμη του σε αυτοκινητο με γρηγορη προσβαση στο καπακι των βαλβιδων, το να μην χρεωσεις τιποτα δεν γινετε, απλα σε συνδιασμο και με αλλες κοντινες του εργασιες η τιμη του μπορει να πεσει και στα 10 ευρω με την προυποθεση οτι τα ανταλλακτικα και τα λιπαντικα ο πελατης τα αγοραζει απο το συνεργειο και δεν τα φερνει αυτος, πιστευω να γινετε αντιληπτος ο λογος.
και κατι αλλο βασικο, οταν μιλαμε για 25 ευρω με αποδειξη παντα, τα καθαρα αν βγαλουμε φπα και φορο ειναι 16,13 ευρω. -
τα ανταλλακτικα ηταν δικα μου. η συνολικη τιμη για ολα αυτα που εκανα στο αμαξι ειναι πιστευω ειναι καλη.επισης εγινε πλυσιμο κινητηρα απο πανω και ρυθμισμα χειροφρενου.
-
Οι τιμες των ανταλλακτικων εντος του συνεργειου κυμαινονται οσο και στα μαγαζια του εμποριου τυπου Κετσελιδη, Ιαπωνικη κτλ? Αν ναι εχει καλος, αν ειναι φουσκωμενα υποτιματε τη νοημοσυνη των πελατων.
-
υπαρχουν και τα μεν, υπαρχουν και τα δεν, οπως σε ολες τις δουλειες.
-
Τελος παντων, συνεργειο που δεν δεχεται ανταλλακτικα του πελατη κινει υποψιες και το αποφευγω σαν το διαολο. Τωρα για τη τσιμουχα ψευτοκαπακου 25 ευρω εργασια ειναι επισης πολλα, θυμιζει τιμολογιση αντιπροσωπειας. Δεν θα δεσει ο πελατης με το συνεργειο, εφοσον σκαμπαζει κατι ο πελατης.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τελος παντων, συνεργειο που δεν δεχεται ανταλλακτικα του πελατη κινει υποψιες και το αποφευγω σαν το διαολο. Τωρα για τη τσιμουχα ψευτοκαπακου 25 ευρω εργασια ειναι επισης πολλα, θυμιζει τιμολογιση αντιπροσωπειας. Δεν θα δεσει ο πελατης με το συνεργειο, εφοσον σκαμπαζει κατι ο πελατης.δεν μπορει το συνεργειο να αρνηθει να βαλει τα ανταλλακτικα που εφερε ο πελατης, αλλο εγραψα αλλο καταλαβες, οτι αν θα αγορασει ο πελατης τα ανταλλακτικα απο το συνεργειο στις τιμες της αγορας (τα περισσοτερα ετσι δουλευουν) υπαρχει το περιθωριο να γινει καποια καλυτερη τιμη στην εργασια, αυτο ειπα.
αν τα 16 ευρω + τους φορους φαινονται πολλα σε καποιον για δουλεια περιπου μισης ωρας τοτε εχει και αλλες επιλογες,
1η, την αλλαζει μονος του.
2η, ψαχνει καποιον 'μαυρο' που δουλευει στην πυλωτη του σπιτιου του.
3η, ψαχνει καποιον πολυ πεινασμενο που αλλαζει και δισκοπλατο με 35-40 ευρω εργασια.
4η, το αφηνει οπως ειναι. -
Πες μου λιγο τιμες για καποιες εργασιες, πρεπει να ειναι στανταρ. Αλλαγη δισκοπλατο (80 με 120 στα δυσκολα αμαξια), αλλαγη σετ ιμαντα χρονισμου(70 ευρω). Πληρες σερβις λαδια φιλτρα υγρα ολα (30-40 ευρω), αλλαγη τακακια (20 ευρω). Σε παρενθεση εχω τις τιμες που εχω μαθει και εχω σαν μπουσουλα απο τον δικο μου. Και μιλαω για μεμονομενες εργασιες των παραπανω και οχι συνδιαστικα ολα μαζι.
-
σε type r?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πες μου λιγο τιμες για καποιες εργασιες, πρεπει να ειναι στανταρ. Αλλαγη δισκοπλατο (80 με 120 στα δυσκολα αμαξια), αλλαγη σετ ιμαντα χρονισμου(70 ευρω). Πληρες σερβις λαδια φιλτρα υγρα ολα (30-40 ευρω), αλλαγη τακακια (20 ευρω). Σε παρενθεση εχω τις τιμες που εχω μαθει και εχω σαν μπουσουλα απο τον δικο μου. Και μιλαω για μεμονομενες εργασιες των παραπανω και οχι συνδιαστικα ολα μαζι.αν στο δισκοπλατο παιρνει 120 στα χρονοβορα αυτοκινητα, τοτε οι τιμες του για τακακια και λουρι εκκεντροφορου ειναι στον θεο.
πληρες σερβις με βγαλσιμο τροχων, σφιξηματα, ρεγουλαρισματα κτλ, ειναι λιγα.
οι τιμες ειναι με αποδειξη? -
Ναι με αποδειξη κανονικα!
Συντηρω 5 αυτοκινητα,οχι δικα μου ολα, και εχω 2 συνεργεια που εναλλασω, ναι ενα απο αυτα ειναι και type r ep3. -
Δηλαδή για αυτοκίνητο 1600cc του 2001 αλλαγή φίλτρων και λαδιών {λάδια δικά μου} πόσο περίπου θα πάει;
-
Οχι πανω απο 30 ευρω το πολυ. Εκτος αν εχει καποιο ιδιαιτερο φιλτρο οπως της βενζινης ή της καμπινας και απαιτει πολυωρη εργασια.
-
Xsara είναι δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.Την προηγούμενη βδομάδα ρώτησα έναν στα καμίνια για εργασία μόνο,πόσο ήθελε {λάδια-φίλτρα δικά μου} και μου πε 60 ευρώ.
-
Μηπως ειναι συνεργειο που εμπορευεται ανταλλακτικα και σε κοπαναει στην εργασια επειδη του τα πας εσυ? Εμενα μου εχουν πει και 100 ευρω για να με διωξουν αντι να μου πει ξεκαθαρα δεν δουλευω με ανταλλακτικα πελατων. Εφοσον εισαι στο ψαξιμο ρωτα πολλα συνεργεια, θα πετυχεις και νορμαλ τιμες γιατι τα 60 ευρω ειναι για γελια.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μηπως ειναι συνεργειο που εμπορευεται ανταλλακτικα και σε κοπαναει στην εργασια επειδη του τα πας εσυ? Εμενα μου εχουν πει και 100 ευρω για να με διωξουν αντι να μου πει ξεκαθαρα δεν δουλευω με ανταλλακτικα πελατων. Εφοσον εισαι στο ψαξιμο ρωτα πολλα συνεργεια, θα πετυχεις και νορμαλ τιμες γιατι τα 60 ευρω ειναι για γελια.εμενα με εχουν διωξει με την συμπεριφορα τους.πχ του ζητησα να μου βγαλει καρτα καυσαεριων και μου ειπε πηγαινε στο κτεο ενω το μηχανημα το ειχε εκει.ουτε απ εξω δεν ξαναπερασα.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
σερβις 210.000χλμ hyundai accent 1.3 2003.
-λαδια- 24e castrol 10w40
-φιλτρο λαδιου fiba- 3e
-φιλτρο βενζινης -fiba 7e
-φιλτρο αερος 6e fiba
-φιλτρο καμπινας 8e fiba
-φλατζα ψευτοκαπακου 8e γνησια
-βαλβολινες total 75w90 2l 18e
-4 μπουζι ngk 10e
συνολο ανταλλακτικα 84e
εργασια 60eσυνολο 144e
Σε άξεντ 1.3 μοντέλο 2001 για λάδια 10-40, φίλτρο λαδιού Mahle Και απλά μπουζί μαζί με καθάρισμα θερμουί πίσω ταμπούρων κι έλεγχο αμαξιού από κάτω έδωσα 80 ευρώ χωρίς απόδειξη.
Τώρα θέλει πάλι λάδια, φίλτρο λαδιού και σκέφτομαι φλάντζα ψευτοκάπακου και βαλβολίνες, αλλά διαβάζοντας τις τιμές του panos3, σκέφτομαι ότι παραείναι ακριβός ο δικός μου, όσο καλή δουλειά και να κάνει -
Βλεπωντας τις τιμες του panos3 φαίνεται ότι ο δικός σου σου χρέωσε εργασια 40 € αντί για 60€ ενώ έκανε και εργασία σε φρένα. Αν τα λεφτά του panos3 είναι με απόδειξη , τότε ο δικός σου είναι ΟΚ, αλλιως πιο φθηνός
-
noname 10W-40 πρέπει να τα βρίσκει με 3 ευρώ το λίτρο ή λιγότερο, φίλτρο λαδιού επίσης με 2-3 ευρώ (τιμή χονδρικής πάντα) και άλλα 10 ευρώ (πολλά βάζω) για τα μπουζί. Άρα ~20 ευρώ ήταν τα αναλώσιμα και τα υπόλοιπα ~60 ευρώ μαύρα στην τσέπη για 1 ώρα δουλειά.
Οι τιμές των ανταλακτικών του panos3 αν είναι με ΦΠΑ φαίνονται περίπου ΟΚ. Αλλιώς να ξέρετε ότι το μέσο μαγαζί βγάζει και από τα ανταλλακτικά και θα το δείτε από το στράβωμα αν τους πάτε δικά σας.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?