-
Ευχαριστώ. Είχα κατά νου ένα ποσό της τάξης των 50 ευρώ για αυτές τις εργασίες, οπότε τώρα θα το έχω σαν οροφή.
-
Οταν τα υλικά για το σερβις του πεζό μου τα αγοράζω :
Λαδι TOTAL (αυτό βαζει η αντιπροσωπεία) το 4/λιτρο : 20 ευρώ (θα μου μεινει και σχεδόν 1 λίτρο)
Φίλτρο αερα : 4 ευρώ
Φίλτρο καμπίνας : 8 ευρώ
Φίλτρου λαδιού: 2,5 ευρώ
Σύνολο : 34,5 ευρώ.
Το φίλτρο αέρος και καμπίνας αλλαζετε πανεύκολα σε 1 λεπτό , πόσο να δώσω ρε παιδιά για εργασία ;; Εαν πάω σε ένα βενζινάδικο για την αλλαγη φίλτρου λαδιού και λαδιών εαν δε μου πει ΔΩΣΕ ΟΣΑ θέλεις ΔΗΛΑΔΗ 5 Ευρώ......
Νατο το σέρβις .......... Οσα ευρώ δωθούν παραπάνω ειναι αισχροκέρδια .
Διαφωνείτε;;;;;;;; -
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Λαδι TOTAL (αυτό βαζει η αντιπροσωπεία) το 4/λιτρο : 20 ευρώ (θα μου μεινει και σχεδόν 1 λίτρο)
Το φίλτρο αέρος και καμπίνας αλλαζετε πανεύκολα σε 1 λεπτό , πόσο να δώσω ρε παιδιά για εργασία ;; Εαν πάω σε ένα βενζινάδικο για την αλλαγη φίλτρου λαδιού και λαδιών εαν δε μου πει ΔΩΣΕ ΟΣΑ θέλεις ΔΗΛΑΔΗ 5 Ευρώ......
Διαφωνείτε;;;;;;;;βέβαια εαν γίνουν όλα αυτά :
Αλλαγή λαδιών κινητήρα Αλλαγή φίλτρου λαδιού Ελεγχος/συμπλήρωση στάθμης υγρών μπαταρίας Ελεγχος/συμπλήρωση στάθμης υγρών υαλοκαθαριστήρων Ελεγχος/συμπλήρωση στάθμης υγρών κυκλώματος ψύξης Ελεγχος/συμπλήρωση στάθμης υγρών κυκλώματος φρένων Ελεγχος/συμπλήρωση στάθμης λαδιών υδραυλικού τιμονιού Ελεγχος λειτουργίας εσωτερικού φωτισμού (πίνακας οργάνων πλαφονιέρα κλπ) Ελεγχος λειτουργίας κόρνας Ελεγχος μπέκ υαλοκαθαριστήρων Ελεγχος κατάστασης και λειτουργίας υαλοκαθαριστήρων Ελεγχος ένδειξης ρολογιού Ελεγχος λειτουργίας εξωτερικών φώτων Ελεγχος διαδρομής αμπραγιάζ (+αυτορρυθμιζόμενης ντίζας) Ελεγχος λειτουργίας και διαδρομής χειροφρένου Ελεγχος στο τασάκι Ελεγχος κατάστασης και πίεσης ελαστικών (συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας) Ελεγχος κατάστασης και στεγανότητας υδραυλικών κυκλωμάτων Ελεγχος κατάστασης ελαστικών προστατευτικών φουσκών(ημιαξόνια,κρεμαγιέρα,κλπ) Ελεγχος φθοράς τακακιών φρένων (εμπρός και πίσω ανάλογα με τον εξοπλισμό) Σύσφιξη μπουλονιών τροχών Ελεγχος κατάστασης και λειτουργίας ιμάντων αξεσουάρ (+ έλεγχος πρότασης) Ελεγχος/αλλαγή φίλτρου γύρεως (ανάλογα με τον εξοπλισμό) Ελεγχος τζαμιών, κρυστάλλων προβολέων,καθρεπτών και πλαστικών καλυμάτων φώτων Οπτικός έλεγχος κατάστασης εξωτερικού αμαξώματος Ελεγχος καυσαερίων Μηδενισμός δείκτη service (αναλόγως εξοπλισμού) Δοκιμή στο δρόμο
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..... Χαχαχαχααχχαχαχααχααχααχαχχααχχααχχααχχαχαααααααα
-
Ναι επειδή τα κανουν όλα αυτά στα εξουσιοδοτημένα και δεν τα τσεκαρουν απλα δίπλα στη λίστα και καθάρισαν!!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν το 'συνεργείο' είναι το πεζοδρόμιο ή καμιά πυλωτή από κάποιον άνεργο μηχανικό τότε μπορεί κάποιος να δουλέψει και για λίγα € την ώρα. Αν πάλι πας στο συνεργείο που λειτουργεί νόμιμα και έχει τα χίλια μύρια έξοδα μάλλον θα πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω. Όσο για τις εργασίες που κοροϊδεύεις μπορεί να σου φαίνονται γελείες και απλές όπως και για μένα που κάτι σκαμπάζω από απλή ενασχόληση αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν ούτε το καπώ να ανοίξουν (και άντρες και γυναίκες) οπότε όλοι αυτοί οι έλεγχοι είναι σημαντικοί.
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Διαφωνείτε;;;;;;;;ΝΑΙ και ΟΧΙ.
Ναι, αμα μπορεις να τα κανεις αυτα τα απλα (βλεπε gakost παραπανω + χιλιαδες ανθρωπους που δεν βαζουν αλλο φιλτρο αερα απο το 'μαμα' γιατι 'ειναι το καλυτερο' και αλλες τεοιες παπαριες), μπορεις να γλυτωσεις μερικα ως αρκετα ευρω και να παρεις παγωτο στο παιδι σου ή να φαει η οικογενεια σε μια ταβερνα ή κατι αλλο σημαντικο.
ΟΧΙ, γιατι ο μηχανικος εχει λιφτ και εμπειρια και μπορει να μπει πχ απο κατω και να δει μποσικα, θα καταλαβει περισσοτερα απο εσενα στη βολτα κλπ, τα οποια εσυ δεν μπορεις να κανεις.
-
Τους μηχανικούς τους σέβομαι και τους τιμώ ,όπως και τις αντιροσωπείες αλλά να είναι μηχανικοί και σωστοί στην δουλειά τους , αυτούς ψάχνω απεγνωσμενα , να δουλέψουν πάνω στο αμάξι μου , αλλά δυστυχώς με άσχετους βλέπω να προσπαθούν να δουλέψουν οι περισσότεροι........... δυστυχώς........
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Τους μηχανικούς τους σέβομαι και τους τιμώ ,όπως και τις αντιροσωπείες αλλά να είναι μηχανικοί και σωστοί στην δουλειά τους , αυτούς ψάχνω απεγνωσμενα , να δουλέψουν πάνω στο αμάξι μου , αλλά δυστυχώς με άσχετους βλέπω να προσπαθούν να δουλέψουν οι περισσότεροι........... δυστυχώς........Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
Τι το τρομερο εχει το αυτοκινητο σου και δε την παλευουν οι μηχανικοι?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τους μηχανικούς τους σέβομαι και τους τιμώ ,όπως και τις αντιροσωπείες αλλά να είναι μηχανικοί και σωστοί στην δουλειά τους , αυτούς ψάχνω απεγνωσμενα , να δουλέψουν πάνω στο αμάξι μου , αλλά δυστυχώς με άσχετους βλέπω να προσπαθούν να δουλέψουν οι περισσότεροι........... δυστυχώς........
Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
Bάζουν να δουλέψουν σε αυτο Αιγύπτιους , πακιστανούς , ινδούς ασχετους, οπότε εγω μπροστά τους ειμαι Μηχανολογος Μηχανικός γιαυτό το παλεύω μονος χαχαχαχαχααα
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
Bάζουν να δουλέψουν σε αυτο Αιγύπτιους , πακιστανούς , ινδούς ασχετους, οπότε εγω μπροστά τους ειμαι Μηχανολογος Μηχανικός γιαυτό το παλεύω μονος χαχαχαχαχααα
Σε τι συνεργεία το πας;
-
Σε Forester το σετ ιμάντας / τεντωτηρας μου κόστισαν σε φίλικο συνεργείο στον Χολαργό κοντά 400€ - με απόδειξη.
-
Δεν ξερω για το συγκεκριμένο αμάξι πολλά πράγματα....αλλά πολλά δεν είναι τα χρήματα; Πόσο εργασία και πόσο ανταλλακτικά;
-
Τελικά εχετε απολυτο δικιο . Σερβις αλλά καλό σε πεζο 107 με 70.000 χιλιομετρα . Ενταξει ειναι φίλος γιαυτο και δε μου πήρε τίποτα : 850 ευρω με απόδειξη και κερασμένο καφε (φρεντο καπουτσίνο) και πάστα σοκολατίνα και σάντουιτσ τόνο μαρούλι ντομάτα και δωρο 2 ειιτηρια στο βίλατζ σίνεμα.
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Δεν ξερω για το συγκεκριμένο αμάξι πολλά πράγματα....αλλά πολλά δεν είναι τα χρήματα; Πόσο εργασία και πόσο ανταλλακτικά;275 ανταλλακτικά, 110 εργασία.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Λοιπόν , έχουμε το κοστολόγιο της νεκροψίας στο yaris ( διπλό γκελ με γάτα στην εγνατία με 130)
( αντιπροσωπία Κομοτηνής).
Αρχική τιμολόγηση 700e χωρίς αλλαγή προφυλακτήρα , με αλλαγή 1200e .
Είχε λέει στραβές μετόπες, τραβέρσες , για να ισιώσουν σωστά έπρεπε να βγουν τα ψυγεία και αφού βγούνε αυτό συνεπάγεται και αλλαγή φρεον - αντιψυκτικού , βαψίματα κτλ.Του είπα να τα βιδώσει ξανά όλα επάνω για το πάρω και το πάω κι αλλού για 2η γνώμη.
Γυρνάει και μου λέει , δες το και πες μου ΕΣΥ τι θέλεις να αλλαχτεί , σχεδόν όλα μπορεί να τα επισκευάσει ο μάστορας και δε χρειάζεται να μπουν καινούργια ανταλλακτικά,
Οπότε τελική τιμολόγηση με αλλαγή 2 πλαστικών τμημάτων και επισκευή από τον τεχνικό σε όλα τα υπόλοιπα χωρίς βαψίματα 200e.Καταλήξαμε στα 200e και ο θεός βοηθός.
Η συνέχεια της ιστορίας
Το πήρα από την αντιπροσωπεία της Κομοτηνής χθες το απόγευμα. Την ώρα που το κοιτούσα εκεί που χτυπήθηκε , χαμηλά στον προφυλακτήρα , δεν πίστευα τα μάτια για την άψογη δουλειά που είχε γίνει , ήταν σαν καινούργιο , κανένα ίχνος ζημιάς. Αλλά ...
Επιστρέφοντας λίγο αργότερα στο σπίτι και συγκρίνοντάς το με το ίδιο yaris του γείτονα διαπίστωσα οτι στο δικό μου ψηλά , ανάμεσα στις γρίλιες και το σήμα , εξείχε κατα ύψος 5-6 εκ και πλάτος 40-50 εκ ένα άσπρο κομμάτι φελιζόλ . Οπότε τηλέφωνο και φέρτο να το δούμε.
Σήμερα πηγαίνω και να προσπαθούν 3 άτομα να με βγάλουν τρελό. Το γεγονός οτι στο yaris του γείτονα και τα 2 εκθεσιακά δε φαίνεται τίποτε και στο δικό εξέχει ένα τμήμα φελιζόλ οφείλεται λέει σε διαφορές εξοπλισμού στα αυτοκίνητα και θα πρέπει να θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που το δικό μου έχει ενώ αυτά όχι.
Αντίο σας και καρφί για την αντιπροσωπεία της Αλεξανδρούπολης όπου με την πρώτη ματιά , χωρίς να ξεβιδώσει τίποτε, το μαστοράκι διαπιστώνει οτι το συγκεκριμένο φελιζόλ έχει μπεί ανάποδα και για αυτό εξέχει .
-Πόσο θέλεις για το βάλεις στο θέση του ;
-Θα μου πάρει μια ώρα , μια στιγμή να ενημερώσω το αφεντικό. Ποιός σας το έβαλε αρχικά;
-Αντιπροσωπία Κομοτηνής.Εκεί τον είδα σφίχτηκε λίγο.
Μετά από λίγο έρχεται και μου λέει 25e + ΦΠΑ .
-Ωραία , μισό να πάρω τηλ . Κομοτηνή. Κάνει τόσο θα τα βρείτε μεταξύ σας ή να το ξαναφέρω ;
-Ααα ναι ; σοβαρα ; Φέρτο να το δούμε.Τα ξαναπάω , βγαίνει ο προφυλακτήρας κ.λ.π,με την πρώτη ματιά δε φαίνεται τίποτε στραβό και παράταιρο κι αρχίζουν να μου τη λένε.
-Δες το είναι άψογο , κουμπώνει σωστά και δε γίνεται να μπει ανάποδα, πήγες και μας εξέθεσες και τι διάγνωση έκανε αυτός χωρίς να το ανοίξει και ..σίγουρα το πήγες εκεί ;;
Παρατηρώ προσεχτικά το κομμάτι του φελιζόλ (10x150εκ) και ξαφνικά πέφτει το βλέμμα μου σε ένα ανάγλυφο βελάκι με κατεύθυνση κάτω...μόνο που δίπλα στο βελάκι γράφει UP . !!!!!!!!
Τους το δείχνω και ...μένουνε κάγκελο .
-Εμμμ ναι μάλλον το βγάλαμε ..και το βάλαμε ανάποδα.
ΠΑΡΤΑΑΑΑΑ .
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ευχαριστώ. Είχα κατά νου ένα ποσό της τάξης των 50 ευρώ για αυτές τις εργασίες, οπότε τώρα θα το έχω σαν οροφή.Συνέχειας το ανάγνωσμα: Έχουμε και λέμε (σήμερα, μετά την επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Οpel επί της Πειραιώς):
Εργατικά
Αλλαγή λαδιών: 9,80
Αλλαγή φίλτρου αέρα κινητήρα: 4,90
Αλλαγή υγρών φρένων: 34,30
Αλλαγή σετ πίσω τακάκια: 34,30
Αντικατάσταση πίσω σετ δισκόπλακες: 14,70Τα υλικά πλην των υγρών φρένων (κόστος 3,35 ευρώ) και του φίλτρου λαδιού (5,35 ευρώ) ήταν δικά μου.
Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 23%. Τελικό κόστος (με ΦΠΑ). Εργασία 120,54, Υλικά 10,7 ευρώ. Γενικό σύνολο: 131,24 ευρώ. Σαν πολλά δεν είναι τα εργατικά ή μου φαίνεται;
Μάλλον δε θα με ξαναδούν οι συγκεκριμένοι... -
.........
Μάλλον δε θα με ξαναδούν οι συγκεκριμένοι... -
'σερβις' στο Σουμπαρου (ουσιαστικα μια αλλαγη λαδιων ηταν.
6 λιτρα Castrol EDGE 5-30 ---> 62€
Φιλτρο, ροδελα ----> 13,5€
εργασια 4,5€συνολο 80€ (στην αντιπροσωπια με τα λαδια δικα μου)
κι οσο σκεφτομαι οτι οταν το ειχα παρει πληρωνα ακριβως τα διπλα και με υποδεεστερα λαδια...
-
Ευχαριστώ. Είχα κατά νου ένα ποσό της τάξης των 50 ευρώ για αυτές τις εργασίες, οπότε τώρα θα το έχω σαν οροφή.
Συνέχειας το ανάγνωσμα: Έχουμε και λέμε (σήμερα, μετά την επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Οpel επί της Πειραιώς):
Εργατικά
Αλλαγή λαδιών: 9,80
Αλλαγή φίλτρου αέρα κινητήρα: 4,90
Αλλαγή υγρών φρένων: 34,30
Αλλαγή σετ πίσω τακάκια: 34,30
Αντικατάσταση πίσω σετ δισκόπλακες: 14,70Τα υλικά πλην των υγρών φρένων (κόστος 3,35 ευρώ) και του φίλτρου λαδιού (5,35 ευρώ) ήταν δικά μου.
Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 23%. Τελικό κόστος (με ΦΠΑ). Εργασία 120,54, Υλικά 10,7 ευρώ. Γενικό σύνολο: 131,24 ευρώ. Σαν πολλά δεν είναι τα εργατικά ή μου φαίνεται;
Μάλλον δε θα με ξαναδούν οι συγκεκριμένοι...Οταν αλλαζετε υγρα φρενων να αναφερετε και πως αλλαχτηκαν. Υπαρχουν 2 μεθοδοι, η μια που αδειαζουν μονο το παγουρι ειναι η κοροιδια. Η αλλη που αδειαζουν ολο το κυκλωμα ειναι χρονοβορα, ομως η σωστη.
-
Έχεις απόλυτο δίκιο. Από το κόστος θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι η αλλαγή έγινε όπως πρέπει, με εξαερώσεις από το κύκλωμα κλπ. Φοβάμαι ωστόσο, και γιαυτό τσατίστηκα ως προς αυτή την εργασία, ότι απλά κάνανε τράβηγμα με σύριγγα από το παγούρι και συμπλήρωση από εκεί...
Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είσαι από πάνω τους...ότι να ναι. Ο συγκεκριμένος υπεύθυνος συνεργείου για να καταλάβεις, πέρσι τέτοια εποχή που είχα πάει πάλι το αμάξι για τακτικό σέρβις, έσκιζε τα ρούχα του ότι τα πίσω τακάκια είναι τελειωμένα και θέλουν επειγόντως αλλαγή και θα ακούω το σφύριγμα πίσω κλπ ωραία... Αυτό στα 127000χλμ. Αρνήθηκα την αλλαγή, και το άφησα για φέτος στα 141000χλμ, χωρίς φυσικά ούτε σφύριγμα να ακούγεται ούτε τπτ. Και πως να ακούγεται, αφού τα τακάκια είχαν σχεδόν το μισό του πάχους τους, όπως φαινόταν από τις ζάντες, 4-5mm (πέρσι). Φυσικά, για τις δισκόπλακες που είχαν κάνει αυλάκι 0,7 mm από κάθε πλευρά (1,5 σύνολο), όταν οι κατασκευαστές δίνουν όριο φθοράς το 1 mm, τσιμουδιά ο φίλος. Υποθέτω ότι είχε σκοπό να μου αλλάξει τακάκια πέρσι, και φέτος, όλο έκπληξη, να ανακαλύψει ότι θέλουν αλλαγή και οι δισκόπλακες, αλλά τώρα θα πρέπει να ξανααλλαχτούν και τα τακάκια....Οπότε άλλαξα φέτος δισκόπλακες μαζί με τακάκια, και όλα καλά ως προς αυτό..
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?