-
Ανάμεσα στην τσιγκουνιά & την άπλα υπάρχει & η λογική τιμή που δεν καθορίζεται από τα +20€ σε ένα ετήσιο σέρβις
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ενταξει, πλεον δεν απορω πως ακομη δουλευουν τα λαμογια, και γενικοτερα οσοι αισχροκερδουν(και γενικοτερα οχι μονο στο θεμα αυτοκινητου), ειμαστε ασυνηδειτοι καταναλωτες, ολο το φταιξιμο δικο μας ειναι, δεν κατηγορω κανεναν επαγγελματια. Τελος.Ασυνείδητος καταναλωτής είναι αυτός που δεν κάνει έρευνα αγοράς, αλλά ασυνείδητος είναι και αυτός που επιτρέπει στους άτεχνους επαγγελματίες της πλάκας να επιβιώνουν σφάζοντας τα αυτοκίνητα των πελατών τους επειδή είναι φθηνότεροι
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ενταξει, πλεον δεν απορω πως ακομη δουλευουν τα λαμογια, και γενικοτερα οσοι αισχροκερδουν(και γενικοτερα οχι μονο στο θεμα αυτοκινητου), ειμαστε ασυνηδειτοι καταναλωτες, ολο το φταιξιμο δικο μας ειναι, δεν κατηγορω κανεναν επαγγελματια. Τελος.Ετσι ειναι.........μπεεεεε!
-
Ισιωμα στραβων αφθαρτων(χωρις δοντι) δισκοπλακων σε τορνο.
Προσφορα 1) σε συνεργειο, 30 το μηχανουργειο και 20 εργασια του μηχανικου για το βγαλε βαλε και λιπανση δαγκανων και τριψιμο τακακιων. 50 συνολο.
Προσφορα 2) απο φρενά, 30 για την εργασια του, 60 το ρεκτιφιε, και απαραιτητα νεα τακακια(τα υπαρχοντα εχουν 3/4 ψωμι) 60 ευρω, δεν δεχοταν να βαλει τα ιδια ουτε να του φερω δικα μου, το συνολο 150 ευρω.
Τα φτιαξα στον πρωτο.
-
Για μενα ειναι λαθος η τορνευση οταν εχουν στραβωσει.......το παχος του δισκου δεν ειναι πλεον το ιδιο σε ολη την επιφανεια πεδησης και σε βαθος χρονου δεν ξερεις τι μπορει να συμβει.........ευχομαι να μη συμβει!
Η αντικατασταση ειναι μονοδρομος. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ισιωμα στραβων αφθαρτων(χωρις δοντι) δισκοπλακων σε τορνο.Προσφορα 1) σε συνεργειο, 30 το μηχανουργειο και 20 εργασια του μηχανικου για το βγαλε βαλε και λιπανση δαγκανων και τριψιμο τακακιων. 50 συνολο.
Προσφορα 2) απο φρενά, 30 για την εργασια του, 60 το ρεκτιφιε, και απαραιτητα νεα τακακια(τα υπαρχοντα εχουν 3/4 ψωμι) 60 ευρω, δεν δεχοταν να βαλει τα ιδια ουτε να του φερω δικα μου, το συνολο 150 ευρω.
Τα φτιαξα στον πρωτο.
Μπορούσες να το φτιάξεις μόνος σου με λίγη δουλίτσα και λίγο γυαλόχαρτο. Θα έτριβες τους δίσκους να φύγει από πάνω το στρώμα τακακιού που μένει και που, επειδή έχει ανομοιόμορφο πάχος, κάνει τους τους δίσκους να συμπεριφέρονται σαν στραβοί. Κόστος ............. αυτό του γυαλόχαρτου.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Για μενα ειναι λαθος η τορνευση οταν εχουν στραβωσει.......το παχος του δισκου δεν ειναι πλεον το ιδιο σε ολη την επιφανεια πεδησης και σε βαθος χρονου δεν ξερεις τι μπορει να συμβει.........ευχομαι να μη συμβει!
Η αντικατασταση ειναι μονοδρομος.Σωστη η γνωμη σου το ψαξα πολυ πριν το κανω και εμαθα και κατι αλλο, οτι ειναι καλυτερη η τορνευση σε αφθαρτους δισκους καθως εχουν σκληρυνει απο τα αναμματα και επειτα η πιθανοτητα να στραβωσουν ειναι μικροτερη απο οτι καινουριοι δισκοι.
Δεν νομιζω το θεμα να λυνοταν με ενα απλο γυαλοχαρτο αφου τελικα φανηκε στον τορνο οτι ηταν οντως στραβη η μια δισκοπλακα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Η αντικατασταση ειναι μονοδρομος.Σωστη η γνωμη σου το ψαξα πολυ πριν το κανω και εμαθα και κατι αλλο, οτι ειναι καλυτερη η τορνευση σε αφθαρτους δισκους καθως εχουν σκληρυνει απο τα αναμματα και επειτα η πιθανοτητα να στραβωσουν ειναι μικροτερη απο οτι καινουριοι δισκοι.
Δεν νομιζω το θεμα να λυνοταν με ενα απλο γυαλοχαρτο αφου τελικα φανηκε στον τορνο οτι ηταν οντως στραβη η μια δισκοπλακα.
αυτο δεν το εχω ξαναακουσει, μπορεις να δωσεις καποιες παραπανω πληροφοριες σχετικα με τα αναματα?
-
Ειναι σαν να εχει γινει θερμικη επεξεργασια απο τα πολλα ζεσταματα, αν το δει το θεμα ο 21quadra θα σας εξηγησει καλυτερα. Δεν ξερω παραπανω λεπτομερειες.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Είχα πρόβλημα σε κάποια φάση, έβαζα καινούργιους δίσκους και μου 'στράβωναν' σε 1000 με 2000 χλμ. Έπαιξε γυαλόχαρτο. Ο λόγος ήταν ανομοιόμορφη εναπόθεση υλικού από τα τακάκια στο δίσκο. Δεν ήταν στραβοί, είχαν ανομοιόμορφο πάχος.
-
αρκετες φορες τη ζημια την κανει και το πετσικο ή με σκουριες μουαγιε.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αρκετες φορες τη ζημια την κανει και το πετσικο ή με σκουριες μουαγιε.Και αυτο μου αναφερθηκε οτι αν σε συντομο χρονικο διαστημα ξαναστραβωσει η ιδια δισκοπλακα θα αλλαξουμε μουαγιε. Παντως καθαριστικαν λεπτομερως πριν μπουν οι δισκοι.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
αρκετες φορες τη ζημια την κανει και το πετσικο ή με σκουριες μουαγιε.
Και αυτο μου αναφερθηκε οτι αν σε συντομο χρονικο διαστημα ξαναστραβωσει η ιδια δισκοπλακα θα αλλαξουμε μουαγιε. Παντως καθαριστικαν λεπτομερως πριν μπουν οι δισκοι.
Καθάρισμα του μουαγιέ... 1 το κρατούμενο...
Σχολαστικό μέτρημα με μικρόμετρο επίσης...Just do your homework guys...
https://www.facebook.com/pages/Moraris-brakes/133474893398281
-
Δεν είπα να κάνουν οι δίσκοι σα στραβοί αμέσως, αλλά μετά από 1000, 2000 χλμ. , άρα το μουαγιέ (που καθαρίστηκε) ήταν οκ.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Είχα πρόβλημα σε κάποια φάση, έβαζα καινούργιους δίσκους και μου 'στράβωναν' σε 1000 με 2000 χλμ. Έπαιξε γυαλόχαρτο. Ο λόγος ήταν ανομοιόμορφη εναπόθεση υλικού από τα τακάκια στο δίσκο. Δεν ήταν στραβοί, είχαν ανομοιόμορφο πάχος.
Ρε αδερφε τοσο μαπα τακακια ειχες;;;;ποια ηταν;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Το ίδιο μου έκανε με
- Δίσκους brembo και τακάκια TRW
- Φτηνούς δίσκου και τακάκια valeo
Στην πρώτη περίπτωση έστρωνε με το γυαλόχαρτο και μετά πάλι τα ίδια.
Στη δεύτερη δεν το ξαναέκανε μετά την πρώτη φορά.Αν ψάξεις στο internet θα το βρεις. Αν πχ ζεστάνεις τους δίσκους και σταματήσεις με το πόδι στο φρένο, μένει υλικό από το τακάκι πάνω στο δίσκο και παθαίνει αυτή τη δουλειά.
Τώρα που το σκέφτομαι, όσο πάθαινα αυτό το πράγμα, είχα στη διαδρομή μου ένα μεγάλο κατήφορο που στο τέλος του σταματούσα. Τώρα πλέον δεν τον έχω.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το ίδιο μου έκανε με
- Δίσκους brembo και τακάκια TRW
- Φτηνούς δίσκου και τακάκια valeo
Στην πρώτη περίπτωση έστρωνε με το γυαλόχαρτο και μετά πάλι τα ίδια.
Στη δεύτερη δεν το ξαναέκανε μετά την πρώτη φορά.Αν ψάξεις στο internet θα το βρεις. Αν πχ ζεστάνεις τους δίσκους και σταματήσεις με το πόδι στο φρένο, μένει υλικό από το τακάκι πάνω στο δίσκο και παθαίνει αυτή τη δουλειά.
Τώρα που το σκέφτομαι, όσο πάθαινα αυτό το πράγμα, είχα στη διαδρομή μου ένα μεγάλο κατήφορο που στο τέλος του σταματούσα. Τώρα πλέον δεν τον έχω.
Κανονικα επρεπε αυτα τα καταλοιπα υλικου να φευγουν με καποιο καλο αναμμα στην εθνικη ή και με το πλυσιμο. Με λιγα λογια καποια στιγμη επρεπε να φευγει το συμπτωμα μονο του αν ηταν η αιτια που λες.
-
Δεν μου εχει τυχει ποτε σε κανενα αυτοκινητο........ουτε απο γνωστους εχω ακουσει κατι τετοιο!τεσπα....
-
Τι να πω!
Κάποια στιγμή βαρέθηκα να γυαλοχαρτάρω τους δίσκους και το παράτησα. Το πρόβλημα φιλοέφευγε, ξαναερχόταν...
Τελευταία ησύχασα που άλλαξα δρομολόγιο.Πάντως, από ότι έχω διαβάσει, δεν είναι περίεργο. Το περίεργο είναι ότι τα φρένα δεν λειτουργούν δίσκος με τακάκι, αλλά τακάκι με υλικό τακακιού που έχει εναποτεθεί πάνω στο δίσκο. Αυτό φαίνεται στο γυαλοχαρτάρισμα, όπου βγαίνει αρκετό πράμα που δε φαίνεται με το μάτι.
Cson, αν την ξαναπάθεις, δοκίμασέ το, δεν κοστίζει.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αρκετες φορες τη ζημια την κανει και το πετσικο ή με σκουριες μουαγιε.Πολυ σημαντικο, μπραβο που το αναφερεις!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?